Ubisoft kondigt Far Cry 6 aan die 18 februari 2021 moet verschijnen

Ubisoft heeft Far Cry 6 aangekondigd en tegelijkertijd twee cinematische trailers voor het spel gepubliceerd. Daarin is Giancarlo Esposito te zien, de acteur die onder andere van Breaking Bad en The Mandalorian bekend is.

Esposito speelt een dictator van het fictionele eiland Yara. In de trailer is te zien hoe hij zijn zoon Diego een handgranaat geeft en de pin daar uittrekt, met de waarschuwing dat hij als opvolger gehaat zal worden door het volk. Dat volk is in opstand gekomen in de hoofdstad van het eiland, Esperanza.

Spelers kruipen in het spel in de huid van Dani Rojas, die als man of vrouw te spelen is en die met guerrillatactieken probeert om de dictator omver te werpen. Gameplaybeelden publiceerde Ubisoft nog niet. Wel verscheen een tweede cinematische trailer, maar daaruit vallen weinig details over het spel te halen.

Far Cry 6 verschijnt 18 februari volgend jaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Windows, Xbox One en Xbox Series X.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

13-07-2020 • 08:08

55 Linkedin

Reacties (55)

55
55
32
2
0
18
Wijzig sortering
Ik hoop zo dat Ubisoft eens afstapt van het concept waar ze nu al 10+ jaar aan vasthouden en eens vernieuwing doorvoeren.

Ik voel er weinig voor om wéér een gebied te "bevrijden" en op die manier resources te krijgen. Of een outpost voor de 10e keer ontdaan te hebben van vijanden, enkel om een kwartier later deze outpost weer opnieuw met dezelfde vijanden gevuld te zien.
Het ontbreken van torens om gebieden in kaart te brengen was een (zeer) klein stapje in de goede richting, echter hebben ze nog veel werk te verzetten.

Maar waarschijnlijk wordt het toch weer kwantiteit boven kwaliteit en krijgen we ipv 10 goed uitgewerkte zaken, 100 matige zaken die allemaal op elkaar lijken...
Ubisoft is alleen maar aan het teren op oude IP's die ze helemaal aan het veranderen zijn in de hoop dat iemand ze koopt. Voorheen had ubisoft nog wel eens het lef om een nieuwe IP te introduceren maar nu is het allemaal hetzelfde geworden. Ubisoft is geen haar beter dan EA of Activision. Alleen maar oude IP's hergebruiken en geen enkele innovatie. Daar moeten we volgens mij vooral bij Sony voor zijn, die heeft nog een visie dat de games van hoge kwaliteit moeten zijn.
The Division 2? (IP Division)
For Honor? (IP For Honor)
Rainbow Six Quaratine?
Beyond Good & Evil 2?

Ben het met je eens dat Ubisoft ook redelijk op oude IP's teert, maar om nu te stellen dat het geen haar beter is dan EA of Activision ben ik het dan totaal weer niet mee eens.

Als je kijkt naar Rainbow Six Quaratine is het wel de naam Rainbox Six maar wordt het meer een horror/survival game.

Ja de games van Sony zijn van hogere kwaliteit, maar hoeveel games zijn ook niet gewoon een vervolg op een oudere IP? (Gran Turismo, Spiderman, God of War , Uncharted etc.) Ik vind Ubisoft nog wel zeker oké vergeleken met Activision en EA.
Als je kijkt naar Rainbow Six Quaratine is het wel de naam Rainbox Six maar wordt het meer een horror/survival game.
Kijk, dat is gewoon net het probleem.

Hang er een nieuwe naam aan, geef de creatives die het verhaal schrijven en de game wereld ontwerpen ineens een pak meer vrijheid.

Assassin's Creed Valhalla is gewoon geen Assassin's Creed meer.
Noem het Valhalla - Viking's Cry en voila.

Rainbow Six Quarantine? Tom Clancy draait zich een paar keer om in het graf! R6 Siege was al geen R6 game meer vergeleken met Raven Shield, Lockdown of zelfs Las Vegas.

Noem het dan gewoon "Quarantine" en de kous is daarmee ook gewoon af.

Far Cry 3, 4, 5 en nu 6 zijn geen Far Cry's zoals Far Cry 1 dat was. Far Cry 2 was nog goed te pruimen, maar ook hier was al flink van de originele formule afgeweken.

Mag er verder ontwikkeld worden? ja tuurlijk wel! Mogen er vernieuwingen in een franchise komen? Ja hoor!
Maar maak het spin-offs of gewoon hele nieuwe franchises in plaats van op de naamsbekendheid van oudere IP te teren als je met een fundamenteel andere game komt?

God of War wil ik een uitzondering voor maken. Dit was gewoon een steengoede game en hoewel de gameplay en met name de combat een andere richting insloeg, was het nog steeds een God of War game. En na 10 jaar en de term "series reboot" is dat geen ramp.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 13 juli 2020 18:47]

Ik deel die mening niet echt op veel gebieden.

Games en hun oorspronkelijke ontwerpen en gameplay evalueren eenmaal met de tijd. Toch weet je als je een Far Cry game in huis haalt dat je een bepaald type game kan verwachten. Hetzelfde geld met Assassin's Creed, oke het is meer RPG geworden maar het stealth door steden heen manoeuvreren zit er nog steeds in.

Ook Rainbox Six is een game. Als je een Rainbox Six game in huis haalt dan weet je dat je meer een tactical Shooter in huis haalt. Dat het volgende deel wat meer de survival/horror hoek in duikt maakt mij juist alleen maar nieuwsgierig. Daarnaast hebben ze met Ghost Recon Wildlands toch wel echt laten zien wat ze kunnen doen met games ondanks dat het Ghost Recon labeltje erop staat geplakt. Helaas hebben ze ook laten zien hoe het niet moet namelijk met GR Breakpoint.

Juist door alles in een nieuwe IP te gooien los je het stukje herhaling in games niet op. Net zoals met James Bond iedere keer zijn het dezelfde films met redelijk dezelfde acties en plots. Toch speelt iedere James Bond film zich weer ergens anders af, en alsnog gaan mensen massaal naar de bioscoop.

Probleem is met gamers is dat ze eigenlijk met iedere game een totaal nieuwe ervaring willen, maar echter kunnen die groep gamers dan weer niet uitleggen wat ze dan graag willen zien. Waarom moeten game developers altijd met totaal nieuwe verassingen komen terwijl de rest van de entertainment zoals films wel redelijk vast kunnen hangen aan verwachtingspatronen.

[Reactie gewijzigd door marco-ruijter op 13 juli 2020 19:41]

Zowel Wildlands als Breakpoint zijn geen Ghost Recon games. Third fucking person ben je helemaal ?!

Ga eens terug naar de originele Ghost Recons en GRAW games? In hoeverre zijn wildlands en Breakpoint dit nog een Ghost Recon?

Dit is net mijn hele punt: Breng gerust nieuwe games uit met andere mechanics, gameplay, ... wat nog allemaal. Maar durf het dan ook aan om er een andere naam op te plakken in de plaats van mee te liften op (en het kapotmaken van) de reputatie van weleer.
Ubisoft is geen haar beter dan EA of Activision.
Naast wat @marco-ruijter al noemde.

Mario + Rabbits?? -> instawin van EA op het hebben van een ziel (dorky game, die erg goed is, maar nagenoeg niks opbrengt)
Trials -> zonder enige twijfel 1 van de beste platformers in gaming history.
Starlink? Is nou ook niet echt een FIFA..

Jammer dat ze op dit moment weinig met de Rayman IP doen. Legends was echt een kneiter goede game.

Hyperscape
Gods & Monsters
Skull & Bones

Ubi is eigenlijk belachelijk productief. En ik heb zelf minder interesse in hun grote herkenbare IP's, maar dat is denk ik meer een smaak kwestie.
The Crew, net als The Division, zijn ook maar 2 games van. Dat heeft niks met 'teren op te maken'.

Moet je eens kijken hoeveel Forza's Microsoft eruit pompt of Need for Speeds aan de EA kant. Van Forza zullen sommige nog claimen dat het wel goede games zijn, maar dat kun je van NFS in ieder geval niet zeggen. Om maar even weg te blijven bij het plakkertje wisselen van FIFA. Dat is gewoon bijna crimineel wat EA daar doet.

Als je echt goed gaat kijken naar Ubisoft's library dan zou je volgens mij het tegenovergestelde kunnen beweren. Namelijk dat ze juist heel veel vernieuwen.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 13 juli 2020 14:40]

De 5 heeft me voorlopig nog steeds niet kunnen overhalen om hem aan te schaffen, zelfs niet in een Steam Sale voor iets meer dan een tientje. Bij nr. 4 werd het bij momenten al te eentonig en dat houdt me eigenlijk tegen. Dit 6e deel zal dan ook genoeg vernieuwing moeten brengen om me wel te overtuigen.
In de ubisoft store 9 euro op dit moment, met een extra korting code €7,20. Dus misschien haalt dat je over? :)
UBIFORWARD, maar dit staat ook geadverteerd in de ubisoft store.
Je kan 20% extra korting krijgen op je order door code 'UBIFORWARD' te gebruiken bij het afrekenen. Beperkingen zijn van toepassing.
Sale loopt tot 21 juli 21:00
Bij mij werkt die niet op https://store.ubi.com/nl, als ik bij Far Cry 4 (of 4 en 5) die code invoer: "promotiecode "UBIFORWARD" kan momenteel niet worden toegevoegd aan je mandje."

Dan koop ik ze eigenlijk liever op Steam (even duur en óók Uplay nodig), staan ze daar iig ook bij de collectie.

[Reactie gewijzigd door john milton op 14 juli 2020 16:55]

Ben je 1 dag te laat, code was geldig tot middernacht vandaag.
Helaas.

Maar het heeft geen haast, allebei al eens gespeeld. Komt wel!
Daarom, komen altijd zat mooie acties voorbij!
Far cry 5 is een game met prachtige graphics en een super mooie omgeving, er is alleen echt weinig interessants te doen. In de gemiddelde lineaire game zit meer content dan deze grote open-world game.
Ik vond Far cry 5 ook een gaaf spel. Het liep ook lekker soepel allemaal, Soms is het herhalings-aspect ook wel lekker. Opdrachtje doen, wat schieten, prima. Dat is ook lastig te voorkomen en herhaling was ook zelfs bij mijn all-time favourite Witcher 3 op een gegegeven moment aan de orde.
Ik vond 'm hardstikke leuk anders! Veel individuele verhalen die je kan volgen bij bijvoorbeeld npc's, die ook nog eens onderling verbonden zijn, lekker wapens upgraden, erg mooie visuals.
Het is voor mij een spel waarin je echt op details moet letten, dan komt de lokale bevolking echt tot leven voor je.
Ik vond eerlijk gezegd die outpost bevrijden altijd erg leuk. Vooral in 4 die extra grote outposts waren leuk om te spelen.
outposten bevrijden, ik vind het leuk. gewoon een nieuw verhaaltje er bij en af en toe wat nieuwe elementen, betere graphics etc. en ik ben dik tevreden. Far Cry 1 en 2 heb ik nooit gedaan, 2 wel geprobeerd maar was toen al erg gedateerd en ben ik snel mee gestopt. maar vanaf FC3 heb ik alles met veel plezier meerdere keren gespeeld. ook Watch Dogs vind ik leuk. assasins niet echt maar die nieuwe heb ik wel interesse in. ik zeg ubisoft goed bezig!! laat maar komen die spellen :)
Dat met die terugkerende vijanden was alleen in deel 2 ;) Dat bestaat dus al sinds 2008 niet meer.

Deel 1, 3 en 5 waren meer dan prima, zelfs goede games. 2 was ook goed, behalve dan het constante autorijden en de terugkerende vijanden. Bij 4 kon de omgeving me niet bekoren. Maar met deel 1,2,3 en 5 heb ik me echt enorm vermaakt. Deel 5 had sowieso een erg leuke setting en zeer mooie graphics.

Ja, het is meer van hetzelfde. So what? Als je plezier hebt in het spelen en het upgraden van wapens, dan is daar niets mis mee.

Wat overigens los staat van het feit dat ubi bepaald geen fijne studio is, maar ik zou dat niet in de weg laten zitten bij het genieten van het gamen.
Ik hoop dat ze juist vasthouden aan de elementen van Far Cry die de rode draad van de gameserie vormen. Waarom zou je een totaal andere game willen die nog steeds dezelfde naam draagt? Als je die elementen niet leuk vindt is het logischer dat je een andere serie gaat spelen (vind ik).

Elk spel in de serie heeft een ander verhaal en een andere omgeving. Daarnaast worden er elke keer veel features aan toegevoegd: vliegtuigen, "fangs for hire", betere co-op, non-linear campain, nieuwe side-missions en skills. Er mag meer worden geinnoveerd, maar je kunt niet zeggen dat er helemaal niks verandert.

Wel ben ik het met je eens dat sommige concepten niet goed worden uitgewerkt. Zo ziet de wereld van Far Cry 5 er op de promotiefoto's veel gedetaillieerder uit dan in de echte game. Daarnaast is de AI nog steeds enorm stupide, waardoor te weinig loont om de game stealth te spelen.
Inderdaad, graag wat meer gezond verstand bij het scripten. Niet alleen bij dat cry, ook GTA, waar bovenop een berg ineens 100 politie auto's achter je aanzitten als je een backpacker platrijdt.
Bij RDR2 deden ze zo iets meer logica bij de 'police' chases, maar dat maakte vooral dat ik maar 2x buiten de verhaallijn een chase echt kreeg en zelfs die wimpelde je snel af. Liever dat ze dan realiteit (echt realistisch was het ook nog niet in RDR2) opgeven voor goede gameplay :)
Het verhaal mogen ze ook wel eens goed uitwerken. Met jacob was oersaai. Daarnaast zie ik niet snel veranderingen komen. Far cry is gewoon een cashcow. Easy money grab
Ook al komt deze in de buurt van Far Cry 3 dan vind ik het interessant.
Far Cry 5 was best saai idd, imho.
Ik hoop ook dat er in FC6 weer meer "verhaal" komt,
maar met een open wereld en een vrije te kiezen aanpak uiteraard.
.
Meer als Far Cry 1 dus! :-)
Ben er recent nog maar weer een keer aan gestart.
Ik wordt nog steeds verast door andere situaties en probeer andere aanvalstactieken.
.
PS Ik wacht met smart op een remaster van FC1,
want met deze patch versie (1.51) met beperkte kijkdiepte is het nogal behelpen.
Ik ben het met je eens, maar... Je bent inmiddels dik over de 30 (ik ga ervan uit dat je geboortedatum klopt O-) ). Ik ben ook al bijna 3 jaar de 30 gepasseerd. Dat betekend dat we alles al wel meerdere keren voorbij hebben zien komen en soms uitgekeken raken op dezelfde concepten.

Ik denk altijd maar, er komen ook constant nieuwe (jonge) gamers bij wiens ogen nog vers zijn in de hobby, dus zo erg is het helemaal niet dat sommige series hetzelfde blijven.

[Reactie gewijzigd door Forsakeneyes op 13 juli 2020 17:17]

Ik ben voor dit genre van games en hoop dat ze niet teveel nieuwe dingen doen.
Als ik een ander soort spel wil spelen dan koop ik een ander spel. Er zijn zoveel open wereld spellen die allemaal iets anders hebben.
Maar dit is nu eenmaal het concept van farcry. Als het ineens een kopie van GTA is dan denk ik dat veel mensen hier kritiek op hebben.
Als je het spel formule 1 koop en ze komen ineens af met touring cars is het toch ook niet logisch.
Ik hoop dat ze het concept blijven houden.
Hahaha precies dit,

Ik verheug me er niet eens op zie het wel als de game uit is maar waarschijnlijk niks vernieuwend
Ik kijk er juist heel erg naar uit, het is zo een heerlijk concept dat fc definieert als fc, laat ze alsjeblieft doorgaan, maar maak het spel gedvanceerder met meer opties, ik ben helemaal hyped voor dit spel! Zeker ook met de nieuwe main villain!!
Ondanks dat er totaal geen ingame footage te zien is, moet ik zeggen dat het er wel ongelofelijk super mooi uit ziet. Nu wachten op de ingame footage.
Van alle games die zijn gepresenteerd heb ik ook hierdoor het meeste zin in deze game! Die Actor van Breaking Bad herkende ik meteen; geniaal!
Ik dus ook, zo te zien is Valhalla weer hetzelfde crap als Odyssey, dus die sla ik sowieso over. Far Cry 6 maar ook Watch Dogs Legion helemaal zin in.
Odyssey vond ik zelf wel leuk als game, maar niet als AC game ;) Maar dat is weer een ander nieuwsbericht :) Voor de rest sluit ik me bij je aan! WD gaat ook top worden
Ubisoft heeft de graphics tijdens cutscenes altijd wel op orde. Het is alleen zo jammer dat teveel van de games teveel op elkaar lijken. Assassins Creed/Far Cry/Watch Dogs/Division, ze hebben zelfs elementen in the crew gestopt een race game.
De spellen zijn op zich wel okay maar voelt allemaal teveel hetzelfde.
Dan ben ik bang dat je een teleurstelling staat te wachten. Far Cry loopt wat betreft graphics al jaren achter op de top - dat is wel eens anders geweest vroeger. Dit is gewoon een mooi gelikte trailer gemaakt en totaal niet representatief. Helaas! Neemt niet weg dat ik ook benieuwd ben naar de gameplay footage :)
Ziet er spannend uit. Als ze er geen herhaling van maken van Far cry 3/4 maar dan met andere acteurs dan kan dit best een gaaf spel zijn. En vet dat ie voor Stadia komt, kan niet wachten!
Je bedoelt waarschijnlijk herhalend op gameplay-gebied, maar er doen geruchten de rondte dat de zoon in de video een jonge Vaas is, dus lijkt een origin story te zijn van Vaas. Geen herhaling van het verhaal, maar een prequel dus ;-)
Alleen al het feit dat ze Giancarlo Esposito als badass mofo gebruiken is gewoon goud :). Altijd moet om te zien hoe Hollywood acteurs ook werk in games doen. Dat gezegd hebbende vondi k Farcry 5 al leuk om te spelen, alleen wat herhalend. Hopelijk wordt dat beter :).
Ik vond FC3 de leukste met Vaas, FC5 was leuk met de sidekicks, maar NewDawn met opoe Nana was een verademing qua humor. Enige wat ik ..... vond was het repeaten elke keer van dezelfde teksten.
Heerlijk om Gustavo Fring weer te mogen verwelkomen op mijn TV :9

Reuze benieuwd naar in-game footage!
Was dit nu allemaal 100% CGI? of is het film gemixt met backgrounds?
In deze stijl mogen ze van mij best complete films maken.
Volgens mij mix je de nieuwe WD met FC6. Far Cry 6 was voor mij althans over duidelijk geen ''echte'' cut scene/trailer. Bij WD was het beide volgens mij.
Een goed uitgewerkte bad guy zal al een hoop kunnen schelen. Vaas kwam in Far Cry 3 eigenlijk niet eens zo heel vaak voor, maar elke keer als je hem tegenkwam voelde het écht als een beloning en genoot je er met volle tuigen van. Met Giancarlo Esposito heeft Far Cry 6 in ieder geval een goede acteur.

Voor de rest hoop ik dat Ubisoft wat minder op safe speelt met Far Cry 6. Van wat ik tot dusver gezien heb van AC: Valhalla en Watch Dogs Legion, vrees ik ervoor. Lijkt wel alsof ze tonedeaf zijn.
Bedrijfskundig kan ik de keuzes van Ubisoft wel begrijpen, maar het is toch wel erg vermoeiend dat ze altijd op het succes van zoveel jaren terug moeten voorbouwen met al hun games.
New dawn en primal vond ik geweldig moet 5 nog spelen. Setting zien er in iedet geval interessant en leuk uit voor mij. Ben benieuwd!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee