Apple is bezig met keuring Xbox-app met gamestreaming voor iOS

Apple is bezig met het keuren van de iOS-versie van de Xbox-app die eerder deze week voor Android verscheen. Microsoft kondigde niet aan of er ook een iOS-versie zou komen, maar naar nu blijkt moet die dus wel verschijnen.

De functionaliteit voor de iOS-versie moet gelijk zijn aan die van Android, meldt The Verge. Dat betekent ook dat gebruikers van iPhones en iPads games van hun eigen console naar hun mobiele apparaat zouden kunnen gaan streamen. Dat is tot nu toe niet mogelijk geweest. Sony heeft dat al wel met zijn Remote Play-app voor iOS.

De app wijkt af van die van xCloud, waarmee het mogelijk is om games te streamen zonder een Xbox in huis te hebben: de gamestream komt dan van de server van Microsoft en daar heeft Apple problemen mee. Het streamen van games vanaf een eigen console valt echter onder de 'remote desktop'-regels.

Microsoft gaat de vernieuwde Xbox-app ook inzetten bij het installatieproces van de Xbox Series X en S. Volgens Microsoft kunnen gebruikers met de app inloggen en instellingen aanpassen terwijl de console updates binnenhaalt. Daarmee zou het installatieproces sneller moeten verlopen. Eenmaal ingesteld, kan de app gebruikt worden om games te installeren of te verwijderen en als afstandsbediening.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-09-2020 • 18:16

47 Linkedin

Reacties (47)

47
44
30
1
0
8
Wijzig sortering
Kun je daarmee alsnog Fortnite op IOS spelen?
Natuurlijk, want
Apple controleert je xbox niet...
Dat kan je natuurlijk al via Remote Play van Sony of RDP sessie van Windows (met Bluetooth controller).

Bij dat lijstje kan Microsoft ook. Het bijzondere is dat zo lijkt het artikel te stellen is dat dit vergelijkbaar is met PS Now, zonder console kunnen gamen. Dat laatste is best interessant voor exclusives bijv alleen moeten we als “gebruikers” van dit soort diensten wel uitkijken dat straks je alleen nog maar kan huren ipv fysiek een device bezitten waarop je games kan spelen. Steam(Valve) zie ik zo nog niet omvallen maar het digitaal nalatenschap is nog niet goed geregeld (bij praktisch geen van dit soort aanbieders).

Bij de 3 grote machten is je account na overlijden bijv gewoon weg, mits men dit zou melden. Ik had liever gezien dat ik een key kan generen waarmee ik na bijv 6 maanden inactiviteit kan aangeven dat iemand mijn account mag overnemen. Stuur als leverancier 2 x een waarschuwing verspreid over X weken en dan account gewoon overzetten/vrijgeven.

De waarde van zo’n account kan best oplopen en dat is zonde verloren te laten gaan.

Ik ben benieuwd of deze app erdoor komt wil hem wel testen.
LastPass heeft zo'n functie en dat werkt als het goed is erg fijn, al heb ik het nog nooit kunnen gebruiien (gelukkig)
Het bijzondere is dat zo lijkt het artikel te stellen is dat dit vergelijkbaar is met PS Now, zonder console kunnen gamen.
Begrijp niet goed wat je hiermee bedoelt. Het artikel stelt duidelijk dat het énkel is voor streaming van een Xbox naar IOS, dus zoals met Remote Play op PS4. Het is xCloud dat vergelijkbaar is met PSNow, en het artikel stelt duidelijk dat het niet over xCloud gaat, want dat Apple daar nog altijd een probleem mee heeft.
RDP is toch veels te traag voor realtime 3D?
RDP kan best performant zijn, Microsoft heeft mooi werk geleverd met heel hun RDP gebeuren ^^

Enkel de mouse input is niet voorzien, daarom dat een controller aangeraden is.

Voorbeeldje opgenomen op men gsm (pocophone f1), verbonden met mijn PC via wifi:

https://1drv.ms/v/s!ApEtuD8Nin56jM5ljJ3Ib-KWgrg23A?e=6coLZQ

Filmpje staat op OneDrive
Als je die op jouw Xbox hebt staan wel ja. Met deze app stream je vanaf de console naar de app.
De app wijkt af van die van xCloud, waarmee het mogelijk is om games te streamen zonder een Xbox in huis te hebben: de gamestream komt dan van de server van Microsoft en daar heeft Apple problemen mee. Het streamen van games vanaf een eigen console valt echter onder de 'remote desktop'-regels.
Het lijkt me dus dat je deze game eerst in de cloud moet hebben.
Nee bij xCloud staat de game in de cloud. Maar dat ondersteund deze Xbox app for iOS niet, het gaat hier om het streamen van eigen games vanaf je Xbox naar je iOS device.
En als je op de xbox een game streamt vanop xCloud, en die dan verder doorstreamt naar de iOS-app? Dan komt het ook van de xbox zelf.
Dat kan volgens mij al met de app OneCast.
xCloud is waar de game in de cloud moet staan, daarom wijkt deze app ook af
Nee, je moet de game op je lokale Xbox tot je beschikking hebben. De game wordt dan afgespeeld op jouw eigen console en dus NIET op de remote servers van Microsoft.

Juist de Xcloud app wordt niet geaccepteerd door Apple, net als Stadia van Google overigens. Waarom wordt hier uitgelegd: nieuws: 'Microsoft kan geen xCloud-app voor iOS uitbrengen door Apple-regels'.
Het streamen van games vanaf een eigen console valt echter onder de 'remote desktop'-regels.
Zie ook Steam Link, wat ook werkt onder iOS. De enige voorwaarde van Apple was dat gebruikers geen spellen kunnen kopen via Steam Link.

Voor Steam gebruikers is dat geen probleem. Die kunnen ook inloggen via een browser (ook op hun iOS apparaat) en zo spellen kopen. :+
Of ze kunnen de reguliere Steam-app gebruiken daarvoor
Via xbox.com kan je toch ook gewoon spellen kopen?
Anoniem: 474132
23 september 2020 19:33
Top,lijkt me vooral handig om de X-Box X remote te configureren.Gamen op een iOS device via local streaming lijkt me tamelijk zinloos als je thuis een console hebt staan.
Gebruikt het regelmatig wanneer vriendinlief de woonkamer TV in gebruik heeft en ik geen zin heb om mijzelf op te sluiten in een andere kamer. Dan is het toch best wel handig dat ik gewoon door kan gaan op mijn telefoon en straks dus ook op mijn tablet :)
Je kan idd ook buitenshuis je xbox benaderen. Ik zit nu letterlijk op de wc borderlands 3 te spelen 😂
Lol. Pun intended? Outhouse 😂😂

Maar dan is het nog steeds iets wat geïnstalleerd is op ‘jouw’ Xbox. En zo heb je toch local play. Ik gebruik het ook voor de ps4. Wel jammer dat de streaming games dan niet werken. Dat zou de kids erg blij maken want die spelen voornamelijk die oudere Lego games. Hoop dat Apple ooit dit gaat accepteren. 🤞

Als je een tunnel maakt naar een vm met x-cloud. Wellicht nog iets om eens te proberen. Nu nog eens iets wat fatsoenlijk kan ‘rdp-en’

[Reactie gewijzigd door Mark-Struik op 23 september 2020 23:32]

Niet vergeten dat xcloud alleen digitaal afspeelt. Dus dan is dit de oplossing om toch je fysieke games op afstand te spelen. Ik heb gelezen dat er manieren zijn om je xbox op afstand aan en uit te zetten.

Nu alleen ff testen hoe goed het daadwerkelijk speelt op afstand bij iemand anders thuis. Denk dat het gaat tegenvallen. Op 4G was het meh.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 24 september 2020 00:15]

Het streamen van games vanaf een eigen console valt echter onder de 'remote desktop'-regels.
Hoe werkt dit dan? Wat is het verschil tussen het streamen van een remote desktop op een andere locatie of het gebruik van X Cloud?
Behalve dat Apple hun eigen Apple Arcade wilt pushen.

Controle kan het niet zijn, want websites kun je ook niet controleren. En wat gemaild wordt ook niet. En WhatsApp ook niet.

Dus waarom 'concurrentie' van het falende Apple Arcade dan wel?
Apple Arcade is geen streamingservice maar een Game Subscription Model waar de games worden gedownload. Dus de vergelijking slaat nergens op.
Nee, maar Apple is wel bezig met zo'n streamingservice gezien de patenten die ze aangevraagd hebben.
Heb je bewijzen dat Apple inderdaad met een Game streaming service bezig is? Paar patenten aanvragen betekend namelijk niet dat ze iets bouwen.

Apple heeft namelijk ook een patent waarmee een MacBook for bestuurd door een iPhone en we hebben nog nooit een Macbook gezien waar je je telefoon in kon steken.

Ze hebben ook patenten voor een Apple Watch met een camera in de band, En dit is er ook niet. Apple heeft ook patenten voor inscreen fingerprint scanners. En we hebben geen enkel Apple apparaat dat een in screen scanner heeft.

Apple heeft ook patenten voor 3D Holografische technologie. Maar ze hebben geen Hologrammen uitgebracht.

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 23 september 2020 23:15]

Dit is wat Apple er over zegt:

'de app mag alleen verbinding maken met een gameconsole van de gebruiker en zowel de host als de client moeten verbonden zijn op een lokaal en lan-gebaseerd netwerk'. - nieuws: 'Microsoft kan geen xCloud-app voor iOS uitbrengen door Apple-regels'

Vanuit Apple is de gedachte dat zij niet kunnen controleren wat er op een remote server gebeurd en jij als consument kan dat ook niet, daar wil Apple je voor beschermen. Verbinding met iets binnen je eigen netwerk maken is dan veiliger omdat jij (waarschijnlijk) de controle hebt over de apparaten op je eigen netwerk.
Maar hoe beschermt Apple mij in hun eigen apps: Safari, iMessage, Mail vol pishing. En andere apps zoals SnapChat vol naaktfoto's, de bol.com app die ook dildo's verkoopt.
Sterker nog: wanneer je airdrop modus op 'iedereen' zichtbaar staat kan iedere freak een dick-pic sturen wanneer je in de metro zit.
Dus hoe werkt die bescherming?

[Reactie gewijzigd door TheMandroid op 23 september 2020 19:30]

Safari heeft adblock, malware scan, sandboxing, auto download block en nog veel meer.

Mail heeft reclame detectie, spam filter, waarschuwing bij bepaalde bijlagen

Snapchat is een app van derde partij waar je zelf actief voor moet accepteren, geen random spam.

Bol.com app is een app foor fysieke goederen daar doen ze sws niks mee.

Airdrop staat standaard niet op iedereen. Staat bij default uit en als je het aan zet standaard op contacten alleen. Dus nee niet iedere freak kan ju een dickpic sturen tenzij je dat actief aanzet.
Je moet wel een gigantische fan zijn wil je mee gaan in het verhaal van Apple onder het mom 'Bescherming van de gebruikers'. De realiteit is gewoon dat het om het financiele aspect gaat. Dat er opnieuw naar de spelregels wordt gekeken komt enkel en alleen omdat het streamen van games heel groot gaat worden, waardoor Apple wel mee moet gaan met de concurrenten. In feite is de techniek en het risico wat Microsoft met Xcloud oplevert voor iOS gebruikers niet anders dan wat een Netflix doet om hun content te aan te bieden.

[Reactie gewijzigd door densoN op 23 september 2020 23:41]

AirDrop kan je al een tijdje instellen voor alleen contactpersonen.
Tim Cook zou zeggen: "we from toilet duck recommend toilet duck".
daar wil Apple je voor beschermen.
Nee daarmee stellen ze dat ze je beschermen, dat wil niet zeggen dat dat hun doel/wil is.

Geld is waarschijnlijker als motivatie...
Vanuit Apple is de gedachte dat zij niet kunnen controleren wat er op een remote server gebeurd en jij als consument kan dat ook niet, daar wil Apple je voor beschermen.
Dat is in dit geval toch echt onzin. Je hebt als consument zelf dat xCloud abbo afgesloten - je weet dus wat te krijgt, om nog niet te spreken over de kinderaccounts die je kan gebruiken van Microsoft met restriction rules, en dan gaat Apple je daartegen beschermen?
Er bestaan al 3rd party apps wat het streamen van je Xbox One consoles naar je iPad en iPhone mogelijk maakt, zoals OneCast. Het zal me daarom ook niet verbazen dat deze gewoon word goedgekeurd.
Ja precies. DIt is toch precies onecast...maar dan native? Of mis ik iets
Als Sony dit al heeft, dan moet dat toch wel lukken.
Mijn iPad PRO is het enige scherm in huis wat 4K en 120hz aan kan. Zou wel grappig zijn als ik vanaf mijn XSX op 4K en 120hz kan gamen op mijn iPad 😎
Het is enkel 2388 x 1668 maar zeker meer dan 1080p
Is daarmee de hele discussie dan nu beëindigd voor MS wat xCloud betreft?

Ik vind dit toch echt wel een oplossing die van minder toegevoegde waarde is dan een volwaardige xCloud app.
De grotere game studio's hebben MacOS en iOS al lang de rug toegekeerd. Die gaan hun AAA games niet optimaliseren voor MacOS of iOS en dus brengen ze de games niet eens uit voor de Apple OS-en. Daarbij hebben geen zin in verplichte In-App aankopen via de Apple store tegen 30% (heb het niet over 30% op de game zelf). Microsoft en Sony hebben hun al lang lucratieve deals aangeboden voor de nieuwe consoles en daarop gaan ze optimaliseren. Op DirectX of Vulkan, niet op Apple' Metal.

Het toestaan van game streaming diensten is nog de enige kans dat die games toch competatief speelbaar zijn op je iphone en ipad. Maar zolang Apple onrealistische regels stelt, om er zeker van te zijn dat de 30% betaald wordt op in-App aankopen. zal dat niet echt werken.

Een 'remote desktop' achtige oplossing (gestoeld op video sharing) tussen je console en iphone/ipad is nooit de meest optimale oplossing. Dat weten Sony en Microsoft al lang.
Ik heb speciaal voor xCloud een Android device (Nokia 5.1) aangeschaft, omdat ik verliefd ben geworden op de werking hiervan. Ook heb ik Console streaming geprobeerd, ook erg tof!

Maar dat vergeleken met gamepass & xCloud, is best wel een domper. Dit werkt zo simpel en vloeiend op Android!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee