Netflix brengt met Mystery Box shufflefunctie voor kinderen uit

Netflix heeft een shufflefunctie voor kinderen beschikbaar gemaakt. Met Mystery Box krijgen kinderen een nieuwe serie of film te zien die ze nog niet eerder hebben bekeken. Eerder kregen volwassenen met de Play Something-knop al een vergelijkbare functie.

De Mystery Box-knop verschijnt binnen de Favorites Row bovenaan de voorpagina van de kindersectie van Netflix. Deze knop is te zien als een paars vraagteken op een regenboogachtergrond. Bij het klikken op de knop verschijnt er een nieuwe serie of film die het kind nog niet heeft gezien, met de tekst 'Nieuw voor jou'.

Volgens Netflix kan het voor ouders soms lastig zijn om kinderen aan te sporen iets nieuws uit te proberen. Het bedrijf denkt dit met de Mystery Box op een leuke manier te doen, waardoor het meer kans van slagen heeft. Sinds vorig jaar hebben volwassen gebruikers ook al een shufflefunctie met de Verras Me-knop.

Netflix Mystery Box

Door Hayte Hugo

Redacteur

20-05-2022 • 07:55

60

Reacties (60)

60
60
22
3
0
35
Wijzig sortering
Vraag me af welke leeftijd ze hebben als doelgroep.
Zou een jong kind toch niet willen aanleren om voor de tv te gaan zitten om random iets te gaan kijken.
Meer af en toe gericht iets kijken en daarna weer klaar. Zou interessanter zijn als je dit met YouTube doet met educatieve video's om een beetje interesses/kennis te verbreden zonder dat je in een bubbel terecht komt.
Dat is wat jij wilt, niet deze bedrijven. Die willen natuurlijk dat je eindeloos blijft kijken naar random content wat helemaal niet interessant is (in jou ogen), ik zeg niet dat ik het wel interessant zou vinden maar dit is wat de bedrijven willen. Weet je niet wat je wilt kijken? Geen probleem gebruik de random knop, ipv netflix afsluiten en iets anders doen..
Ik heb een dochter van bijna 8 die zelfstandig tv kijkt en dus ook Netflix op haar profiel. Ze kijkt regelmatig iedere keer hetzelfde opnieuw (ik heb de tekenfilmserie van Garfield, nu 3x achter elkaar voorbij zien komen.)
Als ik er naar vraag dan heeft ze inderdaad aan dat ze niks kan vinden, of het moeilijk vindt om te zoeken. Ze zoekt heel gericht op plaatjes die haar al dan niet aanspreken, maar dat kan natuurlijk heel vertekenend zijn, en wanneer het dan toch niet leuk blijkt, is het al snel frustrerend en gaat ze weer terug naar wat ze kent.

Wanneer dit in Nederland beschikbaar komt voor haar profiel, ga ik het zeker promoten om te kijken of het haar ook naar andere dingen laat kijken.
Netflix onderzoekt juist naar de juiste thumbs, daar stoppen ze veel tijd en geld in.

Maar zoeken op netflix is inderdaad slecht en je zou verwachten dat ze best een goede gok konden doen wat je graag zou willen zien aan de hand van je kijkhistorie.

https://www.looper.com/27...-personalized-thumbnails/
Klopt. En ik denk dat ze dit bij volwassenen ook best aardig kunnen. Maar als ik nu puur naar m'n dochter kijk. Die zit op een leeftijd dat ze de kinderlijke filmpjes nog leuk 'wil' vinden, maar ze eigenlijk niet meer echt leuk vindt.
Als ze zelf op de plaatjes afgaat, dan zie ik dat ze vaak de plaatjes kiest voor de filmpjes van 5 jaar en jonger. Dan start ze het op, en dan is het toch niet leuk over het algemeen. Althans. Dan zet ze het aan omdat ze het leuk wil vinden, maar ik zie dan toch dat ze snel is afgeleid en er niet echt naar kijkt.

Ik denk oprecht dat een 'doe maar wat op basis van wat ik geduimpjeomhoogd heb' algoritme voor haar wel iets zou kunnen bijdragen om een iets diverser palet aan titels te gaan kijken.

Disclaimer: Bovenstaande is puur gebaseerd op wat ik zie bij hoe m'n dochter het gebruikt. Ik kan niet bepalen of andere mensen met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie hetzelfde ervaren.
Kinderen van die leeftijd hebben vaak de gewoonte om meerdere keren naar hetzelfde te kijken. Niets mis mee. Het leert hen zelfs meer en ook ontdekken ze op die manier de meervoudige lagen die soms in films zitten. There is wisdom to be learned in repeatence.
YouTube plaatst je juist in een bubbel. Net als elk ander algoritmegedreven platform.
Gebruikt iemand de functie voor volwassenen? Ik heb persoonlijk een paar keer de verras mij knop gebruikt. De dingen die ik voorgeschoteld kreeg waren niet voor mij weggelegt, wat ik apart vind aangezien ik na elke film en serie een beoordeling geef. Ik was er hierom vanuit gegaan dat Netflix mij dan ook wel een goede aanbeveling zou kunnen geven.

Ik kan mij dus ook niet voorstellen dat dit voor kinderen beter zou gaan..
Maar uit nieuwsgierigheid. Heb je de voorgestelde titels ook echt een kans gegeven? Of had je ze gelijk weggeklikt omdat de titel je op basis van wat je er van dacht te weten of dat het basisplot je niet aanspreekt.

Ik bedoel bovenstaande niet flauw voor het geval, maar het kan natuurlijk zijn dat je compleet nieuwe dingen ontdekt die je anders zou missen omdat het je in de eerste instantie niet interessant lijkt.

Puur anekdotisch:
Ondertussen meer dan 10 jaar geleden, toen ik nog films downloadde, merkte ik dat ik voornamelijk meer van hetzelfde aan het kijken was en de gehypte titels die iets te veel marketing budget hadden gekregen.
Ik was toen begonnen met alles te downloaden wat ik vond met een IMDB-score van 8.3 (ofzo) of hoger.
Ik heb toen echt briljante films gevonden, die me in eerste instantie helemaal niet aanspraken.

Dit gezegd hebbende, moet ik erkennen dat ik niet kan kijken naar series/films met actie-titels over oorlog of politie-diensten. Ik ben daar echt allergisch voor geworden. Dus die passeer ik wel altijd.
Helaas zeggen de IMDB cijfers niets meer want die hoge cijfers bleken gewoon paid te zijn. Het beste is de reviews lezen van gewone stervelingen zoals jij en ik, de klanten dus. Zo keek ik dus naar 'Welcome to Eden'. Ik vond het vrij frappant want die serie had best wel een voldoende cijfer maar eenmaal de reviews gelezen, viel het kwartje want ik was dus niet de enige die die serie verschrikkelijk vind.

Die serie heeft totaal geen diepgang! Echt magertjes allemaal en bleek gewoon een of andere sektegroep dat over milieu kletste terwijl ze ondertussen mensen gingen vermoorden en dat geheel willekeurig...

Oorlog titels zijn absoluut niets voor mij ook! Die passeer ik direct.
Of de hoge cijfers wel of niet gekocht waren, deed niet af dat mijn ervaring toentertijd heel positief was met het zo regelen. Ik heb echt briljante films en series gezien (en er zat ook echt spul tussen wat ik helemaal niks vond). Ik zit nu trouwens te kijken, maar Welcome to Eden heeft een 5.3. (mogelijk dat ze het hebben gecorrigeerd).

Wat trouwens op IMDB erg opvalt, is dat als er een te grote schifting is tussen hoge en lage cijfers dat er iets niet klopt. Dat zie je op Tweakers ook terug. (in principe zou het niet mogelijk moeten zijn dat één reactie zowel +3 (helemaal top, info had in het artikel moeten staan, enz. ) als-1 (flamebait, heeft nergens wat mee te maken, enz) kunnen bevatten. Eigenlijk zou dat een trigger zijn dat er 'oneigenlijk' gemodereerd wordt.

Kijk voor de gein is naar de top 250 bij IMDB. Klik op een willekeurige titel uit die lijst en je zal voornamelijk tussen de 7 en 10 zien (willekeurige voorbeelden, even los van of we de individuele titels vinden aanspreken)
Requiem for a Dream: https://www.imdb.com/title/tt0180093/ratings/?ref_=tt_ov_rt
Snatch: https://www.imdb.com/title/tt0208092/ratings/?ref_=tt_ov_rt
Inside Out: https://www.imdb.com/title/tt2096673/ratings/?ref_=tt_ov_rt

Titels met een ruime 6 zie je ook veelal dat ze over het algemeen veel 5-7 hebben
Fantastic Beasts 3: https://www.imdb.com/title/tt4123432/ratings/?ref_=tt_ov_rt
The Lost City: https://www.imdb.com/title/tt13320622/ratings/?ref_=tt_ov_rt

Welcome to Eden https://www.imdb.com/title/tt13457822/ratings/?ref_=tt_ov_rt met z'n 5.3 heeft een relatief brede score (wel een piekje bij de 5-7, maar ook relatief veel 10'en en 1'en). Hier zie je aan dat er eigenlijk op een hele vreemde manier gecijferd is. (( uiteraard heeft het ook met smaak te maken, maar je ziet ook gewoon dat één en ander dan niet klopt. Dus dat mensen principieel iets een hoog of laag cijfer geven ))

Het scheelt ook dat de top250 relatief veel oudere (3+ jaar) titels heeft en een dus meer gemeleerd publiek heeft gehad dat heeft gestemd, in plaats van de 'fans' of mensen die populair willen 'afzeuren'.

Maar goed. Het feit dat 'men' een film goed vindt wil niet zeggen dat jij of ik hem goed vindt. Zo vind ik bijvoorbeeld Avatar uit 2009 (7.8 op IMDB) een ongelofelijke flutfilm. In mijn optiek is weinig meer dan Pocahontas maar dan in de ruimte met aliens (We gaan naar een nieuwe wereld (Noord Amerika/Pandora) voor een grondstof (goud/unobtanium). Een van de lagere arbeiders(John Smith/Jake Sully) wordt verliefd op een soort van prinses (Pocahontas/Neytiri) van de oorspronkelijke bewoners(Indianen/Na'vi), die heel dicht met hun natuur leven en er ontstaat een gewapend conflict). De film was uiteraard een grafisch en muzikaal hoogtepunt, maar qua film, acteerwerk en verhaal vond ik het echt helemaal niks.
Uit mijn eigen ervaring, ik heb het 2 keer een kans gegeven, maar na 10 minuten toch maar weggezet, mijn tijd is waardevoller dan een uurtje weg te gieten aan waardeloze content.
Dat kan inderdaad. Ik heb het zelf nooit gebruikt, maar sta er zeker voor open. (ik heb op dit moment nog plenty op m'n 'Mijn Lijst' staan bij verschillende diensten die ik al van mezelf wil proberen.

Als ik iets nieuws probeer, probeer ik altijd minimaal 3 à 4 afleveringen van iets kijken voordat ik bepaal of ik het wil afkijken of niet. (of met films meestal een 30-40 minuten). Zeker bij de series is het mijn ervaring dat ze soms even op gang moeten komen, of dat de eerste (twee) aflevering(en) niet representatief voor de rest is/zijn.

Maar goed. Iedereen doet dat anders natuurlijk.
3 a 4 afleveringen zijn meestal al 2,65 uur. Dat vind ik toch best lang. Maar inderdaad, voor ieder wat wils.
Klopt. Ik hou heel erg van media consumeren. Ik wil echt van alles en nogwat uitproberen. Ik heb inderdaad 'uren' van m'n leven vespild aan zaken die me (achteraf) echt compleet niet boeide, maar ik ben ook echt zaken tegen gekomen, die ik echt briljant vond, maar eventjes op gang moesten komen.

De 16e eeuwse filosoof Francis Bacon schreef ooit (vertaald naar modern Engels):
"Some books are to be tasted, others to be swallowed, and some few to be chewed and digested; that is, some books are to be read only in parts; others to be read, but not curiously; and some few are to be read wholly, and with diligence and attention.”

Mijn persoonlijke ervaring/beleving is, is dat die laatste categorie vaak eventjes er doorheen komen is (voor zowel boeken als series/films). Dus dat het kauwen twee kanten op gaat ;-)
Ik heb ze een kans gegeven en vaak ook afgekeken. Ik ben juist vaak in voor nieuwe dingen proberen en stap juist vaak op de films en series af. Misschien heeft het Algorithme dat nog niet helemaal door bij mij :D
Gisteren b.v. verrast door ‘Toscana’ een mooie deense/italiaanse film. Niet snel, maar heel intrigerend. Wat ik graag zou willen is een functie die juist laat zien wat ‘volgens jouw profiel’ totaal niet zou passen . Stiekem soms dus toch….
Denk dat het voor kleine kinderen niet zoveel uit maakt, ze vallen vaak in herhaling omdat het vertrouwt is. Zo kende ik een klein jongetje die alleen maar wilde “ hoomloon kijken” tot in den treuren.
Haha dat geld voor volwassenen ook :+
Als het maar beweegt 😅
Ik wordt doodziek van Netflix.
Iedere keer als ik inlog (en dat wordt steeds minder) is het weer anders. "Mijn" lijst heeft iedere keer een andere volgorde.

Ik heb jaren geleden al eens gezegd dat ik al die aanbevelingen niet wil zien. Aleen 'Verder kijken" en "Mijn lijst"' is voor mij voldoende...maar luisteren naar klanten? Nee, daar doen wij van Netflix niet aan.

Ik heb één keer per ongeluk op die Verras Mij knop gedrukt...ik was inderdaad verrast, maar niet blij.

Voor kinderen, ach...ze mogen van mij best steeds hetzelfde kijken, en je kan ook als ouder iets nieuws opzetten. Zie het toch al niet zo zitten om ze met de afstandsbediening te laten spelen.

Maar...Netflix weet wat klanten willen! Bijvoorbeeld een hoge compressie, want ze zijn dol op banding!
Idd vreselijk dat de volgorde in de homescreen steeds veranderd. Soms ben he daadwerkelijk aan het zoeken waar je naar keek.

Ik snap de aanbevelingen van wat er trending is niet, blijkbaar willen mensen graag zien wat iedereen ziet? :+
Netflix' aanbevelingen zijn een perfect voorbeeld van een self fulfilling prophecy.
Ze bevelen dingen aan waarvan ze graag willen dat mensen ze gaan kijken (want die produkties hebben veel geld gekost), dan heb je natuurlijk altijd mensen die daar wel op klikken, en door die kliks gaat het programma op de ranglijkst omhoog. Dan krijg je nog meer aanbevelingen (top 10 enzo) en dan lijkt iets ineens heel populair...en vervolgens verschijnt zo'n programma in een Venn-diagram en moet er door Netflix ook (weer) zo een programma gemaakt worden.

Neem bijvoorbeeld Downton Abbey. Een duur programma om aan te kopen, maar wel populair. En ...hmm... sex doet het ook altijd goed....voilá, het Venn-diagram zegt dat we een Downton-achtig programma moeten hebben met vooral veel sex.

Voor de één leuk, voor de ander een vreslijk drama (en dan bedoel ik eigenlijk niet het genre). Ik vind het wel eens jammer dat de produkties die ik leuk of goed vind vaak te vroeg eindigen omdat ze te "duur" zijn. Tja, kwaliteit kost nu eenmaal geld...gemiddelde meuk kan je overal zien.

Misschien dat iemand bij Netflix zich eens moet realiseren dat meer niet altijd beter is. Ik denk dat Netflix ook een beetje gebukt gaat onder het moeten produceren van produkties in veel landen waar zij aktief zijn. Zo'n produkt is natuurlijk niet in iedere markt een topper. Dat zou eigenlijk voor alle streamers moeten gelden.

Ik dwaal een beetje af...sorry. Ik ben geen fan van alle drukte op het Netflix keuzescherm.
Dat heeft er volgens mij meer mee te maken met dat er meer troep op Netflix zit. Ook te herkennen aan het rode N icoon bij een serie/film.
Netflix koopt anders ook veel lokale films op die anders nooit het doek zouden zien, plakt er een logotje op en netflikkert ze in de aanbeveling. Soort van laatste kans bak, maar soms best de moeite waard
wat ik apart vind aangezien ik na elke film en serie een beoordeling geef.
Begrijp sowieso niet waarom die aanbevelingen nodig zijn eigenlijk. Kunnen ze je voorkeuren niet afleiden uit de data die ze al krijgen?

Zoals wat je kijkt, voor hoe lang, de genres die je leuk vind, hoeveel je terug/vooruit spoelt etc etc..
98% match, met typering van het genre wat je kijkt springt mij in het oog. Was nog niet op de hoogte van een kids omgeving. Of zit die niet in een basis abbo?

Beoordelen kan mogelijk oké zijn maar gaat aan mij voorbij.

Maar ja, kijk ook NPO en Arte. Netflix blijft aan de weg timmeren.
Ik heb die functie "surpise me" ook geprobeerd en letterlijk bij minder dan de helft van de eerste aflevering gelijk op 'dislike' en die serie nooit meer terug gezien. Zo slecht is die functie én die serie.
Dus dan weet je als ouder helemaal niet meer wat je kind voorgeschoteld krijgt, voordat hij/zij al aan het kijken is.
Nou volgen veel ouders dat al niet IMHO, maar dit helpt die situatie niet.
En ja, zelfs met alle leeftijdsgrenzen en aanbevelingen, vind ik veel content niet "suitable" voor (mijn) kinderen.
Ik denk niet dat het een goed idee is om zoon besluit door Netflix / algoritme uit te laten voeren.

[Reactie gewijzigd door BackBones op 23 juli 2024 11:36]

Algoritme is een te mooi woord voor een "zend de show uit die ons het minste kost" knop
Dit gaat er vanuit dat je kind zelfstandig gebruik maakt van Netflix. Of ze dan zelf actief zoeken, of dat ze 'iets voorgeschoteld' krijgen zit dan denk ik niet zo veel verschil in.
Als je als ouder het kijkgedrag van je kind wil volgen (wat ik persoonlijk een goed iets vind, om het in elk geval een beetje in de gaten te houden), dan houdt Netflix natuurlijk netjes de geschiedenis bij die je zelf kan inzien als ouder. Uiteraard is het dan wel achteraf, en niet vooraf zoals je aangaf. (Volgens mij kan het kind de geschiedenis niet zelf verwijderen, maar dat weet ik even niet zeker, al ga je dan natuurlijk alweer een heel ander traject in als ze 'stiekem' naar bepaalde titels gaan kijken :)

Ik heb zelf een dochter van bijna 8, en heb haar profiel gelimiteerd op 9 jaar. (De tot 6 jaar werd wel heel erg kinderlijk voor haar vonden wij). Wij laten haar zelfstandig kijken en haar op het hart gedrukt dat sommige titels misschien wel een beetje eng kunnen zijn.
Ik vind zelf (puur persoonlijk) dat de kijkwijzer-rating over het algemeen wel kloppend is. In elk geval bij de jongere leeftijden. Individuele titels kunnen natuurlijk wel is discutabel zijn. Series als Star Trek TNG/Voyager/DS9 zijn 6+ en die kunnen soms nog best heftig zijn voor kinderen van 6-7 jaar, als ze al snappen waar het over gaat natuurlijk, al is het maar omdat het allemaal in het Engels is, maar over het algemeen kan ik me er goed in vinden.

Het verschilt natuurlijk ook heel erg per kind wat het kind wel of niet aan kan. (uiteraard zonder waardeoordeel). Mijn dochter heeft alle Harry Potter films gezien (de laatste paar zijn 12+) en dat ging helemaal prima. Uiteraard zat ze eens in de zoveel tijd tegen ons aan geplakt omdat het spannend is, maar ze heeft er niet eng van gedroomd of iets in die richting. Ik weet dat andere (oudere) kinderen in mijn omgeving hier wel last van hebben. Het verschilt gewoon heel erg per kind, maar ook hoe je er als opvoeder in zit.

Sinds ik kinderen heb ben ik bewust gaan opletten op de kijkwijzers, en ik verwacht wel dat, wanneer ze straks een jaar of 13-14 is, het dan tricky gaat worden, aangezien er dan best een boel titels die als 16+ gemarkeerd zijn, prima kunnen, maar ook zeker een boel niet, maar dat is puur gebaseerd op hoe het toen kon hanteren als kind. Voor hetzelfde geld, is mijn dochter er een stuk 'beter in' dan dat ik toentertijd was. En zoals met al dit soort zaken. Komt tijd. Komt raad :)
Ben ik met je eens, ik heb met mijn kinderen afspraken gemaakt naar wat ze moegen kijken.
Dit soort knoppen (ook voor volwassenen) is imho echt voor mensen die zelfs al zo verveeld zijn dat ze niet eens meer iets willen zoeken maar gewoon "dom" consumeren wat ze voorgeschoteld krijgen.

Dit zou hetzelfde zijn als wanneer NU.nl je elke dag 1 random artikel voorschoteld.
Dit soort knoppen (ook voor volwassenen) is imho echt voor mensen die zelfs al zo verveeld zijn dat ze niet eens meer iets willen zoeken maar gewoon "dom" consumeren wat ze voorgeschoteld krijgen.
Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Het is gewoon domweg heel moeilijk om tussen die duizenden titels iets uit te zoeken wat je niet kent, maar wat je wel moet aanspreken in een paar seconden. Je bent al snel geneigd om dan iedere keer maar weer 'meer van hetzelfde' te gaan kijken of dan maar naar die ene titel die je je kan herinneren van vroeger, of van de reclame van een jaar geleden, maar die staan er dan weer niet bij.
Daarnaast is de bestaande interface natuurlijk ook niet heel 'vindvriendelijk'. De platen zijn vrij groot en schreeuwerig. Maar aangezien alle platen dat zijn, valt niks op, maar leidt het wel af.

Ik geef toe. Ik heb het zelf nooit gebruikt, omdat ik nog zat titels in m'n 'Mijn Lijst' bij verschillende diensten heb die ik nog wil afkijken (of minimaal proberen), maar ik kan me heel goed voorstellen dat een algoritme prima in staat is, gebaseerd op mijn kijkgedrag en duimpje-omhoog-omlaag markeringen, iets voor mij kan bedenken waar ik niet zelf op ben gekomen (gewoon omdat ik het niet ken, en het me niet binnen 2 seconden aanspreekt).
Helemaal mee eens, het lijkt ook wel alsof die hero box met name gebruikt wordt als promotiekanaal dan dat het afgaat op interesse.

Ander hekelpunt zijn de niet vertaalde documentaires. Mijn kinderen zijn gek op natuurdocumentaires maar meer dan de helft is er alleen in het Engels. Ook bij Disney+ is dit een ergernis.
Ik zeg: leer de kinderen meteen Engels. Maximum effort! Maar even serieus, kan echt de moeite zijn als ze al wat eerder los zijn op Engels, vroeg een beetje basis gaat echt helpen om het makkelijker te versterken over de jaren. Ze hoeven ook lang niet elk woord al te kennen, om iets aan een natuur docu te zien.
Waarschijnlijk maken ze deze functie nu breed beschikbaar. Bij ons zat de functie, voor de kids, er echt al een tijdje in (zeker 2 maanden).
Ja hier ook, we zaten waarschijnlijk in de A/B test ;)
Oh inderdaad. Ik dacht dat iedereen dit had. Ik gebruik het al echt een aantal maanden. Mijn zoon vindt het geweldig.
Anoniem: 562971 20 mei 2022 08:02
Netflix doet maar van alles, maar voor mij nog steeds geen reden om terug te stappen. Zit nu prima bij Amazon, Disney en HBO en dat alles bij elkaar opgeteld voor de prijs van het duurste Netflix abonnement.
Teveel verschillende abonnementen maakt het niet makkelijker. Het is eigenlijk frappant dat we dat als consument accepteren
Je hoeft niet overal tegelijk een abo op te nemen, je kan natuurlijk gewoon switchen wanneer je wilt. Ik doe dan weer even 3 maanden Netflix, dan weer Disney tot ik alles weer gezien heb, en dan weer ff Amazon..
Precies de reden waarom er wordt geïnvesteerd in "unieke" functionaliteit.
In de hoop dat deze functie er voor zorgt dat, in dit geval, kinderen graag op dit platform willen blijven.
Want met de kosten van abonnementen die steeds verder oplopen zul je zien dat steeds meer mensen switchen tussen de aanbieders in plaats van abonnementen het hele jaar door te laten lopen.
Ik denk dat DE uitdaging voor de stream aanbieders wordt om te voorkomen dat mensen het abonnement stopzetten x maanden per jaar.
HBO heeft dat b.v. gedaan met de 50% korting actie maar ik denk dat de andere andere bedrijven ook *iets* zullen moeten doen om "knipperlicht" abonnementen te voorkomen.
Sommige mensen zullen bepaalde content op dag 1 willen zien maar voldoende AAA content produceren om dit voor iedere maand te doen voor een groot/breed publiek is, mijns inziens, onmogelijk.
De grote vraag is dus hoe je mensen op andere manieren aan je platform kunt binden.
Ik weet nu niet wat ik over 2 dagen wil bekijken, dus dat switchen gaat niet echt op.
Anoniem: 562971 @Bulls20 mei 2022 10:03
Het is aanbod is persoonlijk en die van Amazon bevalt goed, met bijvoorbeeld topseries zoals Bosch , Goliath en Fear the Walking Dead zitten wij voorlopig goed. :)
Wat ik vooral vervelend vindt is dat een serie zomaar kan switchen van aanbieder. Wie heeft dat nu bedacht. Alles maar om kijkers te trekken. Geldt ook voor sport overigens.
Anoniem: 562971 @Bulls20 mei 2022 10:21
Wat ik vooral vervelend vindt is dat een serie zomaar kan switchen van aanbieder. Wie heeft dat nu bedacht. Alles maar om kijkers te trekken. Geldt ook voor sport overigens.
Daar kunnen wij over meepraten, zoals Grey's Anatomy, ook die verdween van Amazon en kwam terug op Disney +
Dat lag wel in de lijn van verwachting natuurlijk toen Disney ook naar Nederland kwam.
Disney zal alle titels die zij hebben gelicenceerd aan andere streamingdiensten die ook in Nederland zitten, terugtrekken naar zichzelf.
Zoals @Anoniem: 562971 al als voorbeeld aangaf Grey's Anatomy is van ABC Studios, en dus van Disney. Je ziet bijvoorbeeld ook dat de nieuwste seizoenen van The Walking Dead (ook van ABC Studios) niet op Netflix staan maar wel Disney Plus.

Maar nu HBO Max die samen werkt met Warner Bros Entertrainment ook in Nederland is, zullen ook titels van Warner Bros Studios, Turner Entertainment en New Line Cinema verdwijnen bij de andere streamingdiensten wanneer de licenties zijn verlopen.

Dit is natuurlijk ook één van de redenen dat Netflix en Amazon Prime als een wezenloos titels aan produceren/licenseren zijn.
Tijd voor een bundel pakket waar je 1 prijs voor betaald en achter de schermen vechten ze maar uit wie waar naar heeft gekeken en welke licentie geld verdiend.

Net zo’n gezeur als verschillende vervoersdiensten
Dus een abonnement van 40-50 euro per maand met alles er in?

Ze betalen niet ‘per bekeken aflevering’ maar ze mogen bijvoorbeeld een set van 200 titels gedurende zoveel tijd aan die regio aanbieden als streamingdienst.

Maar dat gezegd hebbende zou ik het prima vinden.
Zal goedkoper moeten zijn en kunnen als alle diensten samen, soort van united consumers systeem.
Tsja. Dat gaat niet gebeuren natuurlijk:

Netflix 16
Disney: 8
HBO: 8
Prime 3
Videoland 11
ViaPlay 14
Apple TV+ 5

is al 65 euro

Dan heb je nog de niche-aanbieders met o.a. arthouse films (we hadden het over 'alles')
Cinetree 8
Cinemember 10
Film1 (ongeveer) 8
Mubi 10

En dan heb je nog Youtube Premium, Discovery Plus, enz. enz. enz.

Dan zou 100 euro per maand zelfs nog realistischer zijn.

Nou zouden ze natuurlijk kosten kunnen besparen door gezamelijk één app te maken. Maar dan ga je natuurlijk ook weer krijgen 'Ik wil niet betalen voor die Disney tekenfilms, of RTL-troep, enz. enz.'. Nu heb je de keus waar je je geld naartoe stuurt. Dan komt het er dus op neer dat ze twee platformen moeten gaan onderhouden. Ofwel, dan gaan de kosten alleen maar verder omhoog, dus gaat hem gewoon niet worden.
Dan zou je nog kunnen stellen dat er een soort generieke app bestaat waar je onderdelen in kan laden (dus dat je binnen Netflix ook een Disney abo kan afsluiten), maar dan heb je exact hetzelfde als nu met alleen dan met subabonnements in één app. Dat geeft natuurlijk al wat meerwaarde voor de gebruiker (één app ipv 5), maar dat gaat het niet het verschil maken natuurlijk in totale kosten.
Tsja. Maar dan moet het aanbod van Amazon, Disney Plus en HBO Max je wel aanspreken natuurlijk. Onder aan de streep is de streamingdienst slechts de videotheek. Als de videotheek geen leuke titels heeft voor je, kan je net zo goed door de Aldi lopen.

Ik heb persoonlijk een abonnement bij Netflix, DisneyPlus en HBO Max. Ik heb Amazon Prime weggedaan omdat ik daar niks kon vinden dat mij boeide (puur persoonlijk), niks ten nadele van Amazon uiteraard, maar ik vond hun aanbod gewoon niet interessant). Ik heb ook een periode Videoland gehad, maar daar had ik ook niks meer dat ik nog wilde zien, dus ook weer gestopt.

DisneyPlus heeft een redelijk smal aanbod in soort content. (Met Star erbij is het wel een stuk breder geworden, maar het is nog steeds niet zo breed als bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime). HBO Max is ook relatief smal, maar wel een stuk breder dan DisneyPlus. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind DisneyPlus helemaal top. Ik kijjk er erg veel naar, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen het aanbod niet interessant vinden, en hetzelfde geldt voor HBO Max.
Netflix is erg veel 'van alles en nogwat', maar ook daar geldt weer voor. Boeit je hun aanbod.

Het concrete aantal titels is bijvoorbeeld ook helemaal niet zo belangrijk op indivduele basis. Stel dat dienst x 1000 titels voor 10 euro per maand heeft en dienst y 5000 titels voor 5 euro per maand, maar dienst y allemaal subjectief 'stomme' titels heeft, dan kan je nog steeds beter dienst x hebben als individu.
Nou, dat zal bij mijn kids (2 jongens van 2 en 4 jaar) niet werken.
Die willen het liefste eigenlijk de hele dag maar 2 dingen zien. Dat zijn paw-patrol en Blaze en de monsterwielen. Als we iets anders opzetten dan is het oorlog |:(
2 en 4 is misschien wel heel jong, maar het is misschien ook een beetje 'promoten'. "Kijken wat er komt!! Altijd een verassing!!". Het is inderdaad heel herkenbaar dat kinderen steeds hetzellfde willen zien. Dit is de keerzijde van de online videotheken. 'vroeger' had je gewoon geen keus. Dit werd uitgezonden, dus daar heb je het mee te doen.
Voor mijn dochter is het volledig vanzelfspreken dat zij op afroep kan kijken waar zij naar wilt.
Leuke feature voor kinderen, popcorn time heeft ook verschillende optimalisaties en bug fixes in 0.4.7. :9
Dus het is gelimiteerd tot de Kinder-shows?
of kan je als ouder zelf de Age-limiet instellen?

anders kan het goed zijn, dat de kinderen ineens een HORROR-Film te zien krijgen die niet geschikt is voor hun leeftijd
Ja. Je kan een (kinder)profiel maken met een Kijkwijzer-beperking er op. (AL, 6, 9, 12, 16) (de laatste is de facto 'alles'). De 'doe maar wat-functie' zat al op de volwassen-profielen, nu dus blijkbaar ook op de kinderprofielen.
Of het werkt, we zullen het zien. Maar het probleem is heeeeel herkenbaar.
Dus netflix weet wal wat ik al gezien heb :+ Ik zie nog steeds overal dingen die ik al gezien heb terug komen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.