Proximus-dochter Scarlet stopt op 30 november definitief met prepaidkaarten

De Belgische telecomprovider Scarlet stopt op 30 november definitief met vooraf betaalde formules voor mobiele telefonie. Het budgetmerk van Proximus zal klanten met een prepaidkaart in de komende dagen een abonnementsvoorstel doen.

Scarlet was in september 2017 al gestopt met de verkoop van prepaid-simkaarten. Klanten konden hun bestaande prepaidkaart wel gewoon blijven gebruiken en herladen, maar daarin komt in de herfst dus verandering. Volgens een woordvoerder van Scarlet kunnen klanten hun kaart nog tot 31 oktober opwaarderen en hun krediet tot en met 29 november gebruiken.

Er zouden momenteel nog 'enkele duizenden' Scarlet-klanten zijn die met een prepaidkaart mobiel bellen, sms’en en internetten. Zij worden in de komende dagen persoonlijk geïnformeerd en 'gestimuleerd om een abonnement te overwegen', aldus de telecomprovider.

Door Michel van der Ven

Nieuwsredacteur

01-08-2019 • 10:18

67 Linkedin

Submitter: Tomsworld

Reacties (67)

67
66
41
0
0
19
Wijzig sortering
Goede stap vooruit vind ik. Prepaid kaarten worden in mijn ogen toch wat ouderwets aangezien er genoeg abbo’s zijn die goedkoop zijn permaand.
Mijn vriendin heeft enkel een prepaid abo om het persoonlijke nummer te behouden; ze waardeert 1 keer per 6 maanden een tientje op. Ik heb tot nu toe nog geen abo gezien die <1,66 per maand is, dus er zijn zeker use cases waarbij een prepaid veel goedkoper kan uitvallen vergeleken met een abo.
Mijn base postpaid-0 abo is 0 per maand. ;) Gewoonlijk is m'n rekening ongeveer tussen de 50 cent en 1 euro, af en toe zelfs 0, af en toe met een uitschieter boven de 2 euro.

Het afgelopen half jaar begon bovengemiddeld hoog, vooral in februari:

0,58
1,22
0,19
0,52
0,28
3,98
2,72

Totaal 9,42. Nog steeds minder dan € 10,00 zoals bij een prepaid alternatief, en ook minder dan een moderner € 1/maand alternatief waarbij je gegarandeerd al € 6,00 betaalt plus ongeveer hetzelfde voor gebruik.
Mja enkel bedragen zeggen niet veel. Als ik mijn prijzen zie van mijn prepaid en de prijzen van jow base zero, ben ik toch voor alles goedkoper uit....ondanks dat het prepaid is.
Ik zeg dan ook nergens dat het de goedkoopste optie is, maar enkel dat het zowel theoretisch als in mijn praktijk minder kost dan € 1,66 per maand. :)

Afhankelijk van je gebruik kan dat nog steeds goedkoper zijn dan sowieso € 5/jaar. (Dank voor de Jim Mobile tip btw.) Overigens staan er bij ons twee nummers op dat abo, dus dan ga je als ik het goed begrijp al naar € 10/jaar plus meer moeite om alles bij te houden en op te zetten. Maar wel goed iig dat het dus weer een jaar is en geen half jaar zoals in de tijd dat we voor base postpaid-0 hebben gekozen.

[Reactie gewijzigd door Frenziefrenz op 1 augustus 2019 12:34]

Het probleem daarmee is dat je dan een dure klant bent bij Base. Die kleine betalingstransacties kosten Base veel geld en in hun ogen ben jij geen interessante klant.

Je riskeert dan een mailtje te krijgen zoals ik kreeg bij Dommel dat men vanaf een bepaalde datum toch een minimumverbruik gaat aanrekenen. Ik ben toen maar overgestapt op Jim Mobile. Overigens prijs ik me gelukkig want niet lang daarna was er dat probleem tussen Proximus en de eigenaar van Dommel.
In België heb je hiervoor bijvoorbeeld BASE 0. Kost helemaal niets per maand...
Jim mobile prepaid (orange netwerk); 1 cent per MB, 1 cent per sms, 8 cent per minuut bellen. Nog goedkoper!
Lijkt me toch betere deal (abbo is altijd afwachten wat je op je factuur krijgt)
Bij Telenet heb je ook een 0 euro abbo. Pay what you use. Zou behoud ik al jaren een telefoonnummer bij Telenet, zonder 1 euro te betalen. Dus is nog goedkoper dan die 1,66 per maand!
Telenet heeft een abonnement waarbij je geen abonnementskosten betaalt, de belminuten zijn wel wat duurder, ideaal voor mensen die weinig bellen, mijn moeder heeft dat voor haar noodknop.
Als er iets met haar scheelt (vallen of zo) drukt ze op de knop van haar armbandje dat gekoppeld is met een GSM, en krijg ik en een paar familieleden een oproep + sms, en kunnen we handsfree met haar spreken.
Ik begrijp het volkomen - alleen heb ik geen Telenet. Ik heb Scarlet prepaid en elke 6 maanden laad ik voor 8 euro mijn kaart op. De laatste keer is enkele weken geleden, dus ik was (in theorie) tot in januari 2020 verzekerd van een betrouwbare werking van mijn (gsm) huisalarm - want daar gebruik ik de prepaid kaart voor ( via een app met sms commando's) Dat ik na 6 maanden nog geld op de kaart heb staan (en dus kwijt ben) maakt me niet zo veel uit. Ik weet dat ik voor 2 x 8 euro = 16 euro verzekerd ben van een goed beveiligd huis. Wat ik wel vervelend vind is dat ik als klant van Scarlet ( tv, internet, vaste telefoon + 2e gsm abonnement) bij het opwaarderen enkele weken geleden niet op de hoogte ben gebracht over het nakend einde van prepaid. Ik heb dus een tegoed tot in januari 2020 maar Scarlet trekt er wel op 29 november te stekker uit (m.a.w. dit is de laatste datum om het krediet te gebruiken). Weet iemand een andere (goedkope) methode om mijn alarm (gsm) goed en betrouwbaar te laten functioneren. Ik heb hier iets gelezen over Base 0, en Jim Mobile maar weet iemand concreet iets voor het doel waar ik het nodig voor heb.
Als een buitenlands nummer werkt voor je kun je eens kijken naar https://airbalticcard.com/. Is eigenlijk een prepaid roaming sim, maar ook prima te gebruiken voor iot achtige oplossingen.
Vergeet ook niet een aantal bustickets ofzo te kopen met je prepaidtegoed. Scarlet hoeft niet beloond te worden voor het stopzetten van de dienst. Beter alle tegoed verbruiken tot de laatste cent!

[Reactie gewijzigd door ejabberd op 3 augustus 2019 07:35]

Aan de andere kant, als prepaid normale tarieven zou rekenen voor telefoon gebruik zou je hetzelfde kunnen zeggen over abonnementen. Tegoed dat vervalt na een maand slaat nergens op, evenals 15 cent voor een MB...
Met automatisch opwaarderen heb je het beste van beide werelden (bij normale tarieven dan)
Ik ken mensen die op prepaid blijven zitten hoor. Ze zitten meestal op Wifi en hebben heel af en toe internet onderweg nodig. In de regel betalen ze minder dan 2 Euro per maand.
Daar kan geen abonnement tegenop qua prijs.

[Reactie gewijzigd door ksborg op 1 augustus 2019 10:43]

Zoals iemand aangeeft zijn er abonnementen die 0 euro kosten.
Je betaald alleen wat je gebruikt.

Base 0 lees ik ergens. (Jim Mobile dus...foutje)
Geen vaste kosten.
1 cent per MB, 1 cent SMS, 8 cent p/m + startkosten voor bellen.

Dit lijkt me dan een goed alternatief voor prepaid.

[Reactie gewijzigd door jqv op 1 augustus 2019 14:24]

Base 0 volgens de site:

Mobile data
€ 0.10/MB
Calls
€ 0.25/MIN
SMS (texts)
€ 0.10/SMS


Wat jij zegt is Jim mobile pre-paid.
1 cent per MB
1 cent per sms
8 cent /minuut
Dat zijn de tarieven van jim mobile prepaid.

De tarieven van base 0 (abbo) zijn
10 cent per mb, 10 cent per sms, 25cent p/m (geen vaste kosten)
Nee dit is geen goed alternatief want het hele punt van prepaid is dat je vooraf betaalt en niet meer kosten kan maken dan je er in gestopt hebt.
Hier ook een. Wifi thuis, bij vrienden/familie en op het werk. Onderweg kunnen mensen me bellen. Als ik een enkele keer een appje moet sturen of een foto zet ik mobiele data aan voor een minuut.

In rustige periodes verstook ik gemiddeld €10,- in 4 maanden tijd.
Tegoed vervalt meestal pas na 6-12 maanden. Het is de gratis bundel die je bovenop je herlaadbedrag krijgt die maandelijks vervalt, maar het geld dat je erop zet kan je gewoon gebruiken aan de buitenbundel tarieven.
Providers maakten prepaid ook bewust duurder dan abonnementen, juist omdat je met prepaid direct kan stoppen met het gebruik ervan, bij een abonnement heeft de provider gegarandeerd een inkomen. Bij prepaid ook wel, maar dat ligt per maand fors lager dan bij een abonnement.

Jammer dat dat stopt. Ik heb inmiddels ook een abonnement, maar als ik niet zoveel moest bellen voor mijn werk, dan had ik die prepaid nog gewoon aangehouden.

Er zijn trouwens zat prepaid providers die voor 1MB een cent rekenen, maar ook dat is dan nog best duur. En dan zit je bij en provider met een twijfelachtige reputatie. Dan ben je met een abonnement vrijwel vaak goedkoper uit.

[Reactie gewijzigd door krakendmodem op 1 augustus 2019 10:44]

Bwa 90% van de tijd is er wel wifi beschikbaar dus echt veel data verstoken doe ik niet.

Hang gewoon af van gebuiker tot gebruiker welke formule het meest interessant is. Voor mij is het Jim.
"aangezien er genoeg abbo’s zijn die goedkoop zijn per maand"

Heb je een voorbeeld?
Op het moment betaal ik prepaid 10 euro voor 5GB en onbeperkt bellen/sms voor 30 dagen.

[Reactie gewijzigd door devvy op 1 augustus 2019 10:38]

Ik vond prepaidkaarten toch gemakkelijk bij een verblijf in het buitenland én ik toch wel wat telefoons ginder moest doen en/of heel wat data ging verbruiken, de prepaidkaarten van dat land natuurlijk. Ook bij ons in het treinstation hing een automaat met prepaidkaarten.

Ik vermoed dat het vet van de soep is door de regeling die hier is uitgewerkt door de regering een aantal jaar geleden. Ook van prepaidkaarten moest er een gegevensbestand van klanten worden bijgehouden door de telecomproviders. Dat wil dus zeggen dat als je een prepaidsim wil kopen, je eerst door een administratieve molen moet.
Ik vermoed dat deze regelgeving tesamen met de GDPR, de druppel was om goedkoop dergelijke simkaarten aan te bieden.
Leuk, dus ik moet van jou een abonnement af sluiten voor een telefoon waar drie keer per maand mee wordt gebeld? Ik zie niet in wat daar "ouderwets" aan is?
Prepaid is aanzienlijk goedkoper in mijn geval dan abonnementsformules.

bij Base (Belgische provider) is 15€ Tempo Easy/ Tempo Giga twaalf maanden geldig.
15€ tempo giga geeft 4GB en 15€ krediet voor twaalf maanden. Met die 15€ krediet kan ik de maand erop een datapack kopen van 4gb voor 31 dagen met huidige promoties. (SMS/bellen heb ik nauwelijks nodig)

Kostprijs 7,5€ per maand voor 4GB maandelijks.

Vind maar eens een abonnement/postpaid in België die hetzelfde aanbiedt.
En als je telefoon gepikt wordt kan je nog een toffe rekening verwachten ook; Ik ben maar het geld kwijt die om mijn kaart staat. Ik zie het voordeel van abonnement helemaal niet ! Of toffe roaming verassingen als je internet toch nog opstond ...

[Reactie gewijzigd door svennd op 1 augustus 2019 10:32]

Als je telefoon wordt gepikt en je krijgt een hoge rekening?
Dan vraag ik me af hoe je telefoon beveiligd is.

Hier vingerafdruk, wachtwoord en irisscan. Simkaart met een 5 cijferige code die niet de standaard code is.
Daarnaast wis ik de telefoon van afstand.

Hi de site van mijn provider blokkeer is direct de simkaart door diefstal te melden...opgelost.

[Reactie gewijzigd door jqv op 1 augustus 2019 11:16]

Als mijn telefoon gepikt wordt dan hebben ze mijn iris, vinger of code nodig om binnen te komen.
Hoe ga je dat zonder mijn pincode doen dan? Bij 3x fout heb je ook nog mijn pukcode nodig.
Genoeg lui die die pincode standaard op 0000, 1234, 1111 of gewoon uit hebben staan.
Een goed geïnformeerde consument past alle standaard pincodes aan.

Maar zoals je aangeeft. Je hebt ze erbij zitten.

De provider kan ook per sim natuurlijk gewoon een willekeurige pincode op een simkaart zetten.
Bij TELE2 hebben ze dit gedaan. Dan is 0000, 1234, etc niet van toepassing.
Gebeurt tegenwoordig ook, standaard staat er een sim pin ingesteld en wordt deze geleverd door de provider. Probleem is dat niemand ooit zijn telefoon nog uit zet. Als je telefoon dan eens herstart na drie maanden ben je die pincode al lang en breed kwijt.
Ssssssht je verklapt mijn code! No joke :D
Tja, als je je voordeur openlaat staan moet je ook niet gek kijken als er een keer iemand door naar binnenloopt...
Off topic: niet gek kijken inderdaad, maar als diegene niet welkom is heeft ie niet in mijn huis te komen, deur open of niet.

On topic:
Wel jammer voor de mensen die alleen een mobiel hebben om bereikbaar te zijn en eigenlijk zelf niet of nauwelijks bellen/ internetten. Dit zijn niet de klanten waarop een provider zit te wachten natuurlijk. Het excuus dat er maar enkele duizenden mensen het gebruiken en dat men het daarom opruimt, tsja, hoe waar is dat?

[Reactie gewijzigd door JW1 op 5 augustus 2019 11:22]

uhh, sorry hoor, maar goedkoop per maand? Ben toch met prepaid veeel minder kwijt dan als ik een beetje maand abo zou nemen. Laatste keer dat ik mijn prepaid opgewaardeerd had is meer dan een half jaar geleden, met een tientje, en heb nu nog steeds zo'n 6 euro er op staan (waarvan enkele puur smsjes waren om het telefoonnummer te behouden). heb nog een hele oude prepaid (2003 of zelfs eerder, t-mobile) en bel zelf maar heel weinig, en op de meeste plekken waar ik kom heb ik wel wifi (en bij uitzondering kan ik dan alsnog wel via prepaid data doen). Kijk ik naar een beetje abonnement dan ben je zeker zo'n 50-120 euro per jaar kwijt. Meeste nieuwe prepaid is sowieso gewoon verkapte abonnement aangezien het tegoed daarbij maar 30 dagen geldig is.
Tip: bel naar je voicemail om je nummer te behouden. Dat is gratis.
Meeste nieuwe prepaid is sowieso gewoon verkapte abonnement aangezien het tegoed daarbij maar 30 dagen geldig is.
Daar ligt ook een taak voor de overheid vind ik, ze hebben dit met bijvoorbeeld kadobonnen ook gedaan: Die mogen ook niet meer verlopen.

Beltegoed laten verlopen na een jaar vind ik niet eens zo bijzonder maar 30 dagen is veel te kort.
Ik vind beltegoed laten verlopen ansich belachelijk, je hebt betaalt en dat moet je gewoon behouden. Dat ze dan een vereiste zetten dat je het nummer minimaal 1x per maand of zoals nu 6 maanden een keer moet gebruiken (alsin wegbellen/smsen) en dat je anders het nummer verliest (maar niet het tegoed, immers staat dat gewoon bij je provider), DAT vind ik een ander verhaal.. Nu verdienen ze behoorlijk aan die prepaid die verloopt.
Voor toeristen is het erg fijn om een winkel binnen te kunnen lopen en daar een prepaid-simkaart te kunnen kopen. Als ik op vakantie ben buiten de EU doe ik dat meestal.

Nou zijn er vast nog wel andere aanbieders, maar ik zou het echt een gemis vinden als zoiets niet mogelijk was.

Verder heb ik een prepaid-simkaart gekocht voor mijn oma. Die belt en smst zo weinig dat een abonnement echt zonde zou zijn.

[Reactie gewijzigd door ChillinR op 1 augustus 2019 11:00]

Het probleem met een abbo is dat je geen controle hebt over je uitgaven. Als je een limiet zou kunnen instellen dan zou het al een ander verhaal worden. Als je per ongeluk je tethering aan hebt staan en over je limiet gaat dan loopt het zo in de papieren, of bijvoorbeeld een probleem hebt met betaal-SMSjes waar je niet vanaf komt, een vage app die betaalnummers in Afrika loopt te bellen enz (een paar jaar geleden had je veel hacks van interne telefoonsystemen die dat deden). Bovendien heeft de provider veel meer persoonsgegevens van je bij een abonnement en het moet zelfs geregistreerd worden als lening :X

Persoonlijk neem ik nooit een abbonement, ik wil de flexibiliteit van prepay. Het is over het algemeen ook nauwelijks duurder, in elk geval niet waar ik woon (vroeger Ierland en nu Spanje).

Ik vind het een zorgelijke ontwikkeling dat providers hiervan afstappen. Maar ik denk dat er wel MVNO's zullen blijven die zich hierop blijven richten, zelfs als de grote providers ervan afstappen.
Je vergeet mensen die reizen en goedkoop willen bellen, of buitenlandse studenten of wie dan ook... Er zijn ook mensen met bepaalde schulden die geen abonnementen kunnen veroorloven. Rare gedachte van je dat de abonnementen goedkoop zijn dus neem dat maar.
Ik zou niet weten waarom dit een goede stap vooruit is ? Als het voor jou geen goede keuze is, dan neem je het niet, en heb je er ook geen last van.

Maar voor andere mensen (bv nummerbehoud om enkel opgebeld te worden) is het wel degelijk een veel goedkopere oplossing.
Minder keus is geen stap vooruit.
Ik heb zelf 4gb internet, onbeperkt smsen en bellen aan 25c als ik 15 euro herlaad bij mobistar (internet on mobile). Veel goedkoper wordt het niet.

En zelfs al zou er een abbonement komen dat even goedkoop is. Dan nog blijft de prepaid kaart interessanter voor de extra opties die je van je belkrediet kan laten aftrekken. Zo kan je er extra data mee kopen, apps betalen in de playstore en in veel games credits kopen.
Studenten zonder vaste inkomsten kunnen zich niet veroorloven om zich aan te sluiten aan abonnementen. Ook al komen ze zo duurder uit, het is veel makkelijker om te herladen wanneer men geld heeft dan niet te kunnen betalen en boete's te krijgen.

Prepaids hebben zeker hun nut nog.

[Reactie gewijzigd door Mayonaise op 1 augustus 2019 18:58]

En iedereen is 18+? Toeristen bestaan niet meer? Extra nummer alleen om gebeld te worden in binnen danwel buitenland heeft niemand nodig? Een nummer in bezit houden wil ook niemand? Nog zat andere scenario's waarbij prepaid noodzakelijk of handig of simpelweg beter is dan postpaid. In veel landen is postpaid zelfs afwijkend van de norm.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 2 augustus 2019 11:48]

Onzin natuurlijk. Ik heb een dual sim met een abonnement en een prepaid kaart. Die prepaid gebruik ik uitsluitend voor werk gerelateerde zaken. Zodra ik van werk vertrek gaat die sim middels de software uit, en zodra ik begin weer aan. Dus ik wordt straks geforceerd om een abonnement te nemen en er dus voor te betalen? Dat zouden ze wel lekker vinden, die verplichte extra inkomsten. Maar daar ga ik niet mee akkoord.
“Ze worden gestimuleerd om een abbonement te nemen”

Neen, ze worden verplicht van een abbo ( of andere telecom te zoeken) te nemen want vanaf oktober kan je toch niet meer herladen en vanaf november je krediet komt ook nog eens te vervallen.
Er wordt niets verplicht? Je hoeft geen abonnement te nemen, alleen het huidige aanbod stopt gewoon. Als ik elke week bij de bakker een zonnebloempittenbrood haal en de bakker besluit deze na enkele maanden niet meer aan te bieden om wat voor reden dan ook, wat kan ik dan doen? Waar jij het haalt dat Scarlet mensen geen andere keuze laat dan een abonnement, ik snap dat niet... :?
Als je bij zelfde bakker wilt blijven, dan ben je verplicht ander brood te kopen.

Nu ben je verplicht om of een abbo te nemen of ergens anders een prepaid te nemen. (Op zich niet zo een probleem om te switchen, maar ik vind gestimuleerd worden wel iets kort door de bocht.

Gestimuleerd worden is een 0 euro abbo maken met ongeveer dezelfde tarieven als de prepaid nemen. Het alternatief is 8 euro per maand waar ik vroeger voor 15 euro half jaar voort kon. Dus ja, lekker overstappen!
Zoek eens even op wat "verplicht" betekent, je raaskalt. Belastingen zijn verplicht, verkeersregels zijn verplicht etc. Een aankoop bij een commerciele partij is nooit verplicht. Die bakker staat niet met een pistool tegen jouw kop als je daar binnen loopt met de woorden "koop een brood of anders...". Je hebt nog altijd de keuze :) .
Klopt, het is geen verplichting. Dat is inderdaad wat verkeerdelijk uitgedrukt. Maar dat is gestimuleerd worden in deze tekst ook.

Gaat je bakker je zeggen, ja joh, je moet bij de bakker 2 straten verder gaan, is het brood veel lekkerder!
Nee een goede bakker zou zeggen, hier neem dit brood. Kost evenveel, smaakt nagenoeg hetzelfde en omdat ik je je zonnebloempitbroodje niet meer kan aanbieden, vind ik het ergen en krijg je bij je eerste 5 broden telkens 2 koffiekoeken bij. Dat is stimuleren:p

Nu Eerder van take it or leave it mentaliteit...kan begrijpen dat er veel mensen NIET de overstap gaan maken naar abbo, omdat het bij weinig gebruik verdomst duur is. (Ween waardig alternatief bij zelfde provider)
Als ze dezelfde diensten willen gebruiken zullen ze moeten overstappen op een abo of een andere provider. Dat klopt.
Aangezien ze aangekondigd hebben te zullen gaan stoppen met deze dienst, hebben ze de gebruikers tijd gegeven uit te kijken naar een oplossing.

Nu de einddatum bekend is, hebben ze daar dus nog 4 maanden voor om te regelen.
slechte zaak.
Er zijn genoeg mensen die liever geen abbo willen nemen.
Klopt maar daar verdient Scarlet gewoonweg te weinig aan, dus kiezen ze er voor het niet meer aan te bieden. Het staat de consument vrij om over te stappen op een andere provider :)
Zou een gratis abbonnement geen optie zijn. 5 euro voor de sim of zo en dan betalen per wat je gebruikt. wellicht ouderwets, maar zou voor de prepaid mensen wellicht een uitkomst zijn.
Zoiets heeft base al, maar dan zijn meeste prepaid providers stuk goedkoper.
Een grote provider heeft helemaal geen interrese in het aanbieden van gratis abbonementen waarbij je alleen betaalt voor gebruik.

Die willen vasten inkomsten hebben, daardoor word prepaid ook express heel erg duur gehouden.

In nederland heb je dat ook, als je bv kijkt wat je bij kpn prepaid betaalt echt niet normaal voor 2019.

Maar dat scarlet met prepaid stopt wilt echt niet zeggen dat prepaid helemaal gaat verdwijnen in belgie.

Er zullen denk ik altijd wel een paar, al dan niet mvnos, gewoon prepaid blijven aanbieden.
Vroeger was je bel/sms krediet 1jaar lang geldig.
Jammer dat mobiel internet niet ook 1jaar lang geldig blijft.
Bij scarlet was het budget maar 6 maand geldig - en dan als je niet bijstortte was alles weg.

Soit - ik ben daar ooit klant geweest - ook met adsl/vdsl. Dat was ok - maar niks bijzonders. Zeker omdat ze koppig bleven omtrend IPv6 heb ik uiteindelijk een overstap gemaakt naar een andere provider die wel IPv6 heeft. Afin dat was geen leuke conversatie die we met hen gehad hebben toen (ik had IPv6 en geen IPv4 - en zo van dat soort details waarbij de helpdesker eigenlijk zelfs de basics niet kende).

Vandaag - heb ik uit de brievenbus een brief opgevist dat mijn adsl terug geactiveerd zou zijn - wat een grap is dat? Hoe gaat Scarlet dat bewijzen - want niemand heeft dat ooit gevraagd - straffer nog - ze hebben het oude wachtwoord nog bewaard en mijn mail-adres (dat wil dus zeggen dat ze naar mijn aanvoelen hun voeten vagen aan de GDPR-wetgeving). Normaal hebben wij geen contact meer - en zouden die gegevens niet meer gebruikt mogen worden. Onze zakelijke relatie is stopgezet.

Dat wachtwoord zou zelfs niet leesbaar/afdrukbaar mogen zijn en dat stuur je toch zo niet in clear text met de post op.

Afin - er zit genoeg voer in die brief om een paar juristen aan't werk te zetten.

We hebben geprotesteerd - en ze krijgen niet veel tijd om te reageren - 3 kalenderdagen dus.

En dan beginnen de juridische festiviteiten - en daar zal GDPR uiteraard mee van de partij zijn - samen met nog wel wat andere strafrechterlijk vervolgbare zaken...

Wordt vervolgd!
Veel van wat je zegt is onzin danwel onduidelijk.

Bijna alles zelfs.

Dat jouw wachtwoord niet plaintext beschikbaar hoort te zijn heb je echter gelijk in. In ieder geval een zelfgekozen of oud wachtwoord niet een nieuwe moet uiteraard wel plaintext in een brief verzonden worden.

Maar seriously, verdiep je meer in GDPR

Wel lachen dat de ene consument vecht voor het beschikbaar blijven van oude email adressen van de provider zodat behoud van je oude email geen barrière vormt bij het kiezen van een nieuwe provider en de ander GDPR GDPR (brand brand) begint te roepen als de provider dat ook doet. Simpel, wil jij het email adres ook opzeggen dan laat je dat weten en ja dan zijn ze wel verplicht alles te wissen.

Verder mag in ieder geval in Nederland je oude provider best contact met je opnemen tenzij je specifiek hebt gevraagd de band 100% te verbreken. Dat heb je niet gedaan met het opzeggen van je dsl aansluiting, je bent een inactieve klant met gewoon nog je klantnummer. Verder heeft het niet veel met GDPR te maken.

Persoonlijk heb ik bij telecom providers liever dat ik na klant geweest te zijn nog altijd terug kan inloggen voor mijn oude facturen en daarnaast de keuze hebben om mijn gegevens te laten verwijderen dan dat ik deze keuze geheel niet heb en alles direct verwijderd word. Uiteraard mogen mijn gegevens zolang ik ze die niet laat verwijderen niet voor andere zaken gebruikt worden dan voor de administratie.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 2 augustus 2019 12:09]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee