TP Vision brengt nieuwe Philips-oled-tv's in mei uit en toont nog geen 48"-model

TP Vision heeft nieuwe Philips-oled-tv's gepresenteerd die de fabrikant in mei op de markt gaat brengen. Daaronder bevinden zich traditioneel een 55"- en 65"-model, maar het bedrijf heeft nog geen oled-tv met een beelddiagonaal van 48" getoond. Wellicht volgt dat later in het jaar.

TP Vision komt met de Philips OLED805 in formaten van 55 en 65" en daarnaast brengt de fabrikant de OLED855 uit die alleen als 55"-versie op de markt komt. Het enige verschil tussen beiden is het feit dat de 805 zoals de 804 en de 803 van voorgaande jaren op twee kleine, dunne voetjes staat, terwijl de 855 over een grotere, centrale voet beschikt die enigszins lijkt op die van de 854-oled-tv's van vorig jaar. De nieuwe modellen krijgen allemaal een voet of voetjes in donker chroom.

De nieuwe oled-tv's beschikken wederom over de P5-beeldprocessor, waarbij het inmiddels gaat over de vierde generatie. Deze heeft volgens TP Vision ai-ondersteuning waarbij de toepassing van kunstmatige intelligentie niet wordt ingezet om bijvoorbeeld de kleur, het contrast, de beweging of de scherpte te verbeteren; volgens de fabrikant zorgt de ai-functionaliteit voor een betere balans tussen deze factoren. De functie deelt de getoonde content op in vijf categorieën: landschap/natuur, huidtint, sport/beweging, zwart/contrast en animatie. De televisie kiest automatisch de juiste categorie en analyseert de genoemde factoren, wat zou moeten leiden tot een natuurlijker of realistischer beeld.

Verder is er een 2.1-geluidssysteem aanwezig met een vermogen van 50W, waarbij volgens TP Vision sprake is van een nieuw wooferontwerp in combinatie met twee voorspeakers met vernieuwde drivers en tweeters. Net als de oled-tv's van vorig jaar wordt zowel hdr10+ als Dolby Vision ondersteunt, al lijkt er geen ondersteuning te zijn voor Dolby Vision IQ of een andere soortgelijke functie waarbij via een sensor de omgevingsverlichting wordt opgepikt, aan de hand waarvan vervolgens het beeld wordt aangepast, zodat het beeld bijvoorbeeld beter tot zijn recht moet komen in een verlichte kamer. Ondersteuning voor hdmi 2.1 is waarschijnlijk afwezig.

De OLED805 en OLED855 krijgen verder een vernieuwde afstandsbediening van metaal, waarbij de toetsen verlicht zijn. De zijkant en achterkant van de afstandsbediening zijn voorzien van leer. Het is niet duidelijk of de achterkant ook dit jaar is voorzien van een toetsenbordje. De televisies draaien op versie 9 van Android TV, beschikken over driezijdig Ambilight en komen in mei beschikbaar. Momenteel zijn er nog geen adviesprijzen bekend.

TP Vision claimt overigens dat het in 2019 dubbel zoveel oled-tv's heeft verkocht als in 2018, al ontbreken exacte cijfers. Volgens het bedrijf was 2019 voor het beste jaar ooit, waarbij er dertig procent meer marktaandeel zou zijn behaald op de televisiemarkt in Europa.

Door Joris Jansen

Redacteur

21-01-2020 • 16:56

57 Linkedin

Reacties (57)

57
54
34
4
0
13
Wijzig sortering
Worden die Oled panelen nog steeds door LG geproduceerd of maakt TP Vision ondertussen zelf panelen ?
LG Display was ooit LG Philips Display en tot op de dag van vandaag heeft het aandeel LG Display code LPL:

https://finance.yahoo.com/quote/LPL?p=LPL

De "PL" hierin staat voor Philips. Maar ja, dat zijn gedane zaken, Philips verkocht zijn aandeel erin en alles is nu LG... beetje de kip met de gouden eieren verkocht. TPV heeft TP Vision sterk uitgekleed dus de kans dat ze ooit nog zelf panelen gaan maken lijkt me nihil.
TP Vision heeft denk ik sowieso nooit panelen gemaakt (de enige Philipsfabriek die ooit iets met massaproductie van LCD-panelen voor TV heeft gedaan was de joint venture met Sharp in Lysomice en die is bij mijn weten nooit overgegaan naar TP Vision), maar TPV assembleert in elk geval wel LCD-panelen en het staat me vaag bij dat ze ook wat LCD-fabrieken hebben overgenomen in China, al weet ik dat niet helemaal precies. Het LCD-gedeelte kopen ze in veel gevallen wel in, maar dat voorzien ze dan zelf van een lichtbak etc. Er komt dan een typenummer van TPV op, maar aan de TCON of de driverstrips kun je zien van welke fabrikant het glaswerk komt.

OLED-panelen lijken me wat specialistischer, ze maken het organische gedeelte in elk geval niet zelf en ik vermoed dat ze die wel als compleet paneel inkopen.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 21 januari 2020 20:21]

LG heeft het patent, dus uiteraard komen ze van LG.
De zijkant en achterkant van de afstandsbediening zijn voorzien van leer.
Deze tv's zijn dus niet geschikt voor veganisten.

Hopelijk hebben de afstandsbedieningen minder bugs dan de vorige versie:
- qwerty-toetsen reageren niet lekker
- voice-functionaliteit werkt niet altijd
- afstandsbediening gebruiken terwijl je er een snelle beweging mee maakt werkt niet altijd omdat hij dan denkt dat je hem ondersteboven houdt (ja echt!)

Dus. Blijft ook wel prijzig deze modellen. Ben blij dat ik een ouder model op de kop heb getikt wat het nog steeds perfect doet. Ambilight voegt wel echt wat toe en kijkt rustiger :)
Wat ik niet begrijp is waarom Ambilight niet aan de onderkant is geïmplementeerd. Philips zal op zijn minst die optie moeten toevoegen, vind je ook niet?
Ambilight aan de onderzijde is niet echt handig met ondertiteling dus dat zijn we [op een uitzondering na] inmiddels wel al gewend. Toch blijf ik het jammer vinden dat Ambilux weer schittert door afwezigheid. Zover ik weet is er slechts 1 model mee uitgekomen een aantal jaren terug en dat is erg jammer want mini-beamertjes zien er zoveel indrukwekkender uit dan wat ledjes.
Wat gaaf :9

Ik kende het niet, terwijl ik al sinds 2006 Philips tv's heb met Ambilight.
Recent de 65OLED934 gekocht ter vervanging van mijn 42PF9831d en daar vond ik de Ambilight al een flinke verbetering te hebben doorgemaakt, ondanks dat de oude Abilight Full Surround (4 sides) heeft.
Ik zou Ambilux graag verwelkomen, naast firmware updates om de vele bugs te fixen :X
Mooi, wist ik ook niet! Toen ik de mijne kocht was dat er nog niet geloof ik :)
Mag wel wat kosten zie ik :o

Overigens kun je op alle OLED-modellen koppelen met de Hue-lampen in je kamer. Alleen werkt dat allemaal net te langzaam en juist afleidend vind ik :(
Overigens kun je op alle OLED-modellen koppelen met de Hue-lampen in je kamer. Alleen werkt dat allemaal net te langzaam en juist afleidend vind ik :(
Dit kan ook op alle LED modellen, maar je moet er wel even mee spelen. Je geeft aan dat het allemaal net iets te traag reageert en het daardoor afleidend is. Probeer dit eens op te lossen door de 'afstand' in je Hue configuration van de lampen op minimaal te zetten (ook al staan je lampen meters van de tv vandaan). Je zal zien dat ze een stuk sneller reageren. Het lijkt er namelijk op dat een 'slimme kop' bij TP Vision besloten heeft dat bij een grotere afstand de lampen ' vertraagd ' moeten werken voor een ' groter ' en ' realistischer' effect. Configureer je de lampen alsof er geen afstand tot de tv is dan heb je daar geen last van.
Okee, ik had niet verwacht dat een slimme kop zou gaan proberen om omgekeerd te compenseren voor lichtsnelheid. Ik zal eens kijken :D
Heb ik zelf geen ervaring mee. Ik heb een drie zijdige ambilight en dat is prima, omdat mijn tv op een voetje staat op een glanzend wit tv meubel. Als de TV ook aan de onderkant ambilight zou hebben dan zou dat eerder storend werken vermoed ik. Als je dat ding ophangt en het netjes afwerkt zou er zeker wel toegevoegde waarde zijn. Verder ervaar ik het ook echt als een rustigere tv ervaring, je beeld houdt niet ineens op bij de scherpe randen van je tv maar is meer diffuus richting de muur. Als ik nu bij iemand anders TV kijk valt dat echt op (first world problems, ik weet het).
Oof, dan betaal je ook wel gelijk de hoofdprijs... 5K is serieus voor geld voor een 2019 OLED. Dan betaal je dus bijna 3K voor de B&W soundbar en ambilight boven op een LG 65C9

[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 21 januari 2020 17:41]

Ambilight aan de onderkant lijkt leuk, totdat je de ondertiteling aanzet en je continu een witte balk onderin ziet flitsen. Probleem is verder dan ondertiteling niet overal gelijk is, dus soms heb je er totaal geen last van, maar als het wel zo is, is er niet naar te kijken...
Even een belangrijke noot: TPVision doet aankondigingen relevant voor de Amerikaanse markt op de CES en aankondigingen relevant voor de Europese markt op de IFA. Dit bericht volgt op de CES en is daarom bedoeld voor de Amerikaanse markt. Het ligt in de rede dat TPVision deze televisies ook in Europa op de markt gaat brengen, maar ook niet meer dan dat. Het is niet uitgesloten dat op de IFA alsnog een aankondiging van een 48" gaat volgen.
De enige reden dat er nu nog geen 48" wordt aangekondigd is omdat LG zelf nog niet begonnen is met massaproductie van 48" panelen.
Is dat je eigen redenering of doe je die uitspraak omdat je meer informatie hebt?
Wanneer gaan we bij smart TV's ook het OS en de specificaties waarmee het moet draaien meenemen in nieuwsartikelen/reviews/pricewatch? Ik heb bijv. ook Android TV 9 op mijn Philips TV, maar zo krachtig is die Mediatek processor en het geheugen waarop het moet draaien niet. Sterker nog, ik kan er niet eens grote bestanden vanaf mijn server mee streamen.
Philips (TP Vision) maakt prima TV's alleen vind ik ze vaak te duur tov LG. Rond Black Friday kon men leuke deals scoren op een Philips maar verder prijzen ze zichzelf uit de markt imo. Heb zelf een Philips Oled die ik voor een zacht prijsje op de kop kon tikken maar zou er nooit meer voor betalen dan voor een LG.
zolang er geen hdmi 2.1 op zit in 2020, blijft het nutteloos.
Ik heb een tv zonder hdmi 2.1. Moet ik hem weggooien?
Hij zegt toch een TV in 2020?
Als je dit jaar van plan bent een (premium) OLED TV te kopen kun je beter wel voor eentje met HDMI 2.1 kiezen omdat de komende jaren te verwachten is dat je dit gaat gebruiken.
Een TV moet jaren mee dus het zou jammer zijn als je nu een verkeerde keuze maakt.
Het blijft heel persoonlijk of je er iets aan hebt. Videokaarten met HDMI 2.1 zullen spoedig wel komen, maar de tijd dat je aan HDMI 2.1 voor traditionele TV, zilveren schijfjes of streamingapparatuur iets gaat hebben lijkt ver weg.

Als ik een premiumprijs betaal, zou ik 2.1 erop willen hebben, maar als ik een goede deal op een apparaat zou krijgen, zou ik dat zeker overwegen.
Natuurlijk is het persoonlijk maar je kunt niet in de toekomst kijken en wellicht heb je over één of twee jaar spijt dat je nu geen TV met HDMI 2.1 hebt gekozen als je nu (eigenlijk ook al 2019) een nieuwe TV wil gaan aanschaffen.
Zo heb ik ooit een tv gehad met 3D....dat was toen ook een must have feature want dat was ook de toekomst...ik heb welgeteld 2 keer met een brilletje op gezeten, was niet overtuigd (in de bios wel overigens) en tegenwoordig heeft geen enkele tv dit meer.

Zelfs 4K is op dit moment nou niet echt heel erg noodzaak, afgezien van ultra blu-ray content en een verdwaalde film of serie op Netflix.
Helaas gaan we dezelfde weg op als de smartphone , na 3 jaar waarschijnlijk geen updates meer.
Om een of andere beveiligingsreden zal je dan geen netflix meer kunnen downloaden en kan je een nieuwe tv kopen . Prijzen van OLED dalen dan ook stevig. Mijn LG55C7 koste nog meer dan 2K 3 jaar geleden nu schuift de C9 voor 1200 over de toonbank en binnen 2 jaar heb je een C11 voor 700 euro met heel de HDMI 2.1 en 8K. Nanoled zal dan weer de nieuwe hype zijn die voor 3k over de toonbank schuift en dan wil je weer af van je C9 omdat dit beeld dan weer zo waanzinnig beter is volgens de marketingjongens.

Dus ik zou geen extra geld opleggen voor HDMI 2.1 maar het eerder stopen in 5 jaar garantie. Met wat geluk heb je na 4 jaar problemen :) en dan kan je met opleg naar die te gekke C11 gaan.
Ja, het lijkt me het beste als je hem vanavond aan de straat zet als grofvuil en je adres even stuurt.
Het is makkelijk om Hamazaki te kakken te zetten maar het feit blijft dat HDMI2.1 enorm belangrijk zal worden in 2020. Als het scherm de grotere bandbreedte kan verwerken (en dat kunnen ze voor een deel) is de HDMI standaard hier de beperkende factor.

Op dit moment een TV kopen zonder HMDI2.1 is alleen zinvol als je 100% zeker weet dat de rest van de hardware de nieuwe opties niet aankan. En dan kan ie maar beter heel goed geprijsd zijn voor de beeldkwaliteit. TP-Vision is zeker in de VS een bekend merk dat goed uit testen komt. Maar ze maken soms vreemde keuzes.
Het is makkelijk om Hamazaki te kakken te zetten maar het feit blijft dat HDMI2.1 enorm belangrijk zal worden in 2020. Als het scherm de grotere bandbreedte kan verwerken (en dat kunnen ze voor een deel) is de HDMI standaard hier de beperkende factor.
Ik faal er werkelijk in om te begrijpen waarom HDMI 2.1 een vereiste zou moeten zijn op de huidige 4K televisies. Wellicht dat je mij dit kunt uitleggen, want ik kom niet verder dan dat 18Gbps (2.0) naar 48Gbps (2.1) gaat. Kijk als het een 8K televisie zou zijn dan zou ik het begrijpen of als de televisie HFR op 4k ondersteunt tot 120fps (en je ook een apparaat heb die dat aan je tv kan leveren) dan heb je een punt, maar dat is met deze panelen niet het geval. Dan zou je nog kunnen opteren dat we HDMI 2.1 nodig hebben voor eARC en op die manier de HD formaten van Dolby en DTS via de televisie direct naar de receiver kunnen sturen, maar wie koopt nu een receiver om de bronnen te regelen via de televisie? Was niet juist het doel van een receiver dat dit de hub is van al je bronnen en de TV ermee verandert in een monitor? Dit is dan ook de reden dat receivers wel al vaak HDMI 2.1 ondersteunen, maar de HDMI out naar de TV eigenlijk makkelijk kan volstaan met HDMI 2.0. Het wordt pas een issue als kabelboeren middels DVB-C of DVB-C2 direct Atmos of DTS-X gaan leveren aan mensen met een CI module en je dus geen STB hiervoor hebt. Hoe snel verwacht je dat dit gebeurt? Nee please enlighten me, want ik snap het echt niet.
HDMI 2.1 staat los van 8K TV’s.
Je hebt nu misschien nog niet zoveel aan de HDMI 2.1 features omdat de overige apparatuur nog geen 2.1 ondersteunt maar dat wil nog niet zeggen dat dit niet gaat gebeuren.
Nieuwe game consoles, AV receivers gaan zeker wel HDMI 2.1 ondersteunen en dan is het wel zo fijn als je TV dit kan verwerken.
Via een software of firmware upgrade is HDMI 2.1 niet te realiseren bij oudere TV’s.
Bij aanschaf moet je hier dus rekening mee houden.
Nieuwe game consoles, AV receivers gaan zeker wel HDMI 2.1 ondersteunen en dan is het wel zo fijn als je TV dit kan verwerken.
Een heleboel receivers hebben al 2.1 support, maar waarom zou de TV dit moeten kunnen verwerken? Er wordt geen 8k verstuurt, geen HFR op 120fps @ 4k en HDMI 2.0 kan gewoon op een HDMI 2.1 aansluiting gepropt worden (ze bijten elkaar niet). Dat een nieuwe gameconsole HDMI 2.1 aankan en 8k of HFR kan versturen betekent niet dat de TV dit plots aan kan. 18gbps is dan nog steeds voldoende. Zoals ik al eerder vroeg: waarom moet een TV die ruim voldoende heeft aan 18gbps (nu en in de toekomst want de specs van de TV veranderen niet) 48gbps moeten kunnen verwerken? Ik hoorde eerder al Freesync, maar dat is een niche want hoewel er mensen zijn die PC games spelen op een TV scherm is dit eerder uitzondering dan regel.

Vergelijk het met een oudere desktop PC met een hardeschijf die 50MB/s aankan. Je kan daar een 10Gbit NIC induwen, je switches/routers en kabels vervangen zodat ze 10Gbit/s aankunnen en een schreeuwend duur internet abo afnemen van 10Gbit/s... maar die hardeschijf gaat na deze kostbare migratie echt niet meer data kunnen wegschrijven dan die 50MB/s

[Reactie gewijzigd door liberque op 22 januari 2020 10:53]

Je vergelijkt het met een oudere desktop PC, terwijl dit meer een nieuwe desktop PC is waarbij je hoogstwaarschijnlijk de hoofdprijs van een high-end PC betaalt die wordt verkocht met alleen een HDD. De enige manier dat je het gemis goed kan praten als dit zich uit in een lagere prijs of dit verschil wordt goedpraat door Philips vanwege de aanwezigheid van Ambilight als sellingpoint tegenover de concurrentie.

Freesync is nog een niche idd, maar dat wordt mainstream (VRR) wanneer next-gen consoles zoals ps5 en nieuwe xbox uitkomen. Het is zelfs zo dat de huidige XBOX one (-X?) al Freesync support heeft. Een TV moet toch wel 5-7 jaar meegaan als het boven de 1000 euro is. Het punt is vooral dat het nieuwe OLEDS zijn van Philips die dit jaar uitkomen met waarschijnlijk volledige OLED-prijzen je dit de komende 7 jaar gaat missen. De concurrentie gaat waarschijnlijk in deze prijsklasse gaat gewoon 100-120hz ondersteunen met VRR via HDMI 2.1 op hun OLED tv's anno eind 2020.

Als next-gen console gamer die veel geld wilt uitgeven aan een TV (1300 euro voor 55 inch OLED) zou ik echt wachten op TV’s met 4k@120hz met een HDMI 2.1 aansluiting.
De concurrentie gaat waarschijnlijk in deze prijsklasse gaat gewoon 100-120hz ondersteunen met VRR via HDMI 2.1 op hun OLED tv's anno eind 2020.
Is het werkelijk nu zo moeilijk te begrijpen? De televisies die hier zijn aangekondigd ondersteunen geen 120fps. Het maakt niet uit of je er een HDMI 2.1 een HDMI 3.0 of een HDMI 10.0 aansluiting op gooit. Ze ondersteunen het gewoon niet. Wil je 120hz dan neem je een LG die het wel ondersteunt en dus ook een HDMI 2.1 aansluiting heeft.
Dat snap ik, dus dat betekent dat ze fors goedkoper zijn omdat ze oude of low-end panelen gebruiken? Of betaal je alsnog de hoofdprijs omdat het een nieuwe tv is?

Nogmaals ik heb het over de prijsklasse waar in de tv zal behoren en dan kijkend wat de competitie gaat bieden.
Wie zegt dat ze oude of low-end panelen gebruiken? Naar mijn weten komen de panelen gewoon van LG vandaan. De rest er omheen zit alleen anders in elkaar en er is simpelweg door TP Vision naar de markt gekeken en besloten dat deze features niet nodig zijn en daarmee de prijs gedrukt kan worden zodat dit aan andere dingen besteed kan worden zoals je zelf al eerder zei Ambilight, de P5 processor... noem maar op.

Dit betekent niet dat deze tv's in een andere prijsklasse horen dan bijvoorbeeld LG. Dit betekent gewoon dat de consument een keus heeft. Wil ik 120fps voor een console die dat mogelijk in de toekomst gaat ondersteunen met games die dat mogelijk gaan ondersteunen of wil ik op dit moment naar wat er daadwerkelijk mogelijk is het onderste uit de kan halen.
Dan staat mijn analogie nog steeds overeind. De nieuwe panelen van LG kunnen gewoon makkelijk 120hz aan. Dus je moet echt Ambilight willen over de HDMI 2.1 functie. Ik ben dus benieuwd wat de prijs gaat zijn

Dus conclusie: deze tv is niet voor de next gen console gamer en high-end film kijker. Maar meer voor de Netflix, Disney+ en de lineaire-tv kijker.

[Reactie gewijzigd door KoningSlakkie op 22 januari 2020 12:27]

Goed gezien.
Kijk naar de toekomstvastheid.
Mèt HDMI 2.1 kom je gewoon verder en dat is wel zo handig als je nu toch een TV gaat aanschaffen.
Voor een groot deel met je eens inderdaad maar het blijft ook persoonlijke smaak. eArc (net als arc) vind ik zelf wel handig omdat ik meestal tv kijk zonder de receiver aan en ik heb geen HDMI passthrough op mijn receiver. Als ik een film kijk zet ik hem wel aan. Ik regel de bronnen liever via de televisie en zijn afstandsbediening. Maar voor de rest is HDMI 2.1 leuk voor de toekomst als je kan gamen met 4k 120 FPS en als je een 8k tv hebt.
Wat dacht je van freesync ondersteuning?

Al moet ik eerlijk zeggen dat ik nu een Samsung 4K tv heb met freesync. Maar het vervelende is dat het nu bijna onmogelijk is om in een winkel even snel te zien of het ondersteund is. Net als ‘low latency mode’ en ‘eARC’
Lekker mening modden door domme mensen. De tv heeft de aansluiting niet en niet nodig. Wil je (in de toekomst) meer: koop een andere tv.
Nee, maar je hebt geen reden om up-te-graden naar deze philips-tv.
Inderdaad vreemde zet. Niet echt veel meerwaarde dus om voor een 805 te gaan t.o.v. de 804 die vorig jaar in Augustus is uitgekomen.

Hopelijk bewaren ze hdmi 2.1. voor de 9 serie anders is de LG lijn toch wel een stuk interessanter (Als je zonder ambilight kan/wil).
Anoniem: 426269
@Farabi21 januari 2020 19:30
Hoezo, de tv zelf is toch de zwakste schakel? Als de tv zelf het nu niet (nodig) heeft (anders zou het er wel op zitten), dan blijft het toch okee zonder? De tv gaat toch niet opeens veranderen van 4k naar 8k ofzo?

Ik heb zelf ook niets aan hdmi 2.1 op mijn huidige 2k tv, ook al is het nu 2020. En als ik nu een 4k tv zou kopen zou ik ook niets aan hdmi 2.1 hebben, die speelt toch maar max 4k af dan. Daarnaast moet mijn videokaart dan ook meer dan 4k door kunnen geven. Nou, bijvoorbeeld een Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC 6G geeft ook alleen maar 4k door, geen 8k, die heeft ook alleen hdmi 2.0b.

Dus ik snap je punt niet zo...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 21 januari 2020 19:43]

Misschien kan de nieuwe P5 processor dat ;)
Bij het HDR-proces Dolby Vision heeft Philips zich tot nu toe bedekt gehouden Dit botst met de inspanningen van het bedrijf om subjectief betere beelden te tonen dan de concurrentie. Met de komende derde generatie van de P5-processor - die voor TP Vision wordt geproduceerd - maakt Dolby manipulatie van het uitgangssignaal mogelijk. De volgende Philips-televisies, die vanaf het midden van het jaar beschikbaar zullen zijn, zouden hiervan moeten profiteren. Naast Dolby Vision zijn deze TV's ook bekend met het alternatieve formaat HDR10+ dat samen met Panasonic en Samsung is ontwikkeld.
https://www.heise.de/news...-von-Philips-4293143.html
Anoniem: 426269
21 januari 2020 19:31
"... en toont nog geen 48"-model"
had wel uit de titel gemogen, voegt niets toe, maar is wel verwarrend. :)

Of het 4k of 8k tv's zijn interesseert me dan wel weer, maar dat staat er nergens bij.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 21 januari 2020 19:32]

Het is niet verwarrend. LG komt zelf namelijk wél met een 48" model en dat kan de verwachting scheppen dat fabrikanten die zelf OLED tv's uitbrengen met LG panelen óók met dergelijke modellen komen.
Het voegt nét dat beetje info toe :)
Haha, een fabrikant die voor een andere fabrikant tv's maakt en daarvoor panelen gebruikt van een andere fabrikant, maar daarvan nog even 1 model nog niet doet, althans, voorlopig niet, want het is nog niet zeker. Dat is inderdaad heel belangrijk nieuws dat echt niet kan ontbreken in de titel van dit nieuwsbericht!

Laten we het eens zijn dat we het oneens zijn. ;)
Je kan nog altijd geen 48" LG OLED TVs kopen dus is het logisch dat TPV er ook nog geen heeft.
Hopenlijk komen ze de tweede helft van 2020 eindelijk ook eens met een 77 inch OLED
Ja idd.. zitten echt veel mensen op te wachten.
Is dat de volgende stap? 48-55-65-77 inch? Is 75" niet logischer?
Hopelijk komt de 48" ook snel, dat wordt waarschijnlijk de opvolger van onze 11 jaar oude 32" die we nu nog hebben staan :P
Moet zeggen dat ik aan mijn 49" te snel gewend ben geraakt en al heel snel eigenlijk liever 55" had gekocht. Maar dat was al te laat. :( Hopelijk gebeurt jou dat niet :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee