Lego en Nintendo onthullen nieuwe uitbreidingssets voor Lego Super Mario

Lego en Nintendo hebben nieuwe uitbreidingspakketten voor Lego Super Mario onthuld. De startset krijgt goedkopere uitbreidingen als Desert Pokey en Whomps lavafort, en duurdere als De val van Thwomp. Verder zijn er vier Power-uppakketten en een Personagepakket.

Voor de uitbreidingspakketten is de 'Lego Super Mario Avonturen met Mario'-startset nodig, waarover Nintendo en Lego eerder al meer bekendmaakten. De twee partijen tonen nu acht nieuwe uitbreidingssets. De twee goedkoopste sets kosten allebei twintig euro, de duurste die nu wordt getoond, is Toads schattenjacht. Deze kost zeventig euro en laat fans op zoek gaan naar schatten die Toad heeft verborgen.

Bij de release op 1 augustus zijn ook vier Power-uppakketten beschikbaar, zoals het Vuur-Mario-pakket en het Kat-Mario-pakket. Deze pakketten kosten ieder tien euro. Tot slot is er het Personage-pakket, dit kost vier euro. In een Personagepakket zit een van de tien verzamelbare vijandpersonages. Ieder pakket heeft een bouwbaar personage en een actiesteen, zoals een Paragoomba, een Fuzzy of een Bob-omb. Wanneer Mario op een van deze personages springt, reageert hij op 'verschillende manieren' en verdient de speler munten. Deze munten worden bijgehouden in de Lego Super Mario-app.

Avonturen met Mario-startset 60 euro
Uitbreidingsset Bewaakte vesting 50 euro
Uitbreidingsset Desert Pokey 20 euro
Uitbreidingsset Whomps lavafort 20 euro
Uitbreidingsset Piranha Plant-powerslide 30 euro
Uitbreidingsset Boomer Bill-spervuur 30 euro
Uitbreidingsset Mario's huis & Yoshi 30 euro
Uitbreidingsset Toads schattenjacht 70 euro
Uitbreidingsset Eindbaasgevecht op Bowsers kasteel 100 euro
Uitbreidingsset De val van Thwomp 40 euro
Uitbreidingsset King Boo en de spooktuin 50 euro
Vuur-Mario Power-uppakket 10 euro
Propeller-Mario Power-uppakket 10 euro
Kat-Mario Power-uppakket 10 euro
Bouw-Mario Power-uppakket 10 euro
Personagepakket 4 euro

Door Hayte Hugo

Redacteur

16-06-2020 • 12:52

66 Linkedin

Reacties (66)

Wijzig sortering
Zodan! 544 euro voor het complete pakket! :X
Ik snap dat lego duur is en al helemaal met een labeltje van een ander merk erop. Echter gaat dit wel heel erg ver 8)7
In dit geval zou ik gewoon mooi een Nintendo Switch halen met alle Mario Games en zelfs dan hou je mogelijk nog geld over :X
Wat ben je kwijt wanneer je alle LEGO Star Wars pakketten koopt?
Hoeveel euro's moet je neertellen voor alle LEGO Ninjago pakketten?
Wat kosten alle LEGO City pakketten bij elkaar?
Wat gaat je bankrekening erop achteruit wanneer je alle LEGO Minecraft pakketten wilt hebben?

Ja, € 544,- is een aardig bedrag wanneer je alle 16 pakketten wilt hebben, maar dat is zeker niet voorbehouden aan Super Mario, maar gewoon inherent aan LEGO.

Overigens vind ik gamen en LEGO appels met peren vergelijken, ook wanneer het dezelfde franchise betreft.

[Reactie gewijzigd door Rabelais op 16 juni 2020 13:17]

Hier een leuke analyse van de prijs van Lego, vanaf ~1980

http://www.realityprose.com/what-happened-with-lego/
From a preliminary look at our data, it appears the price of LEGO has actually decreased.
From what our data shows, it seems that the notion that LEGO is increasing in price is false at least in regards to the last couple decades. Since around 2006, the average price of a piece of LEGO has remained relatively stable between 10 and 13 cents apiece.
As with the evaluation of price per brick, this shows that there has been no overall increase in the price per gram of LEGO in the last 30 years. As with our other metrics, recently the price has become more stable.
Wat er wel is gebeurd is dat de piece count enorm omhoog is gegaan, en de sets duurder lijken maar veel meer inhoud hebben dan vroeguh.

Kortom, Lego is hartstikke goedkoop geworden :+

Ontopic:
Echt topset, deze Mario. Jammer dat je hem niet kunt programmeren a la Lego Boost. De gameplay (mario mannetje met display) is redelijk straight-forward, dus ik vraag me af hoeveel uren speelplezier er mee verkregen wordt.
Anderzijds, wat er wél enorm op achteruit gegaan is: vroeger (begin jaren '90 enzo) kreeg je bij de meeste medium en grote sets grote grondplaten bij; dat vind je nu letterlijk bij geen énkele set meer. Ik veronderstel dat die veel duurder te produceren zijn dan gewone blokjes, en da's echt een gemis vind ik.

De ontwerpen zelf zijn inderdaad wél veel complexer dan vroeger, en de kwaliteit is nog altijd even uitstekend (wat bij vele andere soorten speelgoed niet kan gezegd worden).
daarentegen zijn de details van de bestrating rondom de grotere city sets wel veel en veel mooier dan ik had bij mijn '86 brandweerkazerne.

Mooie paden met gladde blokjes, een brandkraan en lantarenpalen

Nu ik eraan denk, bij die "ruimte LEGO" serie uit de jaren 80 zitten wel hele mooie "maan" platen met in één hoek kraters in een heuvel.
Ja inderdaad, en niet alleen die ruimtesets; hier een random lego villaatje van begin de jaren '90:

https://images.brickset.com/sets/images/6416-1.jpg

Zo'n leuke grondplaten krijg je nergens meer bij.
Ja, nu ik er zo over nadenk heb je gewoon een punt :D
Haha nu je het zeg die heb ik ook nog gehad.
Een heuse Scarface Mansion (Frank z'n huis).
De Modular buildings hebben nog wel de dunne 32x32 baseplates maar het klopt inderdaad dat de rest van de sets deze eigenlijk niet meer krijgen. Ik weet niet precies de reden, dat het te duur zou zijn lijkt mij sterk aangezien zo'n baseplate ongeveer 7 euro los kost en vaak zijn deze baseplates in de huidige sets vervangen door meerdere 16x16 gewone (dikkere) plates.

[Reactie gewijzigd door Yourizorr op 16 juni 2020 14:43]

Je moet je gewoon aansluiten bij een LUG (LEGO User Group), dan kun je elk jaar zo'n 300€ aan voorgevormd ABS (en wat polycarbonaat) bestellen (dat is meestal, afhankelijk van de beschikbare en gekozen onderdelen wel zo'n 65% korting). Ik heb inmiddels heel wat baseplates daardoor (16x32 voor 1,6€ per stuk en 32x32 voor 3€). LEGO Günzburg is trouwens ook aanrader, die hebben een "Fabrik" en daar kun je ook blokjes in best wel gunstige prijzen/aantallen bestellen, zitten wel limieten op hoeveel gram per soort en zo.
daarnaast constateer ik de trend dat steeds meer sets exclusieve blokjes hebben. "vroegah" had je vaak standaard blokjes en enkele exclusieve. M.a.w dan kon je later sets combineren. Dat is nu veel lastiger.
Als je bedoelt exclusief als in allee beschikbaar in bepaalde sets heb je wellicht gelijk. Wat in de jaren 90 heel erg was is dat er veel elementen waren die niet generiek genoeg waren om er iets anders van te maken. Lego heeft hier veel kritiek op gekregen in die tijd. Een beroemd voorbeeld is dit element: http://www.peeron.com/inv/parts/6082
Dit element kun je gewoon uit kleinere generieke blokjes bouwen en is daarom gewoon onzin.

De laatste 10 jaar zijn er heel veel meer verschillende blokjes, waarvan sommige inderdaad maar in een paar sets zitten, maar die ze zijn meestal generiek toepasbaar. Lego denkt nu heel goed na over de herbruikbaarheid van onderdelen.
Klopt, als ik sets van 20 jaar geleden vergelijk met nu zijn dat allemaal hele simpele sets, voor vrijwel het zelfde bedrag waar de nieuwe sets nu voor in de winkel liggen
Vergeet ook niet dat je, net zoals Mario hier, nu ook sets hebt van licensed thema's die dus LEGO ook handenvol geld kosten aan de DCs en Disneys van deze wereld. Je ziet dan ook dat de prijs per piece van een Batman of Star Wars set ook beduidend hoger is dan van pakweg een LEGO City set.

Dit zal met Mario dus ook niet anders zijn.
Een beetje Tweaker maakt met LEGO en een Raspberry Pi zijn eigen sets :Y)
Mooie onderbouwing, maar ik blijf het te duur vinden :+
Vroeger als kind speelde ik veel met Lego, omdat het om basis steentjes ging kon je van alles maken. Voor mijn zoon heb ik jaren geleden ook Lego gekocht, maar je kunt eigenlijk alleen maar themasets kopen, waar je weinig anders mee kan dan dat ene ding bouwen. Het was allemaal geen succes en heeft me veel geld gekost.
Ik snap dat dat soort sets duur zijn en het is ook wel logisch gezien het design wat erin gaat zitten. Echter vind ik die sets die jij omschrijft over het algemeen uitgebreider dan deze kleine sets met (naar mijn idee) relatief weinig stenen.
En wtf zou je alles in 1x moeten hebben? Als je vroeger alles van G.I. Joe of Transformers 'moest' hebben, was je ook een godsvermogen kwijt! Over m'n (vroege) jeugd is er best veel geld uitgegeven aan Lego, Playmobile, G.I. Joe EN Transformers... (Dan hebben we ook nog dingen als M.A.S.K., ZOIDS, Gobots, HEMAN, etc.)

Daarmee wil ik zeggen, dit is niet voorbehouden aan Lego, dit is inherent aan al het populaire speelgoed. Het voordeel van iets als Lego is dat het redelijk tijd neutraal is, dus de bakken Lego waar ik 30-40 jaar geleden mee speelde zouden kinderen van nu maar wat gelukkig mee zijn. Maar bij iets als G.I. Joe zitten ze je aan te kijken, van wat is dat? M.A.S.K. is dan al helemaal een groot vraagteken.

Wat zou de kans zijn dat Mario over 30-40 nog zou bestaan als populair IP? Vrij groot. Het enige issue zou zijn, de elektronica en mogelijk de software...
In dit geval zou ik gewoon mooi een Nintendo Switch halen met alle Mario Games en zelfs dan hou je mogelijk nog geld over :X
Overigens vind ik gamen en LEGO appels met peren vergelijken, ook wanneer het dezelfde franchise betreft.
Precies dit. Alsof je een huis wilt kopen maar dan toch besluit dat een Lego-city-pakket goedkoper is 🙂

edit:
Ter verdediging van de hoge prijzen

Volgens mij wordt Lego nog steeds geproduceerd in Denemarken, niet bepaald een lage-lonen-land. Stel je eens voor dat al het speelgoed en andere goederen zo lang mee zouden gaan als een Lego-setje en niets geproduceerd werd onder mensonterende omstandigheden. Ja, je nieuwe smartphone zou een stuk duurder zijn maar ook minder vaak aan vervanging toe zijn en je hoeft je niet te schamen als je beelden van de omstandigheden in een Chinese fabriek ziet.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 16 juni 2020 14:12]

Lego wordt op heel veel plekken geproduceerd, waaronder Denemarken, Hongarije, Mexico, China en Tsjechië. Dus zeker ook in lagelonenlanden.
Maak daar maar 580 van. Er zijn 10 personage pakketten van elk 4 euro, dus dat is ook nog eens 40 om ze allemaal ze hebben.
Tja het is maar net wat je duur vindt. Het kasteel van Hogwarts is €450 en de Millennium Falcon is zelfs €700.
Kijk je naar de prijs per steen dan schommelt het tussen de 10-20 CT/steen. Dat is aan de dure kant, maar dat is bij branded content van Lego wel gangbaar
En dat zijn de standaard Lego prijzen. Kan vaak (veel) goedkoper.

Ter vergelijking: het kasteel van Hogwarts is €450, maar vorig jaar voor €288 euro aangeschaft!
Was vorig jaar bij Dreamland in de aanbieding. Nu niet meer. Kijk voor de laagste prijs op Brickwatch.net
LEGO is in aanschaf duur maar is in feite ongelofelijk goedkoop als je je beseft dat het generaties lang meegaat en relevant blijft. Ik ben nu 44, ik heb LEGO waar mijn moeder nog mee heeft gespeeld en heb dat zelf aangevuld en doorgegeven aan mijn zoontje. Op de echt oude blokjes na die niet van ABS zijn past alles nog steeds perfect.

Kom daar eens om met willekeurig welk ander speelgoed en met name elektronica. LEGO is zijn prijs dan ook gewoon waard.

einde spreekbeurt
Dat zijn generieke blokjes. Dit zijn specifieke blokjes, waar je mijn inziens niet zoveel mee kan.
En of er over 50 jaar nog een app is om je muntjes te tellen...
Als het past moet jij eens zien wat een kinderbrein ermee doet

Ik heb nog van die grote "poppen" waar de armen en het lichaam los gebouwd moeten worden, ik vond er niets aan (waren van mijn moeder, jaren 60 denk ik) maar mijn zoontje speelt daar nu juist mee...

En het oast, klik, pas... hij heeft ook een nintendo switch en ik denk dat zijn toekomstige eventuele denkbeeldige kind meer aan die poppen heeft dan aan die switch tegen die tijd...
Zie de verhalen komen van losse dingen. Spul met batterijen ligt vrij snel aan de kant. Kun je beter voor 500 euro "normaal" Lego kopen. Of technisch Lego als ze ouder zijn en echt interesse hebben in het bouwen.
die app heb je niet nodig.
je kunt met die app een leaderboard bijhouden, maar mario telt zelf de muntjes.
Hier zit ook wel ietsje meer techniek achter dan alleen maar wat blokjes met een licentie.
Meer nog, want ik lees dat er 10 verschillende personages zijn. € 580 in totaal dus. Dat is niet misselijk.
Lego was al duur toen ik het kocht, begin jaren '90, en nu nog steeds. Niks nieuws onder de zon. Een Switch biedt misschien langer speelplezier, maar Lego blijft wel redelijk waardevast.

[Reactie gewijzigd door Nas T op 16 juni 2020 14:17]

De sets zijn inderdaad prijzig, en vraaq mij ook af of dit lang in de verkoop zal blijven.
Als je kijkt naar LEGO Dimensions, wat ongeveer +- € 1500 koste. (compleet met alle uitbreidingen op basis van advies verkoop prijs) vindt ik dit nog wel mee vallen.
Bij LEGO Dimensions is na 2 jaar de stekker er uit getrokken (September 2015 - October 2017)

Wellicht is er nu met Nintendo een ander publiek, en blijft het langer in de handel.

[Reactie gewijzigd door PurpleBlue op 16 juni 2020 15:41]

In dit geval zou ik gewoon mooi een Nintendo Switch halen met alle Mario Games en zelfs dan hou je mogelijk nog geld over :X
Nintendo Switch - € 329,00
Mario Kart 8 Deluxe - € 49,49
Super Mario Party - € 49,90
New Super Mario Bros. U Deluxe - € 49,90
Super Mario Odyssey - € 49,99
Mario + Rabbids Kingdom Battle - € 18,99

= € 547,27

Weet niet in welk universum jij je switch koopt maar die is ook nog best prijzig hoor
Waarom lijkt Mario op een duplo poppetje? Hij is echt groot in vergelijking met de lego steentjes.
Komt vooral doordat er een micro controller en scherm inzit

https://www.youtube.com/watch?v=9Mg8SCyyWIM

[Reactie gewijzigd door DarthSjaak op 16 juni 2020 13:17]

Waarschijnlijk omdat hij blijkbaar geluidjes ofzo moet kunnen maken en met een app te connecten is om te zien of je wel goed speelt. Vrij apart die laatste alinea.
Z'n buik en ogen zijn LCD-schermpjes, er zit NFC in, en gyrosensoren en dergelijken. Best nog een stukje electronica dus...
Daarnaast geldt over het algemeen genomen adviesprijs =/= verkoopprijs. Tenzij dit zo'n S@H only ding wordt...
In het geval van zowel LEGO als Nintendo gaat die vergelijking dus meestal niet op. Nintendo's consoles en first party titels behouden eigenlijk altijd hun originele verkoopprijs en LEGO is zowat waardevaster dan goud, tegenwoordig...
Laat dat tegenwoordig maar weg.
Lego is altijd waardevast (en duur) geweest.
Prijzen van DLC beginnen echt belachelijk te worden, zeg!!!

;)
2 namen waar je sowieso extra voor betaald, de prijzen zijn dan ook normaal.
Wat een timing zo na Lego Masters...
Weet niet of mijn kids hier op zitten te wachten, aangezien die momenteel gek zijn Ninjago.
Wat je ook van die Lego Lollie als jury kan vinden, het draaide wel om eigen creaties.
Ik heb het nu al meerdere dingen van gezien, maar begrijp het concept nog steeds niet helemaal. Het zal vast aanslaan, maar heb echt nul interesse.
Ik ben zowel Lego als Nintendo fan maar ik zie ook nog niet helemaal het doel of iets dergelijks van dit. "Bouw levels" en daar zweef je dan Mario overheen ofzo? Wat bepaalt waar of wanneer je muntjes kan krijgen? Zijn er vaste voorgedefinieerde levels waarbij er x munten te krijgen zijn en moet je die proberen allemaal te "verzamelen"....

Ik snap er nog geen zak van in ieder geval!
Er zit NFC in sommige blokjes. Voor muntjes, of vijanden of whatever. Door die te 'lezen' met je Mario figuurtje krijg je die muntjes, of geluidjes, of animatie of whatever.

En het is Lego, dus je 'moet' niks. Een bouwinstructie die je bij elke doos krijgt is ook maar een 'suggestie' en geen 'dit-moet-je-doen'... Beetje fantasie gebruiken!

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 16 juni 2020 15:40]

Het hoeft ook niet voorgedefinieerd te zijn, maar ik vraag me wel af in hoeverre erveel replayability is. Mijn zoontje is 6, en al bouwt hij zelf wel graag, je moet er nog niet teveel van verwachten. Dus in hoeverre zou dit dan voor hem iets zijn waar hij meerdere dingen mee kan en hoeveel en wat voor soort vrijheid of creativiteit kan je hier kwijt. Dat aspect is mij onduidelijk.

Kijk dat je met legoblokjes alle kanten opkan die je evt zelf kan bepalen is logisch, maar dit zijn dus specialere blokjes die waarschijnlijk (aanname) fixed mogelijkheden hebben. Dus in hoeverre is zoiets voor een 10e x nog ‘verrassend’.
er zijn voorgedefinieerde acties bij de actie-tiles, maar je kan er weer zelf dingen bij bouwen om ze lastiger(of makkelijker) te maken.

zo zijn er platform tiles die je muntjes geven zolang mario er op staat en beweegt, maar mario tijdelijk duizelig maken als hij er af valt.
hier heb ik al 3 verschillende bouwwerken voor gezien:
een glad platform dat op een draaiende arm zit, mario glijdt hier makkelijk van af maar krijgt muntjes zolang je de arm beweegt.
een dubbel platform met een gladde en een noppen arm die het zelfde doen, maar die ook 2 boomer bills je pad laten kruisen waardoor mario kan vallen.
en een wip met rails waarop een achtbaan karretje zit met de platform tile, zolang het karretje heen en weer gaat op de rails krijg je muntjes maar als je de piranha planten op de uiteindes raakt valt mario er af.

daar kan je weer je eigen bewegende onderdelen mee maken.

daarnaast is ook een belangrijk deel van deze sets het maken van verschillende combinaties, zo kan je bijvoorbeeld ook een level met verschillende paden maken met elk verschillende obstakels.
de een met moeilijkere obstakels die veel munten geven, en de ander met makkelijke obstakels die weinig munten geven.
het werkt niet met NFC maar met barcodes op voorgeplakte stickers.
Flinke prijzen voor zulke kleine setjes, de licentie mag wat kosten zie ik wel.
Mwoah, LEGO's eigen spul, waar geen third party licentie op zit, is niet significant goedkoper, hoor.
Dan zijn er genoeg, heb voor mijn dochtertje het starter pack gereserveerd, maar dit gaat een leuke dure Hobby worden als je alles wilt verzamelen :D
Ik ga alleen kijken of ik een paar van die personagepakketten kan vinden, zo'n Bob-Omb staat best leuk op m'n monitor.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee