'Animal Crossing: New Horizons breekt record van digitale verkoop consolegames'

Volgens analistenbureau SuperData zijn er in een maand tijd vijf miljoen digitale exemplaren van Animal Crossing: New Horizons verkocht. Niet eerder was er een consolegame die zo vaak over de digitale toonbank ging in dat tijdsbestek.

Het record van de meeste digitale verkopen in een maand lag tot nu toe bij Call of Duty: Black Ops 4, schrijft SuperData. Dat is nu verbroken door Animal Crossing: New Horizons, een game die alleen voor de Nintendo Switch verkrijgbaar is. Het analistenbureau zegt dat er in een maand tijd vijf miljoen digitale exemplaren van de game zijn verkocht, net zoveel als van Super Smash Bros. Ultimate en Pokémon Sword and Shield tegelijk, in de eerste maand dat die games uitkwamen.

Hoeveel exemplaren er in totaal van de nieuwe Animal Crossing-game zijn geleverd, is nog niet bekend. SuperData richt zich met zijn analyse alleen op de digitale verkopen, de fysieke exemplaren zijn niet meegeteld. Nintendo maakt begin mei zijn kwartaalcijfers bekend en komt dan waarschijnlijk met officiële verkoopcijfers.

Het grote aantal digitale verkopen heeft waarschijnlijk deels te maken met sluitingen van winkels door maatregelen tijdens de coronacrisis. Daardoor zouden meer mensen de digitale versie hebben gekocht, in plaats van een fysiek exemplaar. Volgens SuperData heeft de coronacrisis veel invloed op de uitgaven van gamers. In maart zouden gamers wereldwijd tien miljard dollar hebben uitgegeven aan digitale games en in-gameaankopen. Dat is 11 procent meer dan een jaar geleden en een record.

Van Doom Eternal zijn volgens SuperData drie miljoen digitale exemplaren verkocht in maart. Dat is drie keer zoveel als exemplaren van Doom 2016 in de eerste maand nadat die game uitkwam. Vr-game Half-Life: Alyx is in maart volgens de analisten door 860.000 gamers gespeeld. Directe verkopen zouden 40,7 miljoen dollar hebben opgeleverd. De game wordt ook gratis gebundeld bij de Valve Index-headset.

SuperData-cijfers Maart 2020
Inkomsten uit digitale verkopen, in-gameaankopen en microtransacties

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

23-04-2020 • 09:33

95 Linkedin

Submitter: HtheB

Reacties (95)

Wijzig sortering
De titel kun je op meerdere manieren opvatten. Daarnaast staat er aan het begin van het artikel: "Niet eerder was er een consolegame die zo vaak over de digitale toonbank ging in dat tijdsbestek."

Betreffen die cijfers van jouw digitale verkopen en zijn ze beschikbaar op 1 console? Ik denk het niet. Onzin dus om dat hier neer te zetten, want het gaat om digitale verkopen en niet totale verkopen. Voordat je iets van fake news beschuldigd is het verstandig om zelf ook geen misleidende informatie te verspreiden.
Je denkt dat...

Dan de ander beschuldigen van verzonnen feiten. GTA 5 was bij de release geeneens digitaal te koop op de Xbox 360, de digitale versie kwam daar wat later. De PS3 had wel een digitale versie gelijk, maar die kwam met wat issues dat die assets niet snel genoeg kon laden, en dus werd massaal aangeraden om hem fysiek te kopen.

Niet zo heel moeilijk voor andere games om het beter te doen op het gebied van month 1 digital sales. Maar nee, blijf lekker in je eigen wereldje denken en daarmee niet strokende feiten ontkennen :X
Misschien iets met 'digitale' verkoop 'console' games?
Alles wat niet officieel naar buiten komt kan ook niet als een record gezien worden... Jij zegt dat de helft wel digitaal is verkocht. Maar als ik zeg dat maar 10% digitaal is verkocht? Het is allemaal speculatief wat jij zegt.

Als Nintendo dit wel naar buiten brengt (en er zijn meer die dat wel doen) en blijkt dat ze dus zoveel digitale verkopen hebben gehad, en dat is nog nooit eerder (officieel bevestigd) gebeurd, dan heb je gewoon een record.

Of wil jij nu gaan zeggen dat alle Guinness records ook bullshit en fake news is.. er zullen namelijk vast dingen bij staan die inmiddels wel verbeterd zijn maar nooit officieel zijn "uitgevoerd" oid.
Jij moet denk ik ff cursusje begrijpend lezen volgen...

Ik wens de leraar alvast succes
“Digitaal” - niet fysiek dus.
What the fuck is dit voor statistiek?

"ranked by March 2020 earnings"?
Verder geen getallen voor de concurrentie?

En daarnaast nog ook eens helemaal fout als je de titel van het stuk pakt, lijkt me:
2019 video game – Borderlands 3 sold 5 million units within its first five days
2018 Nintendo Switch game – Super Smash Bros. Ultimate sold 5 million units within its first week
2018 PlayStation 4 and Xbox One game – Red Dead Redemption 2 Shipped 10 million units within its first two days.
2018 PlayStation 4 and Xbox One Game – Monster Hunter: World shipped 5 million units on its first three days
2016 PlayStation 4 Game – Final Fantasy XV shipped 5 million units on its first day.
2013 video game – Grand Theft Auto V sold 12 million units in its first day making $800 million in sales (including pre-orders) and 16.5 million units in three days ($1 billion in sales).
2012 PC Game – Diablo III selling 6.3 million units in its first week.
2012 Mobile Game – Angry Birds Space has been downloaded 50 million times in 35 days, making it the fast selling mobile game of all time.
2011 Steam Game – The Elder Scrolls V: Skyrim sold 10 million units for the PC, PlayStation 3 and Xbox 360 platforms in about a month and 7 million in the first week.

Dus wat is dit voor fake news?

Leuk dat de game het goed doet, maar laten we geen statistieken bedenken. Hoogstens kun je het de meest verkochte game van de maand maart in 2020 noemen, maar niet meer dan dat. Anders ken ik nog wel een game die de meeste games verkocht in een specifiek genre, aan een specifieke doelgroep, met reclame van producent x erin en een samenwerkingsverband met artiest y en dat allemaal rond een volle maan en op een dag waarop minimaal 1 miljoen mensen wereldwijd het woord "banketbakker" gebruikten...
In de titel staat toch duidelijk digitale verkoop consolegames, jou lijstje bestaat uit PC games, mobile games en nog een rits aan fysiek verzonden pc/console games.
nders ken ik nog wel een game die de meeste games verkocht in een specifiek genre, aan een specifieke doelgroep, met reclame van producent x erin en een samenwerkingsverband met artiest y en dat allemaal rond een volle maan en op een dag waarop minimaal 1 miljoen mensen wereldwijd het woord "banketbakker" gebruikten...
Vertel? :)

Het is inderdaad wel een heel specifiek record, maar blijkbaar wel een record voor digitale verkoop op een console. Het record geeft wat mij betreft meerdere mogelijke dingen aan.

- Switch gebruikers zijn bereid om digitale aankopen te doen (50 euro neerleggen voor iets wat je niet fysiek kan vasthouden).
- Men wil in deze rare tijd blijkbaar een rustgevend spel kunnen spelen
- Het spel was fysiek moeilijk verkrijgbaar
- De franchise is retepopulair
Ik heb hem digitaal gekocht omdat het me een spel leek die lekker rustgevend is, en de fysieke versie niet te koop was :(
Ik heb hem juist digitaal gekocht omdat ik geen zin heb in getrut met van die kaartjes. Ik heb in totaal 0 spellen fysiek gekocht voor m'n Switch :)
Het gaat om digitale sales only, geen fysieke exemplaren.
Het is geen fake news, het is marketing praat..
Zie het alsof ik een persbericht uitstuur met "BREAKING NEWS! Er is onomstotelijk vastgesteld dat Anatidae het beste kind is van z'n ouders!" (Nogal wiedes ik ben enigkind)
Of de enige ijssalon van het dorp dat zich uitroept tot de beste ijssalon van het dorp.. Het zegt allemaal niks, maar levert wel mooie publiciteit. Daar hoor je doorheen te prikken als krisch consument
Je hebt een punt, maar het berust slechts op voorbeelden, zonder een conclusie te trekken, en daarom begrijpen mensen je niet.

Wat je wil zeggen is misschien: iedereen kan oneindig eigenschappen en voorwaarden aan een situatie toevoegen en het een record noemen, maar dan is de situatie moeilijk te reproduceren.

De reproduceerbaarheid van een situatie in dit geval is belangrijk, want records berusten op competitie, en een competitie zonder een vergelijkbare situatie is niet interessant.

Maar dit punt heeft twee kanten: een zekere mate van specificatie van een situatie is ook nodig voor competitie, maar dit gebeurt veelal impliciet.

Als ik het wereldrecord hoogspringen wil krijgen, dan doe ik dat niet op de maan, want dan win ik automatisch, omdat de voorwaarden anders zijn. Maar het woord "wereldrecord" impliceert dit eigenlijk al, dat het niet om de maan gaat.

Er is dus sprake van een zekere balans, hoever de voorwaarden van een record gespecifieerd moeten zijn; niet te veel, niet te weinig.

Ik denk dat het een goed advies is aan tweakers, en elke nieuwswebsite, na te gaan als je records publiceert of de situatie te veel of te weinig gespecifieerd is, omdat het anders niet écht een interessante competitie is. Anders resulteert het in een artikel wat misschien niet veel nieuwe informatie geeft, en dus eigenlijk niet nodig was.

Het artikel heeft inderdaad wel wat weg van een makkelijke clickbait, met een ambigue titel waarin, al dan niet met opzet, de specifieke situatie van het record achterwege wordt gelaten. Het is inderdaad ook makkelijk om je te verschuilen achter de quotation in de titel, en daarmee te verwijzen naar een andere nieuwsbron, en dus zelf geen verantwoordelijkheid te nemen voor de clickbait titel.

Maar besef dat het altijd makkelijker is om zo te haten, dan om zelf artikelen te schrijven, en dit soort informatie bij te houden.

Een analyse heeft daarnaast volgensmij weinig te maken met een record.
2012 Mobile Game – Angry Birds Space has been downloaded 50 million times in 35 days, making it the fast selling mobile game of all time.
Vooral deze. Fastest SELLING mobile game. hahahaha. Good one.

Maar inderdaad, zoals reeds gezegd. Het gaat natuurlijk over digitale sales.

Ik denk dat er niet echt op teentjes gestrapt wordt, maar dat je de -1's krijgt omdat je er vol met gestrekt been ingaat. En vervolgens met statistieken komt die helemaal niet in lijn zijn.

Dus... Edit: sorry ik had 'digital' over het hoofd gezien..... Wat ook een beetje weird is gezien je de titel ook nog specifiek aanhaalt.

Als je fysiek meerekent voor Animal Crossing komen er in ieder geval al 2 miljoen stuks bij uit Japan van de eerste 3 dagen. Geen idee wat de volledige eerste week total sales zijn. Maar bijna 13 miljoen in een maand is gewoon een prima prestatie voor een exclusive. Dit kun je gewoon niet vergelijken met een GTA.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 24 april 2020 17:36]

Keyword: "in dat tijdsbestek" (dus een maand)
Het gaat hier specifiek over digitale verkoop. De games die jij noemt waren (deels) fysieke verkoop.
Dus, daar gaat dit artikel over? Heb je het artikel en de andere argumenten goed gelezen? Gaat het je nu daadwerkelijk nog om 'de waarheid boven tafel krijgen'? Het voelt voor mij wat dubbel als je eerst zegt dat iets niet te valideren valt omdat 'digitale verkopen niet bekend worden gemaakt' en de daarop volgende zin 'Ik ga er verder vanuit dat..'. Los daarvan heeft COD inderdaad erg veel digitale kopies verkocht. 4,75 miljoen of precies te zijn.

Tip voor de volgende keer: niet zo hard van stapel lopen met 'what the fuck' en 'fake news', maar goed lezen en je twijfels over het artikel rustig bespreekbaar maken. Dan word je niet zo massaal weggemod en breng je de waarheid (wat die dan ook is) vanzelf aan het licht.

ps: ik ben ook wel eens 'te hard van stapel gelopen' met conclusies/reacties, trek je lering hieruit.

[Reactie gewijzigd door T!mothy op 23 april 2020 14:15]

Hahahah, ok. Let's agree to disagree.
Welke concurrentie verwachtte je? :) Dit is over alle consoles toch?

Vind het ook wel een vrij algemene greep "march sales" of wilde je alleen de eerste paar dagen zien zoals je eronder aangeeft?
"DIT IS GEEN RECORD WANT GTA 5 HAD DIT VAST OOK WEL EEN KEER".

Dit loop je nu steeds in deze thread te roepen, maar ik heb je nog geen een keer dit ook echt feitelijk zien onderbouwen.
Ik snap echt niets van wat je nu neerzet. Dit artikel gaat gewoon over de meest verkochte digitale videogame in Maart. Toevallig haalt dit ook nog eens een record aller tijden. Vrij duidelijk toch?
Jij hebt het over een schatting, hoe dan? Er staat "zijn verkocht" dat is geen schatting maar een telling
Is het raar als ik nog nooit van Dungeon Fighter Online gehoord heb? :D
Nee hoor. Is voornamelijk bekend in china etc. Net zoals die andere vrij onbekende die er in staan.
En mensen vergeten hier dat alleen China al, laat staan heel zuidoost-Azië, 4x of meer zoveel mensen heeft als de VS en Europa bij elkaar. "Onze" media lijkt die hoek van de (gaming) wereld te negeren omdat die games hier niet populair zijn (of uitgebracht worden), maar daardoor is het makkelijk om dit soort dingen te onderschatten.
Heel goed punt, iets wat hier inderdaad veel vergeten word, ook dat daar een hele andere kijk en smaak is op genre games.

Zit wel eens op sites te kijken van games uit die landen, en kom soms dingen tegen dat zou hier zo ongelooflijk veel protest en onbegrip opleveren, de media zou exploderen hier :o en games waarvan je afvraagt wie speelt dit, en blijkt het toch door tienduizenden mensen gespeeld te worden.

Best grappig om dat eens om je blikveld eens te verruimen (mits je een teer zieltje hebt, wees gewaarschuwd) ;)

[Reactie gewijzigd door ArranChace op 23 april 2020 14:06]

Zit wel eens op sites te kijken van games uit die landen, en kom soms dingen tegen dat zou hier zo ongelooflijk veel protest en onbegrip opleveren, de media zou exploderen hier
Zoals? Nu ben ik wel benieuwd eigenlijk.
Ermm.... Zonder al te diep in details te gaan, geen zin in een ban op te lopen namelijk :D

Maar genres waar redelijk vrouw onvriendelijke handelingen mee worden verricht, games waarin vrij erotische tinten hangen met dames van dubieuze leeftijden, games waarin redelijk veel gore op een zeer visuele wijze worden versterkt en ongesmuckt in een omgeving waarin je denkt een kinderspel te hebben.

Ook grappig is wel dat de rollen vaak zijn omgedraaid zoals met lokale shooters, waarin wij "westerlingen/blanken" de bad guys zijn, of religeuze tinten met bepaalde games die precies anders zijn, tot zelfs aan propaganda games waar ik het verder bij zal laten die te misselijk makend zijn.

Weird ass stuff gewoon, ook vaak hele aparte speelstijlen, en vaak ook juist vreselijk snoezige games die we hier ook best goed zouden doen, waar deze Annimal Crossing ook een van is wel.
Ik zou zeggen ga zelf eens zoeken, je raakt denk ik niet uitgekeken meer zodra je beetje verder gaat kijken als alleen de westerse markt, lullig gezegt lijkt wel we hier een beetje in een soort afgebakend raster zitten waar niemand buiten durft te treden anders word je afgeslacht.

Daar zie je games die echt discutabel innovatief anders zijn (je snapt dit comment pas als je die games ziet ;))
haha, ik had echt direct hetzelfde idee. Maar ook crossfire of fantasy westward.. maar goed.. spreekt me ook totaal niet aan.. overigens Dungeon Fighter Online... heel japans.. gelukkig mag iedereen een smaak hebben.

[Reactie gewijzigd door Sa1 op 23 april 2020 09:58]

Bovendien begreep ik dat hij ook slecht verkrijgbaar was in de winkels voor wie wel een poging waagde naar de winkel te gaan.
Ik kon m fysiek nergens online vinden rond de lancering dus maar digitaal gekocht.
Ja klopt, maar toch liggen ze wel in de winkels. Mediamarkt Zwolle had meer dan 10 in de rek liggen.
Volgens de webshop was het uitverkocht.
Heb in de week na lancering 2 mediamarkten, 2 interoysen en 1 toys xxl gehad.
Waarbij 1 Intertoys hem nog had en dat was ook de laatste.
Ja, ik heb ook online gekeken en hem daarna digitaal gekocht. Daarnaast leek hij ook in de fysieke winkels niet te vinden te zijn naar wat ik begreep van vrienden.
Ik heb hem met geluk op amazon.nl fysiek kunnen kopen, wel met een Duits doosje (wat niet aangegeven stond op de pagina) maar verder kon je hem eigenlijk nergens vinden inderdaad.
Ik begrijp het wel .. ik ben 47 en ik kan me prima vermaken met uren vlinders vangen of fossielen opgraven. Na spellen waar je 45 minuten over een eindbaas doet en na je na 1 fout wordt afgeslacht is dit een heerlijke change of pace.
Beiden zijn geweldig. Monster Hunter (45 minuten per monster en na 1 foutje is het einde oefening!) én Animal Crossing bestaan uitstekend naast elkaar ;)
Ik denk ik altijd jong zal blijven in dat opzicht, ben nu 50, word dit jaar 51, maar kan me nog steeds goed vermaken met een vette shooter, hardcore RPG of een snelle race game hoor. Al geef ik toe mijn competitie drift en drang naar PvP is wel weg ondertussen en speel liever online PVE games dan PvP games/modes

Gelukkig niet de enige, zit in een guild met ouwe knarren, ben niet eens de oudste, die is 74 _/-\o_ en kan best een potje ownen die ouwe hoor, RESPECT!!!!
En in de WoW guild van mijn vrouw zit een 86 jaar oude dame een holy priest te spelen.. Dat is serieus Holy CHIT :9

[Reactie gewijzigd door ArranChace op 23 april 2020 14:16]

Let me fix that for you...
Na spellen werk waar je 45 minuten over een eindbaas doet en na je na 1 fout wordt afgeslacht is dit een heerlijke change of pace.
;-)
Wij hadden geluk en hebben één van de fysieke exemplaren kunnen bemachtigen toen de winkels nog voorraad hadden.

Leuk spel maar wel jammer van de tergend slechte online multiplayer.
lokale multiplayer is echt nog beroerder dan Super Mario Galaxy en dat was al huilen!
Ik ken geen mensen die dit online spelen, dus ik weet niet hoe goed of slecht de multiplayer via internet is. Daar zie ik veel leuke filmpjes van, dus ik verwacht dat dit beter is.

Overigens vind ik het delen van resources ook een enorme teleurstelling. In mijn gezin is het 's ochtends haasten voor de stenen en vandaag de star fragments. Ben je niet snel genoeg, dan mis je de boot. Snap het wel vanuit multi account farming ofzo, maar als je time travel toestaat, lijkt farmen me niet het probleem. :-)
Of gewoon onderling afspraken maken en de spullen eerlijk verdelen.
Dat lijstje zit echt vol verrassingen voor mij, leuk om te zien!

- Als PC gamer nooit gehoord van Dungeon Fighter Online
- Dacht dat Fortnite nog veel hoger zou staan, überhaupt geen entry op de PC lijst verbaast me ook
- GTA V staat er nog stééds in
- Blij verrast dat Doom Eternal het zo goed doet O+
- HL: Alyx doet het goed... volgens mij pushen ze hier dus aardig wat VR-sets mee
Het gaat om digitale verkoop. Gezien Fortnite gratis is, staat ie er misschien niet in? Aan de andere kant lijkt Dungeon Fighter Online dat ook te zijn..

Edit: Fortnite staat wel bij de consoles, dus negeer deze comment maar totaal :D

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 23 april 2020 09:50]

League of Legends is ook gratis he ;). Het gaat om de inkomsten per game, en die komen voornamelijk uit microtransacties.
Het grote aantal digitale verkopen heeft waarschijnlijk deels te maken met sluitingen van winkels door maatregelen tijdens de coronacrisis.
De fysieke versie is ook geruime tijd moeilijk beschikbaar geweest.
Heb het spel ook, vind hem heel eerlijk gezegd zwaar tegenvallen. Gekocht om nostalgische redenen, maar toch jammer van het resultaat.
Download de update voordat je inlogt vandaag! Dan kun je nog aan earth day beginnen!
Het grote aantal digitale verkopen heeft waarschijnlijk deels te maken met sluitingen van winkels door maatregelen tijdens de coronacrisis.
Daarnaast is dit een game die je elke dag even een stukje speelt en wil spelen, omdat er gewoon elke dag wat gebeurt. Als je dan elke keer je cartridge moet vervangen, kan dat best irritant worden. Ik ken een aantal mensen die op de 3DS zelfs de fysieke hadden gekocht, om later de digitale te kopen omdat het zo vervelend werd om steeds van spel te wisselen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee