Gerucht: remasters van bijna alle Super Mario-games komen naar Nintendo Switch

Nintendo zou van plan zijn om dit jaar remasters van 'bijna alle' Super Mario Bros.-games uit te brengen. Ook zouden er diverse nieuwe Super Mario-games uitkomen. Nintendo zou dit jaar hiervoor aangrijpen vanwege de 35e verjaardag van Super Mario Bros.

Meerdere bronnen zeggen tegen Video Games Chronicle dat Nintendo van plan is om een evenement te organiseren rondom het jubileum. Daar zouden de nieuwe releases van de Super Mario-games voor de Switch aangekondigd worden. Ook zou Nintendo verschillende andere Mario-titels uitbrengen dit jaar, waaronder een nieuwe game in de Paper Mario-serie. Welke andere games er komen, is niet duidelijk.

Nintendo heeft niet inhoudelijk gereageerd op het gerucht, maar Eurogamer bevestigt de bevindingen van VGC grotendeels. Volgens bronnen van die site is in ieder geval Super Mario Galaxy een van de games die naar de Switch komt. Ook zouden er 'een aantal andere' 3d-games uit de Mario-serie naar de Switch komen. Verder meldt Eurogamer dat er een Deluxe-versie van Super Mario 3D World op komst is.

Volgens VGC gaat Nintendo op het evenement ook meer bekendmaken over de samenwerking met Universal. De twee bedrijven werken aan een Super Nintendo World-pretpark en een geanimeerde Super Mario-film. De aankondigingen hadden plaats moeten vinden op een evenement tijdens de E3 in juni, maar die beurs gaat niet door. Wat de nieuwe plannen zijn van Nintendo, is niet bekend. Het bedrijf zou een digitale presentatie kunnen geven.

Overzicht van alle Super Mario-games tot 2013, gemaakt door Video Games Chronicle

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

30-03-2020 • 17:09

112 Linkedin

Reacties (111)

Wijzig sortering
Een klein punt van aandacht (en waarom ik denk dat we Super Mario Sunshine niet zo snel op de switch zullen zien):

De originele GameCube controller heeft een L en een R shoulder trigger, en een z button. Deze triggers zijn analoog (net zoals bijv. die van de Xbox 360 en One-controllers) en hebben dus meerdere 'standen'.

Niet elke GC spel maakte hier gebruik van, maar Super Mario Sunshine well degelijk: het water schieten gebeurd met de R-trigger, en de twee verschillende standen geven ook twee verschillende functies. Dit kan niet zo 1 2 3 nagebootst worden op de Joycon's.

Dat zou betekenen dat SMS sowieso niet in handheld mode (en switch light!) gespeeld zou kunnen worden, en in docked mode evt. alleen met (originele) GC controller+adapter.

Nintendo zou dan wel het speelveld enigszins in 2-en spleten....

Daarnaast is er natuurlijk ook nog het feit dat beide Galaxy's gemaakt zijn voor Wii-motes; deze zijn echter aardig na te bootsen met Joy-con's. (Wederom echter zie ik geen mogelijkheden voor de Switch lite.)

Edit @Hieronder: Ok, ik had misschien iets genuanceerder kunnen zijn. Met aanpassingen aan de controls kan idd het e.e.a. opgelost worden. Echter zit er (geloof ik) bijv. in het rennend sproeien ook nog steeds een range in sterkte (je kan zacht of hard sproeien); button remapping naar puur digitale knoppen werkt dan niet perfect.

Qua motioncontrols: dat geeft wel weer problemen met Switch lite gebruikers e.d. denk ik zo.

Anyhow, wat ik misschien eigenlijk bedoelde te zeggen: SMS zal geloof ik nooit precies zoals op de GC ook op de Switch gespeeld kunnen worden. Of de aanpassingen die gemaakt moeten worden acceptabel zijn, laat ik lekker aan Nintendo over :+

[Reactie gewijzigd door JSDJ op 30 maart 2020 17:42]

Valt mee, met dolphin heb ik dit prima kunnen spelen op een Xbox controller, weet niet meer precies hoe ik het ingesteld had maar geloof als volgt:

de triggers waren sprayen en lopen en de shoulder buttons waren het stilstaan en gericht schieten. Dat ging prima, de shoulderbuttons deden niet veel op de GameCube, alleen de camera recht zetten geloof ik, en dat kan met de nieuwe controllers prima in de left stick click.

Edit: dat is waarschijnlijk makkelijk op te lossen door de buttons te mappen, maar de interface was daar natuurlijk helemaal niet op gemaakt. Toch niet zo simpel even in een emulator te draaien dus.. ach, ze zouden dat spel ook gewoon een degelijke remake moeten geven!

[Reactie gewijzigd door Ocin32 op 30 maart 2020 19:15]

De XBOX controller heeft dan ook analoge triggers. in tegenstelling tot de Switch (Pro) controller.
Maar die werden niet benut door Ocin32 zo te lezen?
Nintendo zal de game iets moeten aanpassen om het wel mogelijk te maken. Niets is onmogelijk.
Daarom, knop-combinatie zoals de trigger- of schoulder-button icm. een stick, probleem opgelost denk ik? Althans, op de classic- of pro-controller.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 31 maart 2020 07:53]

Ze zouden rennend sproeien op ZR en richtend sproeien op ZR+ZL kunnen zetten en dan de camera reset naar L. Ik zie geen reden waarom het niet zou kunnen want de Switch heeft 3 extra knoppen ten opzichte van de GC controllers; L, LeftStick, RightStick. en er zijn ook nog motioncontrols als het zou moeten.
Je tl:dr; prachtig _/-\o_
Werken die niet exact hetzelfde als de joy-cons? Volgens mij hebben die nog steeds geen analog triggers.
Check de video in het artikel! Dan zie je hoe geweldig die GC joy cons zijn.
Ik heb de video al eens gezien, maar het zijn geen analoge triggers. Of tenminste, hij gebruikt die triggers als digitale triggers. De switch krijgt dus geen analoog signaal. Ik vind ze verder wel echt geniaal.
Super Mario Galaxy is al door Nintendo zelf geport naar de nVidia Shield TV(Youtube) voor de Chinese markt. Dat is praktisch dezelfde hardware als de Switch. De pointer functionaliteit hebben ze daar zo te zien gewoon naar de tweede stick verplaatst (de Wii had tenslotte maar één anologe stick als je de WiiMote + nunchuk gebruikte).

Vond het eerlijk gezegd al raar dat het zo lang duurde voordat het naar de Switch kwam.

Sunshine heb ik zelf nooit gespeeld omdat ik de Gamecube heb overgeslagen (Dreamcast was heer en meester die generatie ;) ) en ik denk dat heel veel mensen dat hebben.
analoge input hoeft zeker geen probleem te zijn in handheld mode.
de switch heeft een touchscreen, dus kan er ook een virtuele slider langs de rand van het scherm gebruikt worden.

druk kan ook gesimuleerd worden door de controller of console te kantelen.
GameCube controllers werken toch ook gewoon op de Switch d.m.v. een verloop stekker?
-Beetje button remappen is niet heel moeilijk
-Mensen met de switch lite, tsja, het IS een budget handheld console
-De gamecube controller adapter is er niet voor niets ;)

Ik snap je punten, en ben bang dat je gelijk heb, maar a man can dream right? :D
Dit is makkelijk in te stellen door gewoon de settings te veranderen.
Als je twee schouder knoppen instelt werkt druppel optie gewoon.
Ik kan echt geen remaster meer zien. De pot met nieuwe ideeën is blijkbaar zo leeg (of de drang naar makkelijk geld zo hoog) dat echt alles geremasterd word.
Alsof stores per uitgever waar 15 a 20 jaar oude games in staan voor hogere prijzen als dat ik ze toen op disc voor gekocht heb nog niet erg genoeg is krijgen we nu ook nog een keer dezelfde games voorgeschoteld.
Een THPS2 remake op de PS4 heb ik wel een paar tientjes voor over hoor :) Niet iedereen wil altijd maar de nieuwste games spelen, soms is nostalgie ook wat waard. En daarnaast, zie het als oude films/series op Netflix. Die kan je ook op videoband kopen maar die heeft niemand meer. Het zelfde geldt voor een oude NES of PSX, die kan je amper fatsoenlijk op je TV aansluiten als hij het nog doet na al die jaren.

Nu nog een GoldenEye remake en ik koop ook een switch :)

[Reactie gewijzigd door GrooV op 30 maart 2020 17:24]

Niet iedereen wil altijd maar de nieuwste games spelen, soms is nostalgie ook wat waard.
Mijn ervaring is dat die games in je herinnering altijd beter zijn dan in werkelijkheid. Elke keer als ik een spel speel dat ik vroeger echt ontzettend goed vond valt het enorm tegen. Soms is het beter de herinnering intact te laten.
Dat kan ik me voorstellen. Het is erg lastig om zoiets op te pakken. Voor mij persoonlijk was Zelda: a link between worlds een schot in de roos (al is dat een remake, geen remaster, als ik het goed begrijp).
Een remaster kan superlastig zijn omdat de originele gameplay misschien niet meer zo goed voelt als dat het vroeger was. Leuk dat je dan een mooier ogend spel hebt, maar als het niet lekker speelt is het zonde.
Dat is een nieuwe game met een nieuw verhaal die zich afspeelt in de wereld van a link to the past van de snes. Is dus wel een compleet nieuwe game, maar dan op de oude map.
Klopt. Het hangt heel erg af van de game zelf. Maar als ik naar Mario kijk zeg ik toch dat het wel echt leuk is. Maar dat komt ook omdat het nog prima speelbaar is. Vaak genoeg mis je al snel QoL dingen en lijkt het al snel onspeelbaar. Maar genoeg games zijn vandaag de dag prima te spelen. En de meeste Mario games is daar 1 van. Ik en mijn zoontje genieten nog erg van zowel de oude als de nieuwe Mario.
in jouw specifiek geval misschien,

Ik kan Diablo 2, Dungeon Keeper, Super Mario World, en nog een flink wat andere goed terugspelen hoor. echt alltime favorites, zelfs in deze tijden..
Juist daarom dat Remasters wel nog degelijk value hebben. Zeker als ze al de issues uit het verleden (of het nu door technische beperkingen of door gebrekkig design is) fixen.
Feit is: er is duidelijk vraag naar, anders zouden we niet zo overspoeld worden door Remasters.
Ik denk eerlijk gezegt dat er niet zo veel interesse is als je zou denken. In dit geval is het (naar mijn mening) vraag creëren Door aanbod.
Dit is 100% waarheid
THPS2 was supervet, was één van mijn favoriete games vroeger! Op de PC dan (had vroeger nooit een console). Maar hoe goed laat een skateboard zich sturen met een controller als die van de PS4?
Ik speel THPS nog op de pc met een een controller. Hij lijkt op die van de ps4 maar het is een non-compatible namaak. Speelt erg goed! Ik vond hem altijd al fijner spelen met een controller eigenlijk.

Het spel draait ook nog prima onder W10. Wel gebruik ik een widescreen fix want op een of andere manier rekt het uit bij mij op fullscreen.

[Reactie gewijzigd door skunkopaat op 30 maart 2020 20:00]

GoldenEye remake bestaat al. ;(
Voor de Wii
Daar is momenteel een fan mee bezig. Als je Twitter hebt kun je zoeken naar GoldenEye 25. Ook op YouTube zijn wat fragmenten en muziek te vinden. Het wordt erg gaaf aangepakt, al zeg ik het zelf.
> Een THPS2 remake op de PS4 heb ik wel een paar tientjes voor over hoor :)

Zeker! En een C1 of C:HC en helemaal SS zou ook niet verkeerd zijn. Maar echt cool zou een remake van LS zijn! :)
Een remake van Shogo: mobile armor division, dat is echt waar ik naar smacht :9~ hij staat wel op steam maar het is onspeelbaar
Daar is momenteel een fan mee bezig. Als je Twitter hebt kun je zoeken naar GoldenEye 25. Ook op YouTube zijn wat fragmenten en muziek te vinden. Het wordt erg gaaf aangepakt, al zeg ik het zelf.
Nostalgie is het beste in je hoofd. Ik heb met bijvoorbeeld de modern warfare remaster echt mijn mooie herinneringen gesloopt aan dat spel.
Ik heb laatst de originelen uitgespeeld (mw 1 en 2) maar had niet het idee dat een remaster nodig was. Het ziet er prima uit en met de snelle actief zie je de mooie graphics toch over het hoofd.
Amper fatsoenlijk? Ik heb zelfs helemaal geen SCART of tulp-A/V op mijn OLED :') Kan met gemak dan een overpriced converterboxje kopen.
Ik vind dit vooral op de Switch vervelend waar het triple A game aanbod met name van third parties ngosteeds erg karig is. Heb bar weinig met Mario games dus zit er gewoon niet op te wachten.
Koop dan een PS4 of Xbox One
Wat een non argument, naast dat ik deze heb. De sellingpoint voor mij is vooral dat het portable is. Triple A gaming on the go. Niet een draagbaar apparaat wat remasters van oude games opnieuw uitbrengt voor een te hoge prijs.
Tja van de ene kant waar, van de andere kant is het gewoon verdomd ingewikkeld om oude games nu nog te spelen, tenzij je alle bijbehorende hardware aanschaft (of nog hebt). Dat maakt remasters wel erg leuk.
En in geval van de switch makkelijk mee kan nemen en onderweg spelen. Denk dat mensen het niet waarderen als ik met tv en console en aggregaat de trein in stap😀
Nou ja op de Xbox heb je genoeg spellen waar je 2 generaties terug kunt gaan tegen nul extra kosten. Het kan dus wel, maar opnieuw uitbrengen levert meer op :+
Bij de Xbox zal dit dan ook wat makkelijker zijn die schijfjes passen nog wel en kunnen vast nog wel gelezen worden door nieuwe hardware.
Ik drnk niet dat je een NES cartridge in je Switch gepropt krijgt (ik denk dat andersom eerder lukt). De volle mep ervoor moeten betalen is dan wel weer wat veel, maar als ze er werk in hebben gestoken om hem makkelijk via de store te kunnen spelen en misschien nog wat opgepoetst hebben dan mag daar zeker wel een prijs tegenover staan.
Je kan die spellen gewoon downloaden. Geen schijfje nodig.
Ik vind dit persoonlijk wel interessant. Ik heb weinig van deze spellen gespeeld, omdat veel van deze spellen ouder zijn dan ik. Mij lijkt het best vet om deze spellen te spelen en om dan de mogelijkheid te hebben om het op een moderne console te spelen maakt het alleen maar beter. Dit is dus niet perse voor de mensen die ze gezien hebben, maar ook voor de jongere mensen die oudere games interessant vinden.
Ik heb vroeger nooit iets van Nintendo mee gekregen. Pas een jaar of drie geleden heb ik Nintendo echt ontdekt. Ik ben er wel blij mee dat de games speelbaar worden op de Switch, zodat ik het nu alsnog kan spelen. Ik denk dat dat ook de markt is waar Nintendo op mikt.
Het ding is ook een beetje dat je zo een nieuwe generatie ontzettend goede games van vroeger kunt voorschotelen. Spellen zoals Majora's Mask, Super Mario Galaxy en anderen zitten zo ontzettend goed in elkaar dat ze met een likje verf prima door een nieuwe generatie tieners gespeeld kunnen/zullen worden. Een N64 of GameCube krijg je tegenwoordig al niet meer aangesloten zonder allerlei gare connectors te kopen. En dan maar hopen dat je controllers het nog goed doen, de disc niet beschadigd is, etc.

Daarbij zijn er nu ook remasters van andere fabrikanten op de Switch (Final Fantasy-reeks bijvoorbeeld, eerder enkel op PlayStation) die prima wegspelen.
Meestal ben ik het daarmee eens. Een aantal van deze Mario games zijn echter nooit opnieuw uitgebracht en alleen op oude hardware te spelen. Sunshine heb ik daardoor overgeslagen en ik denk dat veel mensen 3D World ook niet hebben gespeeld vanwege de Wii U.

Daarnaast komen er elk jaar nieuwe jonge gamers bij voor wie deze games wel geheel nieuw zijn. Mario Galaxy blijft voor mij toch epischer dan Odyssey.

Ik ben alleen bang dat Nintendo weer de hoofdprijs gaat vragen.
De EA Skate franchise zou ik anders heel graag geremastered zien. Geen gelijke te vinden buiten de PC om. Er zijn 2 greenlight games die de vibe proberen op te pakken maar natuurlijk niet de budgetten hebben om er een gelijke ervaring van te maken.
Eens! Wanneer worden ze eens wakker bij EA? Alles tot in den treuren uitmelken behalve skate.... Ik zou al blij zijn met een remaster van skate 3.
Skate 3 is anders best goed te doen op een one x in 4k
Wat nieuwe titels zouden idd fijn zijn. Of een vervolg op WaveRace64 bijvoorbeeld.

Games kosten tegenwoordig heel veel meer geld om te maken vanwege de grotere complexiteit dan wat pixels op 320x480 toveren. Ofwel een groter risico voor de ontwikkelaar. Ik denk dat de remasters daarmee een gok is die veiliger is een nieuwe ip bedenken.

Echter blijf ik ook van mening, ga allemaal wat nieuws bedenken. Of maak iets nieuws uit de games van vroeger die goed werkte.
Ik zou toch graag een splinter cell remaster zien.
Zoontje heeft net een Switch gekocht, en had er wel een voorgeinstalleerde SNES collectie op verwacht. Helaas, je krijgt er niks op en voor SMK8 moest je ook nog eens 60€ aftikken, waar je vervolgens haast niks voor krijgt: flutdoos en prul sd kaartje. Fatsoenlijke cartridge kan niet meer voor dat geld.
Ik zie het probleem niet zo. Het staat je vrij ze te negeren maar voor de mensen die wel graag nog een keer Sunshine of Galaxy willen spelen is dit erg mooi mee genomen. En het is ook niet zo dat we geen nieuwe mario games meer krijgen. Odyssey was ook gewoon een topper.
Veel van de remasters zijn van generaties die 10-20 jaar oud zijn. Dat betekent dat er nu een geheel nieuw publiek is dat die nooit met die games in aanraking is geweest en dus een geheel nieuwe game kunnen krijgen (voor hen), voor minder inspanning dan een nieuwe game maken.
Remasters zijn trouwens vaak veel mooier en beter dan simpele ports van de vorige generatie, waar je er ook een boel van ziet op de Switch momenteel. De reden daarvoor is dat de Wii U gewoon niet goed verkocht heeft en dat er daarom een publiek is dat nooit in aanraking is gekomen met die games.

Gelukkig forceert niemand jou om die games te kopen als je ze al gespeeld hebt, maar dat de mogelijkheid er is voor mensen die de games nooit hebben gespeeld is toch alleen maar prachtig? Ik heb zelf Mario Sunshine gespeeld op de Gamecube, maar kan niet wachten om die game in HD (hoeft niet eens een remaster te zijn) op m'n TV te toveren.
Super mario 3d land, geremastered... manman man daar zit ik zeker wel op te wachten. En super mario world daar geef ik graag nog 'ns geld voor uit..

_/-\o_
Als je Switch Online hebt, kan je Super Mario World al spelen op de Switch :)
Wow, dat zal ze geen windeieren leggen.
Nice!!!!!
Humans can only hope and dream!!
Mario Sunshine remake/remaster?! Waar kan ik tekenen?
Tja, niet erg verwonderlijk. De switch doet het (zeker nu) erg goed. Voor zover ik kan zien is hij zowat overal uitverkocht. Dat heeft natuurlijk ook wel te maken met het feit dat de productie even heeft stilgelegen, maar goed.
Of mensen die hun kinderen rustig willen houden :P
Een bundel met Sunshine (nooit gespeeld!), galaxy en galaxy 2! Yes, Please!
Galaxy en Galaxy 2 leken mij ook altijd zeer tof, zit ik best op te wachten!
Oh man, die zijn fantastisch. Ik ben jaloers dat je ze nog voor het eerst mag spelen!
Dit is echt heel mooi nieuws. Die Super Mario remasters zijn zeer welkom.
Hoe zouden ze die gaan brengen? Eén hele grote nieuwe Super Mario All-Stars 35 Year Anniversary Edition ofzo?
Het is Nintendo, die gaan dat nooit doen.

Vermoed dat de Gameboy games zullen verschijnen in een Gameboy app voor mensen die betalen voor online, net zoals de NES en SNES games.

Sunshine, Galaxy 1 & 2 en 3D World zullen ze wel typisch à la Nintendo verspreid gaan releasen voor (bijna) full price.

En dan zal je zien dat het nog als een tierelier verkoopt ook, net zoals Mario Kart 8 Deluxe.
Super Mario Land 2: 6 golden coins _/-\o_
Doe dan ook alle Wario-games erbij.
En een remake van Pokemon TCG uit 2000
Wario Land 1 is technisch gezien ook een Super Mario game. Namelijk Super Mario Land 3 :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee