Netflix test shufflefunctie voor films en series in tv-apps

Netflix test een shufflefunctie voor zijn tv-apps. Hiermee kunnen gebruikers direct vanuit het gebruikersselectiescherm een willekeurige film of serie starten. De filmkeuze wordt gebaseerd op de voorkeuren van gebruikers.

De test wordt vooralsnog alleen uitgevoerd op tv-apparaten zoals settopboxen, meldt het bedrijf aan TechCrunch, dat de test als eerste opmerkte. Met de test hoopt het bedrijf het gemakkelijker te maken voor gebruikers om iets te vinden om te kijken. Het bedrijf meldt dat nog niet duidelijk is of en wanneer deze functie beschikbaar komt; dat hangt af van gebruikersfeedback. Netflix heeft wel de intentie om de functionaliteit uiteindelijk uit te rollen voor alle gebruikers. "Het doel is om uiteindelijk iets te produceren", vertelt een woordvoerder aan Variety.

De shufflefunctie wordt sinds juli wereldwijd getest onder een select aantal gebruikers. Wanneer gebruikers op de shuffleknop drukken, speelt Netflix willekeurig een film of serie af waarvan de dienst denkt dat de gebruiker die leuk zal vinden. Dit kan bijvoorbeeld een film of serie zijn die de gebruiker in zijn of haar lijst heeft opgeslagen, of een titel die lijkt op iets wat de gebruiker eerder heeft bekeken.

Netflix overweegt verschillende implementaties van de shufflefunctie. Momenteel test Netflix een shuffleknop die wordt getoond op het gebruikersselectiescherm. Hiervoor testte het bedrijf shuffleknoppen op twee plekken elders in de tv-apps, bijvoorbeeld in de sidebar, hoewel deze tests inmiddels zijn gestaakt. Netflix testte vorig jaar een functie waarmee gebruikers een willekeurige aflevering van een specifieke serie konden afspelen.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

19-08-2020 • 10:48

75 Linkedin

Reacties (75)

Wijzig sortering
Lijkt mij niet wenselijk.
Zou dit eerder willen met een trailer functie.
Ik ga geen halfuur verspillen aan een random film om er dan pas achter te komen dat ik het eigenlijk niets vind.
Ik kijk dan liever een aantal trailers die bij mijn kijkgedrag passen.
De trailers aan het einde van een film of serie (laatste aflevering in laatste seizoen) vind ik ook wel tof namelijk.
Soms zie ik daar een toffe film of serie tussen staan.
Maar random een film of serie starten... mij niet gezien.

Edit: Ook irritant dat je soms een film kijkt en soms een serie. Lijkt mij heel naar

[Reactie gewijzigd door jesse! op 19 augustus 2020 10:52]

Juist wel gewenst voor mij, althans, deels. Ik kijk nooit trailers, omdat ik altijd vind daardoor al teveel van de film te hebben gezien.

Alleen lijkt het mij ook erg onhandig wanneer de shuffle zowel een serie als film kan starten. Zou het liever nog specifieker zien: shuffle per categorie. Zo kan ik de shuffle afstemmen naar hetgeen waar ik zin in heb. Een thriller of komedie.

Nu blader ik handmatig door de categorieën en zoek ik telkens de score erbij op IMDB. Het zou Netflix sieren zulke scores erbij te plaatsen, maar dat is een andere discussie.

En als ze dan de shuffle optie nog verder uitbreiden, zodat je kunt aangeven te shuffelen per categorie en vanaf een bepaalde score, ben ik helemaal blij. Hoewel een simpele filter (categorie en score) dan misschien ook al voldoende kan zijn.
Netflix probeert het beter te doen: het geeft een waarschijnlijke rating voor JOU (ipv gemiddelde voor de hele wereld), dat is de xx % match indicatie.
Ik ga ervan uit dat de Shuffle functie ook pickt uit wat Netflix denkt dat bij jou past, wat jij goed/leuk vindt dus.
Having said that... een overall 'rating' erbij zou ik ook niet erg vinden.
Wat netflix denkt dat bij mij past komt vaak niet overheen met wat ik wil. Als ik een serie of film wil kijken waarvan ik denk dat hij leuk is, is de match vaak maar 40+~. De 70-90% matches zijn vaak populaire of veel bekend content wat mij vaak niets boeit.. Moet zeggen kijk ook niet dagelijks maar als de shuffle content pakt waarvan netflix denkt dat ik leuk vind gaat het wel een vervelend ervaring worden. Zou zelf inderdaad graag een rating systeem willen van gebruikers zelf of een implementatie van imdb . Ik geloof dat netflix ooit een rating systeem had?
Ja, vroeger mocht je sterretjes geven, nu alleen thumbs up/down.
Ik heb een jaar of 8 geleden een keer een gast gesproken die bij Netflix aan het 'recommendation' model had gewerkt, en die vertelde toen dat de gedachte toen inmiddels was dat het browse+kijkgedrag (kiezen, en afkijken of niet) de allerbelangrijkste factor is voor dat algoritme, en dat ze van 'ratings' af wilden stappen.
Kennelijk hebben ze dat deels gedaan.
Ik moet zeggen - ook als iets tegenvalt, zetten we toch echt zelden een film af.... sunk cost fallacy oid...
Het oude sterren systeem was veel beter, wist je vaak ook meteen of iets wel of niet de moeite waard was om te kijken.

Wat heb ik nu aan een xx-percentage? Weet ik nog niets.

En random films of series voorschotelen, nee dank je wel, kan die keuze prima zelf maken.
Heel herkenbaar. Zelf gebruik ik i.p.v. de netflix categorieën Justwatch.com, hier kan je aanvinken welke services je hebt (Netflix, Amazon, Apple plus, en vele andere) en vervolgens vrij veel filters toe passen om tot het gewenste aanbod te komen. Zo heb ik inmiddels een uitgebreide lijst in die website/app die ik nog wil kijken.

Is trouwens niet bedoeld als reclame o.i.d. maar herkende mij in je comment en ben erg te spreken over die website.
Bedankt voor de tip! Ik ga dit zeker bekijken.
Thnx! :D

Dit moet gewoon in de apps enzo zelf zitten.. zo'n gekloot altijfd om iets te zoeken :(
Helemaal mee eens! Ik heb de shuffle gisteren even geprobeerd en hij startte ineens bij episode 2 van seizoen 1 en bij een andere serie ging die naar aflevering 7-8. Dit waren beide series die ik niet eerder had bekeken. Dus ik dacht laat maar als het zo begint dan hoeft het niet voor mij :9 .
Als dit inderaad zo werkt dan is het compleet onzinnig natuurlijk. Start je midden in een seizoen.. serie verpest omdat je net te zien krijgt dat de hoofdrolspeler sterft. Jammer joh. Wat raar ook dat dit zo werkt. Shuffle van films en series snap ik wel.. maar dan wel gewoon S1E1 beginnen natuurlijk en de hele serie shuffelen niet de afleveringen..
Nu blader ik handmatig door de categorieën en zoek ik telkens de score erbij op IMDB. Het zou Netflix sieren zulke scores erbij te plaatsen, maar dat is een andere discussie.
Amazon Prime doet dit wel. Heeft zelfs een categorie 'best beoordeeld op imdb'.
Jah, maar dat komt omdat IMDB.com van Amazon is. Daarom wil Netflix er denk ik niet aan.
De reden dat Netflix er niet aan wil, is omdat gebruikers een paar jaar geleden klaagden over de complexiteit van de ratings. Vroeger kon je alles een rating geven tussen 0 en 5 sterren, maar dat werd blijkbaar te omslachtig en inaccuraat gevonden. En dus werd het veranderd naar thumb up/thumb down.
De reden waarom Netflix (en terecht) is gestopt met een dergelijk ratingsysteem voor content die sterk afhankelijk is van 'smaak', is dat je altijd uitkomt op een gemiddelde. Dus down the line (met genoeg ratings) heeft iedere film of serie een gemiddelde score van ongeveer 3 sterren.

Een systeem dat beter werkt voor content die nogal smaakgevoelig is, is relaties leggen tussen content die qua smaakbeleving overeen komt. Je komt dan in een soort bubbel van veilige relevante geplaatst wordt.

Maar een hele vervelende tekortkoming van dit systeem vind ik dat je in een nogal gelimiteerde vicieuze cirkel van content terecht komt.
Dat klopt alleen maar wanneer elke film/show inderdaad gemiddeld is. Maar we weten allemaal van andere ratings dat er wel degelijk zoiets bestaat als een gemeenschappelijke smaak. En sommige films appelleren daaraan en krijgen dus een hogere waardering. Terwijl anderen dat juist niet doen, waardoor ze een lagere waardering krijgen.

Die bubbel van veilige relevantie hebben we al op Netflix, denk ik. Aanbevelingen van nieuwe series gebaseerd op wat je al gekeken hebt is inderdaad niet ideaal.
Terwijl thumb up of thumb down juist een veel minder systeem is vind ik. Voorheen beoordeelde ik titels altijd wel op Netflix. Nu niet meer want nu kan je alleen kiezen uit of goed of slecht. Geef mij het oude systeem maar.
Inderdaad een score zegt meer dan een duimpje omhoog.
Netflix ziet haar kijkers blijkbaar niet voor vol aan met zo’n simpel systeem.
Neem andere website en je hebt het zelfde. Zoals rotten tomatoes. En zo zullen er vast meer van.
Dan wel graag met de Audience-Score.
Makes sense.... vooral omdat netflix voor het grootste deel op AWS draait....

/s
Hbo doet dit ook, inclusief de categorie 'best beoordeeld op imdb'
Ik zou sowieso een optie willen hebben dat ik aan Netflix kan doorgeven welke films ik al gezien heb. Zodat niet mijn hele recommended lijst bestaat uit films die ik al heb gezien maar juist nieuwe films.
Anoniem: 470811
@sygys19 augustus 2020 12:30
Dat geef je aan door een duim omhoog of omlaag. Dan weet Netflix dat je hem gezien hebt. Zo zie ik films in het lijstje "nog een keer kijken?" staan, die ik op Netflix nog nooit heb bekeken.
Grappig want ik heb net iets te vaak dat ik een film echt ruk vind en dat deze een super hoge score krijgt op IMDb of Rotten Tomatoes. Heb met de tijd gemerkt dat de Google Film score beter bij mij matcht.
Bij Rotten Tomatoes heb je een score van de critici en een publieks score en die willen nog wel eens verschillen. BV Dr Who laatste seizoen critici vinden het fantastisch 78% (=7.8) maar publiek vindt het maar niks16% (1.6).
link:
https://www.rottentomatoes.com/tv/doctor_who/s12
Kan wellicht een indicatie zijn dat het niet zo goed is vnl als je aantal reviews bekijkt.
Overigens Rotten Tomatoes is weer bezit van Disney. Zo zie je maar dat al die film en TV bedrijven snappen dat het handig is review sites te bezitten :)

Zelfde idee met IMDB als er weinig reviews zijn valt het cijfer dat er gegeven wordt vaak met korreltje zout te nemen als er duizenden of 10.000de reviews zijn worden de extremen er een beetje uitgefiltered. Mooi vb is Shawshank Redemption meer dan 2.2 miljoen votes! En dan een 9.3 dat moet dus wel een goeie film zijn.
link:
https://www.imdb.com/title/tt0111161/

[Reactie gewijzigd door zap8 op 19 augustus 2020 12:43]

Overigens Rotten Tomatoes is weer bezit van Disney.
Nope, het is eigendom van twee andere mediabedrijven, namelijk NBCUniversal/Comcast (70%) en WarnerMedia/AT&T (30%). En Metacritic is weer van ViacomCBS. Allen concurrenten van Netflix die ze dus ook nooit zullen gebruiken voor ratings.

Dan nog blijft het "probleem" dat smaken gigantisch verschillen, alleen beoordelingen van mensen met praktisch dezelfde smaak als jezelf kunnen enigszins voorspellen of je iets goed zult vinden. De publieksscores op sites als IMDb en Rotten Tomatoes zeggen niets over kwaliteit of de kans dat iets je zal bevallen. Voor marketing staat een hoge score leuk, maar dat is het wel zo'n beetje.
Zat inderdaad fout mbt bezit van disney. Maar dingen zijn toch weer meer verstrengeld dan je denkt. Misschien een beetje vergelijkbaar met Apple en Google, hoewel ze concurrenten van elkaar zijn is er toch continue overleg als het gaat om gemeenschappelijke belangen. Daarbij is het ook een wereldje van ons kent ons.

Verder helemaal met je eens dat smaken verschillen. Maar als je algemene smaak hebt zeggen reviews en ratings van bv een film als Shawshank Redemption wel degelijk wat. Is je smaak meer uitgesproken kun je natuurlijk terecht op mensen, youtube kanalen of op websites die meer op een lijn liggen met jouw smaak .
Ja er zullen best gebruikers zijn die de score op imdb zouden willen zien. Maar ik vraag me af of dit echt ten goede zal zijn. Ik ben dan bang dat alleen de top films en series vaak bekeken wordt en de "minder goede" niet meer. Want waarom zou je een film bekijken die maar 1 ster heeft. Of waarom zou netflix een serie of film inkopen die maar 1 ster heeft? Voor mij gevoel wordt er veel "oneerlijk" gestemd. Zoals Avatar the last airbender. Ja ik vond het jammer dat ze iets te veel van de tekenfilm zijn afgeweken. Maar maakt dat dit dan dat het een slechte film is of waren de verwachtingen van de mensen verkeerd? Ik kan niet voor andere praten natuurlijk maar voor mij vooral de verwachting. Zou ik de tekenfilm nooit gezien hebben zou ik de film wel zeer goed gevonden hebben. Zelfde geld voor de Dragon Ball film. Daar hebben ze het helemaal veranderd waardoor het bijna niet meer lijkt op de tekenfilm. Nogmaals slecht of verkeerde verwachting?

Ook films en series waar mensen klagen van slecht geacteerd en/of special effects dat ik dat denk van "Was het echt allemaal zou slecht of heb je gewoon te hoge standaarden omdat je misschien beter gezien heb door de grote budget films? Of was het gewoon je smaak niet echt/verkeerde verwachting?".

Daarom ben ik blij dat het er niet in zit zodat ik niet gauw beïnvloed wordt door in mijn ogen verkeerde cijfers.
Tsja.. ik heb juist tegewoordig het gevoel dat als ik de trailer heb gezien je de film niet meer hoeft te kijken.

Het enige waarop ik mijn keuze baseer is de naam + korte beschrijving.

Dit lijkt me wel een geinige functie om is uit te proberen, al is het inderdaad wel wat vervelend dat je een serie of film krijgt.

Daarnaast werkt het "gebaseerd op de voorkeuren van gebruikers" bij netflix niet altijd even goed :+
Ik heb al enkele weken de shuffle functie. Ik gebruik het echter nooit.
Ik kijk vaak series als ik ook met andere dingen bezig ben, the Office op shuffle als ik aan de strijk zit zou ik wel fijn vinden.

dit was sws een feature die heel vaak is aangevraagd.
Maar je kan niet the office even op shuffle zetten volgens mij.
Het gaat cross-serie / films.

Zou je the office niet liever vanaf het begin aanzetten, en het dan door laten spelen?

Edit: Anders dit proberen:
https://chrome.google.com...ibpnfpdggfjencnehgfgmpphf

Edit2: Blijkbaar hebben ze dit al eens getest:
https://www.theverge.com/...m-episode-feature-testing

[Reactie gewijzigd door jesse! op 19 augustus 2020 11:31]

Ik heb bepaalde series zoals the office meerdere keren achter elkaar gezien, maar aangezien de afleveringen op zichzelf staan zou ik t leuk vinden om random te kijken.

Zou jammer zijn als dat niet zou kunnen.
Dit is net toegevoegd aan Prime Video, dus The Office kan je in de shuffle zetten. Het is te verwachten dat deze functie ook wel bij Netflix komt.
Voor mij zou het wellicht wel werken. Als ik de methode zou hanteren die jij hanteert, dan resulteert dat bij mij in de hele avond trailers kijken om dan nog niets gezien te hebben. Dat is voor mij ook een van de redenen dat ik geen Netflix heb, voordat ik iets passends gevonden heb, is me de zin al over.
Maar dan gebruik je de functie gewoon niet? Veel moeilijker dan dat is het niet hoor.
Ik weet dat Pathe dit ook heeft (https://www.pathe.nl/film/845/sneak-preview)

Ik denk dat er altijd wel een doelgroep is die juist dit wil. Wanneer je zelf kiest blijft je in je eigen zone, en het kan soms wel eens leuk zijn daar uit te stappen. En wat je zegt, het kan tegenvallen, maar het kan juist ook leuk zijn. Het kan overigens ook tegenvallen wanneer je zelf een film kiest.
Sowieso zijn trailers zeer representatief voor films tegenwoordig. Alle vette heftige momenten in een 1,5 minuut proppen om er dan alsnog er achter te komen dat de overige 224,5 minuut ongelooflijk kut is
Het allermooist zou zijn als we zelf een afspeellijst van films en series(ook nog per seizoen) zouden kunnen maken en vervolgens die lijst kunnen op shuffle kunnen zetten. Dat zou het dichts bij persoonlijke "televisie" komen in mijn ogen. Voor deze functionaliteit alleen ben ik naar Plex moeten overstappen helaas.

"Het doel is om uiteindelijk iets te produceren", dus dat gaat nog wel eventjes duren.
Toch leuk dat ze er mee bezig zijn! Misschien halen ze me ooit op een dag weer over.
Ik ben zelf enorm op zoek naar méér controle over Netflix, niet minder. Alles maar achter algoritmes. Ik wil gewoon kunnen filteren op content, bepaalde content gewoon blokkeren (zodat ik het niet als recommendation krijg) en zelf ook lijstjes maken. Nu is de enige optie "toevoegen aan lijst" en die lijst is inmiddels al vrij lang. Ik kan binnen die lijst niet filteren op genre of serie / film etc.

Leuk zo'n random afspeellijst, maar voor mij is heel netflix al sinds dag één random :X :Y)
Inderdaad. Ik ben nog steeds aan het wachten op de optie om bepaalde content met taal te blokkeren.
Nederlandse bende hoef ik en ga ik niet naar kijken.

Alle sport of kinder gerelateerde content hoef ik ook niet te zien.
Het allermooist zou zijn als we zelf een afspeellijst van films en series(ook nog per seizoen) zouden kunnen maken en vervolgens die lijst kunnen op shuffle kunnen zetten. Dat zou het dichts bij persoonlijke "televisie" komen in mijn ogen.
Met Kodi zou dit in theorie moeten kunnen door de Netflix add-on uit te breiden.
De shufflefunctie wordt sinds juli wereldwijd getest onder een select aantal gebruikers. Wanneer gebruikers op de shuffleknop drukken, speelt Netflix willekeurig een film of serie af waarvan de dienst denkt dat de gebruiker het leuk zal vinden.
Jammer. Ik vind dat Netflix me sowieso te veel in een (onjuiste) bubbel heeft geplaatst qua voorkeuren, wat de enige reden is dat ik moeite heb met iets nieuws te kiezen om te kijken. Ik zou dan ook juist graag een shufflefunctie zien voor alle content zodat ik daadwerkelijk verrast kan worden.

Begrijp me niet verkeerd, ik snap waarom ze het doen voor content waarvan ze denken dat je het leuk zou vinden, anders gaan mensen namelijk het platform haten omdat ze negatieve ervaringen krijgen. Ik zou dan ook graag de optie in een keuze krijgen wanneer ik voor shuffle zou kiezen: "relevante" content of alle content.
De voorkeursfunctie van Netflix is ook veel te oppervlakkig. Hij kijkt alleen thematisch, niet naar kwaliteit. Als je bijv. Jurrasic Park hebt gekeken betekent dat niet dat je ook een rip-off wilt zien met een IMDB score van 2.5, maar voor Netflix is dat een 98% match 8)7
Nog anders: stel dat ik een keer een B-film of wat dan ook wil zien, dan betekent dat niet dat ik dat constant wil zien.

Een situatie die zich vaker voordoet: ik heb wel eens momenten dat ik Neflix originals kijk. Het gros is echter waardeloos, maar ik (en iedere andere persoon) krijgt dit wel telkens aangeboden omdat dat de meeste content is die erbij komt. Als ze dan een random functie inzetten die alleen naar "relevantie" kijkt zoals zij die vaststellen, dan zal de kans enorm groot zijn dat ik vrijwel alleen maar content van henzelf ga zien. Als ik shuffle gebruik, ook bij muziek, is dat omdat ik buiten een bubbel wil treden. Ik wil m'n smaak verbreden ongeacht het "risico" dat het met zich meebrengt.
uberhaupt de mogelijkheid om ALLE content te zien zou wel fijn zijn. Ik krijg continu dezelfde films voorgeschoteld terwijl ik het gros al heb gezien of niet wil zien.
Shuffle functie zou handig zijn bij series als Family Guy, waar afleveringen niet opvolgend zijn. Gewoon 'random episode'. En daarna een volgende random episode!
Je kan misschien Family Guy in grote lijnen iedere aflevering los kijken maar er zit zeker wel een rode draad in die scheef gaat als je compleet willekeurig erdoor heen gaat.
Maar dan heb je toch al volledig random episodes omdat ze niet opeenvolgend zijn?
Ik zat gisteren op mijn Xbox One X netflix te kijken en de optie stond hier ineens tussen. Ik weet niet of de Xbox ook als een settopbox wordt gezien, maar het werkt daar dus momenteel al.
YES, nu hoef ik zelf niet meer 30 minuten te verwaarlozen om te kiezen welke film ik ga kijken. Maar hopelijk filtert die wel films die ik al heb gezien, want dat schiet niet echt op. Vanavond maar eens proberen. :D
Leuke feature. Ik ben soms 10 minuten aan het zoeken voor wat leuks.. klik ik wat randoms aan en dan is het nog een leuke film ook terwijl ik die zelf niet zou uitzoeken.
Ik probeerde laatst een serie opnieuw te bekijken en na elke aflevering werd er een andere serie gestart i.p.v. de volgende aflevering van degene die ik aan het kijken was.
Het leek wel of de shuffle al geactiveerd was, ik werd er gek van. Misschien kunnen ze eerst eens dit soort problemen oplossen voor ze nieuwe introduceren.
Nice! Eindelijk een "zap-knop" op Netflix.

Reguliere tv kan ik missen als kiespijn, maar een avondje zappen leverde soms wel leuke verassingen op.
Ik heb te weinig tijd om films te kijken, dus ga mijn toch al kostbare tijd niet verspillen aan een mogelijk random slecht gekozen film :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee