Marvel's Avengers komt ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X

Marvel's Avengers komt eind dit jaar ook naar de PlayStation 5 en Xbox Series X. De next-gen-versie zal meteen bij de release van de consoles beschikbaar komen. De current-gen-versie komt in september uit, kopers van deze versie krijgen een gratis next-gen-upgrade.

Volgens uitgever Square Enix zullen de next-gen-versies betere textures en pantservernielingen krijgen ten opzichte van de current-gen-versies. Daarnaast zal het spel gebruikmaken van de raytracingcapaciteiten van de consoles en zullen de spellen door het gebruik van de ssd snellere laadtijden hebben. PS5-spelers kunnen tot slot kiezen tussen een Enhanced Graphics Mode of een High Framerate Mode.

Wie bij de release in september de PlayStation 4- of Xbox One-versie koopt, krijgt gratis de Playstation 5- of Xbox Series X-versie. Daarbij moeten spelers wel in hetzelfde ecosysteem blijven. Een upgrade van de PlayStation 4 naar de Xbox Series X is bijvoorbeeld niet mogelijk. Bij het upgraden behouden spelers hun voortgang en profielen. Square Enix maakt ook cross-gen-multiplayer mogelijk, waardoor bijvoorbeeld PlayStation 4-spelers samen kunnen spelen met PlayStation 5-spelers.

Sony schrijft dat spelers worden geüpgraded, ongeacht of ze het spel digitaal of fysiek hebben aangeschaft. Het is onduidelijk of kopers van de fysieke PS4-versie, ook de upgrade krijgen bij aanschaf van de PlayStation 5 zonder schijflade. Eerder maakte Electronic Arts bekend dat EA-spellen vooralsnog niet op die manier te upgraden zijn, maar dat het wel die mogelijkheid onderzoekt.

Zowel de Xbox Series X als de PlayStation 5 staan gepland voor een release in het laatste kwartaal van 2020. Tweakers schreef eerder een preview van Marvel's Avengers. Bij de uitgave op 4 september, komt Marvel's Avengers ook beschikbaar voor Google Stadia en Windows.

Door Hayte Hugo

Redacteur

23-06-2020 • 12:13

50 Linkedin

Reacties (50)

50
42
21
2
0
12
Wijzig sortering
Het Nederlandse Nixxes is volgens de eigen site (https://www.nixxes.com/marvels-avengers-announced-at-e3/) opnieuw ingeschakeld om de game te converteren naar extra platforms. Voorheen deed Crystal Dynamics enkel de Xbox-versie en deed Nixxes de PC- en PS-versies. Is dat nu ook het geval? Doet Nixxes nu ook de PS5-versie erbij?
Misschien dat @.oisyn daar meer over weet :)
Thanks, dat verklaart een hoop :+
Het klopt dat hij er meer van weet, wat hij weet is voor ons nog een vraag. :P
^^ Dat dus :P. Zonder officiele aankondiging van wat wij zoal doen kan ik daar weinig over zeggen helaas :)
Nixxes maakt sinds een paar jaar ook content. Voorheen was het inderdaad de partij die ports maakte maar voor zo ver ik weet waren ze bijvoorbeeld volledig verantwoordelijk voor de VR content voor de PS4 versie van Rise of the Tomb Raider.

Er staat trouwens nergens op die link dat ze de game converteren. Er staat:
"Marvel’s Avengers is Nixxes’ largest project ever, with multiple content and cross-discipline development teams working under the direction of our long-time partners, Crystal Dynamics. We can’t wait to share more details in the future."

[Reactie gewijzigd door walterg op 23 juni 2020 12:58]

Google Stadia versie van verschillende games is door Nixxes gedaan. Avengers komt naar Stadia
Volgens mij draait de backend van Google Stadia op Linux; dat suggereert dat er een Linux Port komt (al dan niet publiekelijk beschikbaar).
Nee, dat suggereert het niet.. Stadia draait op Linux en OpenGL, maar dan wel een heel eigen omgeving. Jou opmerking is ongeveer gelijk aan dat de Playstation op OpenBSD draait en er dus een OpenBSD port van een PS4 game komt.
Jou opmerking is ongeveer gelijk aan dat de Playstation op OpenBSD draait en er dus een OpenBSD port van een PS4 game komt.
Dan heb je mijn post toch niet helemaal goed begrepen. Als de PS4 op OpenBSD draait, dan is er per definitie een versie van alle PS4 games die op OpenBSD draait.

Je hebt gelijk als je bedoelt dat er geen GNU/Linux-port hoeft te komen, als is de overstap van Stadia/Linux naar GNU/Linux waarschijnlijk helemaal niet zo groot.
"Het is onduidelijk of kopers van de fysieke PS4-versie, ook de upgrade krijgen bij aanschaf van de Playstation 5 zonder schijflade. Eerder maakte Electronic Arts bekend dat EA-spellen vooralsnog niet op die manier te upgraden zijn, maar dat het wel die mogelijkheid onderzoekt.", de Blu ray opsturen en een psn code opsturen? Zal wel een arbeidsintensief en wellicht onwenselijk proces zijn.

Voor Sony is het upgrade proces wel een voordeel dat je in dezelfde console reeks moet blijven gezien het marktaandeel van de PS4.
Nee zo gaat Sony het echt niet doen. Als je de game in september voor de PS4 op disc koopt en je wilt de upgrade naar de PS5 versie van de game, dan heb je dus de PS5 met disc tray nodig. En wordt de PS5 versie voor je gedownload die je kan spelen met de PS4 disc in je PS5.

Met de DE is alles aan je account gekoppeld en kan je afhankelijk van de versie van de Playstation waar je op ingelogd bent de PS4 of PS5 versie van de game spelen.

[Reactie gewijzigd door ZesBarkiePK op 23 juni 2020 13:24]

Ik kan dit enigzins bevestigen. Ik had een fysieke game van CoD Ghosts voor de PS3 aangeschaft op release. Hierin zat een upgrade code naar de PS4-versie (wat overigens slechts beperkt houdbaar was. Ik meen te herinneren dat het nog 6 maanden geldig was sinds de release van de game). De game code gaf je de mogelijkheid om op de PS4 een speciale digitale exemplaar van CoD Ghosts (PS4) te downloaden -nadat je een bedrag van €9,99 had betaald- echter kon je deze digitale versie alleen via de PS Store vinden als je de code had toegevoegd aan je account. Vervolgens moest je een fysieke PS3 CoD Ghosts in je PS4 doen om de digitale versie te mogen spelen. Zonder deze game kon je de PS4-versie niet spelen. Waarschijnlijk hadden ze dit gedaan om doorverkoop van de PS3 versie tegen te gaan.

Voor Battlefield 4 had ik een Digitale versie van de PS3 aangeschaft op release dag. Op de PS4 kon ik vervolgens kosteloos voor een tientje (€9,99) het digitale exemplaar voor de PS4 downloaden.

Edit: De fysieke CoD Ghosts PS3 voucher was inderdaad beperkt geldig, er staat namelijk 31-03-2014 als Redemption expiry date opgegeven. Ik had mijn PS4 op release op 29 november 2013 ontvangen. Dus de code was slechts 5 maanden geldig.

@Hunterrnl Ik weet niet wat de fysieke BF4 versie voor voorwaarden had. Maar voor de digitale PS4-versie heb ik geen cent hoeven te betalen omdat ik het al digitaal voor PS3 had. Check het hier ook op de officiële PlayStation blog. Het lijkt er op dat ik dan inderdaad voor CoD Ghosts naast het verzilveren van de code ook een tientje heb moeten betalen. Dan is het nu wel mooi dat het bij de transitie van PS4 naar PS5 dus kosteloos gaat.

@84hannes Ik heb het gecorrigeerd. Bedankt voor je feedback.

[Reactie gewijzigd door Ram-G-maN op 24 juni 2020 16:02]

Weet je het zeker dat het kosteloos was met Battlefield 4 ? Heb ook BF4 in bezit en hier op me doosje staat gewoon dat je 10 euro moest betalen voor een upgrade naar de PS4 versie.
echter kon je deze digitale versie niet via de PS Store zelf vinden mits je de code had toegevoegd aan je account.
Verwarrende tekst, bedoel je wellicht
echter kon je deze digitale versie niet via de PS Store zelf vinden tenzij je de code had toegevoegd aan je account.
echter kon je deze digitale versie gewoon via de PS Store zelf vinden mits je de code had toegevoegd aan je account.
Pro-tip: als je moeite heb met het verschil tussen mits en tenzij, vermijd ze
echter kon je deze digitale versie alleen via de PS Store zelf vinden als je de code had toegevoegd aan je account.
Hmm als ik oude games tegenkom op steam en ik heb daar nog de cd van of product code.

Dan is het een kwestie van een mailtje met daarin de foto’s van de producten. Ik krijg dan meestal in 24 uur een nieuwe product code opgestuurd en ik kan de game digitaal toevoegen aan mijn steam bibliotheek zonder extra kosten.

Dat noem ik service want ik heb er namelijk al voor betaald. Ook al is dat bij sommige games 25 jaar geleden 😅
Anoniem: 1350842
@redslow23 juni 2020 12:47
Alleen het probleem wat je daarmee creëert is dat het heel gevoelig is voor exploitatie natuurlijk. Stel wij willen allebei Avenger's spelen, ik heb een PS4 en jij een PS5. We kopen samen het PS4 spel en betalen allebei de helft, dat stuur ik een foto'tje op en krijg een code voor het PS5 stel waarmee jij het kunt spelen. Nu heb je allebei het spel en heb je maar 1x betaald, wat dus in theorie weer een verkoop van een spel kost (dat zal niet 1 op 1 zo uitkomen, maar over het algemeen gezien).

Op PC heb je dat natuurlijk ook, maar dat zijn wel minder nieuwe games dan de games die op PS4 en PS5 uit komen. Aangezien alle nieuwe games toch via een store gaan en vaak alleen een papiertje in het doosje hebben.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1350842 op 23 juni 2020 12:48]

Kan het niet zo zijn dat er wellicht een serienummer hardware gebonden wordt? Wanneer je het nummer invoert op de PS5 hij gedeactiveerd wordt op de PS4? Of is dat technisch niet haalbaar. Met OEM licenties van Windows enzo doen ze dit volgens mij al jaren zo.
Anoniem: 1350842
@OMD23 juni 2020 13:45
Dat zou inderdaad een optie zijn, ik weet natuurlijk niet specifiek welke technische mogelijkheden er zijn voor ontwikkelaars.
Zoiets kan maar eenmalig per disc. Ze sturen zeker geen productcode op als je serienummer niet zichtbaar is op de disc (ja elke disc heeft een uniek serienummer)

Edit: vreemde autocorrect gecorrigeerd

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 23 juni 2020 13:49]

Anoniem: 1350842
@mikesmit23 juni 2020 13:46
Dat is zo, maar dan is dus nog steeds iedere disc 2 kopieën van de game die 2 mensen kunnen spelen. Uiteindelijk zou bijvoorbeeld het echt opsturen van zo'n disc het oplossen, maar dat is ook een logistieke operatie die niet bepaald efficiënt is.
Al snap ik dat het kosten met zich meebrengt, ik vind het wel zonde dat het niet de MCU avengers zijn. Al was Spider-man dat ook niet en heb ik me ook prima mee vermaakt.
Het spel staat los van de MCU, dus MCU Avengers gebruiken zou alleen maar verwarring veroorzaken.
Je verwacht in een Avengers game dat Captain America en Iron Man meedoen en niet dat die dood zijn, omdat dit in de film ook zo is. Dat de game al dezelfde bezetting heeft als de films en de kostuums er ook sterk op lijken is al een behoorlijke win voor de MCU fans.
Het kan toch gewoon eerder afspelen in de tijdlijn? Waarom moet het recent zijn?

Edit: Ik lees in de preview idd een spoiler dat het lastig maakt, maar dat is maar net hoe ze het nu brengen. Groot verschil met MCU is niet het kwijtraken van Captain America, dat gebeurt hier ook, maar Iron Man wel. Volgens mij kan je dat ook anders schrijven (dat CA om een andere reden er niet bij is) en een punt voor Infinity War/Endgame pakken.

Veel mensen zullen teleurgesteld zijn dat hier andere personages te zien zijn. Dat ze niet vasthouden aan MCU tijdlijn is geen probleem, we hebben immers ook al 3 iteraties van Spider-Man gezien. Dat wil niet zeggen dat de personages helemaal om moeten imo. Er zit een groot verschil tussen spelen als een onbekende Iron Man en 1 die lijkt op Robert Dowey Jr. Dan is het dat toch net niet.

Volgens mij snappen DC en Marvel niet dat mensen niet zitten te wachten op 30 verschillende tijdlijnen met 100 verschillende personen. Je ziet het al aan de diverse previews dat ze zich eraan storen, dat gaat de game gewoon minpunten opleveren.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 23 juni 2020 16:25]

Wanneer moet het zich afspelen dan? Heb je het verhaal al eens gelezen waar het spel overgaat? Kan je dat plaatsen in de MCU? Nee, het is zijn eigen ding en heeft daarom zijn eigen uiterlijk, juist zodat knulletjes als jij hun hoofdjes niet gaan breken over wanneer in de MCU dit zich heeft af kunnen spelen.
Je bent je ervan bewust dat veel van de MCU cast is gekozen op basis van hoe hun looks overeen komen met de comics, waar ook deze personages hun uiterlijk van halen?
Volgens uitgever Square Enix zullen de next-gen-versies betere textures en pantservernielingen krijgen ten opzichte van de current-gen-versies. Daarnaast zal het spel gebruikmaken van de raytracingcapaciteiten van de consoles en zullen de spellen door het gebruik van de ssd snellere laadtijden hebben.
Oftewel : We hebben het spel gemaakt voor de PS5, maar met lagere textures hebben we het gewoon doorgezet naar de PS4.
Ik ben bang dat dit op de PS4 simpelweg oneindige wachttijden op gaat leveren.

En ik ben ook bang dat er in de komende tijd steeds meer van dit soort games uit gaan komen, die redelijk twijfelachtig tot brak gaan draaien op ps4, omdat ze gemaakt zijn voor ps5 maar ze dubbel gereleased moeten worden van sony.
Anoniem: 1350842
@Gomez1223 juni 2020 13:48
Helemaal verkeerd gelezen

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1350842 op 23 juni 2020 13:49]

Ik denk persoonlijk dat dingen als textures, panstervernielingen (hier en daar dus wat models die aanpasbaar zijn), Raytracing en laadtijden sowieso dingen zijn die het spel niet maken of breken. Het lijkt meer alsof de games voor de PS4/Xone zijn gemaakt, en deze extra's zijn toegevoegd. Ik denk als we echt een spel krijgen die specifiek voor die hardware gemaakt is, we dit niet zien in kleine extra's die net als in een PC game aan en uit te zetten zijn, maar we eerder grotere werelden zien, of gameplay veranderende elementen.

(mag ik toch hopen)
De PS5 versie zal gewoon sterk lijken op de PC versie, maar wellicht met iets lagere settings. Laadtijden zijn wel vaker een probleem op de oude consoles, maar het lijkt mij niet zo waarschijnlijk dat je straks drie minuten per level moet wachten. Vergeet niet dat de game al een tijdje in ontwikkeling is. Ik denk juist dat de PS5 en Series X versies een nagedachte zijn en niet de focus.

In 2021 en 2022 zal jouw voorspelling waarschijnlijk wel uitkomen. Dan zullen we vast merken dat de PS4/Xbox One versies van games gebrekkig zijn geoptimaliseerd. En als er games uitkomen zonder laadtijden, dan zullen ze daar inderdaad een trucje voor moeten bedenken op de oude consoles. Er komen overigens genoeg rampzalige games uit in het midden van console generaties, dus dat risico is er altijd wel.

Dat stukje dat Sony een dubbele release zal dwingen klopt niet. Sony zal zich qua exclusives volledig richten op de PS5. Ghost of Tsushima en The Last of Us 2 zijn gewoon PS4 games die een upgrade krijgen. Microsoft pakt het anders aan en zal de huidige consoles nog twee jaar ondersteunen met nieuwe games.
PS5-spelers kunnen tot slot kiezen tussen een Enhanced Graphics Mode of een High Framerate Mode.

Betekent dit dat de Xbox Series X deze optie niet heeft of dat het niet nodig is om twee aparte modes te hebben omdat zowel die versie beide tegelijk aan kan?

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 23 juni 2020 13:16]

Zie hier, de onopvallende manier hoe PS5 opnieuw weer extra media-aandacht krijgt :+ "De PS5 krijgt extra mogelijkheden die de Xbox Series X niet krijgt!"
Aan vermoedens hebben we niet zoveel, dat had ik namelijk zelf ook kunnen invullen. Vandaar mijn vraag in de hoop dat er een officieel antwoord was. Dat Series X slechts 1 van de 2 kan doen lijkt mij onlogisch, gezien de Series X op papier krachtiger is.

Die heb ik inmiddels zelf al gevonden: Square Enix maakt details over de Xbox en PC versies later pas bekend. "We’ll have more details to share on Xbox Series X, Stadia, and PC specific features at a later time."

Dit is nu meer gedeeld vanwege de PS5 nieuws rondom de game vanuit Sony. Ik vermoed (hebben we nu ook niet zoveel nee) dat de Xbox dat ook zal ondersteunen en later bekend wordt gemaakt.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 23 juni 2020 13:17]

De Xbox is ook krachtiger ;)
Xbox Fanboy? Ik heb alle Sony consoles gehad vanaf de PlayStation 1 steeds op release en heb nu een PS4 Pro en PSVR in afwachting van PS5 en PSVR 2 :O :O

Mensen zoals jij verzieken forums omdat ze niet gewoon naar de feiten kunnen kijken. De Xbox Series X is gewoon krachtiger op papier, dat is een feit. De Xbox Series X heeft ook een bagger aanbod aan exclusives, ook dat is een feit. Dat jij je aankoop van de PS5 moet verantwoorden voor jezelf en je omgeving is aan jou, maar mij een Xbox fanboy noemen zegt veel meer over jou.

Jouw antwoord op mijn terechte vraag: "Xbox zal vermoedelijk slechts 1 van de 2 doen, niet beiden." Geeft al genoeg aan over jouw zwart-wit denken en je toont alleen maar aan dat je een fanboy bent. Daarnaast kom ik met bronnen waarmee ik aangeef dat Square Enix dit later bekend zal maken, omdat dit nu een promotie actie is vanuit Sony. Ook geef ik aan dat de Series X dus wellicht gewoon dezelfde modes zal ondersteunen.

Foei Bones, foei.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 23 juni 2020 13:33]

Mensen zoals jij verzieken forums omdat ze niet gewoon naar de feiten kunnen kijken. De Xbox Series X is gewoon krachtiger op papier, dat is een feit.
Je bent zelf onderdeel van het probleem :+

Het verschilt namelijk per onderdeel of de ene danwel de andere krachtiger is. Ja de Xbox heeft meer Teraflops. Maar de PS5 kan weer een sprintje trekken naar een hogere kloksnelheid. Beide hebben snelle SSD's maar die van de PS is weer een stuk sneller bv.

Onder aan de streep zal er in de praktijk niet veel veranderen vergeleken met nu. De ene game zal beter draaien op kamp groen, de andere op kamp blauw. Het ligt er zo enorm veel aan hoe de game is opgebouwd.

offtopic:
Tevens een van de redenen waarom ik beide consoles in huis haal. Geen explusives die ik moet missen + voor de multi platform games kan ik de Digital Foundry analyse mooi afwachten om te kijken op welke van de twee de betreffende game het beste draait.
Nou nee, ik stel namelijk de vraag omdat expliciet alleen de PS5 genoemd wordt in het artikel. Aangezien de Xbox simpelweg meer GPU cores ter beschikking heeft én hogere gelokte CPU, is het niet onterecht om te stellen dat die op papier krachtiger is. Dus juist daarom mijn vraag, omdat ik wil weten of de Series X de modes helemaal niet heeft (deal met Sony) of dat het niet nodig is, omdat de Series X in de praktijk misschien toch voordelen heeft bij de ontwikkeling vanuit Square.

Maar zoals ik al aangaf heb ik zelf het antwoord al gevonden. Square maakt de details pas later bekend, aangezien de de game vanuit Sony ook wordt gepusth op hun blog.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 23 juni 2020 13:57]

Antwoord is dat de PS5 krachtiger is in de praktijk, vandaar de 2 modes. Xbox kan dat uiteraard niet.
Pc heeft zelfs tientallen modes aangezien je daar alles zelf kunt instellen. Dus het is als volgt:
PC > PS5 > xbox

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee