TP Vision komt met 4k-lcd-Philips-tv's tot 65" en met soundbarvoet

TP Vision heeft meerdere 4k-lcd-tv's gepresenteerd die voorzien zijn van een ingebouwde soundbar die tevens als voet dienstdoet. Voor het geluid heeft de fabrikant samengewerkt met Bowers & Wilkins.

TP Vision presenteert allereerst de Philips PUS9435 die uitkomt met beelddiagonalen van 55 en 65". Deze televisie beschikt over een 2.1-geluidssysteem met een vermogen van 50W, in de vorm van een soundbarvoet. Deze heeft ook omhooggerichte drivers, waarbij ondersteuning voor Dolby Atmos aanwezig is. De televisie beschikt over een zilverkleurig metalen frame met een donker verchroomde afwerking.

Daarnaast komt TP Vision met de Philips PUS9235 die alleen verkrijgbaar met een beelddiagonaal van 43". Deze beschikt net als de 9435 over een soundbar die dienstdoet als voet, al is de soundbar bij de 9235 wat kleiner en is het vermogen van dit 2.1-geluidsysteem is ook wat lager met 40W. Ook deze televisie ondersteunt Dolby Atmos, maar TP Vision spreekt bij deze tv niet over omhooggerichte drivers. De 9235 heeft een gepolijst zilverkleurig metalen frame.

Beide televisies beschikken over een nieuwe afstandsbediening met verlichte toetsen en de toepassing van leder, zoals dat ook het geval is bij de aangekondigde, nieuwe oled-tv's van TP Vision. De twee modellen ondersteunen verder Dolby Vision en hdr10+ en beschikken over de P5-beeldprocessor, al is niet duidelijk van welke generatie deze is. Zowel de 9435 als de 9235 draaien op Android 9 TV.

TP Vision komt daarnaast ook nog met een lager gepositioneerd model, de PUS8505. Deze is te beschouwen als de opvolger van de PUS7304 van vorig jaar en komt uit in 43, 50, 58, 65 en 70". Ook deze televisie ondersteunt net als de bovengenoemde televisies Dolby Vision, Dolby Atmos, hdr10+, hdr10 en hlg, al heeft de PUS8505 geen ingebouwde soundbar. De versies in 43, 50, 58" bieden volgens de fabrikant door hun voet wel plaats voor een soundbar van 70mm hoog. Dat laatste geldt ook voor de grootste twee versies, al hebben die afwijkende voeten.

De fabrikant heeft nog geen prijzen bekendgemaakt en noemt ook nog geen specifieke releaseperiode, maar waarschijnlijk verschijnen deze lcd-tv's ergens voor de zomer.

Door Joris Jansen

Redacteur

21-01-2020 • 17:40

50 Linkedin

Reacties (50)

50
46
17
3
1
24
Wijzig sortering
Anoniem: 551631
21 januari 2020 20:49
Waarom steeds "tp-vision" kondigt philips schermen aan??

Er word toch ook niet constant geschreven over alphabet verbeterd spraakherkenning op google chromecast?

T word verkocht als philips, t merk is dus philips.
Ja we zitten op tweakers dus we weten wel beter, maa4 juist daarom is het ook niet nodig het elke keer weer te vermelden.
Philips (zoals ze dat hier bedoelen) is toch geen bedrijf, alleen een merk? Google is dat wel, als dochteronderneming van Alphabet.

Zou je alleen Philips noemen dan is het feitelijk natuurlijk zéér onjuist. Philips zou Tweakers kunnen aanklagen. ;)

[Reactie gewijzigd door TimoDimo op 21 januari 2020 22:32]

Is Philips een bedrijf met meerdere merken, of een merk, met meerdere bedrijven? Ik kies de eerste optie....
Het maakt geen barst uit wat je denkt.

TP Vision is een onderdeel van TPV (100% ownership):

TPV Technology Limited is a Fortune China 500 multinational electronics manufacturing company headquartered in Kwun Tong, Hong Kong, and incorporated in Bermuda. It is the world’s largest manufacturer of computer monitors with a 33% market share.

Vooral bekend van AOC hier. En natuurlijk de "Philips TVs". Maar als bedrijf staan ze zo te zien 100% los van het vroegere Philips.
Philips is een bedrijf, punt.
Och jee, als je een acteur tegenkomt dan spreek je hem zeker ook aan met zijn screen name? Dat zal "Adolf" leuk vinden. Ik snap niet wat er verder nog aan te snappen is.
Philips zelf beweert dat het een bedrijf is, kijk eens op hun site. Hoe wil je dit weerleggen. Ik ben benieuwd....
Philips heeft zijn naam uitgeleend aan TP Vision, een bedrijf van een andere eigenaar. TP Vision is niet Philips. Hoe is dit niet duidelijk uit de verschillende posts? Vroeger maakte TP Vision TV's in opdracht van Philips, maar nu staan ze los van elkaar.

[Reactie gewijzigd door uiltje op 25 januari 2020 00:34]

Oke, heb even rond gekeken en wat ik ervan begrijp is dat Philips nog steeds een bedrijf is maar ondertussen de merknaam her en der "weggeeft" aan andere bedrijven; simpel gezegt.
Gelukkig. En let er op, sommige van die spulletjes is te slecht voor woorden, zoals de Philips LongLife Zink-oxide batterijtjes die je in de Blokker kan kopen. Nou ja, OK voor een weinig gebruikte AB misschien, maar verder echt zooi. De enige batterijen waarmee vergeleken de Duracell reclame klopt, in andere woorden.
Ach, 10 jr geleden was een al een zooitje; "officieele" Philips monitor (met hunday buis) kwam slechter uit de monitor test dan een goedkopere DAEWOO....met een philips buis. "echte" philips meuk is dus ook lang niet altijd zaligmakend.

Heb nu wel een "philips" 4k pus... maw, dat zal dan wel een TPvision zijn. Mag niet klagen, ziet er goed uit.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 26 januari 2020 01:43]

Ik zie het probleem niet, kan je toelichten waarom je daar over struikelt?
Omdat de gewone consument in de (online) winkel gewoon denkt dat het 'echte' Philips televisies zijn. Als je naar de website van Philips gaat, zie je daar ook gewoon televisies. Naar buiten toe - ook qua garantie - moet je bij Philips zijn.
De consument die weet dat TPV die dingen maakt, is veruit in de minderheid. Ook de Consumentenbond schrijft in haar reviews over "televisies van Philips", en geen "televisies van TPV"..
Maar goed, dit is meer een weetfeitje.

@TimoDimo
Philips zou Tweakers kunnen aanklagen.
In licht van bovenstaande, hoezo?

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 22 januari 2020 09:43]

Ja dat is mij wel bekend maar ik ben dan vooral benieuwd waarom het hem stoort, dat TP Vision genoemd wordt in dergelijke artikelen.
In licht van bovenstaande, hoezo?
Dat was meer grappig bedoeld. Maar ik denk dat als er een of ander schandaal is en in de media Philips in een negatief daglicht gesteld wordt (over iets waar ze niets mee te maken hebben) je wel degelijk kunt spreken over laster. Dat ligt er natuurlijk ook aan wat er in die overeenkomst tussen de twee bedrijven staat.
Denk het niet. Hadden ze het maar geen Philips moeten noemen. Laster is natuurlijk sws strafbaar, of je het nou philips noemt of TPV. Dat maakt niet zoveel uit.
Misschien is laster dan niet het goede woord. Ze zullen er in ieder geval niet blij mee zijn.
Maar dat is toch echt hun probleem. Zij verbinden hun naam er immers aan.
Anoniem: 551631
@Donstil22 januari 2020 13:57
Struikelen doe ik er niet over, heb er meer iets van "kijk de auteur van dit artikel nou eens slim zijn met deze kennis".

Het is niet zo dat TP-vision daadwerkelijk de aankondiging van deze modellen heeft gedaan, dat word gewoon onder de philips vlag gedaan. hetzelfde ook op beursstands.
Philips heeft ook gewoon philips tv's op de ifa stand staan.

We vermelden toch ook niet constant dat elk paneel van een niet LG oled merk wel van LG is.

Het maakt naar mijn mening niet uit wie de holdinghouder is of wie de produkten uiteindelijk maakt.
Maar om keer op keer bij een fabrikant dit wel aan te halen vind ik persoonlijk onzin. en dus niet eens storend. maar ik vraag mij wel af waarom. dit gebeurt bij mijn weten bij andere producten niet op deze website.
Ik vraag me af of TPVision een patent heeft op de soundbar in de voet verwerken. Want dat is toch echt wel de mooiste oplossing voor prima geluid leveren "in" tv's. Al die naar beneden gerichte audio uit de tv's geeft geen goed geluid.
Sony's scherm dat zelf in trilling gebracht wordt (Acoustic Surface-audiosysteem), telt niet bij jou?
reviews: Sony AG8-oled-tv Review - Geluid uit het scherm óf eronder
De Sony AG9 lijkt me beter, omdat je het geluid uit het beeld kan instellen als center speaker. Maar ik kan daar niet echt een oordeel over vellen, die Sony tv's heb ik (nog) niet gehoord.
Meer LCD-schermen met FALD zie ik als goed nieuws. Ik ben inmiddels ook groot fan van Ambilight, terwijl ik in eerste instantie dacht dat het een afleidende gimmick zou zijn.
Gaan deze tv's nu ook de 'filmmaker' mode ondersteunen zoals geopperd in dit Tweakers.net bericht? Kan er namelijk niets over terugvinden.
Als het maar opt-in is, philips heeft veruit de mooiste framesmoothing imho, maakt alles van tv tot films er stukken beter uitzien.
Waarom zou je geen prijzen bekend maken? Willen zeker 2x aandacht ipv in 1x goed?!
Weer geen 77 of de 75 inches?
In 2019 is er een 75 inch model uitgebracht, toch?
Hopelijk kondigen ze nog wel een 75" aan voor 2020.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 22 januari 2020 10:11]

THE ONE was dat geloof ik?
Wacht met smart op een OLED in die maat, en graag met 4 zijige Ambilight.

[Reactie gewijzigd door dinandus op 22 januari 2020 13:47]

Denk dat de kwaliteit al wat verbeterd is, Heb met mijn vorige TV niet veel geluk gehad was een 55inch pus8... Had een jaar niet gespeeld door verhuis (hing in mijn slaapkamer aan de muur bij men ouders) en na proberen opzetten bleek na onderzoek het moederbord kapot te zijn... Uiteindelijk toch weer een Philips gekocht 65inch uhd (reeks weet ik niet juist vanbuiten) en dit was grotendeels omdat ik verslaafd was aan die ambilight, tot heden geen enkel mankement ondervonden.

Wel zou ik weeral groter willen gaan, heb zo de indruk dat andere merken wel meer gaan inzetten op grotere formaten, of zie ik dit verkeerd?

Gr
Ja, je kraakt enkel af en verder zeg je niks constructiefs. Dat is een recept voor -1.

Ontopic: Ik vind het zelf wel leuk uitziende tv’s, al heb ik echt niks met die backlights. Ik zou dan eerder voor een model kiezen waar ik niet voor de lampen betaal die ik toch niet gebruik.

[Reactie gewijzigd door Lagonas op 21 januari 2020 18:12]

Volgens mij is dat al een tijdje geleden. Momenteel maken ze, in elk geval naar mijn mening, voorál qua prijs/kwaliteitverhouding prima televisies. Die mening wordt overigens onderbouwd door diverse reviews.

Ik wil overigens juist alleen maar Philips vanwege Ambilight. Vind ik echt een absolute meerwaarde. Meer immersie, rustiger voor de ogen en zeker met films of gaming is het effect spectaculair.
Ik deel die mening niet. Mijn eerste tpvision philips was na 3x reparatie binnen een half jaar vervangen door een nieuw exemplaar. Deze tweede heeft sinds kort last van strepen in het beeld. Helaas is de winkel failliet, maar ook TPVision geeft geen reaktie op support vragen.
Belachelijk voor de prijs van die dingen.

Het enige waar ik blij mee was was Ambilight

[Reactie gewijzigd door divvid op 21 januari 2020 19:29]

Hangt van de modelreeks af. Ironisch genoeg kenden de laatste door Philips ontworpen reeksen (met het QFU chassis, ik meen 2012 t/m 2014) juist een serieus fabricagedefect waar veel monteurs geen raad mee wisten. De BGA ging loszitten door slechte warmteafvoer en loodvrij soldeer. Reballen en koeling verbeteren verlengt de levensduur zo met een jaar of 10. Bij de grotere beeldmaten loont die reparatie nog steeds; je komt ze nog wel eens ongerepareerd tegen als ze niet zo veel gebruikt zijn. Mainboards waren al heel snel op en de door TPV ontwikkelde upgradeborden ook, dus toen zijn ze bij bosjes afgevoerd. Bij door TPV ontworpen modellen is alles meer middelmatig, maar echt structurele fabricagedefecten kom je dan weer wat minder tegen.

Strepen in beeld, vooral als ze verticaal zijn, zijn vaak een paneeldefect en niet echt merkgebonden dus dat kun je dan weer niet tegen TP Vision gebruiken.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 21 januari 2020 20:35]

bedankt voor de uitgebreide uitleg, toch geen TP Vision meer voor mij, te slechte service.
SIk heb jaren lang high end Sony tv’s gehad (3 verschillende in 12 jaar tijd) en nu sinds een jaar een Philips PUS8503 en ben hier zeer tevreden over. Juist inderdaad door het neutrale beeld maar ook onderscheidende features zoals Amblight en het goede geluid. Dat Philips waardeloos is slaat dus gewoon nergens op!

[Reactie gewijzigd door Artje op 21 januari 2020 19:17]

Pus7502 hier, eerste generatie (3e gen in totaap geloof ik?) vanaf welke tpvision de bugs uit de tv's hebben gekregen. Sindsdien 4 updates gehad met 1 Android upgrade.
Nergens last van, fantastisch beeld voor de prijs, perfect design, goede smarttv ervaring en ambilight is en blijft geweldig. Heel erg tevreden met de tv!

[Reactie gewijzigd door Gossedehaan op 21 januari 2020 20:54]

Ik heb een led-strip achter mijn tv hangen (met afstandsbediening om kleuren, sterkte, etc. aan te passen). Is dat niet ook gewoon een soort Ambilight? (ben niet zo thuis in Ambilight, dus niet boos worden/-1'en als ik iets doms zeg)
Nope, Ambilight kan verschillende kleuren tegelijk weergeven en selecteeerd de kleur aan de hand van het beeld wat op dat moment wordt weer gegeven. De kleur van het scherm loopt als het ware door naar de rand en de muur achter de TV.
Nope, Ambilight kan verschillende kleuren tegelijk weergeven
Dat kan mijn ledstrip ook.
en selecteeerd de kleur aan de hand van het beeld wat op dat moment wordt weer gegeven. De kleur van het scherm loopt als het ware door naar de rand en de muur achter de TV.
Oké, dat is duidelijk anders dan op mijn ledstrip en klinkt als een mooie functie. Bedankt voor de uitleg! :)
Vroeger ging dat in één kleur per zijde, tegenwoordig kan elke zijde meerdere kleuren weergeven in een intensiteit en snelheid die je zelf in kunt stellen. Bij films en games wil je vaak wat sneller en intenser, bij tv mag het weer wat rustiger.

Grote voordeel, naast de immersie, is dat het rustiger is voor de ogen omdat je niet ineens een enorme bak kleur op een witte muur hebt. De kleur “begint” geleidelijk op de muur waardoor het contrast kleiner is. Echt iets heel anders dan een standaard ledstrip :)

Een heleboel mensen vinden het niks, ik wil niet meer zonder.
Dat is een mening en geen feit. Iedereen heeft zijn voorkeuren en ieder merk heeft zijn ups en downs. Echter om het product waardeloos te noemen vind ik nogal wat voor een fabrikant die toch ieder jaar EISA awards in de wacht sleept. Doe maar eens een paar keer klikken: 2016 2017 2018 2019. Nee, ik zeg nu niet direct dat je een Philips/TP Vision TV moet kopen omdat EISA dat zegt of omdat ik een 'fanboy' bent, maar zeggen dat het waardeloze producten zijn is natuurlijk nogal kort door de bocht.
Kloon van?
Reageerbuis?

Waar heb je het in godsnaam over?
Klopt, want je spreekt in raadselen en legt ook niet uit waarom je deze modellen afschuwelijk vindt. Wat bedoel je met een kloon? Wat bedoel je met een reageerbuis?
kwa getoonde plaatje heb je gelijk, dat backlight. Zo lelijk en stom overdreven. Maar zag eerder op een Duitse site een echte, en ja kan mooi zijn. Maar weet niet of het nog mooi is als je je tv een stukje moet draaien voor beter zicht.
Tsja, dat gebeurt ook wel eens als er een nieuwe LG of Panasonic uitkomt. Het is sowieso de tijd van het jaar dat sommige fabrikanten hun nieuwe modellen net gelanceerd hebben. Wat zou jij dan willen zien? Geen enkel artikel over televisies omdat je dat niet interesseert? Of wel televisies maar alleen het merk waar jij interesse in hebt? Of alleen techniek (die sowieso vaak merkgebonden is)? Of wat anders en zo ja wat dan? Of liever helemaal geen frontpage?

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 21 januari 2020 20:37]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee