Bing Maps gaat kaarten van TomTom gebruiken

Microsoft start met de integratie van het TomTom-kaartenmateriaal in het Bing Maps Platform. De komende maanden worden klanten geleidelijk aan overgezet naar de nieuwe kaarten. Ook Bing.com en andere Microsoft-producten gaan de kaarten gebruiken.

Microsoft schrijft dat het Bing Maps Platform altijd meerdere dataleveranciers gebruikt en dat deze mix nu wordt aangepast. Microsoft specificeert niet welke leveranciers dit allemaal zijn, wel staat er bij Bing Maps een copyright-icoon van Here. Voor de base map data van dit Bing Maps Platform gaat Microsoft nu gebruikmaken van kaarten van TomTom. Voor Bing.com-klanten wordt dit sinds maart 2020 gefaseerd uitgebracht. Ook first party-Microsoft-producten die van Bing Maps gebruikmaken, worden sinds maart overgezet op kaarten van TomTom.

De gefaseerde integratie van de TomTom-kaarten in het Bing Maps Platform start deze week. De zakelijke klanten die hiervan gebruikmaken, krijgen deze verandering in de komende maanden te zien. De klanten hoeven hier niets voor te doen. Microsoft benadrukt dat er geen functionaliteit, api's of sdk's verloren gaan met deze migratie.

Het Duitse Windows United heeft een mail van Bing Maps, waaruit blijkt dat de integratie eind augustus klaar moet zijn. Klanten kunnen via het Bing Maps Dev Center de integratie vooraf inschakelen of zien wat de wijzigingen zullen zijn. Klanten kunnen daar ook zien of ze al op de nieuwe base map data zitten, of nog niet.

Het integreren van de TomTom-kaartendata is een gevolg van de uitgebreide samenwerking tussen Microsoft en TomTom. Het uitbreiden van deze samenwerking werd begin 2019 aangekondigd. De base map data van TomTom is voor de hele wereld, met uitzondering van China, Japan en Zuid-Korea.

Door Hayte Hugo

Redacteur

02-06-2020 • 10:36

85

Submitter: RedPixel

Reacties (85)

85
79
35
0
0
36
Wijzig sortering
Waar ik me nog steeds over verbaas is het probleem bij Google Maps die maar slecht blijft aangeven of je nu moet afslaan of niet.

Dit is zo slecht in te schatten of het nou de straat die je nadert of juist de volgende.

Dit systeem is bij TomTom vele malen beter ingericht dan bij Google Maps dus mogelijk dat ik Bing maar eens ga proberen als dat werkt.
Zelf heb ik wel eens met en tomtom en google-maps naast elkaar gereden. Het is mij opgevallen dat de afstand tot de afslag op de snelweg verschillend wordt uitgelegd. Volgens mij meldt google-maps de afstand tot het einde van de afslag, zo ongeveer bij het bord 'UIT'. De tomtom meldt de afslag als op het moment dat de uitrijstrook begint. meestal zo'n 400 meter eerder. Dat verschil zal je op de kaarten ook kunnen zien.

Buiten de snelweg, bijvoorbeeld binnen de bebouwde kom, is het afroepen van de afslag vaak best wel vroeg dus moet je even op het beeld zien of je de afslag direct naast je moet hebben of de volgende. Daar zit voor zover ik mij herinner geen verschil tussen. Beide laten een close-up achtig beeld zien van het punt waar je bent tot de afslag. Een questie van ff spieken.
Ik weet zeker dat het eerst precies andersom was. De afrit bij TomTom was (10 jaar geleden) de plek van het "uit" bord.

Ik vind dat heel onhandig want neem over 600 meter de afslag is ik kan nog wel deze vrachtwagen voorbij (als je er al langs zit) maar niet als je dan al eraf moet zijn omdat je dan nog eens 300 meter minder ruimte hebt.
Tsja. Dat is natuurlijk ook wel een beetje verkeersinzicht. Maar eens. Ik vind het soms ook wel eens vervelend als Apple maps aangeeft dat je nu de afslag moet hebben over 400 meter. Zit je dan op de linkerbaan XD.
Klopt maar mensen letten toch minder op de borden.

Met 600 meter kan je prima inhalen (of de actie afmaken) en met 300 meter misschien beter niet. Allemaal afhankelijk van de situatie. Maar ik zie bijna dagelijks (beter gezegd zag) mensen vreemde acties maken met uitvoegen omdat ze net te laat zijn. En ik rijd echt niet veel.
Ik wel en ik zie ze inderdaad ook.

Soms ben ik er zelf ook een hoor. Gewoon omdat ik vaak gewoon geen zin heb om even te wachten op die ene vrachtwagen of doordat men simpelweg geen ruimte laat om überhaupt een auto tussen te kunnen passen. Dan maar gas en er voorbij.
Gelukkig hebben zowel GoogleMaps als TomTom een vooraankondiging, zo ongeveer bij het eerste bord van de afslag zodat je dat bord kan missen omdat de sat-nav even aandacht vraag ;)
Grappig, het is nu inderdaad precies andersom. Dus google maps meldt de afstand tot het uit bord, waar TomTom het begin van de afslag aanhoudt. Dus precies wat @beerse aangeeft.
TomTom levert alleen de kaarten, niet de routeringsalgoritmes. Tenminste, dat laatste staat niet in het artikel.
Ik dacht dat de kaarten meta data bevatten die routeringsalgorimtes voeden.

bijvoorbeeld straat xyz heeft x seconden nodig om doorreden te worden om 14 uur,15 uur 16 uur 17 uur. zo dat de "cost" voor deze straat hoger is op drukke periodes en dus vermeden moet worden op piekmomenten.
Bedoel je dat Google Maps soms geen instructie geeft wanneer je die zou verwachten? Of eerder dat het aftellen naar het moment van de afslag niet duidelijk is?

Mocht het eerste het probleem zijn: de reden hiervoor is dat men bij Google Maps zich puur baseert op de hoeken waarop wegen kruisen en het algoritme op basis daarvan maar zijn best doet. Het doel van de kaart van Google Maps is ruimer dan alleen navigatie, waardoor ze hier niet altijd rekening mee houden bij het plaatsen van wegen op de kaart.

Op de kaarten van TomTom, Waze, Here, etc. is men veel meer bezig met het aspect "routering", waardoor men de hoeken bij kruisingen soms opzettelijk een beetje anders durft te zetten om zo toch de te verwachten instructie te geven.

Over het tweede kan ik weinig zeggen aangezien dit de implementatie betreft in de app en ik geen ervaring heb met Google Maps.
Ik heb stage gelopen bij siemens VDO (vlak daarna tomtom geworden). En daar werd waarschijnlijk veel meer (zeker relatief) getest door mensen.

Gewoon routes rijden met twee man met de software.

Waar google dan rechtdoor aan gaf werd dat handmatig gecorrigeerd.

Mijn vermoeden is wat jij hier zegt inderdaad. Google baseert zich veel meer op de kaart data. Daardoor kunnen ze goedkoop navigatiesoftware maken.

De navigatie van Tomtom is echt wel beter. Of het de meerwaarde van de aanschaf beter is moet je zelf bepalen.
Dit probleem heb ik ook regelmatig, vooral op voor mij onbekende snelwegen. Dit doet apple maps erg goed. Jammer dat hij qua features nog wat achterloopt van google maps
Apple kaarten zijn op basis van TomTom 😉
Ze gaan de kaarten gebruiken, niet de navigatie.
Ligt denk ik niet aan de kaarten, maar meer aan de navigatiesoftware die daar bovenop draait. TomTom maakt ook wel zelf navigatiesoftware, maar wat ze aan Microsoft leveren is denk ik enkel de data van de kaarten.
Ik gebruik altijd Here. Kun je gratis downloaden. Werkt helemaal prima.

Kunt daarmee ook kaarten offline binnenhalen.
Alleen een beetje jammer dat die je source van de autoradio verandert als je Apple Carplay gebruikt, en het ziet er in Apple Carplay ook niet uit. Als ik radio luister, en navigeer met Here WeGo, dan schakelt de radio altijd naar iPod mode, terwijl andere navigatie apps dit niet doen.
Daarom gebruik ik al langer Waze (ook van Google) en mijn ergernissen van navigatie via Google Maps zijn verdwenen.
Dit gaat over het kaartmateriaal en niet over de software van de kaarten. Dat is toch iets anders.
microsoft gebruikt kaart materiaal van tomtom dat wil niet zeggen dat het ook navigatie deel van tomtom gebruikt.
ander is het geen bing maps meer maar online tomtom navigatie.

zelf gebruik ik ook het liefst tomtom, als ze daar eindelijk activeren op android auto, kan je het tenminste veel beter gebruiken dan google maps.

google maps, waze en tomtom,
laatste rijdt het fijnst, maar google maps geeft route goed weer bij mij.

wel leuk om te zien dat android auto de map info ook door kan sturen naar instrumentenpaneel van de auto,
Misschien ondertussen niet mee maar kan me herinneren dat TomTom ook kaarten aanleverde bij Google Maps. Kan het zo snel niet googlen maar zal een jaar of 10 geleden zijn geweest.

Neem aan dat Google geen gebruik meer maakt van TomTom data?
Bij mijn weten is Google inderdaad al een hele tijd geleden afgestapt van de data van TomTom. Ze beheren nu een eigen kaart die ze deels baseren op satellietbeelden, AI, feedback van gebruikers in Google Maps en af en toe lijken ze ook wat beperkte imports te doen uit de kaart van Waze.
Anoniem: 498327 @Glodenox2 juni 2020 11:47
Als ze/we nou eens wat vaker in OSM kijken.... volgens mij heeft 90% in Nederland niet door dat de data daar toch echt het meest up to date is. Alle bouwblokken met goedgekeurde bouwvergunning staan er zelfs al in, daar kan geen ander tegenop.
Er hangen ook nadelen vast aan het gebruik maken van OSM als navigatieapp. Je bent daar namelijk verplicht om alle eigen toevoegingen die je doet op de kaart (om jezelf een beetje te onderscheiden) ook open source te delen. Daardoor wordt je dus eigenlijk aangemoedigd om niet te innoveren op vlak van kaartgegevens.

Verder heb je ook geen controle over de kaart en wordt je afhankelijk van de keuzes die de lokale community kiest uit te voeren. Meestal zal dit wel goed gaan, maar het is toch weer een risico.

Waarmee ik uiteraard niet wil zeggen dat het een slecht idee is of zo hoor ;) Het is prachtig dat je op die manier meteen een kaart hebt die bijna heel de wereld omvat en het open source aspect ervan zorgt er voor dat je kan meepikken van de vruchten van het werk van anderen.
Anoniem: 498327 @Glodenox2 juni 2020 12:07
Dat gebruikers er aan tweaken is een beetje achterhaald voor Nederland. OSM krijgt gewoon wekelijks alle updates uit de GBK van Kadaster/Gemeentes. Daar valt niet tegenop te hobbyen en ook niet tegenop te werken met eigen satelietbeelden zoals Google doet. Ik kan hier in de wijk zo wat straten vinden op OSM, waarbij de situatie op Google Maps die van 4-5 jaar geleden is.
Een kaart is zo veel meer dan de aanduidingen van huizen. Ik zie de mensen bij de gemeentes nog niet meteen nadenken over de hoek waarin ze straten intekenen om een bepaalde instructie te geven, bijvoorbeeld :P Voor zaken als bebouwde oppervlakken lijkt me een import zeker véél efficiënter dan het zelf te gaan doen, behalve als je dat op wereldwijde schaal wilt gaan uitrollen. En laat dat nu net zijn wat Google probeert te doen.

Maar de gegevens in Google Maps zijn inderdaad vaak zeer gedateerd. Niet al te toevallig ligt de situatie er vaak nog bij zoals ze was op het moment dat ze Google Map Maker hebben stopgezet...
Anoniem: 498327 @Glodenox2 juni 2020 12:28
Nederland is niet het enige land dat meewerkt. Sterker nog, er zijn ook een hoop landen die alles met OSM delen, maar Google weren, zoals bijvoorbeeld Costa Rica.
In europoort staat er nog een haven aangegeven die voor 2008 al gedempt is en waar een tanker park staat
is dat in OSM?
Ik ben abuis , mijn Garmin gaf dit aan
Je hebt gewoon controle, net als dat android opensource is. Google mag doen wat ze willen, zolang ze de source maar ergens hebben staan. Google kan zeggen, snapshot 2020-01-05 pakken we, en daar gaan we aan sleutelen, kan dat!
Het is toch maar schijn van controle hebben hoor. Als je gaat afwijken van die snapshot ga je in een eigen branch zitten waar het zeer snel moeilijk wordt om de nieuwe gegevens nog te mergen. Verder zou ik toch hopen dat je gewoon minstens elke week een nieuwe release van je kaart zou willen uitbrengen. Bij elke update loop je dan het risico dat de delen van de kaart die je aangepast hebt plots niet meer gaan bestaan of verlegd zijn. De kost van dat bij elke update opnieuw te fixen lijkt me toch niet te onderschatten.

En verder moet je die nieuwe versie nog altijd delen onder dezelfde licentie en kan iedereen dus je mooi nieuw idee gewoon overnemen. Ik weet dat dit nu eenmaal de filosofie van open source is en ik ben daar volledig voor, maar voor een bedrijf dat zich wil onderscheiden zal dit nu eenmaal een nadeel zijn. Dat is het enige dat ik hier wil zeggen.
Tja, geen een fatsoenlijke gratis app die OSM gebruikt, welke raad jij aan? Misschien mis ik iets.
Anoniem: 24916 @Glodenox2 juni 2020 12:23
Waze is Google maps met een andere software schil... Waze is al een hele tijd van Google.
Lees jezelf beter in voor je zulke conclusies trekt, naar mijn ervaring zitten er namelijk zeker verschillen in de kaarten van Waze en Maps, Waze gebruikt dan ook volledig een eigen kaartenbase. Meer daarover in heel veel online artikelen, zoals; https://fortune.com/2019/...google-maps-how-it-works/
Anoniem: 24916 @Ultrapc2 juni 2020 21:22
Een link sturen die ik niet kan bekijken omdat ik geen cookies wil accepteren, dan bezoek ik de site niet, maar dank voor de info.
Ik leer hier wat bij, dacht dat ze dezelfde Google Maps kaarten gebruikte.
Volledig fout. Waze heeft een op zichzelf staande kaart (zie waze.com/editor). Verder is Waze binnen de Alphabet Group nog altijd een op zichzelf staand bedrijf waarbij alleen de HR-afdeling gedeeld is met Google. Af en toe werken ze samen op bepaalde vlakken, maar dat verschilt niet zo veel van hoe gewone bedrijven met elkaar omgaan.

Doordat de kaart van Waze actief door vrijwilligers bijgehouden wordt is deze veel accurater in de meeste landen.
Here was onderdeel van Nokia, en met de overname van Nokia door Microsoft misschien meegekregen.
Nu is Here grotendeels eigendom van Duitse autofabrikanten. En, net als TomTom, gevestigd in Amsterdam.
Hoofdkantoor Here zit toch in Eindhoven?
Je hebt gelijk, ze blijken in zowel Eindhoven als Amsterdam te zitten. Wikipedia zegt hoofdkantoor in Amsterdam, maar KvK zegt dat HERE International B.V. in Eindhoven zit.
Microsoft specificeert niet welke leveranciers dit allemaal zijn, wel staat er bij Bing Maps een copyright-icoon van Here. Voor de base map data van dit Bing Maps Platform gaat Microsoft nu gebruikmaken van kaarten van TomTom.
Hier staat eigenlijk dat Bing Maps een Here private label is met content (kaarten) van Tomtom?
Nu staan er twee copyright labels. TomTom en Here.
Die uitgebreide samenwerking tussen Tomtom en Microsoft zal op termijn ongetwijfeld een overname worden. Met hardware gaat Tomtom het niet redden, dus de kaartdata en navigatie-algoritmen is waar het geld zit...
Die uitgebreide samenwerking tussen Tomtom en Microsoft zal op termijn ongetwijfeld een overname worden. Met hardware gaat Tomtom het niet redden, dus de kaartdata en navigatie-algoritmen is waar het geld zit...
Dat was ook mijn eerste gedachte bij dit nieuwsbericht, helaas onvermijdelijk... en ik zou het jammer vinden als er weer eens een Nederlands bedrijf wordt opgeslokt door een techgigant echter denk ik dat ze het anders niet gaan overleven...

Ook op de beurs is er positief op dit bericht gereageerd, TomTom staat vandaag al ruim 6% in de plus (AEX).
De oprichters van TomTom hebben vziw nog steeds een meerderheidsaandeel. En op z'n minst één daarvan is een Apple fan, die heb ik nog zien meecoderen aan de eerste iOS app.
een Apple fan
Ah, des te meer reden voor MS om de zaak over te nemen :)
Ik snap niet zo goed waarom dit nodig is. Last time I checked, heeft Tomtom niet bepaald het beste niveau van detail in z'n kaartmateriaal. Nou was Bing maps daar sowieso al niet de beste in, maar Tomtom ook niet.

In sommige gebieden biedt OSM zelfs nog meer detail: Bing en OSM

Maargoed, het zal wel eoa financieel dealtje zijn waar nu de developers mee opgezadeld worden.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 22 juli 2024 14:19]

In sommige gebieden biedt OSM zelfs nog meer detail
Dat is op zich niet zo bijzonder. OSM is op sommige (verrassend veel) plekken zo bizar gedetailleerd dat er volgens mij voor elke wereldwijde kaartaanbieder wel plekken zijn te vinden waar dit zo is.
OSM: OpenStreetMap. Dat ben je zelf. Doe mee en beschrijf de putdeksels bij jou in de wijk: https://www.openstreetmap.org/about
Zelfs OSM? OSM heeft in mijn ervaring juist meestal meer en recentere info m.b.t. wegen en - in ieder geval in Nederland - bebouwing. Bovendien staan zandpaadjes en kleine wandelpaadjes vaak wel op OSM en niet op bijvoorbeeld Google Maps.

Wel heeft OSM vaak minder info over wat er op een adres gevestigd is (zoals winkels, restaurants, e.d.).

Edit: en de zoekfunctie en de UI op openstreetmap.org zijn matig.

[Reactie gewijzigd door ChillinR op 22 juli 2024 14:19]

Als je OsmAND gebruikt gaat het prima hoor! https://play.google.com/s...etails?id=net.osmand.plus
Ook de mogelijkheid om kaarten te downloaden. En zoekfunctie prima.
Ik gebruik OsmAnd al jaren :) als mijn enige navigatie-app.

Ik vind de zoekfunctie van OsmAnd ook behoorlijk matig en inflexibel. Je moet er echt mee leren werken. De zoekbalk lijkt flexibel, maar dat is bedrieglijk. Hij heeft vaak een stad of de huidige locatie op de kaart nodig als context, maar soms ook niet. Meestal moet je eerst de stad zoeken, dan de stad aanklikken, en dan de straat zoeken. Maar soms ook niet. En dit wordt niet uitgelegd. Als je één zoekbalk hebt (zonder verdere UX hints) verwacht je (ik althans) flexibiliteit.

En vinden van bedrijven, diensten, en faciliteiten is ook vaak lastig. Vaak krijg je een hit die veel verder weg is dan de ditchtstbijzijnde vestiging.

Ik ben érg blij met OsmAnd hoor; vind het fantastisch dat het er is en ben meestal tevreden over de navigatie. Ook op vakantie in m'n eentje heb ik er echt veel aan gehad om 'on the fly' te kijken waar ik ben, routes uit te stippelen en busstations te vinden in afgelegen plaatsen in Azië.

[Reactie gewijzigd door ChillinR op 22 juli 2024 14:19]

Ja, OSM is praktisch altijd beter dan google maps, bing, tomtom, dus dan ook beter dan bing hè
Nou, Google Maps is vaak nog wel beter dan OSM, maar dat hangt heel sterk af van hoeveel data de desbtreffende lokaliteit (land, gemeente, etc) aanlevert, en hoeveel enthousiastelingen er rondlopen, wat weer verwand is met hoe populair een gebied is (toerisme of commercie bijvoorbeeld).

Google doet het vaak wel beter met gedetailleerde metadata. Dus de informatie over POI's vooral. Ze hebben bijv ook in de grote steden plattegronden van binnenin (grote) gebouwen per vloer (OSM heeft daar vgs mij helemaal geen voorzienig voor om te bewaren, oftewel het is "plat"). Google heeft daarnaast ook veel fotomateriaal, wat bij OSM natuurlijk volledig ontbreekt.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 22 juli 2024 14:19]

In het artikel staat toch duidelijk dat China, Japen en zuid Korea niet beschikbaar zullen zijn in de kaarten van bing. Het voorbeeld wat je geeft is een eiland in Japan 8)7
Japan heeft geen vaste land ;)
Kan je even aangeven "Last time I checked" artikel / bron?
Vele kaartenmakers zijn niet up to date.
Gisteren nog ergens in Drenthe, weg is er al een tijdje (aanblik asfalt en begroeiing berm), maar ik reed op een leeg veld "onbekende weg" en hij wilde gaan herberekenen. En dat terwijl ik maandelijkse updates heb.
Weg en omgeving gaf mij de indruk dat het er minimaal al 6-9 maanden was.

Ach ja we komen er toch wel, al was het maar door te vragen aan een lokaal iemand ;)
Anoniem: 24916 @ollie19652 juni 2020 12:21
Totaal geen info over welke dienst je gebruikt, niet welke kaarten, wat kunnen of moeten wij nu met deze info die niets zegt?
Heb je ze allemaal geprobeerd, want je zegt vele kaartenmakers zijn niet up-to-date... En allemaal kennen ze die weg niet?
Garmin, voor dit geval.
Maar ik had ook Here, TomTom enz kunnen zeggen. Heb ze allemaal gehad en ken hun (afwisselende gebreken).

[Reactie gewijzigd door ollie1965 op 22 juli 2024 14:19]

Typisch commentaar toch? Zoals hierboven ook aangeven "Last time I checked" zonder bron, artikel of aanvullende informatie.

Op het moment dat er iets over TomTom gepost wordt zie je meer nadeel dan voordeel... Waarom? Het is een 100% Nederlands bedrijf die in een moeilijke markt alsnog winst weet te boeken. Dat zouden juist veel mensen moeten waarderen. Waarom zijn 90% van de mensen zo negatief hierover?

En de kaarten van TomTom zijn helemaal niet slecht, ze zijn juist heel goed mits je, zoals jij aangeeft; het up-to-date houdt...

[Reactie gewijzigd door Joao op 22 juli 2024 14:19]

Helaas zelf erg slechte ervaring met TomTom. Ik weet niet waar ze de laatste jaren mee bezig zijn, maar het wordt er in ieder geval niet beter op.

De kaarten zijn niet up-to-date, vaak wordt de maximum snelheid in België verkeerd weergegeven, zelfs na enkele jaren. Hier een melding van maken heeft totaal geen zin, wat het wordt nooit aangepast.

Bij de TomTom hardware zelf als meerdere keren gehad dat de software niet lekker draait, langzaam of andere problemen. Het account wordt bijvoorbeeld meerdere keren automatisch uitgelogd, pas na een tijd heb je door dat de navigatie geen flitsers toont en kan je weer opnieuw inloggen.

Routes berekenen vind ik de laatste jaren ook een stuk slechter worden, hier vind ik Google Maps of Waze persoonlijk beter in. Na een aantal jaren TomTom gebruiker ben ik dus steeds meer geneigd om Waze te gebruiken.
Anoniem: 24916 @gio_rdxphi2 juni 2020 21:07
Heb jij weleens gebruik gemaakt van de mogelijkheid om fouten door te geven? Waarschijnlijk niet! Dus klaag je, vraag je dan af waarom je ze niet geholpen hebt, dan had je nu foutloos kunnen navigeren...
Ik heb hier juist wel al heel vaak melding van gemaakt... op de TomTom zelf, maar ook de helpdesk. Het maakt niet uit hoe vaak ik de aangepaste snelheid doorgeef, hij past het na een verloop van tijd nooit aan. Idem met de helpdesk, ook ook hier helaas geen verbetering. Enkel een antwoord met het gebruikelijke: "we zullen kijken hoe we dit kunnen verbeteren". Jammer van zo'n Nederlands bedrijf, want ik zou dit liever gebruiken dan Waze/Google dienst. Eveneens wel jaren tevreden geweest en meerdere TomTom's gehad. Helaas de laatste ~2 jaar persoonlijk geen goede ervaringen mee.
Anoniem: 24916 @Joao2 juni 2020 21:06
Mee eens, Nederlanders moeten trots zijn op zulke Nederlandse bedrijven. Ik heb nog nooit problemen gehad met de kaarten op mijn TomTom, maar goed, ik kom dan ook lang niet overal...

MAAR, de mensen die dan het hards klagen, hebben die gebruik gemaakt van de mogelijkheid om fouten door te geven? Waarschijnlijk niet! Dus klaag je, vraag je dan af waarom je ze niet geholpen hebt...
Als je flinke knaken betaalt voor kaartmateriaal (t.o.v. Google Maps en OSM vooral) dan mag je verwachten dat ze zo goed als perfect zijn. Als ik moeite moet gaan steken in het verbeteren van commerciele kaarten, dan wil ik geld zien.
Anoniem: 24916 @_Thanatos_5 juni 2020 00:32
TomTom + levenslang gratis nieuwe kaarten voor rond de 100 Euro en jij noemt dat flinke knaken betalen voor kaartmateriaal?
Die TomTom (het apparaat zelf) kost natuurlijk niets :-P
Dat is dan ook nieuw. Wat ik me herinner, is dat je ieder jaar nieuwe kaarten mag kopen.
Anoniem: 24916 @_Thanatos_5 juni 2020 13:42
Live Time Map updates is er al zooooooo lang!!!
Zoek een TomTom op op internet en het staat er waarschijnlijk gewoon bij.
Wil je 10 Euro besparen, dan misschien niet nee, maar die 10 Euro kost je dan 90 Euro per jaar...
Anoniem: 24916 @_Thanatos_5 juni 2020 00:36
Duidelijk JOUW ervaring, ik en vele TomTom gebruikers denken anders...
TomTom heeft mij door heel Europa nog nooit verkeerd gestuurd en ik gebruik mijn TomTom al zeker 15 jaar, begonnen op een Windows Mobile apparaat en nu al vele jaren een TomTom van net 100 Euro met levenslang gratis nieuwe kaarten, letterlijk nog nooit een probleem meegemaakt en heel soms een weg die er nog niet opstond die bij een nieuwe kaart er netjes alsnog opstond...
Is het verboden om mijn ervaring te delen dan? :?

Ik pretendeer ook nergens dat het navigeren slecht werkt, dat je een weiland in gestuurd wordt of dat je niet komt waar je wezen moet. Dus het is ook niet nodig om dat te weerleggen.
Anoniem: 24916 @_Thanatos_5 juni 2020 13:44
Maar je geeft ook geen uitleg waardoor wij er helemaal niets mee kunnen en dus denken dat je dat soort problemen wel hebt gehad...
Jij onduidelijk, wij er niets mee kunnen, toch?
Roepen kan iedereen, maar onderbouw het dan ook, dan kunnen mensen er echt iets mee.
Ik neem aan dat het kaartmateriaal tussen de apparaten hetzelfde is. Als dat niet het geval is, dan snijden ze zichzelf in de vingers - want nu hebben ze blijkbaar een imago van klotekaarten. Bovendien kost het veel extra werk om verschillende soorten kaarten voor dure en goedkope devices bij te houden. Vandaar mijn aanname.

Fijn dat je gelijk zo snedig bent ook. Denk je echt dat dat nodig was?

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 22 juli 2024 14:19]

Mijn antwoorden zijn niet zo snedig. Ik noem jou bijv niet gierig. Ik doe geen persoonlijke aanvallen, ik stel wel gerichte vragen, dat is iets anders.

Om antwoord te geven op je vraag: ja. Maar het kaartmateriaal dat je koopt, is 1 pakket. Ik heb nog nooit gehoord van het bijkopen van lagen. Of bedoel je er iets anders mee?
Anoniem: 24916 @_Thanatos_5 juni 2020 13:43
Des te duurder de TomTom, des te gedetailleerder de kaarten, bijvoorbeeld wel of geen gebouwen op de kaart, het is slechts een laag.

En met gierig bedoel ik jou niet, maar mensen in het algemeen die niet naar die TomTom van 10 Euro duurder hebben gekeken omdat ze de goedkoopste wilden, daar zit dan levenslang gratis nieuwe kaarten bij...
Anoniem: 24916 @beerse2 juni 2020 21:10
Bij TomTom ook, bij Google Maps ook, bij............
Wat ik dan weer raar vind is dat er gebruik wordt gemaakt van kaartmateriaal wat niet per se up to date is. Tenzij TomTom onder water gebruik maakt van kaartmateriaal van het Kadaster kan er geen enkele garantie worden gegeven over de accuraatheid van het materiaal.
Kan iemand mij vertellen wat de toegevoegde waarde van Bing Maps is? Heb het echt nooit gebruikt.

Ik ben eerder geneigd een Europees platform te gaan gebruiken. https://www.qwant.com/maps

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.