'Tencent onderhandelt met VS over behoud belangen in Riot Games en Epic Games'

Tencent is sinds vorig jaar in onderhandeling met een Amerikaanse overheidsinstantie die overnames beoordeelt op het vlak van de nationale veiligheid. Dat meldt Reuters op basis van bronnen. Het zou gaan over het behoud van de belangen in Riot Games en Epic Games.

Het gaat volgens Reuters om onderhandelingen tussen Tencent en de Committee on Foreign Investment in the United States. Deze instantie heeft de bevoegdheid om Tencent te dwingen zijn belangen in Amerikaanse holdings af te stoten. Volgens de bronnen zou hier sinds de tweede helft van vorig jaar al over gesproken worden, maar is er geen zekerheid dat Tencent in staat zal zijn deals te sluiten om zijn investeringen veilig te stellen.

De instantie zou hebben onderzocht hoe Epic Games en Riot Games omgaan met de persoonsgegevens van gebruikers en of er op dit vlak een risico voor de Amerikaanse nationale veiligheid zou vormen, wetende dat het gaat om Chinees eigendom en daarmee de kans dat de Chinese communistische partij zich toegang verschaft tot privé-informatie van Amerikanen. Een van de bronnen zou hebben gezegd dat Epic Games geen gebruikersdata met Tencent deelt. Een woordvoerder van Riot Games gaf aan dat zijn bedrijf onafhankelijk van Tencent opereert en goede maatregelen heeft geïmplementeerd om spelersdata te beschermen.

De onderhandelingen zouden onder meer gaan over maatregelen om de risico's in te dammen en erop gericht zijn dat Tencent zijn investeringen kan handhaven. Nadere details over eventuele uitkomsten zijn onbekend, maar in dit soort zaken komt het voor dat een bedrijf zijn belangen moet afstoten, of dat een toezichthouder wordt ingesteld die moet toezien op eventuele maatregelen.

Tencent is het grootste gamebedrijf in China en bezit veertig procent van Epic Games, de maker van Fortnite. Ook Activision-Blizzard is voor een klein percentage in handen van het Chinese bedrijf. Riot Games, de ontwikkelaar achter League of Legends en Valorant, is volledig in handen van Tencent. Het Chinese bedrijf heeft daarnaast in 2019 voor 150 miljoen dollar geïnvesteerd in Reddit en heeft belangen in Discord en Snap.

Het lijkt erop dat de huidige Amerikaanse regering van president Biden in grote lijnen het harde beleid jegens China voortzet. In de afgelopen jaren heeft de genoemde overheidsinstantie behoorlijk streng gekeken naar Chinese investeringen en belangen in Amerikaanse technologie, waarbij onder meer werd gekeken naar de vermeende Chinese dataverzameling. In dat kader stelde de VS al een handelsverbod in voor TikTok en WeChat, al werd dat later weer ongedaan gemaakt en de huidige rechtszaak hierover loopt nog.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-05-2021 • 09:13

65 Linkedin

Reacties (65)

65
60
36
6
0
16
Wijzig sortering
'Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten is hier wel van toepassing. Er wordt nu door de amerikanen erg gezegd dat Chinese bedrijven gedwongen kunnen worden om data te overhandigen, maar datzelfde doen de amerikanen ook bij hun tech-bedrijven, via de patriot act.

Kortom, het wordt tijd dat we meer dingen in EU zelf doen.
Doen we ook, in de EU hebben we regelgeving hoe we moeten omgaan met data binnen de EU en hoe buitenlandse bedrijven hiermee moeten omgaan.

Echter ... zoals we recentelijk met Huawei en Telfort zagen is het maar de vraag of Chinese bedrijven zich aan deze regels houden. En zoals gebruikelijk mag je je ook afvragen met Chinese bedrijven hoe ze omgaan met de regels indien hun eigen overheid iets anders vraagt. En dan mag je wel zeggen "zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten", we weten dat deze gasten op geen enkel punt te vertrouwen zijn.

Het gaat verder, Tencent is een Chinees bedrijf dat op dit moment in de clinch ligt met de overheid ivm het plots overzien hoe anti competitief Tencent (en Alibaba) in China zijn. Dit gaat van de ene dag op de andere, en we zien nu letterlijk binnen een week dat beide platformen plots veel vriendelijker naar elkaar zijn. Dit ging voorheen zelfs zover als je binnen Wechat een ali link deelde, dat deze het niet deed. Of bijvoorbeeld dat bepaalde platformen Alipay pushte en als je dit niet wilde doen de betaling niet doorging. Vergeet ook niet dat deze bedrijven de Partij memorandum gewoon in hun eigen statuten hebben.

Dit is toch net even anders dan wanneer je zaken doet met bijvoorbeeld Amazon of Apple. Natuurlijk moet je nog steeds huiverig zijn hoe de Amerikaanse inlichtingen omgaan met jou data, maar wederom dit is toch wel even heel anders.
Het gaat verder, Tencent is een Chinees bedrijf dat op dit moment in de clinch ligt met de overheid ivm het plots overzien hoe anti competitief Tencent (en Alibaba) in China zijn. Dit gaat van de ene dag op de andere, en we zien nu letterlijk binnen een week dat beide platformen plots veel vriendelijker naar elkaar zijn.
Ach China is nog steeds een totalitair systeem waarbij de overheid als het dat wil alles kan bepalen, inclusief invloed op rechterlijke macht.
Zing je een toontje te hoog wordt je snel duidelijk gemaakt dat niet de doen. Je mag dan Jack Ma zijn eigenaar van Alibaba, heb je kritiek op het systeem verdwijn je ineens paar maanden van de radar, heel apart.
Ach,ach, dat stoute China toch. Gelukkig kun je in de VS veilig investeren in wat je wil, ze hebben immers eigendomsrechten. Oh nee, dat geldt alleen voor Amerikaanse bedrijven. Alle anderen kunnen zonder meer onteigend worden ... We noemen het "Nationale Veiligheid".
Ik denk niet dat dat op hetzelfde niveau ligt als de verdwijning van Jack Ma.
Jack Ma net zo verdwenen in China als Gerrit Zalm in Nederland? Al duurt de windstilte rond Zalm al veel langer dan die bij Ma.
Ik zie in de USA Apple weigeren mee te werken om iphone de decrypten en de overheid kan en niets aan doen. Geen rechtzaak.

Maar je enige en voorspelbare antwoord is natuurlijk niet ingaan op dat wat ik schrijf maar in de stijl en vorm van een 50cent medewerkers meteen wat andere zaken erbij te halen.

Maar vooruit zal je nog helpen, de USA heeft zelfs weinig respect voor patentrechten en wil dit nu (nieuws vandaag) ook zo maar van pharma bedrijven afnemen. Het moet daar echt niet gekker worden.
Wat heeft het openbreken van iphone software door een Israëlisch bedrijf met dit onderwerp te maken? Overigens wist ik niet dat 50cent medewerkers een eigen stijl hebben, weer wat geleerd.

Ik juich het toe dat patenten op vitale geneesmiddelen (ontwikkeld met geld van de belastingbetalers) t.b.v. van een gezonde mensheid vrijgegeven worden. Het tegenhouden van deze medicijnen voor ontwikkelingslanden kan onder de noemer genocide vallen. Dit alles voor de winst van de pharma giganten (dankzij COVID19 heeft Pfizer het afgelopen kwartaal -3 maanden !- een netto winst van € 814 miljoen)
Zouden ze in de Chinese media ook afvragen wat er met Gerrit Zalm is gebeurd? Het is al heel lang heel erg stil rond Zalm nadat de Nederlandse justitie een onderzoek is gestart wegens te weinig inzet van ABN AMRO bij het controleren op witwassen. En is het niet beter dat China hun burgers en bedrijven verbied om nog zaken te doen met ABN AMRO, deze bank is immers voor het grootste deel in handen van de Nederlandse overheid. ;)
Wat is je punt. KLM Aifrance is ook in overheids handen. Verschil is alleen ook bij ABN dat daar een maatschappelijke reden voor is. Laten omvallen van een bank is geen maatschappelijk belang.
Als reden voor een export / handelsverbod van een Chinees bedrijf wordt vaak gemeld dat het banden zou hebben met de Chinese overheid. Wel, ook hier zijn er genoeg bedrijven met banden met de overheid. Het punt lijkt mij dan ook overduidelijk.

Aangezien je aangaf dat het zo vreemd dat Jack Ma 'verdwenen' was, wat is je verklaring voor de 'verdwijning' van Gerrit Zalm? Of meet je altijd met twee maten?
Grappig dus jij beweert nu verdwijning Gerrit Zalm vergelijkbaar met Jack Ma. Gerrit zit nu in een Nederlands heropvoedingskamp ? Wist trouwens niet dat hij verdwenen was, behalve niet meer werkzaam bij Deense Bank.

Banden met de overheid. Eens kijken China totalitair systeem waar de overheid alles ook voor bedrijven kan bepalen. Overheid bepaald economie inclusief programma's waar men, lees overheid veel geld in investeert om wereldleider te worden. Doet de Nederlandse overheid dat ook ?
Is Jack Ma dan ooit in een kamp geweest? Bewijs graag! O wacht, dat is er niet want Ma is nooit in een heropvoedingskamp geweest. Nadat het proces wegens concurrentievervalsing van start ging had Ma (al dan niet op advies van zijn advocaat) ineens een stuk minder behoefte aan media aandacht net zoals Zalm er nu liever zo min mogelijk van zich laat horen. Dat bepaalde media op grond van de mediastilte rond Ma meteen dingen gingen verzinnen (Ma is verdwenen!!!) maakt deze verzinsels nog niet waar.

Dus mijn vraag aan jou: waarom werk je mee aan het verspreiden van dit soort leugens?

"de overheid alles ook voor bedrijven kan bepalen. Overheid bepaald economie inclusief programma's waar men, lees overheid veel geld in investeert om wereldleider te worden."

Weinig verschil dus met zoals dat in veel westerse landen gaat. Kijk naar de subsidies die TSMC & Intel vragen voor Chipfabrieken in de VS of Europa. En naar de export restricties die opgelegd worden.

En wereldleider, is wiens bezit is nou 65% van de wereldeconomie, de VS of China? Kijk b.v. eens wie nou de grootste eigenaren zijn van Nederlandse bedrijven, daar zit geen Nederlander tussen, zie b.v. ASML:
https://stockzoa.com/ticker/asml/

Nog maar 5% van de aandelen van NL bedrijven is in Nederlands bezit, we zijn momenteel druk bezig het loonslaafje van de VS te worden. Zie ook het volgende rapport van de OESO:

http://www.oecd.org/corpo...rlds-Listed-Companies.htm

Wat opvalt is:
- Beursgenoteerde bedrijven maken 90% van de wereldeconomie uit
- De VS bezit ongeveer 65% van alle beursgenoteerde bedrijven wereldwijd (marktgewogen)
- NL is het meest uitverkochte land als we Hongkong niet als zelfstandig land beschouwen
- China heeft geleerd van het Hongkong en NL debacle en probeert hun bedrijven & winsten zoveel mogelijk in eigen hand te houden

Dat laatste zou Nederland dus ook moeten doen. Maar wat doen wij? Gaan we als Nederland proberen om ook onze eigen bedrijven te beschermen tegen de uitverkoop aan de VS, nee, in plaats daarvan laten we ons gek maken voor het "Pas op voor China propaganda" terwijl ondertussen VS steeds verder gaat met het opkopen van bedrijven.

Terwijl onze fiscale regels het mogelijk maken dat niet alleen Amerikaanse bedrijven in Europa geen belasting betalen, nee ook AMSL maakt hier dankbaar gebruik van om haar winstbelasting niet in Nederland maar via omwegen in de VS te betalen. Waardoor Amerikanen op termijn weer meer geld ter beschikking hebben om hun aandelen in Nederlandse bedrijven te vergroten. Waarna vervolgens deze bedrijven hun lonen moeten matigen, want ja, we moeten natuurlijk wel zoveel mogelijk geld voor onze aandeelhouders verdienen.

Wist je dat het grote boze alles opkopende Chinese staatsfonds nog minder kapitaal ter beschikking heeft dan het staatsfonds van 5 miljoen Noren dat zijn beurt weer minder kapitaal heeft dan de Nederlandse pensioenfondsen die weer dwergstatus hebben in vergelijking met de grote Amerikaanse investeerders. En je kunt die Amerikaanse investeerders weinig kwalijk nemen, anderen voor je laten werken levert nu eenmaal meer geld op dan zelf werken en zolang wij hier in NL zo dom zijn om onze bedrijven uit handen te geven, tja...
Heel het gedoe met Huawei en Telfort/KPN is weer eens een goed voorbeeld van overdrijven door de VK. Als je onderhoud/systeembeheer doet (en dat had Telfort/KPN uitbesteed aan Huawei) dan moet je overal bij kunnen. Dat vervolgens een Telfort/KPN daar totaal geen logging op had staan is hun eigen fout.
Heb je het artikel van De Volkskrant wel gelezen? Er staat onder andere in dat er medewerkers van Huawei in Nederland waren (zijn?) die ongelimiteerde en ongecontroleerde toegang hadden tot de systemen (ook de tapsystemen, wat illegaal is). Dat je dit nog kan begrijpen, daar kan ik inkomen. Maar Capgemini ontdekte dat er ook ongelimiteerde en ongecontroleerde toegang tot de systemen was vanuit China. Op afstand dus. Dat is niet te begrijpen, en was ook niet de afspraak. KPN heeft het rapport van Capgemini bewust achtergehouden omdat ze bang waren dat ze wel konden stoppen met KPN Mobiel als het uit zou komen.

Er waren dus monteurs van Huawei in Nederland die de boel regelden, maar vanuit China konden ze ook alle telefoongesprekken tappen die ze wilden, zonder dat dit bekend was bij KPN (!). Daarover publiceren is toch niet overdreven?
Nee daarover publiceren is niet overdreven. Wel als je met een paar dagen tussen hetzelfde issue nog een keer brengt, maar dan niet over telfort, maar kpn.

Overigens hadden(hebben) de Israëliërs die de tapsystemen beheerde ook alle toegang...
Sinds wanneer dient bij onderhoud overal toegang mogelijk te zijn? Specifiek klanten gegevens waar men toegang tot had is dit niet noodzakelijk. Sterker nog je kunt op een dergelijke schaal op voorhand definieren wie wat doet, wederom was dit niet noodzakelijk en had Huawei ook kunnen zeggen "heey.. daar willen wij niet aan kunnen" juist vanwege deze reden. Nog vervelender is dat we weten dat Huawei veelvuldig gebruik heeft gemaakt van hun rechten terwijl ze zelf ontkennen dat dit het geval is.

Dat er geen logging is, is helemaal niet duidelijk, men weet het niet. Maar wederom in hoeverre kun je Huawei vertrouwen dat de logging correct is met wat ze doen. Dit zijn niet zomaar wat thuis admins, dit zijn zeer sterk opgeleide mensen die gewoon beter weten. Echter ze maakte de keuze om toegang tot alles te hebben terwijl dit helemaal niet nodig noch wenselijk is.

Dit kun je Telfort kwalijk nemen, maar hier zijn twee partijen aan tafel en juist de adviserende partij, Huawei heeft opzettelijk enorm gefaald.
Dat hoeft ook niet, maar is/was bij erg veel bedrijven helaas wel de standaard. Niet alleen bij beheer, maar ook bij development. (Oh je hebt test data nodig? Hier een dump van de hele operationele database)
Maar dat mag dus niet als het om onder meer particuliere data gaat. Elk bedrijf wat daarop gesnapt wordt kan in principe een GDPR-boete krijgen.
Klopt, je zou eigenlijk speciale testdata moeten krijgen... moet ook zeggen dat de afgelopen 2 jaar niet meer heb gehad met persoonsgegevens, enkel nog productie gegevens en daar is het niet van toepassing.
Als je systeembeheer doet moet je bij systemen kunnen dat zeker, maar of dit in dit geval ook klant info systemen moeten zijn is maar de vraag. Huawei was er voor netwerk en infra, hoe er iets over dat netwerk gaat is zeker interessant om te loggen, maar wat er dan over gaat is dan al bijzaak.

Wie dat dan doet is helemaal niet jouw probleem, maar dat van KPN. Dat kan hoogstens een geanonimiseerd ID zijn dat je terugkoppelt naar KPN bij misbruik, maar NAW hoeft zeer zeker niet.
Je bent het nu wel enigzins aan het whitewashen want KPN heeft 6 man in dienst genomen op het hoofdkantoor ... dus er is 0 verklaring waarom toegang vanuit China nodig of gewenst was ..... c
Ongeautoriseerd toegang vanuit China
In het rapport van Capgemini stond dat Huawei-personeel zowel binnen KPN-gebouwen als vanuit China in staat was om ongeautoriseerd, ongecontroleerd en ongelimiteerd mobiele nummers van KPN af te luisteren. Het bedrijf verschafte zich vanuit China ongeautoriseerd toegang tot het hart van het mobiele netwerk. Hoe vaak dat gebeurde is niet duidelijk, omdat dat nergens werd bijgehouden.
KPN maakte in 2009 gebruik van de technologie van Huawei. Op het toenmalige hoofdkantoor in Den Haag werkten zes Chinese werknemers van het bedrijf.
https://nos.nl/artikel/23...n-kpn-klanten-afluisteren
De EU loopt hier alleen lichtjaren achter. Want heel veel Amerikaanse bedrijven die hier opereren verzamelen persoonsgegevens en houden totaal geen rekening met GDPR. Clubs die hier spullen verkopen via partners of distributeurs en gewoon eindklant data eisen van elke klant, al is het voor een dealregistratie of support maar de data gaat gewoon die kant uit.
Je ziet ook aan recente berichten dat in het verleden men niet met zoveel argwaan naar China keek als nu, terwijl het altijd een communistisch land is geweest. Met Amerika hebben we altijd nog de normen en waarden van democratie en kapitalisme gemeen en werken we op veel fronten samen, zoals opsporen van criminaliteit, op militair gebied, financieel en allerlei andere zaken wat met China natuurlijk niet mogelijk is.
Ze kunnen ook niet altijd voldoen aan de GDPR ook al zouden ze willen. De Amerikaanse overheid kan zonder rechtszaak, zonder limieten, alle data opvragen van NIET-amerikanen bij alle bedrijven met een (hoofd)kantoor in Amerika, dit is geregeld in de patriot act en opvolgers.
Dat is wat ik bedoel, de VS bied geen passend beschermingsniveau omdat privacy shield ongeldig is verklaard. Dat komt met name door CLOUD Act. Maar toch, we hebben meer reden om dit van de Amerikanen te accepteren dan van de Chinezen omdat er vanuit Amerika ook veel samenwerking is op gebied van bijvoorbeeld intelligentie en opsporen van criminaliteit waarbij de FBI dan weer data verkregen uit CLOUD Act deelt met Nederlandse instanties en zo rollen ze samen weer een kinderporno of andere crimineel netwerk op.
Ubisoft is Frans, alleen daar je games kopen dus :P Maar Ubisoft wordt net zo gehaat of 'disliked' als een EA, Activsion of Tencent.
CD Projekt, pools.
En Guerrilla Games is Nederlands. Er zijn zat partijen in Europa, Ubisoft was meer voorbeeld (en 1 van de grotere)
laten we toch een beetje lage landen chauvinistisch zijn en eerst aan "onze" game producenten denken.
Frappant om te zien dat we eerst Franse en dan Poolse developpers aanhalen en pas daarna een Belgische.
Zeker van de veel meer chauvinistische Nederlanders had ik sneller een Nederlandse reactie verwacht.
Zo zie je maar mensen blijven verrassen.
Ik kijk zelf liever naar Europa dan alleen Nederland. We moeten juist een beetje van dat chauvinisme af en meer als 1 Europa gaan denken. Als alleen Nederland slaan we internationaal nauwelijks een deuk in een pakje boter tegenover landen zoals de VS, China, India en vele anderen.

CDPR gaat de goede kant op, maar ik denk dat momenteel Ubisoft de grootste kanshebber is om op het niveau van Tencent, EA of A-B mee te kunnen spelen.

Maakt mij niets uit dat ze Frans of Pools zijn, we zitten allemaal in de EU.
Die zijn alweer een tijdje van Sony toch?
Ja, first party studio van Sony
Maar Guerilla is dan weer 100% in handen van het Amerikaanse-Japanse SIE.
Larian Games, Belgisch!
Men blijft dat roepen... maar wanneer komt er een Europese Microsoft, Google, Amazon, Tencent? Enige wat in mijn hoofd komt is Spotify... en Spotify draait volledig op Google Cloud. Je kan nu niet om Amerikaanse bedrijven en nu zelfs Chinese bedrijven.

Op papier is de Europese Unie broodnodig, maar... in werkelijkheid lijkt de EU net op een doorgroei platform voor binnenlandse carriere politicien. De EU is te log, unresponsive en de bevolking heeft amper contact met de Europese Unie en wederszijds.

[Reactie gewijzigd door Qws op 6 mei 2021 15:45]

Hoog tijd voor een eigen silicon valley.
'Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten is hier wel van toepassing. Er wordt nu door de amerikanen erg gezegd dat Chinese bedrijven gedwongen kunnen worden om data te overhandigen, maar datzelfde doen de amerikanen ook bij hun tech-bedrijven, via de patriot act.

Kortom, het wordt tijd dat we meer dingen in EU zelf doen.
Dat klopt alleen staat amerika er niet om bekend om met data om te gaan zoals de Chinese overheid met data omgaat... zie stuk van nu.nl met een oeigoer die in NL als vluchteling is.

https://www.nu.nl/buitenl...-naar-hier-ontsnapte.html
In februari van dit jaar ging de mobiele telefoon van Sedik over. Op het scherm zag ze dat het haar zuster was. Het was de eerste keer in lange tijd dat ze iets van een familielid hoorde. Toen Sedik opnam, bleek dat haar zus op een politiebureau zat, naast een agent. Hij voerde het gesprek en zei: "Realiseer je dat al je familie hier bij ons is. Denk hier goed over na."

De agent vroeg haar met wie ze omgaat in Nederland. Haar zus schreeuwde dat ze moest ophouden met het vertellen van onwaarheden. "Hou je mond", riep de zus. "Hou vanaf nu je mond!" Sedik maakte een screenshot van de agent. Hij hoorde het geklik van de foto, en trok snel zijn uniformjasje uit. Sedik moest zich bij de Chinese ambassade in Den Haag melden, zei de agent. Daar konden ze een veilige terugreis naar huis organiseren. "Dit land zal je met open armen ontvangen", waren zijn woorden.
Anoniem: 143912
@Zyphlan6 mei 2021 17:23
[...]


Dat klopt alleen staat amerika er niet om bekend om met data om te gaan zoals de Chinese overheid met data omgaat... zie stuk van nu.nl met een oeigoer die in NL als vluchteling is.

https://www.nu.nl/buitenl...-naar-hier-ontsnapte.html


[...]
USA gaat een stapje verder dan hoe de Chinese overheid met data omgaat
https://www.forbes.com/si...ate-of-mass-surveillance/
https://en.wikipedia.org/...ance_in_the_United_States

dat stuk van nu.nl met een oeigoer als al lang debunked
https://www.globaltimes.cn/page/202102/1215037.shtml
The UHRP is a main project of the US-backed World Uygur Congress, which is generally believed to seek the fall of China. The project was funded by the National Endowment for Democracy (NED). The NED granted the UHRP a "whopping $1,244,698 between 2016 and 2019," according to the Grayzone.

In recent years, with the support of some US nongovernmental organizations, the UHRP has carried out a so-called Human Rights Investigation and fabricated a Human Rights Report to attack and smear China's policy on Xinjiang under the guise of "academic research" aimed at promoting "Uyghur Human Rights Movement" and engaging in anti-China separatist activities, Yalkun Yakuf, a deputy director of the Department of Public Security in Xinjiang, told a press conference in April 2020.

The names of Qelbinur Sedik and Sayragul Sauytbay also appeared in the BBC's report as "witnesses." Both names have appeared frequently in Western reports that hype new topics on Xinjiang.
Anoniem: 143912
@Zyphlan6 mei 2021 22:57
Onze Trump propaganda troll is er ook weer bij zie ik ;).

1ste punt : Hmm en toch zie ik de Chinese politie niet wereldwijd op massa data phishing expeditie.

2de punt : in het nu.nl link staat helemaal nergens ook maar iets van bewijs en het artikel staat zelfs
Haar specifieke, individuele ervaringen zijn niet te verifiëren bij een andere bron, maar er is geen enkele reden om te denken dat haar verhaal niét zou kloppen.
3de punt. er is geen enkele reden om te denken dat Global Times niet zou kloppen _/-\o_

4de punt Hmm en toch zie ik de Chinese regering niet een Australische vluchteling die momenteel in Engeland vastzit dreigen met oppakken en levenslange gevangenisstraf.

These victims of "camps" in BBC reports cannot offer evidence for their claims. The Western media has a notorious record on factual accuracy in its reporting - for example, making traffic jams a sign of "oppression."

Dit is al keer op keer aangetoond
https://www.globaltimes.cn/content/1134972.shtml
https://www.hindustantime...eX0xJo5BSrPY026b8IpK.html

China heeft al meerdere malen EU en UN aangeboden onderzoek in xianjing en nee als het erop aankomt dan geeft de EU zich niet thuis
https://sg.news.yahoo.com...r-xinjiang-134018926.html
https://www.reuters.com/a...na-xinjiang-idUSKCN1P10IG

Ik blijf het altijd wel enigszins grappig vinden hoe je als CIA propaganda troll steeds dezelfde grammofoonplaat zit te draaien met fabeltjeskrant en leugen

Over wat voor weibo je uitspraken heb je? Maar ik heb wel familie in de USA in zij kunnen niet veilig op straat rond lopen. In China hebben ze wel geprobeerd en dat kan wel.
Gevalletje white supremacy. In China kunnen kausasiers gewoon veilig rondlopen maar in de USA kunnen aziaten niet een veilig op straat lopen. De winkel van aziatische ondernemers worden vernield en ruiten worden ingegooid. Waar hebben dat eerder gezien... de Kristallnacht herhaalt zich.
Dat heb ik wel gezien maar jij ontkent dat zeker weer of blijf je een gevalletje : do as I say and not as I do

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 6 mei 2021 22:59]

These victims of "camps" in BBC reports cannot offer evidence for their claims. The Western media has a notorious record on factual accuracy in its reporting - for example, making traffic jams a sign of "oppression."
Je quote de staatsomroep van china ..... whats next ..... wij van wc eend ..
China heeft al meerdere malen EU en UN aangeboden onderzoek in xianjing en nee als het erop aankomt dan geeft de EU zich niet thuis
pertinent niet waar....
BEIJING (Reuters) - China said on Monday it would welcome U.N. officials to its far western region of Xinjiang if they follow the proper procedures,
De procedure waar onafhankelijk onderzoek niet mogelijk is ...... Als er niks te verstoppen is .... dan is het toch geen probleem om onafhankelijk onderzoekers te laten gaan waar geen politie etc bij aanwezig hoeft te zijn?
Over wat voor weibo je uitspraken heb je? Maar ik heb wel familie in de USA in zij kunnen niet veilig op straat rond lopen. In China hebben ze wel geprobeerd en dat kan wel.
Gevalletje white supremacy. In China kunnen kausasiers gewoon veilig rondlopen maar in de USA kunnen aziaten niet een veilig op straat lopen. De winkel van aziatische ondernemers worden vernield en ruiten worden ingegooid. Waar hebben dat eerder gezien... de Kristallnacht herhaalt zich.
Dat heb ik wel gezien maar jij ontkent dat zeker weer of blijf je een gevalletje : do as I say and not as I do
5 jaar in china gewoond jochie ;) en nee als blanke kun je niet veilig rondlopen helemaal niet na corona ... iets teveel anti buitenlander haat ... omdat corona uit het buitenland komt..... en als je dan toch de tweede wereldoorlog erbij wil pakken... ik heb nog geen briefjes zien hangen : Asians not allowed in Amerika ..... terwijl ik No Blacks allowed al wel in China heb gezien .... want nu waren het buitenlandse zwarten die volgens de CCP het verspreide in China

https://www.youtube.com/watch?v=v4RYKY-aEuM&t=52s

Dat er haat in Amerika is tussen verschillende bevolkingsgroepen heb ik tevens nooit ontkend en tevens heb ik ook nooit gezegd dat ik een fan van trump ben of zijn policies en ik kan hier ook gerust met een hart zeggen dat die misschien ze pruik af moet doen en beter met pensioen kan gaan omdat het een waardeloze president was.

Maar zoals ik al zei : Als jij zo van mening bent dat China zo goed is ivm amerika en NL.....dan daag ik je nogmaals uit om op weibo te zeggen :

Mao Zedong is responsible for the deaths of millions of chinese because the communist party fucked up their central planning and should be held accountable for the deaths of millions of innoncent chinese and Xi Jinping has turned himself into a lifelong emperor and broke the long standing value of 2 terms so he could stay in power and with over 50 minorities and females ... why is there almost no minority in the highest goverment ? Racism ?

Betreft allemaal gedocumenteerde feiten. ;) door de CCP


PS : er verdwijnen in Amerika ook niet plotseling miljardairs voor een paar maanden omdat ze niet de party line volgen ( zie jack ma ).... als China zo goed is wat jij hier blijft roeptoeteren .... waarom is hobby nr1 in china bij rijken .... hun geld uit het land krijgen en investeren in het westen ( kan het iets te maken hebben met rule of law vs rule by law en hier vallen ook de familie leden van xi jinping onder :+

[Reactie gewijzigd door Zyphlan op 7 mei 2021 00:40]

Anoniem: 143912
@Zyphlan7 mei 2021 02:12
[...]

Je quote de staatsomroep van china ..... whats next ..... wij van wc eend ..

[...]
Jouw nu.nl artikel is afkomstig van he Dutch Uyghur Human Rights Foundation ..... whats next ..... wij van wc eend
BEIJING (Reuters) - China said on Monday it would welcome U.N. officials to its far western region of Xinjiang if they follow the proper procedures,
absoluut waar....
[...]


De procedure waar onafhankelijk onderzoek niet mogelijk is ...... Als er niks te verstoppen is .... dan is het toch geen probleem om onafhankelijk onderzoekers te laten gaan waar geen politie etc bij aanwezig hoeft te zijn?
[...]
pertinent niet waar....
5 jaar in china gewoond jochie ;) en nee als blanke kun je niet veilig rondlopen helemaal niet na corona ... iets teveel anti buitenlander haat ... omdat corona uit het buitenland komt..... en als je dan toch de tweede wereldoorlog erbij wil pakken... ik heb nog geen briefjes zien hangen : Asians not allowed in Amerika ..... terwijl ik No Blacks allowed al wel in China heb gezien .... want nu waren het buitenlandse zwarten die volgens de CCP het verspreide in China

https://www.youtube.com/watch?v=v4RYKY-aEuM&t=52s
Nee hoor er is helemaal niks aan de hand, je kunt als blanke prima veilig rondlopen. Je bent out of date jochie.
Er zijn zat briefjes met weg met Chinezen:
https://abc7news.com/coro...virus-california/6054466/
https://www.sfgate.com/cr...es-in-no-more-6497185.php
https://abc7chicago.com/d...an-sign-protest/10448274/
en terwijl je zeker ook heb gezien dat McDonanalds heeft verklaart dat No Blacks allowed in China fout was? Last van selectieve amnesia?
Maar briefjes en praatjes vul je geen gaatjes. Een kogel door je kop krijgen is toch iets anders dan een briefje.
https://www.theguardian.c...16-be-any-different-video

Of herhaling van de Kristallnacht tegen Chinezen
https://www.nbcnews.com/n...50-2020-mostly-n-n1260264
https://abc7.com/racism-a...merican-chinese/10329128/

https://www.youtube.com/watch?v=8MghNEUTPPc
https://www.youtube.com/watch?v=BqDjZsnLE9M
https://www.youtube.com/watch?v=ptMZfekZNTo
Dat er haat in Amerika is tussen verschillende bevolkingsgroepen heb ik tevens nooit ontkend en tevens heb ik ook nooit gezegd dat ik een fan van trump ben of zijn policies en ik kan hier ook gerust met een hart zeggen dat die misschien ze pruik af moet doen en beter met pensioen kan gaan omdat het een waardeloze president was.
Nou je zit anders wel continue Trump propaganda te herhalen
Maar zoals ik al zei : Als jij zo van mening bent dat China zo goed is ivm amerika en NL.....dan daag ik je nogmaals uit om op weibo te zeggen :

Mao Zedong is responsible for the deaths of millions of chinese because the communist party fucked up their central planning and should be held accountable for the deaths of millions of innoncent chinese and Xi Jinping has turned himself into a lifelong emperor and broke the long standing value of 2 terms so he could stay in power and with over 50 minorities and females ... why is there almost no minority in the highest goverment ? Racism ?

Betreft allemaal gedocumenteerde feiten. ;) door de CCP
Nee hoor ik heb tig keer hehaald dat je gelijk hebt dat China niet de plek is als je prangende behoefte hebt om openlijk politiek te bedrijven of met spandoeken op straat te lopen.
Freedom in beer en not in speech
In China kan je voor omgerekend EUR 0.12 wel 20km met de bus reizen. dan daag ik je ook nogmaals dat voor elkaar te krijgen in NL of USA. Ieder zijn eigen prioriteit.
PS : er verdwijnen in Amerika ook niet plotseling miljardairs voor een paar maanden omdat ze niet de party line volgen ( zie jack ma ).... als China zo goed is wat jij hier blijft roeptoeteren .... waarom is hobby nr1 in china bij rijken .... hun geld uit het land krijgen en investeren in het westen ( kan het iets te maken hebben met rule of law vs rule by law en hier vallen ook de familie leden van xi jinping onder :+
PS er verdwijnen in Amerika ook niet plotseling presidenten voor een paar weken
https://thediplomat.com/tag/xi-jinping-missing/
https://edition.cnn.com/2...virus-intl-hnk/index.html
Zelfs Xi Jingping moet zeker verdwijnen voor niet de party line volgen

als China zo slecht is wat jij hier blijft roeptoeteren .... waarom is China de nr 1 bestemmming van buitenlandse investeringen (het westen?)
https://www.bbc.com/news/business-55791634

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 7 mei 2021 09:05]

Nee hoor ik heb tig keer hehaald dat je gelijk hebt dat China niet de plek is als je prangende behoefte hebt om openlijk politiek te bedrijven of met spandoeken op straat te lopen.
Freedom in beer en not in speech
In China kan je voor omgerekend EUR 0.12 wel 20km met de bus reizen. dan daag ik je ook nogmaals dat voor elkaar te krijgen in NL of USA. Ieder zijn eigen prioriteit.
Je durft het dus niet omdat je zelf ook weet wat de gevolgen zijn ... dat ben je helaas hypocriet ... je loopt hier staatspropaganda te verkopen en de CCP te verdedigen voor hun acties klaarblijkelijk wil je niet snappen dat als dezelfde regels gehanteerd worden door het westen die jij klaarblijkelijk zo veracht ..... dat je vooraan de rij met mensen zou staan om opgepakt te worden.....

Ik ben wel klaar met jouw communiceren want ook al zou ik besluiten om in Amerika te gaan wonen voor me werk kan ik nog steeds mijn mening ventileren in amerika zonder deportatie of opgepakt worden ook als het niks met politiek te maken heeft.


First they came for the socialists, and I did not speak out—
Because I was not a socialist.

Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—
Because I was not a trade unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me.
Anoniem: 143912
@Zyphlan7 mei 2021 12:33
[...]


Je durft het dus niet omdat je zelf ook weet wat de gevolgen zijn ... dat ben je helaas hypocriet ... je loopt hier staatspropaganda te verkopen en de CCP te verdedigen voor hun acties klaarblijkelijk wil je niet snappen dat als dezelfde regels gehanteerd worden door het westen die jij klaarblijkelijk zo veracht ..... dat je vooraan de rij met mensen zou staan om opgepakt te worden.....

Ik ben wel klaar met jouw communiceren want ook al zou ik besluiten om in Amerika te gaan wonen voor me werk kan ik nog steeds mijn mening ventileren in amerika zonder deportatie of opgepakt worden ook als het niks met politiek te maken heeft.
\

Vriend heb je misschien teveel gesnoven ? Scroll eens even terug en lees:
Freedom in beer en not in speech
Ik praat toch geen Chinees. Maar voor wat hoort wat. Zorg jij dan dat we in NL of USA voor omgerekend EUR 0.12 (1RMB) wel 20km met de bus reizen dan zet ik jouw bericht op Weibo. Trek aub je keutel niet in, wnat als jij bankroet gaat dan heb wel voor over dat ik China niet meer in mag komen.
Jij vraag mij van alles en mijn uitdaging ga je niet aan. Daar trap ik niet in. Als jij doet dan doe ik ook anders doe ik ook niet. ... dat ben je helaas zelf hypocriet

Ik ben ook helemaal klaar met jouw communiceren want alsje mening mag ventileren in amerika dan is alles ok? Dus praatjes vullen opeens gaatjes?
First they came for the socialists, and I did not speak out—
Because I was not a socialist.

Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—
Because I was not a trade unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me.
Precies geschiedenis herhaalt zich in de USA. Met massamoorden op zwarte en aziatische bevolking. En net als tijdens de Kristallnacht worden winkels van aziatische ondernemers geplunderd en ruiten worden ingegooid.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 7 mei 2021 14:58]

Volkomen terecht dat ze zich hier zorgen over maken, maar ik moet toch ook denken aan al die Amerikaanse belangen in andere landen. In feite krijgen ze een koekje van eigen deeg.
Het gaat niet alleen om Amerikaanse belangen, maar ook van Europeanen en mensen uit Midden Oosten etc. etc. De privacy is voor iedereen belangrijk.
Privacy van mensen uit andere landen kunnen de Amerikanen niks schelen, die schenden ze zelf al volop.
Daar moeten die landen dan iets aan doen, evenals dat de VS er iets aan doet voor hun eigen burgerbelangen. Dat ze daarin hypocriet zijn: welkom bij (geo)politiek, we (landen) zijn allemaal hypocriet.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 6 mei 2021 12:57]

Anoniem: 143912
@WhatsappHack6 mei 2021 17:11
De USA gaat dreigen/sancties opleggen/chanteren als die landen daar iets aan gaan doen voor hun eigen burgerbelangen
Nee hoor, de VS geeft alleen om hun eigen belangen, want waar ze zich hier zo druk om maken dat de chinese overheid zou doen, doen ze zelf net zo hard bij hun eigen bondgenoten en andere landen. Dus weer een zoveelste pot verwijt etc.
Het gaat niet alleen om Amerikaanse belangen, maar ook van Europeanen en mensen uit Midden Oosten etc. etc. De privacy is voor iedereen belangrijk.
Ja al denken VELE dat hun privacy niet zo belangrijk is, zie je ook met al die vele miljoenen mensen die bijna alles op Facebook en zo plaatsen.
Ik lees het altijd zo om. Maar als het andersom gebeurd? Je bent een rijke Europese of Amerikaanse. Je koopt aandelen van bijvoorbeeld Tencent Huawei Bio. Dat kan je ook in een minder onafhankelijk positie zetten. Helemaal als je bijvoorbeeld in de media werkt, of ceo bent. Of zijn daar strenge regels voor?
In China zijn er wel strenge regels die het bezit van bedrijven door buitenlanders beperken. Vanuit het westen geloof ik minder. Maar je hebt nu wel aan de wetten van meerdere landen te voldoen, en dat is best lastig op zichzelf (kijk naar de Amerikaanse tech reuzen die aan de data privacy in de EU moeten voldoen met hun subsidiaries hier, maar ook in de US alles vrij aan de overheid moeten geven door het moederbedrijf).
Anoniem: 143912
@svenk916 mei 2021 17:25
In USA zijn er wel strenge regels die het bezit van bedrijven door buitenlanders beperken.
Probleem is de Chinese overheid die elk moment de boel over kan nemen/controleren. "Jij geeft me nu alle data van al je klanten, of je verdwijnt/je raakt je vergunning krijgt" etc.

En belang in een bedrijf nemen is volgens mij niets anders dan zichzelf dichter bij de bron van de info/data plaatsen zodat wanneer ze willen, ze toegang kunnen toe eisen/verschaffen
Anoniem: 143912
@Alxndr6 mei 2021 17:32
Probleem is de Amerikaanse/NSA overheid die elk moment de boel over kan nemen/controleren. "Jij geeft me nu alle data van al je klanten, of je verdwijnt/je raakt je vergunning krijgt" etc.

En helaas moet ik je meedelen dat er niet toe doetmet 'volgens mij'
PS En belang in een bedrijf nemen is om geld te verdienen
Er zijn wel meer partijen waar Tencent een belang in heeft. Ook ik ben niet zo'n fan van wat CCP doet (hoewel ik eerder denk dat zelf invloed uitoefenen en dingen bespreekbaar maken de weg is, en ze op de feiten drukken, ipv een cordon sanitaire), maar het is wel belangrijk dat we consequent zijn. Laten we ook niet vergeten dat platformen als discord ($150mln) investeringen/aandelen hebben uitgegeven aan Tencent. En daar gaat qua persoonsgegevens mogelijk wel meer in om.
"Tencent is het grootste gamebedrijf", imho is het geen Gamebedrijf, maar een investeringsmaatschappij gericht op technologie, waarvan het grootste deel bestaat uit (mobiele) games en internet services. Ik vraag me af of ze ooit zelf iets geproduceerd hebben.
Anoniem: 143912
@Deadso6 mei 2021 17:38
niets met het artikel te maken , maar hoe verwijder je een advertentie die je zelf hebt gemaakt?
Oma??? Je probeert weer te googlen op tweakers

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee