TP Vision brengt 65" Philips-oled-tv met soundbar voor 4999 euro uit

TP Vision heeft de 65OLED984 geïntroduceerd. Dit is het topmodel van de Philips-oled-tv's van dit jaar, die TP Vision voor 4999 euro op de markt brengt. Bij de televisie is een soundbar een stukje onder de televisie gemonteerd. Datzelfde geldt voor het goedkopere OLED934-model.

De Philips 984 is alleen verkrijgbaar met een beelddiagonaal van 65", waarbij de televisie op een standaard is bevestigd waar ook de soundbar op is gemonteerd. Daarvoor heeft TP Vision wederom samengewerkt met audiobedrijf Bowers & Wilkins, zoals de fabrikant ook al deed met de Philips 903 van vorig jaar.

Bij de 984 zitten de drivers niet in een soundbar die aan de televisie is bevestigd; de behuizing met de drivers hangt een stukje naar onderen, waarbij de tweeter tussen de televisie en de soundbar in zit. Voor de drie kanalen zijn drie 100mm-drivers in de soundbar geïntegreerd en er is een aansluiting om zelf een externe subwoofer toe te voegen. Doordat de soundbar een stukje onder de tv is bevestigd is er volgens de fabrikant ruimte voor een krachtiger audiosysteem. Dolby Atmos wordt ondersteund, al spreekt TP Vision van Virtual Atmos.

Daarnaast brengt TP Vision de Philips 934 op de markt, een oled-tv die uitkomt in 55"- en 65"-formaat en eveneens over een soundbar beschikt. Bit dit model zit de horizontale soundbar ook onder de tv, al doet bij de 934 de soundbar ook dienst als standaard om de televisie ergens neer te zetten. In de soundbar zitten vier 30mm-drivers voor middentonen, twee 19mm-tweeters en een in het midden gemonteerde 80mm-subwoofer.

Daarnaast beschikt de 934 in tegenstelling tot de 984 over twee omhooggerichte 50mm-drivers die geluid via het plafond naar beneden moeten laten weerkaatsen om de luisteraar de indruk te geven dat het geluid van boven komt. Daarmee gaat het op papier om een 2.1.2-systeem, waarbij ook Dolby Atmos wordt ondersteund.

Beide oled-tv's beschikken over de derde generatie van de P5-beeldprocessor, waarmee zaken als ruisonderdrukking, contrast, kleuren, hdr-weergave en motion volgens TP Vision verder zijn verbeterd ten opzichte van de vorige versie van de P5, die bijvoorbeeld in de 903 en 803 van vorig jaar zit. Beide modellen ondersteunen hdr10, hdr10+, hlg en Dolby Vision. Ook zijn de tv's voorzien van Ambilight, waarbij de 934 het moet doen met een driezijdige variant, terwijl de 984 over een vierzijdig Ambilight beschikt, waarbij ook de kleuren van het scherm aan de onderkant worden geprojecteerd. De televisies hebben ondersteuning voor Google Assistant en Amazons Alexa, en draaien op Android TV 9. De tv's beschikken niet over hdmi 2.1-aansluitingen.

De 65"-versie van de 934 is in Nederland verkrijgbaar voor 3499 euro, terwijl de 55"-versie 2499 euro gaat kosten. De duurdere 65" Philips 984 kost 4999 euro. Beide modellen moeten vanaf deze maand beschikbaar zijn in zowel Nederland als België.

Door Joris Jansen

Redacteur

05-09-2019 • 15:48

44 Linkedin

Reacties (45)

45
44
30
3
0
12
Wijzig sortering
Wat een geld zeg! Dan toch liever een LG met een uitmuntend los audiosysteem voor een fractie van de prijs.
Ik moet zeggen dat ik het beeld van de Oled TV van LG het minst mooi vond nadat ik die had vergeleken met die van Sony, Panasonic en Philips. Grappig, dat de fabrikant van het paneel het paneel zelf het minst goed kon aansturen.
Waar heb je die vergelijkende test gedaan? In een winkel?
Er zijn genoeg (redelijk) onafhankelijke vergelijkingstests te vinden op YT, en in de paar die ik heb gekeken kwam Philips opvallend vaak met het meest natuurgetrouwe beeld uit de test. Maar andere omstandigheden, leiden wellicht tot andere testresultaten.

Overigens denk ik dat Henk en Ingrid die een OLED kopen gewoon de fabrieksinstellingen laten staan en het prachtig vinden... lekker overgesatureerd en alle hulpsystemen aan waardoor het lijkt alsof alles The Bold & The Beautiful is ;)
Ik heb destijds de vorige generatie vergeleken en inderdaad is de processing bij Philips veel beter dan bij LG, ik begreep dat de laatste generatie LG wat beter zou moeten zijn dan de vorige, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Standaard settings zijn over het algemeen verschrikkelijk en niet om aan te zien.
Ik heb het inderdaad gewoon in de winkel gedaan. Maar ik was vrij te spelen met alle instellingen en "picture profiles" van de TV's. Dus ik heb ze ook gewoon bekeken met neutrale stand. De 4K HDR demo video die ik er op bekeek draaide op alle TV's dus ik kon het beeld goed vergelijken. Vooral het verschil in nuances viel mij op. Bijvoorbeeld wolken, die nagenoeg egaal waren op de LG en bij de andere TV's nog gradaties vertoonde.

Tussen de Sony en Philips zag ik eigenlijk nauwelijks verschil. En het verschil wat er was, maakte het beeld niet doorslaggevend mooier of lelijker. De Panasonic was over het algemeen wat somberder. LG viel bij mij sowiezo helemaal af. Het beeld was echt minder mooi, en ik heb niet zo'n goede ervaring met andere LG producten qua betrouwbaarheid.

Uiteindelijk voor de Philips gekozen... de doorslagfactor: Ambi-light. Normaal ben ik echt een Sony en Panasonic -fanboy, maar vond die Ambi-light echt meerwaarde geven. Hopelijk is de kwaliteit van de elektronica net zo degelijk als de Japanse merken. Denk het niet, maar we gaan het merken...
Ik kan de OLED varianten van LG en Philips niet beoordelen, maar ik heb in het verleden de LG en Philips naast elkaar beoordeeld in de winkel terwijl ze tegelijkertijd waren aangesloten op de dezelfde videobron. Daarbij moest ik concluderen dat het beeld van Philips veel beter was. De gebruikte schermen waren toen identiek maar blijkbaar maakt de videoprocessing van Philips het verschil. Ik ben nog steeds zeer tevreden over de beeldkwaliteit van mijn Philips TV uit 2012 en krijg er van gasten nog steeds complimenten over. Echter in dat jaar was die TV lijn net over genomen door TP Vision en was de software crap en bleek de hardware na 4 jaar problemen te krijgen met een voedingscircuit (met coulance regeling gerepareerd, maar nu af en toe weer opspelend). Ondanks die SW en HW problemen zou ik nu bij het kopen van een nieuwe TV wederom eerst toch weer Philips bekijken voordat ik naar LG of Samsung kijk. Ik zou wel eerst meer zekerheden zoeken over SW en HW kwaliteit. Over het algemeen vind ik de Philips natuurlijkere kleuren geven dan de Koreaanse merken. Sony vind ik ook erg goed. Waar ik o.a. op let zijn de gezichten in talk shows. Bij de Koreaanse merken zie je altijd dat de oneffenheden in de huid (voorhoofd) helemaal worden "dichtgesmeerd". Bij Philips gebeurd dat niet en ziet dat er natuurlijker uit.
Inderdaad wat een geld. Om dan je tv te moeten bedienen met 1gb ram en ouderwetse soc die geen 2 apps tegelijk kan draaien zonder het systeem te doen stotteren.

Geen Philips meer voor mij.
Sony doet het niet beter hoor. De soc uit de Bravia uit 2016 is ook maar krap aan genoeg.

Ik snap die TV boeren dan ook totaal niet. Stop er desnoods een mobile SOC in met voldoende geheugen. Op een TV van 1500 euro zou dat het verschil toch niet moeten maken...
Doe mij daarom maar zo'n simpel mogelijke "dumb"-tv, desnoods gewoonweg een grote computer monitor. Hang er zelf wel een setup box aan. Doorgaans gaat die hardware/software een stuk minder langer mee dan de tv zelf (die het bij mij toch minstens 10 jaar moet volhouden). En natuurlijk vinger in de pap houden wat er daadwerkelijk op draait, zodat ze geen grappen met verplichts ads ofzo kunnen uithalen.
Helemaal mee eens. De toekomstbestendigheid van moderne TVs is nog beroerder dan die van telefoons. Ook van mijn TV verwacht ik dat ie het een jaar op 8 tot 10 doet.
Ik moet zeggen dat ik nu een Samsung UE48HU7500 heb (uit m'n hoofd uit 2014), waar het 'smart gedeelte' nog steeds erg soepel loopt. Enige onderdelen die ik van de smart functie gebruik zijn Netflix 4K en Youtube, welke erg snel starten en alles prima loopt!

Is dit dan een uitzondering op de regel?
kijk, dat is precies wat ik al jaren doe en ook zeg.... beter een domme tv met weinig tot geen poes-pas eraan of erin.
zo heb je zeer zeker een tv die het goed blijft doen totdat hij vanzelf de geest geeft, en niet na 2 a 3 jaar de helft niet meer werkt omdat er geen software update meer komt/voorhanden is.
ik geef dan liever een klein beetje geld uit aan randapparatuur die het steeds blijft doen/ blijft werken, en als deze over de datum heen is dan kost het maar nog een fractie van het geld om dit weer uptodate te krijgen.
tja, wie zijn er dan de domme mensen zou ik al zeggen...
De software schijnt tegenwoordig al een stuk soepeler te werken. Ik weet niet met wat voor Philips jouw ervaring is?
Of als je van minimaal houd een LG crystal sound!. Geluid zal ongeveer het zelfde zijn alleen wel veel mooier.
Als het geluid veel mooier klinkt zal het per defenitie niet ongeveer hetzelfde zijn.
Bet geluid zal het zelfde zijn. Alleen heb je geen sound bar onder je tv en in mijn ogen dus mooier.
Aaah optisch mooier. Ok, dat kan natuurlijk.
Helemaal mee eens! Als (zelfbenoemd) tweaker verkies is een losse geluidsset absoluut boven een soundbar. Zeker vwb dolby atmos kan dat veel beter! Geef mij maar een mooie LG oled tv, een marantz receiver en een 5.1.4 setje!

Maar dat geeft ook direct weer waar het verschil zit. 65inch Oled kort al gauw rond de 2k, een marantz receiver rond de 1600, suround, high en sub kost al gauw het gene dat overblijft van het verschil tussen deze tp-vision dus die fractie van de prijs zal wel meevallen...daarnaast hebben veel mensen helemaal geen zin om al de rompslomp te doen om mijn plaatje werkend te krijgen.
Inderdaad, LG C9 65" met een goede oundbar van Canton DM90.3.
Bij de 984 zitten de drivers niet in een soundbar die aan de televisie is bevestigd; de behuizing met de drivers hangt een stukje naar onderen, waarbij de tweeter tussen de televisie en de soundbar in zit. Voor de drie kanalen zijn drie 100mm-drivers in de soundbar geïntegreerd en er is een aansluiting om zelf een externe subwoofer toe te voegen. Door de soundbar een stukje onder de tv te bevestigen is er volgens de fabrikant ruimte voor een krachtiger audiosysteem. Dolby Atmos wordt ondersteund, al spreekt TP Vision van Virtual Atmos.
Ik zie inmiddels wel vaker de claim voor Dolby Atmos support op een soundbar, maar zonder enige omhoog gerichte drivers is er toch helemaal geen support voor Dolby Atmos mogelijk? Dat vereist immers plafond speakers of omhoog gerichte speakers om via weerkaatsing het geluid van boven na te bootsen.

Als je op een volwaardige receiver met Dolby Atmos support geen plafond of omhoog gerichte speakers aansluit, bijvoorbeeld bij een conventionele 5.1 setup, dan werkt Dolby Atmos simpelweg niet. Dan valt de receiver automatisch terug op de onderliggende Dolby TrueHD laag. Dus waarom zou dat anders zijn op een soundbar met enkel voorwaarts gerichte speakers...

Is dit gewoon marketing bullshit of zie ik iets over het hoofd?
Een veelgemaakte fout van mensen die het over Dolby Atmos hebben is dat ze denken dat het unieke aan Atmos de omhooggeplaatste of plafond speakers.

Deze configuraties zijn echter een uitkomst van de mogelijkheden die Atmos bied. Het unieke van Atmos is namelijk juist niet de plaatsing van de speakers maar het feit dat Atmos het mogelijk maakt om een geluidstrack te maken die onafhankelijk is van de locatie van de luidsprekers.

Een traditionele dolby of dts track codeert de audio per speakerkanaal. Bij een Atmos track (of DTS-X) wordt echter de audio informatie gecodeerd op locatie in de ruimte, waarna de processor (receiver, tv of whatever) berekent uit welke luidspreker het geluid moet komen voor een zo accuraat mogelijke weergave.

Met andere woorden, plafond of hoogte luidsprekers zijn geen vereiste voor Atmos, maar zijn juist mogelijk door Atmos
Inderdaad, het unieke aan Dolby Atmos en DTS:X is object based audio tegenover het traditionele channel based audio. Echter:
Met andere woorden, plafond of hoogte luidsprekers zijn geen vereiste voor Atmos, maar zijn juist mogelijk door Atmos
Voorzover ik weet werkt Dolby Atmos niet op een receiver als er geen plafond of hoogte luidsprekers zijn aangesloten en valt dan automatisch terug op het channel based Dolby TrueHD. Ik kan bevestigen dat dit zo werkt op Sony en Onkyo receivers met Dolby Atmos support. Met andere woorden, zonder plafond of hoogte luidsprekers werkt Dolby Atmos simpelweg niet.
Op mijn Yamaha RXA2080 werkt het in elk geval ook met conventionele front heights (ceiling gaat ooit wel komen, maar boren en zagen in het plafond is zo een gedoe) ;)
Het is ook marketing, het kan waarschijnlijk het geluidssignaal van een dolby atmos stream verwerken meer niet.

Dit is eigenlijk een 3.1 systeem, links, rechts, centre, subwoofertje .
3.0 als standaard. 3.1 is optioneel
Het is een beetje hoe je het bekijkt. LG's oled-tv's hebben al een paar jaar Dolby Atmos-ondersteuning. Je merkt dat de tv-luidsprekers bij een bron met Dolby Atmos-metadata wel wel een iets ruimtelijker geluid kunnen produceren, maar het door de algoritmes geproduceerde resultaat kan bij lange na niet wedijveren met het effect van dedicated speakers in het plafond, of de middenweg van naar het plafond gerichte speakers. Met ingebouwde tv-speakers die een Dolby Atmos-signaal verwerken wordt het dus niet ineens een wereld van verschil, dus in die zin kun je het als marketing afdoen, al wordt het er vaak wel wat anders/ruimtelijker door. Of je dat echt als een verbetering ziet, is ook persoonlijk.

[Reactie gewijzigd door Koekiemonsterr op 5 september 2019 16:31]

Je hebt het nu over de ingebouwde speakers. Maar ik heb een LG OLED B* aangesloten op een versterker. Als de TV de bron is van het geluid (De Netflix of youtube of TV app van LG zelf) dan gaat het geluid via HDMI-ARC of via optisch naar de versterker, En dit klinkt ook zeker niet ruimtelijk.
Doe ik hetzelfde via NVIDIA Shield, dan opeens wel.

Blijkt dat alles met minder dan HDMI 2.1 (en dus zonder HDMI eARC) gewoon slecht geluid naar buiten geeft.
Bron: https://www.rtings.com/tv...urround-audio-passthrough

Ik durf dus wel te stellen dat LG Oled TV's tot 2018 geen Dolby Atmos ondersteuning bieden. Ja, ze kunnen intern het signaal decoderen, maar vervolgens verprutsen ze het. En dat zal niet alleen voor LG gelden.
Ook met omhoog gerichte drivers zal er geen sprake zijn van goed klinkend atmos geluid. Daarvoor zal je toch echt inceiling speakers nodig hebben. Upfiring is marketing en zonde van je geld. Soundbars met Atmos is nog net een stukje meer onzinnig.
Een hoop details behalve welke versie HDMI er ondersteund wordt.
Kortom, zit er HDMI 2.1 inclusief eARC?
Zoals bekend heeft LG dit wel waarmee je dus toekomst vast bent.
Maximaal 60Hz bij 4k input. HDMI2.0(b)
Voor zover mij bekend krijgen geen van de 2019-modellen van Philips hdmi 2.1. Dat betekent niet dat alle features van hdmi 2.1 zullen ontbreken; zo zal auto low latency aanwezig zijn, maar eARC bij mijn weten niet. Hier heb ik nog even een stukje over ingevoegd. Bij de (beperkte) specificatieweergave op de Philips-website staat overigens bij hdmi-functies ook alleen 'audio return channel' en geen 'enhanced audio return channel'.
Bedankt voor de toelichting.
Ik vind het wel een gemiste kans dat men niet alle HDMI 2.1 features heeft toegevoegd.
eARC biedt ook voordelen tov de gewone ARC die al langere tijd bestaat.
Uit nieuwsgierigheid: lezen mensen 4999 euro eigenlijk als 4999 euro? Ik lees en hoor namelijk gewoon 5000 euro in mijn hoofd. Er zal vast onderzoek gedaan zijn naar of het werkt, maar ik kan me eigenlijk gewoon niet voorstellen dat je daar onbewust een verschil in ziet. Het ziet er alleen truttig uit.
Als er een 4*** voor het bedrag staat, denk ik goh wat een dure high end TV.
Eens er een 5*** voor staat stop ik met lezen, dat is geen consumenten spul meer. Eerder iets voor bedrijven ofzo.
Dat zijn dus de marketing trucjes van tegenwoordig. ook in de supermarket wordt het veel ste veel gedaan.
Waar de OLED984 een mooi design heeft als je geen tv meubel wilt gebruiken, vindt ik persoonlijk de OLED934 minder mooi. Dan sprak het model de OLED903 mij meer aan, voor de liefhebbers zou het mooi zijn dat er een OLED904 uitkomt.

Inmiddels bezitter van de OLED804 en geluid over goed soundsystem lopen, het beeld is fantastisch en android 9.0 draait tot nu toe stabiel en snel genoeg. De geintegreerde boxen performen ook acceptabel, maar via het soundsystem uiteraard beter geluid.
De opbouw van het geluidsysteem staat hier nader beschreven https://www.tpvision.com/...ncept-of-true-premium-tv/
Zeker een model om eens in het echt te gaan bekijken.
Dit lijkt wel heel er op de oude individual lijn zoals loewe die 10 jaar geleden had. Een los scherm met een aparte bijbehorende soundbar die op enige afstand van elkaar gemonteerd konden worden, hetzij aan de muur of op een standaard.

Ik vind het goed om te zien dat fabrikanten weer aandacht besteden aan het TV geluid, want dat was tot voor kort bedroevend in de jacht op de dunste tv. Wat me wel opvalt is dat Philips met geen woord rept over airplay2, wat inmiddels bij de anderen al deels is uitgerold.

En ik hoop dat ze wat hebben gedaan aan de input lag.

[Reactie gewijzigd door eelco74 op 5 september 2019 17:13]

Sorry hoor, maar die soundbars zijn gewoon prut.. heb inmiddels verschillende soundbars gehoord, maar die komen never nooit niet in de buurt van redelijk simpele losse 5.1 speakertjes..
Voor €5000 koop ik een goede Oled scherm en losse geluids componenten. Keuze genoeg.
Anoniem: 1041541
5 september 2019 21:16
Eh, wat zijn drivers eigenlijk? Ik ken alleen woofers, squawkers en tweeters.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee