Foto's tonen Lego-set met Nintendo Entertainment System en crt-tv

Lego komt met een set die bouwstenen bevat om een NES-console, controller en een bijbehorende beeldbuistelevisie te maken. De set bestaat uit 2646 stukjes en is ook te combineren met de Mario-figuur uit de Lego Super Mario-set.

Nintendo en Lego hebben de set nog niet aangekondigd, maar website VJ Gamer uit Hongkong heeft foto's van de doos en het boekje van Lego-set 71374 online staan. Daarop is te zien dat het gaat om een officieel product met Nintendo-licentie. In de handleiding staat dat de nieuwe set compatibel is met Lego-set 71360. Dat is de basisset van de Lego Super Mario-serie die in augustus verschijnt.

Wat de nieuwe Lego-set gaat kosten en wanneer deze beschikbaar komt, is nog niet bekend. Lego lijkt op het punt te staan om de set officieel te introduceren. Op Twitter plaatst het speelgoedmerk een teaser die lijkt te verwijzen naar de NES-set.

Foto's van VJ Gamer

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-07-2020 • 16:42

71 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (71)

Wijzig sortering
Volgens BrickTastic vanaf 1 augustus voor €229,99.

https://www.bricktastic.n...-1-augustus-in-lego-shop/

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 13 juli 2020 16:52]

Voor die prijs heb je 2-3 echte nes minis.
Vind het nogal wat geld voor lego wat in dit geval, buiten 1x inelkaar zetten slechts een display waarde zal hebben.

Buiten proportioneel veel.
Ja het zijn idioot veel kleine onderdelen, maar zeg nou zelf - het blijft plastic.
Heb er zelf HEEL veel van, datdanwel.
Dit product is dan ook niet gemaakt voor de gemiddelde (LEGO/Nintendo) consument maar meer voor de collectors en grote Nintendo fans, nu ook toevallig dat Nintendo zeer veel fans heeft die er gerust zo veel geld voor uit geven dus wees maar niet bang dat het niet zal verkopen

[Reactie gewijzigd door Vagax op 13 juli 2020 17:25]

Daarnaast zal het ook niet snel duren voordat de parts list op sites zoals Brickify staan.
samen met de bouwinstructies.
Daarnaast zal het ook niet snel duren voordat de parts list op sites zoals Brickify staan.
samen met de bouwinstructies.
Het lastigst lijkt mij de Mario zelf. Die is één geheel en waarschijnlijk uniek voor de set. En met een bijeengeraapte set steentjes heb je niet de verzamelwaarde van de complete set (ik vermoed maar zo dat er hier heel veel van gesealed gaan blijven)
Maar een echte Tweakers koopt 'm niet als investering, maar zet d'r een raspberry pi en scherm in om 'm werkend te maken ;-). Pluspunten als er dan ook werkende legocartridges komen ondanks dat er weinig sprake zal zijn van een tekort aan opslagruimte.
Zeker, voor wat wij als tweakers er mee wilen doen is die mario niet nodig.

Met een NFC kaart lezer voor de raspberry pi kan je de Games booten in een emulator,
Je hoeft dan alleen een NFC kaart te Programeren om een lijntje code te bevatten dat die de desbetreffende game boot.

https://www.youtube.com/watch?v=3dgnD93pwX0
Al denk ik dat die "CRT" nabouwen nog best lastig is.

/Edit aan de andere kant krijg je hem nu ook in stukjes binnen

[Reactie gewijzigd door loki504 op 13 juli 2020 18:37]

dat kan wel gemakkelijk, gewoon kabels en een lcd display wat er net inpast
De instructies kun je op de dag van de release (of uiterlijk enkele dagen later) downloaden van de LEGO website. En die bevatten tegenwoordig allemaal een parts list.
Ik vind hem wel mooi. Misschien kan je wel een raspberry pi in de lego nes bouwen. Dan ontstaan er weer meer mogelijkheden.
van wat ik kan zien op de foto's zou de Nes rond de 26 studs breed zijn wat uitkomt op 20cm breed.

dus als je alleen de NES case wilt zou dit wel een leuk iets zijn om te bouwen.
Het lijkt me leuk om de hele set neer te zetten in de buurt van de TV, en dat de NES tegelijk dienst doet als behuizing. Ik vermoed dat iemand die mod wel gaat maken en beschrijven. Ik wacht heel even af.
Koop dan een NES Mini en bouw die om (al hoeft dat ook niet eens), stuk goedkoper!
Inderdaad! Zou ook gaaf zijn al zou de CRT gemod worden om de Nintendo Switch, zonder JoyCons, in te docken. Persoonlijk vind ik het bar veel geld voor de set maar zou het ergens wel overwegen om aan te schaffen... :9
Ach, jij bent dan ook niet de doelgroep. Ik ben het er met je mee eens dat het voor mij ook veel geld is. Maar anderen vinden het wel waard. Net zoals sommigen miljoenen kunnen betalen voor een schilderij.
Maar is dat niet iets wat je van de meeste Lego sets kunt zeggen? Of van zovele hobby's uiteindelijk. Voor hen die er niet in geïnteresseerd zijn lijkt het vaak weggegooid geld.
het blijft plastic
Alsof een nintendo mini van echt plastic hout is gemaakt en een hoopje siliciumzand.
Voor die prijs heb je 2-3 echte nes minis.
Even los van dat dit natuurlijk een compleet ridicule vergelijking is, omdat de doeleinden van beide producten niks met elkaar te maken hebben behalve het thema dat ze delen, kan ik de NES Classic zo snel niet vinden onder de 150,-

Dit is inderdaad een display item, net zoals tig andere Lego sets van Ideas, Architecture en vele andere lijnen. Van tientallen tot honderden euro's. Je kunt voor jezelf de afweging maken Harry Potter Kasteel of Playstation 4, omdat je je geld maar 1x kunt uitgeven. Echter, objectief deze 2 met elkaar vergelijken. Komop zeg...
maar zeg nou zelf - het blijft plastic.
Gaan we de kunst van Lego nu serieus terugbrengen naar het materiaal....??
Doe maar even bewerken -> edit: sorry dit sloeg echt helemaal nergens op.

Of gaan we de werken van Picasso ook terugbrengen naar... "ach, waar maken jullie je nou druk om. Het is maar katoen hoor" (of linnen of whatever hij gebruikte)

Het is niet het materiaal waar het om gaat, maar wat je ermee maakt.
Grofweg betaal je bij Lego altijd 10ct per onderdeel.
Dus die prijs kan redelijk kloppen met 2646 onderdelen ;)
Leuk voor de Nintendo fans. (y)

Bij de 4e foto zie ik ©2017 op het zakje staan dus blijkbaar staat dit project al 3 jaar in de kast.
Dat slaat denk ik op het zakje zelf. Daar zullen ze ongetwijfeld een voorraad van hebben
Copyright op een plastic zakje?
Ik denk van niet.
Zoals @StefanTs al zegt, Copyright op plastic?

Die copyright zal vast bedoeld zijn voor dat specifieke zakje met de specifieke stenen voor dat ene specifieke setje.
Ik kan het volledig mis hebben aangezien ik al 25 jaar geen nieuw setje heb gekocht of gehad van Sinterklaas.
Da's een stuk interessanter dan het "speelgoed" wat ze tot nu toe aangekondigd hebben, wat op mij over kwam als "the worst of both worlds". Dit zijn het soort sets waar ik op zat te wachten.
Die Super Mario-sets focussen zich ook op kinderen. Ik hoop overigens dat het hier niet bij blijft, echt een geweldige set. Je kan Mario zelfs laten bewegen op de televisie.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 13 juli 2020 16:56]

Dat is constant het argument wat ik hoor, maar 't is een compleet non-argument. 't meeste van lego is voor kinderen bedoelt, en ik gok dat je me met grofweg 90% van alle Lego producten blij kan maken aangezien ik een typische "man-child" ben.
Dit soort sets zijn dus verre van voor kinderen bedoeld, deze sets zijn echt gericht op de volwassenen die vroeger nog met deze spullen werkelijk gespeeld hebben.
Sméagol heeft het over de Mario-sets.
Misschien voor jou, maar voor LEGO en Nintendo niet. Kijk naar de promotionele afbeeldingen, daar staan alleen kinderen op.
En wat ik dus probeer duidelijk te maken is dat dat geen punt moet zijn. Catagorie 3-5 jaar: https://www.lego.com/nl-nl/categories/age-3-5-years
Daar zit genoeg spul bij dat als je me dat zou geven, ik met alle plezier aan zou beginnen.

Worst of both worlds dus, want als je iets wilt spelen, kan je beter gewoon Super Mario Bros gaan spelen, en als je iets wilt bouwen, is bijna alles wat lego te bieden heeft, een betere keus. Ik ben gek op Lego en hou van Nintendo, dus 't was een uitdaging om dat met iets te komen waar ik niet geïnteresseerd in zou zijn, maar 't is ze gelukt. Ze hadden deze set als eerste moeten aankondigen.
En als je een Mario set wilt bouwen en het spel spelen, zijn die Mario sets een betere keus.
Tuurlijk, als je een slechte (en dure) Lego én Mario ervaring zoekt, kies dan vooral voor de Mario toy sets.
Waarom slecht? Wat ik slecht vind is kleurverschillen in een duur en complex model, ook al hebben ze daar een reden voor. Ja ik vind die Mario sets wel duur, maar wat verwacht je anders met Nintendo, en de electronica die gebruikt wordt zal het ook duurder maken. Lego is altijd duur, maar de kwaliteit is ook erg hoog.
Heb je de wel trailer gezien? Veruit de meeste sets zijn echt veel te simplistisch, en stellen qua bouwen echt niks voor. Zoals ik al zei, koop bijna elk willekeurig andere Lego set voor een beter Lego ervaring. En nogmaals, heb je de trailer gezien? De "interactie" beperkt zich tot niet veel meer dan een beetje je (lelijk uitziende) Mario poppetje bij andere objecten houden voor een coin geluidje? Jeej? Dus wat ik ook al zei: ga dan Super Mario Bros spelen. Misschien leuk voor babies, maar oh wacht! Daar is de Lego kant dan net weer te gecompliceerd en te scherp voor.
Die heb ik gezien ja, te simplistisch wil ik niet zeggen, andere sets voor kinderen zijn ook vrij simplistisch.
Het is Lego, dus duur. Het is onder licentie van Nintendo, dus nog duurder, en vooral is het een spel.
Ja,maar ik moet me constant herhalen blijkbaar, want ik linkte boven al naar sets voor kinderen bedoeld, en gaf al aan dat daar al zat tussen zat dat interessanter was om te bouwen. En de trailer laat simpelweg zien dat het "spelen" echt bijzonder weinig voorstelt, dus het is gewoonweg geen interessante optie.. Ik weet de prijzen niet uit m'n hoofd,maar van wat ik begrepen heb, kan je zo'n beetje voor de prijs van alle mario lego sets bij elkaar, óók bovenstaande set, een Switch, en een Mario game kopen.
Grappig, maar ik krijg het idee dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten maken....
Ik kan mij bijna voorstellen dat ze gewoon CAD-software hebben waarmee ze automatisch een 3d model in losse legosteentjes kunnen exporteren. Misschien nog wat handmatig nabewerken, wellicht met het handje een handleiding maken, en ship it :p
Het Youtube kanaal Beyond the brick heeft wat leuke videos over hoe sets designed worden.
Ja, niet dus. Al helemaal niet met bewegende onderdelen. Er zit echt wel behoorlijk wat R&D in een complex model, en een handleiding maken die ook nog duidelijk te volgen is exporteer je ook niet even. Dan krijg je van die elcheapo modellen waar je min of meer een exploded view op een A4 krijgt.

Sowieso krijg je bij de duurdere modellen met licentie vaak nog wat extra stuff in je handleiding er bij met wat achtergrond info.

Plus, meestal een B model die je kunt bouwen met wat er in de doos zit. Dat exporteer je ook niet zo van een CAD model.
Mwa, niet zo eenvoudig. Voor de steentjes die specifiek zijn (en dat zijn er bij custom sets snel toch al een paar) moeten ook mallen worden gemaakt en dus ook het productieproces worden aangepast. Maar ik neem aan dat ze dat ook wel aardig onder de knie hebben getuige het tempo waarmee dit soort sets naar buiten worden gebracht.

Zeer interessant overigens; verzamel geen LEGO meer maar wel (retro)consoles en games en dit is toch wel érg leuk...maar aan de prijs.
Ik kan mij bijna voorstellen dat ze gewoon CAD-software hebben waarmee ze automatisch een 3d model in losse legosteentjes kunnen exporteren.
LEGO betaalt je goud geld voor CAD-software waarin je handmatig een 3d model kunt ingeven en die alleen maar automatisch alle "design rules" controleert. Met rechthoekige steentjes is het nog wel te doen, maar ze hebben steeds meer "rare" vormen. Oh enne... als je met scharnieren begint en assen die moeten kunnen draaien, dan snapt een computer het echt niet meer. Als ik me goed herinner was er een aantal jaar geleden zelfs iemand afgestudeerd op het verbeteren van de software die LEGO intern gebruikt.

Automatisch een model genereren is er echt niet bij.
Stud.io weleens geprobeerd?
Sinds ze van Creator Expert af zijn kunnen ze het zo gek maken als ze willen.
Holy moly! Onwijs coole set! De NES en Super Mario Bros was, op de Commodore 64 na, mijn eerste aanraking met videogames. Deze set ga ik hoe dan ook halen, puur vanwege de nostalgische gevoelens die het oproept. :)
Is het dan niet goedkoper een echte NES te kopen?
Die kun je niet op deze manier bouwen.
Nee, dat niet, maar dan heb je wel effectief het ding waar je nostalgisch naar bent. Dat lijkt me een betere manier om je nostalgische gevoelens te bevredigen. Beter dan een "plaatje uit je hoofd" na te bouwen aan de hand van een vooraf bepaald schema, waar van jezelf geen grijntje originaliteit in zit. dat er dan van op een afstandje op lijkt.

Het bouwen an sich is misschien leuk voor eventjes. Maar je doet het vast maar één keer. Is dat €200+ waard?

*snapt dat hele Lego met een vooraf bepaald doel niet*

[Reactie gewijzigd door KaiZas op 14 juli 2020 08:16]

Dit zijn wel weer de leukere collection items IMO.
Nu wachten totdat iemand een LCD'tje in de CRT en een Raspberry Pi inbouwt en er een werkende NES van maakt.
Of legaal met de NES mini. Of natuurlijk het binnenwerk van een verkleurde NES :)
Heb zowel de mini als dat fossiel hier nog liggen alleen durf ik die daarvoor echt niet te ontleden 8)7
Vraag mij alleen af waarom je de Adventures with Mario Starter Course nodig zou moeten hebben. Enkel voor de Mario 'bovenop' lijkt mij het niet echt interessant.

Klinkt als 'in-app' purchases, nu al offline nodig ;)
Voor geluidjes. Ik vind dat Mario-figuur sowieso al mislukt en de set veel strakker zonder.
Zag hem eerder langskomen op youtube, richtprijs rond de 230 dollar, waarschijnlijk dus ook euro.

Leuk, maar ik wacht wel op de 'andere' sets :P
Kijk die zou ik wel willen hebben. Raspberry PI met emulator inbouwen en spelen maar! :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee