Ubisoft stelt Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine uit met minimaal twee maanden

Ubisoft heeft de release van Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine uitgesteld. De games komen pas in het volgende fiscale jaar van het bedrijf uit. Dat betekent dat de games op z'n vroegst in april volgend jaar verschijnen, minimaal twee maanden later dan gepland.

Ubisoft zei tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers dat de games pas in het volgende fiscale jaar van het bedrijf worden uitgebracht. Dat loopt van april 2021 tot maart 2022. Specifieker wil het bedrijf niet zijn, dus is het in theorie mogelijk dat de games pas over 2 jaar verschijnen, al lijkt dat niet waarschijnlijk. Op Twitter zegt de ontwikkelaar alleen dat Far Cry 6 'later' komt.

Ubisoft heeft het over Far Cry 6 dat inmiddels al is aangekondigd, maar ook over Rainbow Six Quarantine, waarover op dit moment nog niets bekend is. Aanvankelijk zou Far Cry 6 op 18 februari van volgend jaar uitkomen.

De uitgever geeft geen specifieke reden voor het uitstellen van de games. Ubisoft zegt dat te doen om 'het volle potentieel van de game in de context van productieuitdagingen te benutten'. Die uitdagingen zouden door de coronacrisis komen.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

30-10-2020 • 16:02

40 Linkedin

Submitter: djmaster329

Reacties (40)

40
38
20
1
0
13
Wijzig sortering
Rainbow six quarantine klinkt toepasselijk :+

Beter dat ze het uitstellen ipv een game te releasen die nog niet af is. Ben benieuwd naar Far Cry 6. Deel 2 en 3 vond ik geweldig. Deel 4 en 5 delen me helaas weinig. Erg repetitief
Rainbow six quarantine klinkt toepasselijk :+
Als je dat toepasselijk vindt, kijk dan nog even terug naar het verhaal van Rainbow Six (het boek, in grote lijnen overgenomen in het eerste spel, al komen lang niet alle details goed over).

Een bedrijf ontwikkelt een kunstmatig *) virus met het specifieke doel om de mensheid zo goed als uit te roeien (zijzelf uitgezonderd natuurlijk; hypocrisie is van alle tijden...). Ze huren een zooi terroristen in om aanslagen te plegen. (Dat zijn de aanslagen waardoor Rainbow erbij betrokken raakt.)
(Het boek kwam uit vlak na het Goedevrijdagakkoord en een paar jaar vóór 11 september... je weet wel, toen we dachten dat terreuraanslagen tot het verleden behoorden.)
Met terreurdreiging terug op de agenda moeten de Olympische Spelen natuurlijk goed beveiligd worden... en ze slagen erin dat contract binnen te halen. Daar willen ze hun virus verspreiden via het systeem dat zorgt voor verkoeling van de toeschouwers... via het vernevelen van kleine waterdruppeltjes. Door het virus te injecteren in de wateraanvoer zullen alle bezoekers het inademen en besmet worden. Het idee is dat iedereen terugkeert naar huis, en de ziekte daarmee verspreid wordt over de hele wereld, voordat mensen symptomen krijgen (en dus, voordat alle grenzen dicht gaan).

Voor de duidelijkheid: Clancy heeft geen kristallen bol; bovenstaande samenvatting is geschreven met het doel om alle overeenkomsten te benadrukken (en alle verschillen juist zo min mogelijk te noemen). Dat de huidige situatie best veel overeenkomsten heeft met Rainbow Six, wat (volkomen kunstmatig; een schrijver kan doen wat ie wil, want het is maar een verhaal) zo'n beetje een worst-case scenario is, verklaart misschien wel waarom we nu zo ontzettend in de problemen zitten.

*) Voor de alu-hoedjes: ik heb het hier alleen over Shiva, het virus uit Rainbow Six; niet over covid19.
Ik vind het eigenlijk allemaal maar op elkaar lijken sinds Far Cry 2 en ben na deel 3 afgehaakt.
Huh? Far Cry 2 was er juist een die nogal anders was dan de nakomende delen. En Far Cry 1 was helemaal anders natuurlijk (geen open world).

Maar FC2 had zowel een heel andere (nogal depressieve) feel, had geen torens om te beklimmen, weinig nadruk op karakterontwikkeling en 'cutscenes' en was heel erg herhalend met de constant respawnende outposts. En de wapens verouderden enorm, wat in de nieuwe Far Cry's sinds 3 niet meer gebeurt.

Ik heb hem een keertje uitgespeeld om het einde te zien maar ik moest me er echt in vastbijten. FC3 echter vond ik wel een succes, en die structuur hebben ze sindsdien vastgehouden. Gameplay, verloop van verhaal, tot aan de release van de "B-klasse-spinoff" aan toe (FC3 - Blood Dragon, FC4 - Primal, FC5 - New Dawn). Ik vond daarvan FC3 het beste, ik vond de anderen te serieus (vooral FC5 met al dat reli geneuzel).

Maar FC2 zie ik niet als het begin van 'meer van hetzelfde', dat was toch wel structureel anders vind ik.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 30 oktober 2020 16:32]

Zo zie je maar dat iedereen zijn kijk op games anders is. ;)
Je hebt op zich wel een punt hoor.
Tussen 1 en 2 vond ik meer verschil zitten dan tussen 2 en 3.

Far Cry 1 speel ik nog wel eens en Far Cry 2 heb ik één keer uitgespeeld.
De wapens sleten inderdaad, dat vond ik wel zeer gaaf gedaan.
Tevens het vuur.

Met Far Cry 3 ben ik na 1/3 ongeveer afgehaakt.

Maargoed interesses verschuiven, COD en Battlefield ben ik ook van afgehaakt terwijl ik echt wel zeer groot Battlefield fan was en daar aardig wat uurtjes aan besteedde.
Nu speel ik alleen nog maar Hunt: Showdown als ik competitive wil spelen.
Dus het heeft misschien niet zozeer met het verschil tussen de Far Cry games te maken ;) (maargoed Far Cry games heb ik alleen maar singleplayer gespeeld)
Alhoewel ik deel 1 dus nog wel eens speel met een Steam Controller vanaf de bank.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 30 oktober 2020 16:41]

Ja tussen 1 en 2 zat het meeste verschil, maar dat was ook doordat het door een totaal andere ontwikkelaar (Crytek) was gemaakt. En 1 was een lineaire shooter met aliens, vanaf 2 waren het realworld shooters (even de spinoffs daargelaten). Ik zie deel 1 niet echt als onderdeel van de serie om die reden.

Maar grappig inderdaad, ik ben juist met 2 meerdere keren afgehaakt en 3 heb ik meerdere keren uitgespeeld en ook alle achievements gedaan. Die veroudering in deel 2 vond ik juist irritant :) Nou vond ik in deel 3 ook vervelende dingen hoor, zoals dat gedoe met die huiden. Maar de leukste dingen in FC3 miste ik heel erg in FC2. Zoals die naar bases sneaken en vervolgens zo'n tijger loslaten en iedereen in paniek zien gaan :D Het was een stuk minder serieus en meer lol vond ik.

Maar inderdaad, meningen verschillen en dat is maar goed ook, als je er maar plezier aan beleeft!

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 30 oktober 2020 16:46]

Die wapen slijtage/veroudering kon op zich aardig irritant zijn! (was dat niet iets vernieuwends in een game toen?)

Het waren geen aliens in Far Cry 1 maar (genetisch?) gemanipuleerde primaten en mensen :P (Crysis had aliens)
Dat was in Far Cry 1 ook het punt waarop het toch wel een vreemd spelletje werd en ook ineens een stuk moeilijker.
Far Cry heeft sommige gevechten waar je meer met geluk doorheen moet komen dan met skill.
Veel mensen zien dat (de genetisch gemanipuleerde vijanden en de moeilijkheidsgraad op sommige punten) ook nog steeds als een punt van kritiek op Far Cry 1.

Far Cry 1 vind ik toch nog steeds de beste Far Cry game :P
Jack Carver had soms ook wel grappige one-liners.

En wat was het grafisch mooi met een Ati Radeon 9800 pro.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 30 oktober 2020 16:54]

Oh okee, ik heb eerlijk gezegd FC1 zelf ook niet uitgespeeld, en het is al lang geleden. Maar ik kan me inderdaad ook herinneren dat het 'raar' werd :P

Met Crysis gebeurde dat inderdaad ook, maar daar vond ik dat een stuk beter gedaan, de aliens waren geloofwaardiger al was de laatste bossfight wel heel erg overdreven gescript op zo'n konami-achtige manier (zo'n boss die steeds opeens stopt met schieten en dan zijn kwetsbare plek opent en naar je toe draait zodat je die lekker kapot kan schieten 8)7 )

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 30 oktober 2020 16:49]

Far Cry 1 was toch open? Dat was toch juist zo speciaal aan die game voor die tijd of niet?
Nou niet helemaal. Het was half-open, op de manier waarop Crysis dat ook is. De levels waren redelijk groot waardoor je dingen op verschillende manieren aan kon pakken. Maar het was niet echt 1 open wereld zoals de volgende Far Cry delen.
Far Cry 1 was wel "open world" in de zin van "hey, die berg gaan we even beklimmen vooraleer we verder gaan met de missie". Dat is net wat Far Cry 1 zo speciaal maakte.
Same here! Sinds deel 3 een soort eenheidsworst geworden. Deze lijn kan je eigenlijk wel over de gehele Ubisoft lineup door trekken.
Ik heb far cry 3 en 4 niet veel gespeeld maar moet zeggen dat far cry 5 als je hem coop speelt zeer vermakelijk is. Het is geen baanbrekende gameplay maar de sfeer is top, de de game speelt super lekker weg en de graphics en performance zijn dik in orde.
Inderdaad, inclusief Watch Dogs & Ghost Recon zijn het vergelijkbare games.
Deel 3 was echt slecht met die malaria injecties.
Dat was deel 2...
Maar inderdaad erg irritant omdat je ze steeds ver weg moest halen.
Dat ze het uitstellen is natuurlijk heden ten dage geen garantie dat het daadwerkelijk af is op het moment dat de release wel plaatsvindt.

Ik ben benieuwd of Far Cry 6 echt bijzonder gaat zijn, aangezien ze zeggen dat het hun "most ambitious game in the series" is. Maar ik ben bang dat het weer een exact kopie van de eerdere games gaat zijn.
5 was juist weer een verademing t.o.v. de eerdere delen. Heb die echt met veel vermaak gespeeld.
Het lijkt erop dat ze weer een interessant verhaal hebben in deel 6. Vaas gaat nooit overtroffen worden, maar als het in de buurt komt, speel ik deze game met veel plezier.

edit: er gaan nu zelfs geruchten dat de zoon uit de trailer Vaas is! Zelfde litteken bij linkeroog.

[Reactie gewijzigd door Luke Skyballer op 30 oktober 2020 16:45]

Inderdaad, Vaas was geweldig! Het was zo idioot allemaal. Dit trok me enorm aan deel 3. Niet realistisch, niet serieus maar gewoon zo debiel. Die tweede gast vond ik minder al was de gameplay wel leuker aangezien die rode piraten tegen die tijd veel te makkelijker waren.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 30 oktober 2020 17:02]

Het valt mij wel op dat veel games uitgesteld worden met als grote ondertoon om de gameplay te verbeteren, of dingen te verbeteren wat de ervaring ten goede komt.. Is hier stilletjes een trent gaande waarin men dit maar de wereld in brengt om in het nieuws te komen?
Voor het vakgebied om games te maken moet er veel worden samengewerkt. iets wat in deze tijd echt wel lastiger is geworden. Even snel een model aan je naaste collega tonen kost je nu geen 30 seconden maar een complete call.

de Covid-crisis heeft behoorlijke impact op de game en film industrie, en je ziet het over de hele breedte dat overal zaken worden uitgesteld. het heeft weinig met positief nieuws te maken, want aandeelhouders zien liever een snelle release. helemaal als het huidige fiscale jaar daarmee minder wordt.
Ze gebruiken het ook een beetje als excuus hoor.
Corona lijkt me hierin de boosdoener, iedereen werkt vanuit huis. Los hiervan wellicht het creëren van een echte next-gen ervaring
Dat is marketingtaal voor er zijn nog te veel bugs en het spel is nu nog onspeelbaar.

Een trend van een tijdje geleden was dat er spellen onder druk werden gereleased die nog niet af waren en vervolgens afgebrand werden. Het lijkt erop dat uitgevers hiervan hebben geleerd.
Dit is geen trend hoor. Spellen worden al sinds jaar en dag uitgesteld met elke keer uiteenlopende redenen. Waarschijnlijk is het dit keer Corona terwijl het voorgaande jaren een te ambiteuze planning was etc.
*ding ding ding*

Het is inderdaad te opvallend hoe vaakt dit gebeurd. Ik denk echter dat dit een bijkomend voordeel is van kortere deadlines instellen en er eerder op publiceren, in plaats van standaard een latere datum aan te houden.

Ze zijn gegaan van "underpromise, overdeliver" naar "overpromise, extra promotion".
Precies een jaar geleden stelde ubisoft watch dogs legion uit. Heeft de game niets verder gebracht.

Volgens mij gaat het om fiscale boekjaren, kwartalen, winstoptimalisatie.

Koop de games van ubisoft zelf alleen in de uitverkoop. Teveel hetzelfde.
Balen van Farcry 6, in mijn geval dan. Maar het is wat het is. Niks aan te doen behalve geduldig afwachten.
Niet zo heel vreemd natuurlijk, behalve dat dit bij games wel vaker voor komt hebben ook game ontwikkelaars te maken met de problemen van het coronavirus. Vooral het coördineren van zoveel verschillende mensen binnen de teams in natuurlijk erg lastig als veel van de werknemers thuis werken. Vergaderingen en overleg wat normaal maar een kantoortje verder is zal nu wat meer tijd kosten.

Mensen die net als bij Cyberpunk 2077 meteen moord en brand schreeuwen omdat men voor de zoveelste keer de game uitstelt moeten zich niet zo aanstellen. Een ontwikkelaar doet dat uiteindelijk niet voor niets en een brakke game spelen is ook geen goede reclame. Al ben ik niet zo bang dat mensen voor de Rainbow Six quarantine of Far cry 6 al een week vakantie heeft gepland.
Waarom spreken jullie steeds over "RainboX Six" ?

Is al de 3e keer dat er een artikel verschijnt met deze typo.
Misschien gebruikt de auteur een QXERTY toetsenbord :+
Misschien hebben ze meer tijd nodig om customizable face masks en andere coronagerelateerde content aan de games toe te voegen?
Rainbow Six (is nog in) Quarantine :P goede marketing overigens.
Ubisoft maakt game vaak niet af.
Zoals Breakpoint dat nog steeds vol bugs zit.
Ik hoop vooral dat ze de coop multiplayer van fc6 flink aanpassen tov 5, dat slaat echt nergens op.
Ook al stellen ze de game 6 maanden uit, Ubisoft staat garant voor games vol met bugs, rehashes op basis van templates voor alle franchises en lakende performance issues. Watch Dogs Legion is net uit en dat draait als enige recente game als een vaatdoek op m'n rtx 3080. Internet staat er al vol mee, ik trap er niet meer in met die Ubisoft games.
Grappig hoe niemand tot dusver heeft opgemerkt dat er drie maal "Rainbox" in plaats van "Rainbow" in de tekst staat!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee