Youfone gaat in april van start in België op netwerk van Proximus

De Nederlandse virtuele provider Youfone start in april in België. Het Rotterdamse bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met marktleider Proximus om van diens mobiele netwerk gebruik te kunnen gaan maken.

Er is nog niets bekend over abonnementen of prepaid-aanbod voor de Belgische markt; die informatie volgt vermoedelijk later. Wel zegt Youfone dat het gaat om mobiele en vaste diensten, net als in Nederland. Proximus bevestigt de samenwerking op de eigen site.

Youfone bestaat sinds 2008 en heeft in Nederland naar eigen zeggen meer dan 400.000 klanten. Het bedrijf had tot nu toe geen aanbod buiten de landsgrenzen. Youfone wordt net als in Nederland een virtuele provider zonder eigen netwerk of vaste infrastructuur. De provider wil met de overeenkomst snel veel klanten kunnen aantrekken in België.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

21-01-2021 • 12:57

58 Linkedin

Submitter: Mathijsds9

Reacties (58)

Wijzig sortering
Als dit betekend dat Youfone ook lage prijzen aanhoudt met hoge bundels is het best aantrekkelijk voor onze Belgische buren :) .
10GB en 120 bel/sms voor 10tje per maand of 10GB en onbeperkt bellen/sms voor 12,50 euro is best interessant voor veel mensen. Als ik zie wat jullie nu betalen is dat toch wel erg veel voor wat je uiteindelijk krijgt.

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 21 januari 2021 13:39]

Heb nu 8GB en onbeperkt bellen/SMS'en voor 16€/m bij Orange. Vind het persoonlijk geen slechte deal (is wel in combinatie met internet bij Orange) maar vond het netwerk van Proximus toch een pak beter. Vooral binnen in gebouwen heb ik geregeld slechte of geen ontvangst bij Orange, waar ik bij Proximus nooit last had. Normaal gingen beide providers hun masten delen, maar daar merk ik voorlopig nog niets van.

10GB voor 12,50€ zou wel een serieuze concurrent zijn voor alles op de Belgische markt, dan worden ze direct de goedkoopste. Ik verwacht dat de prijs toch wat hoger zal liggen bij ons.
Tele2 20GB en onbeperkt bellen/sms voor 17 euro per maand vorig jaar afgesloten wegens actie voordeliger heb ik niet kunnen vinden en zonder combinatie met internet of wat dan ook.

Mijn partner heeft Youfone 12 GB onbeperkt bellen/sms voor 12 euro per maand was ook een actie wel enige tijd geleden, ook voordelig

En voorlopig gaan wij niet wijzigen of het moet nog goedkoper kunnen maar die kans lijkt mij klein.

[Reactie gewijzigd door J.E. Weinor op 21 januari 2021 21:14]

In nieuwe gebouwen heb je sowieso nauwelijks ontvangst en moeten providers indoor infrasructuur plaatsen.
Als ze dat niet doen, heeft nagenoeg iedere provider problemen.
Ik heb hier met 4G in Nederland echt nog nooit last van gehad.
Ik anders wel (ook 4G in Nederland).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 21 januari 2021 16:28]

Grote gebouwen met veel verdiepingen heb ik er voornamelijk last van.
Ik heb het over exact dezelfde gebouwen waar ik bij Proximus voordien geen issues had, dus het ligt 100% aan de provider en z'n masten.
Met het werk een nieuwbouw gezet waar het net omgekeerd is, indoor wel Orange en geen Proximus. Buiten is 4G bij beiden geen probleem. Het hangt echt af van de locatie.
Kan zijn dat ze op andere frequenties zitten, wel zelfde mast maar andere frequentie...
Wij hebben 2018 onze intrek genomen in 2 nieuwe. kantoorgebouwen. Antennes staan gewoon op ons dak, maar desondanks moest je tegen het raam gaan staan wilde je kunnen bellen. Dat komt door de superisolerende materialen die gebruikt worden in nieuwe gebouwen.

Dus heeft proximus een indoor installatie geplaatst met op iedere verdieping 2 of meerdere indoor antennes en dat heeft ons behoorlijk wat geld gekost trouwens.
Dat zijn wel heel scherpe prijzen. Zelfs als ze met 3GB voor €10 per maand zouden komen is het scherp. De hoeveelheid data die we gebruiken neemt alsmaar toe, maar de meer betaalbare opties voor mobiel internet volgen helemaal niet.
De hoeveelheid data die we gebruiken neemt alsmaar toe [...]
Kun je dat onderbouwen? Want er was onlangs nog een Tweakers-artikel dat aantoonde dat het gemiddelde nog altijd erg laag lag.
Interessante vraag. Het antwoord is duidelijk: ja. Uit het persbericht van het BIPT (01/07/2020):
- Tussen 2018 en 2019 een toename van 56% in mobiel datagebruik.
- Op vijf jaar tijd 10 keer zo veel dataverbruik
- Gemiddeld in 2019 bijna 3 GB aan data per maand
Ik doe met Mobile Vikings 4Gb voor 15 Euro (prepaid) als ik abonement zou nemen is dat maar 5GB voor 15 Euro... Dus kies ik om toch maar liever zonder dat maandlast te zitten. Genoeg wifi hotspots wanneer mijn 4GB aan muziek streamen op is.

Fingers crossed dus dat Youfone iets leuk gaat doen voor prepaid users zoals mezelf :Y)
Bij Proximus is prepaid (voor 15€) goedkoper dan een abonnement (van 16€): (sms'en zijn altijd onbeperkt)
Prepaid 15€ (Pay&Go+): 3GB + 2.5h of 6GB +1h
Abonnement 16€ (Mobilius S): 2GB + 2h (+ favoriete app)

Bij prepaid kan je met Play&Gold nog krediet terug-'winnen' dan heb je na zes maanden een cadeaubon van 15€. Dus prepaid is jaarlijks 42€ goedkoper en je krijgt er heel wat meer.
ben tevreden met ze. Gebruik mobiel abonnement met onbeperkt bellen, en 5gb data.
+35 uur bellen per maand, en geen moppers vanuit hun kant.
Wel ondersteunen een paar technieken die het KPN netwerk wel biedt, niet. Zo als gesprekken samenvoegen. Ook werkt VoWifi niet. VoLTE wel, maar alle binnenkomende lijnen hebben geen caller-id.

Dat is voor 10€ per maand zo'n dienst kan leveren, en er nog op verdienen vind ik knap.
Hier ook al 3 jaar tevreden Youfone gebruiker op mobiel. 10 euro voor 10 GB en 100 minuten. Dat krijg ik nergens goedkoper

Over de ondersteunde technieken: VoWIFI werkt hier wel (logotje bovenin). VoLTE volgens mij ook (Op mijn S10 krijg ik een HD icootntje te zien als ik bel). Ook geen issues met het ontbreken van een caller id hier.

Samenvoegen van gesprekken had ik nog nooit gebruikt, maar dat heb ik zojuist even getest en dat werkt ook gewoon.

Overigens heb ik in mijn telefoon zowel de youfone sim voor prive gebruik als een T-Mobile sim voor werk. Bij speedtesten komt de youfone er eigenlijk altijd beter uit.
Hier ook al 3 jaar tevreden Youfone gebruiker op mobiel. 10 euro voor 10 GB en 100 minuten.
Voor 10 euro niet, maar voor 15 euro heb je bij Tele2 20 GB en 200 minuten, wat toch een scherpere deal is voor die paar euro per maand meer.
Dat is 50% meer voor iets wat ik niet gebruik. Dus, nee dat vind ik persoonlijk geen betere deal.
400.000 klanten vind ik nog niet eens zo gek veel, als je rekening houd dat ze dagelijks al jaren lang agrresief op tv adverteren en ook nog 1 van de goedkoopste op de markt zijn.

Ik had verwacht dat ze echt inmiddels een stuk meer zouden hebben

[Reactie gewijzigd door fl2001 op 21 januari 2021 13:21]

Een bedrijf met zo'n naam daar wordt ik geen klant van. Dan ga ik er vanuit dat ik gescamd wordt haha
Ja, bijvoorbeeld in de kleine lettertjes dat je door per ongeluk 10gb aan data te gebruiken naast je bundel, gelijk 100 euro kwijt ben ;)

Ik betaalde 10 euro pm voor 10gb internet, opzich niet heel verkeerd, maar we gingen verhuizen en hadden nog geen internet, dus streamde wij het via de bundel.... noooit meer, het abbonement heeft mij gewoon een jaar extra geld gekost, maar blijkbaar kan je een notificatie instellen die je 50 cent per maand extra kost om dit soort dingen dus te voorkomen...
Wow... Mijn bericht was eerder een grapje op de slechte naam, maar dit is echt erg. Ik kan er moeilijk van meespreken want bij mij is het prepaid. Om die reden exact. Ik wil niet dat ik bewust of onbewust ver over de bundel ga en hard moet dokken. In België is het de standaard dat je een notificatie krijgt denk ik?
Ik krijg van Mobile Vikings (ook virtuele provider) een sms en mails als mijn bundel bijna op is of vervallen is.
Ja, blijkbaar was dit ook heel zichtbaar in de app (die ik niet had helaas), mja, van fouten leer je, inmiddels heb ik nu 4 jaar al (un)limited T-Mobile, daar heb je sowieso 5 gb per dag en kan je onbeperkt 1gb aanvullen, had dit liever op daadwerkelijk unlimited gezien zoals in America, maar kom niet vaak over de 5GB heen (doe veel aan muziek streamen, foto's up en downloaden etc etc).

Gewoon vast 25 euro pm en klaar.
Kwaliteit betaal je voor niets gaat de zon op.
Internet hier ging via glasvezel via een youfone verbinding eigenlijk een jaar lang zonder problemen. Schakel elk jaar over voor een andere aanbiedingen, maar netwerk was stabiel genoeg om weer over te stappen.

Gezien de prijzen op de Belgische telecom markt kunnen ze wel een echte budgetaanbieder gebruiken, maar aangezien Youfone zelf geen netwerk hardware onderhoudt, heb ik het idee dat Youfone hier niet gaat stunten.
En de huidige staat van het vast internet netwerk van Proximus is in België nu ook niet om naar huis te schrijven. Dan zou ik eerder naar Orange kijken als ik voor een budget aanbieder zou kiezen, zij leveren hun diensten op z'n minst op een deftig vast netwerk.
Het vaste internet van Orange is dat van Telenet.
Het loopt via de kabel van Telenet, maar is wel degelijk iets anders dan 'internet van Telenet'. Je krijgt een IP-adres van Orange en internetverkeer gaat via het IP-netwerk van Orange.

Internet van EDPNet loopt ook via de infrastructuur van Proximus, maar is heel iets anders van 'internet van Proximus'.
En je hebt exact dezelfde issues if not more bij hun dan dat je bij Telenet hebt.

Dat wil dus zeggen dat je dezelfde verkapte 750GB/maand hebt voor je als "grootverbruiker" wordt getagged, met als bonus dat je geluk moet hebben dat die betreffende meter laat staan correct is.

Daarbovenop is het samen met scarlet de enige provider welke in Belgie je geen IPv6 adres geeft eigenlijk (op de vaste lijnen alleszins).

Njagoed, als je Proximus "belabberd" noemt moet je ook de gebrekken van Telenet hun netwerk aangeven natuurlijk ;).

Dan heb ik liever het internet van EDPnet, welke ook wel via de koper/fiber lijnen van proximus gaat, maar daar stopt het ook. Het is niet zomaar een wholesale klant zoals Dommel indertijd waarbij ze eigenlijk niet veel anders deden dan een profiel van Proximus resellen.
Ze hebben geen volledige controle natuurlijk. DLM en DSL profiel controle blijft (grotendeels) bij Proximus, de rest, als in het verkeer loopt integraal naar EDPnet.
Of je nu 1TB of 100TB/maand verzet gaan ze niet scheef kijken, iets wat je als je jezelf als "budget" provider profileert tov de rest wel nog trots op mag zijn eigenlijk.
Ik snap nog steeds niet wat jullie allemaal uitspoken op internet :+ Ik (Nederlander, btw) gebruik bij lange na geen 750 GB/maand, dus ik zou in België meer dan prima kunnen volstaan met dat limiet.
Het gaat snel met netflix. Zeker in een gezin waar er gelijktijdig op meerdere schermen gekeken wordt. Dan nog iemand die een game download, en natuurlijk volgen er ook nog eens enorme patches, en je krijgt al snel de stempel van grootgebruiker.

Telenet hun definitie van piekuren is natuurlijk de uren dat men thuis effectief gebruik maken van het internet: vanaf 17u tot middernacht.
Ik kijk best veel tv via internet (Canal Digitaal en NLZiet via Android TV, allemaal op full hd) en ook YouTube en Amazon Prime Video op full hd, maar toch kom ik echt niet aan die 750 GB per maand. Dus dat alleen kan niet voor een groot verbruik zorgen, anders zou ik dat ook hebben...

Games is zeker waar, maar er zijn niet elke week updates van 45 GB...

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 21 januari 2021 18:27]

De eerste die bij edpnet 5TB verzet onbeperkt moet ik nog zien.
Moest je nu 100TiB zeggen zou ik nog akkoord gaan, maar 5TB is nu geen enorm groot getal hoor.

Zeker niet in deze tijden waar thuiswerk verplicht is, je hopen streaming/video platformen hebt en ga zo maar door.
Als je dan een gezin hebt ga je er nog sneller door.

Maargoed, met RR argumenteren is vrij onmogelijk.

"De eerste" zeg je? Je kijkt naar iemand met een maandelijks verbruik van 4 a 5TiB, bij edpnet.
Zelfs bij Dommel hadden ze er geen problemen mee.

Ik heb wel nog VDSL2 met een 100/35 sync, maar als je hun fiber abbo neemt met 500/100 is het nog makkelijker om daaraan te raken.

Theoretisch gezien kan je met je m'n "amper" 100/35 sync in totaal zo'n ~40TiB (uitgaande van een maand met 30d) verbruiken.
Maargoed, downplayen van DSL is niet de eerste rodeo voor jou ;) .
Bij Telenet kan iedereen een business 1000/50Mbps abonement afsluiten met onbeperkt volume.
Hoeveel bij edpnet 2%.Dus nog jaren wachten voor de overgrote meerderheid.
Einde van het jaar is analoog verleden tijd bij Telenet en wordt 1000/125Mbps mogenlijk.
Zowel particulier als business.

[Reactie gewijzigd door corpetter op 22 januari 2021 07:43]

Maar Telenet deelt de lakens uit
Eens 750GB in de piek uren vlieg je ook op smalband,via Telenet.
https://www.orange.be/nl/...t-surfen-met-de-love-pack
Ik zit toch wel vaak over de 700GB sinds nu 4 jaren heel gemakkelijk... En ik ben nog niet op smallband gesmeten geweest na al die jaren. Mijn hoogste record was +900 GB vorig jaar https://ibb.co/sbTWbXc. Ik denk ook niet dat Telenet me als trouwe klant van +10 jaar speciale privleges zou toelaten. Dat ik met 900GB niet gestraft werd vorig jaar kan ik begrijpen ( covid ) maar ik ben al vaak over de 700 GB geweest nog voor de covid.

edit: oooh je bedoeld enkel piek uren hhmmmm ik ga even nog kijken naar mijn telemeter snapshots
Je wordt tijdelijk intensieve gebruiker wanneer je meer dan 750 GB tijdens piekuren verbruikt
- Telenet.

Ok nevermind wat ik zei :D

[Reactie gewijzigd door EntityX op 21 januari 2021 16:43]

Ik vind het vast internet van Orange echt vreselijk. Wij hebben het een klein jaar genomen, maar nu terug naar Telenet. Het internet viel zeker 1 keer per maand weg voor een 3 tal uur (meestal tussen 22u en 2u 's avonds), SSH tunnels sluiten automatisch na enkele minuten, de software van de modem zit vol met bugs en wireless connection duurt extreem lang (maakt niet uit of je 2.4 of 5 Ghz of beide gebruikte).

Orange komt hier nooit meer binnen alleszins.
Ik heb al een jaar of twee Orange en niets van de problemen die jij hebt, erg tevreden met mijn 400/40 lijntje.
Hier gewoon het standaard abo van Orange en merk geen verschil met Telenet. 2 jaar geleden overgeschakeld en nog geen enkel probleem gehad. Enkel de digicorder vond ik minder dan die van Telenet maar heb m'n tv-abo toch opgezegd dus geen last meer van.
Telenet is gewoon beter , zowel voor tv als internet, maar daar hangt dan ook wel een prijskaartje aan vast, dat ik jammer genoeg ook nog iedere maand moet betalen :'(

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 21 januari 2021 15:17]

Ik ben een paar jaar geleden overgestapt van Telenet naar Orange, omdat Telenet te duur is.
Tot nu toe geen problemen ondervonden, behalve eenmaal een factory reset van de router moeten doen na een firmware update.
De Orange router geeft zelfs een beter WiFi bereik dan die ik had van Telenet, en het standaard TV aanbod van Orange bevalt me beter dan dat van Telenet.
Bij Telenet zou ik bovendien nog wat extra TV packs moeten betalen om dat te hebben.
Één virtuele aanbieder is altijd afhankelijk van de groothandelsprijzen en netwerkbeheerders gaan die hoog genoeg houden om concurrentie te beperken. Een eigen netwerk opzetten vergt dan weer zo een grote investering dat je ook niet zomaar op prijs kunt gaan concurreren of je moet zeer goede investeerders achter je hebben staan.
Mobiele telefoon van Youfone, goedkoop en nooit gezeur gehad in 4 jaar tijd. Hoe de vaste verbinding(en) zijn weet ik niet.
Ze zijn niet duur, maar wel een beetje apart (het geld moet vast ergens vandaan komen): bijvoorbeeld dat je extra moet betalen voor een waarschuwing dat je bijna door je bundel heen bent. Ik zit qua vast bij ze, dan heb je dat gemier niet en zijn ze een van de goedkoopste op mijn adres, dus geen klachten.
Ja klopt, dat is inderdaad een beetje gek.
Er staat ook "Zet het dataplafond aan en ontvang gratis een sms als je 80% van je bundel verbruikt hebt.
€ 0,50 p/mnd". Dus een gratis sms voor 50 cent per maand. Mijn definitie van gratis is toch iets anders.
Maarja, ik betaal nu 14 euro voor 125 minuten + 10gb data. Mijn abonnement loopt al vanaf 2016 dus ik kan ieder moment weg. Wil niet voor die 2 euro per maand nog eens 2 jaar vast zitten mocht ik willen overstappen nu er veel ontwikkeling is in het mobiele netwerk
Maarja, ik betaal nu 14 euro voor 125 minuten + 10gb data. Mijn abonnement loopt al vanaf 2016 dus ik kan ieder moment weg. Wil niet voor die 2 euro per maand nog eens 2 jaar vast zitten mocht ik willen overstappen nu er veel ontwikkeling is in het mobiele netwerk
Je kunt nu "verlengen" met een maandelijks opzegbaar abonnement, 10 GB + 120 minuten voor 12 euro per maand. Heb ik vorige maand gedaan, kun je op de site binnen een minuutje regelen.
Zal er na mijn werk naar kijken. Dank voor de tip
Destijds was de TV ontvanger de bottleneck. Voor mij was dat ook de reden om terug te keren naar KPN. Over de Android settopbox die nu in bruikleen wordt gegeven, hoor ik positievere verhalen. Ik heb wel nog altijd een mobiel abonnement bij Youfone, wat prima bevalt. Ook daarbij wordt gebruik gemaakt van het KPN netwerk.
hoezo weet je dat die beter zijn als YouFone nog niet actief is in belgie?
En volgens mij is mobile vikings nog altijd een stuk duurder dan de 10euro die hierboven werd vermeld

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 21 januari 2021 15:13]

Ik geef je 100% gelijk. En ik ben een Mobile Vikings prepaid klant

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee