Dominique Leroy vertrekt bij Proximus en wordt nieuwe ceo van KPN

De huidige ceo van Proximus Groep, Dominique Leroy, vertrekt dit jaar nog bij het Belgische bedrijf om per 1 december dezelfde positie bij het Nederlandse KPN te kunnen bekleden. Zij neemt het stokje over van Maximo Ibarra, die het bedrijf wegens familieomstandigheden verlaat.

KPN topvrouw Dominique Leroy

Leroy meldt: 'Ik ben zeer verheugd met de voorgenomen benoeming tot ceo. KPN heeft een zeer goede reputatie en een uitstekend managementteam. Ik kijk er naar uit om met hen en de KPN-collega’s te werken om uitvoering te geven aan de strategie en de kwaliteitsleider in Nederland te worden waar de klant centraal staat."

De Belgische Leroy is sinds 2014 ceo bij Proximus en werkte daarvoor 24 jaar bij Unilever. Bij Unilever werd ze directeur. Leroy heeft een Business Engineering-certificaat en spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels. De ondernemingsraad heeft de benoeming goedgekeurd, voor de benoeming wordt nog een aandeelhoudersvergadering gehouden. Leroy zal bij KPN 935.000 euro per jaar verdienen, exclusief bonussen.

Begin dit jaar riep de Belgische premier Charles Michel Leroy nog op het matje, vanwege een versnelde herstructurering die de provider aan het voorbereiden was. Door die herstructureringen zouden namelijk bijna tweeduizend banen komen te verdwijnen. Eind 2017 kwam Leroy ook in het nieuws, ditmaal vanwege uitspraken die zij maakte tegenover Knack-rubriek DataNews. Zij stelde destijds dat grootverbruikers als YouTube en Netflix extra zouden moeten betalen voor internetinfrastructuur, omdat zij veel bandbreedte gebruiken.

Tot 30 september is Maximo Ibarra nog de ceo van KPN. Hij vertrekt dan wegens 'dringende familieomstandigheden' en verhuist ook naar Italië. De dag na dat bekend werd, kwam naar buiten dat hij de nieuwe topman wordt van betaaltelevisiebedrijf Sky Italia, zo bericht onder meer Emerce.

Door Hayte Hugo

Redacteur

05-09-2019 • 20:05

132

Reacties (132)

132
126
52
2
0
36
Wijzig sortering
Leroy zal bij KPN 935.000 euro per jaar verdienen, exclusief bonussen.
Wow wtf!? Ben ik de enige die hier over valt? Dit is toch niet normaal meer? Ik vind dit echt hoogst onacceptabel! Dit is niet waar ik een abo voor betaal. Zelfs de Balkenende-norm is al te hoog voor een gewone bedrijfs-CEO. Ik zou zeggen max 100.000, alle werknemers er iets bovenop, en de rest in het bedrijf steken. En anders kun je wel degelijk stellen dat als er binnen dat bedrijf zoveel geld beschikbaar is dat alle abo's de helft omlaag kunnen!
Een miljoen als CEO van een miljarden bedrijf is niet veel hoor. KPN heeft meer dan 14.000 werknemers. Een goede CEO is veel meer waard dan 20 van die werknemers. Tevens betaal je over 1 miljoen enorm veel belasting, het echte geld sluist ze waarschijnlijk wel weg via Panama praktijken.

Mijn vraag eerder is waarom zij de positie van CEO heeft gekregen als complete buitenstaander. Een plaatsje aan de directie tafel voor een jaartje lijkt me een stuk logischer.
Hoe meet je een "goede ceo"? En de reden is duidelijl ze heeft ervaring als CEO van een gelijkaardig bedrijf, zo zijn er echt niet veel in de wereld.
Dominique Leroy is de beste CEO die Proximus in jaren heeft gehad. De reden waarom ze nu naar KPN gaat lijkt me heel duidelijk. Ze heeft er de juiste competenties voor en ze heeft bewezen dat ze een nieuwe wind kan laten waaien door een oubollig overheidsbedrijf.

In het artikel hierboven worden enkele minder goeie moves van haar vermeld maar dit gaat echt wel voorbij aan al de goeie dingen die ze bij Proximus heeft gedaan.

Er wordt trouwens gefluisterd dat KPN en Proximus zouden gaan fuseren met de aankomende consolidaties in de Europese telecomsector. Dan is dit een geniale zet op vershillende vlakken lijkt me.
"Minder goeie moves". Dat is nogal zacht uitgedrukt. Een telco CEO die tegen net neutraliteit is omdat zij acht dubbel te verdienen aan data, is echt ernstig. De klant betaalt al het deel aan de telco, die vervolgens dat moet betalen aan de exchanges, en YT, Netflix e.d. betalen idem hun deel ook aan de exchanges. Heeft zij deze woorden ooit terug getrokken en vervolgens gesteld dat ze dat niet meer vindt?

Overigens ontgaat het mij waarom jij haar aan het ophemelen bent. Wat voor verbeteringen zal zijn voor KPN klanten bewerkstelligen? Meer bandbreedte voor hetzelfde bedrag, of dezelfde bandbreedte voor minder of tenminste geen stijging in bedrag? Het nooit zullen invoeren van datacaps? Beloven zich niet aan een partij te verkopen die van al dit het tegenovergestelde zal doen?
Ik werk voor proximus en merkte toch weinig van Leroy als CEO, dezelfde oubollige procedures/mensen.
Ja producten die al in de pipeline zitten kwamen eruit maar echte vernieuwing (glasvezel anyone) komt amper iets van in huis.
KPN heeft (volgens het jaarverslag 2018) 12.412 FTE in dienst wat zich vertaalt in 13.157 personen.
(https://jaarverslag2018.k...dix-6-Social-figures4.pdf)

De bedoeling is dat men uiteindelijk ruim onder de 10.000 FTE gaat komen.
Dat was althans de boodschap die ik en mijn collega's te horen hebben gekregen toen we boventallig werden verklaard in 2017 tijdens de zoveelste reorganisatie.
Men streeft naar een organisatie van zo'n zes tot achtduizend FTE.

Los van de discussie of haar salaris te hoog, te laag, of precies goed zou zijn; het genoemde (basis)salaris is exclusief bijkomende financiële afspraken.

Interessanter om te weten is dan denk ik welke bonusregelingen e.d. er afgesproken zijn.

(Persoonlijk kan ik me i.p.v. de salarisdiscussie veel drukker maken over falende bestuurders die bij hun (gedwongen) vertrek veelal nog exorbitant hoge bedragen meekrijgen. Dat zou echt eens afgelopen moeten zijn.
Kan me niet geheel aan de indruk onttrekken dat ook zij een dergelijke regeling heeft bedongen, maar wie weet)
[...]

Wow wtf!? Ben ik de enige die hier over valt?
Jij en de andere jaloerse mensen. Ze krijgt gewoon een marktconforme verloning. Als je minder betaalt dan vind je gewoon geen geschikte kandidaten want elders zullen ze meer krijgen.
Dat is het juist, overal is het zo krom al een banaan geregeld met die topsalarissen. In vrijwel geen enkel bedrijf staan die in verhouding tot het geleverde werk en belangrijkheid van zo'n baan.

Wat dat betreft zou de Balkenendenorm voor elk bedrijf moeten gelden.
D'r valt minstens net zoveel te zeggen voor het omgekeerde argument, dat de Balkenende norm meer in lijn moet zijn voor wat topbestuurders elders krijgen. Rutte krijgt niet eens staatsobligaties naast zijn salaris, als de overheid geld overhoudt. Dat verklaart misschien ook wel waarom de staatsschuld zo hoog is opgelopen sinds WO2.
De Jager verdiende nog meer dan haar, was 1,4 miljoen als ik mij niet vergis. Was 2014 geloof ik.
Is dat gewoon de marktwerking (vraag-aanbod)? Haar loon is 0,0007%. van de omzet van PKN. Je voelt hopelijk al snel aan dat alle werknemers iets extra geven en de abbo’s halveren onmogelijk is.

In een vrije marktwerking staat alles in verhouding met elkaar. De schaarste van de beoogde competenties, de omzet van het bedrijf etc.
Wacht even, je betaalt voor de dienst, nietwaar?

Waarom maak je je druk over het loon van iemand die verantwoordelijk is voor 14.000 werknemers? De EBITDA van KPN is ruim 2000 keer zo hoog dan het loon van deze dame. Ik zou mij daar druk om maken, als je echt vindt dat je te veel aan het betalen bent. ;)
Ach ja, ze moeten toch allerlei boetes en schikkingen kunnen opvangen... :+
Wat mij betreft mooi dat een vrouw CEO wordt, daar kunnen in de wereld nog wat aan doen. Maar wat ik dan weer niet begijp, is waarom het iemand is die van buiten het bedrijf komt. Waarom lukt het niet om binnenskamers iemand te vinden die kan doorstromen?

En ook niet onbelangrijk: het de raad van bestuur bestaat hiermee nog steeds alleen uit juristen en economen, en dus niemand met een technische achtergrond. Het kan aan mij liggen, maar is dat niet heel gek voor een technisch bedrijf?

edit: ik doelde op RvB niet het gehele bestuur

[Reactie gewijzigd door Palo Alto op 23 juli 2024 12:39]

En ook niet onbelangrijk: het de raad van bestuur bestaat hiermee nog steeds alleen uit juristen en economen, en dus niemand met een technische achtergrond. Het kan aan mij liggen, maar is dat niet heel gek voor een technisch bedrijf?
Als programmeur zou ik zelf weinig interesse hebben in een raad van bestuur of vergelijkbare functies. In elk geval niet op dit moment. Wellicht is het moeilijk om technische mensen te vinden voor dergelijke functies. Ik kan me goed voorstellen dat de meeste er geen zin in hebben en willen doen wat ze leuk vinden: techniek.

Ik merk dat het helemaal geen probleem is als mensen zonder tech kennis bovenaan staan. Zo lang ze maar luisteren en weten wie de motor draaiende houd. Voor dat soort functies heb je een bepaald soort mensen nodig, niet iedereen kan dat zomaar. Het leuke is dat je een goede CEO eigenlijk bijna overal kunt plaatsen.
Wat mij betreft mooi dat een vrouw CEO wordt, daar kunnen in de wereld nog wat aan doen.
Wanneer gaan we begrijpen dat vrouwen niet hetzelfde zijn als mannen? Als iemand een baan wil hebben moet er gekeken worden naar competenties, niet naar geslacht. Andersom moet er niet gekeken worden naar geslacht, dus als een vrouw CEO wil worden en de competenties heeft moet dat niet eens een discussie vormen. Echter moeten we een aantal zaken niet vergeten. Vrouwen hebben andere hormonen dan mannen en bijvoorbeeld minder spiergroei. Werken op een booreiland is dan misschien niet ideaal. Bij mijn opleiding was de verhouding man/vrouw ongeveer 50/1. Bij die van mijn vriendin precies andersom. Zou het misschien zo kunnen zijn dat mannen en vrouwen andere interesses hebben? Ik vind het in elk geval niet gek dat al mijn collega-programmeurs mannen zijn. En vinden mensen het oneerlijk en moet er wat aan gedaan worden...

De meeste dames die ik spreek hebben totaal geen behoefte aan ondernemerschap, geen behoefte aan groter en meer. Zij hebben veelal weinig behoefte aan carrière maken, laat staan CEO te worden. Denk je dat mijn vriendin in de zorg zit voor een topbaan als manager? Nee, natuurlijk niet. Al dat werken is toch zonde, hoor ik haar en anderen zeggen. Terwijl het bij de mannen-afdeling van de BBQ altijd gaat over welke baan ze hebben, wat ze in de toekomst willen doen en hoe ze door kunnen groeien. Bij zowel mannen en vrouwen zijn er natuurlijk uitzonderingen, maar doe vooral wat je zelf wilt.
Bij mijn opleiding was de verhouding man/vrouw ongeveer 50/1. Bij die van mijn vriendin precies andersom. Zou het misschien zo kunnen zijn dat mannen en vrouwen andere interesses hebben? Ik vind het in elk geval niet gek dat al mijn collega-programmeurs mannen zijn. En vinden mensen het oneerlijk en moet er wat aan gedaan worden...
En toch is in veel andere landen deze verhouding helemaal niet zo scheef; Nederland loopt simpelweg ver achter op andere Europese landen (https://www.onderwijsinci...in-betatechniek-in-europa) Tot in de jaren 60 was 'programmeur' een veelal vrouwelijk beroep. Dit soort aannames 'dat vrouwen nou eenmaal andere interesses hebben' berust veelal op zichzelf versterkende effecten: een studierichting met alleen mannen die daardoor niet meer weet hoe vrouwen aan te trekken. Juist daarom is het belangrijk dat er voor balans wordt gezorgd ook aan de top van het bedrijfsleven.
Hoewel ik het heel erg met je eens ben (vooral als de wereld wat beter zou zijn), is het toch vaak zo dat het old school boys network ervoor zorgt, dat ook al zou een vrouw gelijk geschikt of beter zijn, ze vaak toch nog voor hun 'vriendje' kiezen. Dus in die zin, is het misschien nog wel even nodig, om wat extra aandacht te geven aan posities waar de vertegenwoordiging/verdeling nog wat scheef zit t.o.v. de wens.

Ik ben het met je eens dat we niet 50/50 moeten willen qua verdeling man/vrouw, want volgens mij zijn er niet eens zoveel vrouwen beschikbaar om dat nationaal te kunnen realiseren. Maar een 30/70 zou ook al heel mooi zijn en voorkomt een deel van de problemen die in mannenbolwerken ontstaan, waar vaak macht/geld wel heel belangrijk wordt.
CTO heeft een technische achtergrond en die zit ook in het bestuur. Voor een CEO of COO is eej technische achtergrond niet nodig.
CTO heeft een technische achtergrond en die zit ook in het bestuur.
My bad, ik bedoelde niet het “bestuur” maar de RvB
Voor een CEO of COO is eej technische achtergrond niet nodig.
Want? Dat vinden de meeste CEO’s en COO’s?

[Reactie gewijzigd door Palo Alto op 23 juli 2024 12:39]

Nee dat vinden de investeerders aandeelhouders

[Reactie gewijzigd door twizzle op 23 juli 2024 12:39]

Toch wel benieuwd welke glans van Proximus heeft afgestraald, dat ze aangesteld is geraakt. Op mij komt dat bedrijf niet over als een "best of class" voorbeeld in de sector. Tenminste na alles wat ik hier op Tweakers over Proximus heb gelezen.
Ik weet eigenlijk niet eens of ze op dat niveau NDA's hebben te ondertekenen.
En wat voor nuttige kennis heeft een CEO? Zeker geen technische kennis, zelfs beperkte markt kennis... hoogstens strategisch en wat goede mensen enzovoort, niet veel wat je wilt stelen in dit geval...
Ze hebben ook gewoon een CTO natuurlijk, geen jurist of econoom. Fake news ;)

En waarom mooi of beter dat een vrouw CEO wordt en daar nog wat aan doen? Waarom niet gewoon op merit ongeacht achtergrond, geslacht, ras, cultuur en dat buiten beschouwing laten?
Ze hebben ook gewoon een CTO natuurlijk, geen jurist of econoom. Fake news ;)
My bad, ik bedoelde de RvB
En waarom mooi of beter dat een vrouw CEO wordt en daar nog wat aan doen? Waarom niet gewoon op merit ongeacht achtergrond, geslacht, ras, cultuur en dat buiten beschouwing laten?
Omdat ik het tamelijk ongeloofwaardig vind dat de meeste CEO’s gekozen zijn op merit, maar toevallig in grote meerdergeid een man zijn.
Omdat ik het tamelijk ongeloofwaardig vind dat de meeste CEO’s gekozen zijn op merit, maar toevallig in grote meerdergeid een man zijn.
Een merit als diplomatie willen wij nog wel eens over het hoofd zien. Zou de dame in kwestie op dat vlak positief zijn opgevallen in het netwerk dan kan dit ook een reden zijn dat ze boven komt drijven. En een KPN CEO met goede diplomatieke vaardigheden zou voor KPN niet verkeerd zijn.

Over vrouwelijke CEO's: het netwerk is overwegend man en maakt conservatieve keuzes. Maar dat kan niet lang meer duren, we kunnen het ons eenvoudigweg niet meer veroorloven om het vrouwelijk kapitaal op de reservebank te laten zitten. Kiezen voor vrouwen is dus eigenlijk pragmatisme. Mogelijk dat niet iedereen al tot dat inzicht is gekomen, maar dat gaat nu snel veranderen is mijn verwachting. We kunnen eenvoudigweg niet anders.
[...]

Over vrouwelijke CEO's: het netwerk is overwegend man en maakt conservatieve keuzes. Maar dat kan niet lang meer duren, we kunnen het ons eenvoudigweg niet meer veroorloven om het vrouwelijk kapitaal op de reservebank te laten zitten. Kiezen voor vrouwen is dus eigenlijk pragmatisme. Mogelijk dat niet iedereen al tot dat inzicht is gekomen, maar dat gaat nu snel veranderen is mijn verwachting. We kunnen eenvoudigweg niet anders.
Gelijke kansen betekent niet gelijke uitkomst. Om een gelijke uitkomst te forceren zal je in het onethische moeten treden, waaronder op z'n minst systematische discriminatie (bijv. universiteit van Eindhoven). Je suggereert dat er bewust aan onderdrukking wordt gedaan terwijl dit eigenlijk in veel landen al niet meer aan te tonen is.

Overigens ook jammer hoe je mannen wegzet als conservatief. Ten eerste kan je geen cowboy als CEO veroorloven, ten tweede is mijn ervaring juist dat vrouwen als strategisch leidinggevende vrij vastgeroest zitten omdat ze als diversity hire niet heel veel af durven te wijken van het traject dat de voorganger heeft gekozen.
Wat mij betreft mooi dat een vrouw CEO wordt, daar kunnen in de wereld nog wat aan doen
Hoezo, "daar kunnen we nog wat aan doen"? Sinds wanneer worden managementkwaliteiten bepaald door je geslacht? Gewoon de beste man of vrouw voor die functie op die plaats, en als blijkt dat een mannelijk persoon beter is dan die vrouwelijke dan moet die mannelijke het ook gewoon worden.

Ja, ik weet het. Heel "seksistisch". Zucht.
En ook niet onbelangrijk: het de raad van bestuur bestaat hiermee nog steeds alleen uit juristen en economen, en dus niemand met een technische achtergrond. Het kan aan mij liggen, maar is dat niet heel gek voor een technisch bedrijf?
Nee, dat is helemaal niet gek. Kijk bijvoorbeeld eens naar de boardroom van een Microsoft of Apple. Praktisch niemand met een technische achtergrond te vinden maar wel allemaal jarenlange management ervaring. En daar gaat heet ook om. De RvB zit er in principe om een vinger op de pols te houden of het strategisch/operationele management zich houd aan de regels die door henzelf zijn opgesteld en de wetgeving van de landen waarin men opereert. Die wordt vervolgens weer gecontroleerd door de RvC (ten behoeve van de aandeelhouders)

Voor geen enkele functie binnen deze cirkel heb je echt geen technische achtergrond nodig, maar wel jarenlange bestuurservaring (dus als het even kan niet slechts theoretisch).

[Reactie gewijzigd door mindcrash op 23 juli 2024 12:39]

De Raad van Beheer is het dagelijks bestuur, de commisarissen zitter er daarnaast onder andere namens de aandeelhouders.
Sorry, ja zoiets bedoelde ik ook. Het was nog wat vroeg :)

Feit blijft wel dat deze hele tak van sport feitelijk helemaal geen "hands-on" achtergrond hoeft te hebben. Uiteraard is het wel makkelijk om deze te hebben, maar niet perse noodzakelijk om het werk goed uit te voeren.

[Reactie gewijzigd door mindcrash op 23 juli 2024 12:39]

Ze komt niet echt vanuit buiten gezien de langere samenwerking tussen Proximus en KPN, maar ook de joint venture van nog daarvoor, en ze kent de Nederlandse markt gezien dan andere NL bedrijven waar ze heeft gewerkt. Dit laatste is iets waar vele buitenlanders plat gaan, want ze begrijpen de Nederlandse (werk)cultuur niet. Maar pas op wat je zegt over een vrouwelijke CEO, want dat is in steeds meer bedrijven taboe aan het raken omdat dat zou suggereren dat ze geselecteerd is op haar geslacht en niet haar kunnen.

Aan de andere kant, deze dame is wel een jobhopper zeg maar dus ze zal over 4 a 5 jaar wel weer weg zijn. Deze komen meestal met een taak, maar we gaan het zien.
Grappig hoe je bij een CEO wissel enkel reacties ziet over kleinzielige probleempjes die mensen hebben met hun telco en het aantal reacties dat gaat over visie op 1 hand te tellen zijn...
Hoe moeten consumenten anders reageren op een aanstelling van een CEO die ze verder niet kennen?
Waarschijnlijk zocht KPN iemand met ervaring in grote reorganisaties en uitrol glasvezel. Perfecte match. ;)
Ja en iemand om de kosten in de hand te houden. Dus ik verwacht FttH met een datalimiet van 10GB :)

Maar wel interessant dat KPN dus in eigen stal heeft lopen zoeken naar iemand.
Even een simpele vraag: "Wat heeft de Jager voor verbetering gebracht?" Wat zij gaat verdienen is een 'schijntje' t.o.v. de Jager. Geen idee wat Ibarra heeft geschoven maar waarom moeten deze mensen zoveel geld verdienen, kan beter zeggen krijgen. Worden ze daar zelf heel gelukkig van, kan mij dat niet voorstellen. Als je directeur bent van je eigen bedrijf (opgebouwd door jezelf) dan zou ik de beloning mij nog enigszins kunnen voorstellen (alhoewel moet je wel heel trots zjjn en geen medeleven kennen) maar dit is het vlaggetje doorgeven aan een ander, wéér een buitenstaander.

Zou leuk zijn als je al de mensen die het echte werk doen bij de directeur zou weghalen, dan ben je dus wel een directeur maar dan van niets. Zonder personeel (met kennis) is de directeur niets. Met andere woorden, 'aansturen' is een verzonnen begrip en vooral het moeten aansturen. De directeur dient te worden geïnformeerd over wat er speelt (terwijl deze directeur de ballen verstand heeft van de materie) en na een hoop bladiebla daar een koers aan geeft of... juist niet, is immers ook goed, salaris word er niet minder om. Een spil van managers, het lijkt wel politiek alleen er zijn dan geen betalende aandeelhouders.

KPN is duur, heel duur. Wanneer stopt dit nu eens, iedereen betaald hiervoor, voor een ander z'n dikke boterham en waarvoor? Wanneer gaan bedrijven nu eens inzien dat de werknemer de schakel is en niet per se andersom. Poppetje aan de bovenkant is wel wat waard maar niet zovéél waard. Volg het model Ricardo Semler bijvoorbeeld, is ook rijk maar anders rijk en dat gun ik hem van harte want hij heeft iets neergezet (google maar eens).
Een directeur staat aan het hoofd van een bedrijf en heeft daardoor de verantwoordelijkheid over veel mensen. De directeur loopt echter ook heel veel meer risico dan zijn personeel. Het ergste wat een gewoon personeelslid kan overkomen bij het maken van een fout is ontslag op staande voet. Bij een directeur is dat naast ontslag op staande voet ook vervolging waar een hoge geldboete en/of gevangenisstraf staat. Daarbij komt ook nog eens de rechtsvorm van het bedrijf om de hoek kijken.

Het salaris wordt van oudsher afgestemd obv dingen als leeftijd, verantwoordelijkheid, diploma's en werkervaring. Dat gaat dus ook voor de directeur op. Als je salaris zou baseren op waarde voor het bedrijf dan zou je een heel ander plaatje krijgen. Welk model je ook kiest, je zult altijd met vraag en aanbod zitten. Je ziet dat nu ook bij gewone werknemers in de technologie sector: de vraag is hoog, het aanbod laag. Dat zorgt voor gekke dingen als het inzitten van allerlei lokkertjes om mensen maar aan te trekken. Geld is daarbij nog steeds zo'n beetje het belangrijkste punt voor iedere werknemer. Ongeacht of dat nou de schoonmaker of de directeur is.

Overigens is het niet de directeur alleen die de koers bepaald. In dit geval zit er ook nog een laag boven de directeur en zijn er aandeelhouders waar rekening mee gehouden moet worden. En personeel zonder een leidinggevende werkt ook lang niet altijd. Hiervan zijn zat voorbeelden te vinden die gretig gebruikt worden door instructeurs op gebied van bijv. projectmatig werken. Niet iedereen kan zelfstandig werken en denken, er zijn zat mensen die daarin sturing nodig hebben. Bovendien is het ook heel fijn als je werkzaamheden kunt spreiden want dat brengt de werkdruk omlaag en kan dingen een heel stuk overzichtelijker maken. Die verspreiding zorgt er dan wel weer voor dat je een behoorlijk groot aantal teams en managers krijgt maar dat hoeft helemaal geen nadeel te zijn.

Je verhaal lijkt vooral een of andere rant te zijn over bepaalde gang van zaken (wellicht in het bedrijf waar je nu werkt) dan dat het getuigt van echt kennis van hoe je een organisatie zou kunnen runnen. Ik mis in jouw verhaal namelijk de onderbouwing waarom het zo slecht is zoals het nu gaat. Het feit dat de top meer salaris heeft dan de onderste lagen betekent niet dat de onderste lagen geen waardering krijgen. Er zijn zat organisaties waarbij de werkgever heel ver gaat voor zijn personeel maar waarbij de directeur wel meer salaris heeft dan de gewone werknemer.
De laatste alinea nogal een boute aanname maar goed, vandaar dat ik ook kom met Semler, toch? Ik stel tevens niet dat het slecht gaat, ik begrijp gewoon niet waarom iemand zo achterlijk veel geld moet verdienen. Het is net bij de huizenmarkt, het blijft maar stijgen. Het is net als in de voetballerij waarbij iemand met een herseninhoud van een pinda tonnen kan verdienen, benodigde expertise is niet evenredig met de beloning dat je ervoor krijgt. Zodra het commercieel wordt kunnen grote bedragen als geoorloofd over tafel gaan, er lijkt geen plafond te zijn, met het gevolg dat alles steeds maar duurder wordt, want tja, dat geld moet toch ergens vandaan komen.

Deze nieuwe directeur gaat 584x meer verdienen dan een verkoper in een primafoon winkel. Insane! Directeur mag best meer verdienen maar 584x is wel erg uit verhouding. Of moet een directeur zoveel geld 'verdienen' om de rekening van de advocaat te kunnen betalen als deze het ambt niet zo nauw neemt.
"Niet iedereen kan zelfstandig werken en denken, er zijn zat mensen die daarin sturing nodig hebben."
Tja, dat is wel heel erg manager eigen om dat zo te stellen. Deze 'opvoeding' begint al in de wieg en daarna op school, het is er als het ware ingebakken. Het wordt dus al fout aangeleerd, zie geen stimulans in het onderwijs om een eigen zaak te beginnen bijvoorbeeld, out-of-the-box denken. Uiteindelijk, in de meeste gevallen, eindigt het bij een beroep dat commercieel interessant is, zodat je een boterhammetje kunt verdienen (bij een baas). Onderwijs is veelal een eenheidsworst machine en dat begint al bij de CITO-toets.

Hoe vaak ik al gezien heb dat managers tot grote problemen leiden, juist omdat de aansturing averechts is of sturen bij waar het niet nodig is. Zitten veel egotrippers tussen en dat lijkt alleen maar meer te worden. Je kunt manager zijn van afdeling ook al weet je van de materie geen fluit, idemdito in de politiek, dat noemen we dan een minister. Achterban moet influisteren waar het over gaat, vind het beschamend dat zo'n manager dan vaak meer verdient dan de medewerker met de juiste opleiding, met kennis van zaken. Vind ik scheef en niet terecht. Ken tevens een aantal van dat soort figuren, vraag geen inhoudelijk detail want ze weten het gewoonweg niet.
daarom zijn die abo's zo duur dus, 935k per jaar

77k per maand 8)7
Bizar bedrag. Het is kpn 'maar'..
"waarin de klant centraal staat"

...

Ná de aandeelhouders dan.. want die staan natuurlijk het meest centraal.. zoals in elk bedrijf. :+

Ik zal haar geloven, als ze flink investeert in uitrollen van glasvezel.
Slechts dan geloof ik haar..

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 23 juli 2024 12:39]

“waarin de klant centraal staat"
Inderdaad. Niet. Dus.

Heb je gelijk de reden, dat ik daar weg ben.
Gpon, zoals in België?
Aka shared fiber.
Die gaat dat langzaam zinkend schip echt niet redden....
Anoniem: 767041 5 september 2019 20:12
KPN kan beter investeren in goedkopere pakketen :P wie tikt er nou 107eur voor 100gb af
Heb even gekeken wat een pakket nu kost, ik zit(zat) bij Telfort maar als ik nu naar de pakketten kijk zijn die al veel duurder bij KPN dan ik nu bij Telfort heb.
Ze zeggen wel dat ik niet omhoog ga maar let maar op dat gaat echt wel gebeuren hoor
Anoniem: 767041 @vinkjb5 september 2019 20:21
Wij hier nu Ziggo en Tmobile, zijn we totaal nog steeds goedkoper uit dan KPN
Heb even gekeken wat een pakket nu kost, ik zit(zat) bij Telfort maar als ik nu naar de pakketten kijk zijn die al veel duurder bij KPN dan ik nu bij Telfort heb.
Ze zeggen wel dat ik niet omhoog ga maar let maar op dat gaat echt wel gebeuren hoor
KPN neemt gewoon de middenmoot. Telfort was goedkoop, XS4ALL duur, dus zit kpn in het midden.

KPN was trouwens tussen die 3 bedrijven altijd al de middenmoot
Als ik xs4all afzet tegen ziggo, maar security, Spotify en foxsports erbij moet shoppen ben ik daar een stuk duurder uit. Wel sneller internetinternet, maar kwaliteit van spullen en service van xs4all zijn toch nog altijd beter.
Klopt maar Spotify krijg je inmiddels ook niet meer gratis bij Xs4all ;)
66 euro onbeperkt bellen in en naar de EU, VS en Canada met 100GB is de huidige prijs voor 1 jaar bij KPN. Weet niet waar jij die 107 euro vandaal haalt 8)7
Anoniem: 767041 @AlexOo5 september 2019 20:37
KPN simonly, 100gb zelfs 109eur maar nu met actie 65eur Nog steeds achterlijk maarja
Dat abonnement is nooit voor die prijs aangeboden, die korting zit er altijd op.

Dit is natuurlijk een heel specifiek abonnement voor Iemand die tot 100GB data in de VS en Canda wil kunnen gebruiken. T-Mobile heeft een vergelijkbaar Unlimited abonnement voor €55 alleen krijg je daar maar 14GB in de VS.

Als je KPN Compleet hebt betaal je €31 voor 100GB in NL en de EU.
KPN kan beter investeren in goedkopere pakketen :P wie tikt er nou 107eur voor 100gb af
Je hebt geen keuze, of is die 100GB een magisch getal ?

Maar ter info : 100GB kost mij hier 36€
Was daar niet iets mee ooit Proximus? weet ff niet meer...
En ooit zelf "den RTT"...Weet ook niet of KPN er blij mee mag zijn. Was competenter dan vooraganger Didier Bellns imho, maar dat was ook niet echt moeilijk. Telenet en Proximus houden er nu al jaren een dupolie aan...en prijzen zijn een ramp ivm het buitenland.
Belangrijk is of ze zich kan inleveren in de wereld van de KPN-klant. Er zijn een aantal maatregelen genomen die leiden tot het weglopen van klanten: Eigen apparatuur bij Digitenne is niet langer mogelijk, Telfort is geëuthanaseerd, XS4All staat op het punt geëuthanaseerd te worden en ISDN is uitgezet. Daarop kordaat handelen wordt haar eerste vuurproef.
ISDN uitzetten vindt ik niet zo gek. Dat in de lucht houden is een stuk duurder dan VOIP. Natuurlijk het was heel stabiel, maar KPN moet zoveel mogelijk winst maken van zijn/haar aandeelhouders.
Dat is de kwestie niet, de werkelijke kwestie is: Het bedje is niet gespreid. Even citeren van: https://www.kpn.com/service/bellen/isdn-stopt.htm

Kan ik mijn ISDN telefoontoestellen blijven gebruiken?
Nee helaas, ISDN toestellen zijn niet geschikt voor PSTN of VOIP.

... dat is natuurlijk pure kolder en precies de kwestie die rond XS4ALL speelt: KPN is een bedrijf dat niet meedenkt met klanten. Precies de Fritzbox die XS4ALL gebruikt is hier de oplossing, kleine moeite voor KPN om klanten een "stekkertje eruit, stekkertje erin" continuïteit te beiden. Maar ze laten het klanten zelf uitzoeken, en ja, die gaan dan kijken wat er op de markt te koop is. Dikke kans dat dat niet bij KPN is. ISDN-abonnementen waren niet de goedkoopste, toch zonde van de omzet.
De pagina die je nu gebruikt is de pagina voor consumenten. Klik je door naar de zakelijke markt (https://www.kpn.com/zakelijk/verder/bedrijf-connect.htm) , dan zie je gewoon dat KPN er ook apparatuur voor heeft. Je kunt dus gewoon je ISDN apparatuur blijven gebruiken en een kastje van KPN doet de rest.

Dusja, KPN heeft gelijk dat die oude telefoontoestellen niet meer werken op een analoge uitgang vanaf je modem. Wil je dat zelf oplossen, dan is een Fritzbox een oplossing en kun je zelf op zoek gaan naar een Voip aanbieder. Dat gaat de meeste mensen veel te ver. Misschien jammer voor die consument, maar daar heeft KPN al ruim 15 jaar voip voor. En, als je voip neemt met onbeperkt bellen, dan ben je nog goedkoper uit ook.

Maar ik wens je veel succes om het bij een ander provider, zonder Fritzbox, aan de gang te krijgen. Ziggo gaat je niet helpen zoals jij het nu schetst.
Ik zal je een geheimpje verklappen: Ik zit bij T-Mobile. Een Fritzbox werkt altijd, als je het ingebouwde modem niet kunt gebruiken, dan kun je 'm inzetten als router en je modem in bridgemode. En als dat niet kan dan kun je 'm inzetten als ip-client aan een bestaande router. Bij elke stap wordt 'ie minder functioneel, maar de telefoniefuncties blijven werken.

Wat betreft je zakelijk linkje: Dat bedoel ik nou. Zo denkt KPN: Consumenten eenheidsworst opdringen, met nul-komma-nul meedenken en als puntje bij paaltje komt klanten verliezen. Dat is nu waarom dat liquideren van XS4All niet gaat werken.
Het is mij bekend dat een Fritzbox overal op kan werken. Ik heb ze zelf ook in gebruik.

Ik vraag mij eerder af wat een consument met ISDN moet tegenwoordig. Faxen doet niemand meer, inbellen ook niet. Puur ISDN aanhouden voor 2 of 4 telefoonlijnen is onnodig. Dat kan prima met VOIP en KPN geeft dat ook keurig als optie aan.

Consumenten eensheidsworst opdringen ben ik het niet mee eens. Wat die consumenten willen is een simpele telefoonlijn die het doet. Of dat via ISDN, voip of een andere manier gaat boeit 90% van de mensen niet. De overige 10% gaat zelf op zoek naar een oplossing, zoals wij. Een normale consument heeft geen flauw benul hoe die dat werkend moet krijgen op een Fritzbox. Dat zegt misschien ook iets over de gebruikers zelf. Ik hoef het niet aan mijn familie uit te leggen, die zijn mij al kwijt als ik het over Voip heb. Terwijl ze dat dagelijks gebruiken.

Eigenlijk is het ook nooit goed bij KPN. Als KPN sneller internet willen leveren over DSL, dan moet ISDN uitgefaseerd worden. (ISDN en vectoring VDSL werkt niet lekker vanuit een wijkcentrale) Gaat KPN een keer actie ondernemen om een oude techniek uit te faseren tbv sneller DSL, is het weer niet goed.
Analoge telefoons zijn een antiek gedrocht uit de 19e eeuw waar hack na hack op is toegepast. Digitale functionaliteit in de telefoon is daardoor beperkt tot de telefoon zelf. Ze hebben geen centraal telefoonboek, hooguit een eigen telefoonboek waarbij ze niet met andere telefoons in huis communiceren. Als je thuis komt kun je niet centraal zien wie er allemaal gebeld heeft, hooguit houdt iedere telefoon uit zichzelf bij wie er gebeld heeft. Een klok is bij analoge telefoons niet aanwezig, dus wil een analoge telefoon kunnen bijhouden wie er wanneer belt, dan heeft iedere telefoon een eigen klok met batterij nodig die je zelf moet instellen. Als een analoge telefoon aan een centrale is gekoppeld zoals een Fritzbox (of Quattrovox in het verleden) dan zijn slimme functies enkel mogelijk door allerlei cryptische toetsencodes uit je hoofd te leren. Een gesprek met meerdere mensen is met een analoge telefoon niet mogelijk, want ja analoog is maar 1 lijn.

ISDN-apparatuur heeft al die problemen niet en dat is een gigantisch verschil in gebruiksgemak en mogelijkheden. Voor mij in ieder geval het verschil dat een vaste telefoon nuttig en praktisch maakt of verouderd en overbodig. Daarom blijft de ISDN-apparatuur in huis gewoon hangen. Dit geheel zonder dat ik een ondernemer ben.

Het is belangrijk onderscheid te maken tussen de S-bus en de U-poort. De S-bus als aansluiting voor apparatuur voldoet anno 2019 nog uitstekend aan de eisen van deze tijd en een terugkeer naar analoge apparatuur is een sprong terug het verleden in. De U-poort is een ander verhaal: ISDN over de kabels tussen centrale en eindgebruiker is niet logisch meer en het ligt voor de hand over de die kabels een techniek met hogere bandbreedte te realiseren. Die uitfasering aan die zijde is volkomen logisch, maar daar zijn prima oplossingen voor, zoals gateways en ISDN over IP.

De denkfout is de simpele telefoonlijn. Wie ISDN heeft wil nadrukkelijk geen simpele telefoonlijn. Dat is de denkfout die alle consumenten generaliseert tot eenheidsworst. Het is die denkfout die KPN naar ik schat meer omzet gaat kosten door de uitfasering van ISDN dan ze lief is, en compleet onnodig was.
Die Fritzbox heeft een S-bus of hoe wilde jij ISDN telefoons precies aansluiten?
Op de S-bus van de Fritzbox. Mijn Vox Davo-telefooncentrale is op die manier aangesloten: Draadje omprikken van NT1 naar Fritzbox, even in de Fritzbox aanvinken dat er een centrale aan hangt, klaar.
Gelukkig werken ISDN toestellen wel gewoon bij de concurrentie, o wacht...
Digitenne is prima met een eigen kastje te ontvangen, gratis in HD: NPO1, 2 en 3 en twee regionale zenders. Je hebt die kastjes al voor een paar tientjes https://breedbeeldweetjes...or-het-gratis-npo-pakket/
Digitenne is prima met een eigen kastje te ontvangen, gratis in HD: NPO1, 2 en 3 en twee regionale zenders. Je hebt die kastjes al voor een paar tientjes https://breedbeeldweetjes...or-het-gratis-npo-pakket/
Maar er is meer dan alleen de NPO-zenders.
Als je een abonnement afneemt, op 30 zenders, wil je die ook kunnen bekijken
Ja er is meer vooral veel commerciele rotzooi die stijf staat van de reclame. Daar verdoe ik mijn tijd niet aan :) Zonder abo, dus gratis, kan je zoals gezegd NPO123 en regionalen bekijken.

[Reactie gewijzigd door RAAF12 op 23 juli 2024 12:39]

Mijn Vu+ Ultimo 4K ontvangt NPO1,2,3 gratis in HD 1080p50. Wat KPN denkt is dat ik mijn Ultimo 4K die 550 euro gekost heeft wel even ga vervangen door hun debielenontvangertje met opnemen in de cloud, om de rest kunnen te ontvangen. Dan blijf ik wel lekker bij Canal Digitaal zitten.

[Reactie gewijzigd door dmantione op 23 juli 2024 12:39]

Zo'n ontvanger heb ik vorig jaar besteld in Duitsland. Kostte iets meer dan twee tientjes, en FTA zenders zijn er prima mee te ontvangen. Bij de Oosterburen zijn er -met abonnement- ook de commerciële zenders mee te ontvangen.
Als KPN het Duitse systeem had overgenomen, hadden we hier nu ook een brede keus in hardware gehad. Helaas wilden ze liever het wiel opnieuw uitvinden, en zijn er alleen nog KPN-branded ontvangers met nul mogelijkheden.
Ik heb die Vmade van Ali van €21 die bevalt goed. Ik heb hem gekocht als reserve en te testen hoe de ontvangst is. Wellicht dat ik mijn glasvezel abo eruit kieper en ga Internetten via 4G en dat kassie voor TV ga gebruiken. Ik ben geen heavy user, dat scheelt :-)
Bedoel je misschien het spionageschandaal van de Britten die Belgacom (zoals Proximus toen nog heette) hadden afgeluisterd?
nieuws: Belgisch onderzoek: Britten hackten Belgacom en weigerden mee te werken
Toch wel mooi die familie omstandigheden van Maximo, hij gaat gewoon meer verdienen in Italië zodat zijn vrouw weer kan shoppen in Milaan.

Ben benieuwt deze dame gaat brengen, over het algemeen hebben we in NL geen hoge pet op van de belgische telco's met hun vreemde data limieten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.