Razer introduceert lichte draadloze Viper Ultimate-muis met accuduur tot 70 uur

Razer heeft een draadloze gamemuis geïntroduceerd. De Razer Viper Ultimate heeft een sensor met gevoeligheid van 20.000 dpi, een gewicht van 74 gram en een accuduur van maximaal 70 uur. De muis is voor 150 euro te koop. Met een extra oplaaddock kost de muis 170 euro.

De muis bevat de Focus+-sensor, die door Razer ontworpen is ontworpen in samenwerking met Pixart, de fabrikant achter veel high-end optische sensoren als de PWM3389 en PWM3360. De sensor heeft een resolutienauwkeurigheid van 99,6 procent, een volgsnelheid van 650 inch per seconde en een gevoeligheid van 20.000dpi. In de praktijk zullen gebruikers weinig verschil merken in vergelijking met de eerder genoemde PWM-sensoren; de verschillen zijn enkel te meten met machines. De sensor heeft daarnaast een maximale acceleratie van 50G en een polling rate van 1000Hz, wat betekent dat de sensor 1000 keer per seconde doorgeeft waar de muis zich begeeft. Volgens Razer kalibreert de sensor zichzelf ook automatisch op verschillende muisoppervlakken, waardoor de lift-off distance consistent blijft.

De Viper Ultimate maakt gebruik van Razers nieuwe draadloze HyperSpeed-technologie, die betere responstijden vergeleken met de concurrentie belooft. De techniek werkt via een 2,4GHz-radiofrequentie, waarbij de verbinding rekening houdt met eventuele andere 2,4GHz-apparaten door wanneer nodig van frequentiekanaal te veranderen.

De muis heeft een gewicht van 74 gram en een accuduur van tot aan 70 uur wanneer de rgb-verlichting is uitgeschakeld. Ter illustratie: de G Pro Wireless van Logitech heeft volgens de fabrikant een accuduur van 48 uur. De Viper Ultimate heeft een tweehandig design, wat wil zeggen dat de muis ook door linkshandigen gebruikt kan worden. De muis bevat optische switches, die voor een betere responstijd moeten zorgen vergeleken met traditionele switches. Daarnaast moeten de optische switches ook onopzettelijke dubbelkliks voorkomen. De switches moeten 70 miljoen kliks meegaan.

De Razer Viper Ultimate heeft afmetingen van 117 bij 78 millimeter, met een hoogte van 38 millimeter. De muis wordt geleverd met een flexibele braided micro-usb-kabel, waarmee de muis kan worden opgeladen. Ook kan de muis bedraad gebruikt worden. De muis is voorzien van ptfe-voeten, ook wel teflon. Dit materiaal moet ervoor zorgen voor relatief weinig weerstand wanneer de muis over een muismat wordt bewogen.

De Viper Ultimate maakt gebruik van de Razer Synapse-software voor het instellen van de verlichting en het programmeren van dpi-instellingen, macro's en de acht programmeerbare knoppen. De verlichtingsprofielen worden opgeslagen op de muis zelf, maar de macro's zijn alleen bruikbaar wanneer de software is geïnstalleerd.

De Razer Viper Ultimate kost 150 euro. Razer verkoopt ook een oplaadstation voor de muis. Deze is los te koop voor 60 euro, of als bundel met een muis voor 170 euro. De muis is per direct te koop.

Update, dinsdag: Razer laat weten dat de adviesprijzen van de muis en het oplaadstation tien euro hoger zijn dan aanvankelijk werd gemeld. De prijzen zijn aangepast.

Razer Viper Ultimate

Door Daan van Monsjou

Redacteur

21-10-2019 • 13:41

78 Linkedin

Reacties (78)

78
77
37
5
0
27
Wijzig sortering
Is een accuduur van 70u dan een verkoopsargument? Ik gebruikte vroeger goedkope muizen waarvan de batterij maanden mee ging. Of verbruiken "gamingmuizen" dan zoveel meer stroom?
Wat een grap. Een accuduur van 70u is net een serieuze domper op het gebruiksgemak. Ik zou er in elk geval met een grote boog omheen lopen, met of zonder LED-verlichting is dat diep triest.
Vooral met zo'n oplaadstation maakt dat toch weinig uit? Mijn draadloze headset houdt het ook geen maanden uit zonder op te laden. En als je zo licht mogelijk wil moet je ook bezuinigen op de accu.
Anoniem: 159816
@Sissors21 oktober 2019 14:03
Constant opladen is funest voor de accu. En als je accu al zo slecht is dat je net 70 uur haalt dan wordt het al snel hopeloos.
Ik vraag me af wanneer dit soort misvattingen over accu's ophouden met bestaan. Er blijft hardnekkig allerlei dingen beweerd worden over accu's, maar aan het uiteindelijke doel is gewoon een product waar je niet over na wil hoeven denken. Het is zonde om je tijd te verspillen aan het denken over oplaadgedrag, als je niet verder wil gaan dan zogenaamd 'niet constant opladen'. Een diepe ontlading is bijvoorbeeld veel slechter.

Als je echt je accu wil sparen, moet je dingen gaan doen die veel te veel moeite kosten (minder ver op- en ontladen bijvoorbeeld)

Wat dit soort producten zou sieren, is als de accu vervangbaar is. Dan kun je naar hartelust -laden en ontladen, en wanneer de accu te slecht wordt gewoon vervangen.
Anoniem: 159816
@WCA21 oktober 2019 16:39
Dat zeg ik toch: constant opladen = constant aftoppen tot 100%. Dat is enorm slecht voor een accu. Je kan beter vaker opladen tot 75-80%.
Wie doet dat nou daadwerkelijk? Zoveel moeite voor een paar weken langere totale levensduur...


In theorie is het inderdaad beter, maar de moeite staat niet in verhouding met de winst
Dat vindt ik dan ook zo fijn aan de Logitech G305. Die draait gewoon op een AA batterij. Ik stop er zelf een oplaadbare Eneloop Pro in en laad hem elke 2 maanden een keer op. Mocht die batterij slecht worden, koop ik gewoon een nieuw setje.
En mocht die tijdens het spelen toch aangeven bijna leeg te zijn (wat die al bij 30% doet) dan kun je tussen 2 matches door ff snel een AA erin gooien en zonder zorgen verder.

Dat heeft wat mij betreft sterk de voorkeur over proprietary accu's, zeker als ze niet vervangbaar zijn.

[Reactie gewijzigd door Burning op 21 oktober 2019 21:30]

Ik heb een G602 gehad die hetzelfde had die ging ook eeuwig mee op twee AA batterijen. Maar vond ik wel aan de zware kant ten opzichte van de Deathadder die ik nu heb

Ik denk dat het niet veel uitmaakt niemand gebruikt zijn mij 70 uur aan een stuk. Dus kun je hem rustig even wegzetten om op te laden. Dan heb je wel het gemak van een lichte draadloze muis. Wat voor mij voordeel zou hebben.
Een zware muis is niet perse iets wat met AA batterijen te maken heeft.
De G305 weegt 99 gram en is met een AA naar AAA adapter zelfs nog lichter te maken. Dat gezegd is het ook gewoon een kleinere muis dan de G602 of Deathadder. Dat formaat moet je maar net fijn in de hand liggen. Nou is 99 gram niet super ligt vergeleken met sommige andere modellen maar vergeleken met de 130 gram G602 toch wel behoorlijk. Mensen doen ook vanalles om het gewicht te besparen. Er zijn zelfs mods waarbij mensen een knoopcel gebruiken om het gewicht helemaal naar beneden te krijgen naar 69 gram. Met die batterij houd de muis het toch nog 35 uur uit, best indrukwekkend.

Dat gezegd zie ik de 70 uur ook zeker niet als een probleem. Ik neem aan dat niemand 70 uur non stop zit te gamen zonder pauze, want dat is eigenlijk het enige scenario waarbij de muis het niet uit zou houden.

[Reactie gewijzigd door Burning op 22 oktober 2019 22:52]

Constant opladen is funest voor de accu. En als je accu al zo slecht is dat je net 70 uur haalt dan wordt het al snel hopeloos.
Een behoorlijke charging controller voor Lithium-ionbatterijen (zoals heel goed in deze muis kan zitten, die chipjes zijn tegenwoordig goedkoop zat) laadt de batterij niet continu op.
En de accu's in de meeste moderne smartphones halen de 70 uur lang niet, zijn die ook hopeloos?
Anoniem: 159816
@Brousant21 oktober 2019 16:36
Het gaat meer om het aantal cycles dan de lengte van de acculading. Opladen tot 100% is niet goed. Kleine laadsessies zijn wel goed, maar je wilt niet boven de 75%-80% uitkomen qua opladen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 159816 op 21 oktober 2019 16:38]

Het gaat meer om het aantal cycles dan de lengte van de acculading. Opladen tot 100% is niet goed. Kleine laadsessies zijn wel goed, maar je wilt niet boven de 75%-80% uitkomen qua opladen.
Zo'n controller beëindigt ook met laden wanneer de laadstroom, in de constante-spanningfase, is gedaald tot een zeker percentage van de nominale laadstroom, dus er is geen sprake van overladen.
En nogmaals, waarom zou dat regime bij smartphones geen probleem zijn en bij een muis plotseling wel?
Anoniem: 159816
@Brousant21 oktober 2019 17:13
Dit bij smartphones ook een probleem.
Die muis zal niet constant 70 uur aanstaan, maar 70 uur gebruikstijd hebben lijkt me?
Je moet de accuduur van een gaming muis ook niet vergelijken met een muis die bijv. is gemaakt voor simpel desktop werk èn draadloos is. Zelfs als je deze muis vergelijkt met de nieuwe MX Master 3 van Logitech zijn er een aantal verschillen: allereerst heeft deze muis een optische sensor heeft die vele malen preciezer en sneller is. Wordt er niet gebruik gemaakt van een simpele 'bluetooth' verbinding of 'uniyfying dongle van logitech die op 125 hz scanned' maar is de polling rate van deze muis en de draadloze verbinding 1000 hz. Vergelijkbaar met bedrade-gaming muizen. Bij deze muis zit een dock waar je hem 'inklikt' en binnen 10 minuten heb je 5 uur aan gebruik erbij. RGB is een extra, die je rustig kunt uitzetten en dan bij deze muis, in tegenstelling tot de G-Pro Wireless, niet ziet dat deze muis RGB verlichting heeft. Vergelijken we deze muis met het huidige draadloze top-model op de markt, namelijk: de G-Pro Wireless, heeft deze optische switches waardoor dubbelclick issues / debounce algoritmes die over tijd voor problemen kunnen zorgen aldus Razer geen issue moeten zijn of gaan worden. Daarnaast is deze muis, maar 5 gram zwaarder dan de 2 maanden geleden uitgebrachte bedrade variant van de Viper. Al met al is dit in de gaming wereld een muis die nu al geprezen wordt, althans: de eerste reviews zijn erg positief.

Ik snap dat als je puur en alleen naar batterij duur kijkt, dit wellicht als een middenmoot kan lijken, maar dan heb je het gehele plaatje - in mijn optiek - niet in je hoofd, vandaar deze uitleg.

Zelf houd ik het vooralsnog bij m'n Model O-, batterijen - zoals je zeer goed aangeeft - zullen inderdaad over tijd slijten en daar ben ik na wat eerdere missers zelf ook wel klaar mee. Voor de rest, prima muis. Volgens sommigen zelfs het huidige top-model op de markt qua (draadloze) gaming muizen.
Valt echt reuze mee, heb zelf de g pro wireless en die gaat dus 60 uur mee, dus na een week of 2 gaat er een lampje knipperen dat het weer even tijd is om op te laden, dan plug je hem in terwijl je wegloopt of wat basic browsen aan het doen bent, en met een uurtje of twee kun je weer een week of twee zonder kabel.
Met een sensor die geschikt is voor competitive shooters (goede tracking, en het belangrijkste: geen smoothing of spinouts bij het snel swipen van de muis) is de batterij duur normaliter echt vreselijk geweest in muizen. Was dat niet het geval dan woog de muis al gauw 150+ gram. Niet bepaald ideaal voor de doelgroep.

Daar is pas verandering in gekomen met Logitech's G Pro Wireless (60 uur, 80 gram gewicht). Deze gooit daar nog eens 10 uur bovenop, met per 10 minuten opladen ongeveer 5 uur speeltijd en alsnog een fijn laag gewicht.

Behalve het feit dat hij veel en veel te duur is in Europa is dit juist een zeer sterk product.

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 23 oktober 2019 17:01]

De verlichting verbruikt nogal wat stroom i.v.m. de rest van de muis.
De verlichting verbruikt nogal wat stroom i.v.m. de rest van de muis.
Maar die moet juist uit staan om de 70 uur te halen.
uit het artikel
De muis heeft een gewicht van 74 gram en een accuduur van tot aan 70 uur wanneer de rgb-verlichting is uitgeschakeld.
En dan is er ook dit.
Bijna elke gaming muis die ik heb gehad, heeft een VEEL slechtere batterij levensduur in vergelijking met non-gaming muizen. Het zit dus ook volgens mij aan de polling rate van een wireless gaming mouse, die vele malen meer per seconde een update doorstuurt van de muispositie.

Allesinds, vind 70 uur ook niet zo heel indrukwekkend. Ik heb wireless genomen om een cleanere desk te hebben, maar ik laat mijn oplaad kabel toch altijd op bureau staan omdat die gaming muizen toch meteen weer plat zijn.
Daarnaast ken je de pc verder weg zetten mits je de langere monitor kabel netjes verwerkt op of achter de plinten.
Die non-gaming muizen zijn dan ook niet geschikt voor bijvoorbeeld competitive CSGO/Overwatch, wat de doelgroep is van deze muis.

Bijna elke draadloze muis is of extreem zwaar, of heeft een zeer slechte sensor of heeft gewoonweg merkbare input lag en helaas vaak zelfs nog een combinatie van dit alles.

De G Pro Wireless en deze Viper zijn hier compleet vrij van.

Soms heb ik het gevoel dat we weer aan het bespreken zijn of het nou wel echt de moeite is om extra te betalen voor 120+ herz in tegenstelling tot 60. Hier geld namelijk hetzelfde: Deze producten zijn niet interessant voor iedereen, maar er is een zeer grote groep mensen die extreem blij is ermee (en met goede redenen).

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 23 oktober 2019 17:04]

Draadloze gaming muizen sturen gebruikelijk 1000x per seconde de status voor zo laag mogelijke latency, veel meer dan bijv kantoormuizen die juist gemaakt zijn voor lange accuduur
De Logitech G305* van 40 euro heeft ook een sensor met een pollingrate van 1000hz, maar wel met een batterijduur van 250 uur. Is wel iets zwaarder maar dan nog, lijkt me niet dat dat aan de pollingrate ligt dus dat de batterijduur van de Razer zo weinig is.

[Reactie gewijzigd door Remcom00 op 21 oktober 2019 18:06]

De G500 is een bedraade muis of word ik nu gek
Oeps sorry, bedoel de 305 :+
Voornamelijk ook de RGB die op de muis zit. Soms kan het uren verschil hebben als je de lichten aan hebt tegenover uit.
Het is 70 uur zonder RGB.
Met RGB is het dus massaal minder lol
Ik snap het ook niet. Neem nou de Logitech G305. Iets zwaarder (99 gram), geen RGB maar hij kost maar 40 euro, er zit een enorm goede sensor in en de batterijduur is maar liefst 250 uur. Ik ben persoonlijk van een Logitech G500 naar een Razer Mamba gegaan, was tevreden met beiden dus ik ben ook geen Logitech fanboy of iets dergelijks. Iemand enig idee waarom de batterijduur van deze Razer dan zo matig is? Scheelt wel ongeveer 20 gram met de Logitech, maar dan nog.
Iemand enig idee waarom de batterijduur van deze Razer dan zo matig is? Scheelt wel ongeveer 20 gram met de Logitech, maar dan nog.
andere batterij?
Naast de rgb-leds is ook 1000x per seconde doorgeven waar de muis is vrij kostbaar voor je stroombudget. Ik heb zelf een Logitech G305, die is zonder die nutteloze leds en heeft naast een 'game modus' ook een 'duurzaamheidsmodus'. Ik gebruik alleen dat laatste en dat werkt voor de paar games die ik speel prima.

Logitech geeft op dat hij in de game-modus 250 uur mee kan en de duurzame modus 9 maanden.
Dat laatste is nog vrij kort, want hij doet het nog steeds op de in augustus 2018 meegeleverde :)

Maar vziw zit verschil voor dat verbruik in de precisie en daarmee dus hoe vaak ie moet communiceren.

[Reactie gewijzigd door ACM op 21 oktober 2019 13:54]

Ik merk toch echt wel significant verschil tussen de 125Hz- en 1000Hz-stand, ook qua sensorprestaties scheelt dit behoorlijk. Voor een potje Anno laat ik hem vaak op 125Hz staan, maar voor Quake / Unreal Tournament schakel ik altijd om naar 1000Hz. Heb een G305 in m'n laptoptas zitten, daarbij moet het helaas softwarematig. Thuis gebruik ik een G603, die heeft een schakelaartje aan de onderkant zitten.
Als ik moet gokken is de polling rate van deze muis een aantal maal hoger dan de goedkope muizen die jij vroeger kocht. Over het algemeen doet deze muis heel wat meer dingen per moment dan de gemiddelde office muis of goedkopere game muis.

Wat dat betreft is dit een hele prima muis los van het feit dat het een draadloze muis is. Ik heb zelf sinds kort ook liever draadloos voor gamen dan bedraad, snelle bewegingen voelen toch net ff wat vrijer aan omdat er geen kabel aan zit. Ik gebruik nu de Logitech G903, maar deze van Razer heeft toch wat betere specs, en heb hiervoor veel Razer muizen gebruikt (Deathadder) dus ben benieuwd om eem een keer te proberen.

Het feit dat je eem dan om de 70 uur moet herladen zal denk ik niet zo'n probleem zijn, gewoon af en toe in die lader hangen. Of wanneer het leeg is kan je het aan de kabel gebruiken totdat ie weer vol is, mocht je eem vergeten op te laden.
De pricizie en latency is waar het grootste verbruik in zit. Gaming muizen zijn voor gamers en moeten geen motion lag hebben en dezelfde latency halen als met draad. Vandaar hoog stroom verbuik.
Is een accuduur van 70u dan een verkoopsargument? Ik gebruikte vroeger goedkope muizen waarvan de batterij maanden mee ging. Of verbruiken "gamingmuizen" dan zoveel meer stroom?
Draadloze gamingmuizen mogen geen enkele vertraging hebben wat invloed heeft op de prestaties tijdens het gamen. De verversing is daarom hoger.

Hogere verversing betekend meer data betekend meer verbruik. Dit soort muizen zijn niet te vergelijken met Logitech muizen die een half jaar meegaan.
Ik denk niet per se meer stroom, maar minder accu. Natuurkundig gezien wil je een muis hebben die licht is. Als je een arm hebt die iets van punt A naar B zo snel mogelijk, zo precies mogelijk moet verplaatsen, dan zijn gewicht en stijfheid cruciaal. Nou gaat het om je eigen arm en de muis. De stijfheid van je arm, daar kun je denk ik weinig aan doen, maar aan de gewicht van de muis wel. Minder gewicht is minder accu is dus een lagere accuduur. Een accuduur van 70 uur is dus een verkoopargument. Ik heb ook een relatief lichte muis en moet (vind ik) vrij vaak laden, wat niet handig is.
Voor een gaming muis is dat inderdaad wel een verkoop argument. Zeker wanneer de nadruk ligt op lichtgewicht. Dan kan je er namelijk niet zomaar een AA battery in doen aangezien die flink wat wegen. De enige gaming muis met ingebouwde accu die langer meegaat is volgens mij de G903 hero met 140 uur. Maar die weegt dan ook ruim 100g.

Edit: ah ik zie dat ik de 4e ben. volgende keer moet ik wat minder lang een reactie open laten staan ;')

[Reactie gewijzigd door Arjen91 op 21 oktober 2019 14:16]

Sterker nog.. ik geef de voorkeur voor muis met draad. Kost 12 euro.
Nooit een accu leeg!

Alleen moet je er steeds harder naar zoeken tegenwoordig.
Alleen moet je er steeds harder naar zoeken tegenwoordig.
Hoezo, die draad zorgt er toch voor dat hij nooit ver van je pc vandaan raakt?
[...]
Hoezo, die draad zorgt er toch voor dat hij nooit ver van je pc vandaan raakt?
_/-\o_
Ik heb een cad muis en deze is ook meer precies dan een normale muis, maar minder precies dan een gaming muis. Ook vrij licht met een 500mAh accu. Deze gaat een maand of 2 a 3 mee, vrij kort dus. Als hij aangeeft dat hij bijna leeg is even de kabel een nacht (ligt ernaast) en hij gaat weer een tijd mee. Hij werk ook met de kabel aangesloten (nog preciezer zelfs) maar dat werkt irritant met een dikke kabel en lichte muis.....
Dat is een lang weekend gamen zonder zorgen! }:O
Ja, vergeleken met een goedkope "standaard" draadloze muis die misschien een paar honderd tot 1000dpi heeft, is deze muis vele malen nauwkeuriger/gevoeliger met 20.000dpi en dat kost een hoop meer energie...
De sensoren in dit soort muizen zijn lightyears verder dan wat je in dagelijkse productivity muizen vindt. 16000dpi in vergelijking met bijvoorbeeld 4000dpi in DE productivity muis van Logitech. Zijn nog veel meer factoren zoals acceleratie etc.OPtisch vs laser is ook nog een factor.

De verbinding gaa tniet via alledaags bluetooth maar met een eigen radio variant vergelijkbaar met het Logitech Lightspeed systeem. Dit is in sommige gevallen zelfs sneller dan bedraad. Heeft een 1000hz polling rate etc.
Die goedkope muizen wegen dan ook wel veel natuurlijk(door de batterij), dat is juist het argument bij deze muis.

Gewicht is ook de reden waarom ik niet zo gek ben op draadloze muizen.
Dit is toch wel een flinke concurrent voor de gpro wireless. Prijs tussen die twee maakt eigenlijk niet zoveel uit maar met deze wireless viper heb je wel betere grip dankzij die zijkanten. De gpro wireless is wel iets hoger maar zelf merk ik daar niet veel van.

Wireless muizen beginnen nu wel meer en meer serieus te worden in esports. Als je kijkt in CS:GO zie je toch al aardig was pro's die met de gpro wireless spelen. Ben wel benieuwd hoeveel pro's er de overstap gaan maken naar deze Viper wireless.
hoe meten ze die accuduur eigenlijk? is dat 70 uur terwijl de muis constant beweegt (70 uur gamen dus), of is dat 70 uur terwijl hij stil in een hoekje staat (dat zou toch echt funest zijn). Of is dat tijdens een beetje normaal kantoor gebruik met 70 uur (ook dat is dan flink laag). Maar voor 70 uur terwijl je aan het gamen bent lijkt het me prima (zolang hij dus niet leeg loopt terwijl ie vrijwel niks doet).
Ik vraag mij af of het nog zin heeft om zulke dpi's tot 20.000 te gebruiken in games? Misschien voor 8K resolutie? In ieder geval vind ik het goed dat je zowel draad als draadloos kan gebruiken. Zelf ben ik al 6 jaar lang (2013) met zeer tevredenheid gebruiker van de Razer Ouroboros deze muis is 8200 dpi en kan zowel bedraad als draadloos gebruikt worden. Ik lees op Hardware.info vaak van gebruikers dat Razer snel kapot gaat, maar hier inmiddels 6 jaar gebruiker

Bij mijn Razer kan je in hoogte instellen en in de breedte en heeft vleugels aan de zijkanten. Deze nieuwe muis kan dat weer niet
Jawel hoor, 3440x1440, is nog geen eens 4k. Ik game met een dpi van 9000. Echt een high dpi speler hier. En hoe zwaarder de muis, dan wil ik nog weleens omhoog gaan.

[Reactie gewijzigd door Lootbox op 12 november 2019 11:34]

Mocht je intresse hebben in deze muis dan heeft Reddit gebruiker /u/tailslol echt een hele uitgebreide review geschreven.op /r/mousereview.
Mijn Rapoo muis werkt ook gewoon prima hoor :) Ik heb geen muis nodig van 159 euro om een spelletje te spelen.
Nou mooi.

Ik heb ook geen lamborghini nodig. Maar als ik het kon betalen dan zou ik hem zeker kopen.
Nou mooi.

Maar als ik een Lamborghini zou kunnen betalen, zou ik hem nog niet kopen. Of elke andere auto boven de €50.000 (m.u.v. Tesla). Ik besteed mijn 'Lamborghini-geld' dan liever aan nuttiger dingen dan een racewagen.
Behalve als je wilt gaan racen denk ik, want dan wil je toch echt wel zo snel mogelijk. Daarom slaat deze vergelijking natuurlijk als een tang op een varken.

Vliegenier04 speelt geen games op ESL/International etc. niveau en is daarom blijkbaar geen muis nodig die hier voor gemaakt zijn.

Ook rijden we niet wekelijks met de F1 karavaan mee om 50 rondjes rond een circuit te rijden. Dus zijn we geen F1 auto nodig.

Wat zegt dit verder over deze muis, ik heb geen idee. Het is een betere muis dan wat Rapoo in huis heeft, en het is een mindere auto dan de gemiddelde Lamborgini. Maar voor de mensen die veel van hun muis eisen, is dit een prima muis, vooral omdat het ook draadloos is, is dit wel opmerkelijk.
Inderdaad. Als ik zou willen racen, dan zou het natuurlijk een ander verhaal zijn. Zo in zijn algemeenheid zou ik dan persoonlijk geen Lambo kopen, evenals deze muis. Maar als ik zou willen racen of, meer ontopic, op hoog niveau zou gamen, dan heb ik een goede reden om wél zo'n aankoop te doen.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 21 oktober 2019 14:16]

Moraal van het verhaal is niet specifiek een auto, maar een product wat duurder is en waar je normaal geen geld voor zou neerleggen. Je kan natuurlijk zeggen dat jij een persoon bent die alsnog deze regels hanteert maar dan ben je een uitzonderlijk geval. Waar overigens niks mis mee is!
Ligt er ook aan waar je hobbies liggen he. De ene persoon is helemaal weg van auto's en zal zeker een Lamborghini kopen en de ander is juist helemaal weg van reizen en gaat een flinke wereldreis maken. Niet iedereen heeft dezelfde hobbies.
Dat ben ik zeker met je eens. Daarom sprak ik ook alleen namens mezelf ;)
Ik besteed mijn 'Lamborghini-geld' dan liever aan nuttiger
Ja maar als je bijv miljardair bent heb je geen 'Lamborghini-geld' wat nuttiger besteed kan worden. Dan heb je zoveel geld dan maakt het niet meer uit waar je het aan uitgeeft, je gaat altijd genoeg over hebben :P

Je hoeft dan geen potjes meer te maken, dit is huishoudgeld, dit is lambogeld etc :*)
Wat een onzin. Ik kan die miljarden altijd nog investeren in projecten om armere mensen te helpen, musea te redden die in geldnood zitten of aan het crowdfunden zijn om een bepaald project te realiseren, in wetenschapsprojecten, etc. Ofwel: ik geef dat geld liever weg aan de maatschappij en om de economie te stimuleren. En als het per se héél persoonlijk moet dan zou ik er leuke citytrips e.d. van kunnen boeken, wat allemaal een stuk leerzamer is dan in een lambo rijden en dan zie ik ook nog eens wat van de wereld.

Kortom: mogelijkheden alom.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 21 oktober 2019 14:19]

Oh zeker ik zou ook geen Lambo kopen maar meer omdat m'n interesses daar niet liggen en dat geldt voor jou waarschijnlijk ook maar je zou bijv wel een dik huis kopen toch, of een tweede verblijf op de Canarische eilanden ofzo ;)

En van daaruit kun je dan nog al je nobele doelen financieren :)
Is deze muis dan ook noemenswaardig sneller?
Dit soort muizen zijn ook niet bestemd voor mensen die ‘een spelletje spelen’.
Muizen zoals deze zijn gericht op e-sports waar alle kleine aanpassingen een verschil kunnen maken om te winnen of te verliezen. Nu bedoel ik niet dat jouw muis slecht is (hij zal hoogstwaarschijnlijk voldoen aan wat jij doet). Maar je gaat een race niet winnen van een lambo met een tracker.

voor dat mensen komen met ‘wired is beter dan wireless’ tegenwoordig is er geen verschil meer tussen wired en wireless in deze categorie.
Maar wel als je serieus competitive speelt ;p

120 herz is ook niet nodig. Hell we hebben technisch gezien niet eens 60fps nodig! 30 is, technisch gezien, voor de meeste games echt meer dan speelbaar.

...dat gezegd hebbende zou ik daar liever niet meer naar terug gaan.

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 23 oktober 2019 17:07]

Wacht effe, mijn laatste Razer draadloze muis daar paste de laadkabel in van boven, tussen de twee main knoppen in.
Is dit een functionele repeat van de Apple muis die van onder geladen moest worden?? (Magic mouse 2)

[Reactie gewijzigd door fuse.core op 21 oktober 2019 13:55]

Je kan bij deze volgens mij kiezen. Ofwel vooraan, dan kan je die gebruiken als bedrade muis, ofwel in de houder, wanneer je de muis niet nodig hebt.

(Zo lijkt het toch op basis van de afbeeldingen)

[Reactie gewijzigd door FreVDP op 21 oktober 2019 14:03]

‘De muis wordt geleverd met een flexibele braided micro-usb-kabel, waarmee de muis kan worden opgeladen. Ook kan de muis bedraad gebruikt worden’

Ik neem aan dat de kabel tussen de beide main knoppen ingeplugd kan worden.
De Viper Ultimate heeft een tweehandig design, wat wil zeggen dat de muis ook door linkshandigen gebruikt kan worden.
Zo kan je het verwoorden. Je kunt ook stellen dat de muis niet ergonomisch is. Jammer, want ik ben erg tevreden over de Razer Naga die ik gebruik omdat het de enige linkshandige muis op de markt is; als ik ooit een draadloze overweeg wil ik zoiets.
Als ze dit model nou in de Mercury serie gooien, oftewel wit/grijs, dan ben ik verkocht. Daar mogen ze uberhaupt wel meer producten in maken.
Gebruik al een tijdje een Naga Ultimate, best tevreden van die muis.

Al is die niet altijd geschikt voor FPS games wegens al die knopjes aan de zijkant. Deze ziet er ook zeer interessant uit.

[Reactie gewijzigd door Lyca op 21 oktober 2019 15:55]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee