Logitech brengt MX518-muis opnieuw uit met vernieuwde sensor

Logitech gaat de MX518-muis opnieuw uitbrengen. De gamemuis was volgens Logitech in het verleden erg populair en het bedrijf zegt dat het daarom een nieuwe versie gaat uitbrengen. De muis behoudt zijn originele vorm, maar krijgt onder meer een vernieuwde sensor.

Logitech meldt dat de MX518 de Hero 16K-sensor krijgt. Deze zit onder meer ook in de G502 Hero en heeft een resolutie van 16.000dpi. De MX518 had toen hij rond 2005 uitkwam een sensor met een resolutie die niet verder ging dan 1800dpi. PcGamer meldt dat Logitech in 2014 aangaf dat de originele MX518 16,4 miljoen keer is verkocht.

Daarnaast krijgt de muis een 32bit arm-processor, wat moet leiden tot een reactietijd van 1ms. De vernieuwde muis heeft geheugen aan boord, waardoor gebruikers profielen en voorkeuren kunnen opslaan, zonder het daarbij nodig is om software op de computer te installeren.

De vorm is onveranderd en de muis is ook nog altijd bedraad, al zijn er wel nieuwe materialen gebruikt en de MX518 krijgt een 'nightfall'-afwerking. De MX518 heeft acht programmeerbare knoppen en de dpi-instelling kan met een druk op de knop worden aangepast; standaard staat dit op 400, 800, 1600, 3200 en 6400 ingesteld.

De fabrikant meldt nog niet wanneer de vernieuwde MX518 precies wordt uitgebracht. Momenteel kunnen geïnteresseerden alleen een pre-order plaatsen voor 60 dollar.

Door Joris Jansen

Redacteur

20-02-2019 • 07:46

156 Linkedin

Submitter: Gloriam

Reacties (156)

156
155
67
2
0
59
Wijzig sortering
Ik heb deze op het moment aan mijn PC hangen. Hij is in azie al uit. Ik heb hem zelf besteld bij Joybuy.

echt een toppertje, kan geen muis aan tippen!
Maar heb je dan een echte of een kloon? Als je op de Logitech website voor b.v. Singapore of Hong Kong kijkt, dan reppen ze met geen woord over de MX 518; en ook op de Chinese website staat 即将推出 of te wel "Coming Soon"
Ik denk van wel? Ik heb geen reden om te denken dat het een neppe is. Ik gebruik de software van logitech en die herkent hem ook. Overigens heet ie de 'Legendary MX518' volgens mij.
edit: de reactie van l3p bevat een foto. IK heb exact dezelfde verpakking thuisliggen

[Reactie gewijzigd door scorchnl op 20 februari 2019 17:34]

Kun je vertellen of het scrollwiel zo'n moderne traploze, zo'n tilt/click, of gewoon ouderwets clicky scrollen is?
Ouderwetse clicky scroll. Geen links/rechts scrollen en ook geen moderne traploze. Dit vind ik eerlijk gezegd een beetje jammer, maar ik kan aan geen enkele muis wennen en mijn G5's zijn versleten
Idem. Ik heb hem gekocht zodra ik er van gehoord had, via AliExpress.

Op mijn desktop gebruik ik nog steeds de originele MX518 uit 2005, ben ik nog steeds tevreden van. De nieuwe heb ik aangeschaft voor mee te nemen met een laptop. De vorm is identiek, maar de materialen en het gewicht verschilt een beetje. Beide uitvoeringen zijn prima toestellen wat mij betreft.

[Reactie gewijzigd door sspiff op 20 februari 2019 11:01]

Fijne muis alleen uiteindelijk weggegooid omdat de rubberachtige laag van de zwarte delen oploste en begon te plakken.
Niet iedereen heeft daar last van. Heb ook zo'n muis op het werk, jaaaaren gebruikt, rubber is niet of nauwelijks opgelost. Heeft te maken met de samenstelling van je huidvet en of je erge zweethanden hebt tijdens het muizen ;)
Inderdaad, maar het is wel een duidelijk minpunt vindt ik zelf dat opgemerkt mag worden.
Niet mijn muis maar hij ziet er wel ongeveer zo uit na een jaar gebruik.
dat heeft denk ik te maken met ouderdom, mijn logitech na 1 jaar niet meer gebruikt en en in buro lade bewaard en gebeurde het ook .. met aantal plastic spullen bij mijn thuis .. zoals plastic deksel van een spaarpot begon ook na 2 jaar plakkerig te worden
Hoe krijg je het überhaupt zo ver? Mijn opa heeft de mx500 nog uit 2003, daar zie je met name alleen vingerafdruk vervaging op de linker en rechtermuisknop, verder niks.
Ik heb het ook, kwestie van vaak gebruiken denk ik. Ik heb hem laatst gepoetst maar nu voelt hij ook plakkerig aan, had hem beter zo kunnen laten met alle huidsmeer en troep erop :P Gebruik de MX518 ook al dermate lang dat ik niet eens meer weet wanneer ik hem gekocht heb, top ding.
Fijne muis alleen uiteindelijk weggegooid omdat de rubberachtige laag van de zwarte delen oploste en begon te plakken.
De voetjes kon je vervangen. Als je de bovenkant bedoelt, dan heb je gelijk. Daar kan je weinig aan doen. Het materiaal is poreus, wordt vies en verpulvert uiteindelijk. Schoonmaken kan, maar je slijt er toch een laagje vanaf...

Voor wie iets van deze muis herinnert, zie bijvoorbeeld deze afbeelding. Voor het aantal jaar dat die meeging is hij zeker acceptabel. Zelf vond ik de MX510 overigens strakker eruit zien ten opzichte van de oude MX518. De nieuwe ziet er echter niet verkeerd uit.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 20 februari 2019 08:08]

Dat zijn de schuifvoetjes, daarvoor heb je ook universeel spul als mouseskatez. Het gaat hier om de delen die je vast hebt, die om een grippy oppervlak te krijgen een laagje rubberachtig plastic krijgen. Dat spul gaat echter niet eeuwig mee, en wordt na een tijd plakkerig. De 3D-muizen van Logitech (3dconnexion) hebben daar ook last van, niet leuk als je in je 2 opleidingslokaaltjes 8 cursusplaatsen met 8 dure (~300 euro ps) units hebt die je na 4 jaar mag vervangen omdat ze aanvoelen alsof iemand er cola overheen heeft gegooid.
Zonde, dat plakkerige is prima op te lossen zodat het glad plastic wordt. Vroeger hadden de goedkope usb-stick mp3-spelers ook altijd zo'n rubberachtige plasticlaag. Grappig wist niet dat 3dconnexion van Logitech was.
Gewoon dat vieze plakkerig geworden laagje eraf boenen met van de de-makeup wattenschijfjes.
Daaronder zit gewoon glimmend plastic.
Ja, maar dat rubber zat er niet voor niets...
Klopt, maar de rest van het apparaat gaat gewoon langer mee dan dat soft-touch rubber, helaas.
Als het rubberachtige oppervlak is versleten, dan kun je dat er opnieuw op spuiten met PlastiDip. Wel je muis uit elkaar halen van te voren :+
op ebay kan je alle onderdelen als reserve kopen voor weinig.
Zo heb ik de voetjes voor mijn mx510 daar gekocht.
Ook het omhulsel is daar te koop.
Je kan de blauwe of rode skin van de MX510 ook omzetten naar de MX518 ;) zo heb ik een rode MX518 en still going strong :D Of dit bij de Hero ook kan?
Ik heb de MX518 wel elke 5 jaar even open geschroefd en schoon gemaakt, maar werkt nog top, ook al is de duimgrip weg en is nu glad, wat ik persoonlijk niet zo erg vindt, ik heb gelukkig geen zweet handen :P
Ik heb nu de MX518 nog in gebruik en ook een G550s.
Volgens mij is de MX510/518 de benchmark voor velen qua vorm en grip.

edit; typo

[Reactie gewijzigd door GameNympho op 20 februari 2019 11:37]

Klopt fijnste muis ooit, maar dat was ook echt een enorm minpunt. Maar na wat poetsen was de hele laag eraf en was het weer gewoon een fijne muis. Ik gebruik hem op kantoor nog. Thuis dan toch wel over gestapt naar de G403 omdat de sensor gewoon beter is, maar het handgevoel is lang niet hetzelfde als de MX518.
Dat herken ik wel, maar ik heb én gebruik 'm nog steeds! Hij ziet er niet meer zo strak uit als toen, maar heb er verder geen klagen over.
Ik had een G500. Helaas worden die ook niet meer gemaakt. Die lijkt namelijk veel op dit model. Die vorm was gewoon precies goed. Alles klopte. Alleen gingen de muisknoppen stuk op een gegeven moment. en de verf sleet eraf. (Het geld was er wel uit iig).
Inderdaad, mijn broer had vroeger een G5 (hieronder) en dat was een schitterend model. Helaas lijken alle huidige modellen allemaal saai futuristisch en zwart te zijn. Die kleuren en patronen maakten het juist zulke mooie en memorabele muizen imo.

https://tweakers.net/i/J_...TccPwc=/i/1234772493.jpeg

Gelukkig hebben ze wel nog altijd genoeg knoppen en een draad :+
Ja mijn G502 die erna kwam (gebruik ik nog steeds) is er kwalitatief niet op vooruit gegaan. De sensor is wel stukken beter maar de vorm en het gebruikte kunststof niet. Die 502 wordt takkesmerig. Dat zachte rubber trekt vuil aan als een gek. Daar had de 500 geen last van.

In mijn ogen hadden ze die sensor van de 502 in de 500 moeten stoppen en dan was het klaar. (had destijds die 500S moeten halen achteraf.)

Corsair schijnt trouwens een muis te hebben die er iets van weg heeft. De Glaive. (met een nogal bizar prijsverschil tussen de zwarte en de aluminium kleur overigens). Misschien dat ik die eens een keer ga proberen.
Wat ik aan de tegenwoordige 'gaming' muizen zo storend vind is dat ze allemaal een hartstikke hoekig ontwerp hebben. Niet alleen is dat serieus lelijk op een kantoorbureau, het is ook nog eens zo dat je handen niet hoekig zijn en die muizen dus allesbehalve ergonomisch zijn. ;)
Zo hebben ze veel prima en betaalbare muizen gehad. Ik kan me de MX1000 nog herinneren toen deze net op de markt kwam. Heb hem nog steeds op de hobby computer aangesloten staan, en op een accu na die binnen drie uurtjes leeg is, doet hij het nog steeds perfect!
dat had ik met de MX500 en deze MX518 ook, was zelfs tijdenlang jaloers op mensen die hem nog 'helemaal gaaf' in bezit hebben. Kon hem ook niet meer krijgen in verloop van tijd. Uiteindelijk had ik dit probleem ook met de G300s.

Mijn huidige muis de G403 heeft dit probleem niet zo zeer, natuurlijk is er slijtage maar ik krijg die nog aardig goed schoon zonder dat ik de hele onderlaag meeneem.

@The Zep Man ja ik vond de kleurstelling en of print ook mooier op de MX510. Maar vanwege DPI ging iedereen weer naar een MX518.
Nu hoop ik dat ze ook de G5-rev.2 opnieuw uitbrengen, dat vond ik zelf de fijnste muis ooit (Gebruik deze ook nog en al 2 keer gerepareerd.) nooit vochtige handen in de zomer vanwege de lijntjes bovenop.
Als dat rubber week word kun je het plakkerige laagje weghalen met thinner, terpentine of wasbenzine. Spiritus werkte ook geloof ik. Daarna ben je vaak de grip van het rubberachtige plastic wel kwijt maar plakt je muis ieder geval niet meer.

Dat plastic zit op veel meer producten. Ik had het op een externe HDD en externe geluidskaart. Maar het zit ook op muizen, gamepads etc.

Hoop eigenlijk dat ze ook nog eens met een 1op1 vervanger komen voor mijn MX1000. Heb er nu een stuk of 4 als reserve verzameld voor het geval degene sneuveld die ik actief gebruik maar uiteindelijk zit ik toch een keer zonder werkende accu's. Al gaat de huidige al dik 8 jaar mee denk :o

[Reactie gewijzigd door NBK op 20 februari 2019 20:26]

Beetje naggellak remover op een keukenrolletje en de plakkerige bende wegvegen. Een gladde plastic muis blijft over (en bruikbaar).
Het gaat hier niet over de voetjes/sliders maar over de rubberachtige oppervlakken van de muis. Die worden vaak plakkerig na een aantal jaren.
Niet goedkoop met 60 dollar maar als deze net zo fijn is als de ouderwetse 518, dan ben ik meteen verkocht
De standaardprijzen op de logitech site zijn vaak gauw 30-40% hoger dan de straatprijzen, dus daar kan je geen pijl op trekken :)
Wha 60eu voor deze muis lijkt mij prima bedrag, zeker als hij zelfde werkt als de originele.
Dat is gek genoeg ook ongeveer dezelfde prijs als de oude MX518 :+
Is vergelijkbaar met de Razer Deathadder, welke de directe concurent zal zijn.
Na jarenlang diverse MX518 (daarvoor MX510) gebruikt te hebben,moest ik afscheid nemen van deze voor mij perfecte muis. De Razer Deathadder Elite volstaat als opvolger, maar ik vond de vorm van de MX518 prettiger. Wanneer er een nieuwe uitkomt met dezelfde vorm, gaat de Deathadder als reserve in de kast.
Niet goedkoop?

Geef eens een voorbeeld van een muis met 16.000 dpi die goedkoper is?

Even los van "noname" Alibaba spul.
De vorm is onveranderd en de muis is ook nog altijd bedraad
Wat is er mis met bedraad ? Bluetooth heeft lag en als je kinderen hebt is zoeken naar je muis niet iets wat je gaat waarderen als dat regelmatig gebeurd.
Ik zocht enkele jaren geleden zo'n soort muis, maar dan draadloos. Met flexibel werken op een laptop ben je elke dag bezig om deze uit je tas te halen en aan het eind van de dag weer op te bergen. Na verloop van tijd kan het kabeltje dat niet meer aan en gaat stuk. Vandaar dat ik zocht naar een draadloze variant.
Uiteindelijk maar een gaming muis gekocht (G602) met wat meer knoppen die ik niet gebruik.
De muis heb ik zelf maar gekocht, want standaard kon je enkel een mini muis kiezen, waar ik al na 5 minuten last van krijg.
Ik heb deze gekocht:

https://www.youtube.com/watch?v=ZFCWwQFRvyI

Bedraad en draadloos te gebruiken.

Microsoft had ook een "compacte" maar geen mini muis, draadloos., ik heb die ergens liggen, lag fijn in de hand ook als je grote handen hebt (zoals ik).
16.000 dpi is compleet nutteloos en zegt ook niks over de kwaliteit van de sensor, laat staan de muis ;)
Tevens hebben de moderne draadloze muizen geen lag. Totaal niet. Er is een reden dat veel pros momenteel de Logitech G Pro Wireless gebruiken en dat is de belachelijk goede performance en het lage gewicht van 80 gram ;)

Edit; excuus voor de dubbel post!

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 21 februari 2019 11:36]

De oude was niet kapot te krijgen. Ik denk dat mijn oude het nog altijd doet!

Ik heb die ooit vervangen omdat er betere sensoren waren en omdat de plastic gewoon verkleurde. O-)
Ik heb er in totaal 4 gekocht binnen 5 jaar tijd. Ik kan je vertellen dat ze prima kapot te krijgen waren. Dat gezegd hebbende ging dat bepaald niet altijd zonder geweld :). Gefrustreerd gamertje was ik toen. De G502 heb ik inmiddels al weer 5 jaar en is de perfecte vervanger wat mij betreft. Inmiddels ben ik ook wat minder gefrustreerd; dat wil ook wel helpen ;)

Anyway ... ik vind het vooral heel leuk dat deze muis weer op de markt komt. Voelt bijna als nostalgie!

[Reactie gewijzigd door derXen op 20 februari 2019 08:02]

Ik heb een G402 maar ga toch deze nieuwe MX518 aanschaffen, de ergonomie van de MX518 is en blijft voor mij het fijnste van alle muizen die ik heb gehad.
Ik ben ben 2 jaar geleden zo stom geweest om mijn oude MX518 aan mijn jongere broer te geven omdat de arme sloeber z'n muis stuk ging, deze gebruikt hij nog steeds...

Alles aan die MX518 was voor mij perfect, plaatsing van de zijknoppen vond ik daar echt fijn, heb nooit meer een muis gevonden die zo goed in mijn hand paste.
Bij mij ging de 510 altijd kapot op de kabel. Superfijne muis, maar vond hem te breekbaar om met een laptop (in de tas, uit de tas, etc) te gebruiken.
Usb kabel is makkelijk te vervangen. Gewoon op je werk een of ander el cheapo dell/hp muisje nemen. Die hun connector voor de usb aan de binnenzijde is exact hetzelfde. Zo hou ik mijn muizen in leven want voor de rest zijn ze niet stuk te krijgen ;)
Ik heb de mijne uit 2007 nog liggen, werkt nog steeds, zelf nadat ik hem zo slecht hebt behandeld.
Gebruik hem nog steeds, zoals jij al zegt niet kapot te krijgen
klopt daarna een G5 en daarna een G500 gehaald, die laatste heb ik nu 6 jaar en werkt nog steeds prima. Laatst een G305 gehaald als experiment, kwam ik er na 20 jaar achter dat die claw grip voor gamen veel beter werkt is :+
De oude was niet kapot te krijgen. Ik denk dat mijn oude het nog altijd doet!
Ik gebruik de mijne nog steed. Het grote voorbeeld van 'niet kapot te krijgen'. Terecht een goed produkt.
Ik zie op mijn werk nog steeds mensen met een MX518 die eruit ziet als nieuw. Helaas heb ik al heel veel jaar geleden hem moeten vervangen door een G400s, en die nu door een G502. Simpelweg omdat ik vooral bij de MX518 dwars door de bovenste plastic laag was gesleten.

Aan ene kant overweeg ik nu er gewoon één als reserve te kopen, ook al is mijn G502 nog behoorlijk nieuw. Aan andere kant ben ik ondertussen toch wel redelijk eraan gewend geraakt. Oftewel maar eens kijken hoe duur hij wordt bij retailers.
Ik heb er nog een aan een reserve PC hangen. Inderdaad niet kapot, maar het rubber op de zijkant is "plakkerig" geworden, wat de gebruikservaring niet ten goede komt.
Ik heb er in totaal 4 gehad. 1 is stuk gegaan, Logitech gemaild en toen gewoon een nieuwe gekregen die ik nog steeds heb liggen. 2 er later nog bij gekocht. 1 voor bij mijn laptop (die is uiteindelijk bij mijn ex-vriendin achter gebleven) en een voor bij de 2e PC (die 2e PC is inmiddels weer weg). Die 2 die het nog doen heb ik nog steeds liggen als backupmuizen.

Voor mijn mainrig kreeg ik ooit de Logitech G5 (eigenlijk gewoon de laser variant van de MX518) en die heb ik toen vervangen door de G402 toen daar het scrollwieltje van stuk ging. De G402 is inmiddels weer voor bij de laptop en bij de mainrig heb ik nu de G602 omdat ik eindelijk wireless wilde gaan. (met als afwisseling voor een Logitech MX Ergo trackball)

En zelfs ondanks deze grote verzameling (2x MX518, G402, en G602) zit ik nu hard te overwegen om alsnog deze nieuwe MX518 er eentje van bij te bestellen omdat he zulke verdomd goeie muizen waren met een vorm die ik echt fantastisch vind.
Wel te hopen dat ze iets minder randjes/ materiaal overgangen in het nieuwe ontwerp opnemen. Heb er jaren van genoten, maar wat zag hij er uit, helemaal onder de resten lichaams vet... (ja klinkt vies, dat was/is het ook!)
Bij mijn 518 is het Logitech-schildje op de rug al nagenoeg afgesleten... ding ziet er echt vreselijk uit maar het is zo'n belachelijk goeie muis dat ik 'm niet wil (of hoef) te vervangen. Tot vandaag.
als je 'm uit elkaar haalt kan je 'm met een sopje weer helemaal fris en fruitig maken.. heb ik gedaan met mijn mx510. Ding is weer als nieuw.
Je kan op ebay een nieuwe omhulzing kopen lijkt hij weer als nieuw :)
Had de G5, was toch precies dezelfde?
Met zo'n cassette met gewichten.
Heb hem nog liggen, compleet maar de scroll naar de knoppen.
Vraag me af waarom deze populair is, gewoon een prima muis maar er zijn nu toch wel betere, vooral de simpele vorm tov bijvoorbeeld de nu in bezit G502 is die toch wat achterhaald.

Heb nog een setje muisvoetjes liggen voor de G5, stuur deze gratis toe als je ze kan gebruiken.
Waarom deze muis?

Omdat die "simpele" vorm ten opzichte van de G502 er nu net voor zorgt dat ik een vertrouwde muis in de hand heb, en niet een nieuwe.

Na tig jaar met de originele 518, wil ik helemaal geen nieuwe muis, ik wil gewoon een nieuwe 518. En die levert Logitech nu :)
De vorm is juist het belangrijkste. En heel veel mensen waren tevreden met die vorm, en een nieuwe vorm is altijd een gok om te kopen. Dus als je een prima vorm hebt, waarom zou je dan een andere serie muis met een andere vorm willen kopen? (Behalve omdat Logitech wat nieuws wil doen).

Ik heb uiteindelijk dus wel een G502 wel moeten kopen, en na een paar weken wennen vind ik die nu prima. Maar als ik had gekund was ik gewoon MX518s blijven kopen.
Heb de mijne al sinds 2007 of iets dergelijks. Op den duur werd dat neprubber inderdaad plakkerig, maar dat is prima glad te krijgen. Ook al eens open gehaald om grondig te reinigen en nieuwe voetjes van eBay, hele fijne muis. Alleen het scrollen is vrij lawaaiig.
Dat noemen ze 'haptische feedback' bij het scrollen ;) ach, op de kermis betaal je daar extra voor.

Nee dat scrollen is inderdaad wat klikkerig. Maar je 'voelt' wel precies wat je doet.
Ja maar soms gaat hij dan juist een scroll omlaag als je hem snel omhoog scrollt. Terwijl een goedkope 5 euro Dell muis stil is en dat niet heeft. Dat traploze van nieuwere series lijkt me ook wel eens fijn. Of dat je kan wisselen tussen trappen en traploos.
Dat laatste zou briljant zijn ja. Maar wishful thinking denk ik. Mechanisch gezien.
Ze hebben toch allang 1 die dat doet? Dacht dat de G5 series daar een schuifje voor had?

EDIT: De G500 bedoel ik. Die heeft een vriend van me, en kon wisselen tussen traploos en trappen.

[Reactie gewijzigd door MsG op 20 februari 2019 10:34]

Geen idee eigenlijk. Ja dat los je 't waarschijnlijk mechanisch op. Zat eigenlijk meer te denken om dat softwarematig op te lossen, dat lijkt me nogal omslachtig om via een driver/setting een mechanisch iets in de muis aan te sturen - maar een ouderwets schuifje / palletje dat ergens insteekt waarschijnlijk is óók een optie :)

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 20 februari 2019 09:20]

Uit mijn hoofd doen MX Masters het elektronisch, al nog steeds via een knopje. Die stuurt alleen een elektromotortje aan, en in principe zou dat dan ook software matig moeten kunnen. Geen idee waarom je dat zou willen. Overigens was dat bij de MX Master zo onbetrouwbaar als de pest, staat het internet vol met problemen erover, en moest ik er om de dag weer hard op slaan om hem weer werkende te krijgen. Mijn G502 heeft het volgens mij wel mechanisch, en dat werkt wel daadwerkelijk.
Op mijn (ondertussen alweer flink wat jaartjes oude!) G502 zit het gewoon hoor. Knopje onder je scrollwiel, een keer klikken en je schakelt tussen traploos scrollen (en als je dat wiel een slinger geeft blijft 'ie ook belachelijk lang doordraaien!) en 'gewoon' klik voor klik scrollen (alhoewel dat niet bepaald lawaaierig genoemd kan worden).
Mja. Ik gebruik de MX518 al een jaar of 14 denk ik, misschien in 2006 gekocht dat weet ik niet precies meer. Sindsdien heb ik de wereld van muizen niet echt meer in de gaten gehouden, dat blijkt wel weer :)
Ik vind dat het grootste minpunt van de huidige logitech muizen. Dat mechanische scrollwiel ligt veel hoger. Zelf zou ik graag de g502 willen, maar omwille van het scrollwiel heb ik de g402.
als je het veertje van je scrollwieltje iets anders plaatst klikt ie niet meer..
Maar dan is hij volledig traploos? Ik vind die trappen wel fijn, maar dat extreme geratel hoef ik niet. Ik heb voor studie een 5 euro Action muis (Maxxter) die geluidloze trappen heeft.
dan is ie volledig traploos.
Is dit een goede vervanger voor een Logitech G5? Het scroll wieltje gaat wat stroef de laatste tijd.
Zat ik ook al aan te denken, mijn G5 is nu ook al veel meer dan 10 jaar oud en zou moeten worden vervangen, nog nooit ook maar een spel mee gespeeld, maar wel de hele dag in gebruik op kantoor. Ziet er werkelijk niet meer uit, maar hij muist zo lekker. :9
Zou er wel weer een willen, maar dan wel draadloos, maar welke neem je dan???
Zonder staartje hoeft niet echt. De G5 is echt een tank, heeft genoeg speel uren en tekenwerk voor zijn kiezen gekregen.

Deze lijkt er wel veel op moet ik zeggen.

Die van mij is uit 2006 volgens mij......

[Reactie gewijzigd door Sandor_Clegane op 20 februari 2019 08:41]

Ik heb zelf de G900, die is draadloos en bevalt extreem goed.
Zeker, de G502 is echter ook al een goede opvolger.
Mijn G5 heeft ook hetzelfde probleem :) Heb sinds kort een MX Master 2S aangeschaft, maar moet zeggen dat de G5 lekkerder in de hand ligt.

[Reactie gewijzigd door DeFeCt op 20 februari 2019 11:13]

Dat klinkt wel als een goede vervanger voor mijn MX500. Die muist toch wel erg fijn met werk. Voor gamen wordt hij toch niet gebruikt.
De MX500 is nog gewoon te koop :) Ik heb deze pas nog voor mijn werk opnieuw aangeschaft, ik geloof voor 30 euro. Mijn vorige MX500 was na ongeveer 10 wel toe aan vervanging. Of ben je niet op zoen naar een nieuwe MX500.

Edit:
Ik bedoel de M500, mijn fout |:(

[Reactie gewijzigd door mvantol13 op 20 februari 2019 08:06]

Eigenlijk wel een MX500 inderdaad, toen ik een tijd geleden zocht kon ik die niet meer vinden. Bedankt!

edit: Zie het nu ook dat die er niet is. Maar de MX518 lijkt mij dus een prima vervanger ;-)

[Reactie gewijzigd door Fiets op 20 februari 2019 09:05]

Ze bedoelen zeker de MX510. De echte eerste.

pricewatch: Logitech MX510 Optical Mouse Blauw (USB)

In prachtig blauw.

Edit:
Oeps de mx500 bestond ook al ;) maar die was niet zo mooi als de 510.
pricewatch: Logitech MX500 Optical Mouse (USB)

[Reactie gewijzigd door HeyImAllan op 20 februari 2019 08:05]

Die heb ik hier op mijn bureau staan voor FPS, naast mijn Razer Naga Chroma (voor MMO).
In al de jaren dat ik de MX510 heb, heb ik hem maar 1x grondig van kattenharen hoeven te otdoen (muiswieltje deed het niet goed meer :+)

Als er 1 muis waar voor z'n geld heeft gegeven is het die MX510.
Ik heb in 2003 op de “computer beurs” in Utrecht een MX500 gekocht samen met mijn opa, die ‘m overigens nog steeds heeft en gebruikt! (Besef dat even). Ik was toen 12 jaar oud _/-\o_

Edit: het was 2003

[Reactie gewijzigd door jordeynl op 20 februari 2019 11:36]

1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee