TP Vision voorziet nieuwe Philips oled-tv's en lcd-modellen van Dolby Vision

TP Vision heeft tijdens een evenement in Amsterdam zijn nieuwe line-up van Philips-televisies onthuld. Het bedrijf brengt dit jaar twee nieuwe oled-modellen en een reeks lcd-tv's uit. De meeste tv's krijgen een nieuwe P5-beeldprocessor en ondersteuning voor Dolby Vision.

De twee nieuwe oled-tv's van Philips zijn de 804 en 854, die de 903 en 803 van vorig jaar aanvullen. In tegenstelling tot die modellen hebben de 804 en 854 geen speakers van Bowers & Wilkins. Wel hebben ze een P5-beeldprocessor van de derde in plaats van tweede generatie. De nieuwe processor zou betere ruis- en artefactreductie bieden. Nieuw is verder ondersteuning voor Dolby Vision, in aanvulling op hdr10, hdr10+ en hlg. Volgens TP Vision ondersteunt 90 procent van zijn gehele tv-aanbod van 2019 die hdr-formaten. De oled-tv's komen beschikbaar in 55"- en 65"-formaten en hebben een maximale schermhelderheid van 1000cd/m² en driezijdige Ambilight-verlichting. De prijzen maakt TP Vision nog niet bekend.

Van de 2019-lcd's van Philips, die Homecinema Magazine op een rij zet, is de PU9104-serie er een met een opvallend ontwerp. Deze 55"-tv met uhd-resolutie is mede ontworpen door Georg Jensen. De dunne PUS8804-modellen komen met 50"-, 55"- en 65"-formaten en hebben speakers van Bowers & Wilkins. De PUS7504-serie moet het met Philips-speakers doen en er komt ook geen 65"-model van uit. De PUS7304 is de mainstreamlijn die TP Vision onder de Philips-merknaam uitbrengt. Deze komen uit in formaten van 43", 50", 55", 58", 65"en 70". De fabrikant gaat deze vermarkten onder de naam 'The One'.

De genoemde lcd's ondersteunen driezijdige Ambilight en draaien Android 9 met ondersteuning voor de Google Assistant. De Philips PUS6814, PUS6704, PUS6754 en PUS6504 draaien geen Android TV, maar het Philips Saphi-platform.

Hoewel TP Vision de update naar Android O in december vorig jaar begon, stelt het bedrijf de update naar Android P alweer in het vooruitzicht. De volledige line-up van Android TV-modellen van 2018 kan deze update verwachten, evenals een deel van de Philips-tv's van 2017.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-01-2019 • 20:26

88 Linkedin

Reacties (88)

88
85
45
3
0
30
Wijzig sortering
Weer/nog steeds driezijdige Ambilight? Consumenten willen toch gewoon vierzijdig, of ben ik de enige die dat wilt? ;(
Ik mis er niks aan onder. Daar waar een sonos staat en kabels worden aangelicht
Dat is denk ik de reden dat het niet 4 zijdig wordt aangeboden. Technisch en ook qua kosten maakt 4 zijdig niet veel uit denk ik. Maar ik heb rechts bv een dimmer zitten van mijn lampen en dat is wel een beetje zonde. De mogelijke aansluitingen, kabelgootjes, bedrading ed van onder worden bij 4 zijdig wel extra geaccentueerd. Ook als de tv op een voet staat is de afstand te kort en werk het niet zoals het bedoeld is. Dan straalt het licht op de voet ipv de wand achter de tv.
four sided ambilight was altijd gewoon te koop. Mooi als de tv aan de muur hangt. De onderste ambilight kon je uitzetten.

https://www.youtube.com/watch?v=YfYgeDyxOpA

[Reactie gewijzigd door Luuk op 23 januari 2019 09:02]

Kan best wezen, maar niet iedere TV staat op een meubel. Die van mij hangt aan de muur met een wallmount, en het zou er redelijk vreemd uit zien als het licht maar uit 3 kanten zou komen. Als het technisch geen probleem zou zijn, kunnen ze er toch gewoon dat vierde licht in doen en een instelling maken om die te activeren?
Dat was wel een puntje dat Dolby vision niet werd ondersteunt. Op veel forums waren daar toch wat gezeur over en goed om te horen dat ook de tv's van 2018 een update krijgen naar pie en dolby vision in de toekomst. De december update is voor de laatste modele nog niet uitgerold, maar volgens philips komt deze eraan.
"De Dolby Vision implementatie vereist specifieke hardware, er is dus geen kans dat oudere modellen een upgrade krijgen."

https://www.homecinemamag...on-en-een-nieuwe-p5-chip/
Waar maak je uit op dat de 2018 serie ook Dolby Vision ondersteuning gaat krijgen? (ik heb zelf een 2018 OLED maar daar is volgens mij, helaas, geen sprake van).

Wel dat ze ook de aanstaande Android TV update krijgen. (Sinds vorig jaar is TP Vision daar überhaupt erg goed in geworden. Ze kondigden in december aan, bIjna al hun luxere tvs van de afgelopen 9 jaar te gaan upgraden naar Android O. Welke fabrikant zie je dat doen, je mag al blij zijn als je na 2 jaar nog een update krijgt, of uberhaupt functionele updates. Vaak alleen bugfixes).

[Reactie gewijzigd door 4Lph4Num3r1c op 23 januari 2019 09:06]

Dit lijkt misschien de kans te verhogen dat Dolby Vision naar andere Philips tv's wordt uitgerold, nu ze het officieel aan een nieuw model hebben toegevoegd, maar dat blijft afwachten ben ik bang. Hoop het ook van harte, iemand die hier iets meer over kan zeggen?
Nee dat gaat niet gebeuren, het schijnt hardware technisch niet te kunnen.
Ook niet de OLEDs van de voorbije jaren met dezelfde P5 chip?
Nope, blijkbaar niet. Ik las een verslag van de Philips presentatie op homecinema en hier word aangegeven dat het alleen de modellen van 2019 zijn en dat 2018 en eerder is uitgesloten.
De 2019 modellen zijn prima maar met 1 klein minpuntje alleen hdmi 2.0, 2.1 komt pas in 2020
Ik wil helemaal geen Ambilight. Het zit op mijn huidige tv maar het leid enorm af vind ik. Ik kijk het liefst tv in het donker met het scherm als enige lichtbron.
Tja, dat vind ik dus vervelend. Bij lange tijd krijg ik daar hoofdpijn van. Dus hier is Ambilight echt een uitkomst.

Zelf ook zeer tevreden over de Philips OLED tv hier. Je went er best snel aan, tot je bij iemand anders komt en alles grauw lijkt, en mensen het beeld op standje fluor hebben staan :+

En zoals gezegd: Ambilight uitzetten is zo klaar. Ambilight aanzetten op een tv die het niet heeft is een drama. I tried O-)

[Reactie gewijzigd door Waah op 22 januari 2019 20:45]

Als iemand die nooit hoofdpijn krijgt omtrent zaken als 3D, VR en Ambilight-loos TV kijken, kan je mij uitleggen waarom Ambilight voor jou zorgt dat je geen/minder/minder snel hoofdpijn krijgt? Is het dat de transitie tussen bewegend beeld en stilstaand beeld (muren, kasten, etc.. alles rondom de TV) meer geleidelijk is door Ambilight? Of is het zakelijk dat er simpelweg meer omgevingslicht is? Of iets anders?
Meer info:
https://www.google.com/am...bias-lighting-for-tv/amp/

Of Google "bias lightning".
Het voorkomt vermoeide ogen met hoofdpijn tot gevolg. En het waargenomen contrast verbeterd. Dat kan ook met een simpele ledstrips of een enkel lampje achter de tv.
Voor oudere tvs of slechte LCDs kan dit inderdaad verbeteren. Maar een OLED of PLASMA, maakt dit niets uit. Voor normaal tv heb ik trouwens ook altijd een ledstrip aan achter mn tv, maar voor een fimpje gaat alles uit, laat die kleuren maar poppen!
heb je het uberhaubt gelezen ?
Gaat over hoe je ogen reageren op feitelijk kijken naar een felle licht in een donkere ruimte.
Of dat nu Plasma OLED of CRT is maak daar absoluut geen verschil in.
Ja ik heb het gelezen en snap de redenatie, maar dat is om zwart, zwarter te laten lijken dan het is. Bij een oled is zwart zwart en kan het niet nog donkerder worden. In tegendeel, je kan nu zelfs detail gaan missen dat je anders wel zou zien in donkere vlakken.

Zet eens een zwarte balk over die foto zoals ze doen met die grijzen? zwart blijft zwart. Maar als je TV grijze output geeft ivp zwart, dan zal het grijs er inderdaad zwarter gaan uit zien.
Onzin. Het "zwart" van een OLED paneel stuurt geen licht uit. Maar dat maakt hem niet "perfect zwart". Je houd namelijk reflectie, ook in een donkere kamer, van muren etc.

Het zwartste materiaal ter wereld heeft zelfs nog reflectie.
https://www.independent.c...-cant-see-it-9602504.html

En dat gebruiken ze niet in een OLED. Het zwarte van OLED is zo zwart als de backplate. Zonder backplate is namelijk alles wat zwart is doorzichtig :Y) (getuige de OLED demo's van LG die ze nu doen)

Dat iets geen meetbaar licht uitstuurd (want dat meten ze altijd met hun "oneindig contrast") betekend niet dat het "puur zwart" is. Nog los van het feit dat de interpretatie van kleuren en zwart door je hersenen dus vrij simpel voor de gek te houden is. En dat doe je door een licht achter de tv te hebben. Dan heb je dus niet dat de details wegvallen (door reflectie) en toch lijkt het zwarter

[Reactie gewijzigd door Waah op 23 januari 2019 12:08]

" Is het dat de transitie tussen bewegend beeld en stilstaand beeld (muren, kasten, etc.. alles rondom de TV) meer geleidelijk is door Ambilight? Of is het zakelijk dat er simpelweg meer omgevingslicht is?"

Meer omdat er gelijksoortig omgevingslicht is. Ga in een donkere kamer zitten, met alleen je TV aan, en iedereen weet dat dit onprettig is. Backlight matters, dus. Zeker als die backlight dan ook nog eens overeenkomt met wat je op je TV ziet.
Dreamscreen werkt prima hoor
Met een beste klap extra kosten voor 4K, ja. 270 dollar ex verzendkosten.

Behalve met interne bronnen, zoals het smart-gedeelte of een CI+ kaart.

Dus, zoals ik zei: Het kan (want Smart kan je ook een Nvidia Shield kopen. En CI+ kan je ook voor een externe box kiezen. Maar dan zit je weer met meer afstandsbedieningen.) maar het is onhandig.

[Reactie gewijzigd door Waah op 23 januari 2019 08:54]

Ik had m tussen mijn soundbar(dus maar 1 HDMI kabel naar de tv) zitten, wacht nu op de 4k versie. Bij deze tv werkt het gewoon altijd en dat is eigenlijk beter, had ook wel eens issues omdat de soundbar dreamscreen en tv niet lekker samen werkte... 4k is niet echt nodig.
Er is nog een optie (heb zelf echter dit nog niet getest), en dat is een oplossing met een externe camera waarbij het beeld wordt geanalyseerd. Je ziet in de video in de OP dat de kleurweergave niet echt perfect is, maar met verbeteringen zoals betere algoritmen en betere hardware is het niet onmogelijk om bij een ideale weergave uit te komen. Al was de post ook van 2014, en heb geen idee of het project in de tussentijd nog verbeteringen heeft gezien.

Edit: overigens zou het stom zijn van TP-Vision om Ambilight niet meer aan te bieden. Het is m.i. nog een van de zeer weinige features hoe het bedrijf zich nog kan onderscheiden t.o.v. LG, Panasonic, Sony of Samsung.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 23 januari 2019 21:43]

Ik dacht er ook altijd zo over. Hiervoor 3 tv’s gehad van Sony. Ik wilde graag OLED en vind de LGs lelijk qua vormgeving. Toen in de personeelswinkel de Philips 803 gezien. Was gelijk verkocht (moest er zijn voor een mixer :-)). Ambilight 3 is, mits subtiel ingesteld qua intensiteit, een ware toevoeging. Het voegt echt wat toe aan de kijkbeleving. Ik zag laatst de ambilight van mijn zwager op een oudere TV nog 2 zijdig. Dat was idd echt geen porum. Denk dat de mensen met een uitgesproken antipathie tov ambilight toch eens moeten kijken hoe de nieuwste generatie eruit ziet. Qua chassis en vormgeving en prijs vind ik Philips echt de winnaar nu in het oled segment. Maar eigenlijk gaan de credits naar TP vision. Heb het idee dat deze tv ook meer af is dan ooit een oude Philips TV had kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 22 januari 2019 23:33]

Ambilight zal gewoon niet voor iedereen zijn... voor mij hangt het heel erg af van wat ik kijk, ik vind het prettig bij 'snellere' films en films die veel op kleur hangen, dus vooral de actie en sci-fi genres. Maar vind het storend bij films met een lager tempo zoals drama's e.d. waar ik meer gefocused wil zijn op de dialogen etc.

Waar ik het overigens heel erg graag voor gebruik is bij een avondje met vrienden, muziek aan met de ambilight die vrolijk meedoet, geeft wel sfeer.
Dan schakel je Ambilight uit of koop je een TV van een ander merk.
Ik koop juist bewust een philips tv vanwege ambilight.
En net wat @Caayn zegt, dan zet je het toch uit of koop je een ander merk tv.
Ik hoop dat de nieuwe modellen wel een stuk sneller en stabiel zijn.
Mijn huidige model heeft toch best veel bugs, regelmatig crashd de tv bij het kiezen van een tv kanaal.
"Ik wil helemaal geen Ambilight"

Maar je wilde ooit wél ambilight.
Maar het ging je vervelen, want een gimmick.

Hoe kom je aan die kennis dat 'je' die " na een week uitzet" "om nooit meer te gebruiken" ?

Oh je hebt het over jezelf..
Gebruik dan het woordje ik ipv je alsof het voor iedereen zo is.

[Reactie gewijzigd door WimmieV op 22 januari 2019 23:09]

Is dat niet slecht voor je ogen?
Waarom koop je dan specifiek een ambilight tv 8)7 koop dan een ander merk met dezelfde specs zonder ambilight.
Anoniem: 181786
@SirBlade22 januari 2019 21:19
Na mijn eerste ambilight tv een tijdje een Samsung gehad, deze beviel niet echt juist door het gebrek aan ambilight. Die heb ik dus maar relatief kort beneden gehad en gewoon weer een ambilight tv gekocht. Smaken verschillen maar ik vind het een unieke feature die ik zeer kan waarderen.
Je kunt er ook gewoon een ledstrip aan plakken. Licht beweegt dan niet mee, maar die kun je ook weer gebruiken zonder de tv in te schakelen.
Loop voor de grap eens CoolBlue binnen, in Den Haag staan er een stuk of 6 die niet smart zijn.
in Den Haag staan er een stuk of 6 die niet smart zijn.
Heb je het nu over het personeel? }>
Ik zei coolblue, niet mediamarkt :D
Nee hoor. Hoogglans wit tv meubel onder de tv, daar wil ik geen ambilight op.
Ik heb op mijn oude Sony een DreamsScreen (DIY Ambilight) gehad die vierzijdig was. Onderkant direct uitgeschakeld want was grotendeels wit door ondertitels...
probleem geldt niet voor iedereen natuurlijk, maar was nogal een naar effect...
Wat is er gebeurt met Ambilux?? Zover ik weet is er maar 1 toestel mee uitgekomen, terwijl ik het juist prachtig vond.

Wat betreft 4-zijdig Ambilight laten ze nog steeds een enorme steek vallen. Ok, granted wil je dat niet standaard leveren - geen biggy. We kunnen gelukkig met Hue zelf een ledstrip plakken aan de onderzijde van de TV en deze verbinden met de TV via de software. Op die manier kan je Ambilight uitbreiden naar heel je kamer. Spotjes die meegaan met Ambilight, een staande lamp - een led-strip: je kan het zo gek niet bedenken... Ga naar een Hue Ambilight settings in het menu, verbind met je Hue bridgje en selecteer de lampen die je wilt gebruiken.. kies daarna de positie... linksonder, rechtsonder, boven, links, rechts... alles wat je wilt... MAAR geen beneden... WTF?! Dus feitelijk de enige positie die erg in trek zou zijn wordt niet ondersteund... dus mijn 2 Hue Go lampen onder aan de TV moeten het nu doen met kleurinfo van linksonder en rechtsonder... niet echt over nagedacht... verder geweldige TV's

[Reactie gewijzigd door liberque op 23 januari 2019 10:11]

Er van uitgaan dat consumenten Ambilight willen is wel heel kort door de bocht.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 23 januari 2019 14:35]

De TVs in dit artikel hebben allemaal Ambilight, vandaar ook mijn reactie. Dus zal het even voor je vertalen: "Als mensen Ambilight willen, willen ze toch vierzijdig?"

Voor alle mensen die zeggen dat het juist de bedoeling is omdat de TV op een meubel staat, er zijn ook mensen die een TV ophangen, zonder meubel eronder ;)
Ondersteuning voor HDMI 2.1?
Moet je "The One" hebben uiteraard. Want dan hoef je je geen zorgen te maken over de specs :+
Is dat interessant gekeken naar de beschikbare content? Of misschien voor die paar mensen die met een dikke gamepc op een tv gamen?
TP Vision doet goede zaken, de TV's worden beter. OLED in het assortiment sinds afgelopen jaar, ook updates naar nieuwe software versies lijken sneller te komen en verbeterd.

Hier nog wat meer impressies.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 22 januari 2019 20:33]

De TV’s worden beter...? Hun TV’s gaan hard achteruit. Ze voegen iets toe wat voor de meeste mensen toch geen verschil maakt, en ondertussen stoppen ze *reclame* in hun menu’s, iets dat iedereen op zou vallen en irriteren. Sinds ik hoorde van de reclame in menu’s staat TP Vision/Philips bij mij op de zwarte lijst, daar koop ik nooit meer een TV van. Eigenlijk wil ik uberhaupt geen smart TV. Ik hoop dat m’n non-smart plasma nog lang mee gaat...
Reclame? Die heb ik nog niet meegemaakt op m'n Philips met Android TV. Is dat iets wat ze alleen op hun Sapphi platform doen?
edit: Helaas nog steeds geen OLED in 43"
Wow de eerste OLEDs ook op 43" ? Philips PUS6814-serie en Philips PUS6704 / PUS6754 series en
Philips PUS7304 Performance Series – The One
Deze tv wordt The One genoemd: dé tv voor consumenten die geen specs willen vergelijken of geen modelnummers willen kennen. Alles wat je nodig hebt in één model.
•Slim 4K UHD DLED TV

[Reactie gewijzigd door DeComponeur op 22 januari 2019 21:06]

Er staat toch duidelijk DLED? Dit zijn gewone LED televisie's, geen OLED.
-O- misschien moet ik toch maar een brilletje B)
Ik zie nergens OLED op 43", wel DLED wat OLED is maar dan helemaal niet. Dus toch specs vergelijken want "The One" is precies niet wat je wilt als je OLED zoekt.
Alle tv formaat oled panelen komen van LG en die maakt ze niet kleiner dan 50+ inch. Samsung heeft dat ook nooit gedaan.

De kleinere schermen zijn andere oled technieken voor bijvoorbeeld telefoons. Met een enkele uitzondering voor ~15" laptops.
Eindelijk komen dit jaar een beetje de TV's op de markt die alle varianten van HDR ondersteunen. Werd er een beetje moe van dat de een alleen hdr10+ ondersteunde en de ander enkel Dolby Vision....nu wordt het tenminste interessant!
Toch blijft content achter. Heel rap wordt 4K, HDR, Dolby, en allerlei toeters en bellen bijna standaard op een nieuwe TV maar buiten een fanatiekeling die Netflix in 4K streamed of nog een blue-ray 4K of zo opzet, komen bijna al deze features niet tot hun recht zonder content.

Een gemiddeld huishouden zou nog gewoon een full HD LCD kunnen kopen en de ervaring is zowat gelijk aan een model met de waslijst aan features.
Lcd vs OLED blijft wel achter hoor. Apart daarvan heb je op zich een punt, hoewel je natuurlijk wel de optie hebt om een blu-ray in 4K af te spelen met niet alleen een betere resolutie (voor velen niet direct merkbaar in de ervaring), maar ook weergave van een grotere kleurruimte.
Er valt meer te kiezen, dat is inderdaad heel goed. We moeten nog wel even afwachten hoe de Dolby Vision implementatie van TP vision is, Sony heeft laten zien dat je het ook kan verprutsen.
Ik ben benieuwd of er eindelijk eens een behoorlijke processor in zit die de interface op een normale manier kan draaien terwijl je 4k HDR content kijkt.
Jammer dat de belangrijkste informatie altijd mist bij press releases van TV fabrikanten namelijk het type LCD paneel. Is dat VA of IPS?
Een heel goed VA paneel kan namelijk veel betere zwartwaarden tonen dan een IPS zelfs als het IPS scherm FALD heeft en het VA scherm niet.

Vooral de 6xxx en de 7xxx vind ik interessant omdat ze beide een 43 inch versie hebben. Jammer dat die laatste nog wel met Android komt. Ik heb liever een tv zonder smart rommel. Dat regel ik zelf wel met een Vero4K. Aangezien geen enkele android gebaseerd device goed kan schakelen tussen de juiste kleurweergave.
Eindelijk, speciaal de aanschaf van een nieuwe tv uitgesteld tot de aankondiging van de nieuwe philips modellen...

Vooral benieuwd naar de socs, native refresh rates, panels, prijzen en daadwerkelijke release dates maar fijn dat de aankondigingen er nu dan echt zijn.

Vooral de huidige generatie soc is voor mij een dealbreaker, niet dat de volgende retesnel zal zijn maar denk voor dit gebruik wel echt voldoende.

Ik wacht vol hoop af op de daadwerkelijke releases...
Jammer dat een "domme" TV met enkel mooi beeld ėn geluid een feature op zich begint te worden. Net zoals bijvoorbeeld m'n Android One telefoon, gaat mijn voorkeur uit naar een schone, kwalitatief goede TV, zonder meuk. Mijn huidige TV, uit het HD tijdperk is niet smart, maar de opvolger zal dat hoogstwaarschijnlijk wel zijn, helaas. Ja, ik weet dat er uitzonderingen zijn, maar vind het jammer dat je daarvoor erg grondig moet speuren.
Hebben deze oleds HDMI 2.1? Of is LG als enige met de 2019 modellen.
LG is dit jaar de enige met 2.1 HDMI - de andere fabrikanten lopen achter, al laat Samsung wel zien dat je op 2.0b toch een deel 2.1 functionaliteit kan realiseren.
Late toevoeging: LG had in 2018 ook al HFR ondersteuning en Sony eARC. Waren dus al meerdere fabrikanten die ieder een andere functionaliteit aanboden ...

[Reactie gewijzigd door apis29 op 28 januari 2019 10:55]

Helemaal waar, mijn punt is ook dat je niet hoeft te wachten op 2.1 met het kopen van je televisie.
Vorig jaar de pos9002 gekocht. Wilde graag ambilight maar twijfelde door geen ondersteuning van dolby vision. Volgens Philips was dat toen niet nodig. Nu gaan ze op de nieuwe modellen dan toch dolby vision ondersteunen. Ik hoop dat ze een update gaan uitbrengen voor de pos9002 of het gaat mijn laatste Philips zijn. Hun UHD- blu-ray spelers hebben ze wel een update gegeven naar dolby vision.
Dat vraag ik mij idd ook af... Waar er 1,5 geleden werd gesteld dat men over +/- 5 jaar pas de voordelen van DB Vision zou kunnen gaan zien, zie je in praktijk het verschil met een 2018 LG OLED HDR weergave toch wel behoorlijk duidelijk, m.a.w. Dolby Vision is nu al een echt voordeel en dat is m.i. een behoorlijke miskleun van Philips / TP Vision dit niet op te nemen in de eerdere modellen....

Doe early adopters dus een groot plezier beste TP Vision en rol deze upgrade svp ook uit voor de eerste OLED's... BvD!
Waar er 1,5 geleden werd gesteld dat men over +/- 5 jaar pas de voordelen van DB Vision zou kunnen gaan zien,
Dat werd nooit gesteld tenzij door het TPvision marketing team.
Dit is een greep uit de eerste berichten over HDR vs. DB Vision:

https://www.whathifi.com/...dolby-vision-which-better
https://www.homecinemamag.../alles-over-hdr-formaten/
https://www.techhive.com/...-hdr10-which-is-best.html
https://www.youtube.com/watch?v=ohoBiIXJ7-4

Geen marketing gedoe dus, maar vergelijkingen op basis van empirische waarnemingen, en op dat moment was er nog geen concreet uitgemaakte winnaar (zeker omdat alle LG panelen 10-bit kleurdiepte hebben, en een van de grote voordelen van DB Vision het 12-bits bereik is, maar als de hardware het niet aan kan, wat heb je er dan aan...).

Echter wanneer ik nu naar Netflix kijk, dan is de HDR weergave van een Philips / TPVision tv vaak donkerder en minder gedetailleerd dan die zelfde serie in DB Vision op een LG.... dit terwijl er gebruik gemaakt wordt van exact hetzelfde OLED paneel, en zelfs een betere GPU.... kortom echt een gemiste kans en ik hoop dan ook dat ze die dus met terugwerkende kracht oplossen aangezien het in feite slechts een codec is.
Geen enkele van jouw linkjes zegt dat men pas pver +/- 5 jaar de voordelen van DB Vision zou kunnen gaan zien,
Nou zodat je vanavond toch nog even lekker kunt slapen: https://youtu.be/eLmtsDbjveo?t=540

En helaas kan ik het exacte artikel zo snel niet meer vinden, maar daar werd gesproken over 5 jaar in relatie tot 12-bits kleurdiepte van de panelen die simpelweg nog niet gemaakt worden.

Weltrusten :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee