LEGO en Nintendo kondigen Bowsers Luchtschip-set voor 100 euro aan

LEGO en Nintendo kondigen meerdere uitbreidingssets voor de Super Mario-serie van Lego-pakketten aan. Naast de zes uitbreidingssets, waaronder die voor Bowsers Luchtschip, verschijnen meerdere personagepakketten.

Spelers kunnen Bowsers Luchtschip in een vliegmodus of een course mode zetten om deze in een parcours op te nemen. Het schip kan gebruikt worden in levels die ze met Mario of Luigi kunnen doorlopen. Bowsers Luchtschip-set is als pre-order voor 100 euro te bestellen en ook voor de in april aangekondigde 'Avonturen met Luigi’-startset neemt Lego inmiddels pre-orders aan. Die kost 60 euro.

Alle sets komen 1 augustus beschikbaar, maar de overige sets zijn niet als pre-order te bestellen. Het gaat dan onder andere om power-uppakketten waarmee ze Lego Mario kunnen omkleden in een kikker of een bij. Daarnaast verschijnen er Reznor Knockdown- en Boss Sumo Bro Topple Tower-sets. Bij die laatste kunnen spelers Mario of Luigi de Topple Tower laten neerhalen.

71391 Bowsers Luchtschip-uitbreidingsset (vanaf vandaag in pre-order te bestellen) €100
71388 Boss Sumo Bro Topple Tower-uitbreidingsset €30
71389 Lakitu Sky World-uitbreidingsset €40
71390 Reznor Knockdown-uitbreidingsset €70
1392 Kikker-Mario power-uppakket €10
71393 Bij-Mario power-uppakket €10
71394 Personagepakketten – Serie 3 (10 verzamelbare personagepakketten, waaronder Galoomba, Parachute Bob-omb, Crowber, Boo, Amp, Torpedo Ted, Bony Beetle, 1Up- paddenstoel, Scuttlebug en Swoop) €4

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-06-2021 • 14:59

44 Linkedin

Reacties (44)

Wijzig sortering
Mario spellen en LEGO vind ik beide super leuk, maar de filmpjes die ik zie van deze Mario-LEGO spellen vind ik saai aandoen. Er is weinig aan te bouwen en weinig spel variatie.
Mn zoontje heeft het. Het is idd erg rechtlijnig qua spel mogelijkheden, de lol is er vrij snel af. Je jumped een beetje met dat poppetje op je gebouwde lego track, van streepjescode naar streepjescode (want zo krijgt je poppetje feedback), en een paar minuten later heb je 'het level' gehaald. De app die er bij hoort doet ook vrij weinig.

Gelukkig zijn de streepjes codes al ontleedt, en kun je bijv dit printen: https://app.box.com/s/rotaoeahzqljz4e5wm1u4iqg1abjiqsk

Dan kun je je hele huis/kinderkamer vol plakken en wordt de wereld in een keer een groot mario speelveld. Maakt het ietsiepietsie leuker.

Dit lijkt me ook een leuke hack
https://www.youtube.com/watch?v=IaZOEkpyIZM&t=177s

Kortom, qua spel is het niet veel, maar gezien er steeds meer sets bij komen verkoopt het kennelijk wel erg goed.

[Reactie gewijzigd door badflower op 22 juni 2021 15:54]

Hier ook, mijn 5 jarige zoon heeft er wel regelmatig mee gespeeld, maar heeft de interesse nu een beetje verloren. We hebben 2 sets, denk dat we het daarbij laten.

Dank voor de links trouwens, die ga ik een printen.

Merk dat met Boost ook, zodra je verplicht bent om ook een tablet erbij te gebruiken is de drempel te hoog. Daarnaast wil je juist dat ze met LEGO gaan spelen ipv tablet spelen/kijken.
Leuke van Boost is weer dat je eindeloos mee verder kunt. Dit boek is bijv erg leuk
https://www.bol.com/nl/p/...ea-book/9200000095104372/

Je kan het ook met scratch gaan aansturen
https://scratch.mit.edu/boost

En combineren met enkele andere Lego dozen, oa Ninjago robot draak maken
(Het valt me trouwens tegen hoe weinig uitbreiding er komt op Boost, er zit enorm veel meer potentie in)

Maar je hebt wel gelijk, meer schermtijd
Er mist dan ook iets ondefinieerbaars aan Lego Boost.

Wij hebben basisset Robot, basisset Starwars, uitbreiding draak, Scratch, maar er mist iets in het concept om het te laten boeien.

Dat boek ga ik nog eens bekijken :)
Yoshihito ISOGAWA heeft inderdaad altijd leuke ideeën die net even anders zijn, en zeer heldere uitleg.

Op z'n eigen website zijn z'n oudere boeken gratis te downloaden, als je er wat aan hebt of leuk vindt, is er ook de pay/donatie knop (recommended).

Hij heeft ook een actief YouTube kanaal.

[Reactie gewijzigd door djwice op 23 juni 2021 00:14]

Ik heb exact dezelfde ervaring met mijn zoontje. Hij heeft er denk ik 3 dagen fanatiek mee gespeeld, en daarna heeft hij het niet meer aangeraakt, terwijl hij volop met de 'gewone' lego speelt.
Hier ook hoor. In mijn ogen hadden ze beter speel sets kunnen maken. De NES heb ik en vind ik echt super leuk gedaan. We hebben de basisset van deze en 2 uitbreidingen en een paar pakjes en eigenlijk tot nu alle minifigs gekocht. Straks wel de Luigi, maar eigenlijk? Is het voor onze dochter van 7 ook niet zo heel veel. Komt af en toe eens op tafel/de vloer, maar meer ook niet.
Ik sluit mij hier ook bij aan. Mario/Nintendo is leuk en Lego is leuk, maar de combinatie van beide wordt vrij snel saai. Mijn dochter van 6 heeft er een paar keer mee gespeeld, maar de meeste voldoening haalde ik nog uit het bouwen van de sets. Maar die kunnen dan weer niet op tegen reguliere sets. Al met al is het het gewoon net niet en kun je beter een willekeurige Legoset kopen en een Switch met een willekeurige Mario.
Helaas is dit maar al te waar, veel kinderen rond die leeftijd hebben wat structuur nodig en volgen liever de handleiding dan het zelf bedenken. Mijn zoon heeft er best moeite mee en na een half uurtje ligt het weer in de kast voor een maand.
Dat printen is mij helaas niet gelukt, ook op fotopapier is de resolutie van mijn printer te laag en de codes worden niet gelezen.
Kleine kans dat het door je lokale afdruk instellingen komt. Soms staat het op fit to page o.i.d. waardoor de verhoudingen van de barcodes niet meer kloppen. Dan worden ze uitgerekt of samengedrukt.

Edit:
Nu net heb ik pas zelf de bewuste barcodes gezien. Ok dat is wel een bijna aanslag op een gemiddelde inktjet vrees ik, i.i.g. op mijn ogen, jeetje wat een regenboog.

[Reactie gewijzigd door lulkoekje op 22 juni 2021 19:13]

Nee heb daarop gelet, het origineel is best een scherp, glanzend stickertje, dat lukt mijn inktjet helaas niet zo mooi.
Spelers kunnen Bowsers Luchtschip in een vliegmodus of een course mode zetten om deze in een parcours op te nemen. Het schip kan gebruikt worden in levels die ze met Mario of Luigi kunnen doorlopen.
Iets meer uitleg is gewenst. Klinkt inderdaad alsof het iets technisch is, maar in combinatie met een game? Op een console? Wat voor parcours? Het artikel linkt alleen weer naar andere uitbreidingssets.
Je kan een baan maken met Lego sets / onderdelen. Naar eigen wens kun je op zetten.
Verschillende sets hebben verschillende 'power ups' en acties die je kunt verrichten.
Via de App kun je alleen een soort van high score bij houden en laten zien hoeveel muntjes je hebt verdient.
Je hebt echter maar een x tijd om je baan af te lopen, dus binnen die tijd moet je ook alles kunnen afronden. Het is eigen vermaak, jij maakt zelf je spel, als jij 10x een rondje wil lopen, kan dat.
Je wint of verliest er verder niks mee.

Het jammere vindt ik dat je de tijd niet wat langer kan zetten, ondertussen een paar uitbreidingen,
maar als je leuk met je kind een beetje zit te spelen met een wat langere baan, dan is die 60 seconden (dacht ik) gewoon te kort om alle trucjes en events te door lopen.

Edit:
de technologie die er in zit is dat hij herkent waar je op springt, hij voelt of je omhoog gaat,
hij kan de kleuren herkennen van de stenen, rood is lava, geel is zand, groen is gras, blauw is water. alle poppetjes / bazen / trucjes hebben een soort sticker die aan zal geven wat het is wat het zou opleveren.
simpel poppetje = 1x springen voor puntje, baasje is 5 x springen voor 10 punten (o.i.d.)

[Reactie gewijzigd door DrNickB op 22 juni 2021 15:20]

Leuk weetje, de technologie is bedacht door een Nederlander: https://www.utoday.nl/new...rld-does-not-wait-for-you
Ik ken nog een garage die geluidjes liet horen als je je autootjes met een streepjes code er overheen liet rijden... Dat was in de jaren 90....
Die levels kunnen ze zelf maken aan de hand van de Lego sets die men bijvoorbeeld al heeft.
Voor wat dit precies is, neem even nieuws: Nintendo en Lego geven meer details over Super Mario-set die in augus... door. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 22 juni 2021 15:33]

Dit is al meerdere keren uitgelegd in eerdere artikelen (die ook gelinkt staan onder "Lees meer", vandaar dat er geen of weinig extra uitleg is.
Ligt het aan mij of zijn de verhoudingen een beetje vreemd? Grote poppetjes en een hele kleine (en lelijke?) boot.

Lijkt me puur voor de verzamelaars en niet echt met je normale Lego (poppetjes) te combineren.
De verhoudingen in deze sets zijn inderdaad behoorlijk zoek. Het is ook niet echt bedoelt om te combineren met normale lego poppetjes. Het is min of meer een op zichzelf staand "universum".
Got it, had gemist wat de Lego Super Mario-serie inhoudt.

Wel een beetje een erg klein/saai universum volgens mij - valt in het niets als je het vergelijkt met de fantasie wereld die een kind kan verzinnen.
Het is allemaal redelijk beperkt in mijn ogen. Het moet het vooral hebben van het Mario thema, de nostalgische waarde en de interactieve elementen zoals het scherm en geluid.
Het gaat meer om de speelbaarheid en een parkour maken dan echt het bouwen van een grote stad o.i.d. wij hebben iets van 10 sets en de vrouw en mijn zoontje van 4 hebben er veel plezier aan, zelf kan ik er om eerlijk te zijn echt helemaal niets mee.
De verhouding is inderdaad een veetje vreemd. Maar de poppen zijn groot omdat er natuurlijk hardware in zit. De boot had dus iets groter kunnen zijn maar dat maakt de set wel duurder. Deze kost al 100 euro. Ik denk als die nog duurder zou zijn dat die nog minder verkocht zou worden.
ah, ok, nu het eerdere artikel gelezen, had ik gemist.

Ze hadden in het artikel wel met een extra zin iets duidelijker kunnen maken wat deze serie is - niet een standaard thema, maar toch iets van techniek er in (al lees ik nu in de comments dat dat vrij weinig voorsteld)
Mijn dochter (8) heeft de starterskit gekocht, komt vandaag binnen als het goed is, maar het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat ze er nu mee kan ;)
Zoals wij als kind (jaren 80 kind) deden: volop je verbeelding gebruiken en knotsgekke avonturen beleven :)
Dat doen kinderen nog steeds hoor ;), hoef je niet per se een jaren 80 kind voor te zijn. Mijn dochter van 8 maakt nog steeds hele verhalen met haar speelgoed. Maar goed, die mag dan ook beperkt gamen en TV kijken van mij, juist om de creatieve kant te stimuleren. Gamen en TV zijn dan ook vooral wat sociale dingen die we samen doen i.p.v. alleen.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 22 juni 2021 16:24]

Hier gaan heel veel verzamelaars in de rij voor staan denk ik :)
Twijfel ik een beetje aan, vindt het zelf absoluut geen displaystukken en er wordt enorm veel van verkocht als de aandacht af zou nemen is het 2e hands aanbod voor vele jaren behoorlijk groot. Daarnaast brengen ze zoveel van dat Mario spul uit op dit moment dat alles verzamelen aardig in de papieren loopt.
Twee keer gelezen omdat ik een elektronica en technologie insteek zocht in dit verhaal :+

Vind het Mario poppetje met kanon en het mooiste onderdeel trouwens.

Mis een platform waar Mario onderdoor kan rennen met een paddestoelsteen ertussen.
Ah daar is ie :-)

Vind de doorzichtige staander mooi bedacht, maar het platform zelf komt er niet mooi uit en Mario kan er niet onderdoor lopen :-(
Lego was altijd al duur maar het verbaasd me hoe extreem de prijzen tegenwoordig zijn voor een paar blokjes. Als ik die prijzen zie kan ik alleen maar de conclusie trekken dat mijn oude verzameling inmiddels genoeg waard moet zijn om een nieuwe Bentley van te kopen. Echt absurd.
Ach ja, hier betaal je de helft aan Nintendo en het feit dat je je blokjes van tig jaar oud nog steeds hebt en kan gebruiken laat in ieder geval zien dat het kwaliteitsspeelgoed is.

Als je voor de prijs van een AAA game Lego koopt hebt je volgens mij daar ontelbaar langer plezier van (in ieder geval als kind). Maar inderdaad blijft het een forse investering.
Tip: koop nooit Lego aan de volle prijs. Binnen een half jaar vindt je deze waarschijnlijk voor €60.

Prijs/blokjes zijn de Mario sets imo wel erg triest
Meerderheid van de sets verliest alleen maar waarde over de jaren, maar als je nog echt oude of speciale sets in nieuwstaat hebt met verpakking dan kan het de moeite lonen om de marktwaarde van je sets te bekijken.
Ik ben al heel mijn leven LEGO-fan.
En ik ben al heel mijn leven Nintendo/Mario-fan.
Toen Lego en Nintendo de samenwerking aankondigden, was ik dan ook heel enthousiast.

Maar toch heeft mij dit nooit helemaal kunnen bekoren... Ik heb de Mario starter set, maar verder niks meer gekocht.

Het feit dat er een 2de reeks komt en ook Luigi starter set, verklapt wel dat deze theme goed genoeg verkoopt. Veel andere Lego-themes die het slecht doen (bijv. Angry Birds) verdwijnen anders heel snel.

Ik hou nog altijd mijn fingers crossed dat ze iets gaan doen met Zelda op minifig scale. :)
Ik heb precies hetzelfde. Hoewel ik vroeger A4'tjes vol getekend heb met Mario levels vind ik dit net niets.
Waar ik overigens bizar veel van genoten heb is de LEGO NES. Dat vond ik echt een fan-tas-tische set en build.
Leuke sets, maar wel erg duur. Ik weet dat Lego prijzen wel hoog zijn. Kan me de Bionicles nog goed herinneren, leuke tijden waren dat!
En daar betaal je €100,- voor?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee