Freedom Internet gaat glasvezel aanbieden op T-Mobile-netwerk

Provider Freedom Internet gaat glasvezelabonnementen aanbieden op het vaste glasvezelnetwerk van T-Mobile. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Dat gaat gebeuren vanaf januari 2021, zo zeggen beide providers.

T-Mobile is momenteel bezig met aanleggen van glasvezel in Den Haag en Eindhoven en zegt binnenkort meer uitbreidingsplannen bekend te maken. De providers zeggen niet hoeveel klanten toegang krijgen tot de abonnementen van Freedom Internet op het glasvezelnetwerk van T-Mobile.

Freedom Internet biedt sinds eerder dit jaar abonnementen aan op bestaande dsl- en glasvezel-lijnen van KPN. Het goedkoopste abonnement met glasvezel komt daarbij uit op 59 euro. Bij Cambrium is dat 49 euro. Het is onbekend of bij T-Mobile de tarieven anders zullen zijn, al hinten de providers daar wel naar. "T-Mobile bouwt open glasvezelnetwerken waarop partijen, waaronder T-Mobile zelf, tegen transparante en gunstige tarieven en voorwaarden hun diensten kunnen aanbieden." Freedom Internet komt voort uit het protest tegen het verdwijnen van provider XS4All.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

09-09-2020 • 18:07

84 Linkedin

Reacties (84)

84
84
32
8
2
43
Wijzig sortering
Het wordt aangeboden voor €49. Staat in het artikel op hun eigen site:

https://freedom.nl/nieuws...vezelnetwerk-van-t-mobile
Hier zat ik op te wachten. Bij mij in Den Haag heeft t-mobile glas aangelegd. Tegelijkertijd zou KPN in dezelfde periode haar glasnetwerk in hetzelfde stadsdeel uitrollen.

Alleen was T-mobile daadwerkelijk aan de slag gegaan en KPN niet. Nadat t-mobile klaar was, kregen we een brief van KPN dat ze geprobeerd hebben om samen met T-mobile het netwerk aan te leggen. Die laatste had daar duidelijk geen zin in en KPN gaf dapper aan door te gaan met de aanleg van glas. Behalve dat ze dat niet deden en nu zelf helemaal geen glasproject meer in de planning hebben staan.

Deze zomer overgestapt van xs4all naar Freedom (naar alle tevredenheid) en dit zou voor mij de laatste stap zijn om volledig van KPN af te komen.
Ik heb geen sympathie voor KPN. Gister kwam een Radar aflevering op tv waarin KPN slecht in beeld was rondom glasvezel en investering/bouwen van glasvezel. Te vaak zeggen ze glas te willen leggen, geven aan dat ze dat gaan doen, en daarna stilte. Meer meneer KPN zegt dat ze dat echt niet doen.

T-Mobile en Freedom kan ik alleen maar toejuichen, zeker sinds ze in mijn oude buurt glas hebben geplaatst. Eindelijk betaalbaarder hoge snelheden.
KPN kon niet veel doen door corona-maatregelen. De projecten worden uitgesteld wegens corona. Ik zie dat er glasvezeldraadjes op straat zitten. Daar kunnen monteurs nog niet bij woningen te komen. Er is een begin gemaakt om laatste meter bij bewoners te maken.
Ik geloof best dat in lokale gevallen corona (mede) verantwoordelijk is voor stilgelegde werkzaamheden, maar hoe KPN met de aanleg van glasvezel om gaat is al járen een absolute aanfluiting.
Eh vorig jaar was er nog geen corona, het jaar daarvoor ook niet...
En zo gaat het bij KPN nog wat jaren verder terug.

KPN Veel geblaat, weinig (en veel te dure) wol.

Niet alleen bij glasvezel.. Digitenne omzetting naar nieuwe variant ipv. een paar aansluitingen / huishouden / abonnement -> een aansluiting / abonnement, al snel een *2 of *3 prijs verhoging waarvan de prijs ook nog omhoog ging.
klopt.. Zojuist heb ik een bericht van xs4all ontvangen..... dat glasvezel van kpn wordt op 20 december 2020 aangesloten. KPN is te laat want ik heb al eerder aangesloten bij T-mobile. ik heb al 1 Gbps glasvezel. dus ik moet regelen dat ik ga van t-mobile naar freedom overstappen en laat xs4all vallen.
Man man man. Dat KPN nog zo'n brief durft te sturen. Zelf jarenlang alles tegenhouden en vervolgens zielig lopen doen "maar het ligt niet aan ons, echt waar!".

Jarenlang lopen ze die oude DSL rotzooi te upgraden die al meer dan 10 jaar EOL is. Mijn ouders hebben al 10 jaar verplicht Ziggo omdat KPN (zelfs na protest van de buurtbewoners) te beroerd was om 1 aftakking extra te maken (300 meter verderop ligt wel glasvezel). Ook maar nooit met een voorstel gekomen of dat ze zelf mee wilden betalen aan de aanleg. Nee hoor, gewoon glashard nee.
Bij KPN lijkt het, vanuit mijn oogpunt als gebruiker, dat de operationele afdeling en de marketing afdeling niet met elkaar praten. De een doet wat alleen goed is voor KPN en de ander probeert KPN als een product te verkopen. Elke keer als ik met KPN te maken heb lijkt het wel een soort Schizophrenie binnen dat bedrijf.
Los van het feit dat KPN in het verleden een echt eilandjesbedrijf was, waarbij afdelingen elkaar het licht in de ogen niet gunden, is de strategie binnen KPN een ding van het hoger management. En die regeert, omdat KPN een volslagen hiërarchisch bedrijf was en waarschijnlijk is. De realiteit is dat KPN laveert tussen gewoon geld verdienen en een wettelijke taak. Het in stand houden van het kopernetwerk is die wettelijke taak. KPN heeft in het verleden geprobeerd om die wettelijke taak bij het kopernetwerk te houden, maar in Den Haag zaten ze niet te slapen. Men had vanuit het ministerie geen enkel probleem om overal waar koper in de wet staat, om daar glasvezel in te vullen.

Daardoor mislukte het plan van KPN om glasvezel aan te leggen en dat in eigen beheer en zonder concurrenten op de eigen lijn uit te baten. Dat is een belangrijke reden waarom dat KPN stopte met aanleg. Als alle regionale uitrol zou slagen, zou KPN helemaal achter het net vissen. Dat is de reden dat KPN allerlei lokale initiatieven om zeep hielp. Je moet daarbij niet vergeten dat de grootste concurrent van KPN met glasvezel, Ziggo, eigenlijk zijn bron heeft in alle lokale kabelnetten. Ook heeft Ziggo geen verplichting om anderen toe te laten op hun netwerk. Iets dat Den Haag ook graag anders zou zien.
Ziggo heeft die verplichting eigenlijk ook , maar is dat door tot hoogste rechtsorgaan in de EU te laten escaleren gewoon aan het treineren. Dus dat gaat nog even duren.
T-mobile heeft KPN anders gewoon aangeboden om op hun netwerk abbo's aan te bieden, zoals KPN dat zelf doet met de DSL lijnen. Juist daar hadden ze geen zin in, en gaan ze stug zelf buurten verglazen die T-mobile al verglaast heeft. Lekker voor de bewoners, moet de straat nog een keer open.
Is dat wel deutsche telekom, ik dacht dat primevest de eigenaar is van glasvezel in den haag ?
Woon ook in Den Haag en sinds kort overgestapt van Ziggo (100/10) naar T-Mobile (1000/1000). Betaal per maand €10 minder (incl ziggo sport pakket).

Sinds deze week is ook de AppleTV app uitgebreid met vrijwel alle kanalen, 7 dagen terug kijken en 4K, waardoor de mediabox ook niet meer nodig is. App kan nog wat refinement gebruiken, maar dit is precies waar ik al jaren op wacht. Nu is alleen nog de AppleTV nodig om alles te kunnen bekijken wat ik wil.

Freedom zou een mooi alternatief zijn, maar is we echt afhankelijk van prijs en pakket. Huidige prijzen bij andere providers lijken vooralsnog niet aantrekkelijker.

[Reactie gewijzigd door RobbieB op 9 september 2020 22:52]

Dat is goed nieuws voor het deel van Eindhoven waar T-Mobile glasvezel gaat aanleggen. Ik keek er al niet echt naar uit om bij T-Mobile zelf een abonnement af te sluiten maar Freedom ligt mij nauw aan het hart. (Ik heb nu XS4ALL via VDSL2. Houdt niet over... (maar echt slecht is het ook niet).
Freedom biedt tenminste een vast IP adres en dat is wel zo handig voor het draaien van een eigen server thuis!
ik mag hopen dat T-Mobile dan het ODF aanbod flink gaat uitbreiden want anders heb je nog niet echt een groot gebied waar je glasvezel kunt aanbieden als Freedom Internet.
Ik vermoed niet dat t-mobile/tele2 ODF gaat aanbieden in wijkcentrales. Daar zijn ze ook niet op ingericht. Daarbij werkt versatel/tele2 (overgenomen door tmobile) niet met point to point netwerken, maar met active ringen, waarbij de klant deelneemt aan een ring.

T-mobile werkt met PON en wat point to point. Ik vermoed dat ze een soort WEAS constructie maken. Dus interconnects per regio waarbij de belichting vanuit Tmobile zelf gaat gebeuren. Backhaul via Eurofiber, of zelfs tmobile zelf.
vergelijk T Mobile glasvezel met reggefiber. het netwerk van versatel staat hier buiten.
Oh nee, absoluut niet vergelijkbaar zelfs! Reggefiber is puur een darkfiberleverancier. Doet absoluut niets met belichting of actieve apparatuur. Nu het KPN is geworden, zie je wel dat KPN bewust kiest voor een PON netwerk. De kosten voor een City-POP zijn nihil, de graafwerkzaamheden blijven gelijk bij PON als bij en Point to Point netwerk. Kosten glasvezel zijn ook nihil.. Keuze voor PON is naar mijn mening puur om het de concurrenten moeilijker te maken en tegen de ACM te zeggen: sorry, netwerk is niet meer open te krijgen (zie ZIGGO). Of te wel: je bent overgeleverd aan de grillen van KPN (de OLT's in de POP's zijn dan van KPN).

Reggefiber:
- Colocatie afnemen bij een City-POP
- Fibers afnemen (15 euro pm) ACM gereguleerd en zelf patchen in de City-POP
- Backhaul tot aan de City-POP zelf regelen
- Reggefiber kan wel een City-Ring aanbieden tussen de City-POPs.

T-mobile is echt een actieve operator en biedt daardoor geen ruimte voor ODF's of Colocatie in City-POPs. Zakelijk kom je er al helemaal niet tussen, omdat ze dus echt klant-klant-klant ringen bouwen.

Dus zoals gezegd: een WEAS/WBA constructie is wat hier vermoed ik het geval is.. mocht het wel echt "open" zijn en Freedom mag eigen apparatuur plaatsen direct op de fibers, dan hulde voor T-Mobile!
Wat je zegt klopt helemaal.

Aan de andere kant: Als T-mobile een WEAS/WBA constructie biedt aan Freedom, en als die constructie voordeliger is dan bij KPN, dan zijn er nog steeds mogelijkheden.

Want hoewel niet overal, heeft T-mobile óók op legio netwerken van Reggefiber (KPNNetwerk) wel degelijk eigen apparatuur en ODF. In Almere kunnen ze hierdoor bv. ook 1 Gbps leveren, naast Tweak/Cambrium.

Nou is het aantal glasvezelnetwerken waar Tweak/Cambrium ODF toegang heeft een stuk kleiner dan het aantal glasvezelnetwerken waar T-mobile ODF toegang heeft. Het zou toch mooi zijn als T-mobile niet alleen in hun eigen aanleggebieden de toegang voor Freedom regelt, maar ook in de andere plaatsen waar ze ODF hebben. Scheelt Freedom weer heel wat WBA kosten bij KPN (nogmaals, áls dat bij T-mobile goedkoper is ).
ik denk dat je een verkeerd beeld heb van de glasvezel wereld. zelfs als kpn gpon aanbied is in sommige gevallen odf mogelijk! dat zal de komende maanden wel duidelijk worden.

T Mobile Fiber wholesale
The FTTH network has a Point-to-Point topology and Wholesale ODF Access Taker can locate its equipment in Points of Presence (PoPs) spread throughout the Area. Connections to Addresses in the Area are available from multiple Area PoPs. One PoP in the Area is also designated as City PoP.
Ik ben een field engineer bij een van deze partijen. Ik werk er dus dagelijks mee.

Ik zeg ook niet dat je geen eigen OLT kunt plaatsen binnen een bestaand PON netwerk (zie mijn 2 reacties), enkel iedereen weet dat PON nu wordt ingezet om de ACM op het verkeerde been te zetten. Idem voor het kabelnetwerk van ZIGGO.. PON heeft echt maar een reden: de concurrent buiten de deur houden.

Ja, PON is naar mijn mening een mooi product, maar het doet afbreuk aan point-to-point glasvezelnetwerken. Met PON deel je een bepaalde capaciteit, bijvoorbeeld: 10 Gigabit/s met bijvoorbeeld 64 of veel meer gebruikers.

In de Area POP en City POP's extreem mooi: geen 64 x SC/APC connectoren, geen 2U glaslade, geen 64 SFP's in een OLT en geen 64 patchkabels... JA, dat is mooi. Maar verder?

Ik ben er van overtuigd dat deze strategie er puur is om het netwerk dicht te timmeren: concurrenten weghouden uit de wijkcentrales.

Verder is dit van mij puur een mening en wellicht zijn er betere argumenten om PON te verdedigen :-) maar goed, geef mij maar een point-to-point netwerk :+
Pon = Passief optisch netwerk

https://en.wikipedia.org/wiki/Passive_optical_network

[Reactie gewijzigd door Sliderhome op 9 september 2020 21:41]

Dat zegt ie toch ook niet?
T-Mobile biedt ook gewoon WBA aan, waaronder bij mij thuis.
Voor Eindhoven gaat het om de volgende aantallen die gebruik kunnen gaan maken van T-Mobile glasvezel en dus ook van Freedom Internet:
T- Mobile gaat over dat netwerk haar diensten aanbieden voor ruim 29.000 huishoudens en 1100 mkb’ers.
Bron: https://newsroom.t-mobile...iedereen-glasvezel-heeft/
Ja daar staat ook dat het om de stadsdelen Centrum, Strijp en Gestel gaat. Er zijn alleen flinke delen van Strijp (o.a. waar ik woon) waar wel al glasvezel beschikbaar is, maar niet altijd op een manier dat T-Mobile er 1Gbit wil aanbieden. Bij mij gaan ze bijvoorbeeld maar tot 100Mbit omdat ze alleen via KPNNetwerkNL kunnen aanbieden. Ik ben dus wel benieuwd of ze deze al wel verglaasde delen ook op het T-Mobile netwerk gaan aansluiten.
Waar al KPN glas ligt, gaat TMobile geen glas leggen.
Dat hoeft toch ook niet? In onze vorige woning had Reggefiber glas aangelegd en heb ik een hele tijd XMS en later Telfort. Daarna overgestapt op T-Mobile, die daar gewoon gigabit konden leveren voor 40 euro/maand, omdat ze zelf apparatuur hadden staan in de wijkcentrale. Maar dat ging dus uiteindelijk wel over de door Reggefiber aangelegde verbinding naar mijn woning. T-Mobile had daar zelf geen eigen glas naar de woningen gelegd.
Interessant om te zien of ze ook dvb-c over glas gaan aanbieden. Waar kpn hier mee gestopt is, zijn er andere glas netwerken (zoals die van e-fiber) waar ze bewust nieuwe netwerken "dubbel" uitvoeren (dus iedere aansluiting voorzien van twee fibers) waarover sommige providers (zoals trined) dvb-c standaard leveren.

Wellicht dat er iemand weet hoe de t-mobile glasvezel netwerken eruit zien? Los van wat er geleverd wordt, hoe de fysieke aansluiting/kabel uitgevoerd is (single/double fiber)?
Dat gaat niet gebeuren. Dbv-c is een kabel techniek voor tv. Zelfs ziggo is bezig om al zenders ip only aan te bieden.
Maar DVB-C zit wel in heeeeeel veel TV’s.

Vraag mij wel af waarom er een 2e fiber voor nodig is. Kan dit niet via een VLAN?
Dat kost enorm veel bandbreedte om alle zenders te broadcasten. Mensen kijken vaak neerbuigend naar ziggo met hun coax, maar daar gaat enorm veel data overheen. Alle tv en radiozenders worden je woning ingestuurd. Bij iptv krijg je alleen wat je vraagt.

Maar een androidtv kastje lost al veel op. En de ontvangers van tegenwoordig plak je achter je tv.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 9 september 2020 19:17]

Dat is ook de reden dat ik ziggo heb aangehouden voor TV. Daar kan geen enkele provider met hun huurboxen tegen op. Heb nu mix van TV's en Kastjes met 5 Kaarten. Allemaal eigendom (oud casema).Als ik dit moet doen bij KPN of Tmobile betaal ik me scheel en krijg ik weer meer stroomvreters.
Qua Internet heb ik ze na zeker 20 trouwe jaren verlaten, wat hierboven ook is gezegd. Giganet is geen gigianet als de upload op 50mb blijft steken. Ik kan nu met glasvezel up en down net zo snel synchen tussen 2 Nassen over het internet. Als je ook nog een eigen server zou willen draaien heb je echt mogelijkheden.
Dat heb ik dus ook. Als er glasvezel zou zijn in mijn wijk zonder DVB-C zou ik toch Ziggo houden voor enkel kabel TV.

Die kastjes zijn gewoon enorm vervelend.
Er is ook geen tweede fiber nodig. Operator Jonaz werkt in Amersfoort en Almere op het Reggefiber netwerk met alleen de groene vezel op basis van GPON in de PoP en levert daarbij DVB-C, internet en telefoon op die ene vezel.
Technisch gezien kan het dus wel.
Dan krijg je ip based tv signaal, en dat is geen dvb-c...
Je kan toch IP Multicast naar DVB C omzetten?
Toch had ik 10 jaar geleden concepts ICT/glashart/reggefiber lijn hier in Deventer met een dvb-c signaal erbij...

Later trouwens ook Telfort met dvb-c

Werkte prima!

[Reactie gewijzigd door koelkast op 9 september 2020 18:28]

Idd had mijn broer ook bij concepts.

Het is ook veel logischer om tv en telefoon via de 2de vezel aan te bieden ipv alles over 1 kabeltje te laten gaan.
Dat is toch helemaal niet logischer. Dan moet je een compleet dubbele infrastructuur aanleggen met kabels en hardware, dat is toch enorm kostbaar. Die 8 a 12 mbit per tv stream kan toch veel makkelijker meereizen op die ene glasvezel. Ipv voor die paar tweakers die een dvb-c ontvanger willen aansluiten. De meeste mensen sluiten het kastje van de provider aan en gaan echt niet zelf aan de slag. Ik vind het ook prima, scheelt in mijn woning ook bekabeling, alles kan over dezelfde kabels en switches heen ipv nog coax ernaast.
Moet je eens in het ziggo topic en op de community kijken hoeveel mensen juist alles over utp willen ipv coax moeten trekken.
Maar kan je wel onderhoud afhankelijk doen en los tv verkopen zonder internet.

Voor en nadelen maar die kabel ligt nu weg te rotten wat ook zonde is.
Dan zul je naar een kabel, satelliet of digitenne moeten. Zijn daar genoeg alternatieven.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 9 september 2020 19:43]

8 jaar geleden werd bij mij aan de Brinkgreverweg een nieuwe lijn getrokken (bungalow achter Nederwoon). Ik had toen al geen dvb-c meer.
Het werkte ook best prima, maar @jongetje hieronder zegt is gewoon waar: Je moet alles dubbel uitvoeren, dubbele vezels, dubbele infra in de PoP's én bovendien ook nog eens per ieder individueel distributiekanaal (ip, dvb-c, ott) afspraken maken met de zenderhuizen en andere contentleveranciers.

Daarom is KPN er ook helemaal mee gestopt.

De enige die op netwerken van Reggefiber/KPN op dit moment nog DVB-C aanbiedt is Jonaz (daar adverteren ze er zelfs expliciet mee). Daar gaat DVB-C en internet overigens over dezelfde vezel, ook op de Reggefiber netwerken waar nog dubbele vezels naar de huizen liggen. Jonaz gebruikt binnen de PoP's naar de individuele huisaansluitingen namelijk PON :P
Het is inderdaad niet per se heel erg toekomstgericht, maar het feit dat DVB-C voor kabel bedoeld is, wil nog niet zeggen dat je dat kabel-signaal niet ook op een glasvezel kunt zetten. Als ik me niet vergis doet Trined dat nog steeds (het breedbandige kabel-signaal met DVB-C direct op de glasvezel zetten door modulatie).

Maar zowel T-Mobile als Freedom gebruiken slechts 1 vezel en doen geen DVB-C, dus het lijkt me ook sterk dat ze dan wel 2 vezels zouden gaan aanleggen.
Op zich kan je prima DVB-C en IP diensten via 1 vezel doen. Bij GPON bestaat hier op de markt al zeer veel apparatuur voor (en wordt het ook geleverd door bv. Jonaz).
Lees anders nog eens wat ik schrijf: op dit moment wordt actief glasvezel met dvb-c uitgerold via het netwerk van e-fiber. Gaat dus wel gebeuren. Sterker nog, het gebeurt nu. En zo zijn er meerdere glasvezel netwerken waarop dit gebeurd. De 2e fiber wordt gebruikt om een dvb-c signaal aan te leveren. Bij het afnemen van een abonnement wordt er een fiber -> dvb-c converter afgemonteerd.

[Reactie gewijzigd door terradrone op 9 september 2020 18:48]

Maar dat is toch ouderwets, althans het voelt ouderwets (ook al is het signaal natuurlijk digitaal). Wordt tijd dat TV’s ook gewoon overweg kunnen met IPTV signaal....

[Reactie gewijzigd door TheVMaster op 9 september 2020 18:53]

Maar dat is toch ouderwets, althans het voelt ouderwets (ook al is het signaal natuurlijk digitaal). Wordt tijd dat TV’s ook gewoon overweg kunnen met IPTV signaal....
Ik heb een tijdje met een 'app' gewerkt op een TV
Maar dat was ook niet alles.

Inderdaad moet het niet te lastig zijn voor een TVfabrikant om dat standaard te maken
Ik gebruik eigenlijk dagelijks NLZiet. Op de TV ziet die app er idd niet al te best uit, maar op de Apple TV is het eigenlijk best een goede vervanger voor DVB-C. Kan zelfs gewoon zappen...
Dat werkt inderdaad prima. Als je uit de voeten kunt met het beperkte zenderaanbod op NLZiet, is dat een meer dan prima alternatief voor het tv-signaal van je kabel-/glasaanbieder. Werkt bovendien overal in huis waar je wifi of ethernet hebt liggen, en blijft ook werken als je eens overstapt van kabel-/glasleverancier. Sinds NLZiet (en daarvoor Knippr) beschikbaar is voor Apple TV, neem ik internet-only af en heb ik geen moment teruggekeken.
Yes. Hier precies hetzelfde.
Compleet doodgebloed dat idee. De STB is the way to go helaas.

Oud nieuws
Helemaal mee eens, weg met het extra kastje.

Bovendien ben je aangewezen op de provider of je een luxe of een low budget kastje krijgt.
Freedom is van plan om alle klanten een betere ontvanger te sturen omdat de vorige niet prettig was.

Toen Fiber, Online werd, verdween de 2e fiber voor tv ineens.
Voordeel van de 2e fiber is wel, dat je geen last hebt van de ddos aanvallen als er iets spannends op tv is.
Lees anders nog eens wat ik schrijf: op dit moment wordt actief glasvezel met dvb-c uitgerold via het netwerk van e-fiber. Gaat dus wel gebeuren. Sterker nog, het gebeurt nu. En zo zijn er meerdere glasvezel netwerken waarop dit gebeurd. De 2e fiber wordt gebruikt om een dvb-c signaal aan te leveren. Bij het afnemen van een abonnement wordt er een fiber -> dvb-c converter afgemonteerd.
Bij ons in de gemeente gaat E-Fiber ook aanleggen.
Alleen kan niemand ( ook bij E-Fiber niet ) vertellen wanneer ..
Het besluit is in maart naar buiten gekomen, nét voor het Corona verhaal

Als het klopt wat jij aangeeft, zou dat een fijne stap zijn, want ik hoor niet veel goeds over de settopboxen van CanalDigitaal.
Als je voldoende hebt aan de zenders van NPO, RTL, SBS en de provinciale zenders, kun je ook overwegen een abonnement op NLZiet te nemen voor het tv-deel. Wij draaien de app van NLZiet op onze AppleTV en zijn daar enorm tevreden over. Geen settopbox of CI-module of wat dan ook nodig.
Als je voldoende hebt aan de zenders van NPO, RTL, SBS en de provinciale zenders,
Niets van dit zal worden gemist, Er is een Videoland-abo waar mijn wederhelft haar programma's op kijkt.
NPO ( Journaal / actualiteit ) kan worden gestreamd, vrijwel altijd live.
Ik kan me niet herinneren dat er een SBS programma is, wat ik persé wil kijken.
Ik heb een aantal jaren een DVB-C kaart in mijn NAS gehad voor het opnemen van programma's (Je weet wel, waar je 5€ per maand voor moet betalen normaal gesproken) die werd gevoerd met DVB-C signalen vanaf glasvezel.

Heel tevreden, totdat de KPN Lijbrandt overnam .......
...En dan maar hopen dat T-Mobile niet zonder bericht de snelheid met 25% a 33% verlaagd
Kan in dit geval niet. Freedom doet de IP routering.
Ik ben 2 maanden geleden voor T-mobile gegaan na de belofte dat ze binnen 3 maanden hier glas gaan aanleggen, eerste jaar €30.
En zijn ze al bezig met glas aanleggen?
Dat doen ze over een jaar... :)
Heb nog niks gezien.
Hier zijn ze letterlijk in de straat achter ons bezig. Deze week komen hier de Glasroemenen nog langs (Apeldoorn) :) maar op zich al weinig klachten over de DSL dienst. 100/30 met goede beschikbaarheid. Zolang je geen provider DNS gebruikt zelden storing :+
Uhm, @yobikap had het volgens mij over glasvezelaanleg door T-mobile.

In Apeldoorn is het gewoon KPN dat glasvezel aan het uitrollen is......
Dat is niet heel relevant. Glas is glas, het zal me jeuken wie het aanlegt :+
Dat is een nogal naieve insteek.

Het maakt namelijk wel degelijk uit of bv. een bewonersinitiatief het aanlegt (steeds meer onmogelijk gemaakt door KPN), of bv. KPN Zelf.

In dat laatste geval zetten ze serieuze concurrente namelijk buiten spel door hun netwerk zo op te zetten dat concurrentie op ODF niveau (eigen apparatuur) eigenlijk niet meer mogelijk is, en concurrenten dan dus alleen nog via de peperdure WBA constructie van KPN kunnen leveren.
Kan dit niet anders dan toejuichen. T-Mobile is veruit de goedkoopste in de polder met een gigabit voor 40 eu/m, al is de beschikbaarheid wisselend.
Tweak is hier in onze polder nog goedkoper, net iets meer dan 30 euro/maand voor 1gbit/1gbit. Kan niet wachten tot onze huisaansluiting is opgeleverd.

In onze vorige woning hadden we T-mobile voor 40 euro (ook 1gbit/1gbit). Toch even behelpen nu we min of meer gedwongen een jaartje op Ziggo zitten.
Het netwerk is van Primevest. Dus het is zeer de vraag hoeveel T-Mobile moet doen
Van wat ik heb begrepen, wordt het netwerk in Den Haag door Volker Wessels Telecom aangelegd voor voor T-Mobile, maar is Volker Wessels in ieder geval voor een deel eigenaar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee