Chinese Tencent wil Noors-Nederlandse game-uitgever Funcom overnemen

De Chinese internetgigant Tencent wil de Noors-Nederlandse game-uitgever Funcom overnemen. Tencent is momenteel al de grootste aandeelhouder van het bedrijf en wil nu de rest van de aandelen overnemen. De directie van Funcom steunt de overnamepoging.

Funcom denkt met de overname meer middelen te kunnen vrijmaken voor het maken van games in de Conan- en Dune-series. Het van oorsprong Noorse bedrijf, statutair gevestigd in het Nederlandse Badhoevedorp, denkt bovendien te kunnen profiteren van Tencents ervaring met gaming-as-a-service en in-game aankopen.

Tencent was al de grootste aandeelhouder van Funcom, met een aandeel van rond 29 procent. Aandelen Funcom zijn verhandelbaar op de Noorse aandelenbeurs en het Chinese bedrijf biedt ongeveer een kwart meer voor openstaande aandelen dan de meest recente koers voor het uitkomen van het nieuws. Het gaat om een vrijwillige overnamepoging en aandeelhouders kunnen dus zelf kiezen om hun aandelen aan Tencent te verkopen. Daardoor is de overname nog niet rond.

Het Chinese bedrijf is aandeelhouder van veel westerse gamebedrijven, waaronder Riot Games, Epic, Supercell, Ubisoft, Paradox en Frontier. Funcom maakte in het verleden onder meer Age of Conan, The Secret World, Anarchy Online en de adventure-game The Longest Journey. Ook werkt het bedrijf aan Frank Herbert's Dune-games. Het bestaat sinds 1993 en heeft sindsdien rond dertig games uitgebracht.

Age of Conan-schermafbeelding

Door Arnoud Wokke

Redacteur

22-01-2020 • 19:06

91 Linkedin

Reacties (91)

91
85
29
15
1
50
Wijzig sortering
Ik vind het eigenlijk behoorlijk unfair tegenover de westerse wereld.

Door de aandelen krijgen ze meer geld om als distributiekanaal de games te verkopen in China.

Daar kopen ze dan meer game-uitgevers mee. Het lijkt wel een vicieuze cirkel.

Het is tijd dat China eens volgens hun eigen waarden en regels behandeld wordt. Ze hebben tijd genoeg gehad sinds het toetreden tot de WTO.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 22 januari 2020 19:17]

Tja, dat is dus niet de schuld van China, maar van die directeur/groot/aandeelhouders in de westerse Landen, jezelf groot maken door een goed product te leveren bestaat bijna niet meer, je behaald dat door agressief te marketen, concurrenten uit te kopen, en je personeel laag te belonen en door het verkopen van hun 'ziel' aan China voor veel geld, zij verplaatsen hun productie naar het buitenland ten faveure van hun winst. Dus waarom het vingertje naar China wijzen?

Wij menen een superieur systeem te hebben in onze westerse wereld, vrije wereld handel, de chinees speelt dat spelletje perfect mee, Half Afrika is bevriend met China, we noemen het moderne kolonisatie, door slim en snugger contracten te schrijven, ten kosten van de wederom de gewone bevolking in die landen. Zien wij het patroon al?

@Cergorach je zegt dus precies wat ik zeg, met een hele boel meer woorden ;p

[Reactie gewijzigd door T-Forever op 22 januari 2020 20:33]

Ten koste van de gewone bevolking? Volgens mij bouwt China juist infrastructuur en zorgt het voor werkgelegenheid in Afrika en zijn ze daarom zo gek op China ( ja ook de gewone bevolking) en wat wij deden was ontwikkelingshulp ( lees smeergeld ) aan dictatortjes en corrupte regeringen sturen zodat we alle grondstoffen voor een habbekrats konden kopen..niet gek dat ze met China weglopen.
De lokale bevolking wordt daar gebruikt voor het zware werk. Voor de Chinese bedrijven in Afrika werken vrijwel uitsluitend Chinezen.

Wij hebben het ook niet netjes aangepakt daar en China doet infeite niet zo heel veel anders dan wat wij als westen daar uitgespookt hebben. Infrastructuur bouwen, alleen voor die westerse bedrijven. Industrie opzetten, voor westerse bedrijven. Beetje geld investeren in bv een waterput zodat een lokale warlord in ruil voor natuurlijke bronnen daar zijn macht kan uitbreiden.

Neemt niet weg dat een groot deel van de westerse bevolking zelf, wel honderden miljarden besteed heeft in de hoop die mensen daar een beter leven te geven en/of daar heen verkast is in een poging die mensen een beter leven te geven. Dat ons bedrijfsleven en overheden daar nogal wat misbruik van gemaakt hebben. Tja. Stem eens op wat andere partijen dan dezelfde 3-4 zou ik zeggen.

Daar zit IMO wel nogal een verschil in. China is wel bezig met een verandering, hopelijk 1 zoals wij die ook gezien hebben. Maar ik ben benieuwd.

Neemt niet weg dat Afrika wederom de lul is. Eerst de Arabieren, toen de Europeanen, nu de Chinezen.
Euhm zware werk doen, ja je moet ergens beginnen, beter zwaar werk dan geen werk en honger. En dat ze alleen infrastructuur voor die bedrijven neer zetten is onzin, ze hebben daar hele landen geasfalteerd...Zelfs in top gear zie je het een keer voorbij komen, rijden ze 3 landen door met bagger wegen vol met enorme gaten komen ze bij het 4de land waar de Chinezen zitten veranderd de weg ineens naar supermooi asfalt kaarsrecht door t hele land..
edit:
Countervraag, we moeten ergens beginnen, dus beter zwaar en dodelijk werk door kinderen, dan geen werk en dodelijke honger?
waar leg je die grens, mijn grens is dezelfde die wij hanteren in ons eigen land, onze normen en waarden, niet die van een ander land.


En dat doen die chinezen zonder winstoogmerk? Of denk je dat die wegen, vliegvelden en havens neergelegd zijn om toekomstige meuk uit China te kunnen exporteren? Zodra die landen zich niet aan hun contract kunnen houden, (betalingsverplichtingen) word die mooie haven, dat mooie vliegveld en al die mooie wegen eigendom van China.

Ondertussen hebben die dik nekken daar hun centen al binnen de pocket (zoals het altijd en overal al gaat), en hun bevolking mag die te grote schuld gaan terug betalen, geen inkomsten genereren (waarmee je kunt afbetalen) is hetzelfde als geld direct in een put gooien. Dan heb je daar die mooie infrastructuur, waar je geen inkomsten mee kunt verkrijgen de komende 100-150 jaar want het is eigendom geworden van China.

Wat mooi wat China allemaal doet voor het klootjesvolk in Afrika xD

edit, wat fijn dat mensen slechts reageren op een klein stukje in een hele discussie.
Ik beweer helemaal niks, ik spiegel enkel op iemands niet onderbouwde reactie met dezelfde argumenten om een punt te maken, niet om dezelfde discussie opnieuw te voeren. dus lees eerst even alle posts. het punt dat ik maak is dat China en de westerse wereld over de ruggen van anderen hun winst maken, ongeacht hoe je het goed probeert te praten. Het is beide fout en beide verachtelijk.

[Reactie gewijzigd door T-Forever op 22 januari 2020 23:54]

Waarom zou China moeten doen zonder winstoogmerk? Alles moet gemaakt worden of denk je dat je alles gratis krijgt van Sinterklaas?
Investeren ook in infrastructuur heeft risico's maar 1 ding is zeker: als je niks doet dan blijf je arm.Neem Ethopie bijv, een landlocked country 'zonder infrastructuur' waar de white man al heeft afgeschreven en China gaat daar fabrieken bouwen. Geen infrastructuur, dan bouwt China een spoorlijn bij naar de haven en ze bouwen ook nog nog een haven erbij. Of denk je dat alles ineens uit de lucht komt vallen?
Tja infrastructuur om toekomstige meuk uit China te kunnen exporteren? Is dat nou goed of niet goed?
Nee, om delfstoffen te scoren. Meuk verkopen ze wel aan het westen. En het zal u mogelijk verbazen maar zo nauw nemen de chinezen het niet met foute regimes in Afrika. Daar zijn wij echt nog vrij heilig bij, al deugen we niet 100%.
Vrij heilig? onder welke steen leef jij? Wat denk je dat ontwikkelingshulp is? Naar welke landen gaat deze "hulp" al tientallen jaren? Miljoenen en miljoenen naar foute regimes zodat ze wapens kunnen kopen en hun bevolking onder de duim kunnen houden en erger..
> maar 1 ding is zeker: als je niks doet dan blijf je arm.

Ze zijn net armer geworden door de chinese oplichterij. Ze verloren infrastructuur door schulden vanwege hoge interesten en de infrastructuur die de "chinezen" bouwen is bovendien niet veilig en gemaakt door Chinezen.

Niets door de lokale bevolking.

Als je vlug arm wilt worden, dan moet je dat zeker doen.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 23 januari 2020 08:10]

> maar 1 ding is zeker: als je niks doet dan blijf je arm.

Ze zijn net armer geworden door de chinese oplichterij. Ze verloren infrastructuur door schulden vanwege hoge interesten en de infrastructuur die de "chinezen" bouwen is bovendien niet veilig en gemaakt door Chinezen.

Niets door de lokale bevolking.

Als je vlug arm wilt worden, dan moet je dat zeker doen.
Afrika is arm geworden door rooftochten van de White men en oplichterij van het westen.
Infrastructuur staan nog heel lang en met gunstige voorwaarden van de "chinezen" krijgt de lokale bevolking van Afrika eindelijk eens een kans om te groeien na eeuwen van uitbuiting door het westen.
Gunstige voorwaarden 8)7
Klopt helemaal gunstige voorwaarden en zonder gezeik _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
Ik hoopte dat je ging reageren op "niet veilig", wat je dus niet doet.

Eigenlijk lijk je meer op een propaganda medewerker van China, dan iemand met een objectieve visie erop.

Je hebt duidelijk ook niet veel onderzoek gedaan naar de leningen die de landen niet meer kunnen betalen + de gigantische intrest die eraan verbonden is. Laten we eerlijk zijn, de leningen die goedkoop zijn hebben geen enkele meerwaarde voor de economie en zijn nutteloos. De Chinese bedrijven krijgen >100% terug en de Chinese regering ook. Er gaat niets naar de Afrikanen als men investeert in infrastructuur en dat is net het probleem.

Het zijn de meest ongunstige voorwaarden ooit. Want infrastructure wordt normaal gebruikt om de binnenlandse economie te verbeteren en dat is niet mogelijk met Chinese leningen.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 26 januari 2020 09:55]

Ik hoopte dat je ging reageren op "niet veilig", wat je dus niet doet.
bij deze: het is net zo veilig/niet veilig als bij de concurrent
Eigenlijk lijk je meer op een propaganda medewerker van China, dan iemand met een objectieve visie erop.

Je hebt duidelijk ook niet veel onderzoek gedaan naar de leningen die de landen niet meer kunnen betalen + de gigantische intrest die eraan verbonden is. Laten we eerlijk zijn, de leningen die goedkoop zijn hebben geen enkele meerwaarde voor de economie en zijn nutteloos. De Chinese bedrijven krijgen >100% terug en de Chinese regering ook. Er gaat niets naar de Afrikanen als men investeert in infrastructuur en dat is net het probleem.

Het zijn de meest ongunstige voorwaarden ooit. Want infrastructure wordt normaal gebruikt om de binnenlandse economie te verbeteren en dat is niet mogelijk met Chinese leningen.
Eigenlijk lijk je meer op een CIA troll, dan iemand met een objectieve visie erop.

Je hebt zelf duidelijk ook niet veel verstand van investeren. Bij deze: investeren is niet zonder risico maar als je niks doet dan komt er ook niks uit. Je heb duidelijk geen onderzoek gedaan naar de gigantische investeringen die de China deed in het verleden met opmerkingen dat ze niet meer kunnen betalen + de gigantische intrest die eraan verbonden is. Laten we eerlijk zijn, kijk maar naar Shenzen. 40 jaar geleden was daar helemaal niks en fast forward 40 jaar later is Shenzen 1 van de rijkste steden in China een bruisende metropool met 1 van de grootste havens ter wereld. Als het aan die white men wijsheden had gelegen was Shenzen nog steeds zo achterlijk gebleven.
kijk maar naar Djibouti bijvoorbeeld. Er is nu helemaal niks, zeg maar een situatie als Shenzen 40 jaar terug. Ze hebben visie om zich te ontwikkelen als the next Shenzen. Afrikaanse landen willen dat ook realiseren en China gunt Afrika ook deze ontwikkeling itt het westen die Afrika voor eeuwig willen onderdrukken en voor eeuwig arm laten blijven.

Veel leningen die goedkoop zijn, zijn gunstig voor de lokale economie en de lokale bevolking profiteert ook hiervan iig meer dan onze wapenleveringen. De Chinese bedrijven en de Chinese regering lopen ook risico. Als het misgaat mogen ze miljarden hardverdiende $$$ afschrijven.De Afrikaanse landen hebben nu eindelijk kans met Chinese hulp en investeringen in infrastructuur om te ontwikkelen en groeien. President van Rwanda ziet Singapore en China als schoolvoorbeeld en mentor hoe je Afrikaanse landen moet leiden besturen.

Het zijn de meest GUNSTIGE voorwaarden ooit en zonder gezeik. Want infrastructuur wordt normaal gebruikt om de binnenlandse economie te verbeteren en zonder infrastructuur komt er ook geen andere investeringen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 28 januari 2020 00:02]

Niet veilig: https://qz.com/africa/119...dquarters-for-five-years/

Die verliezen worden afgeschreven bij Afrika, want China krijgt er luchthavens en havens voor in ruil, wat ze ook willen. 0 risico voor China dus.

En het racisme en uitbuiten was vroeger door het Westen, ga je me niet horen ontkennen. Maar dat hebben de chinezen mooi overgenomen, terwijl het Westen ervan afgestapt is.

Shenzhen ( hoe kom je daar nu bij) en de groei van China ging niet mogelijk zijn zonder het Westen en heeft weinig te maken met het infrastructuur. De infrastructuur kwam er omdat de groei mogelijk was, niet omgekeerd. Wat in Afrika dus nutteloze leningen oplevert.

Sommige landen beginnen het te beseffen: https://qz.com/africa/141...llion-china-airport-loan/

Er is geen enkel land die er beter uitgekomen is met de chinese leningen :). Sommigen kunnen het niet meer terug betalen, maar de chinezen zijn reeds gepasseerd aan de kassa ( eigen arbeiders).

https://qz.com/1223768/ch...inas-belt-and-road-plans/

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 26 januari 2020 12:39]

Net zo veilig als westerse bedrijven. https://www.euronews.com/...-us-spy-story-hits-the-eu
Die verliezen worden afgeschreven bij Afrika, want China krijgt er luchthavens en havens voor in ruil, wat ze ook willen. 0 risico voor China dus.
Super groot risico vooral in Afrika met miljarden verliezen voor China.http://www.china.org.cn/business/2011-03/04/content_22051058.htm
En er is geen enkel Afrikaans land die haven of vliegveld voor China heeft gebouwd. Wat een klinkklare onzin.
En het racisme en uitbuiten was vroeger door het Westen, ga je me niet horen ontkennen. Maar dat hebben de chinezen mooi overgenomen, terwijl het Westen ervan afgestapt is.

Shenzhen ( hoe kom je daar nu bij) en de groei van China ging niet mogelijk zijn zonder het Westen en heeft weinig te maken met het infrastructuur. De infrastructuur kwam er omdat de groei mogelijk was, niet omgekeerd. Wat in Afrika dus nutteloze leningen oplevert.

Sommige landen beginnen het te beseffen: https://qz.com/africa/141...llion-china-airport-loan/

Er is geen enkel land die er beter uitgekomen is met de chinese leningen :). Sommigen kunnen het niet meer terug betalen, maar de chinezen zijn reeds gepasseerd aan de kassa ( eigen arbeiders).

https://qz.com/1223768/ch...inas-belt-and-road-plans/
Nee zonder investering in infrastructuur zou ook geen groei en ontwikkeling zijn. Gelukkig beseffen Afrikaanse landen dat ook en luisteren niet naar al die westerse laster en gaat verder met opbouw en meer prosperity. Dankzij China hebben Afrikaanse landen de afgelopen decennia 1 vd hoogste groei in de wereld kunnen realiseren. Afrikaanse landen zijn veel beter af gekomen
https://en.m.wikipedia.or...n_countries_by_GDP_growth

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 26 januari 2020 16:48]

Je link van 2011 china.org.cn 8)7

Ik heb nergens gezegd gebouwd voor China, enkel opgeëist door China.

+ Dat was volgens mij het enige "cadeau" dat China iemand gegeven had ;)

Microfoons in de muren en meer, gigantisch netwerkverkeer s'nachts. Lol

Kan je nog altijd niet vergelijken met wat de NSA probeert. Dat van China is veel ingrijpend IVM. Telefoontaps.

Daarnaast werken onze diensten gewoon samen met de NSA natuurlijk. Waardoor we ook belangrijke informatie ontvangen.

Ook je concept dat Afrika groei heeft door China is belachelijk. Afrika wordt al lang voor China de motor van de toekomst genoemd. Het gegeven toekennen aan China betekent eerder een gebrek aan inzicht.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 26 januari 2020 16:56]

Je link van 2011 china.org.cn 8)7
je link van qz.com
je link naar x
ik kan ook nog veen meer feiten dumpen maar niet informatief zijn aangezien we dat allemaal weten.
en de paus is rooms katholiek trouwens.
+ Dat was volgens mij het enige "cadeau" dat China iemand gegeven had ;)
Nee noor China heeft megaverliezen geleden in Venezuela. Venezuela ligt niet in Afrika overigens
Microfoons in de muren en meer, gigantisch netwerkverkeer s'nachts. Lol
Kan je nog altijd niet vergelijken met wat de NSA probeert. Dat van China is veel ingrijpend IVM. Telefoontaps.
Microfoons in de muren en meer, gigantisch netwerkverkeer, software achterdeuren, netwerk aftappen.. Lol

Kan je nog altijd niet vergelijken met wat de NSA probeert. Dat van NSA is veel ingrijpend IVM. Telefoontaps software achterdeuren, netwerk aftappen

Daarnaast aangezien onze diensten gewoon 'samen' met de NSA natuurlijk. Waardoor bespioneren van je vrienden 1000x erger maakt.
Ook je concept dat Afrika groei heeft door China is belachelijk. Afrika wordt al lang voor China de motor van de toekomst genoemd. Het gegeven toekennen aan China betekent eerder een gebrek aan inzicht.
Ook stelling zelf dat Afrika groei heeft door China belachelijk is ronduit belachelijk. China heeft single handed de waarde van Afrika verhoogd. Voordat China kwam begin van deze millenium hebben de white men Afrika al afgeschreven maar China heeft nog vertrouwen in Afrika itt de Westerse landen.
En jij hebt weeral 0 bronnen dat China de waarde van iets verhoogd heeft.

Integendeel, door China is heel wat werkgelegenheid zelfs weg en de waarde vermindert.

En jij beweert het omgekeerde. Echt belachelijk.

Feit: er komt meer en meer tegenstand tegenover China en dat zou niet zo zijn als ze de lokale economie zouden helpen.

Zelfs Rusland, 1 van de grootste bondgenoten van China heeft er een probleem mee.

Onzin antwoorden zoals de jouwe lijken mij meer Chinese propaganda dan objectieve opinies. Ik vermoed dat menig tweaker deze achterdocht ook heeft.

Zelfs de pro-Chinese betogingen in de US waren, achteraf gebleken, betaalde acteurs, ik zie in mijn dagelijks leven enorm weinig Chinese sympathisanten. Diegene uit Tibet waren het meest haatdragend van allemaal en zij worden dagelijks ermee geconfronteerd.

Ons moederbedrijf (1500 werknemers) weigert zelfs zaken te doen met China, het enige land in Azië waar ze niet actief zijn.

Ter info: ik praat altijd over het land en het regime. Niet de burgers.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 26 januari 2020 17:33]

En jij hebt weeral 0 bronnen dat China de waarde van iets verhoogd heeft.
Nou? Jij hebt ook 0 bronnen dat China de waarde van iets of niets verhoogd heeft.
Integendeel, door China is heel wat werkgelegenheid zelfs weg en de waarde vermindert.

En jij beweert het omgekeerde. Echt belachelijk.

Feit: er komt meer en meer tegenstand tegenover China en dat zou niet zo zijn als ze de lokale economie zouden helpen.

Zelfs Rusland, 1 van de grootste bondgenoten van China heeft er een probleem mee.

Onzin antwoorden zoals de jouwe lijken mij meer Chinese propaganda dan objectieve opinies. Ik vermoed dat menig tweaker deze achterdocht ook heeft.
Integendeel China bouwt fabrieken in Afrika. Daar is geen infrastructuur en China bouwt ook wegen en spoorlijnen. En jij beweert het omgekeerde. Echt belachelijk.

Feit: ondanks westerse laster campagnes blijven Afrikaanse landen met China samenwerken en dat zou niet zo zijn als ze de lokale economie zouden helpen.
Zelfs de hardcore propaganda outlets kunnen daar geen draai aan geven
https://edition.cnn.com/i...-manufacturing-jobs-intl/
https://www.bloomberg.com...iant-fast-fashion-factory
https://www.theguardian.c...stment-ethiopia-shoe-city

De economische banden tussen China en Rusland worden steeds beter en nu vooral met operationeel kopen van Power of Siberia.

Onzin antwoorden zoals de jouwe lijken mij meer op een CIA trol dan objectieve opinies. Ik vermoed dat menig tweaker deze achterdocht ook heeft.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 26 januari 2020 17:40]

https://www.economist.com...ina-than-it-is-for-russia

Ik zie betere artikels gebaseerd op data die contra-China zijn dan omgekeerd.

Wat zijn jou objectieve nieuwsbronnen die niet afhankelijk zijn van Chinese censuur _/-\o_

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 26 januari 2020 17:44]

https://www.economist.com...ina-than-it-is-for-russia

Ik zie betere artikels gebaseerd op data die contra-China zijn dan omgekeerd.

Wat zijn jou objectieve nieuwsbronnen die niet afhankelijk zijn van Chinese censuur _/-\o_
https://www.russia-briefi...a-booming-sanctions.html/
https://www.wsj.com/artic...more-soybeans-11550745001

Ik zie betere artikels gebaseerd op data die pro-China zijn dan omgekeerd.

Wat zijn jou objectieve nieuwsbronnen die niet afhankelijk zijn van USA propaganda of sensatienieuws _/-\o_
Voor niks gaat de zon op, maar er is een groot verschil wat china doet en wat het westen doet en er is een mooi samengevat in't engels:

China is building bridges, the west is throwing bombs...
Duidelijk het goede doel + WTO leningen vergeten. De leningen zijn gebaseerd op voorwaarden voor een stabiel beleid, voor China is dat allemaal niet belangrijk. Zolang hun eigen arbeiders maar het werk uitvoeren.

Daarnaast zijn de bridges ongewensd ( Hong Kong, Taiwan, Tibet) en enkel bedoeld voor strategische doelen.

Of nutteloos in Afrika, aangezien infrastructuur normaal gebruikt wordt om de binnenlandse economie te verbeteren en dat is niet mogelijk met een chinese lening.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 26 januari 2020 12:38]

China bouwt wegen, spoorlijnen, zieken, havens, electriciteitcentrales. Westen verkoopt wapens. Zolang hun eigen wapenindustrie maar blijft draaien. Daarnaast zijn wapens ook ongewenst (S. Arabie, Israel)

Daarnaast zijn bridges en andere infrastructuur van levensbelang voor de economische groei van een land zoals in Afrika
Werkte je niet voor een chinees bedrijf of in China?

Ik dacht dit ergens gelezen te hebben op één van je oudere reacties.
Werkte je niet voor een chinees bedrijf of in China?

Ik dacht dit ergens gelezen te hebben op één van je oudere reacties.
Ik niet maar ze te zien werk jij duidelijk voor CIA propaganda
iik heb veel oude reacties, jij niet soms?
Russia briefing en sojabonen, uit noodzaak vanwege handelsverbod, prachtige referentie :p

Heel wat van je andere reacties worden precies gedownmod door anderen, denk dat menig tweaker zelf een oordeel kan vellen op jouw "inzicht".

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 26 januari 2020 18:00]

Russia briefing en sojabonen, uit noodzaak vanwege handelsverbod, prachtige referentie :p

Heel wat van je andere reacties worden precies gedownmod door anderen, denk dat menig tweaker zelf een oordeel kan vellen op jouw "inzicht".
handelsoorlog en een versterking van strategische vriendschap nog meer referentie
https://thediplomat.com/2...t-china-russia-relations/

menig tweakers kunnen zelf oordeel geven. downmodden en upmodden is puur gedrocht kom daar aub niet mee. als er iets fake is dan is dat het wel. waarom zeg ik dat omdat het modden maar selectief werkt. vandaar heeft 0 )betekenis! 8)7

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 26 januari 2020 18:48]

Modden is een manier om geloofwaardigheid te behouden op een website, waar enkelen constant tegenstrijdige reacties geven.

Zoals jij die enkel lijkt te reageren op artikels over China ;)
Modden is een manier om geloofwaardigheid te behouden op een website, waar enkelen constant tegenstrijdige reacties geven.

Zoals jij die enkel lijkt te reageren op artikels over China ;)
ik stel mensen alleen bloot aan selectief winkelen. Ja dat is waar enkelen tegenwoordig constant mee bezig houden, want dat is pas niet geloofwaardig.
Vreemd, mijn selectief winkelen gebeurde ook offline.

Met echte gesprekken met mensen die er regelmatig mee te maken hebben :)

Bij 1 persoon die in een gepaste job zit voor dit onderwerp ( Amerika, China), vraag ik regelmatig bevestiging/informatie bij een drink als het past ( persoonlijke interesse en geen geheimen naar wat ik weet). En meestal klopt mijn opinie met zijn perceptie/uitleg ( niet altijd).

Maar uw opinie zit toch mijlenver van de realiteit, naar wat ik observeer.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 27 januari 2020 23:02]

Vreemd, mijn selectief winkelen gebeurde ook offline.

Met echte gesprekken met mensen die er regelmatig mee te maken hebben :)

Bij 1 persoon die in een gepaste job zit voor dit onderwerp ( Amerika, China), vraag ik regelmatig bevestiging/informatie bij een drink als het past ( persoonlijke interesse en geen geheimen naar wat ik weet). En meestal klopt mijn opinie met zijn perceptie/uitleg ( niet altijd).

Maar uw opinie zit toch mijlenver van de realiteit, naar wat ik observeer.
Iedereen mag selectief winkelen en hiermee smeek je ook echt om doorheen geprikt te worden. Offline gesprekken voeren met echte gesprekken met mensen die er regelmatig mee te maken hebben doe ik ook ja:)

Met veel mensen (veel meer dan 1 persoon) die in een gepaste job zitten, die er mee te maken hebben, die daar wonen, noem maar op. voor dit onderwerp ( Amerika, China), vraag ik ook regelmatig bevestiging/informatie bij een gesprek of borrel als het past ( persoonlijke interesse en geen geheimen naar wat ik weet). En meestal klopt mijn opinie ook met hun percepties/uitleggen (ook niet altijd).

Maar uw opinie zit toch mijlenver van de realiteit, naar wat ik ook observeer.
Mensen naäpen komt niet echt geloofwaardig over ;)

Maar ik veronderstel dat het wel een goeie propaganda-techniek is.
Al jouw punten doorheen geprikt en puntsgewijs tegengesproken waarna er geen geloofwaardig verhaal overblijft, nooit geweest trouwens... 0,0
Helaas jouw propaganda-techniek werkt niet daar trappen we niet in.
Gewoon ongeloofwaardig, met leugens, misleidend en troll ;)

Maar dat zie ik wel meer in je reacties. :Y)

Je zegt gewoon hetzelfde en draait het om, waardoor het echt surrealistisch is. Ik vermoed dat dat wel voor iedereen duidelijk is.

Dat was ook de bedoeling. Als je bovenstaande leest, zie je 1 grote portie zever staan, niets geloofwaardigs dat overblijft.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 28 januari 2020 09:16]

je liegt zelf als de barsten. en je zit zelf te trollen maar ik prik je gewoon doorheen :)
en bij meerdere reactie prik ik net zo hard doorheen, nee je houdt mijn niet voor de gek.
Ik zal ook alle fabels, fantasien en leugens blijven ontmantelen je bent zelf surrealistisch.
Misschien ben je in je eigen fantasie verdwaald Ik vermoed dat dat wel voor iedereen duidelijk is.

Dat was ook de bedoeling. Als je bovenstaande leest, zie je de ALLERGROOTSTE portie zever staan, niets geloofwaardigs dat overblijft, alleen maar leugens!
Ik begin nog maar net, ik kan hetzelfde doen als jou. Wel met meer geloofwaardigere en recentere bronnen ipv. Je geblaat:

Officieel rapport van de UK security cfr. Huawei:
https://www.gov.uk/govern...-board-annual-report-2019

Conclusie: zo lek als een zeef, die software uit China, geen backdoor nodig.

Organen handel van moslim gevangenen ( dat is wat ze heropvoeding noemen):

https://bmcmedethics.biom...10.1186/s12910-019-0406-6

https://www.theguardian.c...nation-numbers-study-says

China is meer te vertrouwen, wat een grap. Als ik kijk naar jou reactie score, vecht je serieus tegen de massa :)

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 28 januari 2020 23:26]

ik begin ook niet, ik was niet de eerst post alleen reactie. stelling recenter = geloofwaardiger wijs ik af en ik onderschrijf dat niet.

nog meer lekke software:
https://www.bleepingcompu...t-mean-you-werent-hacked/
Organen handel van moslim gevangenen ( dat is wat ze heropvoeding noemen):

https://bmcmedethics.biom...10.1186/s12910-019-0406-6

https://www.theguardian.c...nation-numbers-study-says

China is meer te vertrouwen, wat een grap. Als ik kijk naar jou reactie score, vecht je serieus tegen de massa :)
Zoek maar op woorden muslim en islam komen helemaal niet in voor in jouw links. maar goed niks is bewezen.

https://www.reuters.com/a...s-fake-news-idUSKBN1XT0AF
https://www.abc.net.au/ne...etention-concern/11812966

USA propaganda is meer te vertrouwen, wat een grap.
Over reactie score dat is helemaal fake en ik vecht helemaal niet tegen de massa :)
Waar bij een hoop 2 staat moet eigenlijk 0 omdat reactie scores bij een hoop niet werken. dan komt er alleen maar fake dingen uit

kom je met echte bewijzen dan geef ik je tegenbewijzen, kom je met argumenten dan zal ik je tegenargumenten geven en kom je alleen met kreten dan geef ik kreten terug. kom je met allerlei links dan geef ik je links terug om je selectief winkelen door te prikken. er zijn evenzo links pro als contra met dergelijke gedrocht kom je niet zo makkelijk doorheen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 29 januari 2020 00:06]

Citrix was gepatched overigens. Daarnaast is er een gemakkelijke migratie. De Huawei software is zo brak als iets dat de UK het al meerdere jaren meld, zonder verbetering. De Citrix bug kon onmiddellijk gemigiteerd worden ( ze hebben een blogpost erover gepubliceerd). Leuk dat je het verschil niet ziet.

Daarbij, China cables boven aan een link die je post. Die wist ik nog niet, bedankt.

Je verdediging is een Chinese ambassadeur die het ontkent. Wat een grap.

En diezelfde grap ga je in 2 artikels herhalen? 8)7

Dat kun je toch niet menen, er zijn letterlijk satelliet beelden van de plaats waar de heropvoedingskampen zijn.

Prachtig! Ik kon het zelf niet zo gemakkelijk bedenken! Je hebt letterlijk ook meer bewijzen aangereikt door de China cables aan te tonen.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 29 januari 2020 00:00]

er zijn altijd verschillen en overeenkomsten en de koper beslist misschien heeft de koper een oplossing of misschien zijn de concurrenten nog brakker wie weet.

ik verdedig niemand ik geef je alleen links terug met omgekeerde stellingen en prik hiermee je selectief winkelen helemaal lek.
Dat kun je toch niet menen, er zijn letterlijk satelliet beelden van de plaats waar de heropvoedingskampen zijn.

Prachtig! Ik kon het zelf niet zo gemakkelijk be
denken! Je hebt letterlijk ook meer bewijzen aangereikt door de China cables aan te tonen.
in welke samenhang in je verhaal en waar heb je het benoemd? wat niet ingebracht is kan ik ook niet op reageren. nooit rechtszaken gevoerd zeker 8)7
je bedenk maar wat je wilt en ik ook en niks is bewezen
Ik had al weet van satelliet beelden. Dus laat ik het maar even opzoeken voor u, u bent bijkbaar niet op deze hoogte: https://mobile.abc.net.au...-education-camps/10432924

Het is niet moeilijk om bewijzen te vinden hoor, zolang je ervoor open staat ;)

Nieuwtje, we mogen de afrikaanse landen helpen na de "investeringen" van China.

https://www.reuters.com/a...a-debt-deal-idUSKCN1U62NR

Wikipedia heeft een correcte term hiervoor: "debt trap diplomacy"

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 29 januari 2020 00:14]

het is nog minder moeilijk om tegenbewijzen te vinden hoor

http://www.chinadaily.com...4e53a310cf3e355664b1.html
http://www.xinhuanet.com/english/2019-06/27/c_138177985.htm
https://www.rt.com/news/476862-china-expert-grayzone-expose/

nog meer nieuwtjes, China mag de Afrikaanse landen helpen na de "investeringen" en rooftochten van white men (wapens).

https://csis-prod.s3.amaz...03_campos_angolachina.pdf

en Europese landen:
https://www.dw.com/en/china-offers-greece-cashKijk

Je kunt altijd verliezen met investeringen niets is zeker.
De eerste link is reeds China daily. De 2e zal ook wel weer chinees zijn.

Russia Today is volledig in handen van Putin en werd al meermaals bekritiseerd van desinformatie, daar zijn heel wat documentaires over ( onlangs was hier in Frankrijk een schandaal over).

DW is niet eens vindbaar ? ( Domain does not exist, mss. Buiten Europa waar jij woont????) en erna iets in een S3 bucket ( fyi: gratis iets op te laden daar )

Ervoor 2x dezelfde quote van een Chinese ambassadeur.

Moet ik echt moeite steken in uw selectief winkelen ? 8)7

https://www.theguardian.c...nuanced-online-ofcom-fine

Een link naar RT bevestigd net mijn vermoeden. Bedankt! ;)

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 29 januari 2020 00:42]

ik antwoord alleen op jouw selectief winkelen met aanvullingen.
laat me raden al jouw links zijn allemaal westers en vooral amerikaans en over fake new en sensatiepers gesproken daar lusten de Amerikanen ook wel wat van

https://foreignpolicy.com...-needs-a-global-watchdog/.

jij ook bedankt
Ikzelf ben ook wel een fan van foreignpolicy die je refereert.

Maarrr. Heb je het artikel wel gelezen? Anti-TikTok en anti- censuur en een waarschuwing met de wens dat Facebook niet hetzelfde overkomt ?!

Grote lol!! Welke klucht is dit :p

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 29 januari 2020 00:59]

wens? facebook is al 1 pot nat en ik heb ook al voorstander van zowel USA als China weg!
USA niet weg China ook niet weg.
kritiek op China niet op USA dan vul dat aan en omgekeerd
kritiek op USA en niet op China dan vul ik dat ook aan
alles om selectief winkelen doorheen te prikken
Geen Huawei... ook geen Cisco. Geen Cisco.. ook geen Huawei
Ik heb echt geen enkel idee wat je bedoelt. Kun je uw stelling eens correct definiëren, ik heb het gevoel dat ik met een 6 jarige "praat".
Lol, jij begrijpt niet wat building bridges betekend blijkbaar 8)7 8)7 8)7
Dat is je conclusie van bovenstaande te lezen?

8)7
Tja, dat is dus niet de schuld van China, maar van die directeur/groot/aandeelhouders in de westerse Landen
Das onzin, de directeur heeft hier geheel niets meer over te zeggen, het is immers niet de eigenaar. De groot aandeelhouder is al Tencent. Tencent heeft die aandelen gewoon opgekocht net als iedere westerner dat zou kunnen doen en de reguliere aandeelhouders krijgen 25% meer voor hun aandeel dan dat de markt op dat moment kon dragen. Het was gister ronde de 13, nu zo goed als 17, maar het is in de afgelopen 5 jaar zo hoog geweest als 25. Tencent is ook afgelopen jaar op een goed moment gaan kopen. Aandelen zijn niet meer in dit geval dan een verhandelbaar product, als je daar significant meer voor kan krijgen ben je gek als je dat niet doet.

Dat is het nadeel van een bedrijf op de beurszetten, je maakt het eigenaarschap publiek verhandelbaar en degene met het meeste geld wint. Als je zoiets niet wilt, zal je je bedrijf niet op de beurs moeten gooien, maar ook dat kan je niet zomaar blokkeren, want het is een mogelijkheid om zwaar geld te verdienen als investeerder. En dat is effectief het moment waar het vaak fout gaat, wil je je bedrijf groot krijgen, dan heb je vaak externe investeerders nodig als je niet al bent geboren in geld of het heb aangetrouwd...

Het is de hebberigheid van de mens zelf door zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld te verdienen en dat issue speelt echt niet alleen in het Westen...
Wat is dit voor onzin?
Tencent maakt ~$45 miljard omzet, waarvan ~$11,5 miljard winst is. Das een hoop!

Maar wat let bv. MS die al jaren veel meer omzet/winst maakt dan Tencent om eerst Funcom over te nemen? Ze maakten in dezelfde periode ruim $125 miljard omzet en $43 miljard winst, dus bijna even veel winst als dat Tencent omzet genereerde...

Of de tal van andere bedrijven die zich (deels) bezighouden met gaming? Apple (grootste bedrijf ter wereld) heeft ook aquisities gedaan op gaming vlak, zelfde geld voor bv. Amazon, Google, etc.

De totale waarde van Funcom zou nu dan zo ~$208 miljoen bedragen, een bedrag dat elke grote gamestudio er voor neer kan tellen. En als ze dat zo rond 2008-2012 hadden gedaan was dat een heel stuk minder geweest... ;-)

Funcom heeft imho altijd een niche markt bediend, ik vermoed dat de recente Dune licenties er voor zorgt dat Tencent geïnteresseerder is geweest dan de concurrentie.
Onzin? Enkel Tenscent heeft volledige toegang tot de chinese markt. Het gaat niet enkel over Funcom, maar bv. Ook een deel Ubisoft zoals het artikel vermeld. Dat toch iets groter is ;)

De bedrijven die jij aanhaalt kunnen niet volgens gelijke regels spelen in China.

Dat is discriminatie in een vrije markt en heeft niets te maken met het feit dat er grotere bedrijven bestaan.

Dat terwijl ze gewoon hun goederen hier dumpen en onze bedrijven kapot maken.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 22 januari 2020 21:05]

De bedrijven die jij aanhaalt kunnen niet volgens gelijke regels spelen in China.
Die bedrijven kunnen dat wel, mits ze de Chinese regels volgen... Das lastig, want dat werkt wat anders dan dat we hier zijn gewend, maar zo heeft ook Nederland en de EU zijn protectionisme. De boterberg, etc. zijn immers geen sprookjesplekken... ;-)

Zelfs Tencent heeft enorme schade geleden onder de Chinese regels, die gelden immers voor iedereen. Zeker met de nieuwe regels en de ~5000 nieuwe games limiet in China is het voor veel Westerse bedrijven niet de juiste markt met hun 'pump and dump' praktijken van een nieuw spel elk jaar. Juist MMO achtige spellen zullen in die markt het beter doen omdat ze maar 1x door het goedkeurings proces heen moeten.

Het zijn niet 'onze' bedrijven, maar van wie die bedrijven zijn, dat kunnen Nederlanders, Europeanen, Amerikanen, Saudis en Chinezen zijn. Dat gebeurt er wanneer je een open markt zegt te hebben... Bedrijven 'kapot maken' hebben we geen Chinezen voor nodig, dat doen we al decennia zonder.
Euh, mits ze de chinese regels volgen EN 50 % partnership met een chinees bedrijf.

Anders raak je de markt niet binnen.

Dat vergeet je wel even :)

+ Laten we eerlijk zijn, je doet net alsof de westerse bedrijven dezelfde limieten hebben als de chinese bedrijven en dat is helemaal niet zo. Je gebruikt 1 maatregel die de gehele Chinese sector aanging om de volledige Chinese discriminatie van westerse bedrijven te verdedigen, lol.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 22 januari 2020 21:03]

Lol, whataboutisme is een kunst die je nog niet voldoende beheerd ;)

Dat terzijde: https://www.bloomberg.com...op-its-joint-venture-rule

Tech bedrijven gaan zelfs expliciet enkel oude technologie delen via de verplichte joint-venture, omdat ze China niet vertrouwen ;)

Durf je nu te zeggen dat ik het niet verzonnen heb? Of blijf je volharden, ondanks de gevraagde en daarbij gerespecteerde bron op te leveren? :)

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 23 januari 2020 01:30]

LOL selectief winkelen is ook een die je nog niet voldoende beheerd

Dat ook terzijde: https://www.burenlegal.co...ew-foreign-investment-law

Omgekeerd is vertrouwen dan ook niet... voor wat hoort wat.
en nee misschien niet verzonnen maar als we oude koeien uit de sloot halen dan kunnen we lijstje nog wel 1000x langer maken met zaken in het verleden
Gelukkig had ik erbij gezegd betrouwbare bron.

WTF is burenlegal 8)7

Maar goed, je hebt ergens persoonlijke baten met China of trapt in propaganda. Perfect mogelijk.

Succes verder.

Edit: Na het gelezen te hebben. Het is dus: je trapt in propaganda.

Had al weet van de nieuwe wetgeving. Dus je naamt een nieuwe Chinese wetgeving van 2019 lol. Het is zelfs nog niet eens getoetst geweest aan de realiteit. In theorie is er ook gelijkheid in vele landen, in de praktijk is dat anders 8)7

Xi bespeelt al 20 jaar de westerse wereld. Net zoals de bedrijfscijfers in China is enkel China zelf op de hoogte en wordt het buitenland in het ongewisse gelaten. Daar zijn mooie documentaires over, oa. Over de chinese bedrijven die naar de beurs gaan, die officiële Chinese cijfers lijken te hebben, maar die 100* zo klein lijken aids er onverwachts gecontroleerd wordt.

Oh ja, een indicatie hiervan op dezelfde site als je vernoemt:

Please note that the FIL, partly due to its uncommonly fast approval, is comprehensive but not very detailed.

Dit is geen bron voor jouw gelijk. Je hebt net één aangekaart die akkoord gaat met de mijne _/-\o_

Dank

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 23 januari 2020 06:21]

In een vrije markt wint de sterkste. Aangezien wij al bovenaan de food chain staan is dat iets wat wij graag willen, want dan worden we nog sterker/rijker.
Als de Chinezen geen protectionisme toegepast hadden, dan konden ze nooit zo sterk zijn zoals ze nu zijn.
Dit is misschien niet eerlijk, maar dat is de vrije markt ook niet altijd.

De Chinezen hanteren hun eigen regels, normen en waarden. Nu ze groot en sterk zijn botst het met onze normen en waarden. Het wordt interessant om te zien of beide systemen naast elkaar kunnen leven of dat er op den duur een systeem oorlog komt.
China heeft zijn eigen grote problemen die eraan komen, voorlopig lijkt de omschakeling naar diensten veel minder succesvol dan dat ze nodig hebben.

Maar we zullen zien, zoiets voorspellen is moeilijk. En de one-child policy problemen liggen om de hoek ( pensioenen)

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 23 januari 2020 06:25]

Hoezo is dit unfair? dit is ook hoe google, apple, microsoft en andere grote bedrijven werken.. Er is hier helemaal niets unfair, gewoon normale gang van zaken doen.. investeren, profiteren.. that's the way of kapitalism..
Kapitalisme IS unfair. Het grote geld wint altijd.
Kapitalisme vs staatskapitalisme.

Maar dan nog, kapitalisme wordt te gemakkelijk gebruikt om iets te verdedigen terwijl het woord onduidelijk is voor velen ;)
Alle Chinese bedrijven staan onder directe of indirecte controle van de Chinese overheid.
Er is zoveel goede kritiek te leveren op de verwevenheid van de Amerikaanse overheid met het bedrijfsleven. Het gebruik van EHM's bijvoorbeeld. En je komt met deze slappe was aanzetten? Je hebt zeker alleen het begin van mijn link over China gelezen of niet?
Ik heb jouw artikel niet gelezen want ik was al op de hoogte van PRISM. Waar PRISM gaat over "enkel" het verkrijgen van gebruikersinformatie gaat mijn link over meer: het bewust infiltreren van Chinese bedrijven met overheidsinfiltranten om zo controle te houden over deze bedrijven. Gebruikersgegevens verkrijgen is niet gelijk aan controle verkrijgen over de handel en wandel van een bedrijf. Dat is waarom jouw link slappe was is vergeleken met mijn twee links. Misschien had je er beter aan gedaan om mijn reactie als een moment van zelfreflectie te nemen in plaats van kinderachtig mijn tekst te kopiëren.

[Reactie gewijzigd door MaestroMaus op 23 januari 2020 11:45]

Ik heb jouw artikel ook niet gelezen want ik was daar van ook al op de hoogte. Waar Chinese programma gaat over "enkel" het gaat over staatsveiligheid gaat mijn link over meer: het bewust infiltreren van Amerikaanse bedrijven met overheidsinfiltranten om zo controle te houden over deze bedrijven. Gebruikersgegevens verkrijgen is niet gelijk aan controle verkrijgen over de handel en wandel van een bedrijf. Dat is waarom jouw link slappe was is vergeleken met mijn link. Misschien had je er beter aan gedaan om mijn reactie als een moment van zelfreflectie te nemen. Ik heb al jouw punten nu stap voor stap onderuit gehaald en om dat de heb ik direct op jouw tekst gereageerd.
Dat heet slim investeren, veel geld ( mogelijk ook door de overheid van China ) hebben en dus andere markten maar langzaam overnemen en uit eindelijk domineren.
Eerder laksheid van het westerse regime om gelijke regels op te leggen aan de chinezen ;)
Nog altijd beter dan hoe wij een paar eeuwen geleden rijk zijn geworden: wij koloniseerde gewoon landen waar wat te halen viel. Chinezen investeren tenminste gewoon.
China heeft geen investeringen gedaan, wel leningen aan hoge interesten en voorwaarden. Soms in ruil voor cruciale infrastructuur.

Die grappig genoeg ook via ons verloopt ( WTO )

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 22 januari 2020 20:19]

En wij vermoordden iedereen die niet aan de bijbel wilde of geld wilden voor hun specerijen.

Dan maar liever een random Chinees in een net pak die een smak geld komt brengen.
Het is voor sommigen net alsof het westen geen investeringen deed/doet en geen wegen en gebouwen bouwde en geen geld uitleende/uitleent.

Je moet die smak geld uiteindelijk terugbetalen, als je daar niet in slaagt, dan doen ze net als banken een beslagname. En ze gaan je echt geen geld geven als die beslagname niet de moeite is.

Wat voor mij wel extra sneaky is, is waarop een deel van de financiering gebeurt. De Chinezen blijven zich wel voordoen als "derde wereldland" om goedkope leningen te krijgen en dan verstrekken ze dure leningen aan armere landen.
Dit is gewoon hoe de vrije markt werkt (kapitalisme), met al z'n voor- en nadelen.
is het nederlands vanwegen de belasting voordelen hier of zijn er Nederlandse medewerkers?
Gezien in het artikel staat dat Funcom statutair gevestigd is in Badhoevedorp, denk ik dat het vooral om de belastingvoordelen gaat. In dat geval zijn er trouwens erg veel "Nederlandse" bedrijven die zich statutair gevestigd hebben in A'dam, zoals bijvoorbeeld de band U2 :)

[Reactie gewijzigd door MacWolf op 23 januari 2020 03:56]

Dit is er nu echt eentje waar ik zeg: ach, erger zal het toch niet meer kunnen worden.

Al sinds de vroege dagen heb ik een haat/liefde met Funcom, Age of Conan heeft z'n eigen rijke history, Secret World is altijd een zwaar onderbelichte game geweest, Funcom weet wel degelijk hoe je een concept moet bouwen, maar de uitwerking daadwerkelijk naar de game... niet zo.

Slecht deden ze het zeker niet, met Secret world (zeker na de revamp) en AoC hebben ze nette trouwe userbase, maar met een flinke zak extra geld zouden ze toch zoveel meer kunnen doen met die games, zeker als er nog een Dune MMO in de pijpleiding zit (waar het eng stil werd na bericht begin vorig jaar).
, denkt bovendien te kunnen profiteren van Tencents ervaring met gaming-as-a-service en in-game aankopen. Dat word dus einde studio. Games maken met die insteek leverde altijd rotzooi op. Zonde
AOC en SW(L) draaien al lange tijd op freemium met optionele cashshop (origineel P2P), Tencent is daar echt geen 'uitvinder' van. Anarchy heeft zover ik weet al vanaf het begin een cashshop, en die game is er al bijna 20 jaar.
Anarchy Online had toen het uitkwam geen cash shop. Begon als alleen abonnement, daarna free to play voor het originele spel en betalen per maand als je gebruik wilde maken van de (erg goede) Shadowlands uitbreiding. Uiteindelijk kwam er een cash shop bij
Dat was toch ergens 2006? Tegen de launch van AoC aan. Doelde ook niet op 20 jaar al cashshop, maar dat de game ondanks al tijd cash shop inmiddels 20 jaar bestaat (en niet 'einde studio' is geworden).
Ergens lijkt dit toch de toekomst. Of het nu MMO's, Cloud games (zoals Google en MS nu opnieuw gaan proberen) of mobile games zijn het hele gaming as a service begint de hype fase toch wel te overstijgen

Of het bij je voorkeur past is iets anders. Ik speel het liefst af en toe een singleplayer game en vind het aanbod tegenwoordig steeds minder (al blijven er pareltjes uitkomen)
Ik denk dat Rpic games na Fortnite z’n ongelijk wel bewezen heeft. Net als EA met FUT en alle andere micro transactie-crap waar ze mee kwamen.
gaming-as-a-service en in-game aankopen.

Brrrrrrrr..... |:(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee