Logitech brengt draadloze G604-muis voor gamers uit voor 100 euro

Logitech komt met een nieuwe draadloze gamemuis, de G604 Lightspeed. De muis gebruikt een enkele AA-batterij en houdt het daarmee 240 uur vol. De G604 komt in de herfst uit en heeft een adviesprijs van honderd euro.

De G604 bevat de Hero 16k-sensor van Logitech. Deze sensor heeft een resolutie van 16.000dpi en kan bewegingen met een snelheid van tien meter per seconde registreren. Logitech bracht eerder al de G502 Hero met deze sensor uit.

De G604 lijkt gebaseerd op de Logitech G602 uit 2013. De G604 bevat, net als de G602, zes programmeerbare knoppen aan de linkerzijde. De G604 kan worden aangesloten via de Logitech Lightspeed-technologie en bluetooth. Hierdoor kan de muis ook zonder Lightspeed-adapter gebruikt worden en kan de muis op verschillende pc's tegelijk worden aangesloten. Wisselen tussen Lightspeed en bluetooth gaat via een knop aan de bovenkant van de muis.

Via Lightspeed is maximaal 240 uur non-stop te gamen met een enkele AA-batterij. Voor gebruik via bluetooth noemt Logitech een batterijduur van maximaal 5,5 maanden maar dat is bij niet nader omschreven 'standaardgebruik'. De G604 bevat geen verlichting, wat waarschijnlijk zal helpen met de batterijduur van het apparaat. De muis weegt inclusief batterij zo'n 135 gram. De G604 komt in de herfst uit. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

16-09-2019 • 14:27

113 Linkedin

Reacties (113)

113
112
49
2
0
49
Wijzig sortering
Helaas niet compatible met de PowerPlay muismat :'(
Waarom een 100 euro powerplay muismat kopen als je een oplaadbare AA batterij na 240 (!) uur gewoon even terug in de lader kan duwen en de andere in je muis.
Omdat deze muizen werken met AA batterijen, en niet de accu's die je kan opladen met Powerplay.
Voor de eerste poster misschien, voor het merendeel van de consument niet.
Dit is juist een muis bedoeld voor gamers dan denk ik juist dat de meeste consumenten in dat segment het juist wel een gemis vinden.
Ik denk dat je je daar op verkijkt, de meeste gamers schaffen geen powerplay mousepad van 100 euro aan.
Als ik zo rondkijk bij de wat serieuzere gamers dan lijkt men vrijwel overal een joekel van een stoffen mousepad te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door unfor op 16 september 2019 15:07]

Ga nog steeds na 10 jaar of langer glad op mijn Corepad Magna <3 is van glas.
Haha. Ik heb zo'n 15 jaar geleden de icemat v2 gepreorderd. Gebruik hem nog steeds }:O
Die van mij helaas laten vallen op een lanparty, daar kan een glazen muismat niet tegen.. ;)
@unfor @Vayra @Libbz Heb Corepad vanmiddag voor de grap gemaild. Kreeg net een mailtje terug. Ze verkopen de Magna niet meer omdat ze elk jaar maar 50 van de 100 oplages verkochten. Er zijn tegenwoordig zo veel mousematten en zo veel merken dat ze er maar mee gestopt zijn.

Even vragen of ik er nog eentje kan krijgen voor mijn simrig, hehe.
Zelfde, zo'n 15 jaar geleden de Clanbase ICEMAT. Toppertje nog steeds!
Dat geheel integenstelling tot mijzelf, glijdende schaal naar beneden (iets met leeftijd...)

/on-topic: Opladen terwijl je de muis gebruikt, ik weet het niet... Alsof je 24x7 aan het gamen bent. En dan nog, is een draadloze muis toch niet meer 'glitch' gevoelig dan met een draadje?
Ik ook, glazen muismat. Is nog steeds met heest accuraat. Op een Stoffen muismat doet mijn gamers muis soms nog wel eens raar(bibberende muisaanwijzer), bij de glazen muismat helemaal niet.
De serieuze gamer gebruikt meestal uberhaupt geen wireless apparaat op de Desktop.
Dat is tegenwoordig toch wat anders, ik maak er zelf nog geen gebruik van, maar wireless is tegenwoordig echt wel een stuk beter dan 15 jaar geleden.
Ligt er ook maar net aan wat je speelt, deze muis lijkt wat meer gericht op de MMO gamer met z'n 6 duimknoppen.

[Reactie gewijzigd door unfor op 16 september 2019 15:23]

Oh beter is het zeker, maar zelfs Logitech Lightspeed, wat "de" oplossing zou moeten zijn, heeft nog steeds meer latency dan een bedraad toestenbord. Als je echt een serieuze gamer bent (lees, pro) dan ga je echt 100% voor bedraad want elke ms latency is dan te veel.
Ik ben heel zeker geen pro gamer. Maar een draad aan uw muis kan ook soms storen.
Het menselijke lichaam heeft ook z'n limiet. Ik heb geen goesting om het op te zoeken, maar we hebben geen super reflexen. Van ogen naar hersenen naar spieren heeft ook z'n tijd nodig.
Linus heeft hier trouwens een leuke video over gemaakt.
https://www.youtube.com/watch?v=orhb7Njj3h8
Een draad kan zeker soms storen, daarom zie je ook dat de koordhouder redelijk populair is, dat zorgt er voor dat je koord niet vast kan komen te zitten en je dus volledige bewegings ruimte hebt..

Wat betreft die test... Het is niet echt de meest accurate of volledige test. Ik zou bijvoorbeeld de storingsgevoeligheid van een muis ook mee willen nemen in het onderzoek, want dat kan onder andere ook effect hebben op de latency.
Maakt zo'n koordhouder echt een substantieel verschil? Ik heb dat nog nooit gezien!
Dit is al lang niet meer het geval. Als je budget rond de 100 euro is voor een nieuwe muis dan zou je gek zijn om de draadloze opties te negeren. En veel mensen gebruiken draadloze headsets, maar daar heb ik zelf niet goede ervaringen mee.
Nu ken ik lightspeed muizen niet,dus kan niet zeggen hoe snel ze zijn. Maar een lege muis is natuurlijk shit tijdens een potje gamen. Wil je dit tegengaan, moet je er weer een powerplay muismat bij kopen en dan is 200 euro best wel een bom geld voor een leuke gaming muis.
Ik vind 100 euro al uitzuigerij. Waar gaat het over. Een muis jongens. Je vindt ze al met top of the line bouwkwaliteit en dito sensor voor 40-50 euro - en daar zit ook al dikke marge op.

De 65 die ik betaalde voor de huidige G502 vond ik al méér dan zat. Doe er eens 15-20 bij omdat het wireless is...

Dit apparaat is veel te duur... en nóg zwaarder dan een G502, en die zit echt al wel op het randje IMO. Genoeg redenen dus om ver bij wireless weg te blijven voor mij...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 16 september 2019 16:11]

Wat betreft qualiteit vraag ik me dat ook af. Maar ik wilde graag de Roccat Tyon, omdat die knoppen op goede plaatsen heeft. Ik vraag me vaak af waarom andere merken nooit knoppen links boven hebben, naast de rechtermuisknop. Dat is voor mij een ideale positie, naast natuurlijk linksboven. Knoppen aan de zijkant van de muis, bij je duim, vind ik in de praktijk minder handig, omdat je ze minder makkelijk snel kan indrukken zonder de muis te verschuiven, of ligt dat aan mij?
pricewatch: Roccat Tyon Zwart
Alleen heeft het exemplaar dat ik heb wel problemen met sommige knoppen. Maar ik heb hem vanwege de indeling.
Zit gewoon een status lichtje op die al 10 uur vantevoren gaat branden dat je hem moet opladen. In dit geval zou dat een AA batterij zijn die makkelijk te vervangen is, en in andere gevallen is dit opladen via USB. Via USB opladen is ook geen probleem, dan heb je gewoon voor een uurtje of twee even een bedrade muis. Na opladen kan ik met redelijk zwaar gebruik gewoon 2 weken door met mijn G Pro wireless.

Voor ~100 euro heb je een ervaring die naar mijn zeggen veel fijner is dan bedraad. Af en toe opladen raak je gewend aan, net als je telefoon opladen of de auto stekkeren.
Deze serieuze gamer anders wel hoor.

Maar goed, zo wordt ik ook vaak vreemd aangekeken dat ik voor sommige gamers een controller gebruikt. Ik weet niet waar dit soort uitdrukkingen vandaan komen. Net als "alleen een echte fan..." wat de laatste tijd erg populair is.

Anyway, ik gebruik een MX Master 2S en game er prima mee. Ik speel vooral FPS, maar ook andere games.
Het heeft allebij zijn voor en nadelen. Ik heb beiden gehad in de vorm van een G Pro Wireless en een G305. Ik had een lithium AA in mijn G305 en die ging 4 maanden mee onder zwaar gebruik. Je hoeft je dus eigenlijk nooit zorgen te maken over een lege batterij. Een nadeel is weer dat een AA batterij best wat weegt (al lijkt me dat niet echt een probleem in deze muis die lijkt te zijn gericht op MMOs en ook zonder batterij nog 100g+ zou wegen) en dat de muis een batterij deur moet hebben. Bij de G305 zorgt dit in mijn optiek voor een erg goedkoop aanvoelende muis (kraakt regelmatig).

Daarnaast vermoed ik dat het inbouwen van een batterij de muis duurder zou maken. Ze zouden in dat geval waarschijnlijk inderdaad ook wel powerplay inbouwen en dat is dan de 4e muis op rij die 150 euro moet kosten.

Ik kan dus op zich de keuze van Logitech in dit geval wel begrijpen.

[Reactie gewijzigd door Arjen91 op 16 september 2019 15:42]

Afgezien van het feit dat ze niet oplaadbaar en erg prijzig zijn, kan je altijd kijken naar li-ion AA batterijen. Deze worden gebruikt op plekken waar batterijen lang in leven moeten blijven, zonder langzaam leeg te lopen. (denk aan rookmelders en domotica)
Dit type batterij weegt nagenoeg niks en zou dus een optie kunnen zijn als elke gram telt.
gewoon een ikea oplaadbare batterij setje kopen en je bespaard 87 euro, ofwel een paar games in de steamsale of een voorraadje pils, eens per maand ( 240/8uur= 30 dagen )
Helaas niet compatible met de PowerPlay muismat :'(
Hoezo niet compatible, hij zal er toch zeker zo goed op werken als op andere muismatten...
Technisch gezien is het niet de bedoeling dat er niet compatible elektronische apparatuur op de muismat ligt }>
Dit vind ik inderdaad een gemiste kans van ze, dat zou echt perfect passen voor dit segment.
Als je dat wilt, koop je toch de G903 of de G703?
Beiden Lightspeed en Powerplay muizen geschikt voor gamers.
Draadloze muis voor gamers, noem mij maar ouderwets maar ik blijf voor bedraad. Naar mijn ervaring links- of rechtsom altijd gezeik met batterijen/draadloos. :) Kwa design +1.
Dan heb je geen recente ervaringen met draadloze muizen. Die Lightspeed muizen van Logitech werken alsof ze bedraad zijn. Geen lag te merken. Ik heb een G603 die al bijna een jaar werkt op 2 batterijen, dus dat is ook niet echt een probleem te noemen.

[Reactie gewijzigd door Bart ® op 16 september 2019 15:08]

Ik deel je mening. Hier ook verschillende ( gehad ) Nu een G305 ( heb kleine handen ) en is echt een prima muis. Geen verschil te ontdekken met bedraad..
PowerPlay was voor mij hier de oplossing voor. Helaas ondersteunt deze muis dat niet anders was dit een mogelijke opvolger voor mijn g903.
Als je eenmaal draadloos gaat (zonder de door jou genoemde mogelijke problemen) dan ga je nooit meer terug.
Een leuke test van linus m.b.t. draadloze muizen voor gamen.

Zelf heb ik een G403 en draadloos is echt een uitkomst qua gamen, geen geklooi meer met een bungie, en af en toe tijdens wat browsen knal ik de kabel erin die achter m'n scherm ligt. Op grote toernooien zie je ook steeds meer gamers met draadloze muizen, sommige beweren zelfs dat de latency van een draadloze soms lager is dan een bedrade muis.
Ik heb juist altijd gezeur met bedraad, die draad blijft altijd wel ergens achter hangen op het verkeerde moment.
De muis gebruikt een enkele AA-batterij
Ik heb zelf nooit een draadloze muis gehad dus misschien lees ik dit verkeerd, maar dit betekent toch dat de muis niet kan worden opgeladen?

Ik dacht dat we het tijdperk van batterijen kopen voor PC hardware voorbij waren.
Een oplaadbare AA batterij gewoon? Ik heb zelf ook Logitech muizen (al jaren) en die dingen gaan zo een jaar of langer op een enkele AA batterij.
Niet de gaming muizen die door de meer geavanceerde sensor fors meer stroom eten. De G703 Doet ongeveer 24 tot 36 uur gemiddeld bij een enkele accu charge bij mij.
Waarom doet mijn G603 gaming muis dan 500 uur op 2 AA batterijen?
Andere sensor. De G603 gebruikt de Hero sensor en de G703 de PMW3366 sensor. De PMW3366 sensor wordt als 1 van de beste muis sensoren voor gaming gezien. De Hero sensor is hierop gebasseerd maar minder accuraat en verbruikt daarom ook heel wat minder stroom. Daarnaast heeft de G603 geen RGB, niet dat met RGB uti de 500 uur gehaald wordt hoor.
Je mist wel de 10% extra game performance als je geen RGB gebruikt :+
uiteraard!

maar alles met elkaar syncen voor die blade runner look vind ik zeker niet verkeerd :D
Ik heb de G603 sinds maart 2018. Hij werkt nog steeds op de bijgeleverde batterijen.
Accu en batterijen zijn niet 1 op 1 te vergelijken denk ik. Ik heb vroeger de G602 gehad op batterijen en die gingen echt een eeuwigheid mee (ik denk ~2 keer per jaar de batterijen vervangen). Daarna een MX Master met accu en die moet ik toch haast elke week wel een keer opladen.
Klopt ook, Maar er zit in dit geval ook verschillen tussen de sensoren.
uhh, heb zelf verschillende Logitech Performance MX muizen, allemaal oplaadbaar, allemaal na een paar maanden dat je blij mag zijn als die het de hele dag uithouden. Maargoed, je kunt de batterij gewoon vervangen met een andere oplaadbare batterij zodat die dan weer lang mee gaat, want degene die er meegeleverd wordt is 1,2v en 180mA..
Batterijduur bij mijn logitech g pro op 1 aa is zeer goed te noemen. Ben aan het tweede batterijtje bezig dit jaar. Ik heb liever een muis waar een aa in gaat dan 1 met een propietary battery pack die die na 2 a 3 jaar bij het vuilnis kan.
Volgens mij hebben we al heel wat jaren oplaadbare AA batterijen. ;)
Even batterijtje wisselen en de oude in de lader stoppen, zo vervelend is dat niet.
Vervelender is het als je accu leeg is en je hebt geen reserve.
Klopt, tegenwoordig hebben we oplaadbare batterijen. Revolutionair
Ik juich het juist toe.
Logitech heeft lang (en nog ?) in een tijdperk geleefd dat ze gewoon blindweg alles met oplaadbare accu's gingen maken. Een oplaadbare accu voor een toestel dat een jaar of langer op 1 of 2 AA batterijtjes kan werken, vind ik gewoon complete onzin. Temeer daar je die accu's dan wél vaak wekelijks of zo moest opladen. Dit zag je bvb zeer goed bij hun Harmony afstandsbedieningen, maar even zeer bij muizen en toetsenborden.

EDIT: en zoals hierboven aangegeven kan je ook nog altijd oplaadbare batterijen gebruiken, en heb je dus maximale flexibiliteit.

[Reactie gewijzigd door Twixie op 16 september 2019 16:22]

Wat is het verschil dan tussen Bluetooth en LightSpeed? Is LightSpeed veel beter? Minder inputlag? :?
Lightspeed heeft inderdaad een inputlag die vergelijkbaar is met bedrade muizen.
maar ik las dat zelfs met kabels meeste muizen rond 10ms inputlag hebben, en logitech beweert dat LightSpeed maar 1ms inputlag heeft... hoe kan het nou sneller zijn dan bedraad?
Omdat Logitech de hele keten van usb dongle tot sensor heeft geoptimaliseerd voor wireless gebruik.

Maakt ook niet uit hoe; er zijn diverse reviews te vinden waaruit blijkt dat het waar is: Hun wireless muizen zijn sneller dan vele bedraade muizen, of even hoog als hun eigen vergelijkbare muizen aan een draadje.

Enkel van toepassing op de GAMING muizen van Logitech (beginnen met een G meestal); de kantoor muizen zoals de MX Master gebruiken compleet andere technologie met andere prioriteiten.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 16 september 2019 15:36]

De latency is even hoog als via een kabeltje. LinusTechTips heeft daar onlangs nog een filmpje over gemaakt.
De G604 bevat geen verlichting, wat waarschijnlijk zal helpen met de batterijuur van het apparaat.
Daar wordt ik blij van. Op de (Logitech) muis die ik nu heb kan ik de lampjes niet uit zetten. De muis is de hele dag kermis aan het spelen, en dat staat niet al te best in een professionele setting. Ik kan geen software vinden om er iets aan te veranderen, niks is compatible met mijn muis.
Ik was stomverbaasd dat een dure muis van een A-merk zo verkocht wordt. Op de gamers-muizen die ik gebruik is dat nooit een probleem geweest.
De muis weegt inclusief batterij zo'n 135 gram.
Ik wil geen draadloze muis omdat je dan de hele dag zo'n gewicht rond aan het duwen bent. Voor een professionele IT'er ligt RSI altijd op de loer, en voor de gamers al helemaal.
Je kunt die verlichting gewoon uitschakelen in de Logitech software...
Niet onder Linux. Logitech levert die software alleen voor Windows en Mac, en heeft voor zover ik weet de specificaties van het gebruikte protocol ook niet gepubliceerd.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 16 september 2019 15:04]

Stel de muis in op een Windows-pc, sla het profiel op in de muis, en klaar.
Even je muis aansluiten op een Windows PC en het licht uitzetten. Bij veel Logitech muizen kun je de instelling wegschrijven in het geheugen van de muis en blijft het licht dan altijd uit.
RSI en het gewicht van de muis zijn totaal niet gerelateerd aan elkaar.
Het gaat meer om de lichaamshouding, stand/hoek van de arm t.o.v. het buro etc.
Bovendien is láng niet iedereen vatbaar voor RSI.
RSI en het gewicht van de muis zijn totaal niet gerelateerd aan elkaar.
Het gaat meer om de lichaamshouding, stand/hoek van de arm t.o.v. het buro etc.
Bovendien is láng niet iedereen vatbaar voor RSI.
Bij een zwaardere muis heb je meer kracht nodig. Ik zeg niet dat je van een zware muis RSI krijgt, maar volgens mij vergroot je het risico wel degelijk.
Dit ziet er redelijk uit als een vervanging voor mijn G600. Ik snap alleen nog steeds niet waarom ze de derde top mouse button volledig hebben gedropt. Ik vond dat juist ideaal voor m'n pink. Iedere vinger een knop of knoppen. Duim: thumbbuttons. Wijsvinger: linker muisknop. Middelvinger: Scrollwiel, Ringvinger: rechter muisknop en dan ook dus nog de laaste knop voor je pink.
Ja vind ik ook altijd zo achterlijk: Liggen er vier vingers op je muis, heeft dat ding maar twee knoppen... wie ontwerpt zoiets.
De meeste mensen hebben volgens mij toch echt maar 3 vingers boven op de muis liggen en de duim en de pink zitten beide aan de zijkant. Althans, als ik om me heen kijk, zie ik iedereen zijn muis zo vasthouden.
Ik heb nog nooit iemand met 3 vingers bovenop hun muis gezien om heel eerlijk te zijn... Altijd alleen wijs en middelvinger en de rest ligt er naast (dus maar 2).
Dit, bij een snelle glance hier op kantoor waar tegen de 30 man in een ruimte zitten zie ik overal maar 2 vingers op een muis liggen.
Denk dat je eens moet rondvragen bij de professionele gamers, of in ieder geval mensen die competitief gamen. Ook voor kantoorwerk lijkt het me onmisbaar, maar goed, ik ben ook niet anders gewend dan met 3 vingers.

Hier een vergelijkbaar onderzoek gedaan, maar ongeveer de helft van de ondervraagden gebruikt 3 vingers.
Dus bij jou op kantoor houden ze hem niet zo vast?

https://fscomps.fotosearc...is-clipart__u17510810.jpg

Als ik op Google ook op afbeeldingen zoek kom ik alleen maar dat tegen namelijk en ik heb echt werkelijk waar nog nooit iemand gezien met 3 vingers bovenop de muis.

Ben (helaas) oud genoeg om genoeg mensen te hebben zien gamen waarvan ook professionele gamers en ook die heb ik nog nooit anders zien gamen.

[Reactie gewijzigd door Brummetje op 16 september 2019 15:37]

Het wisselt. Over het algemeen zijn het hier ongeveer de helft van de power-users (bijvoorbeeld developers, beheerders) die 3 vingers gebruiken, wijs- en ringvinger voor de knoppen en middelvinger voor het scrollwiel. De andere gebruikers (bijvoorbeeld sales, callcenter) gebruiken er over het algemeen maar twee.
En wat is de gemiddelde leeftijd? Misschien zit hem daar het verschil?
Grofweg 25-40 jaar.

Interessante materie overigens. Er zou best een verband kunnen zijn met de leeftijd, want de eerste generaties muizen hadden dat scrollwiel niet. Als je dat gewend bent geraakt en pas later muizen hebt gebruikt met een scrollwiel en de houding niet aangepast gebruik je nu nog steeds 2 vingers. Als je altijd muizen hebt gebruikt met een scrollwiel ben je dat misschien jezelf vanaf het begin gaan aanwennen met 3 vingers.

Even opgezocht, de muis is uitgevonden in 1968, het scrollwiel in 1995.
Ben zelf 32 dus tegen de tijd dat ik gebruik maakte van de computer was er uiteraard al een scrollwiel. Zou heel goed kunnen dat het verschil daar in zit.

Beetje het zelfde als de 2 knoppen aan de linkerkant van de muis (vooruit en terug), die waren er in het begin ook niet. Ik ben daar nu echter zo aan gewent dat ik er niet aan moet denken om een muis te gebruiken die dat niet heeft.
ik ben 50 jaar, en gebruik 3 vingers :)
zo muis ik ook. wijsvinger op links, middelvinger op rechts. Na het lezen van Hiotsu's comment, ging dat proberen maar het voelt voor mij erg onnatuurlijk
Dat is omgekeerd hetzelfde hoor. Ik gebruik altijd 3 vingers, maar beide varianten met 2 vingers (wijsvinger voor knop 1 + scrollwiel, en middelvinger voor scrollwiel + knop 2) voelen onlogisch en onnatuurlijk.
Zoiets vermoedde ik al :) Dit neigt een beetje naar de discussie zittend of staand vegen. Daar wil je je eigenlijk ook niet aan wagen
Dat is toch echt apart. Ik heb toch echt permanent mijn middelvinger op de scrollwheel/middlemouse button en ringvinger op rechtsmuisknop. Ik zie dat om me heen ook. Misschien komt dit omdat ik nog heel veel met de muis werkte in de tijd dat er muizen waren met 3 mousebuttons en geen scrollwheel.
Das dus het achterlijke: Doordat ons jarenlang alleen maar tweeknoppige muizen zijn opgedrongen hebben veel mensen nu hun ringvinger en pink náást de muis en die vingers zijn elkaar een beetje aan het verdrukken daar, omdat er maar 1 nodig is en die andere voelt als een onbedoelt vergroeisel die wacht op amputatie. Dit terwijl de middelvinger dubbel werk moet doen door het scrollen af te wisselen met het rechtsklikken.

God verhoede dat er ergonomische invoerapparaten worden ontwikkeld, aangepast aan menselijke handen, ipv andersom.

[Reactie gewijzigd door paltenburg op 16 september 2019 15:57]

Draadloos en 'voor gamers' het zal nooit in mij straatje passen. ik blijf latency ervaren met alle draadloze muizen.
Behalve draadloze muizen op pootjes die zijn nog altijd te snel voor mij maar niet voor mijn vallen.
Het lijkt me sterk dat je alle nieuwe generatie draadloze muizen hebt getest. Het is gewoon een feit dat ze zelfs sneller zijn dan bepaalde bedrade modellen.

En dan is dan zelfs info uit 2016, het is een veelvoorkomende misvatting dat draadloze muizen standaard onder doen. Bovendien zit alles van de bekende merken zo dicht bij elkaar dat de latency te verwaarlozen is t.o.v. de reactiesnelheid van een mens (en nee, dit is niet te vergelijken met 'een mens ziet maar 30fps').

[Reactie gewijzigd door Micha89 op 16 september 2019 18:53]

Dit zou de perfecte muis voor mij zijn als er een draadje aan had gezeten. Ik wil altijd minimaal 4 duimknoppen en het snelle scrollwiel. Mijn G700 heeft dit, maar deze gaf na vele jaren trouwe dienst steeds vaker problemen en ben ik overgestapt naar een G503 Hero, maar die 4e knop mis ik enorm. Hopelijk komt er een bedrade versie van deze muis.
Waarom per se een draadje?

Bij G700 was het wel praktisch dat je hem ook met draadje kon gebruiken, maar die batterijduur was wel vrij dramatisch. Deze "nieuwe" muizen zijn echt heel veel beter qua batterijduur. Mijn G700 ging helaas ook dood naar jaren trouwe dienst, qua button layout was dat echt de perfecte muis voor mij. G602 heeft altijd veel minder goed bevallen (Geen los scrollwheel is sowieso een enorme min)

Mijn G602 is nu ook halfdood (een thumbutton werkt niet, scrollwheel klik de helft van de tijd niet, en nu is de receiver ook 100% kapot sinds een aantal weken), logitech heeft net een pakketje aangemeld bij UPS voor garantieaanvraag, dus ik zit stiekem te hopen dat het deze gaat worden. Mocht het hem niet worden, dan schakel ik misschien alsnog wel een keer over.
Ik heb absoluut geen noodzaak voor een draadloze muis. Hij ligt altijd op de zelfde plek, ik moet hoe dan ook een kabel of usb hub op mijn metalen bureau hebben liggen omdat het signaal niet door het bureau naar de pc er onder gaat en ik heb een enorme hekel aan het moeten vervangen van batterijen als daar geen noodzaak toe is. Met mijn gebruik moet ik iedere een a 2 maanden de batterij vervangen wanneer ik de lightspeed verbinding gebruik, ik wil ook geen trage bluetooth muis en iedere 4 maanden de batterij vervangen. Het gewicht van de batterij is ook een ding, de G700 heeft in mijn geval de batterij er niet eens in om het gewicht te besparen.
Yes, eindelijk een volwaardige vervanger voor mijn G700 muis die mij zeker 8 jaar trouwe dienst heeft bewezen. Ben blij dat ze afstappen van die accu packs. Ik had er eerder last dan plezier van. Telkens weer opladen, terwijl de logitech vx revolution van mijn vrouw nog steeds 3 jaar mee gaat met 2 batterijtjes....

[Reactie gewijzigd door Brawler1986 op 16 september 2019 15:37]

geen linkshandige versie van te krijgen... nog zo'n gemiste kans.
Het aanbod linkshandige muizen is echt om van te huilen... Je mag al blij zijn als je een degelijk symmetrisch modelletje kan vinden met meer wat extra knoppen ;( Ik begrijp dat de afzetmarkt veel kleiner is, maar is er nu echt geen enkele fabrikant die de linkshandige-(gaming)muizenmarkt wil aanboren?

Misschien komt er na de LGBTQXWTFBBQETC eens aandacht voor linkshandigen, kleurenblinden, en nog meer van die fijne 'minderheidsgroepen' :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee