Logitech voorziet drie gamemuizen van verbeterde sensor

Logitech heeft op de E3 aangekondigd dat het drie gamemuizen gaat voorzien van een betere sensor. Deze HERO 16K-sensor moet zorgen voor betere prestaties en precisie en een verbeterde batterijlevensduur. De muizen zijn naar verwachting nog in juni te bestellen.

Volgens Logitech gaat het om de twee draadloze muizen G903 en G703, en de bedrade G403. Deze muizen krijgen binnenkort de HERO-sensor mee, waarbij HERO volgens Logitech staat voor High Efficiency Rated Optical. Deze sensor zou tien keer zo energiezuinig zijn als de vorige generatie, terwijl hij 'zeer nauwkeurige gameplay' biedt. De HERO-sensor is niet nieuw in Logitech-muizen, zo zit hij onder meer in de Pro-muizen van het bedrijf.

Met de verbeterde sensor krijgt de G903 een batterijduur van 140 uur. Dat is ruim honderd uur meer dan de huidige G903 volgens Logitech aankan. Voor de rest heeft Logitech voor zover bekend weinig gewijzigd aan de muis en kan deze nog steeds draadloos opladen door middel van het Wireless Charging System van Logitech. Ook heeft de muis instelbare rgb-verlichting, een tweehandig ontwerp en tot 11 programmeerbare knoppen.

De accuwinst is bij de G703 een stuk minder groot. De G703 kan straks tot 35 uur mee, waar dat bij de huidige versie tussen de 24 en 32 uur is, afhankelijk van of de verlichting aanstaat of niet. Wel gaat de maximale resolutie omhoog van 12.000dpi naar 16.000dpi en is het gewicht verlaagd naar 95 gram. Ook deze muis kan draadloos worden opgeladen met Logitech-apparatuur.

Over de G403 schrijft Logitech dat de betere HERO-sensor 'gebruikers de tracking-nauwkeurigheid en prestaties' geeft 'die ze nodig hebben om te winnen'. Het Zwitserse bedrijf zegt verder dat alle drie de muizen 'naar verwachting' in juni beschikbaar zijn. De G403 moet 70 euro kosten, de G703 100 euro en de G903 150 euro.

Door Hayte Hugo

Redacteur

11-06-2019 • 21:52

76 Linkedin

Reacties (76)

76
76
43
2
0
21
Wijzig sortering
hoeveel jaar gaan ze nog dpi's blijven verhogen? Dit is werkelijk te belachelijk voor woorden aan het worden: 16000dpi = 0.016mm of 16µm wat 4 tot 5x dunner is dan een haar 8)7 |:(
Wat helpt is om je Windows muisgevoeligheid omlaag te gooien. Je kan dan veel preciezere bewegingen maken. Al gaat niet elke game hier even goed mee om, maar daar heeft de gemiddelde gamemuis van die DPI knopjes voor.

Al ga ik niet echt verder dan 6400DPI (Windows kan niet lager, zodat dat werkbaar blijft) en 16k voelt ergens als overkill. Maar de hogere DPI's hebben zeker hun waarde.
Weet niet welke games jij nog speelt, maar zowat elke game gebruikt onderhand raw input o.i.d. waar je in windows kan instellen wat je wilt, maar geen effect ;-)
En dan zie je Shroud (1 vd beste fps gamer mocht je hem niet kennen) rond de 800dpi zitten 8)7
De reden voor 800 dpi is voornamelijk historisch. Vroegah had de sensor een "native" dpi waarop die beter werkte en vaak was dit 400 of 800 dpi. Moderne sensors hebben deze eigenschap niet meer en werken even goed op 1850 of 2300 dpi. Daarnaast moet je nog altijd rekening houden met de sensitivity in game en zegt alleen een dpi getal vrij weinig. Overigens zijn er genoeg pro's die met idioot hoge (e)dpi spelen. Zie bijvoorbeeld Geguri, Haksal en Chro in Overwatch die op een postzegel 360s kunnen doen. 8)7
De native dpi + het feit dat sommige games meer om accuratie gaan ipv snelle bewegingen csgo/apex vs overwatch/cod bijvoorbeeld.
Ik speel altijd op standaard sensivity in games en pas mijn dpi er op aan. Sommige fps zoals RS Siege (veel close quarters) speel ik op 2100 dpi. Met Apex helemaal terug naar 800 gegaan vanwege de grote afstanden.

Nu staat mijn pollingsnelheid op 1000, geen idee wat standaard is, heb die instelling nooit begrepen.
of stormen / dizzy 400-600 dpi op 1080p

ook hele goede fps gamers.

Zelf zat ik 450dpi op 1080p en nu volgensmij 600dpi op 1440p. maarja mijn reflexen laten zich soms te kijk zetten xd

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 12 juni 2019 00:16]

Het ligt aan je scherm(hi-dpi) of standaard HD en aan je accuratesse. Hoe hoger je de dpi zet, hoe sneller je muis reageert maar dat hoeft niet erg accuraat te zijn.
Het reactie vermogen van Shroud is dan ook onmenselijk. Ik heb niets met streamers of het kijken van streams, maar mijn god, die gozer blijft mij verbazen.
Same. Streamers kijken kan ik niet. Maar zijn YT video's zijn ongekend. Ik blijf me verbazen
Met hogere resolutie schermen is het anders erg prettig om een hogere DPI waarde in te kunnen stellen in de muis. Ik gebruik dagelijks zowel 1080p, 1200p als 4k schermen, door de DPI van m'n muis op te kunnen schroeven naar 1600-3200 hoef ik me geen ongeluk te slepen op de hogere resoluties. Met een 'normale' muis moet ik 'm meermaals terug plaatsen onderweg naar de andere kant... (Bijv. van rechtsboven na t sluiten van een venster naar de taakbalk)
Niet alle 'gaming' equipment wordt ook daadwerkelijk voor gaming gebruikt ;)

Veel kan ook met het toetsenbord, maar sommige dingen werken met een muis gewoon prettiger/makkelijker. Dan is t wel fijn als 'ie ook soepel reageert. :)

Nu moet ik wel toegeven dat ik voor hoger dan 3200 ook nog geen toepassing heb gevonden, en 16k ook mij momenteel erg overkill lijkt; maar wie weet heeft iemand er profijt van.
Hoge dpi beteken minder afstand betekend minder acceleratie nodig beteken minder kracht om te deaccelereren.

Of te wel als je kan op een hoge dpi wordt je naukeuriger ondat je minder energy hoeft te verzetten.

Toen ik nog topgaming deed stond mijn razer boomslang ook altij maximaal om oop een paar cm gewoon meerdere 360 te kunnen draaien.
Je wordt net minder nauwkeuriger als je de sensitivity verhoogt.
Precies, omdat de stappen groter zijn wordt je onnauwkeuriger...
Je muis word nauwkeuriger. En je hand tov muispijltje/crosshair minder. Bij het verhogen van de dpi setting van de muis.

Je hebt minder ruimte voor fouten, alle ruis wordt uitvergroot. Je zoomt namelijk in op de bewegingen van je muis.

Een apparaat dat de nauwkeurigheid van een chirurg bevordert doet exact het tegenovergestelde.

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 12 juni 2019 11:06]

Als ik de dpi omhoog gooi is ie zo snel dat het weer onnauwkeurig wordt. Het tegenovergestelde van wat je zou denken/verwachten...
Dat is exact wat ik bedoelde.
Correctie zo snel dat het onnaukeurig wordt voor ongetrainde handen.
Nee, het word onnauwkeuriger voor elke hand. Ook de getrainde hand. Niet voor niets gaat sensitivity enorm omlaag wanneer je scoped met een sniperrifle in zowat elke game. En geen klein beetje.
Dat jij dat niet kan ligt aan jouw motoriek. Mensen met een fijnere motoriek zijn in staat om nauwkeuriger te werken met hige sesitiviteit.

Als jouw max 1mm is en je kunt geen halve mm doordat jouw motoriek niet zo fijn is is dat jouw limitatie. Resultaat jij hebt niks aan een sensor die 2x per mm pollt.

Iemand die 0.25 mm met eenmuis kan bewegen ergert zich aan een 1 poll per mm muis. Doordat de muis nu wel deze miniscule bewegingen correct detecteerd wordt je dus wel degelijk naukeuriger.

Ander leuk voorbeeld vrouwen kunnen dit vaak beter dan mannen puur omdat zij een beter motoriek hebben. Kijk maar eens naar handschriften.

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 13 juni 2019 08:21]

Jij praat over gewenning. Ik praat over nauwkeurigheid. Ik weet niet waarom je het op de man wil spelen. Ik beweer nergens of ik dit kan of niet. Ik zeg enkel waar het op staat.

Jou betoog staat of valt met deze stelling:"beteken minder kracht om te deaccelereren.

Of te wel als je kan op een hoge dpi wordt je naukeuriger ondat je minder energy hoeft te verzetten."

Ik denk dat je hier totaal de bal mist.

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 13 juni 2019 08:28]

Je zegt duidelijk dat een getrainde hand niet nauwkeuriger zou kunnen werken met hoge sensitivity. Blijkbaar heb je het dus nog nooit gezien en denk je dus vanuit je eigen limitaties.
Ik wou duidelijk maken dat het op elke hand geld. Ook de jouwe.
En dat is dus niet waar een hand met de training, fijne motoriek en finger memory icm steelplates en glides onder de muis kan met deze enorm hoge dpis op een enorm klein oppervlak enorm nauwkeurig de muis bedienen.
Wat niet wegneemt dat diezelfde hand nog nauwkeuriger zou zijn met een lagere sensitivity.
klopt maar dat neemt de snelheid weg en in een shooter is die combi key.


toen ik nog wedstrijden deed kon ik 180 maken en headshot in BF1942 met engi gun nog voordat de 2 kogel van een medic mij raakte puur door de enorme snelheid en accutacy op hoge sensitivity.

Bij deze acties wil je niet halve muismat moeten scrollen maar enkele mm.
Wasmiddel wordt ook elk jaar beter, nu nog witter!
20 jaar geleden als je wit waspoeder gebruikte kwam je was er alsnog zwart uit :o

Bij het begin van de muizen scrolde je per meter :+
Vroeger had je Omo Power, die waste nog witter.
Nog steeds off-topic, maar misschien wel leuk om te weten. Een bestanddeel van veel witwasmiddelen is optisch witmiddel, een fluorescerend poeder dat (onzichtbare) ultraviolette straling omzet in zichtbaar licht. Het resultaat is de hoeveelheid zichtbaar licht dat je vers gewassen witte shirt in de zon uitstraalt méér is dan dat erop valt. De reclameslogan "witter dan wit" is dus niet zomaar een verzinsel :)
Nog meer offtopic: De ING wast ook heel goed wit heb ik horen zeggen
Ja, maar... "gaming", dan moet dat gewoon he? :)
Zolang meer dan genoeg mensen denken dat meer/hoger beter is zal dit nog wel even zo door blijven gaan.
De daadwerkelijke afstand hem je inderdaad niet zo veel aan als het gaat om beweging op je scherm, maar het betekend wel dat de muis effectief elke beweging 'ziet' en niet 'pas' na een halve mm. Ik denk dan ook wel dat nog hogere dpi's zinloos zijn voor muizen.
Ik heb al jaren naar volle tevredenheid een Hero-loze g502. Mijn tweede inmiddels. De games die ik run heb ik die uber-snehleid niet nodig. Ik heb 'm gemaxed op 10k van de 12k. Geen idee wat ik met 16k zou moeten. Het enige wat ik zou willen dat ze dat ding wirelsess maken. Voor de rest top muis.
Waar staat je ingame sensitivity dan op?
Als ik boven de 2k kom moet ik de sens al erg laag zetten :o
Speel voornamelijk ESO. Daar is de snelheid naar first en third person aan te passen. die staan bij mij nog op de def waardes. Daarnaast kun je daar de ini file nog aanpassen, waardoor je de ingame setting bypassed en enkel de hw setting gebruikt.
De G502 Lightspeed is draadloos! Fijnste muis die ik ooit gehad heb.
Krijg nou wat!. Ik denk dat ik maar een rondje Pricewatch ga doen. :)
Ik heb sinds dit weekend de G513 Carbon Linear en de G502 Lightspeed. Ondanks dat ik er nog niet veel mee heb gespeeld kan ik wel al zeggen dat de muis erg fijn in de hand ligt. Zeker vergeleken met de de G702s die ik hiervoor gebruikte.
Ik heb al jaren naar volle tevredenheid een Hero-loze g502. Mijn tweede inmiddels. De games die ik run heb ik die uber-snehleid niet nodig. Ik heb 'm gemaxed op 10k van de 12k. Geen idee wat ik met 16k zou moeten. Het enige wat ik zou willen dat ze dat ding wirelsess maken. Voor de rest top muis.
Er zijn legio muizen die aan die restricties voldoen en dan ook nog draadloos!
Zelfs Logitech biedt ze aan.
Wat mij betreft wil ik gewoon een staart, die hoort bij een muis!
Mijn allereerste draadloze muisje was uiteraard een Logitech, in de 90er jaren. Die werkten destijds nog op AA batterijen icm met een USB reciever!
Op dat moment speelde ik voornamelijk '' Enemy Territory,, 8-)
Maar de connectie vanit de game naar de uitvoering
daar wrnigt de schoen!
Als je serieus je draadloze muiservaring nog altijd baseerd op een draadloze muis uit de jaren 90, raad ik je sterk aan om eens een muis van de huidige generatie uit te testen.
Is er serieus nog ruimte voor verbetering op het gebied van precisie? Of is dit met name marketing?
Dit zijn alleen maar theoretische verbeteringen inderdaad. Ik volg nog regelmatig het overclock.net muizenforum... daar zitten de echte enthusiasts die de Hz van hun muizen overclocken, zelf muizen modden/bouwen bouwen en zelfs eigen firmware schrijven voor 0,001% prestatiewinst ;) Echte presetatievoordelen zijn tegenwoordig alleen nog maar te behalen op gebied van click latency.
Chips worden sneller en zuiniger, dus ik denk het wel. Al zal het verschil minimaal zijn natuurlijk.
140 uur?? Zou dit niet eerder 40 uur zijn? Ik ben momenteel eigenaar van de huidige G703. Wat een topmuisje is me dat! Daarvoor steeds de high end Razer muizen gehad en kan alleen maar zeggen dat deze Logitech op alle gebieden beter en kwalitatiever aanvoelt.
Nee, 140 ;)
https://news.logitech.com...nsor-new-line-gaming-mice

"The flagship G903 is upgraded with the best-in-class HERO 16K sensor, which delivers precise gameplay and 10x the power efficiency of the previous generation. This results in an incredible 140 hours of battery. The G903 includes: Logitech G’s LIGHTSPEED Wireless technology, compatibility with Logitech G’s POWERPLAY Wireless Charging System, immersive 16.8M LIGHTSYNC RGB, ambidextrous design, and up to 11 programmable buttons for precise game play"

@Hayte waarom niet de officiële bron in artikel gebruiken? :)

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 11 juni 2019 22:27]

Omdat ik had gegoogeld naar het Nederlandse persbericht en er niet bij had stilgestaan dat er ook een Engelstalige zou zijn ;) Is aangepast, bedankt!
Dit is nog steeds afhankelijk van 'High' en 'low' power en de polling rate setting. Dus dat nummer blijft vaag.
Helaas net als de g502 lightspeed alleen ondersteund door de g-hub software, die zo slecht is dat je mouse acceleration niet uit kan zetten. Op werk met mijn g900 heb ik het al verwijderd, maar met mijn nieuwe g502 lightspeed word de oude Logitech app niet ondersteund.

En dan heb ik het nog niet over het feit dat in de laatste paar game muizen slechtere switches zitten waardoor mijn muis dubbel klikt na een week en het feit dat als je 1 dpi instelt , g hub spontaan de dpi veranderd.
Ik heb hiervoor al 6 Logitech muizen gehad maar ik heb het idee dat dit echt bergafwaarts gaat.
Als jouw switches na een week al stuk zijn doe je toch echt iets verkeerd.
Dat heeft vrij weinig te maken met hoe je de muis gebruikt - het zijn gewoon erg lage kwaliteit switches.
Heb een G502 (1e versie) en die werkt nog prefect. Heb in mijn zoektocht naar de perfecte muis de G703, G903 en de Pro Wireless gekocht en heb ze alle drie al minimaal 1x RMA mogen doen. Bij de G903 en de G703 waren het de switches, bij de Pro was het een van de thumb-buttons. De G903 heb ik overigens 3x RMA mogen doen. De eerste keer was de linker switch stuk. De tweede keer de rechter (na ongeveer 2 dagen), de derde keer kwam die met een gebroken scrollwiel.

Ervaringen van andere zullen best anders zijn maar ik vraag me toch echt af wat er met de kwaliteit van Logitech is de laatste tijd...

Gebruik nu mooi een Model O en die werkt (nog) prima :)
Ik koop al jaren Logitech muizen en heb dit probleem letterlijk nog nooit gehad. Ik vervang mijn muizen maar om 1 reden: omdat ik graag iets nieuws heb. Ik gebruik ze zeer intensief. Nog niet 1 van mijn Logitech muizen is ooit kapot gegaan bij normaal gebruik. Mx510, G5, G9, G700, g502, G900 en nu de G502 Lightspeed. Toch bijzonder.

Het enige defect aan een Logitech muis was een kapot batterij klepje op mijn Cordless Wheel Mouse uit 1998.
Ik deed voordat ik met Razer was begonnen ongeveer anderhalf jaar met een Logitech muis. Altijd netjes met garantie. Logitech doet nooit moeilijk. Maar het was wel vervelend. Al mijn Logitech gamingmuizen kregen het euvel dat als je klikte dat hij dan "soms" een soort dubbelklik stuurde. Super-irritant. Ik ben klaar met Logitech muizen.

(als je op fora zoekt was ik zeker niet de enige)
Uiteraard snap ik Dat het merendeel van de gebruikers gewoon een goede muis heeft, en dat ik mogelijk pech had steeds, maar ik was er op een gegeven moment klaar mee.

Edit: grammatica-foutje

[Reactie gewijzigd door lenwar op 12 juni 2019 05:41]

Een dubbel klik kan komen door koper corrosie in de switch. Heb ik zelf ook eens gehad met mijn huidige G500s.

De switch heel voorzichtig open gemaakt en met een pincet het contactje eruit gehaald. Daarna bij beide contact punten de corrosie eraf geschraapt met een mesje en alles weer in elkaar gezet. Werkt sinds dien weer prima.

Eigenlijk is het moeilijk om zo'n switch bij normaal gebruik kapot te krijgen. En al zou dat gebeuren kun je gewoon een nieuwe switch kopen (zelfde type nummer) en eventuel onderdelen vervangen zonder te hoeven solderen.

Dit is het onderdeel in de switch wat 9 van de 10 keer de boosdoener is --> https://cdn.instructables...FTBIKZAH231ZAJD.LARGE.jpg
Ik had het al met een die nieuw uit de doos kwam. Teruggestuurd natuurlijk en als dat binnen twee jaar gebeurd moet je dat ook zeker doen. De kwaliteit van de switches is beneden alle pijl. Na een tijdje gaan ze bijna altijd dubbelklikken.
Aan de andere kant is het wel een lekker muisje met ruim voldoende dpi. Deze 'verbetering' slaat m.i. dan ook nergens op. Betere switches zou dus wél nieuws zijn.
Ik heb een groot deel van dezelfde muizen gehad, alleen de G9 en g700 niet. Maar ze gebruiken sinds de g903 etc een andere switch die gewoon slechter is. Genoeg meldingen van online. Vind jij g hub wel goed werken ?
G Hub is matig maar het werkt op zich wel. Ik vond de software van Logitech sowieso al niet om over naar huis te schrijven en met G Hub is het niet veel beter geworden maar het doet z'n ding en loopt niet vast ofzo. Laten we zeggen: er is genoeg ruimte voor verbetering. Ik gebruik G Hub nauwelijks, ik stel één keer alles in en raak het daarna niet meer aan.
Ik heb hetzelfde ervaren met de nieuwe logitech draadloze muizen behalve de g603, mijn g703 vertoonde dubbelkliks na een week, 3 logitech g pro's vertoonden het merkbaar na een maand en 1 logitech g pro na 2 maand. 1 logitech g903 na 13 maanden en 1 andere g903 na 2 maanden.

Google 'double click test' en kijk zelf! Het probleem is erg makkelijk te testen door je muisknop lichtjes in te drukken en de druk op de switch iets te variëren. Als de pagina een klik registreert zonder dat je een klik geluid hoort is er iets niet goed.

Dit is een bekend fenomeen wat regelmatig naar voren wordt gebracht op het logitech forum, het is volgens sommigen een probleem met statische elektriciteit in de switches. Het probleem verdwijnt namelijk na de muis een aantal dagen niet te hebben gebruikt en komt binnen een uur gebruik weer terug. Daarnaast kun je door op de switches te blazen tijdelijk "fixen", dit werkt doordat de vochtige lucht die je uitblaast de statische elektriciteit (gedeeltelijk) weghaalt.

De reden waarom sommige mensen er meer last van hebben en anderen helemaal niet kan door de luchtvochtigheid komen in jou huis o.i.d. Volgens een gebruiker op reddit ging zijn probleem weg nadat hij een humidifier had gekocht voor zijn kamer.

Ik heb sindsdien een bedrade g pro hero en heb na 2 maanden nog geen problemen met de switches. En mijn oude g502 spectrum had na 2 jaar gebruik ook geen problemen.

Dit weg te zetten als user error lijkt mij dan ook niet geplaatst. Het is gewoon een structureel probleem met draadloze logitech muizen, ik weet niet of andere merken hier ook problemen mee hebben.

[Reactie gewijzigd door Raphire op 12 juni 2019 09:13]

Volgens mij is het probleem niet uniek bij draadloze Logitech muizen, als je zoekt naar dezelfde problemen voor Razer en Corsair muizen krijg je minstens net zoveel resultaten. Switches kunnen natuurlijk altijd kapot gaan maar ik verbaas me er gewoon over dat ik het probleem nog nooit ervaren heb bij Logitech muizen (en wel bij een Razer muis, de enige Razer muis die ik ooit gehad heb). Bijna alle gaming muizen gebruiken switches van Omron.

Als je een beetje handig bent zou je de switches kunnen vervangen voor duurdere, wellicht dat de muis dan wat langer meegaat.
Iedereen zal natuurlijk zijn eigen ervaring hebben, maar het probleem wat ik aankaart was nooit een probleem met logitech muizen. De dubbelclicks die na 2 jaar oid ontstaan zijn vaak mechanisch van aard, terwijl het probleem wat ik benoemde een elektrisch probleem lijkt te zijn.

Dit komt volgensmij vooral de nieuwe logitech draadloze muizen te treffen om twee redenen: ze zijn draadloos en lijken geen manier te hebben om statische elektriciteit efficient weg te voeren. En ze maken gebruik van chinese omron switches die in theorie voor tenminste 20m kliks moeten werken ipv de 10m met de "oude" japanse omron switches die ze nog in hun goedkopere of lower-end muizen gebruiken.

Helaas lijkt het erop dat deze "betere" switches toch meer problemen vertonen dan de oude.
De laatste zijn zelfs 50M, terwijl deze rating eigenlijk gebaseerd is op heel zachtjes indrukken en niet ver indrukken. wat dan niet gebeurt. Daardoor keldert de rating. Laat staan dat ze kwalitatief gewoon slechter zijn. Je hoort er nu veel meer problemen over.
Pas geleden de G402 Hyperion fury aangeschaft , hier zijn wel meerdere aanpassingen mogelijk, maar het vergd wel veel oefening t.o.z van de oudere muisjes.
Dat de Hero-sensor niet onderdoet voor de PMW3366 ben ik het helemaal mee eens, zo ben ik zelf overgestapt van een G403 Wireless naar een G603 en ik merk qua sensorprestaties geen verschil (en als low sensitivity speler van snelle shooters zoals UT en Quake ben ik daar érg picky op). Of het een 'verbeterde' sensor is, is echter een tweede. De sensoren presteren nagenoeg identiek en de voornaamste reden voor Logitech om over te stappen naar zijn eigen sensoren is natuurlijk dat ze dan geen sensoren meer in hoeven kopen bij Pixart. Wel is de Hero inderdaad aanzienlijk efficiënter, wat voor draadloze muizen een enorm voordeel is. De PMW3366 in bedrade muizen vervangen door de Hero is echter puur om de productiekosten naar beneden te krijgen, terwijl de verkoopprijs juist omhoog gaat. Daarmee moeten de R&D-kosten terugverdiend worden zullen we dan maar zeggen ;)
Ik heb al een logitech g403
ik vind het n top gaming muis!

vind dat ze hem gewoon moeten laten zoals t is,
De draad van die muis kan beter imo
hoezo ?
het is al van goeie kwaliteit genoeg,

ik heb liever geen rubber,

dat gaat sneller stuk
heb al een jaar logitech g900 en wat een monster ding is dat. zolang er geen g900 - 2 de versie uit komt ga ik het niet vervangen. oh en het liefst in de form factor van de g900 graag agressief look:)
Leuk bericht als je net een G703 hebt gekocht wel bedankt Logitech !
Ik vraag mij af, een smartphone scherm haalt amper 500 dpi. Een computer monitor haalt amper 200 dpi.

Je kan dus op je scherm nooit het verschil merken in precisie of mis ik iets?
Correct. Er is een punt waar het geen zin heeft om meer DPI op een muis te gebruiken. Zo uit de losse pols dacht ik dat je niet eens meer dan 800dpi nodig zou hebben voor 1080p, er zijn maar een gelimiteerd aantal pixels, zelfs op hogere resoluties.
Toch blijft de muizen industrie het maar forceren dat meer DPI beter is en met succes ook... Je leest dagelijks dat mensen beweren beter en accurater te zijn op 10000 dpi of meer, wat feitelijk alleen maar aangeeft dat ze wellicht beter spelen op een hele snelle muis snelheid, of nog grappiger, 10000 dpi gebruiken en ingame de sensitivity op 0.1 zetten, komt het allemaal effectief op hetzelfde neer.
Voor 4k, 5K en straks 8K schermen is het wel van belang. Voor 1080P schermen heeft het inderdaad een gelimiteerde meerwaarde.
LOL, ja, in de Logitech software op 10.000 zetten en ingame terug schalen naar 1000...lol.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee