Netflix introduceert shufflefunctie ‘Play Something’

Streamingdienst Netflix start vandaag met de wereldwijde uitrol van de nieuwe shufflefunctie ‘Play Something’. Via deze functie krijgen gebruikers een titel gepresenteerd die is gekozen op basis van hun kijkgeschiedenis, kijkvoorkeuren en hun opgeslagen films en series.

De ‘Play Something’-knop zal binnenkort te vinden zijn in de navigatiebalk aan de linkerkant van de televisie-interface, maar ook als tiende rij op de Netflix-homepagina en onder de profielnaam van elke gebruiker. Als een gebruiker de ‘Play Something’-functie aanklikt zal een algoritme van de streamingdienst een film of serie kiezen op basis van de kijkgeschiedenis, voorkeuren en opgeslagen titels van de gebruiker. Ook niet-uitgekeken films en series kunnen worden voorgesteld. Wanneer een kijker niet tevreden is met de suggestie van Netflix, kan hij of zij op de knop ‘Play Something Else’ klikken om een nieuwe suggestie te krijgen.

Netflix test de shufflefunctie al sinds medio vorig jaar op haar tv-apps. Tijdens de voorstelling van de kwartaalcijfers begin dit jaar bevestigde de streamingdienst dat de functie daadwerkelijk zou komen tijdens het eerste kwartaal van 2021.

Greg Peters, de chief operating officer van Netflix, stelde toen dat heel wat gebruikers die de dienst gebruiken "niet precies weten waarnaar ze willen kijken". Met de shuffle-functie wil het bedrijf “een oplossing bieden voor de mensen die het browsen willen overslaan”, klonk het toen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Jay Stout

Redacteur

28-04-2021 • 20:20

102 Linkedin

Reacties (102)

Wijzig sortering
Kan netflix dat eerlijk vorm geven? Kan mij voorstellen dat ze een algoritme hebben ontwikkeld waarbij een “goedkoop” film/serie eerder naar voren komt dan eentje waar ze meer centjes kwijt aan zijn.
Als ze jou de goedkope dingen voorschotelen, die jij vervolgens niet wil kijken... dan gaat het niet veel nut hebben. Kan dan zelfs averechts werken als jij de abbo opzegt. Dus ik denk dat het in het voordeel is van netflix om dat toch min of meer te laten werken als verwacht.
Nou zo zeker ben ik daar nog niet van eigenlijk.
Bij Spotify merk je namelijk identiek hetzelfde als wat Ikpakacties suggereert, namelijk dat de goedkopere / promoted content je eerst aangeboden wordt.
'Shuffle' is niet zo shuffle als wat het bij de goeie oude offline MP3 speler was helaas. Van de Spotify playlist met 2000+ nummers merk ik telkens weer dat van bepaalde artiesten dezelfde nummers steeds blijven terugkomen en al de rest op de achtergrond verdwijnt.
Je kan er donder op zeggen dat de Netflix produced series procentueel een pak meer aangeboden gaan worden dan wat het percentage ervan is over de gehele Netflix library.

[Reactie gewijzigd door aproxx op 28 april 2021 21:42]

ik denk dat wij inderdaad voor de gek worden gehouden en in onze bubbel proberen te houden met "aanbevolen" of shuffle content etc. Ik merk het vooral enorm als je bijvoorbeeld youtube gaat kijken in incognito dan krijg hele andere video's voor geschoteld of het verschil tussen aanbevolen content tussen muziek stream diensten geven mij ook het gevoel dat bepaalde nummers altijd of juist amper voor komen ...

shuffle op spotify is super waardeloos sinds aantal jaar, telkens zelfde muziek of bekende nummers / artiesten waar ik niks mee heb. muziek ontdekken via spotify lukt mij daarom ook niet meer. Yt music doet hier nog wel wat beter zijn werk in, net zoals apple music. Ja ik gebruik ze alle 3 :o
Is het echt voor de gek houden? Ik kan jou een blauwe auto aanbevelen maar als jij blijft niet mooi vind ga je die ook niet kiezen. Aanbevelingen zijn meestal dingen die gebaseerd zijn op bepaalde dingen. Als jij altijd naar rock muziek luistert dan is de kans kleiner natuur dat je klassieke muziek mooi vind. Natuurlijk kan het maar of je bent er niet bekent mee of je doet het vermijden omdat je het niet mooi vindt. Waarom zouden ze dan gokken om mogelijke troep aanbevelen? Zelfde geld voor andere dingen. Hou je van actie films en je krijg ineens alleen romantische films voorgeschoteld denk je ook wat moet ik met deze troep. Of heb je een playstation heb je er ook weinig aan dat je xbox of switch games te zien krijgt. Ja je zit in een bubbel hiermee maar ik verwacht wel dat je een aanbeveling krijgt wat richting jouw smaak is dan dat je willekeurige troep krijgt. Al kan het zeker wel eens dat je buiten die bubbel wil.

Daarom zie ik die bubbel niet echt als voor de gek houden maar meer je geïnteresseerd proberen te houden.
Als je continue hetzelfde voorgeschoteld krijgt zal je smaak ook niet gauw veranderen, dus dat is een beetje de kip en het ei verhaal. Ik heb bijvoorbeeld nu op mijn 52ste een heel wat bredere muzieksmaak dan ik op mijn 18de had en hetzelfde geldt voor series en films. Je smaak verandert echt wel in de loop der tijd, maar alleen door andere dingen te proberen. Van mij mogen ze dat soort algoritmes afschaffen of je in ieder geval de keuze geven om er gebruik van te maken of niet.
Als jij nu 52 bent denk ik niet dat jij op je 18e al spotify had, dus je oude voorkeuren kunnen ze niet weten.

Spotify doet gewoon min of meer hetzelfde als de hele muziek industrie ze spelen safe en geven je continue dezelfde akoorden omdat men die herkent en prettig vind.
Mijn reactie was gericht op iemand die stelt dat je smaak niet verandert, iets waar ik het niet mee eens ben. Ik zie niet in wat Spotify daarmee te maken heeft.

[Reactie gewijzigd door Huugje op 29 april 2021 09:52]

Ik bedoelde er niet mee dat smaak niet kan veranderen. Dat kan zeker. Maar als ik nu dingen voorgesteld krijg wat geeneens in de buurt komt van me huidige smaak dan is aanbevelingen een nutteloos toevoeging. Wel zou er een optie kunnen komen probeer een wat anders.
Klopt wat je zegt. Als ik bv op mijn smart tv YouTube open (zonder in te loggen) zie ik enkel super saaie video's van vissen die in 4k zwemmen.
Je kan er donder op zeggen dat de Netflix produced series procentueel een pak meer aangeboden gaan worden dan wat het percentage ervan is over de gehele Netflix library.
Volgens mij is dat nu ook al zo, dat je netflix origionals onevenredig vaak geadviseerd krijgt.
Ik denk dat je gelijk hebt. Er zal altijd content zijn die in 'high rotation' zit omdat er belangen bij zijn, zoals bv de zelf-geproduceerde series of films. Maar de nieuwe functionaliteit heeft ook gewoon een skip button, dus men zal ook snel genoeg kunnen zien dat mensen er mogelijk totaal geen interesse in hebben in bepaalde suggesties. Natuurlijk zal hier altijd wel een 'Wij van WC-eend adviseren WC-eend"-vibe aan zitten, daar twijfel ik niet aan. Maar als ik dit uitgebreidere artikel lees heb ik wel het idee dat het voor veel mensen van toegevoegde waarde kan zijn. Keuze-stress / Keuze-moeheid is tegenwoordig best wel een probleem namelijk.
Verklaart waarom ik 6x dezelfde serie per dag krijg voorgeschoteld waarvan ik een halve aflevering heb gekeken met mijn vrouw... we vonden het beiden niks maar ze BLIJVEN het voorschotellen via play something... 6 keer+ geklikked naar volgende binnen secondes.
En als je de serie / film die je niks vind eens negatief beoordeeld? Dus duimpje omlaag? Krijg je die dan nog steeds te voorgesteld?
Ja.

De nieuwe Startrek Discovery serie met al dat gefluister + soap gezichtsuitdrukkingen = meer dan ik trek per zit. Dus al snel negatief beoordeeld in Netflix.

Maar ze blijven het voorschotelen, vast omdat ik daarna nog eens een paar afleveringen half heb gekeken om de grote verhaal lijn te zien. Ik heb daarna het negatieve duimpje nog een paar keer opnieuw aangeklikt maar of het echt werkt weet ik niet..
Via de website alle halve afleveringen uit je kijkhistorie verwijderen kan wel eens helpen.

Het is wat omslachtig, maar zorgt wel dat de serie niet meer als 'deels bekeken' blijft terugkomen.
Je maakt wel even erg makkelijk de sprong van 'Spotify's shuffle is bagger' naar 'Spotify schotelt je vooral de goedkopere muziek voor'. Heb je daar ook maar enige onderbouwing voor? Volgens mij is het onzin namelijk.

Spotify's shuffle is inderdaad bagger maar dat ligt volgens mij meer aan hun slechte implementatie. Wat ik zelf bijvoorbeeld gemerkt heb is dat als ik met de desktop app track 1 start en dan shuffle aanzet dat ik steeds dezelfde subset van mijn playlist hoor (die zo'n 800 nummers is geloof ik). Geef ik eerst een zwieper aan de scrollbar, start zelf een willekeurig nummer en zet shuffle aan dan hoor ik allemaal andere nummers. Op de Android app ervaar ik dit probleem weer helemaal niet zo als ik de shuffle play knop gebruik. Volgens mij is het dus gewoon een probleem van de gebruikte app en niet een complot.
Me ook al steevast opgevallen dat wanneer ik offline mijn gedownloade library shuffle, deze totaal anders lijkt te spelen dan online. Dat kan in mijn hoofd zitten, maar als ik online speel lijk ik idd telkens dezelfde nummers te krijgen. Als ik offline shuffle dan komen er telkens nummers voor die ik nog nooit gehoord lijk te hebben en helemaal kan herontdekken.
De shuffle van spotify is de slechtste ooit, altijd krijg ik de zelfde nummers ook.
Mijn release radar en Discoverweekly week lijsten zijn wel altijd goed en daar haal ik wekelijks nieuwe goede nummers uit.
De knop was bij mij er al een tijdje. Bridgerton stond toen op 1 en toen ik er op drukte speelde die serie als 1e af. Ik heb het daarna niet meer geprobeerd maar ik gok dat je veel vaker trending series/films krijgt dan obscure films. Misschien zit er zelfs een verdienmodel achter. Als je als filmmaker netflix betaald krijg je wat vaker voorrang of iets dergelijks. maar dat ik speculatie uiteraard.

[Reactie gewijzigd door Drunken_Bear op 28 april 2021 22:49]

Netfkix betaald niet per view / stream of zo. Qua licenties zit dat heel anders in elkaar, anders was Netfkix véél duurder geweest. De banbreedte maakt ook biet uit. 1MB dat is 1MB data ook... ;)
Zoals Spotify doet met playlists op genre en dergelijke.
Ik betwijfel eigenlijk of Netflix per click op een film/serie betaald, zou wel interessant zijn als het zo was.
Ik denk eerder dat ze deals met studio's hebben voor een bepaald bedrag. Maar weet er eerlijk gezegd niet veel vanaf. Iemand hier die het wel weet?
De ik-weet-niet-mijn-eigen-leven-in-te-vullen-knop. Eindelijk 8)7 8)7 8)7
Aan de andere kant zou je kunnen zeggen dat je een boek (of film) niet enkel kan beoordelen op basis van de cover (of filmposter). En dat is eigenlijk wel een beetje hoe het werkt op Netflix. Want ik zie allemaal posters films en series, en daardoor vind ik het altijd lastig kiezen.
Zelfs de poster van een film/serie wordt aangepast aan de gebruiker bij Netflix.

https://netflixtechblog.c...sonalization-c589f074ad76

Als ze al die tijd en moeite nou eens zouden steken in kwaliteit en een fatsoenlijke sorteer-/zoekfunctie ipv mensen met algoritmes en schimmige trucjes zoveel mogelijk middelmatige content door de strot drukken.
Komt ook doordat de informatie op Netflix behoorlijk summier en soms fout is.
En soms ook nog eens 'cryptisch' omschreven :z
Alles beter dan Amazon prime. Ik heb beide, maar als ik een film verder wil kijken ben ik een half uur aan het zoeken. Wat een doolhof is dat zeg?!
Bij Prime is in ieder geval de IMDb score zichtbaar.
Omdat IMDb tegenwoordig van Amazon is... ;) Scoll maa r eens helemaal naar beneden op de homepagina.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 29 april 2021 03:26]

Want ik zie allemaal posters films en series, en daardoor vind ik het altijd lastig kiezen.
Komt nog bij dat Netflix de posters/thumbnails continu wisselt waardoor het lijkt alsof het iets nieuws is. Gruwelijk irritant.
Klopt, dat zag ik bij de serie Shadow Hunters. Ik dacht van "wtf heb ik zitten te kijken??" Bleek dat het de posters/thumbnails is gewisseld.
Vroegâh, toen de gulden nog van hout was. Had je in sommige bioscopen “sneak-preview”. Je wist niet naar welke film je ging. Je zag dan soms films in de bioscoop, waar je anders niet naar toe was gegaan.

Later, werd natuurlijk wel bekend welke film het was en was t niet echt een geheim meer. Maar ik heb toen wel een paar films gezien waarvan de titel en poster me niet trokken, maar wel echt goeie films waren.

Dit lijkt een beetje op hetzelfde, misschien zie ik zometeen series waarvan ik eerder naar de poster keek en dacht, “meh...”. Die achteraf goed zijn.
Ja! Elke Vrijdag in Pathé Rotterdam kan ik me herinneren. Maar het verschil was dat daar vrijwel altijd een goede productie te zien was waar de library van Netflix gevoelsmatig vooral bestaat uit B-Films, al dan niet in een andere taal, waar je altijd te laat achter komt.

Het gebeurt maar al te vaak dat we na 20 minuten geërgerd bladeren op Netflix, Amazon en Disney-plus terugvallen op de eigen collectie films op de NAS of stiekem een Torrent binnen trekken van een goede film om de zaterdagavond door te komen.

Inhoudelijk heb ik overigens niets met algoritmes. Mensen zijn gebaat bij diversiteit en wil geen platform dat voor mij bepaalt dat ik morgen broccoli moet eten omdat ik vandaag bloemkool op heb.
Wat maakt die andere taal uit?

Genoeg Franse/Scandinavische of zelfs Israëlische producties met prima series. Scandinavische series zijn vaak van een veel hoger inhoudelijk niveau dan Engelse.

En voor de echte sadomasochisten heeft Netflix zelfs een paar Nederlandse series.
Oh nee, niets tegen buitenlandse series naast Engels, maar bij Nederlandse en Engelse series kan je de ondertitelingen uitschakelen waar je bij een andere taal bent aangewezen op het lezen van ondertitels.

In de slaapkamer hebben we een OLED scherm waar de ondertitels de hele kamer oplichten en dat is bloedirritant bij een mooie dolby-vision / HDR film.

En daarnaast ben je ook wel eens te moe om continue te moeten meelezen met je film :-)
Zet je het in een andere audio taal :+
De netflix dubs zijn zo goed als de duitse dubs in de jaren 90.. Dat is echt geen optie :9
Ondertiteling op semi-transparant zetten helpt al veel. Kleinste tekstgrootte kiezen helpt ook nog een beetje.
Die oplichtende ondertitels is inderdaad gruwelijk irritant.

Toch weer heel bijzonder dat een platform als Plex dat al laaaang geleden opgelost heeft door voor HDR content standaard de brightness van ondertitels te dimmen.
Sinds kort ook Duitse series zijn heel goed gedaan. Eerste Duitse serie dat ik keek op Netflix was the Biohackers dacht ik. Zeker spannende series en als ik het goed heb, is tweede seizoen bevestigd. Nu ook weer een nieuwe Duitse serie en deze is ook van een heel hoog niveau.

Koreaanse series zijn ook hartstikke goed gedaan! 1 seizoen heeft heel vaak 16 afleveringen en elk duurt een uur. Moet je wel je Netflix op Engels zetten want sommige series zijn er niet als het op Nederlands is ingesteld. Wel rare logica.
Direct of indirect maakt het wel uit voor mij tenminste. Vaak genoeg vind ik de stijl van filmen vaak net iets minder. Hierdoor ben ik sneller geneigd om zulke dingen af te zetten. En vind ik het verhaal niet echt geweldig of te traag kan ik bij Engels nog zeggen van ik ga achter me laptop en heb hem dat aan als achtergrond film. Ik kan het dan genoeg volgen via de audio en kan kijken bij belangrijke stukken. Bij andere talen gaat dat niet zo makkelijk. Andere ding wat lastig kan zijn is bijvoorbeeld de namen. Ik vind dat vaker lastiger te onthouden wie/waar/wat bij naam x hoort.

Uiteraard betekent het niet dat alle Amerikaanse films dan hier geen last van hebben. Maar wel minder van wat ik gezien heb binnen mijn smaak.
Algoritme is sowieso horror. Maak idd zelf wel uit wat ik wil zien
Ja ik vervloek YouTube ook nog steeds bijna dagelijks omdat het algoritme maar niet wil/kan leren dat ik geen video's wil zien die ik al een keer eerder zag. Ik denk dat ik wel een paar duizend videos handmatig verwijdert heb, met als feedback zelfs letterlijk "not interested - I've already seen this video".

Maar.. ik gebruik nog steeds 95+ % van de tijd wel de suggested videos, omdat ik anders handmatig al m'n 363 geabonneerde kanalen moet afgaan op zoek naar iets nieuws/interessants en hopen dat een van die makers eens een ander kanaal suggereert dat buiten mijn bubbel valt.

En vooral: de "persoonlijke" suggesties zijn, voor mij in ieder geval, nog altijd vele malen beter dan de algemenere "explore" of populaire "trending". De dingen die de "meeste" mensen blijkbaar kijken vind ik meestal maar niets of te matig om mijn tijd mee te verspillen.
Dat hebben ze nog steeds die "sneak-previews" 2 jaar terug zo nog een keer naar de bios geweest.
Ja, prachtig was dat. Was in Enschede op de woensdagavond. Voor een gulden.

Soms pareltjes, soms haalde je de pauze niet eens. En heel af en toe de Blockbuster die eigenlijk pas de volgende dag in première ging :) .
Dat bestaat volgens mij nog hoor! En die films waren vroeger wel goedkoper! (Scheelde 2,50 ofzo volgens mij)

Vergis je overigens niet. Tussen die films zat vaak goede Art House wat de commerciële kijkers toch niet keken. :9

Overigens betaalde je die 2,50 gewoon aan de bioscoop medewerker als extra fooi om te vragen wanneer er weer een goede film was :Y)

Zo zat je met 5 man in een zaal en klaar.
Nu is er geen bal aan. Bij het begin van de film en gelijk een smartphone tevoorschijn halen.
Je bedoelt zeker vroegah voor corona? Want de sneak preview biedt Pathé nog altijd wekelijks aan en andere bioscopen vast ook.
Ik weet soms echt niet wat te zien. Ik kies dan ook gewoon random wat uit, blijkt het toch eg leuk te zijn. Nu is er een knop voor! Halleluja
De shuffle functie was idd ook op andere software en cd spelers van vroeger dacht ik.
Ik vind het wel goed dat deze functie ook gaat kijken wat ik bijvoorbeeld leuk vind.
Ik vind science and fiction best leuk om te kijken en ben er best mee tevreden mee dat netflix in dat soort genre mee gaat kijken wat ook sciende en fiction is op andere series en films.
Er staat best veel op netflix soms moet ik lang zoeken naar een serie die ik aan het volgen was en dat terwijl mijn vrouw een andere serie kijkt gaat die serie waar ik na aan het kijken weer weg althans niet in de bovenste regionen van de netflix hiargy.

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 28 april 2021 22:36]

Eindelijk? Dit is hoe mijn tv-avonden er voor Netflix ook altijd al uitzagen: Doelloos op "volgende zender" drukken tot er iets leuks op is.

"Eindelijk" is de cirkel weer rond O-)
zou al veel schelen als Netflix overal een trailer bij zet. Deze staat ook niet overal bij naar mijn weten.
Bijna alle wat oudere titels spelen gewoon een random 40 seconden af, gecombineerd met de wanstaltig slechte beschrijving bij elk titel heb ik nog nooit iets gekozen om te kijken op basis van Netflix zelf. Ik klaag er wel elke keer over en ik schrijf het hier nu op, dus misschien willen ze met psychologische trucs ervoor zorgen dat Netflix je bij blijft door de Netflix-ervaring extreem irritant te maken.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 28 april 2021 21:30]

Ik heb ook veel meer aan de aanbevelingen van JustWatch dan van netflix zelf.
Vermoed dat het een manier zal zijn om meer Netflix content te promoten.
Dit. Ik heb het al zeker een jaar en krijg bijna alleen maar "Netflix Originals".
Maar als jij het al bijna een jaar hebt, dan is dit artikel dus zeer sterk verouderd?
Is het ook, aangezien deze functie al veel langer bestaat in NL
De Netflix applicatie op tv's van Samsung (Q serie) bevat deze functie al meerdere maanden
Eh ja. De AI van Netflix is zeer slecht te noemen. Laatst zag ik een hele sliert originals die toevallig allemaal 97%+ match hadden. Op basis van een aantal titles kon ik dat weerleggen.

Sowieso begrijp ik die push niet om zoveel mogelijk te kijken, door te kijken en nog meer meer meer niet.
Wat we eigenlijk willen is "random series episode" als je bvb Southpark hebt geselecteerd.
Dat deed ik vroeger altijd op de originele website van Southpark waar je ze allemaal gratis kon zien. Spijtig genoeg is Southpark de laatste seizoenen daar te lineair voor geworden.

Verder vind ik dat ze gewoon eerst ALLE afleveringen van series zoals dit beschikbaar moeten maken. Anders heb je een mix van losstaande- en lineaire afleveringen.

[Reactie gewijzigd door kuurtjes op 29 april 2021 03:00]

Ik heb deze functie al maanden op mijn samsung tv. Compleet nutteloos wat mij betreft.
Kan misschien best leuk zijn, ik heb een paar keer een titel voorbij zien komen waar ik nooit van gehoord had, toch aangeklikt en uiteindelijke het hele seizoen in een ruk uitgekeken
Mij iets voorschotelen wat echt compleet random is, en dan mischien met iets als een filtertje voor het genre, bijvoorbeeld "random Sci-fi" dan wordt het interressant. Nu wordt mij contant binnen het eigen zelfde algoritme bubbetje dingen voorgeschoteld, of hetgeen Netflix pusht ten bate van de filmstudios. Iedereen kent het wel, op netflix iets op aanraden van een ander opzoeken wat fantastisch bleek maar nooit als suggestie op het scherm was verschenen.
Het overgrote deel van wat Netflix mij voorstelt heb ik of al gezien, of is totaal niet interessant voor me. Na jaren klant zijn heeft Netflix nog steeds geen flauw idee wat ik graag kijk.

Dus nee, heb die knop al geruime tijd maar ik verwacht absoluut niet dat het me iets voorschotelt dat ik ook daadwerkelijk wil zien.
Bij Netflix heb ik hetzelfde probleem, moet zeggen dat het bij spotify beter gaat, uit mijn realease radar en discover weekly lijst haal ik elke week nieuwe nummers.
Maar die wordt misschien beter vormgegeven de vaker je de lijsten gebruikt
Zou het niet een stuk fijner zijn als ze de hele lay-out van Netflix eens fatsoenlijk zouden maken
Dat je fatsoenlijk kunt zoeken en / of door een genre of jaar kunt scrollen
Zo iets als KODI al altijd heeft gehad en niet zoals nu ( wilt uw dit nog een keer bekijken en die andere onzinnige ideeën
Op een jaar zoeken snap ik niet zo. Als ik iets wil zien maakt het me niet zoveel uit of het 2007 of 2019 komt.

Het bladeren (ipv filteren) op genre lijkt me dan wel handig, al wordt het dan wel een hele lange lijst aan genres.

De categorieën als ‘Vrouwen achter de camera’ word ik een beetje allergisch van. Alsof een vrouw achter de camera een betere of slechtere titel maakt omdat het een vrouw is?

Net zoals Disney met z’n ‘Celebrate Black Stories’ (titels met een donkere hoofdpersoon. (Dus niet behalen over donkere mensen die gediscrimineerd worden ofzo, maar gewoon überhaupt met een donker persoon in de hoofdrol)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee