Netflix start lineair videokanaal in Frankrijk

Netflix start in december met een lineair streamingkanaal dat voor iedere kijker dezelfde programmering van films, series en documentaires biedt. Het kanaal is bedoeld voor mensen die niet willen of kunnen kiezen uit het on-demandaanbod.

Netflix heeft het aanbod van zijn lineaire kanaal Direct genoemd en test de weergave vanaf 5 november met een beperkte groep Franse gebruikers. In december wil Netflix het kanaal breed aanbieden in Frankrijk. Vooralsnog lijkt dit het enige land waar het bedrijf Direct aanbiedt. Niet bekend is of er plannen zijn om ook in andere landen een lineaire programmering in te voeren.

Het kanaal is in te schakelen met een Direct-knop rechtsboven in het scherm en werkt voorlopig alleen op de webversie van Netflix in Frankrijk. De programma's die voorbijkomen, zijn voor alle kijkers hetzelfde en voor Direct maakt Netflix dus geen gebruik van personalisatie. Netflix omschrijft het kanaal als volgt: "Direct is een functie die toegankelijk is via de webbrowser: een realtime stroom die voor al onze leden hetzelfde zal zijn om de beste Franse, Europese en internationale inhoud te ontdekken die beschikbaar is op de service, van Family Business tot La Casa de Papel, van The Crown tot Unorthodox."

Netflix is al langer aan het experimenteren met functies voor gebruikers die moeite hebben om te kiezen wat ze willen bekijken, ondanks gepersonaliseerde suggesties. Begin dit jaar startte het bedrijf bijvoorbeeld met toptienlijstjes van de populairste streams en in augustus was er een test met een shufflefunctie.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

06-11-2020 • 11:56

102 Linkedin

Submitter: RoccoS

Reacties (102)

Wijzig sortering
Aangezien dit enkel voor Frankrijk is vermoed ik dat Franse Media Chronologie wet( https://fr.wikipedia.org/wiki/Chronologie_des_m%C3%A9dias ) er voor iets tussen zit.

In Frankrijk mogen films pas 34/36 maanden na het verschijnen in de bioscoop door streamingplatformen aangeboden worden.
Op lineaire betaalzenders kan het al na 15/17 maanden.
Waarschijnlijk probeert Netflix dus gewoon een achterpoortje in de wet te maken.
Zou het dan ook mogen om per film twee kanaal te maken zodat iedere film elke 30 minuten start?

Zo ja, wat zou het minimum zijn?
Voor mij is het niet zozeer keuzestress, maar het totale gebrek aan filtermogelijkheden, waardoor het meer dan eens voorkomt dat ik een half uur, of zelfs langer, bezig ben met het zoeken naar iets "leuks". En regelmatig, resulteert dat dan in het sluiten van Netflix.

De database is gewoon 1 grote teringzooi. En de interface is "all over the place". Ik wil op account niveau, gelijktijdig kunnen filteren op regio, taal, genre, type(serie, film, docu, etc.) etc.
Onderschat de kracht van lineaire TV niet, je komt in aanraking met content die je anders nooit had bekeken, het verbreed je perspectief. Het grappige is dat veel illegale IPTV aanbieders dit al jaren begrepen hebben en een paar lineaire kanalen hebben gevuld met netflix content naast een zeer uitgebreid on-demand aanbod. Het wordt tijd dat legale aanbieders (netflix, videoland, ziggo, kpn) dit ook gaan doen.
Vergeet ook niet dat je telkens dezelfde recommendations krijgt. Ik wil 9/10 van wat ze me aanraden helemaal niet zien.
Anoniem: 1463186
6 november 2020 12:02
Ik denk helemaal geen slecht idee. Het mooie van online platforms is de enorme keuze, maar dat is voor de menselijke psychologie helemaal niet zo top. Mensen kunnen helemaal niet zo goed keuzes maken, laat staan uit 1000 series, 40000 films en nog wat documentaires.
Persoonlijk denk ik dat streaming diensten uiteindelijk niet zo kunnen blijven, bakken met content waar niemand uit kan kiezen omdat het zo veel is. Mensen zijn daar nu eenmaal niet goed voor ingericht en raken vrij snel overweldigd door zo veel keuze.
Het zou al schelen als de aanbevelingen van Netflix werken: series die ik al gezien heb moet je niet nogmaals aanbevelen en als ik een serie halverwege uitzet en niet binnen een week verder ga kijken vind ik de serie slecht. De ai van Netflix wordt denk ik geregeerd door de boekhouders en stelt voornamelijk eigen series voor ipv. te selecteren op kwaliteit.
Ik zou zooo graag een knop willen met "laat deze serie niet meer zien". Dat is de grootste reden dat ik soms niets kan vinden. Ik heb namelijk persoonlijk een hekel aan het twee keer kijken van films. Zelfs klassiekers als LOTR hoef ik niet nogmaals te zien. Dus ook al heb ik hem niet op netflix gekeken wil ik hem toch verbergen. Netflix laat films zien die ik echt wel leuk vond, maar ooit al eens gezien. En duimpje omlaag laat Netflix dan ook weer denken dat ik hem niet goed vond en dus ook geen gelijkwaardige films hoeft te laten zien. Althans dat neem ik aan.
Ja kan zoiets heel makkelijk zelf maken met een Greasemonkey/Tampermonkey script voor de browser versie van Netflix dan.

Iemand heeft al iets vergelijkbaars gemaakt, weet niet of dit recent genoeg is dat het werkt. Deze doet het niet zo lijkt maar je zou de thumbs ook helemaal weg kunnen halen door de code aan te passen:
https://greasyfork.org/en...397-netflix-saw-it-button

[Reactie gewijzigd door HaX0r op 7 november 2020 12:17]

en als ik een serie halverwege uitzet en niet binnen een week verder ga kijken
Of je partner kijkt nu wat vaker met je mee en wil die ene serie niet zien? Of nog een vracht andere redenen waarom je tijdelijk bent gestopt met serie X kijken.
Netflix weet pas als je het niet leuk vindt, als je duimpje-omlaag geeft.

Ik ben een tijdje terug gaan experimenteren met de duimpje omlaag en omhoog te geven bij alles wat ik kijk en de suggestie van Netflix worden daadwerkelijk iets minder slecht dan voor ik de moeite nam om het te doen. Dus probeer het zou ik zeggen. Misschien dat het bij jou niet helpt, maar bij mij heeft het wel iets geholpen.
Maar dan kun je serie X toch nog wel terugvinden als je een tijdje gestopt bent met kijken? Zonder een serie te beoordelen op kwaliteit kan ik gewoon niet echt geïnteresseerd zijn, en dan hoeft Netflix die serie niet de hele tijd in mijn gezicht te douwen.
Ik ben het helemaal met je eens. Maar door één duimpje omlaag te geven (want je vond het blijkbaar niks) ben je er vanaf. Dat is hoe Netflix het regelt. Hoeven we het niet mee eens te zijn, maar dat is hoe ze het doen. Dus je kan je of ergeren aan het gedrag of je bent er in één klikje vanaf.

Ik kreeg ook op een bepaald moment een één of andere Netflix serie aangeboden (Geen seconde van gezien. Hij sprak me ook helemaal niet aan), maar hij kwam iedere keer weer naar voren. Duimpje omlaag en weg was ie.
Inderdaad dat was ook een van mijn grootste ergernissen. Ook niet dat je sommigen series/films compleet uit je lijst/zoekresultaten kunt verwijderen. Het was gewoon strontvervelend om elke keer weer series/films die ik never ever ga kijken voorbij zie komen.

Of als ik zocht op sf zag ik diezelfde film ook in de categorie aktie en drama voorbij komen. hou het gewoon bij een categorie aub.
Dat heb je met muziek toch ook niet? Diensten genoeg die miljoenen nummers aanbieden. Daar heb je toch ook geen keuze stress?

Je zoekt op genre, of op wat vrienden leuk vinden, of op nieuwste, of op xxx . Dan klik je wat aan en ga je luisteren. Populaire series verschijnen altijd wel in de groepen en reviews op internet, bij je kijklijstje en klaar.

Als je niet kunt kiezen dan kunnen ze je de optie geven om gewoon een shuffle knop te gebruiken, eventueel nog per genre.

Wat mij betreft een beetje rare achterwaartse ontwikkeling dit. Nog even en ze beginnen over reclame en afspraken met de distributeurs :P
Is dat zo? Ik heb vaak gewoon de radio aan staan omdat ik er bij Spotify gewoon niet uit kom.

Net zoals dat ik lineaire TV ook soms gewoon fijn vind.

Ik maak door de dag heen al voldoende keuzes, ik vind dat bij TV en Radio wel fijn dat ik niet meer hoef te kiezen.
Het fijne van radio tov tv is dat je niet echt iets mist. Een serie op tv wil je verder kijken, radio zet je gewoon aan als je daar zin in hebt.
Soms is de TV ook gewoon achtergrond geluid. Een Netflix 'zender' zoals dit zou daar dus ook weer goed inpassen.

Kom thuis, zet de zender aan en ga even koken bijvoorbeeld. Niet interessant? Lekker druk koken. Interessant? Aangebrand stukje vlees.
Andere taken zoals verkeersdeelname. Met een film zijn de zwaantjes daar niet zo blij mee.
Dank voor je reactie. Hier kan ik me persoonlijk echt heel slecht in verplaatsen, maar het geeft wel gelijk aan dat er kennelijk behoefte bestaat aan een dergelijk concept.
Radio deel van Spotify is niet zo goed. Radio stations van YT music werkt veel beter. Via vpn (usa) is Pandora ook aan te bevelen. Evenals Dash radio (geen reclame).
Bij muziek heb je ook juist afspeellijsten. Je hoeft niet zelf een specifiek nummer te kiezen, alleen een artiest of genre ofzo, en bijvoorbeeld spotify maakt dan zelf een vervolglijstje met soortgelijke muziek.
Netflix heeft dat niet. Hun aanbeveling na een film is te vaak gewoon zelfpromotie, maar niet per se passend.
Dit 'kanaal' kan daarin een eerste stap zijn naar iets als een afspeellijst
Bij Netflix heb je ook lijstjes met wat andere mensen keken en "recommended". En natuurlijk zal die recommended als het even kan een Netflix original laten zien. Maar dat heb je waarschijnlijk nog veel erger met dit: geen personalisatie = meer Netflix eigen content?

Maar goed: er zijn blijkbaar voldoende mensen die gewoon een knopje willen met "play now" en verder niet willen kiezen. Ik val daar blijkbaar gewoon niet onder :)
Is het gek dat ik elke maand voor spotify betaal en steeds dezelfde oude liedjes op repeat draait ?
eens in de blauwe maan een nieuwe track.

lang leve studentenkorting, maar is toch bijan 50 euro :(, dat is wel 2-3 trips naar de mac.
Maar muziek is wel echt iets anders dan video ben ik van mening. Natuurlijk zijn er ook mensen die alle muziek luisteren, maar over het algemeen zet je een genre aan en weet je niet wat je specifiek wilt luisteren dan zet je een radio functie aan.

Video heeft weinig mensen die één genre leuk vinden en verder niks. Daarnaast is de tijdsinvestering veel groter. Kies jij een film en blijkt hij niet leuk, dan ben je minstens een half uur verder. Dat weet je ook vooraf.

Keuzestress en het feit dat mensen minder goede beslissingen maken met extreem veel keuze is niet iets nieuws en dat is al onderzocht jaren voordat streaming diensten überhaupt werden bedacht. Zeggen dat je geen keuzestress heeft kan dat jij dat hebt natuurlijk, maar gemiddeld gezien heeft de mensheid niet de psyche om gigantisch veel keuze aan te kunnen.

Er wordt vaak gedaan alsof nieuw altijd beter is, want het is nieuw en technologie is altijd goed. Maar mensen zijn nooit heel goed geweest in alle content ter beschikking hebben en dat allemaal te consumeren.
Keuzestress ken ik inerdaad ook wel. Maar eigenlijk niet voor Netflix. Dat is meer dan in situaties waar er "veel" geld an te pas komt. Zoals me laptop is oud en moet eigenlijk een andere. Maar door de hoeveelheid laptops die er zijn vind ik heb moeilijk kiezen. Vooral omdat je niet snel weer een vervanger neemt als de laptop niet bevalt.

Bij Netflix is het wel lastig door het menu en dat je in een "bubbel" zit van wat hun denken dat je leuk zal vinden. Nu snap ik die bubbel echt wel. Anders gaan mensen zeggen dat er te veel troep op staat wat ze niet leuk vinden en het lan het toch inderdaad wel makkelijker maken om te kiezen. Maar door het menu wordt je min of meer wel licht geforceerd in de bubbel te blijven. Dan bedoel ik dat je bijvoorbeeld onder de verschillende kopjes vaak ook dezelfde films en series zie staan. Als Netflix nou ook gewoon eens een paar kopjes zou toevoegen die buiten je bubbel zou zijn lijkt de aanbod ineens veel groter. Misschien omdat je dan ook andere genres ziet dat men dan minder heeft van "goh alweer actie films".
Dat valt niet met elkaar te vergelijken. Een muzieknummer duurt maar een paar minuten en staat op zich, bij films gaat het al gauw over 2 uur en series hebben hele seizoenen. Voordat je weet of het wat is ben je veel meer tijd kwijt dan met muziek. Ook vergt het bij films en series als je er voor gaat zitten meer aandacht, terwijl je muziek met andere taken kunt combineren.
Ik zet nog wel eens een trailerkanaal aan op de achtergrond, zo nu en dan daalt het dan in, en weet ik ineens welke film ik wil gaan zien.
Bij shuffle en lijsten drukken veel mensen nog steeds next next next tot ze een nummer horen dat ze willen (of denken te willen) horen. Gelukkig is er nog radio (internet voor mensen de FM band weer gaan afzeiken hier), zender naar keuze en laat maar staan. Die lui kunnen dat imo nog altijd beter dan welke shuffle knop dan ook.
Dat heb je met muziek toch ook niet? Diensten genoeg die miljoenen nummers aanbieden. Daar heb je toch ook geen keuze stress?
Radio overleeft het nog (zou het mezelf enkel niet aandoen, elke 5 min reclame en van die infantiele DJs die zichzelf veel te grappig vinden) dus er is vast een markt voor bedrijven die voorkauwen waar je naar moet luisteren.
Muziek is ook wel korter en minder visueel.
Stel ze doen hetzelfde als spotify. Dan kijk een 1 aflevering en daarna is het van "Hey, kijk ook maar naar deze want dit is hetzelfde genre maar van een andere maker". Dan zit je plots met 4-5 verschillende series waar je plots uit moet kiezen welke je verder wil kijken of waarvan je de eerste niet meer weet wat er gebeurt. Misschien films kan je nog zo doen, maar wie gaat er nu 2 films achter elkaar kijken ? :o

Bij muziek heb je dat probleem niet. Je luistert een nummer en het volgende heeft nauwelijks een connectie met het eerste.
Ik kan zo meerdere films achter elkaar kijken.
Ik adviseer dan ook even naar de “fuik” aflevering van Lubach te kijken. Af en toe is het goed om buiten je “comfortzone” te gaan qua keuze en iets voorgeschoteld te krijgen.

Als je vanuit deze lineaire TV gewoon episodes 1 te zien krijgt van series (die je nog niet hebt gezien, random films, docu’s etcetera. waarna je kan aangeven aan het eind dat je meer wil zien of wil doorkijken (zonder reclame) heeft het echt wel meerwaarde tov. regulier TV kijken. Tevens up to date blijven van laatste releases zodat je kan “mee praten bij het koffiezetapparaat” is ook belangrijk voor veel mensen.
Maar een lijst die gemaakt wordt door een bedrijf is ook een fuik. Die gaan echt geen series kiezen waar niemand op zit te wachten, dus je creëert een tweede bubbel.
Anoniem: 1463186
@ItsNotRudy6 november 2020 13:33
Uiteindelijk heb je dat altijd, want geen enkel mens is objectief. Maar als bedrijf kun je wel veel meer cureren dat er gemixte content in staat. Maar grote kans dat inderdaad complotdenkers daar niet naar kijken omdat hun wereldbeeld daarmee niet bevestigd wordt bijvoorbeeld.
Volgens mij is dit een beetje een illusie. Dat we mensen kunnen dwingen om gemixte content te bekijken. Iedereen zapte er vroeger op los als de inhoud ze niet aanstond.
Doe maar - Doris Day
Er zit een knop op de tv.

Qua fuik, er is natuurlijk ook de fuik van wat wordt gemaakt. Waar weinig markt in zit wordt weinig gemaakt.
Ja precies, en daarom dus verschillende fuiken (zenders) met een gedachtegoed erachter waar je doorheen kan zappen; voila het “televisienet” zoals het er was in Nederland; alleen dan nu globaal en (met de voordelen van) digitaal.

Het is het begin van het feit dat je over 5 jaar de “tv” in je hotel aanzet en je met deze diversiteit gewoon meteen de content voorgeschoteld krijgt die gewenst is.

Ik denk dat we deze gang van zaken onze (toekomstige) kinderen ook heel duidelijk moeten bijbrengen op de middelbare school (voor zover dat nog niet gebeurd).
Lubach is überhaupt wel een mooi voorbeeld van zoiets. Ik ben het vaak namelijk absoluut oneens met zijn politieke standpunten, maar ik ben geabonneerd en kijk altijd zijn video's puur om even andere standpunten te zien (waarvan ik weet dat veel mensen ze vrij blind overnemen, wat eigenlijk wel ironisch is gezien zijn aflevering).

Voor mij was wat hij vertelde ook geen enkele nieuwe informatie en ik dacht eigenlijk wel dat de meeste mensen dat al jaren wisten, net zoals The Social Dilemma. Maar dat versterkt maar weer eens het idee dat je in je eigen bubbel leeft ;)
Wat mij opviel is dat het vooral reacties uitlokte van de twee uitersten.
Oude rotten, die al voor 'the social dilemma' wisten dat het verkeerd aan het gaan was, en vooral veel 'onwetenden' die dachten 'het valt wel mee'

Ik heb al verschillende kennissen gesproken, die ineens Lubach een messias van het goede vinden.
( een week lang volop uitleggen dat ze het al wisten, en dat ze daar niet intrapten, maar voorlopig wel fel in de politieke steigers klimmen als je het vuurtje wat opstookt dat Trump voorstaat :+ )
En na de laatste aflevering 'Nahhh het is niet allemaal even geweldig hoor, wat Lubach doet' :)

Hij brengt het sterk en vatbaar, en dat is imho al een win geweest.
Niet dat er iets veranderde verder, maar er zullen vast een paar ogen meer geopend zijn
Ja ik had ook al weleens eerder afgevraagd waarom ze dat niet doen. Een paar verschillende documentaire kanalen en ook paar verschillende kanalen van bepaalde genres. Een horror kanaal of scifi of all-round.

Ik denk niet dat het ze iets kost om te maken. De content is er al.

[Reactie gewijzigd door SeenD op 6 november 2020 13:20]

Lijkt mij op zich ook wel iets om als keuze te hebben
gewoon kanaal SciFi op, en dan films en series in volgorde door laten lopen.

Niet zoals RTL5 dat doet, 4 afleveringen van CSI Miami, en dan eerst een aflevering uit 2016, dan 2015, dan een sprong naar 2018 om de avond af te sluiten met de laatste 'verse'
Als je er dan 4 uitzendt, doe dan 3 in volgorde met als headliner die avond inderdaad de laatste aflevering.
Ja, dan zou je zelfs nog andere opties kunnen toe voegen, bijvoorbeeld een curated lijst van een bekende regisseur ofzo, dat die dan 3 films uitkiest om te kijken.
Of het scifi kanaal, dat ze dan altijd op donderdagavond een klassieker doen, die je dan daar kan kijken en dat ie pas eenweek later on demand is, dan ga je ook weer hype creeeren. (Heh bah, eigenlijk wil ik dat niet.)

Of een paar documentaire kanalen, eentje vooral over dieren, eentje veel historie en andere science.
En ook dat is toch niet waar voor iedereen. Ik heb geen enkel probleem met het maken van keuzes uit het aanbod. Ik denk dan ook niet dat ik alles kan zien en dat wil ik niet. Ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die dat wel hebben. En ja de AI van Netflix is soms erg slecht maar regelmatig ook goed. Op zich ook omdat er vrij grofmazig series en films worden voorgesteld die je niet zelf zou vinden maar wel leuk kunnen zijn. En er is zoveel dat ik niet leuk vind maar de rest van mijn familie weer wel en vice versa.
Anoniem: 1463186
@Ootje706 november 2020 13:28
Niet alles is voor iedereen waar nee, maar de algemene consensus is wel dat de meeste mensen niet goed tegen veel keuze kunnen. Daarbij is het wel belangrijk, mensen zijn heel slecht in het inschatten van invloeden op hun eigen psyche. Jij denkt misschien dat je niet beïnvloed wordt, maar de kans is best aanwezig dat jij langer doet over keuzes dan als je niet zo veel keuze had bijvoorbeeld.
Hopelijk maken ze een hele verzameling van kanalen.

Opzich is de TV ervaring wel heel prettig, zelf ff geen keuzes hoeven te maken voor kijkvoer. Dat mis ik online nog wel. YouTube vangt het een beetje op, maar daar staat elke keer weer wat ik al tig keer gezien heb in de wachtrij.
Ik vind het juist een stap terug in de tijd. Linear programming is juist wat we de afgelopen 7 decennia al hebben gedaan en het eindeloze zappen tussen de kanalen is verspilde tijd naar mijn mening.
Laat de algoritmes hun werk doen en laat ons kiezen uit aanbevelen films/series als je niet weet wat je moet kijken.

Je kan niet iedereen pleasen met linear programming want dan moet je in acht nemen wat het gros van het publiek wil kijken en dan ben je terug bij af.
In feite doen we hetzelfde met onze dochter (bijna 12). Die kan vrij kiezen op Prime, Netflix en Videoland maar regelmatig willen wij meekijken maar dan kiezen wij de film. 9 van de 10 keer is het aanvankelijk “nee, die wil ik niet, die is niet leuk” en achteraf wordt diezelfde film steevast als “top” beoordeeld door dochterlief.
Als dat zo werkt voor mijn dochter dan zal dat ook voor mijzelf vast zo kunnen werken, dan kom ik ook in aanraking met films die buiten mijn bubble liggen maar toch prima kunnen bevallen.
Veel keuze in entertainment heb ik nooit een probleem gevonden. Wel met hoe ze hun content aanbieden. Veel dezelfde titels in diverse genres en definities. Ik word er gestoord van, ook met dat horizontaal scrollen dat tergend langzaam werkt. En andere streaming aanbieders hebben dit geintje ook overgenomen.
dus een soort programmering die vast staat, qua tijdstip een gegeven programma/show te zien is [..] ik zou zweren dat ik z'n concept eerder heb gezien :+
Sommige mensen willen gewoon iets opzetten als achtergrondgeluid, of om bij in slaap te vallen, of om nieuwe dingen te ontdekken.
Het mooie aan lineair kijken is, dat je de volgende dag niet zit te zoeken, bij welke aflevering je nu in slaap gevallen bent ;)
Als je lineair gebruikt om in slaap te vallen, dan vind je het vast ook niet erg, dat je er wat van gemist hebt.

Bij netflix, ben ik toch al vaak 5min a 10min bezig om te zoeken, welke scene ik nog gezien heb.Want je wilt van een serie niets missen.
Als je lineair gebruikt om in slaap te vallen
Ah, zo, ja. Dank.
Het grappige is dat ik het hier juist met vrienden over heb gehad. Het mooie aan iets als dit is dat je bijvoorbeeld woensdag om 21:00 allemaal op (ik noem maar wat) Netflix SciFi naar Altered Carbon te kijken, en heb je daarna met z'n allen van die momentjes als 'Damn, zag je net wat er gebeurde? Zieke twist!' erna bespreekt.

Je hebt als ze dit soort kanalen opzetten straks de voordelen van reguliere TV (vaste programmering = gedeelde mindshare), on-demand (als je toch echt wil bingen), en streaming (geen reclames).

Wat mij betreft mogen ze zo snel mogelijk doorkomen met Netflix SciFi / Netflix Crime / Netflix Action / Netflix Pink / Netflix whatever.
Het grappige is dat ik het hier juist met vrienden over heb gehad. Het mooie aan iets als dit is dat je bijvoorbeeld woensdag om 21:00 allemaal op (ik noem maar wat) Netflix SciFi naar Altered Carbon te kijken, en heb je daarna met z'n allen van die momentjes als 'Damn, zag je net wat er gebeurde? Zieke twist!' erna bespreekt.
https://www.netflixparty.com/

En zo zijn er nog een aantal te vinden.
Je kan er dan eenvoudig geld aan verdienen door tussen de films en afleveringen door reclame te laten zien! Oh wacht..
voor het nostalgische gevoel moeten ze dan ook even Piet's weerbericht en hart van Nederland bijna aan het eind van de film er tussen gooien.

[Reactie gewijzigd door Zaanone op 6 november 2020 12:04]

Mijn nekharen gaan gewoon vanzelf overeind staan bij het lezen van dit bericht. Nooit meer een film voor mij op SBS6.
Misschien zouden ze een concept moeten uitvinden waarbij je voor een vast bedrag per maand gewoon een film kan kijken zonder reclame en piet, gewoon wanneer het jou uitkomt!
Maar laten we dan niet enkel een film doen, maar een pakket van films en series! :+

Iets serieuzer:
Voor mijzelf is het niet nodig, maar ik kan mij voorstellen dat sommige mensen problemen hebben met keuzes maken. Zo zijn er ook zat mensen die iets op de achtergrond hebben spelen voor het comfort zonder er direct op te letten. Ook daar kan dit uitkomst voor bieden.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 november 2020 12:24]

Heee top idee... een streaming dienst oid. On demand kijken.
Heb vroeger nog wel eens een film gedownload en daar verder gekeken voordat Hart van Nederland alle Hertjes die geboren waren op de veluwe in beeld had gebracht die avond.

Ik kan werkelijk waar niet begrijp dat er mensen zijn die een film kijken op SBS6.
Ik accepteer reclame al niet meer, laat staan een heel ander programma.
In dit geval wordt dat Jean-Pierre's weerbericht. Of, "météo".
En om te zorgen dat je dan niet stopt met kijken tijdens de reclames wellicht een korte stop motion film tussen de reclames door.
Wellicht leuk om dat te doen met een pop die een persiflage is van het dier van het land.

Een Russische beer, Nederland een leeuw...

Oh wacht https://youtu.be/HJhIA77wHv8

[Reactie gewijzigd door djwice op 6 november 2020 13:00]

Leuke reclame tot Frankrijk voorbij komt met kippensoep :+
Nee het is innovatief! Volgende stap is om reclame tussen de afleveringen te laten zien.
Misschien kan je het dan ook wel ergens terug kijken :+
Klinkt als iets dat "kenners" al meerdere keren hebben doodverklaart.
Ik heb ook keuzestress bij Netflix, maar dat is meer omdat ik tussen de enorme berg stront iets goeds probeer te vinden (dat ik nog niet heb gezien). ;)

Als ze wat meer een kwaliteit-boven-kwantiteit-instelling zouden hebben lost dat volgens mij al veel op.
Wat jij stront vind, vind een ander een parel. En visa versa.
Dus jou kwaliteit-boven-kwantiteit-instelling kan voor mij bijvoorbeeld verschrikkelijk zijn.
Ik denk dat het voornamelijk met smaak te maken heeft en dat Netflix een zo breed mogelijk publiek wil serveren.
Netflix heeft best een boel sci-fi/fantasy spul. Als je daar niet van houdt dan kan je dat al snel 'stront' noemen terwijl iemand anders dat helemaal geweldig vinden. Voor mij persoonlijk geldt dat ik alles waar een politie/crimineel/detective/enz. in voorkomt al snel onzinnig (of in elk geval compleet niet boeiend) vindt. Toch zijn er heel veel mensen die dit helemaal geweldig vinden en dus heeft Netflix ook aardig wat van dat genre.
Definieer kwaliteit. Dat gaat dus niet lukken. Ik verslind alle Scandi-series, maar de rest van de familie valt daarbij in slaap. Die vinden al dat fantasyspul weer geweldig, en daar val ik weer bij in slaap. Voor ieder wat wils.

En terug naar kwaliteit: voor sommigen zijn dat de Hollywood blockbusters en voor anderen juist weer iets uit het alternatieve circuit.

[Reactie gewijzigd door K-aroq op 6 november 2020 16:52]

@ShellGhost @lenwar @K-aroq Fair points. Jullie hebben gelijk :) Ik heb altijd moeite om wat te vinden, maar misschien ben ik gewoon te kritisch.
Als ze nou hun reviewsysteem nog hadden ( 1 tot 5 ster ) dan was dit allemaal niet zo'n probleem geweest
Exact dit. En dan films waar je een review op hebt gezet ook niet meer weergeven in de suggesties. Zodat je zaken kan aangeven die je al gezien hebt en dus niet nog een keer wil zin.

Uiteraard kan er dan een apparte categorie in het menu komen met iets van terugkijken ofzo
Ja!
Of anders een simpel "shopping algoritme":
Mensen die dit keken vonden dat (nieuw voor jou) ook leuk.
Of is dat er al? (Ik heb geen Netflix.)
.
Ik snap niet dat mensen lineair zouden willen.
Maar goed, ze zullen het wel onderzocht hebben.

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 6 november 2020 16:23]

Als ze nou hun reviewsysteem nog hadden ( 1 tot 5 ster ) dan was dit allemaal niet zo'n probleem geweest
Ik hoorde dat ze het systeem van Tweakers hebben overgenomen, -1 tot +3 en een paar supermods.

Dat kan niet verkeerd gaan, zou je denken
Iets met het wiel heruitvinden. Kunnen ze niet beter een shuffle knop implementeren? Ik dacht dat ik eerder een nieuwsbericht had gezien waarmee ze aangeven hiermee bezig te zijn.
Dat is al live, op mijn account kan ik het al aanklikken
Hehehe, and we've gone full circle :)
Niet helemaal. Eerder een opengebroken cirkel die nieuwe mogelijkheden biedt. Als je lineair wat leuks ziet langskomen kan je direct beslissen om verder te gaan bingen via de on-demand optie. Of personal playlists zoals bijvoorbeeld op Spotify. Mogelijkheden genoeg en als iemand het kan is het Netflix wel.
Ik vraag mij af waarom de testpilot in Frankrijk is.

Omdat dit de meest conservatieve mensen in Europa zijn? :P
Dat was wel mijn eerste gedachte. Een groot deel van Frankrijk is vrij traditioneel.
Ik denk dat dit best goed kan lopen...vooral als er geen reclames zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee