Foto's tonen vermoedelijke OnePlus 9 Pro met Hasselblad-merknaam op achterkant

YouTuber Dave2D heeft foto's laten zien van wat vermoedelijk de OnePlus 9 Pro zou moeten worden en op de achterkant daarvan staat de naam van cameramaker Hasselblad. Beide bedrijven hebben voor zover bekend geen samenwerking.

Het logo staat in het camera-eiland met vier camera's erin, blijkt uit de foto's die Dave2D laat zien in een video. Het camera-eiland heeft laser-autofocus, twee grote cameralenzen en twee kleine lenzen. Specs van de camera's zijn onbekend. Hasselblad werkte al eerder met smartphonemakers; zo was er voor de Moto Z-telefoons van Lenovo een Hasselblad-cameramod in 2016.

De foto's tonen een glimmende zilveren achterkant en een frame dat enigszins gekromd is om plek te geven aan de Aan-/Uit-knop en de schakelaar voor geluid. Het scherm is gekromd aan de zijkanten. Het gaat volgens de instellingen om een scherm met 3120x1440 pixels, met een beeldverhouding van 19,5:9 en een verversingssnelheid van 120Hz.

Dave2D kreeg de foto's van een voor hem onbekende gebruiker op zijn Discord, waardoor er geen track record is van hoe betrouwbaar de informatie is. Het ontwerp ligt in lijn met dat van de vermoedelijke OnePlus 9, waarvan in december foto's opdoken. OnePlus heeft niet gereageerd op de video.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

08-02-2021 • 07:56

69 Linkedin

Submitter: BiG_ChilD

Reacties (69)

Wijzig sortering
Die is gewoon de nieuwe versie van de telefoons met destijds Zeiss erop.
Is puur de naam die voor marketing erop wordt gezet. Je mag er uiteraard wel vanuit gaan dat ze extra aandacht hebben besteed aan de camera maar het zal nooit in de buurt komen van een Hasselblad.

Daarnaast zie je dat veel kwaliteit in mobiele camera's wordt behaald via software/AI.
En daar zie je dat traditionele merken vaak achterblijven omdat ze dit nooit echt nodig hebben gehad om de hardware goed genoeg was. Dus de lens en sensor van deze camera zal zeker goed zijn, maar het blijft een camera in een telefoon en alle uitdagingen die daarbij komen.
Verschil is wel dat Carl Zeiss daadwerkelijk lenzen voor smartponencamera's levert. Goed voorbeeld is de Nokia Pureview. Momenteel levert Zeiss aan HMD Global voor de huidige Nokia's.

Ik zal niet zeggen dat ieder Zeiss merkje daadwerkelijk betekent dat het uit hun fabriek afkomstig is...
De Nokia N95 had ook een Zeiss lens. Goede tijden.
Maar dat zijn echt alleen maar labeltjes. Misschien het ontwerp, of keuring van het ontwerp.
In de tijd van de 3 megapixels was er een Sony camera met "Zeiss" lens. Casio had dezelfde lens, maar zette er "Canon lens" op. En Canon had deze lens ook in een van hun modellen.
Het zijn gewoon labeltjes. Net als bij de Sony E-mount lenzen, waar ze een beetje afstappen van "Zeiss" en op G en GM over gaan. Scheelt licentiekosten ;)
Precies. Het is ook zo dat er bijvoorbeeld de Zeiss T* coatings overheen zitten, en dan mag je het ook een Zeiss label geven (uiteraard na contractuele afspraken om de merknaam te mogen dragen).
In dit geval heeft Oneplus "nog niet gereageerd" en mij lijkt het toch dat je juist wilt promoten als je een samenwerking aangegaan bent met zo'n prestige merk als Hasselblad; dan zou je toch echt wel reageren, dus voorlopig beschouw ik het inderdaad echt nog als gerucht.
Maar dat zijn echt alleen maar labeltjes. Misschien het ontwerp, of keuring van het ontwerp.
Nokia heeft in het verleden de Zeiss Tessar plakker gekregen door licentie op een lensontwerp te nemen, helaas blijft het zelfs daar bij een plakker, want het heeft een compleet andere optische formule dan de Tessar die je op een (D)SLR schroef.

De rest zal nog minder relevant zijn. Beetje hetzelfde als THX plakkers op een gaming laptop of melkpak formaat speakers.
Een Tessar is een lens met 4 elementen. Daar kan je niet meer mee aankomen tegenwoordig. Het ontwerp is uit 1902. Dus ik denk dat het nu meer een merknaam is.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tessar
Sony levert (en doet dat al heel lang) eigen lenzen onder de Zeiss merknaam. Ze moeten dan gewoon voldoen aan een flinke lijst met specs en mogen dan het label dragen. Ik vermoed dat dat hier ook het geval is.
Als Hasselblad zijn naam aan een telefoon verbind mag je er wel vanuit gaan dat er extra aandacht aan fotokwaliteit wordt gegeven. Denk je nou echt dat Hasselblad, een van de meest prestigieuze cameramerken met een lange geschiedenis het OK vind dat OnePlus alleen maar een sticker achterop plakt voor marketing doeleinden? Think again. Daarnaast heeft Pei voor z'n vertrek duidelijk aangegeven smartphone camera leider te willen zijn. Kwam in het filmpje al terug maar maar lees b.v. ook dit https://www.gizmochina.co...phone-camera-performance/
Dat hebben ze bij Motorola al een keer gedaan.
Zie: reviews: Lenovo Moto Z Play: met modules zoals het wél moet

[Reactie gewijzigd door WCA op 8 februari 2021 12:50]

Het is nog veel erger met dat merk, een toestel van Sony (de a 600€) voorzien van een handgreepje en dan vervolgens voor 2500€ op de mekt zetten als een Hasselblad |:(

https://www.digifotopro.n...t-omgebouwde-sony-cameras

https://www.dpreview.com/...nsible-for-sony-re-badges

[Reactie gewijzigd door satya op 8 februari 2021 13:20]

Dat Hasselblad z'n naam op de cameramodule heeft gezet zegt helemaal niks over de kwaliteit ervan.
Het zou grappig zijn wanneer de lens op de achterkant voorzien was van een harmonica-uittrekmechanisme. :P
Je kunt zo'n naam maar een keer verpesten en ze hebben waarschijnlijk een hoop voor de royalties betaald, dus ik vermoed dat ze willen aangeven dat het iets bijzonders is.
Aan de andere kant vraag ik me af hoe nuttig die naam is?

De meeste mensen hebben geen flauw idee wat Hasselblad is. Of moeten de tech journalisten dan iedereen vertellen dat Hasselblad een grote naam in de foto wereld is (was)

Maar Leica en Zeiss hebben ook geen moeite hun naam te grabbel te gooien op die manier. Dus waarom Hasselblad niet?
Het werkt wel, puur omdat het duur klinkt en er een merk op staat. Hetzelfde geldt voor HP-laptops waar Bang & Olufsen op staat. Dure merknamen trekken kopers, zelfs als die kopers geen idee hebben wat dat merk precies is.
Met dat verschile dat B&O en HP ongeveer dezelfde (matige) kwaliteit hebben en het dus alleen om uiterlijk gaat. Zoiets als Porche design.
In dit geval gaat het om een merk dat altijd compromisloos is geweest en nu op een apparaat wordt geplakt dat een groot compromis is.
Ja, maar dat is qua marketing niet relevant. Bang & Olufsen geeft aan dat een HP-laptop aandacht voor geluid heeft gehad (al is daar in het geval van mijn HP Envy niks van te merken), hetzelfde geldt in dit geval voor de camera. Of er daadwerkelijk kwaliteit uit komt rollen en of die vergelijkbaar is met de kwaliteit van de merknaam die ze er op plakken maakt niet uit, als de merknaam er maar op staat. Een beter merk is gewoon duurder om te mogen gebruiken en waarschijnlijk effectiever qua marketing, maar het is niet of in dit geval Hasselblad meewerkt aan de ontwikkeling.
Het opplakken van een merknaam heeft zelden een merkbaar effect. Daar is het natuurlijk niet om te doen.
Wel kun je de stand van zaken aflezen voor het betreffende merk. Als het echt waar is en dit blijkbaar nodig hebben, dan gaat het dus niet al te best met Hasselblad.
Maar voorlopig is het nog een gerucht en geen feit.
Aan de andere kant, de DJI Mavic Pro 2 had een camera/lens van Hasselblad, en die was erg goed volgens de reviews.

Zoals gewoonlijk moeten we gewoon de reviews en vergelijkingen afwachten. Ook Hasselblad kan geen wonderen verrichten.
HP is toch ook vergane glorie. Het echte werk is Agilent geworden.
Hasselblad heeft z'n naam ook al op Sony NEX-7 toestellen gehad. En op de Sony RX100.
Geen slechte toestellen.
Oh ja, Leica zet z'n naam dan weer op Panasonic-apparaten. En er zijn ook Panasonics verkocht met een Leica-label.
Leica en Panasonic gaan iets verder dan de naam, ze delen ook stukje R&D
Vaak genoeg hebben we dit gezien.
Audio by Beats, tuned by AKG, Carl Zeiss, Vivo Leica, etc.
Het leverde nooit iets bijzonders op.
Pure marketing teneinde het iets speciaals te geven. Qua camera is OP nooit een koploper geweest en dat gaat nu echt niet anders zijn.
Qua design hebben ze de eerste slag al verloren .... Wat een lelijk ding.
Audio by Beats zou voor mij een afknapper zijn is wat mij betreft geen kwalitatief merk...
tuned by AKG .... tja wat houdt tuned by in...
Carl Zeiss zegt wel wat, dat is gewoon goed glas. net als Leica...

Qua design?
Ach jee, hij is weer rechthoekig... als je dit een lelijk ding vind, dan vind je de rest ook lelijk... Ze zien er allemaal hetzelfde uit. Waar ze in afwijken zijn zulke minieme, te verwaarlozen, details...
Er valt gewoon niet veel te designen aan een mobiele telefoon.... He is rechthoekig, heeft aan de voorkant een scherm en hier en daar mogelijk nog een paar knoppen/schuifjes.
Beats is niks voor jou maar verkocht maximaal jaren geleden en had dus wel degelijk een publiek.
Carl Zeiss is pro spul maar noem mij eens een memorabele Sony smartphone mbt de camera. Niks bijzonders maar het staat interessant.

Natuurlijk zijn veel smartphones deels hetzelfde maar het gebruik van bijv een mooie mat zwart zoals bij de S21 ultra doet toch iets aparts. De iPhone 12 met die metalen rand doet toch iets speciaals.
En de oranje vegan leather van de Oppo Find X2 pro was ook een succes.
Hier zien we typisch een OP toestel, qua styling altijd minimaal 1 jaar oud.
Alleen de 7 Pro was anders mede door zijn pop up camera en full display.
Sindsdien zijn het allemaal Samsung voorkant rippoffs met een inspiratieloze achterkant.
Beats is niks voor jou maar verkocht maximaal jaren geleden en had dus wel degelijk een publiek.
Dus omdat er een debiel goed werkende marketingstrategie is, betekent dit iets qua kwaliteit maak ik hier uit op 8)7 IMHO was het echt zo'n Beavis en Butthead implementatie qua geluid:
Huhuhuhuh, bass, yeah huhuhuhuhuh. lots of bass, huhuhuhuh, cool, huhuhuhuh
Carl Zeiss is pro spul maar noem mij eens een memorabele Sony smartphone mbt de camera. Niks bijzonders maar het staat interessant.
Je kunt er waarschijnlijk van op aan dat de kwaliteit van de fotos niet omlaag wordt gehaald door het gebruikte glas... dat de rest niet voldoende is... tja....
Natuurlijk zijn veel smartphones deels hetzelfde maar het gebruik van bijv een mooie mat zwart zoals bij de S21 ultra doet toch iets aparts.
Ach gut... alweer mat zwart... Ik heb al zoveel mat zwarte telefoons gezien... boooooooring...
[quote[ De iPhone 12 met die metalen rand doet toch iets speciaals.[/quote]
Ach gut, nog steeds zo'n metalen randje er om heen... boooooooring....
En de oranje vegan leather van de Oppo Find X2 pro was ook een succes.
Vegan leather.... Moet ik nog meer zeggen? Marketing geraaskal... en verder niets bijzonders, alleen een ander kleurtje...
Waarschijnlijk komt die OP9 ook wel in 3 of 4 kleuren met eventueel nog een andere feeling voor de achterkant...
Hier zien we typisch een OP toestel, qua styling altijd minimaal 1 jaar oud.
Alleen de 7 Pro was anders mede door zijn pop up camera en full display.
Sindsdien zijn het allemaal Samsung voorkant rippoffs met een inspiratieloze achterkant.
Ja, alle telefoons zijn een ripoff van Samsungs... net als dat alle Samsungs ripoffs zijn van Apple en Apple weer van de LG...
Face it, er valt zeer weinig tot niets te 'designen' aan een telefoon. Je hebt een rechthoekig blok met voor het praktische gemak afgeronde hoeken.
Ergens op de achterkant zit een camera en omdat een echte zoomlens niet makkelijk in zo'n platte behuizing gaat heb je er waarschijnlijk meerdere om een beetje zoombereik te kunnen creeëren... Daarnaast omdat glas nog steeds wat dikker is, moet je vrijwel zeker een camera 'eiland' maken om dat glas iets te beschermen...
Aan de voorkant een scherm met een uitsparing (in wat voor vorm dan ook) voor de selfie cam.
Je hebt minimaal 1 fysieke knop nodig, maar praktisch gezien is het handig om er nog 2 (of 1 kantelknop, maar dat is stiekem ook 2) te hebben voor het volume.
Ergens zul je nog een vingerafdrukscanner willen verstoppen. Bij voorkeur in het scherm, maar als dat niet kan evt in 1 van de andere knoppen...
Wat dan aan keuzes voor fabrikant overblijft is niets meer dan iets scherpere of juist minder scherpe rondingen, een ander kleurtje, een ander reliëfje op de achterkant... etc. etc. etc... Het is allemaal gerommel in de marge.
Waar ze onderscheid kunnen maken is specs en de software en dat laatste vond ik OP in uitblinken, Je kocht een telefoon die in tegenstelling tot Samsung telefoons niet vol stond met bloatware die niet te verwijderen was...
Gaat het goed met je ?
Alleen maar negativiteit rondom ....

Beats was niet jouw ding, maar als ik kijk naar je Beavis opermerking dan ben je minstens 40 en een hele andere doelgroep met hele andere muziek wensen.
Beats had een top marketing, met prima design en veel bass en dat boeide velen, met name het jongere publiek.
Kwalitiatief niet zo goed ? Heb je een punt maar waarom hoor ik je niet over Airpods ?
kwalitatief toch ook niet best qua accu, maar ook qua sound worden ze onderuit gehaald steeds ?
Alleen het gebruiksgemak is hun sterke punt, verder helemaal niks.

Matzwart, is boring ... Laat mij eens 2 andere recente smartphones compleet in geheel matzwart zien .... Wens je succes !

Je bent duidelijk een OP fan maar dan heb ik nog wel wat voor je.
- Altijd kwaliteits issues en met name de displays, keer op keer
- Jaren wachten op een Always On Display ! Keer op keer. De OP6 had hem en was na een update verdwenen. Ja, we werken er aan was het verhaal. Tot pas een paar maanden geleden kwam AOD terug, Wow, na pas ruim 2 jaren !
- Oxygen OS was innovatief, een snelle Stock Android met de nodige toevoegingen die zin hadden. Maar de laatste 2 jaren bleef innovativiteit uit en is het redelijk ingehaald door oa One UI van Samsung.
OOS is nog steeds 1 van de betere maar allang niet meer zo supreme als pak hem beet 3 a 4 jaar geleden.
- Camera was altijd een zwakpunt en dat blijft zo. Met name door matige software en rare gimmick keuzes. En dan hadden ze een feature met infra rood en dan coden ze die eruit als een stel angsthazen omdat ze negatieve comments kunnen krijgen.
- Ook OP had een grote bek met het verwijderen van de audio jack, en zelfs na meerdere keren vragen aan hun audience (70-80% wilde hem houden) haalden ze hem er gewoon uit.
- Praten over kosten besparen voor IP ratings maar wel A class Hollywood acteur inhuren en samenwerking met Mc Laren wat NIKS toevoegd aan een smartphone ... Zoekende naar een identiteit.
- Design is traditioneel matig .. Alleen de 7Pro was bijzonder maar na 1 generatie verdween de prima werkende popup camera alweer. OP8 serie was weer een 13 in een dozijn smartphone om te zien.

Het was ooit een rebels merk dat opbokste tegen de gevestigde orde. De Flagship killer maar naar mate ze zelf flagship prijzen hanteerde en ze maar in weinig zaken uitblonken (eigenlijk alleen het OS) was de glans er snel af.
Zelfs 1 van de founders is vertrokken ....
Beats was niet jouw ding, maar als ik kijk naar je Beavis opermerking dan ben je minstens 40 en een hele andere doelgroep met hele andere muziek wensen.
Beats had een top marketing, met prima design en veel bass en dat boeide velen, met name het jongere publiek.
Dus dat maakt het kwalitatief goed? Je zegt het al: veel bass. Dat maakt het per definitie al slecht. Goede geluidsweergevers geven niet veel of weinig bass, die geven het geluid neutraal weer, niet (te) veel of (te) weinig...
Kwalitiatief niet zo goed ? Heb je een punt maar waarom hoor ik je niet over Airpods ?
Hadden we het daar dan over? Ik weet niet hoe ze klinken, ik luister sowieso eigenlijk geen muziek op m'n telefoon...
Matzwart, is boring ... Laat mij eens 2 andere recente smartphones compleet in geheel matzwart zien .... Wens je succes !
Dus... wat is de logica hierachter?
Het is een kleurtje... heeft nauwelijks iets met design te maken...
- Oxygen OS was innovatief, een snelle Stock Android met de nodige toevoegingen die zin hadden. Maar de laatste 2 jaren bleef innovativiteit uit en is het redelijk ingehaald door oa One UI van Samsung.
Ik heb de laastste reïncarnatie van One UI gezien op de telefoon van m'n zoontje en ik krijg nog steeds braakneigingen...
OP8 serie was weer een 13 in een dozijn smartphone om te zien.
Ik heb de afgelopen 10 jaar geen enkele telefoon gezien die niet in de categorie '13 in een dozijn' thuishoort qua design (afgezien van de opvouwbare paar van de afgelopen 2 jaar). En dat is denk ik maar goed ook voor de ontwerpers, want zo'n telefoon zou waarschijnlijk nauwelijks verkopen...
En btw ik ben geen OP fan, ik heb mijn OP3T destijds gekocht omdat deze betaalbaar was met fatsoenlijke specs en daarnaast een minimale aanpassing van stock Android was.
Heb daarnaast nooit problemen met m'n display gehad.
Ik weet nog niet wat m'n volgende telefoon wordt (en wanneer). Het liefst betaalbaar, stock Android en zo min mogelijk bloatware. Daardoor valt Samsung bijvoorbeeld per definitie af...
Veel bass is voor een purist niks maar het is wel dat men destijds graag wilde. In dat opzicht was het geslaagd.
Neutraal is lang niet wat iedereen wilt, al decennia lang hebben we equalizers zodat iedereen zijn/haar smaak kan afstemmen.
En ja, ik weet het ... De puristen hebben een goede audiobron, dikke versterker met alleen balans en volume. Nou laat ze lekker zitten met hun decibel meter op schoot, 8000 euro versterkers en kabels met porcelein eronder.
De meesten van die generatie horen bij lange na niet alle frequencies meer maar praten wel over Hi-Fi.

De S21 Ultra in dat zwart is niet wereldschokkend, maar iedereen was toch wel verbaasd over de matte allround look. Nog nooit zo gedaan. Zwart is zwart, dat is de simpele gedachte maar het is niet zo maar gedaan. Men heeft liever tegenwoordig een soort van frosted achterkant ivm grip en vingerafdrukken en weer eens iets anders dan zilver, glimmend blauw, frost blauw of een mica kleur. Ze zijn volgens de meesten erg geslaagd hierin, maar jij bent niet impressed en dat hoeft ook niet, dat is helemaal prima.

In jouw geval is er 1 logische keuze: de Google Pixel ! zo stock als maar kan, geen bloat, lange support en geen gimmicks.
Je bent lekker bezig met de argumenten ;-)
Kan me er ook wel in vinden hoor, zit nog steeds te teren op een 6T, hopende dat er iets beters komt..
Wat vind je van Nord? Die heb je nog niet genoemd. Volgens mij het laatste kindje van Pete Lau..
Ik vind de Nord best okay en een goede keuze in het midrange segment, MAAR (ja daar komt ie) de Pixel 4A (5G) is ook een goed toestel en weet je zeker dat de camera niet teleur gaat stellen.
Qua design is er weinig verschil, het opladen is wel veel sneller bij OP, Camera duidelijk een Pixel voordeel en qua updates zit je ook beter bij Google, en JA de 4A heeft een audio jack.
Kwestie denk ik van hoeveel je geeft om Oxygen vs Stock Android.
Kwestie denk ik van hoeveel je geeft om Oxygen vs Stock Android.
Niets, aangezien veel OOS features tegenwoordig ook al stock in Android 11 zitten.
Die audio jack kan me gestolen worden.. misschien dan toch maar eens uitkijken naar een Pixel, want deze OP9 met Hasselblad geeft me nog geen overtuiging van betere foto's, OP kennende.
Wachten op een leuke Pixel 5 aanbieding of gewoon nu voor een 4a gaan.
Nette keuze, doet vrijwel alles goed en blinkt uit mbt de software en de camera.
alleen de processor is helaas wel wat gedateerd van die Pixel
Correct, maar wat doe je ermee dan ?
Of wacht even en pak een S20FE, dan heb je alles eigenlijk goed.

Wat dacht je hiervan:

https://www.marktplaats.n...9c5b7a618&previousPage=lr

Ik zou hier niet over na hoeven te denken.
Enne, dat bedrijf is top ! Hier kan je gerust kopen, zelf ervaring mee.
Het enige wat je blijkbaar gegarandeerd krijgt met een Hasselblad (=DJI tegenwoordig) brandje op je mobiel/drone zijn de specifieke Hasselblad kleuren. Verder blijft het een speelgoed camera vergeleken bij een echte Hasselblad.

[Reactie gewijzigd door Dr.Fer op 8 februari 2021 09:06]

Ghehe, Carl Zeiss op Sony fotocamera's stellen ook inderdaad niets voor.

Edit: Dit onderstaande voorbeeld met elektronica zou voor iedereen prettig zijn.
bijv. bij hi-fi versterkers of computervoedingen (dus ontworpen met Japanse condensatoren aka Nichicon of Nippon Chemi of Panasonic). En niet met Chinese of Koreaanse merken.

[Reactie gewijzigd door MedionAkoya op 8 februari 2021 11:01]

Hasselblad maakt medium format sensor camera's met matige autofocus. dat ze dit merk naampje nu op een telefoon plaatsen zegt helemaal niets. geeft mij de indruk dat ze nu het merknaam Hasselblad uitmelken, net als nike die overal zijn naam op plakt. omzet via associatie
Voor merken als Ferrari zijn de parfums en de petjes winstgevender dan de auto's...
onderstreept mijn opmerking. maar ook Nike heeft er een handje van. de lager geprijsde nikes zijn niet ontworpen door nike en komen uit een fabriek van een van de goedkoopste gymschoenen fabrikanten.
zelfde china/indo fabriek waar ook andere merken goedkoop geproduceerd werden.

daarom investeer in het merk en niet in het product.
Beetje wat er met Rollei is gebeurd. Merk is eigenlijk ter ziele, komen er nog wat cheap ass compact cameraatjes en tegenwoordig zelfs budget flut filmscanners onder die naam uit.... Beter hadden ze niks meer uit kunnen brengen, dan hadden ze in elk geval het merk als status nog in stand gehouden....
Rollei is (net als Lenco) alleen nog maar de naam, die in licentie wordt gegeven. Merk overgenomen uit de failliete boedel van het bedrijf. Gewoon aan degene die wat wil betalen voor een labeltje.
"Plakmerken" noem ik dat.
Overigens is Hyundai wel stupide bezig, dat staat op Chinese rommel (lampen, tuinsproeiers) terwijl ze hun merk toch echt wel zelf willen gebruiken.
Victor Hasselblad draait zich om in z'n graf :p
zat in die fuji gfx 50s niet dezelfde sensor als in de HASSELBLAD X1D II 50C en die zelfde sensor in de mark 1 ?
Ja, en dezelfde als in de pentax 645Z.
Hasselblad = DJI (Ja, van de drones) tegenwoordig...
Verboden drones in de USA, tegenwoordig...
Dat snap ik wel...
Bedankt voor deze info.
Ik had juist gehoopt dat we langzaam afscheid zouden nemen van de camera eilanden. Zie de S21 bijvoorbeeld, stap in de goede richting.
Maar dit lijkt juist weer een stap terug...
Die heeft geen eiland maar een cameraschiereiland. Ik kan het niet mooi vinden.

Helaas weer een punchhole in de lens (de pop-up camera's zijn zo zeldzaam), weer gekromde schermen. Jammer. Allemaal features waar ik niet op zit te wachten.
Onkyo-branded speakers op een Medion waren ook niet best. :/

[Reactie gewijzigd door MedionAkoya op 8 februari 2021 11:03]

Ik snap niet dat ze de telefoons gewoon weer wat dikker maken. Dan kan ik ze ook weer normaal vasthouden en worden ze minder fragiel. En een beetje extra ruimte voor een grotere accu.
En dan kan die weer plat op tafel liggen zonder dat daar een hoesje voor nodig is.
Probleem is dat ze ook groot zijn en dat t sneller log wordt, maar net iets dikker kan geen kwaad (camera-eilanduitsteeksel meer wegwerken bijvoorbeeld). Valt me op dat die kleinere toestellen ook zo dun moeten zijn, terwijl die best iets dikker kunnen om nog wel een grote batterij te kunnen hebben zonder log aan te voelen.
Ik had ooit een Samsung telefoon met B&O. Die klonk toch echt beter dan alles wat ik daarna heb gehad.
Nu is er alleen nog de vraag: had dezelfde telefoon zonder B&O anders geklonken?
Dat was een Beat DJ M7600. Helaas werkt hij niet meer goed (edit: de aan/uit-knop is defect), anders had ik hem nog steeds als muziekspeler gebruikt.

@servies
Ja, dat is de vraag. Maar er zal bij die telefoon toch extra aandacht besteed zijn aan het geluid. Dat is tegenwoordig helaas vaak een ondergeschoven kind.

[Reactie gewijzigd door icceni op 8 februari 2021 14:14]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee