Total Webhosting Solutions neemt Skyberate en MageHost over

Total Webhosting Solutions neemt twee Nederlandse hostingbedrijven over. Het gaat om Skyberate en MageHost, partijen die zich richten op het hosten van e-commerceplatforms als Magento en Shopware. Overnamebedragen zijn niet bekendgemaakt.

Volgens Total Web Hosting is Skyberate uit Doetinchem een van de grootste hosters op het gebied van e-commerce in Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in Magento, WordPress en Shopware. De eigenaar van Skyberate stelt dat het zeventien jaar oude bedrijf door de overname door TWS verder kan groeien.

Ook MageHost uit Valkenswaard is een e-commercehostingpartij. Het bedrijf bestaat sinds 2012 en richt zich op het hosten van Magento- en Shopware-platforms. De oprichter van MageHost stelt dat hij zich door de overname verder kan richten op de technologische ontwikkeling van zijn platform.

Total Webhosting Solutions heeft in de afgelopen jaren tal van hostingbedrijven overgenomen, waaronder Argeweb, PCextreme, VIP Internet en Savvii. Volgens de TWS-website zijn nu 24 hostingbedrijven onderdeel van het concern.

Steeds meer kleine, Nederlandse hostingpartijen komen in handen van de twee grote hostingconcerns. Naast TWS is er nog een andere grote hostingpartij die veel overnames doet in de sector: Team.blue. Dat fusiebedrijf van TransIP en Combell nam onlangs SuperHosting en WebRuimteHosting over.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

30-07-2020 • 10:05

18

Submitter: Barryvdh

Reacties (18)

18
18
12
1
0
5
Wijzig sortering
En zo wordt de spoeling steeds dunner... Het zijn interessante ontwikkelingen en ik heb al meer dan eens klanten en voormalige klanten overgenomen zien worden door TWS. Terwijl de prijzen vrijwel zeker omhoog gegooid zullen gaan worden, wordt techniek, infrastructuur en kennis op de achtergrond geconsolideerd. Een slimme investering van TWS... Ehhhh... Strikwerda bedoel ik.
Spoeling wordt idd steeds dunner, hosting gaat dan uiteindelijk naar het centrale platform van de grote jongen.

Prijzen worden idd duurder maar gelukkig zijn er ook steeds meer buitenlandse aanbieders die server in amsterdam hebben staan. Neem bijv upcloud, heel snel en daar zijn dan weer aanbieders voor die het tegen een betaalbare prijs managed aanbieden. Als ik de prijzen bij sommige Nederlandse aanbieder zie schrik ik me rot.

Even snel gekeken, heb nu 6vcores, 16gm mem, 160gb hdd/sdd, 200 gb external backup, managed voor 146,50 ex btw. Draait op openstack omgeving.
Even snel bij magehost gekeken, oei 3cores 4gb intern 20gb hdd voor 145 euro. Nogal een verschil.

[Reactie gewijzigd door bbob op 24 juli 2024 16:28]

Je krijgt ook waarvoor je betaald. Managed Hosting is een behoorlijk breed begrip.
Ik heb aanbieders van zgn 'managed hosting' omgevingen gebruikt, maar er is vaak weinig 'managed' aan kan ik je vertellen. Ik heb weleens aan de achterkant mogen kijken bij een dergelijke aanbieder en zag dat men de helft van de servers ongepatcht en met zwaar verouderde software hadden draaien. Gebakken lucht is het.
Het wisselt een beetje per toko maar wat vaak ook een probleem is is dat er niet gepatched kan worden omdat de klant het niet wil. ( applicaties die stuk zouden gaan, of software die maar specifiek werkt met een bepaalde glibc / php / noem maar op versie).
Managed hosting is uiteindelijk gewoon alleen onderhoud van je server, patches, updates en als je probleem hebt dat server gerelateerd is kun je helpdesk bellen.

De meeste aanbieders werken als ze slim zijn toch met images voor magento waar alles in zit. Updates kunnen automatisch dus heel veel onderhoud is er niet.

Als je een probleem met je shop hebt zullen ze in eerste instantie kunnen waar het kan zitten maar dan zeggen shop probleem en ja dat valt niet onder het managed deel.

Wil je echt een managed shop hebben, dan is er een ander prijskaartje. alle extensies moet men controleren want die moet men onderhouden c.q goed of afkeuren. Je kan dan zelf weinig aan je shop doen. Dan kom je eerder bij standaard shop aanbieder uit die alles voor jou doet.

Maar vele maken idd niet echt duidelijk wat ze onder managed verstaan. Dan heb je ook nog de sla als server er uit vliegt. Dat is eerder van toepassing als je zelf nog een server hebt. Zie je op een goed werkend cloud platform dat heb je weinig meer met sla te maken. d.w.z gaat er iets mis start men jou image of op een andere server op of heeft het hele cloud deel een probleem en lost men dat zo snel mogelijk op.
Ik ben dan ook voor betrouwbaarheid voorstander voor shop in een cloud waar je uptime qua hardware heel dicht tegen de 100% aan zit.
Het is met name de service en kennis (lees: het gebrek eraan) waardoor ikzelf al snel ben afgehaakt bij Nederlandse providers. Voor dat beetje extra huur ik zelf wel iemand in.
Managed is bij de meeste en in mijn geval de server die ze managen. Updates of nieuwe php versie dat soort zaken. Als probleem met server is kijken waar het zit. Had deze week magneto 2 probleem, dat lossen ze niet op en valt niet onder managed deel. (begrijpelijk)
Maar wel inrichten backups, script voor copy van live naar dev server.
Klopt. Er is echter ook een grijs gebied. Bijvoorbeeld omdat je Magento installatie moeite heeft om al het verkeer te verwerken. Ik heb dat ooit meegemaakt bij een partij uit Haarlem, die bij hoog en bij laag beweerden dat het aan de webshop lag. Ze hadden meerdere servers nodig om de boel in de lucht te houden.

Maar het was gewoon onkunde. Daar kom je pas achter als je zelf diep de materie in gaat. De shop staat nu bij Amazon, voor een fractie van de kosten en zonder downtime.
Klopt magento is niet eenvoudig om goed te krijgen qua snelheid. Verhalen vaan meerdere servers heb ik ook al gehoord, terwijl het met veel minder ook kan als je alles goed instelt, caches redis enz.

Heb trouwens ook naar amazon gekeken, maar naar verhouding vrij duur en langzaam als je dat vergelijk met bijv upcloud. (verhuis ik denk ik volgend jaar naar)
hier vergelijking: https://www.vpsbenchmarks.com/compare/ec2_vs_upcloud

Byte.nl zit bijv bij digitalocean. als je beetje gaat zoeken zie je wie wat waar doet en soms ook welke marges ze er op zetten.

[Reactie gewijzigd door bbob op 24 juli 2024 16:28]

AWS/Azure zijn zeker niet goedkoop. Maar bij zeer grote volumes krijg je wel een pak korting, en dan begint dit wel veel interessanter te worden. Google cloud is daarom een buitenbeentje eigenlijk, omdat je een aantal gratis uren krijg per dag, namelijk 28u. Hiermee kan je wel gemakkelijk een F1 instance draaien en dit voor 24u gratis, je moet alleen kijken dat je instances niet boven de 1 kunnen gaan via je config.yaml. Als ik bekijk voor een bepaalde saas app inclusief database kost mij dit bij azure bijvoorbeeld een 150 euro per maand. Bij google hover ik rond de 50-60 euro per maand voor hetzelfde.

Maar laat ons nu slim zijn, stel ik neem een action pack kostprijs = 400 euro (laatste keer dat ik gechecked heb althans, denk dat het ondertussen wel meer is), neem er het office abonnement af, 100 euro/jaar. Dan krijg je maandelijks 100 euro azure credits. Dat is 1200 euro waarde - de kostprijs van het actionpack (en office). Dan hou je nog 900 euro over. 150x12= 1800 - 900 = 900 euro per jaar moest ik dit op azure draaien. Bij google betaal ik 60x12 = 720. Dat is jaarlijks 180 euro minder. Dat is niet zoveel uiteraard. Maar dit is slechts een "kleine" SAAS applicatie met dagelijks een 40tal "heavy" gebruikers en nog een 200 tal zeer lichte gebruikers. Zelfs moest dit groter worden, dan zit ik bij Google nog altijd goedkoper. Er is wel een punt waarop we gelijk komen en Azure uiteindelijk zelfs goedkoper wordt. Maar als ik dat punt ooit zit, dan lig ik daar echt niet meer wakker om het zo te zeggen.
Als ik zelf kies, dan draai ik op Google Cloud omdat je veel dingen "gratis" krijgt. En draai nu alles op GC al gedurende 5 jaar. Ik heb ook dingen op digitalocean draaien, en AWS en Azure. Maar daar betaald de klant voor, en niet ikzelf.

Als je de standard environment neemt op GCP moet je alleen je code uploaden, url linken (en ssl certificaat of gebruik maken van hun auto ssl certificaat).

Maar nu het grote probleem bij veel van de grotere partijen is support ... Probeer jij maar eens support te krijgen bij een zeer grote partij. Zelfs al neem je het duurste package, dan is het dikwijls nog een probleem (al meerdere malen meegemaakt bij mensen die een rekening hebben van enkele 10.000 euros per maand bij deze diensten). Bij een kleinere speler is de kans veel groter dat je geholpen zal worden.

Maar als jij een pakket neem voor magento hosting en het draait niet lekker, dan hoort dat voor mij daar wel bij. Natuurlijk is dit moeilijk, omdat het gewoon aan een bepaalde plugin kan liggen die het probleem veroorzaakt. En dat is dikwijls een grijze zone.

Bij een gekend belgisch bedrijf kan je gemakkelijk een VPS huren ... Volledig managed, maar je mag niks installeren ... Nu ik maak nog altijd gebruik van MC (midnight commander), dat stond er niet op. dus maar op gezet. En sommige collega's kennen echt geen command line op linux. Dus dan is MC een "veiliger" alternatief. In principe zou nu al onze support vervallen en zijn er problemen, dan is het ons probleem. Maar is MC nu zoiets baanbrekend dat het de stabiliteit van het systeem in gevaar brengt ... niet echt. Uiteraard als je met de firewall gaat liggen prutsen etc, dat is helemaal wat anders

Kleintjes die worden overgenomen door grotere is een normale gang van zaken. Maar het is niet altijd een goede zaak. Prijzen gaan dikwijls omhoog, support is minder. Het kan ook andersom uiteraard, maar spijtig genoeg heb ik dat nog niet dikwijls gezien

[Reactie gewijzigd door cricque op 24 juli 2024 16:28]

Klopt, zat 15 jaar bij PCExtreme, word overgenomen door TWS en ik zou 3x de prijs moeten gaan betalen. (€75.00)

Zit nu bij een buitenlandse partij, inclusief 2 domeinen (€ 15,60) nog goedkoper dan waar ik 15 jaar zat. :)
Ik heb ervaring hoe dat gaat met TWS: mooie beloftes over het in stand houden van de overgenomen bedrijven, maar ondertussen wordt er een hoop uitgehold en geconsolideerd. Op een paar eigenaren en directieleden na wordt er niemand beter van. Bah.
Heb zelf flink wat ervaringen als gaat om managed hosting. En zie toch echt een heel groot verschil tussen de de jongens hier en grote partijen in het buitenland. Verschil zit hem in de prijs=buitenland is goedkoper en service. Zo zit ik nu bij een managed hoster die draait op Google cloud, en als ik vragen heb over mijn wordpress site/woocommerce store wordt dat opgepikt. Enigste nadeel vindt ik zelf dat je gelimiteerd wordt in het aantal php workers. Maar ze moeten je natuurlijk wel ergens in overhalen om een beter pakket te nemen.

Als ik dit vergelijk met een aantal Nederlandse partijen die kwamen met astronomische bedragen en een flinke 9/5 mentaliteit. Buitenlandse partijen kan ik 24/7 bereiken :)
Anoniem: 58485 @stftweaker30 juli 2020 13:18
De reden waarom je een manager server/vps wilt is omdat je geen limitaties wilt hebben. Als je spreekt over goedkopere servers in het buitenland met als "cap" het aantal PHP workers dan noem ik dat gewoon duurkoop.
Een Managed Server/VPS wil je juist omdat je geen tijd wil besteden aan het regelen van randzaken, zoals antivirus, beheer, pathes, upgrades, nginx config, apache config, caching, etc etc.

Een managed servives neem je niet om dat je geen limitaties wil. Dan neem je juist een eigen server.
Betaal 100 piek in de maand dus goedkoop noem ik het niet :). Snap wat je bedoel alleen ja als dat de enige limitatie is dan ben ik wel blij :)
Ach, gewoon een paar transip vps'jes en een Runcloud provisioner ofzo, en alles gaat als een trein. Als er wat fout gaat bij het aanklooien in de ssh kun je bij Runcloud terecht. Als het netwerk plat ligt dan wordt er ook wel iemand bij transip wakker en heb je daar toch geen invloed op.

Veel goedkoper dan een Google Cloud instance met een beetje performance joh. En een kind kan de was doen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.