Scarlet introduceert nieuwe abonnementen met maximaal 13GB aan data

De Belgische telecomprovider Scarlet heeft zijn abonnementenaanbod gewijzigd. HiFive en Chili verdwijnen, Red en Hot blijven bestaan. Ook wordt de maximumsnelheid via het 4g-netwerk van Proximus verhoogd, die gaat van 25Mbit/s naar 39Mbit/s.

Het goedkoopste abonnement, Red, kost acht euro per maand. Dat blijkt uit de vernieuwde abonnementenpagina van de provider. Daarvoor krijgen klanten 150 belminuten, een halve gigabyte aan data en een onbeperkt aantal aan sms'jes. Hot is het duurste abonnement en kost achttien euro per maand. Daarmee kunnen klanten onbeperkt bellen en sms'en en krijgen ze 3GB aan data.

Allebei de abonnementen kunnen worden aangevuld met datapakketten. 1GB kost 5 euro, 5GB kost 10 euro en 10 GB kost 15 euro, alle prijzen zijn per maand. Voor een Hot-abonnement met 13GB data per maand betaalt de klant dus 33 euro per maand. Buiten de bundel gaan kost 16 eurocent per minuut en 5 eurocent per MB.

Vergelijkingssite Astel merkt daarnaast op dat de datasnelheid is verhoogd. Waar deze eerst 25Mbit/s was, is dit nu 39Mbit/s. Verder schrijft de site dat de dochteronderneming van Proximus bestaande Chili- en HiFive-klanten gaat contacteren om ze te migreren naar de nieuwe abonnementen.

Scarlet Red Hot
Data 0,5GB 3GB
Belminuten 150 Onbeperkt
Sms'jes Onbeperkt Onbeperkt
Prijs per maand €8 €18

Door Hayte Hugo

Redacteur

28-02-2019 • 17:13

54 Linkedin

Submitter: Vaganzza

Reacties (54)

54
49
13
0
0
25
Wijzig sortering
8 euro voor een halve Gigabye 8)7
Die 150 belminuten niet vergeten. En onbeperkt sms'en, al stelt dat anno 2019 niet veel meer voor.
Meer dan voldoende voor vader en moeder om onderweg een appje te sturen, Netflix kijken die wel thuis op hun smart-TV.
Voor Belgische tweakers is er Mobile Vikings.
Tis niet zozeer dat 0,5gb niet genoeg kan zijn voor sommigen maar dat dat tegenwoordig nog 8 euro moet kosten
Ja, dat lijkt mij ook, want als er hier op Tweakers ook maar een artikel "unlimited data" noemt, dan zijn er tientallen tweakers die zweren dat ze aan 0,5-2 GB voldoende hebben, dus dan lijkt het me geen probleem dat het maar 0,5 is. De prijs is inderdaad een ander verhaal.
Ik denk dat de markt steeds meer in 3 segmenten uitvalt.

Voor het gemak noem ik ze 2G, 3G en 4G (dat is een woordspeling en niet serieus gekoppeld aan die technologie-generaties of datasnelheden).

2G: Wifi AAN, Mobiel Internet UIT. De mensen die nauwelijks data verbruiken (<0,5 GB). Ze zetten wellicht even internet onderweg aan om Maps te gebruiken. Hun telefoon hebben ze om bereikbaar te zijn.

3G: Wifi AAN, Mobiel Internet AAN. De mensen die een midden hoeveelheid data verbruiken (0,5 - 5 GB). Ze hebben meestal op werk WiFi en gebruiken mobiel internet wel, maar hebben het niet zo veel nodig. Hun telefoon is een hulpmiddel.

4G: Wifi UIT, Mobiel internet AAN. De groep die massaal data verbruikt (5 GB+ (en die + gaat heel hoog)). Voor hun is 'mobiel internet' hetzelfde als 'internet' . Ze zijn altijd connected en down- en uploaden constant foto's, video, muziek en andere data-zware content. Hun telefoon is hun leven.

Generalisaties uiteraard*, maar dit is toch de indruk die ik van de markt krijgt. Ik heb ook sterk het vermoeden dat er een directe inverse relatie valt te vinden tussen leeftijd en dataverbruik (i.e. hoe gemiddeld ouder, hoe lager het gemiddelde dataverbruik), en dat het generationeel is (vandaar de woordspeling met G's)

Echter, niks hierboven kan ik op wat voor manier dan ook hard maken met cijfers en haal ik alleen uit observaties van wat de providers doen, gekoppeld aan anecdotische observaties.

*Dus alsjeblieft geen reacties dat je uitzonderingen kent of bent, die buiten bovenstaande groepen vallen. Daarvan ben ik me meer dan bewust. Als je andere generalisaties/segmentatie ziet, dan hoor ik die wel heel graag.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 28 februari 2019 19:29]

Dan zit ik in 1G :+
Zowel wifi als mobiel internet uit als ik het niet nodig heb. M'n smartphone heb ik 95% van de dag niet in de hand, en ik wil niet voor elke mail of bericht telkens gestoord worden.
Lage FOMO hier :)
Snap jou helemaal heerlijkste stilte, heb wel data en WiFi aan.
Maar gebruik misschien 100mb per maand.

Maar ik hoef inderdaad niet van alles gestoord te worden, dus telefoon geluid uit altijd en whatsapp groepen voor een jaar op stil.
Ook zo goed als alle apps mogen geen notificaties geven :)
Dat zal wel een goede samenvatting zijn.
Herken me het meest in de eerste groep, soms in de 2de.
Ik heb 3GB op 4G & 1000 smsjes & 300 belminuten voor €11,--, kost toch allemaal geen drol en wat ik ermee doe is runkeepert, routeplanner, youtube in bad & receptenapps+elvisradio tijdens het koken. :+ Misschien weet ik te weinig af van hoe een android te gebruiken, wat mijn gebruik beperkt maar ik krijg mijn data+sms+belminuten echt niet op hoor. Als ik alleen 300 belminuten neem dan betaal €6,-- wat ook wel laat zien dat de provider willen dat je meer met je telefoontje doet.

[Reactie gewijzigd door govie op 28 februari 2019 20:30]

Heb je geen WiFi thuis dan? :?
tuurlijk wel, net zoals dat ik in de lidl op het lidlnetwerk zit. Dat veranderd toch niks aan mijn post?
Je had het over dat je je 3GB bundel gebruikt voor Youtube in bad, dus ik vroeg het me af
Als ik de mogelijkheid heb tot wifi, dan doet dat ding dat automatisch.
Ik ga straks 4 euro betalen voor 500mb data bij simpel, 2 gb kost daar 7,50 als ik het goed heb.
Dus die 8 euro klinkt toch wel vrij veel inderdaad.
Ja wat de laatste niet goed meer werkt sinds hun overstap
Scarlet trio (tv,internet, vaste tel)

Heb hierbij 2x scarlet Hot abo

Internet is snel genoeg om te gamen en tegelijkertijd 4k Netflix te kijken

Vaste tel is niet aangesloten we bellen/sms mobiel met 2 onbeperkt, 1000gb download vol erboven smallband, (Telenet/Orange zetten je op 750gb al op smallband), heb je extra Gb nodig betaal je €5 in die maand voor nog eens 500gb extra

we betalen voor onze Scarlet abo €75/maand dus we klagen zeker niet.
2gb mobiel was wel weinig weinig die 1gb extra is zeker welkom.

Nu het blijft triest in ons land qua aanbod maar bij Scarlet heb ik toch het minst het gevoel gekloot te zijn

[Reactie gewijzigd door Funky22 op 28 februari 2019 17:49]

Bij Scarlet Trio is de download 500 GB, niet 1000.
Bedankt Tweakers,

Nu moet ik weer denken aan Beau in zijn witte onderbroek..
Wat ik niet uit dit artikel kan opmaken of dit een vooruitgang is voor de Belgen. Als ik de bekijk wat het pakket inhoud op https://www.scarlet.be/nl/postpaid/ dan komt dit toch een beetje in de buurt van T-Mobile wanneer je extra data erbij neemt. Maar vanuit de basis is 0,5 GB (500 MB) data niet helemaal meer van deze tijd vind ik. Ze zijn er wel super optimistisch over vind ik wat je met 500 MB kan.

6h Facebook of youtube 125min Youtube of instagram 5h Instagram of spotify 3h Spotify of web browsing 8h Surfen
Het basis abo lijkt inderdaad geen goeie prijs/kwaliteit. Maar HOT vind ik dan wel weer een vooruitgang. Onbeperkt bellen, onbeperkt smsen en 3GB data voor 18Eur per maand lijkt mij wel iets. Ik zit nu op 15Eur/maand voor bellen 120min, onbeperkt smsen en 2GB data, op een slechter netwerk (base netwerk want zit op Mobile vikings, terwijl scarlett zit op Proximus dat betere dekking geeft).
Ik heb dit door een vergelijker gehaald
opgegeven waarden, 100 minuten bellen, 300 sms
+0.5 GB => scarlet Red is de goedkoopste (8 euro)
+1GB => Scarlet Red en Mobile Vikings zijn de goedkoopste (13 euro)
+4GB => Scarlet Red en Mobile Vikings zijn de goedkoopste (18 euro)
+10GB => Voo is 1 euro goedkoper dan Scarlet Red (22 & 23 euro)

Red is eigenlijk het data abbonement geworden & Hot is als je veel wilt bellen. Het is wat misleidend gezien je standaard maar 0.5GB bij Red krijgt maar dat is mogelijk de bedoeling om je te verleiden Hot te nemen.

Overigens is Scarlet onderliggend Proximus, dit is dus dikke vooruitgang voor de Belgen. Mobile vikings is een drama momenteel met hun overstap van Base naar Orange netwerk (omdat Telenet Base overgekocht heeft)
4 GB heb je voor 15 euro met Orange Giga (prepaid) met 10.000 sms, onbeperkt bellen naar Orange Giga (tja) en 15 euro beltegoed.
Even opgezocht
Orange tempo giga prepaid is 15 euro (momenteel in promo 10 euro), 4GB, 4000 sms en 50 minuten belwaarde.
Scarlet Red is 8 euro + 5GB data pack 5 euro is 13 euro, 5.5GB, onbeperkt sms en 150 minuten.

Voordeel van prepaid is wel dat als je het beltegoed (de minuten dus), niet opgebruikt je deze meeneemt naar de volgende maand.
Heel veel tweakers zweren bij elk artikel weer dat ze bijna geen data verbruiken, dus ik zie niet in hoe 500 MB dan te weinig is (afgezien van de prijs dan, die zou wel lager mogen).
500mb past nog prima bij deze tijd, nog steeds niet iedereen zit aan zijn mobiel vast geplakt als een zombie ;)
Ik ga in mei ook terug van 3gb naar 500mb data.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 28 februari 2019 18:48]

Proximus kijkt gewoon hoe ver ze Scarlet kunnen kannibaliseren zonder de gemaakte afspraken te breken.
Het zou me niet verbazen als de bestaande klant een Proximusabonnement voorgeschoteld krijgen.
Scarlet is van Proximus...het zijn ook techniekers van Proximus die de instalattie van Scarlet komen doen.

Ook bij problemen komen de techniekers van Proximus deze verhelpen ze hebben hier nog nooit tegen me gezegd dat ik beter naar Proximus zou overschakelen.

Heb Proximus gehad en blij dat ik er vanaf ben.
Scarlet is van proximus. Telfort is van kpn maar verdwijnt. Wie weet gaat proximus dat op termijn ook wel doen.
Wat ben ik blij dat ik in NL woon😂
Waarom dan? Dekking is veel beter in Belgie en snelheden hoger. Elke keer ik naar Rotterdam ga is het bereik ronduit slecht. In Belgie geen problemen, en ik kan als buitenlander zelfs roamen op alle betwerken.
Het is hier in Nederland ook erbarmelijk... kijk bijv. naar https://www.telia.dk/privat/abonnementer/mobilt-bredbaand/ (Telia, Denemarken).

150Gb data voor 200 kroon, da's 25 euro per maand. Ja eenmalig betaal je meer, maar daarna is dat je maandtarief dus. Wel alleen in Scandinavie, in de EU heb je 'maar' 10Gb.

Voor telefoonabonnementen hebben ze een Onbeperkte Data/Wereld voor 300 kroon, da's 40 euro. Je hebt dan dus onbeperkte data in Scandinavie, 20Gb in Amerika, Thailand, Turkije en de EU. Voor 20 euro extra (dus 60 euro totaal) heb je 5 !! medegebruikers, bijv. gezinsleden die dat abonnement delen. En onbeperkt bellen wereldwijd.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 28 februari 2019 17:58]

Dan neem je Tele2, keurig unlimited voor 25 euro. Of 12 euro meer bij T-Mobile? Hoezo erbarmelijk? En in tegenstelling tot Scandinavië heb je hier wel praktisch overal bereik...

We hebben t echt prima voor elkaar in Nederland wat dat betreft...
Dekking is éch ruk, Tele2 is/wordt overgenomen door T-Mobile trouwens, dus die Tele2 prijzen verdwijnen ook binnenkort. En de dekking is belachelijk, met name in de randstad.
De 4G dekking verschilt ook wel lichtjes per land. Niet heiligmakend, of course, maar de laatste loodjes kunnen voorzien, zal wel effectief een pak meer kosten met zich mee brengen.
Ik heb niks te klagen met Tele 2:

Onbeperkt data/bel/sms in de gehele EU en naar de USA voor iets minder dan 27 euro per maand met een maandelijks opzegbaar abonnement.
Mee eens... het is inderdaad erbarmelijk in NL..

Polen:
12 euro: onbeperkt bellen, smsen, 10gb volle snelheid, daarna langzamer internet 1mb/s.
14 euro: onbeperkt bellen, smsen, 30gb volle snelheid, daarna langzamer internet 1mb/s.

Elk vriend / familielid die zich aansluit bij jouw, krijgt hetzelfde abonament die jij hebt voor 5 euro per maand.
Link: https://www.play.pl/oferta/przejdz-do-play/play-abonament/

En is nog een slechte deal vind ik ook.. ik ben niet zo een heavy user, ik betaal 3.50 euro voor 5gb + onbeperkt bellen en smsen. Ik weet niet wat anderen betalen, maar mensen zitten volop te streamen en hoor regelmatig mensen die zeggen dat ze 100gb hebben..

Ok.. gevonden.. 12 euro per maand 100gb, onbeperkt bellen + sms...
Link: https://komorkomat.pl/lajt-mobile-nowa-oferta-100-gb/
En ja lekker bereik ook overal daar, not!
Ik heb overal bereik, behalve als je in de middle of nowhere bent, zelfde als in NL.
Tja als je dat er bij pakt, in Rusland https://moskva.mts.ru/per...ifi/vse-tarifi/tarifishhe kan je voor 585 roebels onbeperkt internetten (ja echt onbeperkt) en 500 bel minuten en 500 sms, dit is ongeveer 8 euro per maand.
Pakte het alleen als voorbeeld, maar het was eerder een stuk duurder en er zat een limiet op.
Ik had een Hifive (15 euro / 5GB) met call optie ( 3 euro/90min). Gezien ik vooral data wil zou ik 2GB verliezen maar wel onbeperkt mogen bellen. Aan belminuten verdienen ze niets meer, enkel nog aan data.
Ik heb echter een sms bericht gekregen dat mijn bestaand abbonement 'geboost' word met 0.5GB & 60 minuten aan dezelfde prijs als nu. Komt neer op 18 euro voor 5.5GB & 150 minuten.

Edit, dat komt neer op het nieuwe RED abbonement met een data optie van 5GB 8)7

In een algemene email schrijven ze:

"Voor elk van je huidige abonnementen hebben we onderzocht of er voor jou een voordeligere formule in ons nieuwe aanbod zit. Waar dit het geval was, hebben we je abonnementen aangepast, om je vanaf je volgende facturatieperiode te laten genieten van meer data voor dezelfde prijs.

Binnenkort ontvang je een brief en een sms met meer informatie over de wijzigingen voor je verschillende mobiele nummers."

[Reactie gewijzigd door sprankel op 28 februari 2019 17:36]

Dikke amateurs zijn het daar bij Scarlet. Ik heb me initieel laten vangen door hun lage prijs maar wat je er voor in de plaats krijgt is dan ook om te wenen zowel qua tools om je verbruik te controleren als klantenservice. Qua tools zijn ze volledig afhankelijk van de tools van Proximus met als verschil dat er een enorme vertraging zit tussen je verbruik in de app en je actuele verbruik. Zo is het mij voorgevallen dat ik een gig buiten bundel verbruikt had terwijl ik in de app nog op 90% van totaal verbruik stond. Gevolg, rekening van €128 euro. En zo was het elke maand wel iets. Echt smerige praktijken die dure megabytes buiten bundel. Ook bij de klantenservice niets van begrip. Heb ze de vinger gegeven en ben overgestapt naar Orange, €40 (incl BTW) voor ongelimiteerd internet, vriendelijke klantenservice en nog kleine cadeautjes bij (2GB gratis, gratis filmticket) als bedank om klant te zijn. ZO hoort het te gaan in 2019, sorry. Echt NOOIT maar dan ook NOOIT meer zie je mij bij die krenterige Scarlet. Pay peanuts, get monkeys gaat wel goed op in het geval van hun.
Dan mag ik blij zijn met mijn 10GB voor 10 euro per maand bij Tele2

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee