Netflix voegt controle over afspeelsnelheid toe aan Android-app

Netflix heeft afspeelsnelheidsbediening toegevoegd aan zijn speler op Android. De laagste snelheid is 50% en de hoogste is 150%. De toonhoogte wordt gecorrigeerd, zodat stemmen niet abnormaal hoog of laag worden.

Verspreid over de komende weken wordt de functie wereldwijd geïntroduceerd. De bediening komt binnenkort ook in de vorm van een test naar de iOS-app en de webversie van Netflix. Over tests of een introductie op andere platformen, zoals Android TV of Tizen, is nog geen nieuws.

De functie schoot in het verkeerde keelgat van meerdere figuren in Hollywood, die stelden dat distributeurs niet zouden mogen bepalen hoe content gepresenteerd wordt. Netflix zegt daar rekening mee gehouden te hebben door niet alleen het snelheidsbereik te beperken, maar door ook de snelheidsinstelling bij iedere afspeelsessie terug te zetten naar de standaardwaarde.

In reacties op de eerste tests met de functie vorig jaar werd meermaals genoemd dat de stappen waarmee de snelheid aangepast kunnen worden, te groot zouden zijn. Gebruikers vroegen meermaals om een snelheid tussen 100 en 125 procent in, of tussen 125 en 150 procent in. Daar heeft Netflix tot nu toe geen gehoor aan gegeven, maar het zegt wel goed op feedback te letten, zo schrijft onder andere The Verge.

Netflx variabele afspeelsnelheid-test Bron: Android Police

Door Mark Hendrikman

Redacteur

01-08-2020 • 11:07

124

Reacties (124)

124
122
72
9
0
40
Wijzig sortering
Ben toch benieuwd waarom je dit zou willen gebruiken ?
Een verlaging van de snelheid kan gunstig zijn voor mensen die moeite hebben met lezen of slechthorend zijn.
En een verhoging voor mensen die gewoon te weinig tijd hebben maar wel veel series nog moeten kijken?

Kijk op een platform als youtube snap ik het soms nog wel bij bepaalde type content, maar voor iets wat gewoon bedoelt is op een bepaalde snelheid.

Ook pitch correction ga je merken. Dat is niet altijd simpel op te lossen door een frequentie verlaging.
Ik had vroeger kennissen die hun VHS recorder op 2x lieten afspelen. Er is blijkbaar behoefte aan zo'n feature.
Als je zo weinig tijd hebt, dat je niet eens meer iets kunt doen wat je leuk hoort te vinden, kan je beter er helemaal mee kappen denk ik.
Het hoeft helemaal geen kwestie te zijn van geen tijd. Ik kijk best veel youtube-content, van hacking tot politiek, van makers tot geschiedenis, maar sommige youtubers zijn dermate langdradig of langzaam van spraak dat ik de concentratie gewoon niet vast kan houden, ondanks dat het onderwerp me wel aanspreekt. Door de snelheid met factor 1,5 kan ik de concentratie veel beter vasthouden. Ik kan me voorstellen dat er meer mensen zijn die dat met bijvoorbeeld films ook hebben.

Overigens heb ik eens ergens gelezen dat bijvoorbeeld mensen met ADHD snel zouden zijn afgeleid doordat zij informatie op een andere manier (lees: sneller) verwerken dan non-ADHD'ers. Door toch een bepaalde stroom aan informatie binnen te krijgen, zouden ze om die reden op zoek gaan naar andere informatiestromen. Of het waar is, weet ik niet maar ik vond het op zich best plausibel klinken. Het zou in elk geval wel kunnen verklaren waarom ik zo blij ben met die functie.
het klopt wat je zegt.
Ik heb zelf ADHD en kan informatie in normale omstandigheden als een soort sleepnet binnen halen. Ik kan super snel informatie verwerken, het probleem daarvan is dat één gesprek te langzaam gaat, en ik daardoor soms 3 gesprekken tegelijkertijd aan het volgen ben.
Dus weer terugkerend op het sleepnet, deze vangt ook niet alles wat er op zijn pad komt.

Ik ben snel genoeg om veel te verwerken, maar 2/3 gesprekken tegelijkertijd is zelfs voor mijn brein overkill.
Als ik een CBT nugger trainingsvideo kijk, zet ik deze dus standaard op 1,5 maal de snelheid.
Dan is de informatiestroom voor mijn brein snel genoeg om niet tussen elk woord door verveeld te raken.

Nu gaat het dan om trainingsvideo's, En voor goede films zou ik dit niet gebruiken.
Echter zou ik voor bepaalde zaken dit wel kunnen gebruiken (voor de mensen die het nog kennen, de "Frieza sega" uit Dragonball Z. Wat duurde dat gevecht lang.....)
Dit is precies wat ik ook doe, soms best handig dat ADHD.
Nou mensen zonder het fenomeen adhd zetten veelal de training videos een stukje hoger vooral als de trainer nogal lang van stof is. een film of serie op deze manier kijken is gewoon walgelijk. misschien als je het profecieel moet doen en iets over de inhoud moet zeggen, maar dan nog.
Dat een gesprek te langzaam gaat betekend niet dat je de informatie snel verwerkt, het betekend dat je geen geduld hebt. Iets wat ADHD mensen veelal niet hebben. Volgen van 3 gesprekken te gelijken tijd twijvel ik aan dat je alles voor 100 procent volgt. let wel iedereen kan twee gesprekken volgen, maar of alles ook correct aan komt is erg tweivel achtig, heeft niets met ADHD te maken. zo gaan we nog beweren dat ADHD hooge begaafheid is.
Kennelijk heb je maar half gelezen, want ik geef ook aan dat ik niet 3 gesprekken tegelijkertijd kan volgen.

Maar omdat ik maar 0,5 seconde nodig heb om mijzelf om te schakelen naar iets anders zonder dat ik dat ook bewust wil, heb ik juist een verhoogde snelheid nodig.

Mijn brein heeft dan minder tijd om ergens anders naar om te schakelen, waardoor ik op 1 ding tegelijk gefocust kan blijven.
Nou eigenlijk zeg je beide,

Ja dat is ook wetenschappelijk zo vast vesteld dat jou brein dat veel sneller kan als andere? Veel mensen denken dat ze superman zijn. Maar veelal is er geen verschil met andere.
Het gaat misschien meer om sneller verveeld raken, daar heb ik ook erg veel last van en ik kijk veel videos en luister veel podcasts dus ook op 1.25x of 1.5x...
En tutorials op 0.5 is ook briljant.
Netflix heeft niet alleen series en films, maar ook zat documentaires. Vorig weekend zat ik nog iets te kijken en miste ik deze functie nog. Podcasts luister ik vaak op 1,5-2x de snelheid, en documentaire-achtige filmpjes op YouTube vaak op 1,25-1,5 keer de snelheid. Ik juich dit soort functies dus alleen maar toe, lang leve een instelbare informatiedichtheid :) Een schaal van 10 procentpunten zou wel beter zijn imo (net als de meeste podcast players hebben).
Documentaires. Op Youtube en VLC is het vaak fijn om op 1.10x of 1.15x te kijken.

Voor series en films is het in China populair om het versneld te kijken. Op Chinese videoplatforms zijn versneld series en films populair. Ze kijken series en films op 1,5x, 2x of 3x snelheid.
Televisiezenders spelen vaker dan je denkt films versneld om het benodigd tijdvak te beperken.

En niet alleen Amerikaanse zenders maar ook in NL.
https://www.google.nl/amp...sie-van-film-op-rtl-7.amp

[Reactie gewijzigd door leonbong op 28 juli 2024 06:18]

Nu nog zonder amp-link en dan ben ik geneigd het ook te openen.

Maar wat je beschrijft gebeurt zoveel meer dan de meeste denken.. Een goed editor zal dit eigenlijk al doen als mensen vaak te langzaam praten.

Toevallig weet ik dat ze dit bij Mythbusters ook hebben gedaan met de Smyth episodes, dit zijn de afleveringen die zo gesneden zijn dat ze per video 1 mythe behandelen ipv 3 door elkaar.. Kijkt wel practisch, zeker als je weet dat de serie zelf in Amerika nog langzamer werden ge-edit.
https://www.nu.nl/film/59...ie-van-film-op-rtl-7.html
Bovenstaade link maar dan de niet AMP-versie. Ik wist niet eens wat een AMP-link is maar ok.

Huub Stapel maakt zich druk dat Amsterdamned te snel wordt afgespeeld.

[Reactie gewijzigd door leonbong op 28 juli 2024 06:18]

Dank voor het delen van de correcte link, ik denk dat het je nu wel begrijpt, zo niet leg ik het je graag uit.

Wel grappig om die stemmen te horen en jammer dat het zo onbekend is dat dit normaal is.
Ik kijk alles standaard op 1.25x naar een kort tijdje heb je het niet meer door en je bent overal veel sneller doorheen. Handig voor als je weinig tijd hebt. Aanrader om eens te proberen, bizar hoe snel je hersenen compenseren. 1,10x is ook een fijne.
Zelf kijk ik tv series en films met VLC op 120 tot 150 procent snelheid. Voor mij is dat een prettigere snelheid (ben alle dagen heel druk). Afleveringen duren minder lang en ik geniet er net zo veel van.
Ik kom uren te kort in de week om mijn series op normale snelheid te kunnen volgen, dus speedwatchen is voor mij een uitkomst.
Hoeft uiteraard voor anderen niet zo te zijn. Mijn vriendin vindt het zelf niks. En met haar kijk ik op normale snelheid series.
Voor mij zou dit leuk zijn voor films en series die het toch net niet helemaal zijn maar waar ik dan toch wel benieuwd naar ben hoe het nou afloopt. Of net die ene aflevering die ze saai gemaakt hebben. Zoals een aflevering waarvan de dag herhaalt of een saaie vul aflevering waar je de de achtergrond van een personage leert kennen. Vaak vind ik zoiets te langdradig om een hele aflevering mee te vullen omdat het buiten het hoofdverhaal om gaat. Maar skip je de aflevering dan mis je misschien net weer iets belangrijks. Of als er een nieuwe seizoen uitkomt dat je nog even de laatste paar afleveringen versnelt opnieuw kan bekijken.

Ik vind het trouwens een slechte beslissing van netflix om dit te resetten bij elke nieuwe aflevering. Dit hebben ze ook gedaan bij audio voor kinder series en vind het echt vreselijk irritant dat je dit steeds opnieuw moet instellen. Al snap ik het idee erachter dat als kinderen het perongeluk veranderen dat het weer goed staat bij de volgende aflevering (of verder gaan) maar geef dan een optie om dit ook uit te schakelen.
Ik doe dit al tijden met een chrome plugin. Er zijn voor mij verschilende scenarios waarin ik dit gebruik:

- in scenes waar ik de verhaallijn al van mijlen ver zie aankomen en geen zin heb om lange voorspelbare dialogen aan te horen.
- in scenes waarbij ze de spanning proberen op te drijven met oeh, zal het nu wel of niet gebeuren/zo zijn/etc. door overdreven langzame camera pans en van dat soort trucs.
- in cringie/slechte scenes, en scenes met slechte dialogen, gewoon bad writing in general.
- love making scenes
- documentaires waarbij ze te langzaam praten. Ik doe dat op youtube ook met tutorials.
- Etc.

Ik heb een te druk leven. Zonder de speed-plugin zou ik gewoon stoppen met kijken van deze middelmatige stuff, maar vaak wil ik toch nog even het einde weten van een verhaallijn en dat kan dan op deze manier.

[Reactie gewijzigd door Sebast1aan op 28 juli 2024 06:18]

Heb mij er ook eens over verbaasd. Maar eens een artikel gelezen dat heel veel mensen series op een hogere versnelling kijken. Zonder geluid dan neem ik aan.
Je hersenen kunnen een snelheidsverhoging tot 1.5x corrigeren zonder inhoud verlies.

Dit wordt vaak bij studenten gebruikt om opgenomen colleges in een korte tijd te kunnen volgen, terwijl de inhoud van de zelfde kwaliteit blijft.

Het zal mij dan ook niet verbazen als we met de tijd ook educatieve netflix series gaat krijgen.
Een collega vind ik wat anders, daarbij moet je voor je studie of werk stof tot je nemen (soort van verplicht).

Bij een film of serie kijk ik die ter ontspanning en niet om zo snel mogelijk aan een volgende te kunnen beginnen. Je gaat een audio cd toch ook niet op dubbele snelheid luisteren zodat deze zo snel mogelijk is geluisterd. Of naar een concert waar de nummers op hoge snelheid worden gespeeld zodat je een uur eerder naar huis kunt?
Maar wat als je serie dan 1 uur duurt en je maar 50 min. dan maar anders ontspannen? Of alsnog ontspannen met een versnelde versie van de content.
Dan kijk ik 45 of 50 minuten en dat laatste stukje later op de dag of de dag erna. Een boek lees ik ook niet in 1 dag uit dus kan daar prima mee overweg.

Maagoed, zo kun je overal wel iets voor bedenken. Als ik 1 uur heb en de film is 2 uur dan ga ik die ook niet op dubbele snelheid kijken. Vind ik persoonlijk gewoon zonde. Als ik een kwartier heb en de tandarts heeft 20 minuten nodig dan zeg ik ook niet, doe het maar even op 1,5 snelheid want ik moet zo weg. Ik vind dat je op deze manier alleen maar kwantiteit stimuleert. Zoals @Twixie al zegt, is zo allemaal voor de wegwerp maatschappij. Zoveel mogelijk informatie in zo min mogelijk tijd consumeren.

Neem gewoon eens de tijd voor dingen. Wandeling met je telefoon uit, rustig een serie of film kijken, kijk in de tram of trein gewoon rustig naar buiten. We moeten maar overal en altijd aanstaan en is volgens mij niet goed voor je.(maargoed, ik dwaal af)
Er is zeker niets mis met rust nemen, maar het is een beetje vervelend als er net een 5-10 minuten van een aflevering over blijft. Het is alsof je een boek leest, en dan de laatste alinea van het hoofdstuk een dag later doet, je bent toch even uit het verhaal.

Daarom vind ik het dan wel zo fijn als ik de snelheid van een serie aan kan passen naar de snelheid dat ik het wil zien en de tijd die ik eventueel heb.
maar het is een beetje vervelend als er net een 5-10 minuten van een aflevering over blijft. Het is alsof je een boek leest, en dan de laatste alinea van het hoofdstuk een dag later doet, je bent toch even uit het verhaal.
En dat is dan geheel een keuze in prioriteiten. Ik kan er echt geen medelijden mee hebben dat je het of slecht gepland hebt of gewoon een verslaving hebt dat je per se moet kijken (Oke dat laatste misschien wel).

Dit is echt puur planning en prioriteiten. Je kan ook vijf minuten later weg? Of vijf minuten eerder beginnen? Of gewoon niet en dan morgen een keer zien. Of 50/50 split. Er zijn echt zoveel oplossing voor een dergelijk probleem dat is echt geen issue.


En ja er valt wat voor te zeggen door de afspeelnelheid af te stemmen aan de hand van beschikbare tijd (dus hee netflix, ik heb 25 minuten voor deze aflevering van 30. Make it happen). Maar dat is niet waar de functie voor bedoelt is.
Ik zou graag in de trein een aflevering willen kunnen kijken, maar als mijn reis 40 minuten duurt en een aflevering 45 minuten, dan blijft er iedere keer net een 5-10 minuten over waardoor ik weer uit het verhaal gehaald wordt. Met een afspeelsnelheid van 1.25 zou het wel passen om de aflevering al kunnen kijken. Want ik verwacht niet dat de NS mijn treinreis 5 minuten langer zal laten duren zodat ik in die tijd precies een aflevering kan kijken.

Terwijl Netflix dus met deze oplossing het "probleem" voor mij oplost.
Het is goed dat je dat tussen haakjes zet ;)

Ik heb zelf jaren genetflixed in de trein (ook YT enzo) en gebruik het nog steeds dagelijks om ff iets te kijken wat interessant is (YT vooral) ik heb er zelf totaal geen moeite mee dat het dan nog niet “af” is ofzo. Kan rustig een paar uur later de draad weer oppakken.

Is sowieso voor iedereen persoonlijk natuurlijk. Ik denk alleen dat het tekenend is voor de maatschappij dat het kennelijk belangrijk is om alles snel te moeten kunnen consumeren binnen de tijd die wij willen. Goed kunnen ontspannen is echt ontzettend belangrijk en daar dan eisen aan stellen door het kunstmatig te versnellen is niet heel goed.

Ik denk dan ook niet dat netflix dit brengt als een oplossing voor een probleem, maar meer om mensen nog meer te “capturen” als het ware. Dat is zorgelijk te noemen op zijn minst.
ja maar de serie of film wordt dan ineens anders dan het bedoeld is. Ik zou het nooit kunnen doen. :)
of het moet een flut serie zijn waar het niet uitmaakt dat je hem sneller afspeelt. maar ja de vraag is dan waarom ijk je er uberhoud dan na.
Daar zou je in België alvast geen last hebben. De gemiddelde vertraging is al 5 minuten :-)
Wie zegt dat alles ter ontspanning is? Als er een goede documentaire op Netflix staat en die kun je verwerken in je lesstof of je kunt er wat van leren voor een ander beroep dat je hebt, dan is het niet ter ontspanning.
Bij Storytel kan je anders ook gewoon de snelheid van je audioboek aanpassen. Ik zag de optie pas halverwege het boek en toen kon ik niet echt meer wennen, maar bij een nieuw boek wil ik hem wel verhogen naar 125% bijvoorbeeld.

Voor sommige series (zoals Flash, en andere series die 20+ afleveringen per seizoen hebben) wil ik dit ook wel gaan gebruiken. Veel afleveringen zijn namelijk simpelweg filler, ook al vind ik het verhaal van het seizoen wel interessant.

Ik heb maar een beperkte tijd om mij te ontspannen, dus dat doe ik graag wel een beetje efficiënt. Deze optie kan daarbij helpen.
offtopic: efficient ontspannen, klinkt niet erg relaxed ;-)
Stel er komt een nieuw seizoen uit van een serie die je volgt, dan kun je de laatste paar afleveringen versneld kijken zodat je weer in het verhaal zit.

Bij muziek is het echt ontzettend handig om het vertraagd af te spelen, als je bijvoorbeeld een nummer wilt leren naspelen. Stukjes terug luisteren en langzaam afspelen is heel handig om bijvoorbeeld een melodie te isoleren.
Ja verbaasd me dat we daar niet meer van hebben. Vroeger keek ik als kind graag naar die tekenfilms "er was eens...".
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Er_was_eens...
Leuk en leerrijk op een speelse manier. Een docu maar dan met een verhaal.
Verrek! Daar heb ik vroeger ook heel vaak naar gekeken. Was het helemaal vergeten. Dank je dat je het nog eens deelt! :)
Tip: die reeks is terug te vinden op Netflix (in België toch)! Tijdens de lockdown moesten/mochten de kinderen hiervan één aflevering per dag bekijken :*)
Anoniem: 1248692 @Horla1 augustus 2020 12:35
Wat leuk dat je dit opgemerkt hebt.. Ik heb uit nostalgische redenen nog is opgezet hier... Thx
Da's wel erg kort door de bocht, het hangt ook af van de input. Als er een snelle spreker een informatief verhaal vertelt is dat nogal wat anders een een soapaflevering.
Inderdaad, zelf heb ik het gebruikt bij het video materiaal van de "Nuggets" van Windows server 2012.
Niet door heen te komen, omdat gast ook veel praat buiten de lesstof om en aangezien het ook om uren aan videos gaat, bespaart die 25% ook wat qua tijd.

Met linux en of hacking video's gaat terminal text vaak te snel. (en output)

Voor series en films snap ik het niet helemaal, als je met zijn 2e kijkt en je praat er bijvoorbeeld doorheen, dan mis je ineens veel informatie. Ook omdat je juist die dingen als ontspanning kijkt en niet per see tijdgebonden is.

Maar is dit nu ook voor de tv app, want dat mis ik een beetje?
Er staan toch al documentaires en zo op Netflix? Dus er is al educatie op te vinden.
Maar dat is het punt. Niet iedereen kijkt graag een docu. Maar een film wel.
Dus tekenfilms en films met een verhaal maar wel de info uit die docu, zijn leuker om te kijken.

Ik moet zeggen dat ik best veel onhield van die educatieve tekenfilms. Ook over onderwerpen waarvan ik een echte docu juist niet leuk vond (bv: menselijk lichaam).
Ik kijk zelf wel veel docu's maar ken ook veel mensen die dat niet leuk vinden en het op films/series of flut feuilletons houden.
Niet iedereen kijkt graag een docu. Maar een film wel.
Nogal een ongefundeerde uitspraak. Net als dat niet iedereen documentaires kijkt zullen er ook wel mensen zijn die geen films kijken.
Nee ik heb geen cijfers opgezocht maar het is denk ik wel algemeen bekend dat de massa wél gewoon tv kijkt en niet perse de educatieve docu's opzoekt.
Als je dan meer feitelijke inhoud aan leuke series toevoegd, bereik je ook de mensen die niet van docu's houden.

Een film of serie is vaak gebouwd op het principe van de aandacht vast te houden. Bij een puur wetenschappelijke docu heb je dat niet of veel minder.

Nu is mijn verwachting dat de meerderheid op tweakers juist wel de docu-kijkers zijn. Ga naar nu.nl en je hebt wellicht een andere samenstelling.
Toch proef ik in de reactie ergens een steek naar mensen die veel films of series kijken. Kan zijn dat mijn interpretatie fout is, maar toch.
Ik kijk zelf ook veel films en series, dus dat was niet mijn bedoeling. :)
En ik merk dat daarnaast een docu over specifieke onderwerpen (bv techniek, geschiedenis, ...) me erg boeien. En andere (bv: inwendig menselijk lichaam) dan weer niet.
Dus het educatieve boeiender maken in een verhaal (zoals men vroeger in die tekenfilms deed) is dan wel leuk.
En ik veralgemeen nu inderdaad mijn eigen ervaring die wellicht niet op iedereen van toepassing zal zijn.
Sterker nog, dat gebeurt dagelijks op de Nederlandse TV. Veel Amerikaanse series zijn op 30 beelden per seconde geschoten (29,97 fps, wat voor TV weer naar beneden wordt geschaald naar 23,976 fps) maar de broadcast van alle TV kanalen die je ontvangt zijn 25 fps interlaced.

Dan zijn er enkele opties, je kan simpelweg 23,976 fps als 25 fps uitzenden, maar dat zorgt voor een stotter. Je kan met software 23,976 fps oprekken naar 25 fps, maar dat kan weer zorgen voor artifacts, of soap opera effect. Als laatste optie is de boel versneld afspelen. De eerste frame van de normaal gesproken volgende seconde wordt nog in de eeste seconde afgespeeld. Hiermee wordt een serie dus iets sneller dan 104% uitgezonden.

Je kan dit zelf bekijken door bijvoorbeeld een serie die op TV wordt uitgezonden ook tegelijk op een streamingdienst te bekijken. Deze diensten zijn niet gebonden aan framerates. De serie op TV zal sneller verlopen dan je stream.
Amerikaanse series worden in Amerika toch gewoon op 29,97 fps uitgezonden op tv?
Klopt, maar voor Europa wordt het naar beneden geschaald naar 23,976p en weer opgeschaald naar 25p, ik heb het niet helemaal handig verwoord. Er zit namelijk een te groot verschil tussen 29,97p en 25p om het versneld of vertraagd af te spelen. Het gaat trouwens over series die nog op film zijn geschoten, zoals bijvoorbeeld Friends en Seinfeld.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 28 juli 2024 06:18]

Hangt van de serie af. Daytime soaps worden (of werden) meestal op video geschoten, en zijn dus 29,97fps. "Echte" series worden op film opgenomen (23,976 fps) en dan via 2:3-pulldown geconverteerd naar de reguliere 29.97fps.
Bij Youtube gebruik ik het regelmatig als de persoon die praat erg langzaam praatof als ik een groot deel al weet en een specifieke dingen wil weten die in het filmpje verteld worden.
Mijn moeder doet dit inderdaad meestal. Wel met geluid.

Ze zegt altijd dat ze weinig tijd heeft, en dat dit dan een beetje tijd wint voor de andere zaken. Volgens mij volgt ze gewoon teveel tv series :+ :P
Ach, mijn vrouw leest 3x rapper dan ik en dan neemt ze ook nog meer op.
Ik ben een beelddenker en dat neem ik makkelijker op. 1 blink en onthoud alles qua beeld. Dus ja, tijd is een relatief begrip. Tardis.
Ik luister podcasts op 0.8x om in slaap te kunnen vallen.
Ik luister podcasts op 0.8x om in slaap te kunnen vallen.
Podcast heb ik dan weer wel op automatisch versnellen gezet ( overcast )
Maar dat is alleen maar omdat het irritant is als ze nodeloos stilvallen in hun gesprekken

Met video's kan ik er niet aan wennen, heb YT geprobeerd, maar het 'klopt' gewoon niet in mijn hersenpan ;)
Met name oudere series zijn heel traag. Kijk nu maar eens A-team terug :)
Maar zo is die serie destijds opgenomen.
Ik vind het maar een bizar slecht argument 8)7
Net als tijdgebrek trouwens...
Ik zou het bij films of series zelf niet snel gebruiken, maar wat doet het ertoe hoe de serie destijds is opgenomen en waarom is tijdgebrek een slecht argument? Dat is toch strikt persoonlijk? Amerikaanse series kijk je op TV soweiso al 4% sneller dan bedoeld door de PAL-conversie.
Ligt niet alleen aan de conversie. Kijk bijv. maar eens naar een komedieserie op Comedy Central en kijk hem daarna op Netflix. Op CC gaat alles (bij wijze van spreke) 4x zo snel als op Netflix, ondanks dat ze beiden conversie hebben toegepast, dus volgens mij speelt er wel meer mee.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 28 juli 2024 06:18]

4x is overdreven. Maar het klopt inderdaad dat series ooit op een hogere afspeelsnelheid worden afgespeeld op tv. Dit is wegens de reclameblokken. Je kunt al snel een minuut extra reclame tonen op deze manier en dat is veel extra inkomsten.
Je hebt gelijk: ik bedoelde "bij wijze van spreke 4x sneller", maar was "bij wijze van spreke" vergeten. Heb dat er bij deze alsnog bij gezet ;)

Bedankt voor de uitleg over waarom ze dat zo doen! :)

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 28 juli 2024 06:18]

Exact de reden dat ik dus geen TV meer kijk maar puur gebruik maak van streaming diensten Netflix. Disney + en Amazon. Meer reclame dan de film of serie zelf...ben er klaar mee dus voor mij geen tv meer. Trouwens de tot treurens toe herhalen van alles heeft mij ook doen besluiten het tv abbo weg te doen
Is een bekend probleem met Seinfeld bv. Die is op veel TV zenders in de wereld een beetje versneld afgespeeld. Vooral bij comedies is dit goed te merken, want timing is daarbij al heel snel erg belangrijk. De serie is normaal best geinig, leuke humor. Maar versneld is het al heel snel een doorsnee sitcom.
De concentratieboog van sommigen is tegenwoordig veel kleiner. Ik vind 'zo is de serie destijds opgenomen' dan weer geen argument: als ik het sneller wil bekijken mag dat toch mijn beslissing zijn? Als iemand graag kunst bekijkt door een blauw getinte bril moet iemand dat lekker doen ivm zeggen 'zo heeft Rembrandt de nachtwacht niet bedoeld'
Inderdaad. Als we zo gaan redeneren, dan kloppen veel dingen op de wereld niet meer omdat we die anders gebruiken dan dat ze bedoeld waren.
Rembrandt heeft ook nooit "De Nachtwacht" geschilderd, want het schilderij is een tafereel tijdens de dag, dat door veroudering zo donker is.
Huh??? Lees je eigen posting nog een keer en probeer ons dan uit te leggen wat je nu eigenlijk wil zeggen.
ja wat klopt e hier nu niet :-)
De serie is niet traag, jij bent gewoon ongeduldig.
Heb dit wel eens gebruikt voor een oude film. Bijvoorbeeld voor de film: The Bridge on the River Kwai.

Die kun je ook prima wat sneller zetten en doet niks af van de kwaliteit van de film.
Mijn vriendin kan ik niet overhalen om "Once Upon a Time in the West" te kijken. Dat vind ze veel te traag. Zij komt niet verder dan de aankomst van de trein.... Misschien dat zij dit zo wel wil bekijken, maar dan zonder mij. Ik moet er niet aan denken dat de muziek van Ennio Morricone versneld wordt afgespeeld. Want ook al corrigeren ze de toonhoogte van spraak, wat doet het dan met de muziek?
Ik gebruik het altijd als ik kan. Aangezien ik het zo druk heb en toch ook eens een film of serie volledig wil uitkijken (men collega’s gaven mij deze tip dus ik kan al over de 20 man aanduiden die hetzelfde doen) ..., tegenwoordig duren films meer dan 2 uur en wie heeft daar nog de tijd voor 😑

[Reactie gewijzigd door Tr1pke op 28 juli 2024 06:18]

Omdat tijd gelimiteerd is en je op deze manier documentaires veel sneller kunt kijken?

Ik kijk op youtube bijna alles op 1.25. Er wordt tegenwoordig veel te veel gepraat, om maar genoeg content te kunnen maken. Veel series zitten vol met opvulling.
Ik kijk regelmatig youtube videos op x1.5 omdat ik de inhoud an sich wel interessant vind, maar de persoon / personen in die videos praten naar mijn mening niet door :o
First world problems I guess, zoveel videos zo weinig tijd... :+

Kan me nu alleen niet zo 123 iets op netflix bedenken waarbij ik dit zou willen doen. Misschien een docu ofzo, zou het bij een serie of film niet doen denk ik.
Om door taaie of trage stukken te komen.
Sommige stukken lijken meer gericht op opvulling of om een extra doelgroep aan te boren, maar voegen niets toe aan het verhaal.

Daarnaast, als je op een ander platform een deel gezien hebt kun je zo zoeken waar je ongeveer gebleven was.
Stel dat je elke dag per trein naar je werk pendelt en een serie kijkt met 21 minuten per aflevering. Als je reistijd 18 minuten is kom je net wat reistijd te kort voor het einde. Op 1,25x met ondertitels los je dat op en mis je doorgaans weinig.
Ik kijk sinds enkele maanden geleden alles op 2x snelheid, al is het bij sommige TV-series niet te volgen en zet ik 'm op 1.5x

Het scheelt een hoop tijd en als je er eenmaal aan gewend bent merk je het niet eens meer. Het is nu zelfs zo dat wanneer ik bijvoorbeeld een livestream kijk mensen compleet dronken klinken omdat ze zo langzaam praten.
Ik speelde jaren series en films af op VLC met 1.25 snelheid tijdens mijn studentenjaren. Een aflevering kijken was vaak een heerlijke pauze maar op 1,25 snelheid had ik dezelfde voldoening als op snelheid 1,0. Kortweg hield ik daardoor meer tijd over om te studeren.

Zoals door anderen ook al wordt opgemerkt: youtube, podcasts e.d. zijn soms langdradig en daar gebruik ik het ook voor.

Hier over gesproken; er zijn geloof ik ook studietechnieken door alles heel snel hardop te lezen, maar dat hielp nooit bij mij :P
Als je net wat minder tijd hebt om een aflevering van je favoriete serie te kijken. Ik gebruik het nu al vaker op YouTube. Al is 150% soms wat lastig te volgen bij technische uitleg.
Dus eigenlijk zet je achtergrondgeluid op of volg je dan ook echt?
Geen idee wat hij daar op wil antwoorden, maar wat maakt het uit? Al was het om zijn vissen een plezier te doen? Mooi toch dat het kan voor mensen die er om wat voor rede dan ook gebruik van willen maken.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 28 juli 2024 06:18]

Wat ik kan bedenken: voor korte periodes als je op zoek bent naar een specifiek stukje in een film.

“spoelen” gaat door de aard van streaming meestal niet zo goed. Dit zou wel kunnen helpen.

‘terugspoelen’ blijft nog wel een dingetje
voor een stream: terugspringen is niet zo’n issue, maar volgorde omkeren is lastiger.
Terug/vooruitspoelen kan gewoon prima werken. Ook met streaming. Er hoeft niet meer data gedownload te worden, alleen data van andere plekken.

Als dat niet goed werkt, dan is het niet goed geimplementeerd, en dat is vermoedelijk omdat het simpelweg geen primaire feature is.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 28 juli 2024 06:18]

Ik kijk geregeld youtube videos op 1.5 / 2x speed, meestal omdat ik wel wil horen wat er gezegd wordt maar geen zin heb om het op de normale snelheid te horen. Some youtubers praten nou eenmaal niet heel snel en is het gewoon nog goed te volgen op 2x speed.

Voor series heb ik het ook wel eens gedaan, meestal omdat ik dan de serie wel af wil kijken maar het langdradig vind worden. Je kan wederom het verhaal redelijk goed volgen op dubbele snelheid, je zal de details echter wel een stuk sneller missen als je dat doet.
Doe ik ook, alles op YT op 2 × zo snel en als ik iets belangrijks of iets niet goed verstaan heb of terugspoelen of de snelheid tijdelijk omlaag. Maar met dubbele snelheid krijg je de inhoud normaliter goed mee.
Het is een kwestie van (aan)wennen en eventueel langzaam de snelheid opvoeren tot max 2.
Ben het eenmaal gewend dan wil je niet meer terug.

Ik zou bepaalde series ook graag wat sneller af kunnen spelen ± 1,25-1,33 zo snel. Helaas ondersteund de mediaspeler van de tv dit niet.

Ik gebruik overigens Enhancer voor YT (Firefox) zodat de snelheid standaard op 2× staat.

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 28 juli 2024 06:18]

Vooral als je al een tijdje meerdere videos op 2x snelheid kijkt en hem dan terugzet naar 1x snelheid. Dan lijkt het net alsof de spreker een beroerte heeft of dronken is, zo traag gaat het dan.
Het wordt steeds erger met onze jachtige wegwerp-maatschappij.
Wat is de volgende stap ? Het aanbieden van 5 minuten samenvattingen van elke aflevering zodat klanten op 1 avond een geheel seizoen er kunnen doordrammen ?

Op zich heb ik geen probleem met dit soort features, want wie niet wil, gebruikt ze niet. Waar ik wel een probleem mee heb, is dat er een compleet gebrek is aan andere, nuttiger, features, waar we al jaren op wachten en die er precies nooit gaan komen.
Wat is de volgende stap ? Het aanbieden van 5 minuten samenvattingen van elke aflevering zodat klanten op 1 avond een geheel seizoen er kunnen doordrammen ?
Dat is wel een briljant idee. Dan kun je gewoon een serie kijken, maar dan zonder er 20 uur in te hoeven te investeren! :+
Een film edit van max 2 uur van een heel seizoen. }>
In China al gebruikelijk. Zowel versneld kijken als een samenvatting. Afleveringen zijn dan teruggebracht van 45 naar 10 minuten. Game of Thrones waarbij de meeste dialoog eruit is geknipt en de actie overblijft.
Game of Thrones is voor mij een goed voorbeeld waar sneller afspelen prima is inderdaad. 80% van die serie is dom heen en weer geloop tussen afgelegen steden.
Man wat een saaie meuk vond ik die serie... Had me een hoop ergernis gespaard als ik x1.5 kon doen hahaha.
Niet iedereen kan gewoon lui in de zetel voor tv kijken, voor deze mensen is dit handig om toch iets te kunnen uit kijken. Zelf gebruik ik het altijd als het kan, 2uur in de zetel als een luie patattenzak hangen is niets voor mij, geen tijd maar wel eens ontspanning nodig.
Waar ik wel een probleem mee heb, is dat er een compleet gebrek is aan andere, nuttiger, features, waar we al jaren op wachten en die er precies nooit gaan komen.
Zoals wat dan?
* geinformeerd worden over titels die gaan verdwijnen als ze in je Kijklijst staan.
* automatisch verwijderen van titels in je Kijklijst als je ze bekeken hebt.
* mogelijkheid om aan te duiden dat andere gezinsleden/profielen meekijken zodat ook hun geschiedenis (en daaruit afgeleide suggesties) deze titels bevaten.
* mogelijkheid van altijd titels van begin tot einde te kijken, zonder dat ik zelf nog moet aangeven dat ik bvb de credits verder wil afkijken.
* mogelijkheid om titels uit Verder Kijken te halen zonder dat ik daarvoor naar de website moet gaan om ze uit mijn kijkgeschiedenis te halen.
* het kunnen wegfilteren van titels die je al gezien hebt in alle categorieën/overzichten. Of op zijn minst een andere indicator die toont dat jij, of een ander profiel, de titel al bekeken heeft.
* enz...
De functie schoot in het verkeerde keelgat van meerdere figuren in Hollywood, die stelden dat distributeurs niet zouden mogen bepalen hoe content gepresenteerd wordt.
Hmm, als ik de vergelijking maak dat Nexflix als een DVD-speler met DVD is, dan zou het toch bizar zijn als "Hollywood" bepaald of de DVD-speler wel of niet zijn DVD versneld mag afspelen? Ik vind het al bemoeizuchtig dat sommige onderdelen op een DVD unskippable zijn.
Hier komen we in het gebied van "artist intent". Volgens sommigen is het aan de kunstenaar/maker om te bepalen hoe zijn/haar werk naar het plebs gebracht moet worden zodat de boodschap overkomt zoals de kunstenaar/maker het exact bedoelt. Die manier, of geen manier.
Ik denk dat die 'sommigen' vooral de kunstenaars zelf zijn (en diegenen die hun belangen verdedigen).

[Reactie gewijzigd door Fuss! op 28 juli 2024 06:18]

Klopt, mensen die zichzelf als artiest zien hebben wel eens moeite met hun oogkleppen.
Als hun kunstwerk een op zichzelf staand iets is (bv schilderij), is dat prima. Maar als het ook een functioneel of technisch luik heeft clashed het wel eens.
We hebben dat eens meegemaakt met onze kantoorinrichting. Heel mooi, maar na dag 1 massa's klachten. Want de architect vond die whiteboards en telefoons niet mooi, dus waren verdwenen. Maar... er moest natuurlijk ook nog gewerkt kunnen worden.
Met die "artist intent" heb ik al vaker moeite gehad. Van die architecten die mooie kale grijze betonnen gebouwen ontwerpen (het lijkt alsof het niet af is), en dan ook verbieden dat er iets aan de wand gehangen wordt omdat dat niet is hoe de architect het bedoelde.

Maar naar mijn mening gaat het in dit geval niet echt om het aanpassen van het kunstwerk, maar meer op de manier hoe het kunstwerk wordt waargenomen. Alsof de kunstenaar mag opleggen op welk volume mijn versterker staat en op welke beeldinstellingen mijn TV staan.
Nouja, in principe is “Hollywood” een kunstenaar. Zij maken een kunstwerk en brengen hem zo uit als zij het hebben bedoeld. Een kunstwerk of iets waar een architect heeft mee getekend mag je ook niet zomaar aanpassen als je dat zou willen.
1.25/1.5x speed zou er net voor kunnen zorgen dat ik wel een aflevering van een serie in de trein kan afkijken, i.p.v telkens de laatste paar minuten te missen :-)

Verder zou ik het voor thuis gebruikt ook niet gebruiken denk ik.
Misschien dan toch maar eens aan 'The Irishman' beginnen. ;)
Helemaal gaat het maar tot 150%. Ik raad je aan hem op minimaal 500% te kijken om niet in slaap te vallen

[Reactie gewijzigd door Finger op 28 juli 2024 06:18]

ik had een maat vroeger op de universiteit. Die was nogal serie verslaafd en rekenden uit hoe snel hij moest afspelen om het hele seizoen dezelfde dag af te kijken. |:(
volgens mij zit dat al ongeveer een maand in de app
Prima toevoeging denk ik zo. Zou dit bij de wat tragere series best gebruiken, mits het niet te storend is.

Vooral op YouTube gebruik ik deze functionaliteit veelvuldig om filmpjes te kijken. Soms op 1.25x, meestal op 1.50x wanneer mogelijk. Voor mijn gevoel benut ik mijn schaarse vrije tijd in de avond dan wat efficienter.
Ik snap dat dit voor bijvoorbeeld YouTube goed werkt. Ik gebruik daar meestal ook 1.25x voor een tutorial. Maar films en series zijn voor een bepaald effect toch juist gemaakt op een bepaalde snelheid. Ik zou ook niet precies weten waarom je een film of serie trager of juist sneller dan het origineel zou willen afspelen. Lijkt mij juist het hele effect wegnemen. Maar goed, voor de mensen die dit fijn vinden weer een mooie toevoeging.
De enige reden van langzaam afspelen wat ik me kan bedenken is als iets te snel gaat en je het nog eens rustig zou willen zien, maar voor de rest zou ik geen reden weten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.