Nintendo en Lego komen met Mario-legosets

Er komen legosets van Super Mario, zo hebben Nintendo en Lego bekendgemaakt. De figuren als Mario en Yoshi zijn groter dan een regulier legopoppetje en krijgen sensors, een scherm en een speakertje mee. Zo kunnen ze fysieke muntjes pakken en kreten uiten tijdens het spelen.

Spelers krijgen in een set een start en een finish, en kunnen daartussen met allerlei bekende elementen uit de games, waaronder groene pijpen en blokken met vraagtekens, levels bouwen, meldt Lego. Het gaat volgens beide bedrijven niet om een game en niet om een traditionele legoset, maar om iets dat ertussenin zit. Het werkt niet met een Switch, claimt Cnet.

Mario kan detecteren op welke blokjes hij staat en daar vervolgens op reageren door iets op het scherm te tonen of via de speaker iets te laten horen, blijkt uit de video die Lego online heeft gezet. Beide bedrijven maken later meer details bekend over de serie legosets. De sets moeten later dit jaar verschijnen, zo laten de bedrijven weten.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

12-03-2020 • 15:35

53 Linkedin

Reacties (53)

Wijzig sortering
Leuk voor kinderen, hoewel ik persoonlijk liever een traditionele serie gezien. Ik hoop in ieder geval dat het niet alleen bij Super Mario blijft.
De LEGO Super Mario-sets worden in augustus uitgebracht. Er verschijnen dit jaar in totaal 13 sets en een blindbag. De sets verschijnen onder de setnummers 71360 tot en met 71373 en kosten tussen de €3,99 en €99,99.
https://www.bricktastic.n...actieve-super-mario-sets/

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 12 maart 2020 15:42]

Die blindbags zullen wel traditionele Nintendo minifigs worden zoals de Disney lijn. Ik hoop persoonlijk dat we ooit nog Zelda sets krijgen met BotW2.
Volgens mij heeft een Breath of the Wild-project op LEGO Ideas 10k stemmen bereikt, dus wie weet.

https://ideas.lego.com/pr...29-47e6-9f55-c9d6c51d5e19
Misschien moet ik mijn Mario kart Lego Arduino-pixycam2 met een poster waar de voor geschreven programmeerbare code in staan gaan pichen.plus een forum waar ze in staan met handleiding van andere mensen.
ideas.ego.com

Als we met heel Tweakers.net stemmen komt hij mogelijk in productie, 10K, zou ik toch wel grappig vinden als je ergens nog de headlines haalt van kranten :P zou een leuke stunt zijn van Tweakers.net.

Onder het mom van: Lego, how to master the basic of programming in high skool. Education Lego kit for skool.

Op de poster en verpakking zetten we een vrouw op die niks weet van programmeren. (sarcastisch)

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 12 maart 2020 21:44]

Er zijn heel wat programmeerbare LEGO sets inmiddels, met hun Boost/WeDo/Powered Up/Control+/Spike gebaseerde modules (en zelfs de nieuwere Duplo treintjes zijn te programmeren, dus wellicht mooie aanvulling alleen is LEGO zeer eigenzinnig met zulke dingen dus denk ik niet dat ze er meteen set van zullen maken.
...hoewel ik persoonlijk liever een traditionele serie gezien
Het is inmiddels lang geleden, maar als je 't over 'traditionele series' hebt: vond 't jammer dat ze stopten met 'Classic Space'.
AFOL out.
Een vriend van mij had vroeger deze, die vond ik toen zo gaaf.
Nog steeds toch?
Dat zie ik meer als ScienceFiction dan als ClassicSpace ;).
het zou mooi zijn als ze bijvoorbeeld voor volwassenen een pixycam2 en of een ardruino lego projecten zouden maken en dat lanceren onder een officieel door Lego-arduino gemaakte pakketten...bijvoorbeeld een Lego auto, hijskraan of wat dan ook en het hoeft ook niet veel te kosten.
de pixycam2 kan all verkeersborden herkennen, kleuren en heeft een line follower, wel geinig als lego hier mee aan de slag zou gaan, kant en klare code die je er bij krijgt en of gewoon een forum waar mensen de code uitwisselen met handleiding en of zelf het een en ander uit de pols doet met programmeren.

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 12 maart 2020 17:42]

Het lijken mij erg leuke sets. Niet zozeer voor mezelf, maar voor de kinders. Zeker omdat er een extra programmeerbare dimensie is. Mijn neefje is inmiddels 6 jaar, heeft al menig set gebouwd van Harry Potter, Hidden Sights en City (uiteraard niet de grootste sets). Je merkt wel dat LEGO van tegenwoordig juist enorm gedetailleerd en soms fragiel is, en dat nodigt niet uit om er ruw mee te spelen of de boel uit elkaar te trekken. Sets bestaan uit heel veel en heel veel verschillende onderdelen. Resultaat is dat ze na één keer bouwen en wat spelen op een schap staan.

Juist de simpelheid van deze set, het modulaire en de bijna DUPLO achtige robuustheid van sommige onderdelen maakt deze serie misschien wel beter bij de goede oude LEGO filosofie passen dan andere nieuwe sets. Dit straalt bouwen uit, de boel uit elkaar trekken en wat nieuws maken, keer op keer.

Mijn neefje is ook nog eens groot fan van Mario en samen met mij bouwen. En daarvoor trek ik graag de portemonnee.
Ik kan je Lego Boost aanraden. Je kunt er initieel ~6 projecten mee bouwen en programmeren, en je kan vervolgens ook combineren met andere sets (oa een giga robot ninjago draak)

Maar daarna kun je zelf eindeloos los. Zie bijv ook dit boek waar je hele leuke principes mee kunt leren en uitproberen:
https://www.bol.com/nl/p/...in_803_LHOT_B3_product_2_

Maar dat is nog niet alles. Je kan vervolgens nog geavanceerder en met Scratch je Boost gaan aansturen.

Kortom bij ons al jaaaaren speel- en programmeer plezier. Lekker modulair Lego als vroeguh maar nu dat je het kunt programmeren.

Ik verwacht dat deze Mario set idd net zo’n succes gaat worden.

(Enige jammere aan Lego is dat ze heel veel verschillende programmeer systemen gebruiken die niet compatible zijn. WeDo lijkt precies op Boost maar is het niet, het werkt niet samen met Mindstorm, etc. Dus ik vrees dat deze Mario weer iets los gaat zijn...)
Hoewel het idee leuk is, dwaalt Lego steeds verder af van het originele concept (wat het imho juist zo sterk maakte). Grotere blokken en complexere vormen.

"Vroeger" moest je meer creativiteit gebruiken om bepaalde voorwerpen te maken.
Oneens, het merk doet steeds meer goed. Het probeert gewoon uit met verschillende series. Ninjago vind ik persoonlijk niks maar verkoopt gigantisch goed. Voor de ouderen zijn er juist de mooie (dure) gedetailleerde expert sets bij gekomen.

Als je niet met je tijd mee gaat sta je stil, zelfs als een dergelijk project een flop is dan leren ze er wel van. De gebruikers vragen er simpelweg om, niet iedereen is van het bouwen, sommigen zien veel meer in met de eindcreaties spelen. Anderen willen weer een link tussen hun Lego en een digitale wereld waar die meer in gaat leven. Lego probeert het wel allemaal naast het gebruikelijke assortiment dat al jaren goed en stabiel is
Eens over de diversiteit, LEGO heeft sinds ze bijna failliet gingen echt geleerd om te innoveren, maar vooral om elke lijn hun eigen gezicht te geven, met eigen visie en bouwstijlen.

LEGO Technic heeft dat ook, alhoewel ze een uitzondering zijn dat ze aardig afgeweken zijn van de originele Technic. Belangrijkste verschillen met vroeger zijn:
- Studless (geen nopjes)
- Grotere (specifieke) onderdelen, zoals spatborden:https://live.staticflickr...99287390_9d6a5140ec_b.jpg

Dat betekent dat het lastig is om zelf te bouwen met zowel je oude als nieuwe onderdelen, ze zijn lastig te mixen in een enkel coherent ontwerp.

Maar er zijn zeker goede redenen waarom ze dat gedaan hebben. Modellen zijn compacter, in de zin dat ze een hogere dichtheid hebben. Versnellingsbakken passen nu in een fractie van de ruimte die ze voorheen nodig hadden. Bovendien is de bouwtechniek een heel stuk ingenieuzer geworden sinds ze studless gegaan zijn, omdat je simpelweg niet meer kunt stapelen.

Dat gezegd hebbende, hoopte ik op een heel andere stijl dan deze Mario-Lego. Brickheadz-achtige stijl zou Mario best wel passen denk ik, ik zou wel interesse hebben in modellen van de belangrijkste Nintendo characters in hun oh zo bekende cartoony stijl.

[Reactie gewijzigd door A Lurker op 12 maart 2020 17:04]

Heel herkenbaar wat je schrijft.

Mijn zoontje wil graag lego. Maar in tegenstelling tot de lego uit mijn jeugd kun met een pakket maar één ding bouwen. En daarna doe je er weinig meer mee. Die Ninjago zaken zijn te groot (en daarmee te kwetsbaar) om te spelen en bovendien is het bouwen voor hem het leukst.

Ik mis de combinatiesets waar je met een boek dat je los kon kopen vanalles kan maken. Dat is vell creatiever omdat je daarmee leert hoe je de onderdelen kunt combineren.
Hoewel het idee leuk is, dwaalt Lego steeds verder af van het originele concept (wat het imho juist zo sterk maakte). Grotere blokken en complexere vormen.

"Vroeger" moest je meer creativiteit gebruiken om bepaalde voorwerpen te maken.
Serieus? Wel eens Lego creations, ideas, architecture bekeken?

Lego is op dit moment vetter dan ooit. Bovendien immens populair. En niet alleen vanwege Agile trainingen...
Neem deze boomhut, of een random creatie als FF10 Bahamut
Of een eigen gemaakt boomhut....je.

Mensen maken echt zieke creaties en 200 000 pieces projecten worden natuurlijk via het Lego kanaal onbetaalbaar. Maar ook de grote dozen van Lego zelf worden gewoon gemaakt uit de ouderwetse blokjes, die we 20 jaar geleden al gebruikte.

Daarom vind ik het ook heel jammer dat ze niet een premium Mario box (of meerdere hebben) in die 100,- tot 300,- range. Bowsers Castle, Yoshi's Circuit, noem maar op. Nintendo kan zo 100 designs eruit porren.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 12 maart 2020 22:11]

Is ziek nu positief of negatief? Ik ben het even kwijt..
Ziek, sick, vet, tof, kies maar.
Of je klikt gewoon even door en trekt zelf je conclusie.
Als je dan nog steeds tot een negatief sentiment komt, ben ik het niet even, maar helemaal kwijt.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 12 maart 2020 22:14]

Gaat het allemaal te snel voor je, opa? :P
Ik had eigenlijk een "Ok Boomer" verwacht..
Haha dat had ook gekund maar ik ben dan weer te oud om die term te gebruiken. :+
Ik denk ook dat het een probeersel is. Mocht het genoeg verkopen zullen ze wel met meer sets komen.
Grote kans. Eerst even aftasten en langzaam uitbreiden. Biedt genoeg mogelijkheden onder zowel jonge als oudere doelgroepen. Want ook 40ers zijn opgegroeid met Mario en Lego

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 13 maart 2020 07:56]

Er zijn vast ook mensen die dit leuk vinden maar ik vond het ook veel leuker om met heel veel blokjes te proberen iets wat je bedacht had zo goed mogelijk te bouwen.

Al die grote voorgevormde blokken maken wel dat het resultaat “mooier” is maar ook dat je die blokken eigenlijk nergens anders voor kan gebruiken en dat je niet heel veel creativiteit meer hoeft te gebruiken.
Copyright liep af

Patent bedoel ik.

[Reactie gewijzigd door ImperatorTiber op 17 maart 2020 06:47]

Had op zijn minst de poppetjes uit 'echte' LEGO blokjes gemaakt, met daarin die sensor/geluidsmodule. Nu is het meer Playmobil (de poppetjes dan).
Eens, ik schrok ook een beetje van deze ''poppen''. Misschien dat het met die electra niet gelukt was met een kleiner formaat maar dan had ik het liever zonder gehad. Ik denk dat ze vaak vergeten dat veel volwassenen ook gewoon dol zijn op Lego en wellicht nog wel hun grootste doelgroep is.
Nou ze maken toch ook genoeg LEGO voor volwassenen? Bijna alle grote releases richten zich op volwassenen: Fiat 500, ISS, Batmobile 1989, Star Wars UCS, Liebherr, Old Trafford, Friends en in de komende maanden nog de Fast & Furious en de Lamborghini. Het ontwerp is vermoedelijk het resultaat van de aanwezigheid van een scherm.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 12 maart 2020 16:00]

Zeker waar, mijn probleem zit hem meer in de keuze om dit op kinderen te richten terwijl Mario enorm nostalgisch is voor de meeste volwassenen. Terwijl kinderen van deze tijd volgens mij amper nog iets met Mario hebben, althans ervaar ik in mijn omgeving zo.
Elke Nintendo console heeft wel Mario spellen gehad dus ook de kinderen kennen Mario. Het is alleen de vlaggenstok wat ze misschien niet helemaal zullen begrijpen aangezien de meeste 3d Mario spellen vaak een ster verzamelen is of een andere doel behalen i.p.v. bij het einde vlaggenstok komen.
Mario maker 2 op de switch. Mijn kinderen weten wat de vlaggenstok inhoud. Echter denk ik niet dat kinderen van 7 tot 10 niet de doelgroep is, eerder 4 tot 6 jaar als ik het zo zie
Klopt, maar we weten natuurlijk niet op welke voorwaarden Nintendo een samenwerking met LEGO is aangegaan. Nintendo staat erom bekend om toch geregeld iets unieks willen neer te zetten. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat er in de toekomst alsnog reguliere sets verschijnen voor de oudere LEGO-fans.
Ik heb de Overwatch set nagenoeg compleet. Als volwassene eindelijk een geldige reden om Lego te kopen!

(Ok naast de Doctor Who-set die ik ook had en Stranger Things wil ik nog wel).
Is dit niet zoals alle lego bedoeld dan voor 9-99 jaar?
Mogelijk is dit juist wel een slimme zet. Zelf ben ik vroeger opgegroeid met Lego en ook met Nintendo en dus Mario en Zelda. Mijn zoon van 6 begint ook steeds meer met de Lego te spelen maar is ook dol op Mario Kart op de Switch of via de SNES Classic de oude Mario games. Ik ben dus wel heel benieuwd wat voor sets er precies komen en de prijzen. Wij proberen hem juist iets meer van de TV af te krijgen, niet dat hij veel uren maakt, maar dit is voor hem bekend en als hij straks eigen levels kan bouwen zoals hij zelf een treinbaan kan maken of een knikkerbaan dan is dit gewoon een extra vorm en uitdagende manier om creatief bezig te zijn zonder beeldscherm.

Ik hoop verder dan wel dat ze voor de volwassenen OOK iets gaan uitbrengen van de Nintendo lijn wat supervet is. Een mooie Creator Expert set voor in de gameroom ofzo 😄
Gezien de grootte van de noppen en de hand in het plaatje lijkt het eerder Duplo blokken dan LEGO. Duplo heeft meer van dit soort grove poppetjes, dus dan past het weer wel.
Mij lijkt het ook hoor, maar de rest op de afbeelding/video lijkt wel LEGO. Had ze eventueel niet zo'n afgeronde vormen gegeven, maar meer richting de strakke LEGO blokken, maar wel als 1 geheel. Maargoed, LEGO zal het wel beter weten, gezien ze ook veel succes halen uit andere samenwerkingen (Star Wars, Harry Potter, etc.)
Anoniem: 427069
@chrisboers12 maart 2020 16:01
Je weet dat Duplo van Lego Group is?
Duh, ja natuurlijk. Maar Duplo is een andere productlijn, met meet grove blokken en vormen. En dus ook met dit soort poppetjes. Statement blijft staan.
Meer Duplo dan Lego. Denk dat je snel uitgespeeld bent met zo'n setje.
Wow, dit is erg vet, ik wil het!

En de kids willen het ook, dat helpt in de WAF O-)
Mijn WAF gaat pas los als er een Zelda set komt. Dan schaft ze alles wat los en vast zit aan...
Dit is niet echt wat ik verwacht had..
Niet dat ik een grandioos mooi idee in mijn hoofd had, maar toch. :P
jammer dat 't zo lelijk is...dit is geen lego, dit is hooguit duplo...dit hadden ze veel mooier op kunnen lossen door er bv een groter basissteentje met het geluid eronder kunnen zetten...(hebben ze vaker gedaan).
Als ze van Mario een Brickheadz hadden gemaakt had ik het meteen gekocht.
Hmmmm... ik vind het wel wat. Hiermee zou je van je huis/tuin/galerij/trappenhuis een compleet level kunnen maken waardoor je fysiek ook nog het nodige moet doen, en het ook tijdkritisch uitdagend wordt.

Laat de fantasie en creativiteit van kinderen zich maar uitleven op dit product. Kun je nog veel leuke 'levels' gaan verwachten. Combineer het met yuptube of andere social media, en een challenge is geboren.

Komt wel goed denk ik...
Vind het concept wel leuk verzonnen. Kunnen mensen offline levels verzinnen en spelen. Al had de sensor er niet specifiek ingehoeven. Had misschien beter geweest als ze een drukknop hadden gemaakt die dan geluiden zou afspelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee