Spotify begint met polls-functie in podcasts

Spotify is begonnen met een functie voor luisteraars van podcasts om te antwoorden op polls. Podcasters kunnen die polls in de app zetten en hosts en luisteraars kunnen de antwoorden vervolgens in realtime zien.

Spotify test de functie met een aantal podcasts die alleen op het eigen platform beschikbaar zijn, zo laat het bedrijf weten. Ongeveer 90 procent van de luisteraars van die podcasts krijgt de optie voor de poll te zien. Op een later moment moeten alle luisteraars het kunnen zien. Waarom slechts 10 procent van de Spotify-gebruikers de optie niet krijgt, is niet duidelijk.

De poll-functie staat onder de podcast in de listing en op het scherm met controls. Luisteraars en podcasters kunnen de antwoorden realtime zien. Spotify zegt dat de antwoorden anoniem zijn en dat dus podcasters en luisteraars niet kunnen opzoeken wie welk antwoord heeft gegeven. De poll-functie is woensdag actief. Of en wanneer podcasts die niet alleen op Spotify publiceren de functie kunnen gaan gebruiken, is nog niet bekend.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-09-2020 • 18:43

26 Linkedin

Reacties (26)

Wijzig sortering
Ondanks alle kritiek op Spotify omtrent podcasts zijn ze wel bezig met het daadwerkelijk innoveren (of dat proberen ze in elk geval) op het gebied van podcasts. De standaard staat al een jaar of tien, vijftien vrijwel stil - op een moment gaat er dan een andere partij mee aan de haal.
Dan mogen ze van mij tog egt gaan innoveren. Op de kwaliteit van het geluid . Zoals Tidal dat netjes geregeld heeft . Cd kwaliteit
CD kwaliteit doen ze al, met 44.1khz/16bit.
Okee, weliswaar met compressie (320kbps OGG uit m'n hoofd) maar de gemiddelde afmixer doet meer kwaad met de kwaliteit, omdat tegenwoordig alles zo hard mogelijk moet (loudness war) dan die compressie doet. Of men speelt het af over een bluetooth speaker...
Genoeg verbeterpunten voor Spotify, maar de audio kwaliteit staat bij mij wat dat betreft niet bovenaan.
Inderdaad. Die loudness war is echt ruk. Als ik naar opnames uit de jaren '70, '80 en begin '90 luister is het mooi dynamisch. Het klinkt prettig op laag volume en indrukwekkend op hoog volume. Als er dan een nummer met een "moderne" mix langskomt, klinkt het droog en vlak. Een muur aan geluid waar alle elementen hetzelfde maximale volume hebben. Waardeloos. Ik hoop van harte dat ze daar eens vanaf zullen stappen en dat er remasters komen van notoire albums als Californication, Death Magnetic, en alles wat Oasis heeft uitgebracht. Ik kan gewoon niet volledig genieten van een album als de master gebricked is.

Voor degenen die niet weten waar we het over hebben: https://www.youtube.com/watch?v=3Gmex_4hreQ

[Reactie gewijzigd door Mr. Bourbon BBQ op 24 september 2020 11:46]

Deden ze dat maar. Ze ondersteunen de podcast standaard helemaal niet eens. Ik zie in elk geval niet hoe ik zelf een podcast feed kan toevoegen - toch wel de basisfunctionaliteit van elke podcast-speler.

Het enige dat Spotify kan is podcasts afspelen die in de eigen bibliotheek voorkomen. Dat zijn dus eigenlijk kopieën van de echte podcasts.

Dat lijkt voor de leek misschien een triviaal verschil, maar dat creëert dus weer zo'n walled-garden waar we hier op Tweakers normaal gesproken - en met goede redenen - een hekel aan hebben. Zelfs Apple doet dit beter.
Dat zeg ik ook. De podcaststandaard is een dood paard waar geen beweging in te krijgen is. Dan komt op een moment iemand met iets nieuws; dat dit een commerciele partij met een walled garden is, is jammer, maar dat hebben al die andere partijen toch echt aan zichzelf te danken door in 15 jaar geen greintje innovatie in de open podcastwereld door te voeren. Nu gaan jammeren is een beetje mosterd na de maaltijd.
Wat was er dan kapot ?
Want dit is vernieuwen om te vernieuwen.

Ik zie geen innovatie, eerder achteruitgang
Nieuwe startups in de podcastwereld moeten zich conformeren aan Spotify, "My garden, My rules"
Net zoals een Apple weigert om NSFW apps toe te staan.

Als je niet in het straatje past, sta je erbuiten, iets wat in de huidige opzet niet gebeurt - je zet zelf een rssfeed op, en jouw publiek kan je gewoon vinden.
Met daarnaast een hele berg trackingverkeer wat Spotify er aan heeft hangen, maken ze imho al geen goede start.
https://cedcommerce.com/b...y-itunes-podcast/#spotify

Itunes trackt ook, maar die wil iets minder data :
https://cedcommerce.com/b...fy-itunes-podcast/#iTunes

Het zou naief zijn om te denken dat apps als Overcast geen tracking doen, ook die hebben inkomsten nodig.
https://overcast.fm/ads
Maar dit zijn beduidend minder datapunten dan die van Spotify
Ondanks alle kritiek op Spotify omtrent podcasts zijn ze wel bezig met het daadwerkelijk innoveren (of dat proberen ze in elk geval) op het gebied van podcasts. De standaard staat al een jaar of tien, vijftien vrijwel stil - op een moment gaat er dan een andere partij mee aan de haal.
Maar is het wel innoveren ?
Want vooralsnog voel ik meer en meer afstand komen tot spotify
de invoer van video's en de informatie ..
Het zal persoonlijk zijn, maar ik wil een muziekdienst, geen videoclips / of karaoke-teksten
Die kan ik ook op dat andere kanaal vinden ... youtube

Podcasts luister ik wel via Overcast, geen afleiding, episodes worden gedownload en staan klaar voor gebruik.
Ik was eerst ook skeptisch maar vind het nu wel fijn. Gewoon de podcasts van klara in dezelfde app over de sonos.
Bij Joe Rogan hebben ze ook al video bij de podcast. Zo slaan ze de kracht van podcast (voor mij audio en relatief licht/klein) kapot.
Ook de poll functie past niet in mijn idee en functie van podcasts.
De zoek en volg functionaliteit van Spotify als podcast kanaal vind ik in de basis ook nog niet fantastisch.
totaal niet mee eens. Ik luister vaak naar video reviews als een podcast. aventoe even kijken naar het beeld waar ze het over hebben, bijvoorbeeld de voorbeelden van Jamie in de Joe Rogan podcast, vind ik super chill.

Gamekings is een bedrijf dat alleen maar video's maakt, ik vind dit heerlijk wegluisteren zonder beeld.

Ik denk dat 95% luisteren en 5% kijken of net als deze nieuwe feature een poll invullen enkel geweldige features zijn.

Niet zo vastdenken ofnoavail! ^^
Als video belangrijk is voor je podcast, dan is het gewoon een vlog.
Wat er zo mooi is aan podcasting is dat het juist geen grote platforms nodig heeft. Iedereen kan een RSS feed op een servertje zetten.

Ik hoop van harte dat dit gewoon blijft bestaan. Voor mij zijn er weinig podcasts die echt heilig zijn. Als één van de podcasts die ik luister exclusief wordt dan houd ik er gewoon mee op. Ook al betaal ik gewoon voor Spotify.
Podcasts bestaan al met video sinds de podcast bestaat. Ik snap echt niet waarom Joe Rogan dus net de podcast zou kapot maken na al die jaren dat videopodcasts al bestaan. Er zijn niet veel populaire videopodcasts daarom ga jij er vanuit dat het niet echte podcast is vermoed ik.
Joe Rogan heeft altijd video bij z'n podcast gehad. De hele aflevering stond ook altijd op youtube.
Die -verrassende- Video feature:

Op mobiel: weer een extra euvel te overkomen (htf zet ik die feature af, misschien in General settings?), het draait voorlopig een beetje zwaar allemaal.
Ga je Offline dan speelt audio verder,
dus misschien is vooraf downloaden een optie...
Spotify Premium dus.
Spotify Programma begint hiermee zich weerbarstig te gedragen op iPhone 6s, dus meer onzichtbaar batterij te zuigen op de recente toestellen waar de vertraging minder merkbaar is.

Op desktop: speelt gewoon niet af. Geen geluid, geen video, geen vooruitgang dus. Waarschijnlijk blokkeer ik weer iets dat ik niet mag blokkeren.. Zucht.

Video bij Podcast,
Je denkt dan ok, laat ze maar doen, zolang video optioneel blijft en uitgezet kan worden blijft het een Podcast. Bij Youtube can je ook geluid doorgeven met statisch beeld, wat in principe ook een Podcast is. Dus what's in a name.
Rogan: Ik begrijp dat Spotify in stilte het gans kanaal overnemen, inclusief video, want vroeg of laat zegt die Rogan iets "politiek oncorrect", laat hij een paar keer de verkeerde gast gewoon uitspreken en wordt hij van Youtube geknikkerd. Goed gezien van Spotify , het Europese baken van verlichting?
Maar ook intern bij Spotify gaan een aantal vermeende-transfoobofoben al aan het krijsen voor wat hen is ingelepeld als een gevecht om de mensheid op een hoger niveau te tillen.

Zgn "neutrale link"
https://www.businessinsid...ernational=true&r=US&IR=T

Fobie = ziekelijke angst, ook als er geen reëel gevaar is.. arme man..

edit stijl/ spelling

[Reactie gewijzigd door Vetsmelter op 25 september 2020 11:23]

Ik luister een podcast eigenlijk altijd in de auto.. onderweg. Het laatste wat ik dan ga doen is een poll invullen op mijn telefoon.
Eigenlijk ken ik alleen maar mensen die naar podcasts luisteren als ze onderweg zijn, hetzij lopend, op de fiets of in de auto.
Allemaal momenten dat je juist even niet op je telefoon bezig wil zijn. Nu dekt mijn ervaring natuurlijk niet alle use cases dus wellicht mis ik er gewoon een paar.
Wellicht leuk als je in de trein zit om een polletje in te vullen?
Een poll is vaak maar een beperkte tijd interessant. Na een week doen de antwoorden er echt niet meer toe, of je moet de poll regelmatig kunnen resetten.
Spotify had beter eens goed naar de app kunnen kijken. Daar valt nog een hoop aan te verbeteren. Er is maar een rudimentaire zoekfunctie, die ook nog eens tergend traag is als je je eigen muziekcollectie hebt gelinkt. De zoekfunctie vindt ook nooit iets wat alleen in de eigen collectie staat.
Ook staan er vaak nummers in de lijst in grijs weergegeven. Waarom die niet afspeelbaar zijn is een raadsel. Laat daar eens een fatsoenlijke oplossing (desnoods in de vorm van een melding) voor komen.

De polls zullen gevraagd zijn door de content aanbieders en daar luistert men graag naar. Wensen van gebruikers lijken steevast genegeerd te worden. Toch moeten de gebruikers uiteindelijk wel het geld in het laatje brengen.
Je vergeet voor het gemak het gigantische aantal mensen dat via het OV reist. Dan is inderdaad een poll vullen stuk makkelijker.

Btw, ik hoop niet dat je fietsend muziek luistert. Daar breng je veel andere mensen mee in gevaar.
Btw, ik hoop niet dat je fietsend muziek luistert. Daar breng je veel andere mensen mee in gevaar.
ligt er natuurlijk heel erg aan waar en wanneer je dat doet. Doe je dat om 08.30 in de spits in Amsterdam of doe je om 06.30u terwijl je door de polder naar je werk fietst (en niemand tegenkomt)..
Yep, maar juist wanneer je het in een rustige omgeving doet, is het schrikken als er toch ineens verkeer is (dat bijvoorbeeld ook nog eens hard door de polder raast).

In ieder geval moet je nog wel het omgevingsgeluid kunnen horen. Dat kan via adaptive sound (omgevingsgeluid), of dmv het geluid zacht zetten (de traditionele manier).

Ik zie overigens niets in deze feature. Maar dat ligt misschien een mijn verbeelding. Heeft iemand voorbeelden waar het nut uit blijkt?
Waarom slechts 10 procent van de Spotify-gebruikers de optie niet krijgt, is niet duidelijk.
A/B test, of ze rollen het gestaag uit.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 24 september 2020 00:43]

Sinds ik een noise canceling hoofdtelefoon heb, doe ik dat juist weer wel. Maar dan in de stand met omgevingsgeluid. Echt ideal! Laatst ontdekt dat hij ook mijn oren beschermd als er een ambulance langs komt, want dan gaat even kort de noise canceling aan :-)
Ik vergeet niet voor het gemak het OV? Ik schrijf letterlijk in mijn laatste zin iets over de trein.

En ja hoor ik luister rustig op de fiets naar muziek of een podcast. Dat doe ik al sinds mijn middelbare schooltijd (begin 2000).. nog nooit ongelukken gemaakt of mensen in gevaar gebracht. Je moet wel (extra) blijven opletten.. dat doe je in je auto toch ook?
Krijg je de poll alleen op bepaalde momenten te zien of gewoon altijd, dan wel vanaf een bepaald punt? Ik kan me voorstellen dat niet iedereen naar zijn scherm zit te staren tijdens een podcast, maar het lijkt me wel een interessante interactie. De vraag is alleen of podcasts wel gaan overschakelen naar deze polls, want de meesten werden toch al via Twitter of andere media gedaan en dan in de podcast behandeld.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee