Microsoft introduceert 365-abonnement en Teams voor consumenten

Microsoft gaat zijn 365-abonnementen ook aanbieden aan consumenten en families. Vanaf 21 april gaat Office 365 over in Microsoft 365. Momenteel zijn er Microsoft 365-abonnementen voor bedrijven, enterprises en het onderwijs. Ook Teams komt uit voor consumenten.

Onderdeel van deze verandering is de introductie van nieuwe features voor Teams zodat deze zakelijke chatdienst ook beschikbaar komt voor consumenten. Zo kunnen consumenten op termijn onder meer groepen maken om plannen te maken met vrienden, groepsgesprekken voeren, videobellen of foto's en video's delen. Ook krijgen ze toegang tot OneDrive. Deze nieuwe elementen komen in de komende maanden beschikbaar als preview in de mobiele Teams-app. Tot die tijd raadt Microsoft aan om met vrienden en familie in contact te blijven via Skype.

Verder komt er een nieuwe app, de Microsoft Family Safety-app. Deze app komt beschikbaar voor Microsoft 365-abonnees met iOS en Android en geeft met name ouders de mogelijkheid om de onlineactiviteiten van hun familieleden in de gaten te houden. Zo behoort het delen van de locatie tot de mogelijkheden. Ook is de app inzetbaar om te kijken hoeveel tijd kinderen spenderen op hun Xbox, Windows 10-pc of Android-telefoons, waarbij ook het instellen van tijdslimieten een optie is. Een beperkte preview van deze app komt in de komende maanden uit voor Android en iOS.

Het Microsoft 365-familieabonnement zal bruikbaar zijn voor zes personen en kost in de Verenigde Staten 10 dollar per maand, terwijl het 365 Personal-abonnement daar 7 dollar per maand zal kosten. Dat zijn ook de prijzen die Microsoft momenteel nog hanteert voor Nederlandse gebruikers, waarbij Office 365 Home 10 euro per maand kost, en Office 365 Personal 7 euro per maand. Het bedrijf zegt dat afnemers daarvan op 21 april automatisch alle voordelen van Microsoft 365 ontvangen.

Microsoft 365-abonnees krijgen nog altijd toegang tot Outlook en de verschillende Office-apps en krijgen onder meer extra opties in PowerPoint en Excel. Verder komt Microsoft Editor beschikbaar als browser-extensie voor Edge en Chrome, waarbij Microsoft 365-abonnees een aantal extra opties krijgen. Microsoft gaat ook ai in Powerpoint gebruiken, waarbij alleen 365-abonnees toegang krijgen tot een virtuele coach die naar het stemgeluid van de gebruiker luistert en op basis daarvan feedback geeft. Deze functie is nu nog beschikbaar als gratis preview voor iedereen, maar zal op termijn alleen toegankelijk zijn voor Microsoft 365-abonnees.

Door Joris Jansen

Redacteur

30-03-2020 • 18:32

223 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (223)

Wijzig sortering
Zelf heb ik een Office 365 Home abo, gedeeld met mijn ouders. Deze wordt blijkbaar automatisch omgezet naar Microsoft 365 Family en voor mij het grootste pluspunt is eindelijk de custom domain optie! Al met al erg blij mee en blij ik mijn Home weer heb verlengd voor een jaar :)

Voor het vergelijk, hier kan je verschillen zien.
https://www.microsoft.com...-of-your-365-image-10.png

[Reactie gewijzigd door Ankh op 30 maart 2020 19:07]

Volgens mij kan dat nu ook al, alleen moet je verplicht je domein bij godaddy hosten, ik zie nergens dat dit veranderd, zo ja zou ik dat ook graag willen weten. Ik heb er een tijd geleden naar gekeken, ik weet niet waarom maar ik heb er toen vanaf gezien. Als dit nu verandert ga ik er graag opnieuw weer naar kijken.

Volgens mij waren aliassen o.a. beperkt. Prijzen heb ik mij nog niet eens in verdiept, maar hou er wel van om nog wat vrijheid in mij hostingkeuze te houden.

https://support.office.co...25-4c02-8c07-8979403b427b

[Reactie gewijzigd door Barres B. op 30 maart 2020 20:02]

Ik gebruik het zelf, mocht je vragen hebben stel ze dan gerust. Mijn domein heb ik getransfered naar GoDaddy, vervolgens ingesteld, de DNS-records opgeslagen en weer terug naar m'n "gewone" registar toe verhuist. Op die manier zit je niet aan GoDaddy vast. Daarna natuurlijk wel bij de "reguliere" registar even de DNS-records updaten met hoe Microsoft het bij GoDaddy had ingesteld.

Totaal geen alias opties helaas, je kan gewoon 1 mailadres koppelen aan 1 account. Wel kan je voor andere accounts in de family subscription ook éen mailadres aanmaken. Hierdoor overweeg ik wel om toch een andere mailservice te gebruiken, Google doet dat een stuk beter.
Kan je dat even verduidelijken? Ik kan namenlijk nergens iets vinden rond de optie voor een custom domain.
Momenteel kan je alleen een custom domain via Godaddy afnemen (of overnemen) in een Office 365 Personal / Home. Microsoft zou dit vrijgeven, maar momenteel staat er nog geen info op Technet hierover.
Je kan natuurlijk ook gewoon je domein ergens anders hosten en de juiste records instellen. Dit doe ik al jaren op deze manier. Wellicht ten overvloede om te melden, maar wilde het toch even doen voor de zekerheid.

Edit: ik gebruik een O365 Business Essentials abonnement, dus geen Personal / Home abbo.
Kost me 50 euro per jaar, voor mij de moeite waard maar misschien niet voor iedereen.

[Reactie gewijzigd door BroodjeKoffie op 1 april 2020 13:25]

Is dat zo? Ik heb tot op heden geen 365 Family afgenomen omdat ik in de veronderstelling was dat dit exclusief aan GoDaddy was gekoppeld, zoals Microsoft zelf ook aangeeft:
https://support.office.co...25-4c02-8c07-8979403b427b

Alleen de duurdere business accounts hebben de optie domeinen van andere hosting te koppelen.
.. en GoDaddy gebruik ik liever niet. Ook niet privé.
van microsoft site,
Ik heb al een domein dat is geregistreerd bij een andere provider dan GoDaddy. Kan ik een persoonlijke e-mailadres in Outlook.com instellen?
Op dit moment ondersteunen we alleen verbonden domeinen die door GoDaddy worden beheerd met Outlook.com.
dus nee het kan net

[Reactie gewijzigd door trisje op 31 maart 2020 10:05]

Dat kan wel. Ik gebruik al langere tijd een eigen domein in combinatie met gratis Outlook.com accounts. Zoals BroodjeKoffie al stelt, is het een kwestie van je domeininstellingen.

Mijn aanpak is deze:
- Hosten van het domein bij Strato, maar dat kan ook bij een andere provider. Meestal zijn het goedkope abonnementen.
- DNS instellingen waaronder mail (MX) records, op standaard laten staan.
- Mailboxen aanmaken en mail telkens laten doorsturen naar het gewenste e-mail adres bij Outlook.com (gebruikersnaam@outlook.com).

Nu komt nieuwe mail naar 'adres@jouwdomein.nl' eerst aan bij de provider, en wordt automatisch doorgestuurd naar 'adres@outlook.com'. Je werkt dus vanuit Outlook.com om mail te lezen en te versturen.

Voor het verzenden gebruik je de optie bij Outlook.com om mail te verzenden vanaf een ander adres. Je gebruikt dan ook de SMTP-server van de provider waar je domein staat. Dit is belangrijk in verband met SPF, DMARC en DKIM. Ook dit moet je per account instellen.

Bovenstaande werkt goed bij een beperkt aantal accounts, die weinig veranderen. Voor grotere groepen is het teveel werk, en dan moet je een zakelijk abonnement gaan overwegen.
Ja kort gezegt een work arround, het werkt dus eigenijk niet. :) Ik vind deze optie verre van idiaal,
je mail wordt simpel geforward in je outlook.com mailbox. als je nu je mail op wil halen met outlook. ?
krijg je de mal van outlook.com adres niet je domein, en ja het zijn de zelfde mails.
Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Maar met deze opzet krijg je de mail die verzonden is naar adres@jouwdomein.nl keurig in Outlook.com afgeleverd. Mail verzenden kan ook standaard vanaf adres@jouwdomein.nl. En in Microsoft Outlook, mail apps op Android en iOS, enzovoorts kun je de mail gebruiken - al die apps respecteren ook je default afzender adres. Je hoeft dus niet in te loggen bij de webmail o.i.d. van de domein provider.

Het werkt dus wel. Of ik snap je vraag niet.
Dat is gewoon dé manier waarop het werkt.... ok, niet het méést elegante, maar voor een workaround kan dit best wel semi-permanent goed gaan.

Zeker als je bedrijfsmatig iets wil doen, doe jezelf een lol en neem gewoon een Business licentie op O365 met Exchange en alles erop en eraan.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 31 maart 2020 14:17]

Ah wacht - sorry, ik was even vergeten dat ik mijn persoonlijke mailbox via een Office 365 Essential Business plan afneem. Je zal dus gelijk hebben!
Ik verwacht om eerlijk te zijn dat die info ook niet meer op Technet gaat verschijnen. Technet bestaat al een tijdje niet meer, je bedoelt denk ik docs.microsoft.com ?
Als dit echt gaat gebeuren ben ik blij.
Gebruik nu voor mijn eiegn domein nog google apps (nog de gratis dienst van jaren geleden) maar zou graag naar Microsoft gaan. Outlook online vind ik fijner werken dan gmail (google lijkt een beetje stil te staan met die dienst).

Ik ga het in de gaten houden
Ik gebruik als particulier al jaren een business abo met Exchange, OneDrive etc. Niets houdt je al tegen hoor. DNS beheer doe ik via een zelf gekozen derde partij.
juist, voor €4,20 per maand 1TB Onedrive en 50GB mail, sharepoint (ook ruim 1TB) dus dan heb je al 2TB bijelkaar, Teams, de hele mikmak. Werelddeal naar mijn idee.
Het Family abonnement is tot 6 personen. Weet je toevallig of je dan ook 6 email adressen kunt aanmaken?

Bijvoorbeeld:
ouder1@achternaam.nl
kind2@achternaam.nl
Als je achternaam.nl bezit, kan je ze vast registreren als ms account.
ja iedereen heeft een eigen e-mail adres, normaal zonder domein it dat e-mail@outlook.com als je microsoft account.
Je hebt ook ieder een eigen Onedrive en skype. en ok een versie van office. als je het familie pak hebt van een 10 per maand. domein optie komt er appart bij.

[Reactie gewijzigd door trisje op 31 maart 2020 10:16]

Dit kan nu ook al. Ik heb Office 365 prive ook met een custom domain

@Knorretje- idd 6 email adressen met een custom domain, 1 per gebruiker.

[Reactie gewijzigd door Roog1317 op 30 maart 2020 20:01]

Ik vraag me af hoe dat ziet met die customdomains nu loopt dat nog via google (ik heb nog een authentic free account voor 50 users .. maar daarvan weet je (of mag je verwachten) dat big google is watching...

Ik kwam er laatst achter dat er zelfs relelief veel geld wordt geboden wanneer je het admin-account en het primary-domain wilt verkopen zodat anderen deze accounts kunnen overnemen. Kennelijk zijn mensen toch in staat om behoorlijke bedragen te betalen voor relatief weinig features: immers mijn google account is gelimiteerd tot:
Geen support
Max 50 users,
Mist bepaalde nieuwe (veiligheids) functies
mist bepaalde outlook features
Maximaal 15gb (net zo veel als een gmail account) per user
Geen active directory of ldap ondersteuning voor externe koppeling.

je mag natuurlijk niet klagen dat je het krijgt maar er gaan bedragen tot honderden euro's in om - maar als mijn bedrijf ervanaf hing zou ik die +/- 2500 per jaar prima willen betalen als ik daar een degelijke SLA en de nodige extra opslag + features bij krijg...

meer ontopic voor de mensen die graag met outlook werken, en/of teams een aanvulling vinden is dit een leuk moment om ook hun eigen mail naar MS te halen in plaats van het te laten hosten bij mijndomein.nl Wel vraag ik me af hoe voor deze betaalde paketten de privacy regels anders zullen zijn dan bij de gratis diensten

[Reactie gewijzigd door i-chat op 30 maart 2020 20:39]

Dat is wel mooi. Ik heb dat nu al gergekd, maar dan gaat het via GoDaddy, terwijl ik de rest van mijn domeinen bij TransIP heb staan. Zou het graag dus op één plek willen hebben.

Ben overigens erg content met Home. Ik koop het elk jaar op Black Friday bij Amazon voor 55 euro en deel het vervolgens met 6 personen. Omgerekend dus nog geen 10 uur per jaar.
Ben overigens erg content met Home. Ik koop het elk jaar op Black Friday bij Amazon voor 55 euro en deel het vervolgens met 6 personen. Omgerekend dus nog geen 10 uur per jaar.
Amazon bood O365 voor 55€ aan? Heb (elders) gezocht maar geen aanbiedingen kunnen vinden.
Yes. In ieder geval met Black Friday, maar komt vaker per jaar voorbij voor €55~€60,-.
komt vaker per jaar voorbij voor €55~€60,-.
Enig idee waar?
Amazon.de dus, momenteel echter 73 euro.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 31 maart 2020 14:37]

Your lucky day: momenteel weer in de aanbieding
https://www.amazon.de/gp/product/B07FZ53VKR
Het zou mooi zijn wat je zegt over het custom domain maar ik heb nog nergens iets gezien waarin Microsoft dit ook aan geeft dat dit mogelijk is.
Na het lezen vroeg ik me af wat het verschil was, want ik heb als niet zakelijke gebruiker dus ook al enkele jaren een office 365 abonnement.
Wat is hier nu precies anders aan?
Zaterdag een coronaborrel gehad met wat vrienden via teams. Waar ik mij wel aan stoorde, is dat we met 7 personen waren, maar ik kon maar 4 mensen tegelijk in beeld krijgen. 2 stonden er steeds wissel. Of heb ik een optie over het hoofd gezien?

Iedereen gebruikte overigens zijn of haar werkmail adres ;)
Ze gaan binnenkort naar max 9. Word nu intern bij Microsoft getest.

[Reactie gewijzigd door thieske1 op 30 maart 2020 19:50]

Interessant, kun je ook vertellen of we bij "binnenkort" mogen denken aan een paar weken, maanden of half jaar +?
Nee daar is geen tijd bij benoemd, maar ik verwacht niet lang meer. Heb het meerdere Microsoft medewerkers zien zeggen op Linkedin.
Met gratis open source Jitsi meeting was ik vorige week in een call met 20 bellers ! Iedereen beeld !
Dit is helaas overal zo. Ze zijn wel bezig om dit beter te krijgen maar dat is voor een komende update van Teams.
Sommige tools zoals zoom doen dat dus niet. Weet niet wat ik liever heb, iedereen zien of enkel degene die aan het praten is
Zoom mag dan weer niet van de baas vanwege een negatief advies vanuit een AVG onderzoek. Voor thuis lijkt het me niet zo heel relevant, maar ik zou voorzichtig zijn met een potje online strippoker ;)
Dat hangt er maar net van af waarom je werkgever dat advies gegeven heeft. Het kan zo simpel zijn als dat ze daar geen samenwerkingsovereenkomst mee hebben - en dus ook geen verwerkersovereenkomst, geen zeggenschap over de data en/of wie er gebruik van kan maken. Dat wil je inderdaad niet. Tegelijkertijd kan ik me niet voorstellen dat één van de grootste video-conferentie leveranciers het nodige niet goed zou kunnen regelen. Dan waren ze nooit zo groot geworden. ;)
Ze schijnen dus standaard met Facebook data uit te wisselen. Dat is natuurlijk uit den boze.

Ik las wel al nieuws over dat dat ging veranderen.
Ah, gevonden:
nieuws: Video-app Zoom verwijdert Facebook uit iOS-app en updatet privacybeleid

Eerlijk gezegd leest dat meer als “niet goed over nagedacht” dan opzettelijk delen en verzwijgen, maar het is inderdaad een goed voorbeeld van een mogelijk waarom zoals ik bedoelde. Alhoewel ik me nog steeds afvraag of dat voor de werkgever de reden was Zoom te verbieden.

Mijn punt richting @Wouterie was/is: verdiep je er liever een keer zelf in dan blind af te gaan op wat een ander roept, zonder te begrijpen waarom die persoon dat doet. Misschien vindt die wel hele andere dingen belangrijk dan jij.

En ook een FG zal het bijvoorbeeld prima vinden dat er onder bepaalde omstandigheden gegevens met Facebook woeden gedeeld, terwijl jij dat misschien helemaal niet wil.
Ik maak toch het onderscheid tussen werk en privé? Ik zou niet weten waarom ik me ergens in moet verdiepen in dit geval. Als onze directie iets niet wil hebben dan doe ik dat niet, maar als ik thuis mijn hebben en houden online wil gooien moet ik dat helemaal zelf weten.
het is mogelijk om met je facebook account in loggen op zoom alswel een gmail account, misschien bedoel je dat. en dat is misschnie ook wat ze uit de IOS-app hebben gehaald.
Een "negatief gebruikersadvies is vanuit de VSNU door de Functionarissen Gegevensbescherming".
Nieuwe info, wist ik nog niet. Bedankt voor de tip
Zoom heeft het inderdaad al een paar keer goed verprutst
Maar dan zet jij als gebruiker toch "blur" aan als je wenst dat de gebruiker niet alles kan zien?
Of de keuze laten aan de organisator door middel van een keuzevak toggle.

[Reactie gewijzigd door johnkessels87 op 30 maart 2020 18:54]

Als je meemaakt wat voor niet-technische mensen soms organisator van meetings zijn dan liever niet, en de keuze bij de client neerleggen. Anders gedacht kost maximaal 4 gelijktijdige video streams minder bandbreedte (voor Microsoft) dan maximum aantal video streams van het maximum aantal mensen in een gesprek, tenzij je al die video streams nog meer gaat comprimeren dan al gebeurd wat waarschijnlijk niet helpt bij de ervaring van gebruikers. Maar zoals ik al zei, ik weet niet wat ik liever heb.
Bandbreedte hoeft niet hoger te zijn. Het totaal aantal pixels op een scherm gaat toch niet hoger zijn dan max 4K.
De compute resources om dat allemaal te resizen en bij elkaar te pleuren wel (al dan niet aan MS kant).
+ er zijn (ook in Nederland) genoeg mensen die op een verbinding zitten waarbij zelfs niet 1 stream fatsoenlijk kan worden binnnengehengeld. Laat staan meer dan 4.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 30 maart 2020 19:35]

Gelukkig kan je in teams ander participanten ook rechten geven om bepaalde acties uit te voeren. Niet alleen voorbehouden aam de organisator. Of dat ook zo zal zijn in de personal variant weet ik niet.
Zelfs de kleinere spelers op dit gebied doen dit niet. Google Duo bijv. staat ook tot 12 personen in beeld toe.

(let op: ik heb het dus over de dienst Google Duo als kleine speler op de videobelmarkt, niet over Google an sich)
Op https://daily.co kan je 50 mensen in 1 room hebben, op een eigen domein, gratis, volledig browser-based, met een OK privacybeleid.
Kan ook allemaal met Jitsi meet, mocht je nog een keer wat anders willen proberen.
Dat is iets wat helaas zo is en men al 2 jaar op de 'zijn we mee bezig' lijst hebben
Teams is geweldig man!

Wanneer ik een chat met iemand heb, en ik heb letterlijk dát chatwindow open.. en die persoon die 'liked' mijn laatste reactie... dan krijg ik een notificatie!
Dus dan moet ik op de notificatie tab drukken (en dus het chatgesprek wegdrukken) om vervolgens te lezen dat ik een like heb gehad op een van mijn reacties in het chatgesprek wat ik zojuist open had!

GE-WEL-DIG!

Prachtig programma zeg dat Teams!


Man man man dat doet me denken aan mijn jeugd... circa 2004 met z'n allen op MSN Messenger zitten... Wat is de techniek toch ver gekomen zeg in die 15 jaar tijd!!!

/sarcasme
Gewoon aanpassen die handel, onder instellingen kun je per type melding aangeven of Teams een notificatie melding geeft. Een klant van ons vond het een goed idee om bij chatberichten "banner en email" aan te zetten 8)7
Teams is veel meer dan dat, ja je kan er in chatten en bellen maar het bied veel meer dan wat jij schetst. Veel mensen gebruiken het nu enkel voor deze functionaliteit maar het samenwerken via teams en op de achtergronden alle Office 365 services werkt gewoon goed.
Nooit gewerkt met een fatsoenlijke Lotus Notes implementatie zeker. Als Notes en de Domino back end goed was ingericht was dat vele malen beter dan de beperkte mogelijkheden die Teams nu aanbiedt en dan heb ik het nog niet over onlogische UI keuzes. Maar als Notes in elkaar was geknutseld door een beheerder die er weinig van af wist werkte het zo ongeveer als Teams nu. Ik heb het dan wel over zo'n 20 jaar terug in de tijd.
Als het zo goed en fijn in gebruik was waarom kom je Lotus/IBM Notes amper tot niet tegen?
Vroeger was alles beter he.. of zijn de herinneringen positiever dan het daadwerkelijk was?

UI zit prima in elkaar maar als je wat ouder wordt dan is het soms lastig om je aan te passen en nieuwe dingen te leren. En ja, ik was eerst ook tegen de UI maar nu eenmaal in gebruik werkt het prima.
De reden waarom: te duur voor de meeste bedrijven. Heeft weinig met vroeger was alles beter te maken. IBM heeft zichzelf uit de markt geprezen en Microsoft heeft geprofiteerd van de software piraterij waardoor ze nu min of meer een monopolie hebben op Office software. Daarnaast hebben ze een aantal collab platforms die ze interessant vonden opgekocht (Skype, Yammer, Github en ze hebben ooit Slack op het oog gehad)

Als ik zie hoeveel moeite veel mensen (jong en oud) in verschillende bedrijven hebben om de weg in Teams te vinden (laat staan waar de spullen opgeslagen worden in de sharepoint backend) dan hebben ze bij Microsoft gewoon iets niet goed gedaan.

Ik ben niet tegen de UI, ik vind 'm alleen niet handig en hij gaat tegen een aantal UX design regels in. We zijn de afgelopen 20 jaar geconditioneerd om in het onderste vakje te typen in een chat, Microsoft heeft dat in Teams (en alleen in Teams) verplaatst naar een reply balkje onder een bericht. Valt op zich wat voor te zeggen, maarrrrr 20 jaar ervaring zorgt er dus voor dat dat niet goed gaat. Zeker ook omdat zo'n beetje alle andere software wel nog op dezelfde manier werkt, zowel mobile als op een desktop/laptop. Skype, Whatsapp, Twitter, Instagram, TikTok en ga zo maar door. De enige uitzondering die ik op dit moment kan verzinnen is Facebook, en zij maken het heel duidelijk wanneer je op een bericht of op een reactie reageert. Als ze het nou verticaal hadden opgedeeld zou het een stuk duidelijker (noem het voor mijn part fool-proof) zijn.

De wiki functie is waardeloos, lijkt meer op OneNote in een ander jasje zonder de kracht en eenvoud van een Wiki. Logisch, want die is gebouwd op de Wiki software van Sharepoint, een gedrocht waar ik buiten de implementatie-consultants en Microsoft zelf nog nooit iemand positief over heb horen praten.

De zoekfunctie is ook niet optimaal, niet alles wordt gevonden en de zoekfunctie is contextgevoelig. Niet handig voor een applicatie die juist verschillende onderdelen aan elkaar wil knopen.

Applicaties in Teams werken anders dan de native applicaties. Het starten van zo'n applicatie is rete-traag (want gaat via de web-api van Office365) en mist alsnog functionaliteit. Tenzij je Excel alleen gebruikt als database of lijstjesmanager, dan merk je er niet veel van. Behalve als je met 3 personen tegelijk iets aan het bewerken bent, dat gaat nog niet helemaal lekker. Maar dat zou nou net de kernfunctie van deze collaboration tool moeten zijn.

Het is niet multi-tenant en kent geen fast user switching voor verschillende identiteiten. Federation werkt tot op zekere hoogte, vooral dankzij de federation die in Azure zit. Zit je eigen bedrijf of een andere partij (nog) niet (helemaal) in Azure dan heb je weer een hoop andere ellende dankzij de legacy die nog in de oude software zit waar Teams een oplossing voor probeert te bieden. Alleen heb je een internationaal bedrijf met 50.000+ medewerkers niet zomaar omgezet, want...

Governance en security. Teams mist een aantal substantiele onderdelen voor security en is niet transparant in wat een (gast-) gebruiker mag zien, wat exfiltratie van gevoelige gegevens mogelijk maakt zonder dat dit gemakkelijk opgemerkt kan worden. Verder zijn er voor governance weinig tot geen mogelijkheden tot het classificeren en laten verlopen van bepaalde data buiten wat rudimentaire dingen van de Sharepoint back end om.

Tot slot zijn er nog wat architectuurdingetjes in Teams en de back end zelf. Een voorbeeld: hernoem je een team, dan blijft de oude naam behouden en worden er alleen nieuwe pointers gelegd in de front end. Ga dan nog maar eens in de back end database zoeken naar wat dat team wat in de loop van 2 jaar 3 naamswijzigingen heeft gehad heeft opgeslagen op elk willekeurig moment als je de originele naam niet (meer) weet.

Begrijp me niet verkeerd, voor videoconferencing en presenteren is het best een aardig medium en om documenten te delen met je team werkt het ook wel goed genoeg maar de buzz van "he dit werkt echt verrekte handig zo met een paar man" zie ik nog niet helemaal.
Moet jij eens voor de grap een range cellen selecteren in MICROSOFT EXCEL (Teams editie) en die kopieren en plakken in MICROSOFT EXCEL (desktop editie) en dan kijken hóe goed dat werkt. ;)
(hint: opmaak? welke opmaak???)
we gebruiken dit op ons werk ook en inderdaad maar 4 mensen , met skype zie je iedereen.
Behalve met Skype for Business... Daar zie je ook steeds de vier laatst actieve sprekers. :(
Ik weet niet of je wel wilt dat je iedereen ziet. Want jouw computer ontvangt elke videostream van de deelnemers afzonderlijk en moet dit dan tonen. Het is niet zo dat alle streams naar MS gaan, daar worden gerenderd en het beeld wordt doorgestuurd naar jouw computer.

Bij Google Hangouts Meeting kan je wel alle deelnemers in het klein zien, maar dat is een enorme cpu load, heb ik gemerkt.

[Reactie gewijzigd door segil op 30 maart 2020 19:09]

Hoe dan? Om directe verbinding te maken moet er bij de versturende partij een poort opgezet worden. Alle beelden gaan langs MS ;-).
Als ik een video conference heb gehad, kan ik in de Teams admin portal de kwaliteit zien van elke video stream. Dus tussen mij en persoon A, tussen mij en B, tussen A en B, etc, etc. Wellicht dat het ook langs Microsoft gaat, maar uiteindelijk krijgt jouw computer alle streams los binnen.
Hoe werkt dat bij Hangouts Meet dan? Ik heb die optie nog niet ontdekt, maar zou dat wel fijn vinden!
Belangrijk punt hierbij is dat Teams ook daadwerkelijk de videostreams van de niet-zichtbare partijen uitschakelt. Je kunt dit soms zien doordat wanneer iemand weer begint te praten, het een momentje duurt voordat hun video weer zichtbaar wordt.

Het zou super fijn zijn om hier zelf een limiet voor in te kunnen stellen, zo heb ik een flinke laptop (van de zaak) en gigabit internet, dus ik zou hier makkelijk het hele bedrijf kunnen ontvangen, maar ik kan me voorstellen dat dit op een ouder apparaat niet zomaar gaat werken.
4 is meer dan voldoende lijkt me. Hoe doe je dat dan met een meeting met 50 personen ? Waar leg je de lat ?
Volgens mij kan dat niet. Je kunt wel iemand pinnen zodat je zijn camera kunt bekijken ook al praat diegene niet. Weet niet of dat voor meer dan 4 pins werkt.
Voor nu kan je in Teams eenvoudig de Zoom add-in toevoegen. Ga er echter van uit dat dit wel naar Teams gaat komen
Meh. Ik blijf liever losse licenties aanschaffen, die abonnementen vind ik doodzonde van ‘t geld als consument - tenzij er toevallig iets is in de extra (cloud)functies die je echt nodig hebt. Een Office versie gaat over ‘t algemeen jaren mee en tweedehands kost een licentie misschien een tientje, veel goedkoper en werkt even goed.
Bij t abonnement krijg je er 1TB OneDrive storage bij, als je dat meeneemt in de prijsberekening en je gebruikt het is het m.i. wel interessant.
En daarbij mag je t abonnement delen met 5 andere personen, waardoor je effectief 6 licenties per jaar afneemt. 100 euro per jaar is dus effectief 16 euro pppj. Vind ik nog wel meevallen voor wat je ervoor krijgt. Degene die ik niet nodig heb verkoop ik tegen kostprijs door aan familie/vrienden: win-win zou ik zeggen.
Dat is een van de grootste voordelen.

Alleen jammer dat je bij OneDrive nog steeds moet oppassen dat je bepaalde karakters niet mag gebruiken in de naam. Dat kan nogal eens gedoe opleveren, zeker als je wilt migreren vanaf Dropbox. Dan moet je dus eerst handmatig een search doen op elk van die karakters in de complete Dropbox map en die eruit halen in de bestands- en mapnamen voordat je probeert te migreren, anders mis je dingen (en veel succes om dat dan 1 voor 1 uit te vinden op een efficiente manier).
Zoiets kan vast wel met Powershell ofzo toch? Ik ben daar geen hele grote held in maar ik weet dat dat soort dingen best wel moeten kunnen. Ik n daarbij is t vaak maar eenmalig ;)
Ja eenmalig, maar zelfs ik ben al geen held met command line, laat staan Jan met de Pet. Die gaat zich alleen maar afvragen waarom hij heel veel bestanden kwijt is en denkt: zoek het uit MS.
Het probleem met dit abonnement is wat met families van 7,8,9 en custom domains.
De 1TB One Drive-ruimte die je erbij krijgt is toch ook wel heel erg prettig!
Mja dat, het feit dat je office hebt, credits bij Skype krijgt en nu dus voor je gezin wat kunt managen maakt het toch wel interessant imo. Je kunt alles ook zelf doen, maar dat is minder gemakkelijk.
Moet je gezin wel Skype gebruiken of iemand onder familie, ik ken bij mij in familie niemand die gebruikt.
Cloud hoef ik ook niet te hebben, dus blijft alleen Office over die ik heel sporadisch tot bijna nooit gebruik.

Dan heb ik liever losse Office licentie dan een abbo er weer bij.
Tja voor jou ik moet helemaal geen cloud, dus doe mij ook maar losse Office 2019 versie.
Als je cloudopslag wilt wel ja. Ik heb 6TB redundante opslag op m’n NAS, geen nut voor OneDrive. Ik zou ‘t nuttig kunnen maken I guess, maar een losse backupschijf offsite ergens neerleggen met de belangrijkste data werkt even goed, is sneller als werkelijk alle data verloren gaat (al moet ik zeggen dat dat met glasvezel wel meevalt allemaal tegenwoordig.) en is vele malen goedkoper. :) Plus die NAS kan een stuk meer dan OneDrive.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 31 maart 2020 03:51]

Office 2019 zou de laatste versie zijn die je los kan aanschaffen dus binnen een aantal jaar zal je wel moeten als die versie niet meer ondersteund wordt, oftewel overstappen naar LibreOffice of OpenOffice.
hier nog altijd een zeer tevreden gebruiker van office 2007, ik zie niet in waarom ik zou "moeten" overstappen
Security updates, voor 2007 komen die niet meer...

Office 2010 is in oktober 2020 aan de beurt.....
Je zult wel geen Excel gebruiken dan gok ik.

Voor bestandje typen idd geen noodzaak om te upgraden.

[Reactie gewijzigd door i7x op 30 maart 2020 23:07]

losse licenties zijn niet zonde van het geld, ik heb het eens uitgerekend en kwam tot ongeveer dit.

ik heb een pc en een laptop, mijn vriendin heeft een pc en een macbook air
een gemiddelde office licentie kost 130 euro stel dat je steeds 1 versie koopt en een versie overslaat... 13 16 19 ... dan gaat je licentie dus 5 a 6 jaar mee..

dan heb ik dus 4 licenties nodig is : 520 euro. in plaats daarvan betaal ik nu 5x 99 .... is 495... Natuurlijk heeft niet ieder stel een eigen laptop En een eigen pc.. maar goed dan zijn er wel weer kinderen in het spel .... kortom 4 licenties heb je al snel

bovendien krijg je voor die 99 ook nog eens 1tb backup storage per user kost normaal zo'n 10 per maand bij bijv google drive, en 60 minuten bellen naar landlines (handig als je geen vodafone RED hebt maar bijv vf smart of telfort basic

ja bij minder dan 4 licenties ben je mits je steeds een een versie overslaat duurder uit maar als je dat niet doet ben je zelfs bij 2 licenties al gekoper uit.
Ik koop voor €10 a €15 een tweedehandslicentie, volledig legaal. (Het kan nog veel goedkoper trouwens, maar die gesplitste OEM-licenties zijn een grijs gebied en ik vertrouw die verkopers voor geen cent...) Zou wel gek zijn om er €130 per device voor te dokken. :P Dus over 5 jaar gezien is ‘t in het slechtste geval €80 in jouw scenario. Scheelt toch €415 met jouw abo-constructie.

Third-party clouddiensten vermijd ik als de pest op zeer minieme usecases na en als ik ‘t zou nemen dan sowieso geen OneDrive want dat integreert niet hoe ik wil. Daarnaast heb ik om een groot scala aan redenen veel liever m’n NAS als primaire opslag (plus tig services die je daar op kan draaien waardoor je er veel meer aan hebt dan OneDrive) en dan is die besparing ten opzichte van een nodeloos abonnement toch weer mooi meegenomen. :) Ik heb veel meer functionaliteit, vrijheid, et cetera. Heerlijk! Maar het kost een paar uur per jaar tijd aan onderhoud, dat dan weer wel.

Als je wél graag OneDrive gebruikt, en werkelijk meer nodig hebt dan de gratis variant voor een paar MB aan wat Word-documentjes en een verdwaalde excelsheet met kattengewichten (oddly specific :P), dan is ‘t zeker geen slechte deal. :)

Begrijp me dan ook niet verkeerd, ALS je werkelijk alles nodig hebt dat ze erbij leveren dan lijkt ‘t een prima deal en scheelt het abonnement geld. Gaat ‘t je, zoals mij, enkel om Office zelf: dan is het wmb echt een uitermate slechte deal en belachelijk overpriced.

Trouwens, zelfs na die 5 jaar zijn er nog mensen die een licentie willen op die software - omdat ze bijvoorbeeld een oude bak hebben die ‘t nog prima doet maar de nieuwste versie niet aankan. Dus die licenties zijn vast wéér door te verkopen, waardoor het helemaal weinig kost. Probeer dat maar eens met een abo. :P Afijn. :)

Iedereen moet ‘t voor zichzelf bepalen, maar losse licenties all the way hier. Veel goedkoper en meer vrijheid. Ik word er moe van dat alles maar richting verplicht huren/leasen gaat. Nog ff en je bezit niets meer. Om dezelfde reden laat ik app-developers die eisen dat je in-app je “Pro”-versie koopt zoveel mogelijk linksliggen ten faveure van hen die het voor een one-time fee doen. (Kan je zelf bepalen of je upgrade of niet. Tenzij ze je naaien door die betaalde versie opeens onbeschikbaar te maken, zoals Fantastical recent heeft gedaan. Maar dat kan gelukkig niet met Office.)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 31 maart 2020 03:46]

Je kunt legaal office 2019 pro kopen voor €31,--; dan gaat je berekening de andere kant op.
Voor het geld dat je overhoudt kun je wat mooie backup schijfjes kopen.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Raymond Deen op 30 maart 2020 23:33]

Ja ik ook Skype gebruik ik niet, dus hoef ook geen credits.
Cloud hoef ik ook niet dus blijft Office over, via een site een losse Office 2019 licentie aangeschaft voor 25 euro ofzo kan ik jaaaaaaaren mee vooruit.
Alleen een naamsverandering dus eigenlijk en de toevoeging van Teams.

Outlook hadden we immers al.

Is dat dan niet een betere kop?

[Reactie gewijzigd door OptimalApex op 30 maart 2020 18:37]

En geupdate Office apps.
Vertel? Die zijn bij O365 toch juist altijd al up-to-date? Dat is het hele idee van O365.
Er zijn een aantal opties in Excel en PowerPoint die Home gebruikers van Office 365 niet kregen. Nu dus wel denk ik? Ik zou alleen niet weten wat die features zijn.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 30 maart 2020 20:16]

Denk dat we dan aan data-functies moeten denken. Altijd fijn.

Hopelijk is de naamsverandering ook de opmaat naar meer non-Office features in het pakket. Zoals Xbox Live (al dan niet met korting) in de oude uitgeklede Silver vorm (de oude Gold vorm dan wat nu het betaalde Xbox Live abbo is) etc.

[Reactie gewijzigd door OptimalApex op 30 maart 2020 18:58]

Silver was altijd de gratis versie toch, tijdens de Xbox 360 tijden? Het zou logischer zijn als Xbox Game Pass en Xbox Live samengingen, en dat gaat het nu volgens mij al. Ik denk zelf dat Xbox en 365 voor een lange tijd apart gehouden zullen worden, vanwege de verschillende doelgroepen.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 30 maart 2020 20:19]

Game Pass en Live kun je al als Ultimate GamePass aanschaffen. 1 Abo voor beiden en volgens mij ook iets voordeliger
Ja precies, maar zonder een flinke prijsverhoging is het toenmalige Silver denk ik het beste wat we kunnen verwachten
Nee. Home variant zijn nog steeds applicatie installaties. O365 is alleen up to date als je de webversie gebruikt. Anders zit je met die waardeloze ms updater (op macOS iig). Als het nou automagisch via de stores ging was et een ander verhaal.
Dat kan toch al lang? Staat gewoon in de Apple Mac Store hoor.
Het verschil zit in de toevoeging van OS upgrade en beveiligingsopties. Microsoft 365 E3 bestaat bijvoorbeeld uit Windows Enterprise E3, Office 365 E3 en EMS E3.
Voor de personal en family zit er geen OS upgrade bij...
https://www.microsoft.com...-of-your-365-image-10.png

[Reactie gewijzigd door Pirtkoei op 30 maart 2020 19:10]

Ze willen vooral af van de naam Office 365, de naam geeft teveel verwarring, teveel mensen die denken dat het gewoon Office is in een abonnement en niet begrijpen dat het vooral rond 365 draait. Als je echt enkel Office nodig hebt, dan raad ik iedereen aan een losse licentie te kopen want dan heb je dat 365 verhaal niet nodig.
Of zoals in het artikel ook staat, vanaf 21 april hernoemt Microsoft je "office 365 home" naar "microsoft 365 personal". Dit "nieuwe" abonnement bevat eigenlijk niets nieuw, Skype gaat eruit en Teams komt erin dus dat is helemaal niets nieuws, dat is gewoon de cloud die continu vernieuwd en waar je altijd op de "laatste" versie zit. Dat er zaken veranderen is dus helemaal niet iets nieuws maar slimme marketing om met een nieuwe naam af te komen, dat wel.

Voor de zakelijke versie zit er wel een verschil maar met "os upgrade" zeg je het wel, je krijgt een upgrade naar Enterprise vanaf de E3 wat wilt zeggen dat je nog altijd Pro nodig hebt. Als je de microsoft 365 business neemt krijg je zelf geen "os upgrade" of je moet het op die gratis 7/8 naar 10 upgrade hebben die je nog altijd gratis krijgt zonder enig 365 abonnement.
Het verschil zit hem veel meer in Intune & MDM ofwel kort gezegd met de zakelijke Office 365 laten ze niet toe dat je devices beheerd. Daar willen ze extra geld voor zien waardoor je naar een duurdere Microsoft 365 zakelijk abonnement moet.
Dat was te verwachten, naar mate on premise afgebouwd word gaat de prijs van hun cloud verhaal omhoog, immers nu betalen klanten on premise & cloud gezien ze hybrid cloud draaien maar eenmaal 365 volwaardig on premise kan vervangen en dus hun klanten niet meer betalen voor on premise, dan gaat het cloud prijskaartje omhoog. Niet als verwijt bedoeld overigens, het is gewoon logisch.
Het jammere van Home en Personal vind ik dat je wel een eigen domein kunt koppelen, maar alleen als je dat domein bij GoDaddy geregistreerd hebt.
waar staat dat je het via godaddy moet registeren? Voor Office365 kan je het domein overal geregisteerd hebben, lijkt me dat ze dit voor particulieren niet anders maken.
Wat me wel tegenzit is dat avanced security alleen voor microsoft email domeinen geldt. Ik zit al jaren te wachten dat ik mijn email domein via microsoft kan laten lopen zodat ik gebruik kan maken van hun security features.
Office365 particuliere versies ondersteunen geen custom domains, tenzij via godaddy
Dit zeggen ze enkel omdat ze bij Godaddy rechtstreeks de DNS records kunnen manipuleren gezien zij zelf eigenlijk het domein aankopen en beheren voor je.

Het is op zich perfect mogelijk om eender welke registrar/DNS servers te gebruiken, je zal alleen alles zelf moeten regelen dan.. wat voor de doorsnee consument net iets te ver gaat.
Nee hoor, je hebt de optie voor custom domains gewoon niet !
Het issue is dat je met een abonnement zit voor consumenten. Dan kan je al stellen dat de absolute meerderheid van die consumenten niet weet hoe DNS werkt.
Dan zit je nog met een klein percentage aan klanten over. Echter van dit klein percentage gaat een heel deel gewoon een MX record instellen terwijl je begint met te bewijzen dat jij wel degelijk in controle bent van het domein. Microsoft heeft ook graag dat u SPF, DKIM en DMARC in orde is, iets waar terug een heel deel de mist in zal gaan.
En als ze dat wel weten, dan heb je nog CNAME nodig voor autodiscover, Skype/Teams en nog wat SRV records. Immers dat domein is ook te gebruiken voor Skype/Teams.

Dan is het te verwachten dat er in de toekomst ook wel veranderingen zullen zijn op DNS niveau.

Die optie openstellen voor consumenten, dat kost Microsoft meer aan support tickets dan iets anders. Ik ben al blij als bedrijven mij mails sturen met een geldig SPF record, laat staan DKIM & DMARC dus als het daar al massaal verkeerd loopt, ik begrijp perfect dat ze tegen een consument zeggen, wij beheren u DNS records rechtstreeks en anders neem je maar een zakelijk account. Al zouden ze wel meerdere opties mogen aanbieden.

En dan heb ik het nog niet gehad over die slimmeriken die hun website toevoegen als MX record om dat anders dat raar SPF beest niet meer werkt met mailtjes van hun website (wat niet werkt met de standaard 365 SPF records omdat dit niet verwijst naar het MX record). Ze doen dat dan met een heel hoge prioriteit met het idee dat niemand dat MX record ooit gaat gebruiken (laagste prio wint). Wel guess again, sommige email providers nemen net het MX record met de hoogste prioriteit omdat dit vaak de "backup" mail server is die niets aan het doen is en je daar net vaak sneller mails kan afleveren dan de mail server met de laagste prioriteit. Krijg je van die grapjes dat 10% van de mails niet toekomt.

En dan wil ik niet weten wat diezelfde slimmerik doet als zijn mail van zijn website vervolgens blijft steken op een DMARC failure, nog niet tegenkomen en ik hoop dat het zo blijft ook.

[Reactie gewijzigd door sprankel op 30 maart 2020 22:29]

sommige email providers nemen net het MX record met de hoogste prioriteit omdat dit vaak de "backup" mail server is die niets aan het doen is
Welke dan? Ik ben dit nog nooit tegengekomen in het wild.

Verder prima uitleg, de optie om custom domains via een andere registrar te gebruiken met een consumer abbonement komt er overigens aan met deze rebranding.
Desbetreffende klant kreeg geen enkele mail meer binnen van Hotmail adressen. Maar ik heb al veel bedrijven betrapt op het hebben van een open relay in hun MX records voor het versturen van mails van buiten hun domein. Tenzij het een relay is die je inkomende mails vast houd indien de main mx niet antwoord maar dan nog heel dat relay gedoe, niet meer van deze tijd enkel, alleen al vanwege al de issues met spam.
En als ik dan een open relay in het MX gedeelte zie, grote kans dat hun SPF de MX include wat wilt zeggen dat men letterlijk de deur wagenwijd openzet, spoof ons domein maar en doe het met een geldige SPF. En dan spreek ik over KMO bedrijven, kleine zelfstandigen, mag je al blij zijn als die een SPF hebben.

Om nog maar niet te beginnen over marketing bedrijven die eens mails gaan uitsturen vanuit het domein van een klant. Die sturen dan naar het desbetreffende klant, dit moet u SPF zijn, niet met een vraag wilt u ons includen, nee die sturen 1 op 1 door wat zij denken dat het record moet zijn. Dan antwoord ik, ik heb u toegevoegd aan het SPF record en dan wijs ik hen erop dat ze hun mails moeten tekenen met DKIM en dat ik een public key wil en een selector naam. Krijg je uiteraard geen antwoord op en als ze erachter komen dat hun mails bouncen, meestal omdat de klant zelf zijn eigen marketing niet binnen krijgt, dan krijg ik een mail dat mijn SPF fout is want het moest ~all zijn en niet -all. Dan volgen er eerst 3 mails met uitleg over SPF en dan staat het record op 20! mails om aan hun verstand te brengen dat ze toch echt wel hun mails moeten tekenen of DMARC faalt. Of dan had ik eens voor dat die beweerden dat het aan het mailsysteem van de ontvanger lag want bij hun kwamen die mails gewoon binnen, uiteraard als je als je u inkomende mails ontvangt op een prehistorisch systeem dat zelfs geen SPF controle doet.

En wat moet ik daarmee aanvangen? Zolang de discussie ongoing is weet de klant niet wie al dan niet gelijk heeft dus ik kan het niet permitteren van er niet op te antwoorden of het af te blokken. Ik kan het niet factureren aan dat marketing bureau want zij zijn geen klant en mijn eigen klant, tjah, moet ik die dan een gepeperde factuur sturen?

Afijn, als Microsoft die doos van pandora wilt open zetten voor consumenten, ik wens ze er veel succes mee.

[Reactie gewijzigd door sprankel op 1 april 2020 00:55]

Open relays is inderdaad een klassieker, dat zie ik zelf ook nog wel regelmatig passeren.

Al moet ik zeggen dat spf toch echt wel ingeburgerd begint te geraken bij de meeste bedrijven in België, ook bij KMO's.. de one man zaakjes dat is allicht iets anders maar daar kom ik ook nooit mee in contact.
Jawel hoor, die komt er met deze rebranding
Hopelijk geven ze net zoals bij de eenmalige aankoop eindelijk ook eens de optie om bepaalde applicaties niet te installeren. Ik zit bijvoorbeeld zelf totaal niet op Acess, OneNote of Skype te wachten, maar ik moet het wel verplicht installeren als ik de programma's wil gebruiken die voor mij nuttig zijn.
Ik denk dat Skype gaat verdwijnen nu Teams ook voor consumenten beschikbaar is
Skype wordt inderdaad in 2021 uitgefaseerd.
Ahh thx wist dat nog niet. Dat is dus officieel bekend gemaakt al eerder?
Thx! Kan niet alles altijd bijhouden. Ik bedoelde overigens, gezien de focus op consumenten van dit bericht, de consumentenversie van Skype. Dat ook die wordt uitgefaseerd ten faveure van Teams dus.

[Reactie gewijzigd door OptimalApex op 30 maart 2020 19:05]

Volgens mij gaat dit enkel over de online versie en niet de onprem.

Skype for business 2019 heeft zeker al support tot 2024
Voor bedrijven ja, maar niet voor consumenten.
Dat stond al langer op het programma
Maar dan ga je in plaats van Skype teams krijgen, nog zo app waar hij wellicht niet op zit te wachten :).
Ik vind ook wel dat ze weer even optie kunnen toevoegen, default of custom en met custom nog wat dingen kan uitvinden dat hij deze niet download.
Ja of zoals die packages van vroeger, dat je kon uitvinken welke je wel en niet wilde.
Ja kan gewoon heel simpel je download de installer, je krijgt tijdens openen 2 knoppen alles of custom.

Met alles download die gewoon alles Zoals nu ook, en met custom gewoon een vink menu wat wel en niet moet downloaden/installeren.
Je zou eens kunnen kijken naar ODT (Office Deployment Toolkit). Ik gebruik deze tool voor de configuratie van Office 365 Business en ProPlus, maar wellicht werkt het ook voor de Home editie. Het is ff puzzelen, want je moet aan de slag met een xml file, maar wie weet heb je er wat aan.
ODT werkt ook gewoon voor de "home" versie, gewoon als versie O365ProPlusRetail meegeven. Handige aan de ODT is ook dat je gelijk meerdere talen kan installeren.

Genoeg voorbeelden van xml files te vinden en de documentatie van MS is ook dik in orde.
Is dat voor een gezin 6 accounts?
Of een algemeen account?
Je kan 6 accounts gebruiken waarmee je op een onbeperkt aantal devices kan inloggen.
Dat is helaas niet correct, je kunt zover bij mij bekend is maar op maximaal 5 apparaten tegelijk zijn ingelogd. Het maximale aantal installaties is mij niet geheel duidelijk.

Zie deze link voor meer informatie over het delen van de O365 Home (thuisgebruik) licentie:
support.office.com
In dit artikel staat toch zes ;)

In jouw bron staat het verkeerd verwoord denk ik. Ze bedoelen daar dat jij je abonnement met maximaal 5 anderen kan delen binnen je huishouden.

[Reactie gewijzigd door Robinho96 op 30 maart 2020 19:13]

Het aantal gebruikers waarmee je mag delen is inderdaad maximaal 5 (inclusief jezelf dus 6 gebruikers).
Ik doelde echter op het maximale aangemelde apparaten per gebruiker. Dat is op maximaal 5 apparaten tegelijk. Dit is ook terug te zien op de abonnement pagina, tabje delen.

Dus resumerend:
 • Maximaal aantal gebruikers (bij de home licentie): 6
 • Maximaal aantal installaties: onbeperkt
 • Maximaal aantal gelijktijdige aangemelde apparaten per gebruiker: 5

[Reactie gewijzigd door Smiler op 30 maart 2020 19:47]

dus aantal 'gelijktijdig te gebruiken licenties 30 ....

meer dan 4000 euro aan licenties .... voor slechts 99 euro per jaar ;)
Je kan het zelf op 6 apparaten installeren en tegelijkertijd gebruiken. Daarnaast kan je nog 5 mensen uitnodigen en die kunnen het afzonderlijk ook op 6 apparaten installeren en tegelijkertijd gebruiken. Ik koop elk jaar rond Black Friday een jaar lang office 365 met de hele fam. Kost dan 50 euro. Geen geld.
Dat is super handig!
Zoals het nu is 1 licentie waar je 6 accounts aan kan koppelen dit zal hetzelfde blijven denk ik.
Bij licentie beheer kan je dan zien wie er allemaal gekoppeld zijn nieuwe accounts koppelen of oude eraf halen.
Merci onwijs handig
Ik weet dat Skype for Business gaat verdwijnen in 2021. Maar geldt dat dan ook voor de 'gewone' Skype, gezien deze ontwikkeling?
In de Office365 Teams portal staat een aankondiging dat microsoft de functionaliteit van skype gaat toevoegen aan Teams. Dus wellicht verdwijnt Skype. Ik hoop niet dat Teams dan ook weer zo bloated wordt als Skype / Skype For Business. Het is nu juist zo lekker clean.
Ah, dus toch. Dankjewel!
Meh, ik vind Teams al veel te uitgebreid momenteel. M'n Skype for Business client trekt soms maar 85 MB RAM terwijl m'n Teams client op 500 MB RAM staat te stomen. En steeds meer functionaliteiten worden erin gepropt door Microsoft. Wunderlist en StaffHub, nu To Do en Shifts, zijn zo'n voorbeeld.
Ik maak altijd de grap dat je er nog net geen koffie mee kan zetten. Maar als dat zou kunnen in een app, dan zou Microsoft het toevoegen denk ik. :D
Je kan altijd zelf nog een plugin schrijven om je smart koffiezetapparaat aan te sturen. :+
Bij Microsoft op Schiphol selecteer je al je koffie via een iPad, mogelijk zijn ze aan het beta testen ;)
Inderdaad teams is echt veel te uitgebreid, ik heb op werk laptop auto start uitgezet.
Ik merk ook dat gewoon uit niets 800mb verbruikt, blij dat we nog aan testen zijn en niet officieel uit is voor iedereen op werk.
Waarom zijn ze nog niet zo lang geleden dan nog begonnen met Skype Preview-builds voor consumenten en hebben ze nieuwe functies ingebouwd? Lijkt me wat raar om nog zo veel werk te verrichten en gebruikers te lokken met nieuwe functies naar iets wat gaat verdwijnen... Alsof Renault nieuwe auto's aankondigt, maar met de mededeling dat de motor volgend jaar niet meer zal starten.
Ik vind teams nu al bloated, er zit zoveel in en gebruikt gewoon met niks doen al zo 800mb ram.
Het gaat in dit geval alleen om de Skype for Business Online variant. Daar komt/is Teams voor in de plaats.
Skype for Business 2019 on-prem blijft gewoon bestaan (in ieder geval tot 2025: https://support.microsoft...0Business%20Server%202019)
En de consumenten versie van Skype blijft ook gewoon.
En nu nog Office 365 apps voor Linux/Ubuntu.
Ja dat zou eerlijk gezegd voor mij ook een uitkomst zijn. LibreOffice is echt heel goed, maar als je vrijwel constant met mensen moet samenwerken in complexe documenten waarbij de lay-out soms heel precies komt dan is het niet prettig om MS Office te combineren met LibreOffice.
Teams is er ook al voor Linux, maar Office helaasnog steeds niet.
nu cononical steeds meer pushed richting snapp packages etc en omdat teams ook al beschikbaar is voor linux geloof ik best dat dat nog wel eens zou kunnen gaan gebeuren. zelf ben ik sinds kort geïnteresseerd geraakt in onlyoffice door de integratie en samenwerkingsfeatures in nextcloud .... mij verbaasde het dat er nog behoorlijk goed omgegaan werkt met complexere documenten die ik er in opende

nu moet ik toegeven dat ... behalve invulvelden ik weinig macro's heb gebruikt maar ik ben dan ook fel tegenstander van macro's ... mijn idee is dat macro's thuishoren in online formuleren en offline programma's niet in offline documenten. die horen gewoon statis te zijn opgemaakt door bovengenoemde oplossingen.
Maar Snaps.. dat is trage stront. Traag in opstarten (moet iedere keer weer decompressed worden). Daarnaast heb je ook nog appimages, flatpack. Het lijkt alsof Linux compleet de weg kwijt is. Eerst had je al de versnipperingen in distributies en shells, nu ook nog eens in app installatiemethodes..
Verschillende app-instalatiemethodes zijn er altijd al geweest op Linux, met de verschillende pakketbeheerders die er zijn, zoals apt, dnf, pacman et cetera, die .deb-, .rpm- en .pkg.tar.xz-pakketen installeren.
Stel ik heb nu Office 365, moet ik dan verder nog wat doen? Of gaat alles gewoon over?
Afhankelijk van welk soort Office 365, niet alle Office 365's gaan over. In essentie gaan alle consumenten en sommige enterprise versies nu over naar de Microsoft 365 merknaam en krijgen ze er wat familie-gerelateerde functies bij, de rest blijft (vooralsnog) Office 365 (de grote enterprise versies) en zien die familie-functies, logischerwijs, niet.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee