Outriders komt bij release direct naar Xbox Game Pass voor consoles

De co-opshooter Outriders komt op 1 april direct uit op Xbox Game Pass. De game is dan te spelen op consoles en via de cloud. De snelle komst van de game naar het abonnement is opvallend, omdat nieuwe games meestal eerst in de losse verkoop gaan.

Als Outriders op 1 april uitkomt, is het spel te koop voor een adviesprijs van 70 euro voor de pc, de PlayStation 4 en 5 en voor de Xbox One en Series X en S. Het spel komt echter ook direct naar Game Pass voor consoles en Game Pass Ultimate. Het gaat daarbij om de consoleversie van de game, het spel is niet speelbaar via het pc-abonnement van Game Pass.

Game Pass bevat veel games van derde partijen, maar dat gaat in verreweg de meeste gevallen om games die al langere tijd beschikbaar zijn, zodat de ontwikkelaar en uitgever geld hebben kunnen verdienen aan de losse verkoop. Microsoft heeft dus een deal gesloten met uitgever Square Enix en ontwikkelaar People Can Fly voor het direct opnemen van Outriders in Game Pass. Details over die deal zijn niet bekendgemaakt. Games die Microsoft zelf maakt, komen allemaal direct beschikbaar via Game Pass.

Het direct beschikbaar maken van een game via een abonnement kan overigens ook voordelen opleveren voor de uitgever en ontwikkelaar van dat spel. Naast de gegarandeerde inkomsten uit de deal, zorgt het voor een grote groep spelers die meteen toegang krijgt tot het spel. In potentie levert dat direct miljoenen spelers op, waardoor de game populair kan worden. Dat kan dan weer meer verkopen op andere platforms opleveren.

Outriders is een spel van de Poolse studio People Can Fly, die debuteerde met de shooter Painkiller in 2004. Daarna werkte de studio mee aan diverse Gears of War-games. Outriders is een looter shooter met een derdepersoonsperspectief. Het spel kan alleen gespeel worden, of in co-op door maximaal drie spelers. Sinds eind februari is er een demo beschikbaar voor consoles en pc.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-03-2021 • 16:52

68 Linkedin

Reacties (68)

Wijzig sortering
Ik zat zojuist even op de Xbox game pass pagina te kijken en kwam erachter dat je dus alle voorgaande games die zijn toegevoegd ook kan spelen.
Dan is zo'n Xbox met een game pass abbo niet eens zo'n slechte deal.
Vooral niet met de "truuk" om xbox live om te zetten naar gamepass, waarmee je zo'n 100 tot 140€ betaald voor 3 jaar gamepass ultimate.
Deze heb ik ook destijds gebruikt. Mogelijk nu wel moeilijker doordat er geen nieuwe 12 maanden kaarten meer zijn, maar dessalnietemin nog steeds heel interessant.

Voor diegene die hier onbekend mee zijn, zoek het even op. Maar de basis is dat je tot 36 maanden Xbox Live Gold koopt (prepaid), en er een actie is waarmee je voor 1 euro die hele periode kan upgraden naar Ultimate.

Zelf heb ik al ruim een jaar Ultimate. Ik zou tevens ook niet meer terug willen, dus daarna zal ik ook gewoon ultimate houden.
De 'truuk' kan nog wel. Alleen is het iets lastiger. Hiervoor moet je dan een VPN hebben en zal je op de Braziliaanse webshop de 12 maanden kaarten moeten kopen (kan max maar 3x) en deze dan invoeren via de VPN. Daarna wordt het op de normale manier gewoon omgezet.
" Het spel komt echter ook direct naar Game Pass voor consoles en Game Pass Ultimate. Het gaat daarbij om de consoleversie van de game, het spel is niet speelbaar via het pc-abonnement van Game Pass."

Ik snap dit niet, waarom alleen consoles en niet zowel consoles en de pc?
Dat is een keuze van MS en de uitgever. Zo zijn er wel meer games op het ene platform wel maar op het andere platform niet speelbaar. De onderliggende reden is natuurlijk moeilijk te achterhalen (tenzij ze het gewoon vertellen).

Zelf overigens heel blij mee. Ik heb al aardig wat Game Pass games gespeeld die ik normaliter helemaal niet zou hebben gekocht, maar wel heel leuk blijken. Dat maakt het ook weer een stuk makkelijker om bijvoorbeeld DLC aan te schaffen.
Waarschijnlijk heeft Microsoft hier bitter weinig over te zeggen gehad, en waarom zouden ze het niet willen hebben. Microsoft heeft zoveel mogelijkheden voor Xbox en PC aan elkaar te hangen (Play Anywhere, etc.). De enige reden hier is dat deze game niet in de Xbox Store terecht gaat komen voor PC en dat maakt deel zijn van Game Pass onmogelijk.
" Het spel komt echter ook direct naar Game Pass voor consoles en Game Pass Ultimate. Het gaat daarbij om de consoleversie van de game, het spel is niet speelbaar via het pc-abonnement van Game Pass."

Ik snap dit niet, waarom alleen consoles en niet zowel consoles en de pc?
Ja heel frappant eigenlijk.

Aan de voorkant doet MS het lijken alsof gamepass echt het platform is en niet de hardware waarop je het speelt maar met dit soort keuzes voelt dat toch anders en baal ik daarvan.

Ik heb geen console maar wel gamepass maar krijg dus minder waar voor mij geld als iemand die het wel op de console heeft.
Ik heb geen console maar wel gamepass maar krijg dus minder waar voor mij geld als iemand die het wel op de console heeft.
Dat is altijd al zo geweest. Op de PC betaal je nu net zo veel als op console, maar op console krijg je er sowieso Xbox Live bij.
Wel nee, alleen bij het ultimate abonnement krijg je die live, en die is duurder dan game pass voor PC.
Op pc krijg je ook titels die dan weer niet op consoel verkrijgbaar zijn, dus het is niet dat dit een slechtere deal is.
Goed punt, was daar niet helemaal op de hoogte van, zijn alleen wel titels waarvan er alleen een pc release is.
Nee, het zijn vier losse producten (zie https://www.microsoft.com...pare-xbox-game-pass-plans)

1. Game pass for console á €9,99/maand
2. Game pass for PC á €9,99/maand
3. Xbox Live á €6,99/maand
4. Game Pass Ultimate á €12,99/maand waar al het bovenstaande + EA Play voor de Xbox consoles bij in zit, en streamen op Android/iOS.

Er zijn best wat games die wel op Game Pass PC beschikbaar zijn maar niet voor console, zoals AoE en Among Us.
Ah, ik dacht dat bij Gamepass sowieso Xbox Live zat. Je hebt gelijk!
Dit kan veel goedkoper. Vpn 3x 12 maanden gold en dan omzetten naar ultimate. 3x ultimate dan voor 100 euries. Zeer goede deal als je het mij vraagt.
Heel begrijpelijk: voor de Xbox is er een weg, de MS/Xbox Store.

Op PC zijn er meerdere zeer grote en invloedrijke spelers. Voor hetzelfde geld kondigen ze morgen Epic Store exclusiviteit aan waar ze dan dikke knaken voor krijgen van Epic.

Zo werken zaken nu eenmaal... consoles zijn hele andere markt als PC en dit is geen Play Anywhere titel.
Ik heb geen console maar wel gamepass maar krijg dus minder waar voor mij geld als iemand die het wel op de console heeft.
Heb je Ultimate?
Dan kan je het spelen via de Cloud op je pc.
Ik sluit me er helemaal bij aan.

Ik heb zelf ook geen console maar k doe cloud gamen, al een tijdje. Ik heb outriders demo gespeeld, zowel met Xbox controller & muis en toetsenbord, de laatste vond ik net iets fijner spelen. Mijn voorkeur gaat bij zulke spellen 't meeste uit naar muis en toetsenbord.

We zullen de spel dan moeten aanschaffen, der is geen andere optie lijkt het. Ik hoop dat ze dit niet verder gaan toepassen bij toekomstige games, maar we zullen het zien.
Exclusiviteit voor consoles aangezien het daar waarschijnlijk iets duurder is dan op een pc.
advies prijs van 70 voor de pc is ook bepaald niet goedkoop.. Vind het ook wel jammer dat hij niet op game pass voor pc komt
Consoles en met name Xbox S/X aantrekkelijker maken...vooral als het een co-op titel betreft.
Weet nog dat ik in X360 tijdperk veel plezier met Rainbow Six Vegas 2 heb beleefd..
Gewoon via een key site kopen.
Dit, dan maar weer de zee bevaren.
Heeft allemaal te maken met het Xbox ecosysteem. Als MS zo door blijft gaan zal het aanschaffen van een Xbox steeds aantrekkelijker worden. Eenmaal Xbox bezitter is de kans groot dat je je Game Pass abonnementje behoud en dat je potentieel ook geld gaat uitgeven in de Xbox store.
Gears 5 was ook bij release (snel) opgenomen in de Gamepass 😎🤔
Zo onderscheid je Gamepass wel van de concurrentie als het om gamestreaming diensten gaat..

Ik kijk er wel naar uit. Bulletstorm was vermakelijk destijds.
En vermakelijke coop in deze vorm is schaars.

GAME ON!! 💪
Het is idd heel fijn zoveel games naar Game Pass.
Verschil is wel dat Gears 5 een Xbox exclusive is. Outriders is een multiplatformer die je straks op Xbox gewoon direct via Game Pass kan spelen terwijl je hem voor Playstation moet aanschaffen om te kunnen spelen.
En dat is t em juist wat laatst in dat Bethesda artikel werd aangehaald.
De kracht van Xbox Gamepass vs Playstation is dat playstation users nu een dikke 70 euro neer moeten tellen terwijl het bij MS al meteen in je Gamepass abo zit.
Nu kun je zeggen op den duur ben je er meer geld aan kwijt maar Gamepass is niet gelimiteerd aan 1 game.
Het dubbele word het nooit. Tenzij je er nog meer voor krijgt. Anders word de prijs onaantrekkelijk. Een lichte verhoging dat kan je wel verwachten.
Who is this fool..??
Be gone..
Sjeeezzz..
Ik mag helaas niet meer voten maar je heb wel gelijk
en als ik hier zo rond lees dan doen de meesten zo niet iedereen een gamepass abo via de 1 euro swap deal, heb het al vaker gezegd lijkt wel of ze MS geen inkomen gunnen.
Begin me echt af te vragen hoeveel van die mensen uiteindelijk 10 a 13 euro p/m gaan betalen
houd er ook rekening mee dat mocht je stoppen je ook al die games niet kan spelen.
of je moet ze met korting gekocht hebben maar dan is je voordeel al weer een stuk minder.

Vriend van mij had ook gamepass maar speelde toch merendeels de 3th party games
die kocht die dan weer online via Brazil of een of ander land zo lang het maar goedkoop kon.
en hij is zeker niet de enigste.

als dat ooit een keer word tegen gehouden vraag ik het me echt af hoe goed de verkopen dan gaan worden.
Heb jij ook geen Netflix en hou je het bij Blu Rays kopen?
Ik heb Netflix en Disney en Amazon
Maar dat is geen goede vergelijking Games speel je vaker opnieuw en ben je langer mee bezig
en film/serie kijk je over het algemeen 1 keer.
Dat verschilt echt per persoon. Er zijn inderdaad wel een aantal games die ik vaker speel, maar de meeste mensen die ik ken spelen een game 1 keer en kijken er daarna niet meer naar om (dat heb ik overigens ook bij het grootste deel van de games die ik speel. Er zijn maar weinig die ik vaker dan 1 keer speel). En er zijn dan ook weer mensen die series/films meerdere keren kijken.
Wat ik heb begrepen uit de statements van Xbox / MS is dat Game pass een winstgevend product is.
Microsoft heeft al gezegd dat Game Pass geen verlieslatende onderneming is (en met 18+ miljoen * 10/13 euro * 12 maanden ieder jaar lijkt het ook vrij onwaarschijnlijk dat dat niet zo zou zijn) en game ontwikkelaars hebben ook al meermaals aangehaald dat Game Pass een lucrative inkomstenbron is.
Netflix was ook nog lang niet winstgevend volgends mij zijn ze pas een paar jaar winstgevend en dat is met een paar 100mil subs.
We gaan het wel zien
Maar ik ben nog niet die onverwachte prijsverhoging vergeten van MS die ze bijna meteen weer terug draaiden.

Ik hoop echt dat het een goed lopend product is en dat er ook Kwaliteit AAA games komen
Dan misschien gaat Sony ook wel wat aanpassen?
Waarom zou ik mij als consument dat afvragen?

Het kan ook zijn dat het en voor de uitgevers winstgevend is en voor Xbox winstgevend is. Dat weten we simpelweg niet omdat we de cijfers niet hebben. Maar ik kan me zo voorstellen dat met een userbase van 19 miljoen en groeiende de rek er voorlopig nog niet uit is. Voor mij als consument is het iig vrij leuk.
Heel winstgevend als je naar de toekomst plannen kijkt van gamepass. Gamepass streaming zit het echte geld. Android en ios. Iedereen kan straks gebruik maken van gamepass ultimate.
15 miljoen gamepass abo's van minstens 10 euro maandelijks x 12..
Sommigen hebben Gamepass Ultimate..
Geloof me maar als ik zeg dat MS jaarlijks dikke dikke winst maakt.
Sony kijkt hier heel erg jaloers naar om.

En dat aantal blijft alsmaar stijgen..

[Reactie gewijzigd door LongJoy1980 op 15 maart 2021 21:30]

Moet je wel even al die miljoenen 1 euro upgrade swap deals er vanaf trekken
die deals die nog voor 2 a 3 jaar lopen.
Gears 5 was ook bij release (snel) opgenomen in de Gamepass 😎🤔
Gears is van Microsoft game studio (first party). Deze game is van een third party. Dat is ook de nieuwswaarde van dit artikel ;)
Als MS genoeg neertelt voor het toevoegen aan Gamepass.. Win-win zou ik zeggen👏

Zeker een wezenlijk verschil dat het third party titel Betreft, maar juist daarom een strategische zet!
Gears 5 was vanaf launch gewoon beschikbaar via gamepass
Lijkt qua gameplay op gears of war...
Mooi want ik weet nog niet echt wat ik moet vinden van deze game. Het ziet er allemaal spectaculair uit maar hoelang de gameplay leuk blijft.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 15 maart 2021 17:05]

Same here..

Ik heb het idee dat het tegen gaat vallen en dat Square en People Can Fly dat weten, en wellicht daarom een snelle deal hebben gesloten.

Geen sluitend bewijs hiervoor hoor, maar heb een aantal pre-release streams gekeken en de reacties waren zeker niet lovend. En de gameplay zag er op het eerste gezicht ook echt heel saai uit helaas..

Maar we zullen zien als de hele game uitkomt..
Maar ja waarom zou je je game rechtstreeks uitbrengen op GamePass?
Microsoft heeft echt geen enorme zak geld neergelegd voor deze titel.
Net ff nog wat gameplay gechecked. Het is wel een looter shooter. Dat vind ik wel weer een plus. Combat ziet er alleen zo generiek uit. Maar goed ik ga het een kans geven nu het op gamepass komt.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 15 maart 2021 17:40]

Ik heb de demo gespeeld en het voelt ontzettend generiek en inspiratieloos aan. Het voelt als een mix tussen Anthem en Division, maar dan slechter uitgewerkt en erg saaie (slechte) gunplay. Qua potentieis van alles mogelijk, maar ik kan je nu al vertellen: als het er nu niet in zit, gaat dat later ook niet komen.

Ik zou deze game daarom ook pas halen in een sale wanneer ze paar updates en dlc's verder zijn en zich hebben bewezen.
Met je inhoudelijke reactie over de demo ben ik het eens. Demo ook uitgespeeld omdat ik voornamelijk de gameplay videos die vooraf waren vrijgegeven zo vet eruit vond zien, maar het spel zelf is een beetje generiek vind ik. Bepaalde aanvallen zijn mooi gemaakt, en voelen "goed" aan, maar zeker niet allemaal en de wereld voelt saai aan. Ook de gunplay en de loot is redelijk standaard en ja dat wil je er nou net uit hebben springen als de game een publiek moet trekken.

Ben benieuwd of de volledige game wel beter gaan worden maar deze ga ik zeker niet aanschaffen voor de volledige prijs.
Als ik één ding heb geleerd met demo's en beta's, is dat de volledige game nagenoeg hetzelfde is. De code is namelijk dan al zo goed als af. Op wat bugfixes na, zal de game in de basis niet plots anders zijn. Het is vaak de valse hoop tijdens een beta/demo wat veel mensen hebben en wordt helaas vaak ook als argument gebruikt. "Is maar beta nog, dus de final game zal vast wel beter zijn". Dit klopt nagenoeg nooit. Als de beta/demo al tegenvalt, zal de final game ook tegenvallen.

Als je je alleen stoort aan wat kleine bugs en UI elementen, dan weet je dat de final build in elk geval de moeite waard zal zijn. Maar Outriders is in de basis gewoon geen sterke game. Dat kan je niet even fixen zonder de game compleet te overhaulen (No Man's Sky, FFXIV Online bijv hebben dat als een van de weinigen succesvol gedaan).
Daarom zeker blij dat je door gamepass niet de volle pond hoeft te betalen. Misschien word ik toch nog verrast.
Het begin was echt kut saai ja, maar eenmaal uit de intro is het gewoon een top spel. Ik heb mij reuze vermaakt.
Er zijn geen looter shooters naast destiny, division en warframe. Dus ik ben hier blij mee.

Ik vond de division 1 en destiny 1 top.
Division 2 en destiny 2 vind ik echt bagger. En warframe vond ik ook niks.

En ik ben helemaal klaar met die klote battle royales. Dus laat het maar snel 1 april zijn. :Y)

[Reactie gewijzigd door zlpsycho op 15 maart 2021 19:08]

Mooie actie, ga ik zeker downloaden.
Ja, dus die pre order meteen gecanceld, hoef ik daar geen 70 euro voor neer te leggen. Toch nog 2 jaar gamepass ultimate. Fijn, want die demo is amper te spelen door lag en crashes, dus ik was al aan het twijfelen of ik het wel aan durfde. Dit maakt de keuze een stuk eenvoudiger.
Ben benieuwd, ga het zeer waarschijnlijk dan wel eens een keer proberen, zien of het me ligt. Ik *denk* van niet, maar hé, dan verdienen zij er ook nog wat aan. :)
Hoeveel co-op shooters zijn er laatste tijd uitgebracht..?? Ben benieuwd hoe deze gaat zijn.
exact, ik probeer elke, want zoveel keus is er niet.
Ik schreef hierboven...in X360 tijdperk heb ik veel plezier aan Rainbow Six Vegas 2 beleefd..
ik ook, heb alle tom clancy's wel rond gespeeld volgens mij. ook swat was geweldig.
iets anders met die co-op fun kom je echt maar zelden tegen
Snap je..
Was echt een gemis de laatste jaren in dat genre co-op.
Dit is een strategische zet van MS om het voordeel van Gamepass aan te tonen en zoals ook eerder vermeld...vanaf dag 1 een grote groep mensen die het speelt.
Zelfs al zou de game gratis zijn zou ik het nog niet spelen. Heb de demo gespeeld, maar voor mij staat deze game echt voor de verloedering van de hedendaagse gaming industry. inspiratieloze bagger. Ik keek er erg naar uit, het leek zo gaaf te worden.. en dan is dit het resultaat. Ik wacht wel op het volgende "next big thing" in loot shooter land.
Oh boy, Xbots in the building..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee