Nintendo en Lego geven meer details over Super Mario-set die in augustus uitkomt

Nintendo en Lego brengen de eerste Lego-set met Super Mario-thema in augustus uit voor 60 euro. Er komen ook twee uitbreidingen: de Piranha Plant-Power Slide en Eindbaasgevecht Bowser's Kasteel. Die sets kosten respectievelijk 30 en 100 euro.

De set die als eerst uitkomt heet de Avonturen met Mario Starter Set. Deze is ook nodig voor de functionaliteit van de andere sets. In het starterspakket zitten zeven actiestenen voor interacties met de Lego Mario-figuur. Dat groot uitgevoerde Lego-poppetje heeft een lcd als ogen, mond en buik om interactie mogelijk te maken. Het Mario-figuurtje heeft ook een ingebouwde speaker, een accelerometer, gyroscoop en sensor om de actiestenen uit te lezen. Er zijn twee aaa-batterijen nodig voor het figuurtje.

Met de Lego-uitvoering van Super Mario kunnen virtuele muntjes verzameld worden. De score wordt bijgehouden in de Lego Super Maro-app. Die app geeft ook bouwinstructies en suggesties om op een andere manier te bouwen en te spelen. Ook is er vanuit de app toegang tot een forum. In een video zegt Lego dat het bedrijf de afgelopen vier jaar met Nintendo aan het concept heeft gewerkt.

De starterset is aan te vullen met uitbreidingssets. Lego en Nintendo tonen er daar nu twee van. Eerder maakte Nintendo al bekend dat er dit jaar in totaal dertien sets verschijnen, met prijzen tussen 4 en 100 euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

07-04-2020 • 17:44

53 Linkedin

Reacties (53)

Wijzig sortering
Maar over 30 jaar is je Lego nog niet stuk, dat doet niet heel veel speelgoed Lego na!
Lego met elektronica erin, moet het nog zien.
Volgens mij doet mijn Lego Mindstorms RCX (the O.G.) uit '98 het nog, dus die gaat de goede kant op.

(Alleen is het uploaden van je programma's en de software nu meer een issue 8)7 )
Heb ook nog 2 RCXen liggen, werken prima. Van m'n werk gekregen toen we van XP naar 7 gingen. Probleem is de driver van de IR ontvanger. Daar bestaat enkel een 32 bit driver van. Geloof dat het onder 32 bit Windows 7 nog kon werken (dus misschien 10 ook?), maar we voelden er niets voor om een 32 bit image te onderhouden voor 1 stuk speelgoed dat nauwelijks gebruikt wordt.

Verder heb ik uit m'n eigen verzameling nog een aantal monorail sets, 12v trein, etc. Alles werkt gewoon.
Ergens bij mijn familie ligt nog een hoop oud Lego op zolder, inclusief electronica. Ruim 20 jaar oud (1970 ofzo), en werkt nog prima.
1970 is ondertussen wel 50 jaar terug he :+ voel je maar even oud.
hij zegt ook 'ruim' 20 jaar oud ;-) OK, 50 jaar is wel heel erg ruim, maar toch.
1978 werd het eerste minifiguurtje ooit gemaakt, kun je nagaan. Elektrificatie was een stuk eerder dan de poppetjes (in de jaren 60 waren er al elektrische LEGO treintjes.
1970 is een pak ouder dan 20 jaar natuurlijk. In die tijd was de electronica in lego nogal beperkt. Lampjes, kleine motoren die hooguit voor en achteruit konden en een batterij houden was het zo ongeveer (een beetje gecharcheerd). Tegenwoordig is veel electronica niet meer zo duurzaam en een stuk ingewikkelder.
dat is zo, mar ik ben bijvoorbeeld al blij dat er niet met een ingebouwde accu wordt gewerkt. Het zal minder duurzaam zijn dan standaard LEGO, maar ja, dat hoeft niet meteen een reden te zijn om het maar helemaal niet te doen wat mij betreft.
Deze heeft een scherm een wat complexere elektronica en is 20 jaar oud en werkt bij ons nog: https://www.bricklink.com...logitem.page?id=17986#T=C
Ik heb hier nog een werkende motor van minimaal 20 jaar oud :+ Kan alleen voor- en achteruit, maar werkt nog steeds prima.
Heel wat LEGO heeft tegenwoordig Bluetooth Low Energy incl. treinen etc. (Control+, Powered Up, WeDo 2.0, Boost, Duplo Trein), ze werken samen met een aantal gerenommeerde techbedrijven en onderzoeksinstellingen.

Over de set, ik ben wel benieuwd op Bowser ook elektronica heeft, heeft wel een onderstuk wat op Mario lijkt.

Ik ben zelf meer van de Creator sets.

[Reactie gewijzigd door jopiek op 7 april 2020 20:06]

Er zijn er al heel wat lego met electronica er in gemaakt
https://www.bricklink.com...tString=123&catType=P&v=1

De eerste in 1957, ik heb zelf lego uit 1978, 1986, 1991, 1996, 2007, 2008 en 2019 met elektronica er in en ze werken allemaal nog. Daarnaast is er Lego Spike Prime, Lego Boost, [url="https://www.bricklink.com/catalogList.asp?pg=1&catString=59&catType=S&v=1"]Lego Mindstorms[/url (ook al weer 22 jaar oud)] met zelfs computertjes en schermpjes er is. Zelfs een snelheidsmeter met scherm, ook die werkt nog steeds.

En wat te denken van Lego elektrische treinen dat begon ook al 54 jaar geleden:)

Hier kun je al dat oude (en nieuwe) Lego een keer gaan bekijken: https://www.minibillund.nl/

[Reactie gewijzigd door djwice op 8 april 2020 21:19]

Mijn eerste computers doen het nog. Alles wat de laatste 15 jaar gekocht wordt, stopt er zelf mee.
Levert Lego nog de oude kwaliteit?
Waarom twijfel jij daar aan? Tot nu toe werkt alles wat ik van lego gekocht heb nog goed en als er iets breekt krijg je gewoon vervangende onderdelen: https://www.lego.com/nl-nl/service/replacementparts

[Reactie gewijzigd door djwice op 8 april 2020 22:44]

Het mijne is na ~30 jaar een beetje aan het "verteren", blokjes gaan minder gemakkelijk op elkaar ("klikken" niet echt meer) en gaan stroef van elkaar af. Had mijn verzameling altijd bewaard voor als ik zelf kinderen had, maar die hadden hier toch moeite mee.
oh bij mij past het heel goed op de nieuwe Lego, wellicht de stukjes die geen tekening/stickers/bewegende delen hebben een keer in een gaas zakje in de vaatwasser? :)
100 euro voor die set met Bowser? :X Ik snap dat het interactieve elementen bevat maar ik vind het een hoop geld voor zo'n karige set (qua formaat dan). Hetzelfde geldt ook voor die andere uitbreiding. Voor dat geld koop je een volwaardige Nintendo-game op de Switch en twee wagentjes van de Speed Champions lijn van LEGO, om maar wat te noemen.

Edit: even gekeken maar voor de starterset betaal je 60 euro en dan heb je 231 steentjes. Dat is tegen de 30 cent per steentje terwijl ~10 cent de standaard is. Verklaart meteen waarom die prijzen compleet uit verhouding zijn.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 7 april 2020 18:19]

Zou de Mario de prijs niet wat opvoeren?

Niet helemaal de juiste vergelijking maar deze Mindstorm zet van 600 stukjes zit op 66,5 cent per stukje -> https://www.lego.com/nl-nl/product/lego-mindstorms-ev3-31313

Edit: Misschien is dit een betere vergelijking -> https://www.lego.com/nl-n...st-creative-toolbox-17101 en zit op 18 cent per blokje.

[Reactie gewijzigd door HopOnline op 7 april 2020 18:42]

Niet echt een goede vergelijking omdat die twee sets (en die thema's) niet puur speelgoed zijn. Die koop je om je kinderen wat te leren, of om zelf wat te stoeien met het programmeren van robots. Daar kun je behoorlijk ver mee gaan. Die Mario-sets zijn puur speelgoed, net als de andere LEGO-sets. Het enige wat anders is is het interactieve element, maar dan nog is de prijs volledig scheef als je 't mij vraagt.
Het blijven S@H-adviesprijzen. De praktijk is dat LEGO-sets na verloop van tijd voor minder te verkrijgen zijn bij andere winkels. Kortingen van 30-40% zijn dan redelijk normaal. Uitzonderingen heb je altijd met sets die (bijna) alleen te verkrijgen zijn via S@H

Om maar even een voorbeeld te geven:
https://www.lego.com/nl-nl/product/bugatti-chiron-42083

Tegenwoordig via amazon e.d. voor ~240,- te krijgen (of zelfs lager).

Eigenlijk is de enige reden om via S@H te kopen het spaarsysteem (wat nu ook uitgekleed is) en de unieke 'gratis' sets die periodiek uitgegeven worden

[Reactie gewijzigd door vhal op 8 april 2020 08:31]

Het blijven S@H-adviesprijzen. De praktijk is dat LEGO-sets na verloop van tijd voor minder te verkrijgen zijn bij andere winkels. Kortingen van 30-40% zijn dan redelijk normaal. Uitzonderingen heb je altijd met sets die (bijna) alleen te verkrijgen zijn via S@H

Om maar even een voorbeeld te geven:
https://www.lego.com/nl-nl/product/bugatti-chiron-42083

Tegenwoordig via amazon e.d. voor ~240,- te krijgen (of zelfs lager).
Ter aanvulling hier kunt hier de laagste prijs vinden:
https://www.brickwatch.ne...42083/Bugatti-Chiron.html

En de prijsverschillen met de adviesprijs: https://www.brickwatch.net/nl-NL/legodeals/1/beste-deals
Sommigen zelfs met 44% lagere prijs: https://www.brickwatch.net/nl-NL/legodeals/2/laagste-ooit
Sommige sets met elektronica zijn rond de 4,2 per steentje: https://www.brickwatch.ne.../Rough-Terrain-Crane.html

[Reactie gewijzigd door djwice op 8 april 2020 21:46]

Ik ben lego en nintendo fan en ik vind dit best wel tegenvallen. Als je ziet wat lego met star wars doet, dan is dit gewoon mager.
Ik denk dat Nintendo hier een te grote vinger in de pap heeft gehad, zeker als je het vergelijkt met Star Wars. Dit zal een proof of concept zijn die waarschijnlijk geen tweede revisie gaat zien. Jammer, want de samenwerking tussen LEGO en Nintendo is natuurlijk een kinderdroom.
Nintendo wil de Mario franchise doorgeven aan de volgende generatie, terwijl Disney met de UCS Star Wars modellen mikt op de wat oudere ‘nerd’ met een dikke portemonnee. Enorm dure sets zou eerlijk gezegd voorlopig nog niet passen bij de franchise.

Ik vind het eigenlijk gezegd wel tof dat ze gekozen hebben voor speelsets. Mario games speel je immers ook, het zou toch zonde zijn om van zo’n franchise boekenkast sets te maken.

Maar goed, je kan er vergif op innemen dat er in de volgende wave bijvoorbeeld Mario Kart sets te krijgen zijn. Bustes or statues mogen ze van mij weglaten, maar een kasteel of airship zie ik in de toekomst ook wel gebeuren.
Vanaf 4€ ...wat krijg je daarvoor?
Ik gok een minifig blind bag, die zijn die prijs.
Ik moet wel zeggen dat ik het indrukwekkend vind hoe LEGO zich moderniseert. Echt knap!
Ik ruik een kilotje of 2 sarcasme. Klopt dat? :)
Het idee van deze sets is best gaaf en biedt voor kinderen enorm veel speelplezier maar de uitwerking is gewoon echt belabberd en het is echt veel te duur. Zelfs die set van 100 euro is behoorlijk klein. Niet de naam 'eindbaas' waardig als je 't mij vraagt. Vergelijk het maar 's met de kastelen van eind jaren 80 en begin jaren 90. Die maken veel meer indruk.
Ik vrees dat ouders hun neus ophalen bij de prijs en dat de meesten van deze sets eindigen bij verzamelaars :)

Als ik €100 euro heb en ik heb de keuze om één kleine set lego te kopen òf een halve pakjesavond bestaande uit één step, bellenblaas, monopoly, vlieger en een barbie/actionman knockoff. Dan weet ik welke keuze ik moet maken zodat mijn kind niet gaat vervelen :)
Lego is altijd al duurt geweest, van al mn speelgoed is lego ook het enige wat ik na ruim 20 jaar nog steeds in goede staat op zolder heb liggen.
Dan heb je er niet (genoeg) van genoten. Mijn Lego ligt hier op de kamer in de kast. Plus dat van mijn ooms en van mijn zoon. Dat van mij en mijn ooms is totaal bespeeld, dat van mijn zoon is zeer toonbaar. Mijne zou ik niet aan durven bieden, dat levert niets op. Zeker niet ten opzichte van de sentimentele waarde voor mij, die het voor een ander niet kan hebben.
Met hoeveel van die spullen denk je dat jouw kleinkind nog gaat spelen?
Alle.

Een kinderhand is zo gevuld. En een kind weet niet beter, als die het maar moet doen met de speelgoed dat voorhanden is :)
Dan ben jij niet de doelgroep. Dat is prima, maar jouw waarheid is niet de enige waarheid. LEGO maakt enorm veel winst dus er zijn duidelijk veel mensen die het kopen, ondanks de prijs.
Hoewel ik zelf geen interesse heb kijk ik wel uit naar MOCers die ongetwijfeld hele levels uit Mario gaan nabouwen.
Het kan aan mij liggen maar ik vind de sets niet zo heel aansprekend. Natuurlijk is het idee cool maar ik hoop daarbij dan ook op een echt coole en grotere set zoals bowsers luchtschip oid maar afgaande op de prijs hoeven we dat niet te verwachten. Het geheel ziet er nu nogal uit proportie uit. Hopelijk komen er sets bij waarbij dit beter is uitgewerkt.
Leuk gedaan!
Ben alleen bang dat dit straks voor 10x de vraagprijs op marktplaats staat ....
Valt helaas tegen (in mijn opinie). Zeker als je hoort dat ze hier 4 jaar aan hebben gewerkt.

Duur, uit proportie... Hier hadden ze meer mee kunnen doen.
Als je nu voorbesteld krijg je gratis een paddestoel uitbreidings set :)

https://www.lego.com/nl-n...-bundle-with-gift-5006216

Blijft duur voor een paar honderd blokjes...

[Reactie gewijzigd door mjl op 7 april 2020 18:37]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee