Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

Philips OLED+984 en +934 Preview

Nieuwe top-tv's met B&W-geluid en Ambilight

06-09-2019 • 06:00

75 Linkedin Google+

Philips OLED+984 en OLED+934

We zien tegenwoordig vaak producten met daarop, naast de naam van de fabrikant, nog een bekende naam. De merknamen van camerafabrikanten tref je dan bijvoorbeeld op een telefoon aan, of die van audiofabrikanten op een laptop. Meestal stelt zo'n samenwerking niet veel meer voor dan de sticker op de verpakking en je kunt je daarbij afvragen waarom sommige merken hun goede naam te grabbel gooien. Een goed voorbeeld van een samenwerking die wel toegevoegde waarde had, zagen we vorig jaar op de IFA; over de Philips 903 met luidsprekers van Bowers & Wilkins waren we zeer te spreken.

OLED+984

Op de IFA van dit jaar zagen we het nieuwe topmodel in de 9-serie van Philips; de OLED+984. Waar er bij de 903, van vorig jaar, slechts beperkt ruimte was voor het luidsprekersysteem, heeft Bowers & Wilkins bij de 984 inspraak gekregen bij het ontwerp van de behuizing, om zo het luidsprekersysteem beter tot zijn recht te laten komen. Het resultaat is een 65"-oled-tv die compleet wordt geleverd met een standaard waaraan een soundbar is gemonteerd. De tv is overigens ook gewoon aan de muur op te hangen.

Philips OLED+984

Zoals je mag verwachten bij een Philips-tv, is deze voorzien van Ambilight; het systeem dat door middel van rgb-leds aan de achterkant van de tv je muur beschijnt met dezelfde kleuren als er op het beeld te zien zijn. Hierdoor moet het beeld groter lijken dan het daadwerkelijk is, en je zo meer betrekken bij de film of serie die je bekijkt. Bij de modellen van de afgelopen jaren vonden we het maar raar dat er geen vierzijdige variant op zat, maar de 984, als nieuw topmodel, is dus wel rondom voorzien van rgb-leds.

Het 65"-beeldpaneel is, zoals gebruikelijk bij oledtelevisies, weer ingekocht bij LG Display en wordt aangestuurd door de derde generatie van de P5-beeldprocessor. Die heeft nu nog meer rekenkracht gekregen en moet zorgen voor een beter beeld dan bij de concurrentie, die van exact hetzelfde LG-beeldpanelen gebruikmaakt. Wij zijn geen liefhebber van beeldverbeteraars en kijken het liefste naar onbewerkte beelden zoals de makers ervan ze bedoeld hebben, maar bij het bekijken van beeldmateriaal van slechte kwaliteit kan de nieuwe P5-processor zeker van pas komen, dankzij de verbeterde ruisonderdrukking.

De 984 draait, net als de andere Philips modellen op Android TV van Google. Het betreft versie 9 'Pie', de laatste Android-versie, die door Google vernoemd is naar zoetigheid. Het besturingssysteem draait op een quadcore-soc van MediaTek, die is gecombineerd met 16GB flashopslag. Helaas gebruikt de 984 nog hdmi 2.0 waardoor features zoals 120fps-4k-weergave en enhanced audio return channel ontbreken. Ook zijn de vooral voor gamers interessante opties als Auto Low Latency Mode, Quick Frame Transport en Variable Refresh Rate dus afwezig.

Als het gaat om ondersteunde hdr-formaten zit je goed bij de 984, want alle formaten die er toe doen, kunnen worden afgespeeld. Hdr10, hdr10+, hybrid log-gamma en dankzij de nieuwe P5-processor nu ook Dolby Vision. Ook kan Dolby Atmos-geluid worden weergegeven. Dat kan niet in echt, maar in 'Virtual Atmos', want er zijn geen luidsprekers achter of boven je. De belangrijkste luidspreker van allemaal; het centerkanaal, heeft van Bowers & Wilkins speciale aandacht gekregen.

De tweeter van het middelste kanaal is namelijk niet bij de andere luidsprekers in de soundbar gestopt, maar op de standaard erboven gemonteerd. Dit 'tweeter on top'-concept is overgenomen van de hifiluidsprekers van het Engelse B&W en moet voor een beter afstraalgedrag zorgen. Bovendien is er geen interactie met een luidsprekerkast waardoor het geluid van de tweeter niet kan worden aangetast. In totaal beschikt de soundbar over drie kanalen, die elk een losse rigide kast hebben gekregen, voorzien van eigen poorten en een 10cm mid-laagweergever. Het totaalvermogen bedraagt 60 watt. Mocht de laagweergave niet diep genoeg gaan voor je smaak, dan kan er ook een subwoofer worden aangesloten. Dit kan elke gewone actieve subwoofer met linelevel-ingang zijn.

OLED+934

Naast het nieuwe topmodel werd op deze IFA nog een nieuw model geïntroduceerd: de OLED+934, die over dezelfde specificaties beschikt, maar voorzien is van driezijdig Ambilight en van een ander B&W-luidsprekersysteem. Dit systeem heeft de vorm gekregen van een soundbar die tegelijk als tafelstandaard dient, maar ook deze tv kan aan een muur worden gemonteerd. In de soundbar zijn, behalve naar voren gerichte luidsprekers, ook omhoog gerichte drivers geplaatst, de zogenaamde 'Dolby Atmos elevation speakers'. Hierdoor ontstaat er een 2.1.2-systeem met dus twee frontkanalen, een baskanaal en twee hoogtekanalen.

Philips OLED+934

In totaal zitten er negen drivers in de soundbar; vier 30mm-midrange drivers, twee 19mm-tweeters die vervaardigd zijn uit titanium en ontkoppeld van de behuizing zijn opgehangen, een 80mm-woofer en twee omhoog gerichte 50mm-fullrangedrivers voor de hoogtekanalen. De soundbar is gemaakt van met glasvezels versterkt abs-plastic. Aan de binnenkant is de kast uitgevoerd met ribben voor extra stijfheid. De buitenkant is bekleed met Deens kvadrat-textiel.

Tot slot

We hebben beide televisies even in een afgesloten ruimte kunnen bekijken en beluisteren. De beeldkwaliteit is, zoals we van oledtelevisies gewend zijn, schitterend. Ook het geluid maakte gelijk al veel indruk. De laagweergave van de +984 was, door het grotere kastvolume van de soundbar, redelijk diep en strak. Het laag van de +934 liep duidelijk minder ver door, maar maakte toch ook een prima eerste indruk. De omhoog gerichte luidsprekers deden precies wat ze moesten doen; het leek inderdaad alsof er geluid van boven en soms zelfs achter ons kwam.

Onze eerste indrukken van de nieuwe Philips-tv met B&W-geluid zijn dus zeer positief. Nog deze maand zullen beide modellen leverbaar zijn. De +934 zullen beschikbaar zijn in een 55"- en een 65"-schermdiagonaal, voor respectievelijk 2500 en 3500 euro. De +984 zal alleen met 65"-scherm worden gemaakt en moet maar liefst vijfduizend euro opbrengen. Geen geringe prijzen dus. We zien er in ieder geval naar uit om deze nieuwe tv's zelf te kunnen bekijken en beluisteren in ons testlab om te bepalen of ze waar voor hun geld bieden.

Reacties (75)

Wijzig sortering
Nieuwe toptv's met B&W-geluid en Ambilight
Helaas gebruikt de 984 nog hdmi 2.0 waardoor features zoals 120fps-4k-weergave en Enhanced Audio Return Channel ontbreken. Ook zijn de, vooral voor gamers interessante, opties als Auto Low Latency Mode, Quick Frame Transport en Variable Refresh Rate dus afwezig.
Dit is best wel een grote smet. Zeker nu bijvoorbeeld Panasonic al OLED TV's heeft met HDMI 2.1.

Dit maakt de huidige TV's van TPVision minder toekomstbestendig. Van een 'premium' merk met toeters en bellen had ik meer verwacht.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 september 2019 07:03]

Panasonic heeft zeker geen tv's met HDMI 2.1, het enige wat ze kunnen is ALLM ... (en mogen daardoor wel HDMI 2.1 genoemd worden; een echte 2.1 HDMI poort zit er echter zeker niet in).
Volgens mij zou Philips ook ALLM aan boord hebben

Philips 65OLED984 – specificaties

Wat: Ultra HD oled-tv
Schermformaat: 65 inch (165 cm), vlak
Aansluitingen: 4x HDMI (ARC, ALLM), 1x component video, 1x stereo cinch, 1x optisch digitaal uit, 2x USB, 1x hoofdtelefoon, 1x SUB pre-out, 3x antenne, Bluetooth
https://www.homecinemamag...-bowers-wilkins-soundbar/
Persoonlijk vraag ik me af of die theoretische kwaliteit gebruikt gaat worden. 4k120fps. Ik kom er geen filmpjes of films van tegen en zie ook niet zo snel dat dit uitgebracht wordt.

We zijn gewend aan 24fps en dit helpt onbewust bij het idee dat je een film kijkt en dat het niet 'echt' is. Ik heb the hobbit in hfr gezien (bij lange na niet 120fps zelfs) en dat was het dan ook voor mij. Ik vind het er neppig uitzien en lijkt af en toe te versnellen, onnatuurlijk. Wellicht dat er ook interpolatie is toegepast maar dat weet ik niet.

Ik betwijfel dus of het een gemis is. Ik zou er niet een paar honderd meer voor over hebben. Denk voor de levensduur van deze tv dat er geen use case is voor 120fps, behalve demo filmpjes tbv tv verkoop en een uitzondering. 60fps lijkt me ook al rede vloeiend en zie de komende generatie consoles ook niet boven de 4k60fps uitkomen. Just my two cents
Ik betwijfel dus of het een gemis is. Ik zou er niet een paar honderd meer voor over hebben. Denk voor de levensduur van deze tv dat er geen use case is voor 120fps, behalve demo filmpjes tbv tv verkoop en een uitzondering.
Belangrijke uitzondering: gaming, desnoods op 1080p. 120 hz maakt echt een wereld van verschil t.o.v. 60 hz, en is belangrijker dan resolutie als de resoluties al zo hoog zijn.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 september 2019 10:39]

Ondanks het prijskaartje (en de samenwerking met B&W) zou ik het merk in het algemeen niet onder premium scharen. Het paneel an sich kan erg mooi zijn - maar is dan ook niet van henzelf. In mijn ervaring laten ze flink wat steken vallen in afwerking en ebt het premium gevoel na enkele dagen gebruik snel weg wanneer je een beetje met de apps en algemeen gebruik aan de slag gaat. Volgens mij gebruiken ze hier wederom een paneel en overige interne hardware van de vorige generatie, wat denk ik ook het ontbreken van HDMI 2.1 in dit model verklaart. Dan kan de P5 v3 wel leuk "nieuw" zijn, als het goed is zou je juist niks van het functioneren daarvan moeten merken.
De meeste gangbare OLED modellen van TP Vision zijn dan ook bij introductie al wat lager geprijsd dan de overige top-of-the-line televisies van de nieuwste generatie.

[Reactie gewijzigd door thompsongast op 6 september 2019 07:39]

In het verleden had Philips zélf zeer goede luidsprekers, ook in hun TV's.
Nou waren die CRT-bakken wat beter gedimensioneerd om speakers in te bouwen, en een soort baskast te hebben, maar ik kan gewoon geen goed geluid verwachten uit iets van een paar cm dik.
Externe speakers leveren altijd beter geluid.

Voor het prijsnivo kun je bijna en kaal topscherm met een écht goede audioset kopen!
Hun beeldbuizen destijds waren ook heel goed, en die werden ook gebruikt door sommige andere merken.

Helaas zijn ze tegenwoordig gewoon een gemiddeld Chinees merk geworden (de TV divisie is verkocht aan het Chinese TP Vision). Als TP Vision zo'n geweldig merk was, hadden ze die van Philips niet hoeven kopen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 6 september 2019 08:53]

Ik beschouw LG een beetje als het "nieuwe Philips" qua kwaliteit en prijs.
Heb er een VHS-recorder(!), DVD-speler en TV van. Blij mee!
Ook de huishoud-divisie van Whirlpool (Philips) is bijna volledig overgedaan naar LG.
Die maken nu dus ook prima witgoed. :)
Whirlpool durf ik nu niet echt een topmerk te noemen op huishoud gebied, toch eerder richting goedkoper b merk qua kwaliteit. Met bijv miele kun je het echt niet vergelijken.
Nee, maar een combimagnetron van 3500 euro is ook niet voor iedereen weggelgd. ;)
Het was gewoon goed voor niet te veel, zeg maar.

Philips was ook een merk voor "iedereen". Zeker in NL.
Miele is ook echt niet meer wat het was. Whirlpool doet er echt niet meer voor onder. Uiteindelijk is het allemaal gelul in de marge, waar je vroeger echt grote verschillen op kon merken is het nu meer iets minder kut dan de rest.
Mijn ervaring met whirlpool is toch anders. Maar Miele en veel andere zijn idd niet meer wat het was maar toch net iets beter.
Dat bedoelde ik met 'net iets minder kut'. De Miele die letterlijk 40 jaar meeging zonder problemen (met zo'n mooie betonnen vloer erin), dat zijn iconen met een duurzaamheid die je nu nooit meer gaat terug zien.
Helaas is dat tegenwoordig voor bijna alle producten zo. Vroeger maakt men het gewoon sterk, tegenwoordig berekend men alles en zit men op het randje.

Ik herinner me bij mijn vader bijv een perforator voor gaatjes in papier maken, leitz helemaal gegoten metaal, daar kon je met je volle gewicht krach op uitoefenen, tegenwoordig geboden blikstaal.

Maar goed neem je miele die hebben ook een professionele lijn die een andere kwaliteit heeft maar ja prijskaartje is ook anders. Kwaliteit kost geld tegenwoordig en helaas is de massa niet bereid meer voor echte kwaliteit te betalen.
Inderdaad ja, als ik nu een TV zou kopen dan zou ik ook een LG nemen. Die zijn inderdaad wel heel goed bezig op dit gebied, en nog een behoorlijk goede prijs ook. Goedkoper dan de meeste andere merken die gewoon LG schermen gebruiken. De processor is wel anders maar de meeste processing schakel ik toch uit.
Helaas zijn ze tegenwoordig gewoon een gemiddeld Chinees merk geworden (de TV divisie is verkocht aan het Chinese TP Vision).
Dat staat daar helemaal niet...

De hele tv-divisie van Philips, dus alles wat ze daar in huis hadden om mooie tv's te maken, inclusief de 3300 werknemers, is indertijd opgegaan in TP Vision. Het is dus zeker niet zo dat de nieuwe eigenaar alleen het recht heeft gekocht om tv's uit te brengen met het merk Philips erop.
Je hebt gelijk en te test hierboven beschrijft ook nog eens een afgesloten ruimte, als dat ene kleinere ruimte is komt geluid altijd beter tot zijn recht dan in een grote huiskamer.

Externe speakers leveren idd beter geluid en dan kun je ook een echt atmos opstelling mee maken maar helaas dolby doet te veel aan marketing en smartphones hebben zelfs dolby atmos.

Maar goed wil je geen losse speakers dan zal er best een leuk geluidje uitkomen. wil je echt het beste gebuild zul je een voor geluid optimale kamer moeten hebben met veel demping in muren zodat het geluid niet te veel weerkaatst. speciale ruimte kom je eerder op home cinema. Heb je dat eenmaal beleefd dan is een normale kamer zeker met dit soort speakers niet vergelijkbaar.
Nope, de LG C9 en E9 is de ENIGE OLED Tv dit jaar dit alle features van HDMI 2.1 ondersteunt, incl. VRR. De Panasonic ondersteunt slechts een klein deels van de features, met bijv. de genoemde auto-low-latency mode.
Alleen zitten er helaas wel fouten in de implementatie van sommige 2.1 features zoals eARC (zie AVForums) en we moeten nog maar zien of VRR echt werkt straks met de next-gen consoles.
Zou kunnen zijn dat dit softwarematig nog wordt verhoogd naar HDMI 2.1. LG schijnt daar met sommige courante modellen ook mee bezig te zijn om deze alsnog te upgraden naar 2.1.
Ik heb een vorig type ambilight van Philips. Beeld was ( voor toen ) prima. Maar de software ( die niet meer geupdate wordt ) is rampzalig. vastlopers, uitvallen , traag .. is gewoon geen succes. Daar is de TV te duur voor.
Ze hebben vorig jaar Android updates gegeven aan bijna hun volledige range Android modellen ooit uitgebracht. Mits 7 serie of hoger.

Dus niet alleen de modellen van 1 of max 2 jaar terug (zoals veel fabrikanten doen) maar soms wel 5 jaar terug. Daar heeft een jaar tussen gezeten dat ze geen updates meer uitbrachten. Maar dan later toch weer opgepakt, hulde!

Ik heb zelf 3 Philips TVs (2x LCD 7 en 8 serie en nu ook 1x 9 serie OLED) en ze kunnen allemaal weer de nieuwste apps draaien. (In mijn geval naast de basis zaken als Netflix native 4K, NPO en Amazon vooral Kodi etc). En waar je misschien denkt dat die oude toestellen dat voor geen meter trekken, valt dat reuze mee. Sommige zakem lijken zelfs vlotter te gaan. Hoewel je ze niet met de nieuwste modellen qua snelheid kunt vergelijken.

Dat is en blijft een punt waar alle fabrikanten nog een stap kunnen maken: plaats toch eens een fatsoenlijke vlotte SoC in een luxe tv. Ja dan wordt hij wat duurder, volgens mij betalen een hoop mensen dat stukje extra graag voor extra snelheid.
Ja dan wordt hij wat duurder
Het probleem is dat je als TV fabrikant niet enkel het tientje extra voor de duurdere SoC moet betalen, wat inderdaad makkelijk doorgerekend zou kunnen worden in de eindprijs. Je zit er ook mee dat de SoC drivers moet hebben voor alle onderdelen die aangestuurd moeten worden. Daar zit ook vrij specifiek TV-spul bij, waardoor een gewone telefoon SoC zulke drivers al niet out-of-the-box zal hebben.

MediaTek biedt daarentegen schijnbaar een soort van totaal-pakket oplossing aan voor Android TV, incl. drivers en - op de nieuwere chipsets in elk geval nog wel - ondersteuning. Dat zou het voor TV fabrikanten natuurlijk wel erg aantrekkelijk maken.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 6 september 2019 09:36]

Ik heb een vorig type ambilight van Philips. Beeld was ( voor toen ) prima. Maar de software ( die niet meer geupdate wordt ) is rampzalig. vastlopers, uitvallen , traag .. is gewoon geen succes. Daar is de TV te duur voor.
Philips heeft de problemen met de software op hun oude platform onderkend en heeft er hard aan gewerkt om ze op te lossen. De nieuwere lichtingen TVs die op Android TV 8 draaien of daar naar kunnen bijwerken doen het een stuk beter.

Sony heeft in het verleden trouwens ook veel van dezelfde problemen gehad met Android TV, maar heeft er nooit structureel werk van gemaakt. TVs verder dan 2 series terug krijgen gewoon geen platform updates meer, of ze dat nou wel of niet ondersteunen, en er blijven over tijd heen zoveel bugs open staan dat er gewoon een onofficiële GitHub repository voor geopend is om ze vanuit de gebruikersgemeenschap allemaal bij te houden. (Ja echt...)

Philips is ook veel beter geworden met patches uitbrengen, lijkt het. Na de update naar Android TV 8.0 is er in rap tempo nog een serie aan aftercare patches gedaan om toch nog opgestoken problemen te verhelpen.
Contrasteer opnieuw met Sony's modus-operandi: Zij zouden in zo'n geval de update patch terug intrekken en pas maanden later opnieuw uitgeven. En iedereen die hem al geinstalleerd had? Die hebben gewoon pech: wacht maar gewoon af.


Philips doet het zo slecht dus nog niet met Android TV.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 6 september 2019 09:50]

Laten we nu niet doen alsof Philips er echt bovenop zat.

Ik heb twee maanden lang geen Plex kunnen gebruiken, omdat Philips in een patch de aspect ratio vernaggelde van goed bronmateriaal. Dan kreeg je dubbele letterboxing.

Uiteindelijk is die patch ingetrokken en hebben ze het gefixed, maar die communicatie eromheen (of eigenlijk het gebrek eraan) heb ik vooral moeten volgen via een niet officiële blog.
Ik heb twee maanden lang geen Plex kunnen gebruiken, omdat Philips in een patch de aspect ratio vernaggelde van goed bronmateriaal. Dan kreeg je dubbele letterboxing.

Uiteindelijk is die patch ingetrokken en hebben ze het gefixed, maar die communicatie eromheen (of eigenlijk het gebrek eraan) heb ik vooral moeten volgen via een niet officiële blog.
Dat kwam omdat het een samenspel van problemen was tussen specifiek de Plex Player app en de patch van Philips op Android TV 8. Het was - en is eigenlijk nog steeds - onduidelijk wie van de twee partijen nu eigenlijk aan de foute kant zat: Philips in hun update patch, of Plex door iets in de player app fout te hebben geimplementeerd wat met Philips' patch pas aan het licht kwam.

Je kon trouwens gedurende die tijd met bijv. de standaard media player app wel gewoon via het netwerk je Plex server benaderen, en dan werd de video wel correct weergegeven. Andere media players - incl. third parties als VLC of Kodi hadden hier vziw ook geen last van.

Dus je zat echt niet twee maanden zonder Plex content...

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 6 september 2019 15:20]

Onzin. Kodi had er ook last van. Geen onzin verkopen als je zelf geen toestel hebt met dat probleem.

Toengel's blog stond vol van de problemen. Aspect ratio was er slechts één van.
Onzin. Kodi had er ook last van. Geen onzin verkopen als je zelf geen toestel hebt met dat probleem.
Ik heb zelf een OLED 903 staan. En Kodi kreeg idd dat probleem ook, zie ik nu. Vanaf versie 18.1
Eerdere versies waren kennelijk wel OK.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 6 september 2019 19:52]

Dus Philips pusht een update, die zowel Kodi als Plex vernaggelde, en dat is dan niet de schuld van Philips?

8)7

En de support was om te huilen zo slecht. Toengel.net was de enige manier om nog wat informatie te zien, want Philips wist van niets, kon geen status update geven, en het kwam neer op "oh, maar updates, daar gaan wij niet over".

Andere zaken die ze kapot maakten:
- DTS Truevolume
- volumeregeling koptelefoon ingang
- Hue sync met Hue lampen
Dus Philips pusht een update, die zowel Kodi als Plex vernaggelde, en dat is dan niet de schuld van Philips?
Microsoft heeft in het verleden updates op Windows gepushed die veel oudere applicaties braken, naar later bleek omdat die slecht geschreven waren en bepaalde APIs verkeerd gebruikten.

Volgens de manier van denken die jij aanhangt zou dat dan de schuld van Microsoft zijn?
Andere zaken die ze kapot maakten:
- DTS Truevolume
- volumeregeling koptelefoon ingang
- Hue sync met Hue lampen
Als je er een wedstrijdje ver pissen (of is het hier dichtbij pissen?) van wilt maken: check dan Sony's track record met Android TV even: https://github.com/CiNcH83/bravia_atv2/issues

Wat ik eerder schreef is:
Philips doet het zo slecht dus nog niet met Android TV.
Dat is een relatieve indicatie ten opzichte van de concurrentie: Sony.
LG en Samsung kun je hier überhaupt niet in meetellen. Zij gebruiken beiden een in-house OS met een gesloten app eco-systeem, waar Philips en Sony met Android TV als third-party OS werken en met een veel groter en ook veel meer open app eco-systeem te maken hebben.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 7 september 2019 12:17]

Mooi staaltje denkwerk: bedrijf a en b doen het allebei ruk, maar we mogen ze niet vergelijken met bedrijf c en d, want die draaien een beter ontwikkeld OS.

Puntje bij paaltje zou ik zowel Sony als Philips vermijden.
Mooi staaltje denkwerk: bedrijf a en b doen het allebei ruk, maar we mogen ze niet vergelijken met bedrijf c en d, want die draaien een beter ontwikkeld OS.

Puntje bij paaltje zou ik zowel Sony als Philips vermijden.
LG en Samsung zijn ook niet zaligmakend: geforceerde geintegreerde advertenties en verhoudingsgewijs veel slechtere bouwkwaliteit. Alles heeft z'n voors en z'n tegens. Ik schrijf alleen dat gegeven de constraints waar Philips binnen moet werken met Android TV, ze het niet slecht doen.

Ook fijn dat je niet op het eerste punt ingaat.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 7 september 2019 16:45]

De tekst is alleen wel onjuist, want deze nieuwe generatie Philips TV's zijn wél voorzien van de HDMI 2.1 functionaliteit "Auto Low Latency Mode", die functionaliteit is dus juist wél aanwezig ;)
Die low latency mode zie je in alle nieuwsberichten van 16 augustus terugkomen. Dus geen 2.1, maar wel low latency modus.
Oeps... De tekst is aangepast..
ALLM is meer een soort automatische game-mode en nou niet echt dé HDMI 2.1 feature om over naar huis te schrijven wat mij betreft..

The company is not ready to embrace HDMI 2.1 yet and as such the TV is equipped with four standard HDMI 2.0 ports. HDMI ALLM (Auto Low Latency Mode) is supported.

[Reactie gewijzigd door S0epkip op 6 september 2019 08:42]

Ambilight is echt een leuke toevoeging. Ik kan alleen niet kijken naar een Philips TPVision scherm, volgens mij heet dat soap opera effect? Dat is bij dit merk altijd zo sterk aanwezig (geweest). Alsof ert met een handy cam is opgenomen
Is Motion interpolation en dat kan je uitzetten. Bij LG kan je instellen hoe agressief dit effect word toegepast, bij TPVision kan het volgens mij alleen aan of uit.

[Reactie gewijzigd door westergas op 7 september 2019 00:16]

Is Motion interpolation en dat kan je uitzetten. Bij LG kan je instellen hoe agressief dit effect word toegepast, bij TPVision kan het volgens mij alleen aan of uit.
Nieuwere Android TV Philips TVs hebben 4 of 5 verschillende standen naast een 'uit' stand. Het soap opera effect is daarnaast op de lagere standen veel, veel minder aanwezig dan op Sony TVs - waar je het eigenlijk meteen op de laagste stand al ziet.
Dan bedoel ik waarschijnlijk niet het soap opera effect, maar er is iets aan Philips tv's waardoor ik er niet naar kan kijken. Een beetje hetzelfde effect had de film The Hobbit op mij, vreselijk om naar te kijken. Te echt of zo. Ik bedoel het is vast een mooi staaltje techniek en ik snap dat mensen het kunnen waarderen dat beelden zo echt mogelijk lijken, maar aan mij niet besteed.Ik moet toegeven dat ik al een paar jaar niet meer naar Philips beeld heb gekeken :o
Dan bedoel ik waarschijnlijk niet het soap opera effect, maar er is iets aan Philips tv's waardoor ik er niet naar kan kijken. Een beetje hetzelfde effect had de film The Hobbit op mij, vreselijk om naar te kijken. Te echt of zo. Ik bedoel het is vast een mooi staaltje techniek en ik snap dat mensen het kunnen waarderen dat beelden zo echt mogelijk lijken, maar aan mij niet besteed.Ik moet toegeven dat ik al een paar jaar niet meer naar Philips beeld heb gekeken :o
Hmm... moderne Philips TVs hebben wel iets aan boord waarmee ze standard range materiaal opwerken naar HDR. Dat zet ik zelf wel altijd uit, want het werkt niet echt zo goed met flesh-tones en het blauw van de lucht. Misschien dat dat je in het verkeerde keelsgat schiet?

(Uncanny valley is balen, ja. :) )

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 11 september 2019 00:28]

Kan bij mij ingesteld worden op uit/minimum/medium/maximum
Kun je dat misschien uitschakelen? Bij mijn (Sony) tv kan dat gewoon.
Ik weet niet of ik de enige ben en het is enigszins off topic. Maar ik stoor me er aan dat een andere fabrikant een merknaam als Philips mag gaan hanteren, zelfs ook al zat er ooit een joint venture met Philips zelf achter. Nu waren televisies sws niet (meer) een sterk punt van ons eigen Philips sinds de overgang van de oude beeldbuis, maar dit vind ik echt afbreuk doen aan de naam en misleidend naar consumenten die niet beter weten. Leuk voor TP Vision zo'n merknaam, maar ik vind dat Philips 'm had moeten beschermen.
Philips kiest er zelf voor om hun naam te verbinden aan TPV. Ze krijgen hier uiteraard ook gewoon geld voor.
Ze hebben vorig jaar de licentiedeal verlengd.
Philips heeft m juist verkocht, zelfde als Hue, Lighting, etc. Het bedrijf is compleet uitgekleed voor cash.
Wel grappig dat dat Ambilight tegenwoordig een soort signatuur van Philips TV's is. Het oorspronkelijke doel van Ambilight is namelijk totaal niet meer relevant. Vroeger toen het nieuw was, gebruikte Philips i.t.t. Samsung IPS schermen, destijds 1:600 contrast, wat zwaar slecht was naast de 1:1400 van de PVA panelen van Samsung. Ambilight kon dat slechte zwart heerlijk verbloemen. Inmiddels ruim 10 jaar verder, en Ambilight is er nog steeds. Grappig hoe de disco heeft standgehouden.
Je hebt vrijwel zeker geen ervaring met Ambilight lijkt mij? Ik heb het sinds dag 1. Vorige week nog een Philips OLED gekocht. I.c.m. Hue lampen is het fantastisch. Ik zou nooit anders willen in elk geval.

Je moet er van houden, ik snap dat het niet voor iedereen een must is.
Ik denk dat ik er toch weer eentje ga kopen. De software is nooit helemaal wat ik wil, maar ambilight is en blijft een USP waar ik alle andere foutjes maar voor lief neem.

Draai verder toch al mijn media via een computer en het geluid via mijn genelec 1031A speakers.. Beetje overkill voor TV kijken maar o zo mooi geluid.
Ik zou, als mijn huidige tv stuk zou gaan weer een Philips tv kopen omdat ik Ambilight een mooie toevoeging vind. Maar weet iemand wat er is gebeurd met Ambi-lux? Ik had gehoopt (ooit weer eens een tv hiermee te zien worden uitgerust.
Toch liever echte B&W speakers die ik na het sterven van mijn TV nog kan gebruiken. Heb mijn SNT reeks nu een 15-tal jaar. TV moet gewoon een goede monitor zijn zonder al die extra prullen. Ambilight is nice though...
Voor mensen die geen lelijke losse speakers in hun huis willen hebben staan is die een prima alternatief (als je er het geld voor hebt)

Maar goed, het is echt bedoelt voor oudere mensen met geld aangezien jongeren in het algemeen sowieso geen high-end audio systemen/TV's meer kopen en daar ook geen geld meer voor over hebben (Allemaal Laptop/iPad/smartphone/noise cancelling headphones tegenwoordig)
Veel mensen hebben niet eens meer een PC/Mac, alles is tablet & smartphone en soms een TV/monitor erbij voor PS4/Xbox games...
Lelijk is subjectief. Een set mooie B&Ws verrijken - vind ik - een ruimte zelfs. Bovendien heb je dan véél beter en geplaatst geluid.
In de kleine appartementjes van tegenwoordig kun je ze nergens meer plaatsen ook.. (40/50 vierkante meter)

En veel van de streaming diensten die populair zijn zouden alleen maar nog slechter klinken op high-end speakers, thuis muziek luisteren of TV kijken op een TV is eigenlijk alleen nog iets wat een heel klein groepje mensen nog doet voornamelijk mensen met vrije tijd en geld (40+ leeftijd) ... (Alle anderen mensen gebruiken wireless speakers/smartphones/koptelefoons etc)
En ook in steden (appartementen) heb je ook niets aan 5.1 surround bijvoorbeeld want dan zitten je buren constant over je takken herrie te klagen... ( -__-) Zet koptelefoon op en kijkt film/tv/video game...
Ik geef toe dat m'n zes B&W'tjes (gekocht nog voor m'n eerste Pentium75) een goede investering waren.
Maar daarbij valt me wel tegelijkertijd op dat er ook bij de nieuwe audio-apparatuur vreemde neigingen zijn. Waarom wil in hemelsnaam m'n receiver zich bemoeien met m'n video-content en laat -ie beeldweergave mede afhangen of de andere apparatuur in de audio-chain wel gecertificeerd zijn?
Voor mensen die geen zin in hebben om zich daarmee bezig te houden en "gewoon alleen een filmpje willen kijken" is zo'n all-in-one een makkelijke oplossing.
offtopic:
Voor de mensen die niet willen wachten, of niet perse het nieuwste van het nieuwste in de woonkamer willen hebben staan. Het vorige 903 55" model kon ik kopen voor 1600,- Prima deal als je het mij vraagt.
Voor 1600 heb je een 65" OLED, check het OLED prijzentopic!
Mijn 65" maand terug gekocht voor 2399.(903).
Dolby vision is wel een gemis, maarja scheelt ook weer kosten in blu ray speler en nog steeds weinig content hierin.

903 schijnt ook gewoon dolby atmos te hebben dus 1100 euro voor een 'verbeterde p5 processor', nieuwe android versie en dolby vision is het mij niet waard. Al helemaal niet de 2600 euro verschil met die 984

PS vind persoonlijk de designs van beiden een stuk lelijker dan de 903.
Niet met Ambilight, en ik wil geen 65"


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Moederborden

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True