Square Enix komt met Outriders-fix die verdwenen items grotendeels herstelt

Square Enix maakt een oplossing beschikbaar voor spelers van de game Outriders die te maken kregen met een bug die hun gehele inventory verwijderde. De oplossing van Square Enix herstelt de belangrijkste items, maar niet alle verloren items komen terug.

Op de subreddit van Outriders meldt een ontwikkelaar van Sqaure Enix dat het herstellen van de items voor groep A onderweg is. Deze groep bestaat uit spelers die te maken kregen met de bug en momenteel ook niet meer in staat zijn om in te loggen. De ontwikkelaar raadt deze spelers aan om donderdag te controleren of hun personages zijn hersteld en of het in- en uitloggen weer werkt.

Het herstel betekent concreet dat alle legendary items weer beschikbaar zouden moeten zijn. Ook alle items die daadwerkelijk werden ingezet, worden hersteld. Voor de niet-legendarische items is er een beperking: van deze categorie worden alleen twintig stuks hersteld, waarbij primair wordt gekeken naar welke items het meest zeldzaam zijn; het moment van bemachtigen komt pas daarna als factor om de hoek kijken. Ook Accolades worden hersteld, mits spelers het laatste niveau ervan hadden gehaald. Anders worden deze achievements niet hersteld.

Sinds de release van Outriders op 10 april zijn er de nodige problemen geweest, zoals overbelaste servers. Ook was er langer dan een week geen crossplay mogelijk tussen de pc en consoles. Tweakers schreef vorige maand een review over de co-op-thirdpersonshooter Outriders.

Terugkijken: review van Outriders

Door Joris Jansen

Redacteur

06-05-2021 • 08:36

27 Linkedin

Reacties (27)

27
27
8
1
0
17
Wijzig sortering
Deze game is in een heel rap tempo Anthem achterna gegaan, of misschien zelfs overtroffen.
Laat ik eerst stellen: ik vind de game onwijs gaaf. Heb er bijna 200 uur inzitten op de Xbox Series. Maar wat een foutenfestival is het. De multiplayer werkt al vanaf dag 1 niet of nauwelijks. Als multiplayer uberhaupt al werkt, dan is het in een 3-man fireteam al helemaal huilen met de pet op. Abilities die glitchen, characters die onbestuurbaar worden, perks/mods die het gewoonweg niet doen. Dan blijft de gigantische waslijst aan bugs/glitches nog over:
- Damage Reduction die sinds de laatste patch volledig kapot is. Oftewel: alles en iedereen wordt op willekeurige momenten letterlijk geone-shot, inclusief de "tanky" Devastator
- Quest Navigatie die bij meerdere quests al sinds dag 1 kapot is, als in: stuurt je compleet de verkeerde kant op
- RNG die geen RNG is. Als in: diverse items droppen niet/nauwelijks.
- En zo gaat deze lijst nog veel en veel verder.

Nogmaals: ik vind het een onwijs gaaf spel. En dat ook dit spel op dag 1 verre van perfect is gebleken, is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. En dat deze Inventory Wipes een hoop vertraging m.b.t. patching heeft opgeleverd kan ik ook nog begrijpen. Maar gezien de gigantische daling in spelers in Outriders vermoed ik dat over ongeveer een maand niemand het meer over dit spel zou hebben, hoewel het mijn inziens een prima game had kunnen zijn om 1-2 keer per jaar een leuke DLC te droppen en het nog lekker uit te melken. Jammer, de 2e looter-shooter waar ik erg hyped over was...

[Reactie gewijzigd door EricNL op 6 mei 2021 09:10]

Een onterechte vergelijking imo. Anthem's basis campaign was super karig en kort, die van Outriders is veel uitgebreider. In tegenstelling tot Anthem worden hier ook zaken daadwerkelijk gefixed. Ik heb zelf (op de PC) nog geen multiplayer geprobeerd, maar solo is er helemaal niets mis mee. Enkele issues waar ik mij verder niet zo aan erger (zoals de quest navigatie) terzijde.

Damage reduction is ook niet kapot; er is een bug gefixed die er voor zorgde dat je te veel damage reduction had. Sure, er is wel tuning nog nodig want nu kun je maar beter captain headshot heten en perfecte gear hebben om door CT15 te komen.
Damage reduction is niet kapot? https://twitter.com/Outri.../1389679715594735623?s=20
Daarnaast bedoel ik mijn vergelijking met Anthem meer op hoe snel een dergelijke looter-shooter sterft.
Ah ja, die had ik nog niet gezien. Het lijken mij dat dat wel uitzonderingen zijn waar een klein deel van de mensen tegenaan loopt. Mensen in mijn omgeving en ikzelf zijn het iig nog niet tegengekomen. Hetgeen waar ik de meeste mensen over hoor is dat ze klagen dat de golem bug gefixed is en daarom snel dood gaan. Op zich is dat wel een terecht punt imo, meer survivability options zouden zeker welkom zijn.
Ik ben bang dat een groot deel er tegen aan loopt, maar sommige mensen het wellicht niet merken omdat ze blijven leven. Ik speel veel samen met vrienden, een groep van ~6 man. Sinds de patch van afgelopen vrijdag meld bijna iedereen hetzelfde: "Waar komt die damage vandaan!?!?!". Ik speel zelf Devastator, al vanaf het begin zonder Emergency Stance, want Devastator == Golem. Hoewel ik prima blijf leven merk ik ook een gigantische toename in damage. Daarnaast ging er naast de patch van vrijdag ook een korte periode iets mis met de Armor stat op items. Sommige items hadden ineens 200-250% extra armor. Het zou mij niets verbazen als dit de zoveelste fout in korte tijd is geweest van PCF, waarin de AI nog gecalculeert wordt op veel hogere armor o.i.d.
Deze game is in een heel rap tempo Anthem achterna gegaan, of misschien zelfs overtroffen.
Nou Anthem had ondanks gebrek aan content, het spel wel goed op orde. De multiplayer werkte prima en ze hebben ook niks hoeven nerfen.

PCF heeft Outriders kapot-generft en voor mij is alle lol eraf.
Anthem had anders ook genoeg problemen.

- Wapens stats hadden geen ondergrens waardoor sommige wapens of bonussen geen damage deden.
- Level/Damage scaling kan ervoor zorgen dat een level 1 wapen effectief evenveel, of zelfs meer, DPS heeft dan een end-game wapen. (https://gfycat.com/complexajararabianoryx)
- Vage stat/scaling berekeningen die een deel van het spel zinloos maken: https://www.reddit.com/r/...esnt_matter_anymore_math/

[Reactie gewijzigd door Caayn op 6 mei 2021 11:33]

Interessant. Ik heb het spel zelf op PC en helemaal geen last van de zaken die jij hierboven schets. Inderdaad er zijn bugs (welk spel heeft die tegenwoordig niet?). Maar er zij voor mij geen brekende zaken. Eens, abilities glitchen soms, klopt damage reduction doet vaag. Maakt dat het spelplezier minder? IMO helemaal niet.

Wat je aangeeft over multiplayer herken ik ook niet. Vanaf dag 1 speel ik met verschillende vrienden alleen multiplayer. Ja klopt, als je niet de host bent proccen sommige abilities/mods niet. Maar verder werkt het helemaal prima en heb ik er echt heel veel plezier in.

Het enige wat tegenvalt is de endgame. Binnen No-Time zat ik op CT15 en dan is het gewoon een endless grind voor legendaries en mods. De uitdating was er voor mij toen wel een beetje uit en de enige reden om dan nog door te spelen is om alle mods te verzamelen. Ik hoop dus dat daar nog wel nieuwe content komt. Maar gezien hoe de devs nu al continu aan het werk zijn en dedicated dingen oplossen heb ik wel vertrouwen dat dat goed gaat komen.
Yup, en een hoop andere dingen hebben ze weer juist stuk gemaakt.
Aantal weapon mods zijn nog verder kapot. Aantal armor mods hebben ze gefixed, (infinite golumn armor bug bv) maar ook daar zijn er dingen die niet lekker werken.
Word tijd om refunds op games eens aan te pakken. Dit soort gedoe is met een limiet van 2 uur bijv ook niet van toepassing.

Word met de dag gekker.
Studios moeten voor dit soort ongein veel sterker aangepakt worden.
Ik denk dat een verbod op het plaatsen van pre-orders beter zal werken. Iets wat helaas nodig is omdat de meute dit toch blijft doen.
Geen pre-orders betekent dat eventuele reviews al snel tekortkomingen bloot kunnen leggen, waardoor men de game sneller links laat liggen. Dit zou developers dan moeten motiveren om een goed spel af te leveren. En misschien worden aandeelhouders dan ook eens wakker.
Dat zou bij dit spel dus niet helpen. Er was zelfs een demo van dit spel (hoewel je het misschien beter een beta had kunnen noemen). Vorige week vrijdag (ja serieus vlak voor het weekend) hebben ze een patch uitgebracht. Of nouja eigenlijk meerder omdat de eerste al meteen duidelijk zichtbare problemen gaf. Maar daarbij zijn er dus heel veel extra verborgen problemen bij gekomen die lastig consequent te reproduceren zijn.
Helaas betekent dat wel dat je op de dag van release het spel niet kan spelen als je de disc versie koopt. Ook voor grotere downloads kam het voor genoeg mensen lang duren waardoor je dus eerst lang moet wachten op de game. En de collectors edition is ook wel fijn als je al van te voren weet of je er 1 binnen gaat krijgen. Anders heb je nog de tijd om verder te zoeken en misschien nog steeds op release date binnen te hebben. Wel zou er een limiet kunnen komen van hoeveel tijd voor release de game bestelt kan worden. Al ben ik dan wel bang dat men expres een half jaar te vroeg de release date voor de preorders en dan toch ineens extra tijd nodig hebben.
Want? Als je developers gaat dwingen om een game pas uit te brengen als in ieder geval alle game-breaking en serious bugs eruit zijn, dan kun je gewoon je game op dat schijfje zetten en hoef je geen tig GB per speler aan day-one patches te serveren. Spelers installeren gewoon de game vanaf schijf en kunnen gewoon spelen.

Als jij als developer gelijk @release al meer GB aan patches moet gaan serveren als dat de game überhaupt aan schijfruimte inneemt, dan was je game gewoon niet klaar en had het nooit in de winkel mogen liggen, klaar.
Dat gaat geen pre orders niet oplossen als ide game op dezelfde dag beschikbaar is. En iedereen dan op release date toch gelijk gaat kopen.
Ik vind het een leuke game.
Veel online co-op gespeeld. Maar irriteer me er mateloos aan dat het nog steeds vaak niet stabiel is. Het zorgt ervoor dat ik het spel voorlopig niet meer oppak. Gelukkig heb ik het spel niet aangeschaft maar speel ik het via Game Pass maar anders was het wel zuur geweest.
Ik heb nog nooit een game gespeeld met zoveel bugs er in. Ondanks dat heb ik me wel heel erg goed vermaakt. Maar de vrienden waar ik mee speelde zijn snel afgehaakt en gaan ook nooit meer terug komen. Daarnaast ben ik na de patch van vorige week vrijdag er zelf ook wel echt klaar mee. De hele damage mitigation is kapot. En dat ze gewoon doodleuk op vrijdag middag een patch uitbrengen die meer sloopt dan dat het dingen fixed en dan pas op dinsdag weer wat van zich laten horen vind ik echt schandalig.

Buiten dat, het feit dat deze inventory wipe fix ?5? weken op zich heeft laten wachten is al helemaal bizar. Zelf gelukkig geen last van gehad, maar 2 vrienden van mij wel. Ik ben zelf programmeur en ik heb meerdere malen scripts moeten maken die voor miljoenen users zsm dingen moeten fixen dus ik weet donders goed waar ik het over heb en dat dit zo lang heeft geduurd kan gewoon echt niet. Ik zou gewoon ontslagen zijn als ik zo lang over zoiets zou doen.

Het is echt zonde want deze game heeft echt super veel potentie dus kudos voor de game designers, maar de programmeurs van deze studio hebben echt geen idee wat ze aan het doen zijn lijkt het op.
1 van de weinige games waar je beter paarse ipv legendary gear kan aantrekken ivm damage numbers. En dat in een lootershooter, dat was voor mij echt zo demotiverend. Echt een dik spel qua gameplay, maar damn the amount of problems, zonde.
1 van de weinige games waar je beter paarse ipv legendary gear kan aantrekken ivm damage numbers. En dat in een lootershooter, dat was voor mij echt zo demotiverend.
Meen je serieus dat dat hetgeen is wat je demotiveert? Een kleurtje/naampje wat niet helemaal klopt met de kracht van het wapen :+

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 mei 2021 10:13]

Ik weet niet waar jij looters voor speelt, maar het woord geeft het al een beetje weg. Waarom zou ik nog 200 uur erin pompen om loot te krijgen die mijn build niet verbeterd? het spel speelt lekker weg hoor, maar ik moet wel een reden hebben om te spelen, anders is het gewoon brainless knallen en daar ben ik na 20 jaar shooters spelen wel snel op uitgekeken. :+
Een paar vrienden van mij probeerden mij deze game aan te smeren. Heb er eigenlijk nooit heel veel van gezien afgezien van een trailer. Nu ik dit zo lees ben ik toch wel blij dat ik hem voor nu even overgeslagen heb.
Ik speel hem zelf solo op PC en ben geen schokkende dingen tegen gekomen die voor mij de lol wegnamen. Je kan hem echt prima proberen. Verwacht alleen niet dat het een game is waar je na het clearen van de huidige end game content op de hoogste difficulty (dat zal je zo'n 100-150 uur totaal kosten) nog per se veel tijd in stopt tot er DLC voor komt.
Als er DLC komt zijn de meesten deze game al lang vergeten.
Gelukkig zit hij "gratis" in de gamepass.
Ik wilde deze game kopen en spelen totdat ik zag dat het van Square Enix vandaan kwam, en ik dacht meteen "ik laat deze liggen", ik weet namelijk wat voor puinzooi ze hebben gemaakt van het Avengers spel.

En ik ben er blij om dat ik Outriders voorlopig even laat voor wat het is...
Daarentegen maakt Square Enix ook pareltjes. Een enkele game lijkt mij daarom geen indicatie voor de kwaliteit van de rest.
Maar ze doen nu wel twee keer een Fuck Up in een korte tijd...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee