Youfone verhoogt prijzen voor nieuwe abonnementen en maakt bellen goedkoper

De virtuele mobiele provider Youfone heeft in Nederland de prijzen verhoogd van al zijn bel- en databundels. De prijsstijgingen lopen van 50 eurocent voor de goedkoopste bundel tot 3 euro voor een bundel met 200 belminuten en 15GB data. Onbeperkt bellen wordt een euro goedkoper.

Dat schrijft Youfone op zijn Nederlandse website. Youfone verhoogt de prijzen in Nederland van alle sim-onlybundels. Het goedkoopste abonnement met 200 belminuten en 500MB data is voortaan 5 euro, in plaats van 4,50 euro. Ook de bundel met 2GB wordt 50 eurocent duurder: 7,50 euro.

De prijsstijging is hoger voor bundels met meer data. Voor 6GB data betaal je 10 euro, in plaats van 8,50 euro. 10GB data kost 2 euro meer, en kost nu 12,50 euro. De grootste prijsstijging zit op de bundel met 15GB data. Die gaat van 12 naar 15 euro per maand. De bundel met 20GB data wordt 17,50 euro, terwijl deze eerder 15,50 euro kostte. Wil je in plaats van 200 belminuten een onbeperkt aantal belminuten, dan betaal je daar voortaan maandelijks 3 euro extra voor, in plaats van 2 euro. De prijzen zijn gelijk voor maandelijks opzegbare abonnementen en voor een- en tweejaarcontracten. Youfone maakt gebruik van het KPN-netwerk.

Update 12:00 uur - De prijsstijging geldt voor nieuwe contracten die vanaf 1 april afgesloten worden. Bestaande klanten houden voorlopig hun oude prijzen, is te lezen in een pdf op de site van Youfone. Op de Belgische website van Youfone is niets te vinden over prijsstijgingen.

Update 13.45 - in een eerdere versie van dit artikel namen we een vergelijking van Telecompaper over waar een fout in stond. Onbeperkt bellen wordt niet duurder, maar juist een euro goedkoper.

Abonnement Oude prijs Nieuwe prijs
200 minuten + 500MB 4,50 euro 5 euro
200 minuten + 2GB 7 euro 7,50 euro
200 minuten + 6GB 8,50 euro 10 euro
200 minuten + 10GB 10,50 euro 12,50 euro
200 minuten + 15GB 12 euro 15 euro
200 minuten + 20GB 15,50 euro 17,50
onbeperkt bellen 2 euro 1 euro

Door Stephan Vegelien

Redacteur

06-04-2022 • 08:57

53 Linkedin

Submitter: satsurfer

Reacties (53)

Wijzig sortering
De prijzen zijn gelijk voor maandelijks opzegbare abonnementen en voor een- en tweejaarcontracten.
Ik vind dat laatste vreemd, ook al is het (altijd?) afgedekt in de voorwaarden. Je tekent een contract voor 1 of 2 jaar om bedrag X te betalen. Hiermee zou je denken dat je bedrag X vast zet voor die periode. Helaas hebben ze het zich nog steeds mogelijk gemaakt om de prijs te verhogen. Of gaat dit alleen om nieuwe contracten?

Toen ik een paar jaar geleden een nieuw abonnement had afgesloten kreeg ik al binnen 3 maanden met een verhoging te maken. Ik was not amused, maar het mocht wel degelijk volgens de voorwaarden waar ik zelf mee akkoord gegaan ben...

[Reactie gewijzigd door Robtimus op 6 april 2022 09:11]

Dit gaat natuurlijk alleen over nieuwe abonnementen. Een inflatiecorrectie wordt altijd op een vast moment in het jaar doorgevoerd, gespecificeerd in de voorwaarden. Dit is ook geen reden waarvoor je het abonnement vroegtijdig mag opzeggen.

Ik heb zelf een keer gehad dat vanwege een verandering van het aanbod mijn lopende abonnement mee moest veranderen, méér data, minder belminuten. Toen werd netjes aangegeven dat ik mijn abonnement desgewenst per direct mocht opzeggen.
Dat laatste vind ik altijd dubieus, dat dat mag,
Natuurlijk kun je opzeggen als ze jouw pakket niet meer willen leveren. Met de nadruk op ‘willen’ want het kán natuurlijk meestal wel gewoon.
Maar andersom, als jij zegt voortaan 5 euro minder te gaan betalen en als zij dat niet leuk vinden dat ze daarom best het contract mogen beëindigen, dan is dat gek en kan dat niet.
Ik vind, afspraak is afspraak.
Ja daar ben ik het mee eens. Een gelijkwaardige regeling voor zowel klant als aanbieder zou een oplossing zijn. Wil één van de twee partijen opzeggen met nog meer dan een jaar contractduur te gaan, dan moet deze de andere partij 100 euro betalen. Bij minder dan een jaar 50 euro bijvoorbeeld.
De maximale snelheid op 4G is 3x langzamer en daarbij ondersteunen ze geen 5G en zo zijn er meer beperkingen qua capaciteit, maar nog steeds beter dan simpel met max 5 Mbps download.
Het is budgetmobiel die 5/1 levert. Simpel levert circa 75/10.
Klopt idd. al die budget aanbieders ook :)
Die "andersom" is wel grappig. Maar heb jij youfone dan ook jouw algemene voorwaarden kenbaar gemaakt? :+
Wie zegt er dan dat bestaande contracten worden opengebroken? Het lijkt mij aannemelijker dat dit inderdaad alleen geldt voor nieuwe een- en tweejaarcontracten.

[Reactie gewijzigd door Herko_ter_Horst op 6 april 2022 09:18]

Assumption is the mother of all F. ups. ;)
En welke assumption heb je het dan over, die van mij of die van @Robtimus?

Ik ben overigens zelf klant bij Youfone en ik betaal al meerdere jaren hetzelfde maandbedrag (ooit afgesloten tegen een mooie actieprijs), nog nooit een verhoging gezien.

[Reactie gewijzigd door Herko_ter_Horst op 6 april 2022 09:43]

Same here. Betaal 12 euro voor 10 gig en onbeperkt bellen. Heb het sinds augustus 2018 en nog nooit een verhoging gezien.
Ook geen inflatie correctie? Bij mij kwam er elk jaar zo'n 50 cent inflatie correctie bij elk jaar.
Nee. Kan zijn dat in mijn algemene voorwaarden dat nog niet staat. Ik vind het prima :)
Jij hebt of pech of ik en njitter geluk. Ze mogen het, maar ook ik betaal al 2 jaar hetzelfde, contract sinds 01-11-2020 voor 2 jaar vast.

Volgens Art 6.3 Algemene voorwaarden mag het wel;
Youfone is gerechtigd om ieder jaar in februari het maandbedrag van je Abonnement aan te passen als gevolg van inflatie. Deze aanpassing wordt gebaseerd op de stijging van het Consumenten- prijsindexcijfer van het CBS over het voorafgaande jaar. Youfone voert geen inflatiecorrectie door als er drie maanden of minder van je Abonnement verstreken zijn.
Misschien dat het een Vodafone dingetje is. Maar ik stap deze keer waarschijnlijk over voordat die inflatie correctie alweer wordt toegepast.
Het kán ook gelden voor lopende contracten.
Een prijsverhoging geeft je wel het recht om een contract boetevrij te ontbinden. Tevens dient de verhoging minimaal 1 maand van te voren worden gecommuniceerd.

Dus zo vreemd is die vraag niet. Mijn abonnement bij Vodafone loopt ook nog steeds door ondanks dat ie al is afgelopen en nog volgens de voorwaarden van oorspronkelijke abonnement.
Nu werden de abo's meestal alleen maar goedkoper of met meer data dus hoe het gaat als het duurder wordt is provider afhankelijk ( assumption)

Maar ik begrijp de vraag wel degelijk en is ook iets wat best eens mag worden aangekaart, of wat meer aandacht mag hebben. Een mobiel nummer was misschien vroeger niet zo waarde vast maar nu met alle gekoppelde diensten en apps kan een overgang naar een nieuwe provider door deze verhogingen wel eens belemmerd worden. Ondanks dat het meenemen van het nummer officieel kan, is de verwerking ervan te lang om overzetten makkelijk te maken.

Dus met een contract zou de prijs voor de contractduur vast moeten staan.
Is die overzetting van een nummer wel zo lang als je denkt?

Ik ben toevallig per 31 maart van L-mobi naar Youfone over gestapt, en het overzetten aanvragen was in 1 werkdag geregeld. Bij het overzetten van de SIMkaart zelf, twee dagen later, kreeg ik een tijdvenster om over te zetten. Leverde dus uiteindelijk maar een half uur zonder actief telefoonnummer op.
Het was ook een aanname.. (en fuck up schijnbaar)
Dacht dat het zoveel heisa was etc... maar zelf geen ervaring.

Zit al 34 jaar bij dezelfde provider en zelfde nummer :Y)
Ben geen klant van Youfone, maar bij VodafoneZiggo zijn prijsverhogingen niet alleen geldig voor nieuwe een- en tweejaarcontracten. Bestaande klanten krijgen ook een prijsverhoging.
Dat is een verschil tussen een tijdelijk of een variabel contract. Bij een tijdelijk contract liggen de prijzen vaak vast, bij een variabel contract niet, die wordt tot beëindiging maandelijks stilzwijgend verlengt voor het dan geldende tarief.
Wat is het verschil tussen een 2 jaar contract van VodaZiggo waar de prijsstijging wel wordt doorgevoerd en een 2 jaar contract van Youfone waar dat niet gebeurt ?
Het is heel ongebruikelijk om prijsstijgingen door te voeren op tijdelijke contracten. Een prijsstijging is namelijk een eenzijdige contractbreuk. En ik kan diverse artikelen vinden over vodafone dat de prijsaanpassing alleen voor nieuwe contracten geldt. Ik denk dus dat uw contract niet bestaat en gewoon een variabel, stilzwijgend verlengd contract is, Of een vast tijdelijk.

[Reactie gewijzigd door rko4u op 6 april 2022 22:42]

Ik sluit elke 1 a 2 jaar een nieuw contract voor 1 a 2 jaar afhankelijk van de korting die ze geven. Bij VodafoneZiggo zijn prijsstijgingen ook voor vaste contracten. Vaak komt er voor de zomer een prijsstijging.
Dit gaat waarschijnlijk om inflatie correctie, dat mag als het in de voorwaarden staat.
KPN leverde in het verleden 'een leven lang voor ...' abonnementen. Na twee jaar ontdekte ik dat er maandelijks veel meer dan het afgesproken bedrag werd afgeschreven. Een leven duurde bij KPN dus twee jaar. Ze hadden natuurlijk niet gezegd tijdens wiens leven de deal zou gelden, maar suggestief was het wel.
Dat betekent dan toch dat het juist een prijsverlaging is voor de (of sommige) maandelijkse abonnementen? Alleen voor de twee-jarige abonnementen is het een verhoging als ik het zo zie.
Lijkt er in hun online bestelmodule inderdaad op dat alle tarieven voor maandelijks opzegbaar, 1 jaar of 2 jaar contract nu gelijk zijn. https://www.youfone.nl/sim-only/bestellen

Grote vraag is dan wel, waarom zijn de opties van 1 maand, 1 jaar, 2 jaar nog op de website?
Vereenvoudigen ze het aanbod en is er straks maar 1 keuze over, of worden de andere prijzen binnenkort ook aangepast?
Dit zijn de standaardprijzen, Youfone staat erom bekend steeds met acties te komen. Dus waarschijnlijk zullen ze met acties komen waar de korting dan groter is als je 1 of 2 jaar neemt tov maandelijks opzegbare, waardoor het alsnog voordeliger kan zijn om voor 1 of 2 jaar te nemen. Was nu namelijk ook steeds het geval.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 6 april 2022 09:43]

Youfone is sinds kort ook aanwezig op de Belgische markt. Hoewel nog niet zo bekend onder ons volk bieden ze toch redelijk competitieve prijzen. Voor zover ik weet zijn er voor de bundels in België nog geen prijsverhogingen aangekondigd.
Kwestie van tijd :(
Youfone heeft toch zo'n beetje elke maand andere prijzen?
Dit is niet echt nieuwswaardig..
Ze hebben maandelijks actieprijzen. Dit zijn de reguliere prijzen die vrijwel nooit worden gevoerd. :)
Op zich altijd tevreden geweest over Youfone. Let wel op dat als je in het buitenland over de 10GB per maand gaat dat je internet volledig wordt afgesloten en alleen kan worden verlengd door het bellen van de klantenservice die alleen tijdens kantooruren bereikbaar is. Online een extra bundel kopen is dus niet mogelijk!
Dat kan ook een voordeel zijn voor een abonnement voor je kinderen.

Maar snap je punt.
Daar hebben ze het dataplafond voor bij youfone https://www.youfone.nl/sim-only/dataplafond
Alleen moet je daar maandelijks voor betalen bij Youfone.
Alleen moet je daar maandelijks voor betalen bij Youfone.
Klopt maar dat is maar 50 cent per maand extra (6 euro per jaar).
Als ik dan soms lees dat mensen buiten hun bundel gaan en daarna honderden euro's moeten aftikken dan betaal ik liever die dataplafond kosten. Zelf ook 1 keertje over mijn bundel heen gegaan en mocht daarna 32 euro bij betalen.
Ja maar het is wel tekenend voor Youfone, overal moet een centje uit geknepen worden (hun kosten voor een waarschuwing sturen zijn een fractie van 50 cent per maand). Zelf heb ik ook een abbo bij hen lopen, maar het is wel de Ryanair van de telco's: basis spul is goedkoop, maar alles extra, zeker buiten je bundel iets gebruiken, is ver boven de marktprijzen. De waarschuwing is bijvoorbeeld bij veel telco's gratis. Edit Typo

[Reactie gewijzigd door theobril op 6 april 2022 13:04]

Ik zit al een jaar of 8 bij YouFone, de afgelopen 2 jaar heb ik al 200min en 6GB gehad. Voor mij veranderd er niks, wel jammer is te zien dat het dataplafond bij een verlenging 50 cent de maand zou gaan kosten. Niet dat ik ook maar in de buurt van mijn 6GB kom met overal wifi maar goed. Ik vind ze al 1 van de goedkopere/betere providers, nooit last gehad van iets of slecht bereik elders. Ja met oud en nieuw misschien maar wie niet?

[Reactie gewijzigd door elroy910 op 6 april 2022 09:09]

Dit is toch geen nieuws? Actie periode is net afgelopen maar die worden bij youfone altijd weer opgevolgd door nieuwe toch?
Youfone is ook actief in België.
Het zou dus handig zijn te verduidelijken waarover het gaat.
Toevallig heb ik per 1 april jl. (geen grap) een tweejarig contract van 5 GB / 200 minuten bij Youfone afgesloten voor € 7,50 per maand, meer een verlenging eigenlijk. Die tussenvorm mis ik in het nieuwe aanbod.

[Reactie gewijzigd door John Duh op 6 april 2022 10:15]

Net even gekeken, maar de prijs voor onbeperkt bellen lijkt nu € 1, en niet € 3 zoals hierboven wordt aangegeven.
Dat scheelt toch weer een beetje. Verder aardig tevreden over Youfone op het KPN netwerk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee