Total Webhosting Solutions neemt Rotterdamse hostingprovider IPS over

Total Webhosting Solutions neemt het Nederlandse hostingbedrijf IPS over. IPS zal als onderdeel van TWS samen gaan werken met RealHosting, een hostingbedrijf dat al langer onder moederbedrijf TWS valt.

Michael van Lier, naast directeur en oprichter van IPS ook de man achter Obeyo en Influentials, zegt dat het tijd is voor de volgende stap en hij acht Total Webhosting Solutions 'het ideale platform om bij aan te sluiten'. Hij zegt dat IPS zal worden ondersteund in de volgende groeifase, waarbij aanvullende investeringen in de techniek en de dienstverlening kunnen plaatsvinden. In een persbericht maken de bedrijven de overname wereldkundig, al wordt daarbij geen overnamebedrag genoemd.

IPS is een in Rotterdam gevestigde hostingpartner die zich naar eigen zeggen richt op de creatieve en innovatieve industrie. Het in Haarlem gevestigde en 2001 opgerichte RealHosting levert diensten als webhosting en domeinregistraties. Er werken veertien medewerkers en het bedrijf is sinds 2017 onderdeel van TWS.

RealHosting is al langer op het overnamepad en heeft al zo'n tien bedrijven overgenomen in twaalf jaar tijd. Die overgenomen bedrijven vallen daarmee ook onder Total Webhosting Solutions. Volgens de TWS-website zijn nu 24 hostingbedrijven onderdeel van het concern en daar komt IPS nu bij. TWS voert een beleid om kleine hostingbedrijven over te nemen. Daarmee is er steeds meer sprake van een concentratie in deze markt: een andere grote hostingpartij, Team.blue, doet ook de nodige overnames in deze sector. Team.blue is een fusiebedrijf van TransIP en Combell en nam nog niet zo lang geleden WebRuimteHosting en SuperHosting over.

Door Joris Jansen

Redacteur

10-08-2020 • 20:44

59 Linkedin

Reacties (59)

Wijzig sortering
Hostingbedrijven zitten in een luxe positie. Als een klant eenmaal binnen is, blijft hij vaak hangen omdat overstappen tijdrovend is: er zijn weinig hosters die overweg kunnen met je bestaande mappenstructuur, databasenamen, wachtwoorden, enz. Juridisch gezien is hosting een vorm van dienstverlening, een duurovereenkomst, en een kenmerk daarvan is dat je de dienstverlening mag aanpassen of de prijzen mag verhogen. En daarvan wordt hier slim misbruik gemaakt.

TWS is het investeringsbedrijf van Rinse en Tjitske Strikwerda. Dat zijn rijkelui in Zwitserland die al enkele jaren kleine hostingbedrijfjes overnemen en daarna de prijzen omhoog gooien (zie bv. hier, hier en hier). Bij pcextreme zagen klanten hun kosten stijgen van 23,40 naar 144 euro per jaar, zonder daarover duidelijk en ruimschoots voor verlenging te zijn geïnformeerd. Het enige dat helpt is opzeggen en de boel toch maar verhuizen. Als klanten dat vanaf de eerste prijsverhoging consequent hadden gedaan, was het aantal overnames beperkt gebleven.

Het is wettelijk allemaal toegestaan wat ze doen, maar uiteindelijk voegen ze economisch niets toe. Je zou daarom kunnen denken aan wetgeving die consumenten beschermt bij een vendor lock-in. Als TWS iedereen die door een exorbitante prijsverhoging overstapt een standaardvergoeding moet uitbetalen voor verloren tijd, zijn dit soort grapjes snel voorbij.
Niet helemaal waar wat je schrijft. Er zijn hosters die met Cpanel of Directadmin werken. Het hele pakket dat je daar draaien hebt kan je met 1 druk op de knop backuppen en overzetten naar een andere partij. Kwestie van nameservers wijzigen en voila, binnen 4 tot 12 uur sta je elders. Die backups zijn ook mail, databases en bestanden / config files van je website.

Het klopt wel wat je zegt; versio ook bijv, is extreem de lucht in gegaan qua prijs. Ik bouw dat momenteel ook af. Zeg maar gerust dat ik 5000 euro erop achteruit ging op jaarbasis. De support van Versio is bedroevend geworden.

Tja en qua overnames, het is ook te wijten aan de eigenaar die de akkoord geeft op verkoop van de zaak he.
Het zou veel beter gaan als die update periodes sneller zouden zijn. Nu duurt een DNS update gemiddeld 4/6 uur, maar daarmee heb je niet alle servers/providers gehad. 24 uur downtime is bijvoorbeeld voor veel bedrijven al veel te lang en daardoor blijven ze zitten.

Het enige dat helpt is dit allemaal al van te voren inrichten, maar dan moet je dat wel kunnen zoals met loadbalancers, etc. Dat is voor veel (kleine zelfstandige) gewoon te duur en redelijk overkill. Nog beter is gewoon deze overneem praktijken stoppen.
Als jij je TTL 24 uur van te voren op 5 min zet. En je verhuis dan je website naar een andere provider kan je met een paar uur al overal bekend zijn.

Zeker als je het in de nacht zou doen.

Als je echt helemaal afhankelijk ben van het internet. Dan zit je ook niet bij de goedkope hosting providers. Je hebt dan zelf aparatuur hangen of je neemt vps van bv Amazone of azure af.

Er zijn alleen tal van mini bedrijfjes bv de bakker op de hoek die ook bestellingen aan neemt via het internet en zorgt dat het klaar staat als je langs komt. Dat soort bedrijfjes worden geraakt door deze overnames.. ze weten niet hoe het werkt. Hebben een programma gekocht en door een webdesigner een mooi lay-out je er overheen laten gooien. Of een timmer man die naast zijn gebruikelijke klussen nog beetje bij verdient door tuin meubels te maken in zijn achtertuin en die via Facebook marktplaats en eigen word press website verkopen.
Daarom heb je een TTL voor de DNS records die je kan instellen.
Los daarvan, als je alles een week op twee plekken laat draaien heb je nauwelijks tot geen downtime. Draait je mail bij een hostingprovider, zet dan de mx records om op vrijdagavond. Minste kans dat mailtjes nog bij de oude provider terecht komen.

En inderdaad de TTL verlagen naar 120 seconden oid.
Voor een statische website is dat prima inderdaad, als je iets met een database erachter hebt, wordt het al weer lastiger om alle data in sync te houden.
Het is allemaal afhankelijk voor wat je ervoor over hebt natuurlijk. Je kan niet verwachten 3 euro per maand te betalen en 100% uptime te hebben of migraties zonder downtime. Als je dat wel wilt dan kan dat maar kost het ook aanzienlijk meer en zul je het waarschijnlijk ook kunnen betalen als die uptime zo belangrijk is.
Dat is alleen als je de hosting op het oude pakket, ineens uitschakeld, zonder dat de DNS voor je bezoeker nog door is.

Bedoel een nameserver change gaat seamless hoor. Gewoon 48 uur wachten met het opzeggen van je hostingpakket en klaar is kees.
Je bedoelt die functie die hosters in CPanel veelal uitzetten/verbergen?
Omdat er altijd mafkezen zijn die op piek tijden doodleuk ieder uur een backup willen draaien. Gewoon vragen bij je webhoster tijdens het verhuizen, dan zullen ze je dat heus wel geven (ik wel iig).
Als je bij een beknopte partij zit wel ja. Ik heb eigen servers en kan per user ook bij andere hostingbedrijven, gewoon een backup maken. Backups gebeurd ook geautomatiseerd, teminste bij mij 2x per dag met een retentie van 14 dagen.
Realhosting maakt ook gewoon gebruik van Plek.
De control panel is een laag over dergelijke pakketten, en je kan via de control panel met een knop direct inloggen op Plesk.
Maar voor de meeste blijft het een flinke klus om van hosting partij te switchen.
Er kunnen meer zaken zijn die geregeld moet worden, zoals bijvoorbeeld het deploy system van de website/web applicatie aanpassen.
binnen 4 tot 12 uur sta je elders.
Voor iets dat zoveel moeite doet om het zo makkelijk mogelijk te maken om te migreren is 4 tot 12 uur echt bizar lang.
Aangenomen dat ze de hardware al available hebben zou zo'n migratie voltooid moeten kunnen zijn in de tijd dat het kost om de data over het lijntje te koppen, met misschien een paar extra minuten voor de wijzigingen die je noemde.

Zo lang zelfs dat een migratie moeilijk of zelfs onmogelijk kan worden, want er is maar zolang dat je een gehost project stil kan leggen cq readonly kan maken, al helemaal als het iets commercieel is.

[Reactie gewijzigd door Jeanpaul145 op 11 augustus 2020 12:35]

Klopt wat betreft het omhoog schieten van de prijs, zat vanaf 2004 bij PCExtreme na de overname ging mijn prijs van €28,65 naar rond de € 70,00.

Nu bij een Duits bedrijf wat in Nederland opereerd incl. 2 domeinen voor € 15,60 de garoeten met dat TWS :)
Als er straks maar een paar grote hostingproviders overblijven is dan niet goed voor de marktwerking.
De keuzevrijheid neemt af en het aanbod aan diensten ook.
Je kunt dan straks alleen nog wat kiezen vwb grootte/capaciteit van het pakket.
Beetje vergelijkbaar met de Telecom markt.
Dat klopt, maar ik zou verwachten dat gezien de marktwerking er dan vanzelf weer nieuwe kleine spelers ontstaan. Wellicht goedkoper met kleinere featureset, maar dat kan ook voldoende zijn.
Dat klopt, maar ik zou verwachten dat gezien de marktwerking er dan vanzelf weer nieuwe kleine spelers ontstaan. Wellicht goedkoper met kleinere featureset, maar dat kan ook voldoende zijn.
Dat is het hele ding, de feature set bepaald de prijs niet echt meer. Het is vooral de schaalgrootte die iets goedkoop maakt. Voor mijn gevoel is het dus wachten op de prijzenoorlog zoals je hebt gezien bij supermarkten. Eerst alle kleintjes eruit en dan elkaar kapot concureren op prijs
Dus we moeten allemaal nog even wachten? Ik zat en zit bij Neostrada. Wat wilde ik vorig jaar ook graag weg met mijn domeinen en hosting. Maar qua drukte kwam het helemaal niet uit. Heb toen meer uit gemak er voor gekozen nog maar ‘even’ te blijven. Afgelopen weken een inventarisatie gemaakt van wat het allemaal behelst als ik weg ga. Dat valt mij wel tegen, zeg. Dat is nog niet 1, 2, 3 gedaan. Quick and dirty search naar een nieuwe partij: erg veel bomen in het bos; ik ben er nog niet uit...
Niet zozeer wachten maar wel accepteren dat de markt steeds minder kleine aanbieders heeft waardoor je steeds beter moet zoeken :p

Heb helaas geen oplossing voor je... ik ben zelfs gestopt met m'n domein en host nu m'n dingetjes o.b.v. IP mja dat zijn alleen privé zaakjes
Internet snelheden zijn tegenwoordig ook geen groot probleem meer om bv op de zaak of thuis een kleine webserver te plaatsen. Tenzij je honderd en legitieme bezoekers per uur hebt natuurlijk.

Zeker op glas. Ik zit bij KPN ftth. Heb hier een paar websites draaien. Met 200/200 is dat prima te doen. Ik zit op zo’n 15mbit up gemiddeld over de dag per uur. Al heb ik wel de halve wereld uitgesloten op basis van up filtering.

Hoef geen bezoeker uit India China Singapore enz. Meer gericht op Nederland en stukje België.
Kun je toelichten waar je allemaal tegenaan loopt? Wellicht kan ik je helpen.
(PM mag)
Ik heb een paar domeinen geparkeerd, die negeer ik even. Het zijn vooral de websites die gehost worden en de xx records die aangepast moeten worden. Verder wil ik geen downtime van de mail. Het is allemaal privé en de enige die er waarschijnlijk mee zit ben ik zelf, maar toch... Bedankt voor je aanbod thow.
Niets staat je in de weg om een hostingbedrijf te beginnen.
Marges zijn ruk. En als je vooran zit voor 10 cent per maand dan krijg je geheid klanten die om iedere scheet bellen, een ticket openen of zelf de ballen verstand hebben van hoe hosting precies werkt. Nee dank je. :Y)
Precies, daarom krijgen de grote jongens de kleintjes te pakken omdat er een zak met geld op tafel gesmeten wordt. Vele kleintjes maken hele grote.
Ja zo gaat dat.
Kleintjes zijn soms ook hard gegroeid doordat deze goede service leverden voor een redelijke prijs.
De laatste jaren is dat steeds minder geworden.
Als enkele klant met een paar domeinen tel je dan niet meer mee.
Klopt. Dat zie je ook met EIG (Endurance International Group)... Die hebben tig enorme namen onder hun paraplu, waaronder bijvoorbeeld HostGator en HostMonster. En daar zie je ook dat de kwantiteit de kwaliteit enorm heeft verziekt. Prijzen omhoog, maar kwaliteit omlaag. Slechte support, servers die zo zwaar oversold zijn dat het nergens meer over gaat qua performance, "unlimited" aanbiedingen (wat sowieso al bullshit is, ongelimiteerde opslag bestaat immers niet.) met een * erachter waar je u tegen zegt; en ga zo maar door. En ook daar namen in de branche die eerst een zeer goede reputatie hadden, overgenomen werden door EIG en einde verhaal... A Small Orange bijvoorbeeld.

Een trieste ontwikkeling. Dit soort overname oorlogen zie ik dan ook met weemoed aan.
Nederlandse hostingpartijen hebben al een tijd mijn voorkeur niet meer. Je hebt (even heel gechargeerd) twee soorten: tieners op een zolderkamer en bedrijven die onderdeel zijn van een grotere groep.

Bij die laatste groep zou je betere prijzen verwachten door schaalvergroting, maar de prijzen stijgen vooral. Daarnaast zijn ze zo flexibel als een baksteen. Ze zouden bij wijze van spreken een DNS wijziging het liefste in duplex per fax krijgen.

Ik kijk daarom voor mijn privé projecten liever wat internationaler. En bij voorkeur niet naar de internationale mainstream partijen.
Natuurlijke werking binnen de hostingbranche. Die markt is allang allang al verzadigd.
Plus zo goed als geen mogelijkheden om je te onderscheiden, behalve prijs. Ze bieden allemaal vrijwel hetzelfde product.
De praktijk laat vaak zien dat de prijzen flink verhoogd worden na een TWS overname.
Yep. Ik was vroeger met volle tevredenheid klant van Neostrada... tot ze overgenomen werden door TWS. Mailtje met al onze voordelen (not) en klein regeltje dat ze de prijzen ook wat omhoog hebben geschroefd. Bleek gewoon met 150% gestegen in mijn geval! En dat bleek nog niet eens het hoogste te zijn.
Was nog een topic over:
[Neostrada] Prijsverhoging januari 2019

Ik kijk in ieder geval goed of het geen onderdeel van TWS is als ik weer een provider moet zoeken.
Ik kijk in ieder geval goed of het geen onderdeel van TWS is als ik weer een provider moet zoeken.
Nou ja, dat is dus geen garantie he. Ik ben ook weleens ergens met een kwade kop weggegaan (in dit geval geen hostingprovider maar een mobile provider, namelijk T-Mobile) om daarna tot twee keer aan toe een telefoonprovider overgenomen te zien worden door T-Mobile.
Misschien ben ik verwend, maar werkte als web developer voor een klant laatst op een webhosting pakket bij neostrada en heb in 4 weken tijd meerdere malen enkele minuten downtime tijdens kantooruren gehad, en ik vind de snelheid van de ftp, database server en cpanel bedroevend.

En dat terwijl ze zo populair zijn. Mensen lijken tegenwoordig alleen nog maar naar de prijs te kijken.
Ah ik ben niet de enige. Snelheid op Neostrada is de laatste half jaar inderdaad erg bedroevend. Ik zat nog te overwegen om Redis af te nemen maarja of dat werkelijk gaat helpen?
Nu lijkt het er vooral op dat die juist omhoog gaat met dit soort overnames.
Een hoop slapers die blijven betalen en vervolgens wordt daar dan de winst van de overnames gepakt.
Op service en features, niet? Zoiets als AWS en Vultr kiezen ook andere cloud stuff, plus je kunt ze per uur huren.
Tal van mogelijkheden om je te onderscheiden en dat is ook te merken aan tweakers hun commentaren over bepaalde hosting. Enkele voorbeelden: uptime, support, prijzen, features, locatie, interface, api, ...
Het lijkt wel een oorlog. Dit gebeurt de laatste tijd wel vaak in hostingland.

Zijn er straks nog betaalbare alternatieve over?
Die zijn er zeker. Mijn bedrijf was ook al benaderd door 1 van de huidige TWS bedrijven. Ik heb vriendelijk bedankt. Gelukkig denkt mijn datacenter (ook een hoster) daar hetzelfde over. Meerdere kleine bedrijven zijn op de volgende websites te vinden:

https://www.webhosters.nl/
https://hostingvergelijker.nl/
https://bestehostingproviders.nl

Het "vervelende" voor de kleintjes onder ons is de inmense reclamekosten die de grotere partijen uitgeven. Hierdoor vallen de kleinere (afgezien van de websites erboven) ver buiten het bereik van veel mensen.

[Reactie gewijzigd door SupaHotFire op 10 augustus 2020 23:16]

ver buiten bereik van bulk ja..

een goede lokale hoster heeft mijn voorkeur boven een reus.
met een simpel google-rondje heb je die zo te pakken
op die manier heb ik voor ons bedrijf een prima hostingplan neergezet met een 'kleintje"
Tja als een bedrijf begint met het overnemen van veel kleinere partijen dan zal een andere partij dit ook moeten doen om in leven te kunnen blijven.
Denk nog een tijdje en dan zullen ze wel een groot merk presenteren, ik zelf heb een hostingbedrijf sinds 2013 en voel niks om als bedrijf op te gaan in bijvoorbeeld RealHosting, dus denk dat ik nog wel lang een concurrent blijf.

Onderscheiden kan best nog wel want veel van deze bedrijven doen niks/weinig met NodeJS, AWS, Docker, Kubernetes, etc..
Omdat de massa daar vaak niets mee doet. Die willen gewoon wat opslag ruimte en bandbreedte en de mogelijkheid om een of ander kant en klaar pakketje, zoals WordPress oid, te draaien en klaar. Je kan je wel onderscheiden, maar eigenlijk zit je met wat je nu benoemt in net wat ander vaarwater. ;)
Klopt maar juist om die reden moet je in ander vaarwater gaan zitten, eventueel VPN aanbieden wat enorm groeit, of goede email of gewoon resellen van: WIX, G Suite, etc...
@walkstyle Same. 1 van die overgenomen bedrijven wou zelfs een "praatje" met mij maken. Voor de voordelen te bespreken van een TWS aansluiting. Ik heb vriendelijk bedankt.
Probleem is alleen geld natuurlijk.

Jij kan wel zeggen ik doe het niet. Maar als jij groot genoeg ben voor hen. En ze bieden jou 3x een jaaromzet of misschien wel 4x. En je krijgt wat extra’s of misschien een goed betaalde baan. Dan gaan er een hoop toch overstag.

Of ze denken dan zelfs om na cool down periode opnieuw te starten. Om dan weer over genomen te worden.
Nou ja via via hoorde ik meer iets van 1x de jaaromzet, maar wellicht is dat niet het achterste van hun tong.

Maar je hebt ook kleine hostingbedrijven die het gewoon wel best vinden die willen niet de grootste worden, die hebben gewoon veel trouwe klanten en die zijn tevreden en vinden hun werkzaamheden leuk, die zullen zich niet snel laten overnemen.
Zie ook de Quote van November 2019 over deze handel in handel.
link? of alleen fysiek artikel?
“Hij zegt dat IPS zal worden ondersteund in de volgende groeifase, waarbij aanvullende investeringen in de techniek en de dienstverlening kunnen plaatsvinden.”

Lees: alle hardware naar PCextreme, domeinregistraties naar Yourhosting (Realtime Register) en het hele hostingplatform naar Plesk? Al die TWS pootjes krijgen exact dezelfde backend met een ander frontje (naam). Zeer logische stap voor een investeringsmij hoor, maar kom dan niet aan met dit soort marketingteksten.
Ik verwacht dat ze niet al te veel uniformiteit (buiten prijzen om)/samenvoegingen gaan forceren bij de TWS dochters. Volgens mij hebben ze liever dat de consument keuzes heeft, maar dat zo veel mogelijk van de keuzes het geld toch naar TWS gaat. Bepaalde interne processen zoals bijvoorbeeld beoordelingen en andere HR gerelateerde zaken worden vaak wel uniform genomen. Ze verwachten wel bepaalde winstmarges en/of groei te zien bij een bedrijf en ze sporen aan om dat bedrijven (zeker op het laatst genoemde vlak) van elkaar zullen leren.
Ben eigenlijk benieuwd wanneer Antagonist word overgenomen keer op keer als hosting overname lees hou ik mijn hart vast.
Die zijn van zichzelf al een stuk duurder geworden. De service is wel goed gebleven.
Niet helemaal. Die pakketten zijn ook anders dan vroeger.

Als je een oud pakket hebt blijf je die oude prijs houden :). Bij overname van TWS ga je gewoon de nieuwe prijs betalen die dus 150% of hoger is.
Vanaf wat voor grote hebben ze toestemming nodig? blijven nu wel erg groot groeien tot een monopoly
Dan zou het een Duopolie zijn. Maar naast spelers als AWS en Azure zijn het nog kleine partijen.
je hebt 2 teams die alles opkopen, beetje de positie van KPN & Ziggo :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee