Samsung zet McAfee-beveiligingssoftware op zijn smart-tv's

Samsung heeft een samenwerking met McAfee uitgebreid om beveiligingssoftware van het bedrijf op meerdere typen apparaten te zetten. Onder andere gaat Samsung McAfee Security for TV op zijn tv's van dit jaar installeren. Ook de S10 krijgt McAfee-software.

McAfee Security for TV gaat apps op de Samsung-tv's scannen en malware identificeren en verwijderen. Samsung is de eerste fabrikant die het beveiligingspakket op zijn tv's zet. McAfee maakt niet bekend of er al andere tv-fabrikanten zijn die de software ook standaard gaan installeren. Niet bekend is verder of kopers van een dit jaar door Samsung uitgebrachte smart-tv installatie van de software kunnen weigeren of ongedaan kunnen maken.

"Door het groeiende dreigingslandschap en uitbreiding van het aantal soorten aanvallen, is het belangrijker dan ooit dat consumenten niet alleen traditionele apparaten als smartphones, pc's en laptops beschermen, maar ook verbonden thuisapparaten, zoals smart-tv's", beweert McAfee.

Onderdeel van de samenwerking is verder dat de Galaxy S10 McAfee VirusScan en Samsung Secure Wi-Fi voorgeïnstalleerd krijgt. Voor deze laatste vpn-dienst levert McAfee de infrastructuur. De Samsung Notebook 9 Pen, Samsung Notebook 9 Pro en Samsung Notebook Odyssey worden met het McAfee LiveSafe-beveiligingspakket geleverd, maar deze laptops zijn in de Benelux niet te koop.

Grootschalige malware-uitbraken voor tv's zijn er tot nu toe niet geweest en in de praktijk lijkt het risico beperkt. Wel is bekend dat Android voor tv's in principe te infecteren is en ook Samsungs eigen Tizen-OS voor televisies bleek bij een audit enkele jaren geleden veel kwetsbaarheden te bevatten.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

28-02-2019 • 16:50

107 Linkedin

Reacties (107)

Wijzig sortering
oh boy...

Wordt het niet gewoon tijd dat een TV weer een monitor met speakers wordt, en je content van een extern apparaat komt (Apple TV, Shield, Game console, decoder)?
Nee, waarom zou ik in vredesnaam zo'n extern voorzetkastje willen?
Mijn QLED is een top TV waar alles in zit. 1 Afstandsbediening voor al mijn apparaten en 1 net aansluiting.
Tizen werkt super en krijg met regelmaat updates.

Jij wil een Mercedes met de motor achterop in een aanhangwagen zodat je zelf kunt bepalen wat voor motor je gebruikt.

Je krijg met die voorzetkastjes nooit de integratie en mogelijkheden die een tv fabrikant in zijn of haar tv's stopt.

Weg met die voorzet meuk.
Dat zou ik zo net nog niet zeggen...
De hardware in tv's en die voorzetkastjes zijn vaak hetzelfde. Over 4 jaar wordt die hardware niet meer ondersteund (zeker Samsung heeft daar een handje van en heeft in het verleden zelfs al na 1 jaar met het OS support gebroken).

Als de TV alleen doet wat hij hoort te doen (beeld tonen en eventueel oppoetsen), dan kan een voorzetkastje (of achterhangkastje) de rest doen. Die is na 4 jaar ook makkelijk te vervangen door een nieuwer en sneller exemplaar met meer mogelijkheden. Dat kastje kan ook je tv bedienen met zijn afstandsbediening.

Resultaat: een tv met kastje, die alles perfect heeft geïntegreerd. Die regelmatig updates krijgt en makkelijk vervangbaar is.

Welke integratiemogelijkheden zie jij in je tv die een kastje niet zou kunnen doen?
Mijn tv doet wat hij moet doen. Al iets van 6 jaar :p

Maja ik hoef naast Netflix en DLNA weinig andere apps oud.

Liever dit dan weer zo'n stom extra kastje :p
Totdat er een Netflix update komt en jouw televisie fabrikant voor jouw televisie niet ondersteunt. Dan kan jij niet anders dan toch weer een extra kastje aanschaffen.
Ik heb al 4 jaar een SUHD tv van Samsung en krijg gewoon met regelmaat updates. Dat Samsung niet update is onzin. Een fabel die maar in stand wordt gehouden door ongefundeerde geruchten. Alles wat je kunt verzinnen zit er op aan apps en functies.

De integratie van mijn SUHD met het Samsung IOT is 100% en dat zal het niet zijn als ik met een voorzetkastje moet werken. Kijk naar Apple die afhankelijk is van Samsung vwb haar streaming diensten.

Daarnaast is Samsung met z'n enorme marktaandeel vaak de eerste en soms de enige waar partijen aansluiting bij zoeken of met nieuwe functies komen.
Wel eens van CEC gehoord? Nou implementeren niet alle fabrikanten dat helaas even goed, maar een goede integratie is technisch gewoon haalbaar.
0Anoniem: 288526
@gnor28 februari 2019 17:03
Koop een monitor, tv is dood. Ik geef het nog een paar jaar...
Koop een monitor, tv is dood.
Mee eens !
Nou, als dat nou ook eens mogelijk zou zijn......
Op het moment bestaan er geen 4k 65" OLED monitoren. Wellicht wel in de professionele markt, maar dan betaal je 5x de prijs om minder te verkrijgen.

Verbazingwekkend dat alle fabrikanten zoveel mogelijk randzaken aan een TV willen bouwen, terwijl er een doelgroep bestaat die dit allemaal niet nodig heeft of überhaupt wilt.
Alleen een basic display is voldoende, zelfs speakers kan achterwege laten (kan men meteen een betere soundbar of 7.1 aanschaffen)

Dat er nu anti-virus software nodig is, eigenlijk de kers op de hele vieze taart.
Nee, veel mensen hier op tweakers denken dat gewoon. Het aantal mensen dat puur een monitor zonder extra’s wil is marginaal klein. Mocht er een echt doelpubliek voor bestaan hadden hier al lang bedrijven op ingespeeld.

De absolute meerderheid heeft geen zin om x aantal extra apparaten aan te schaffen en aan te sluiten. Die willen gewoon via hun tv youtube, netflix en via usb films kunnen spelen.
Ik ken dan weer heel weinig mensen (lees:geen) die de extra functionaliteit van hun TV gebruiken.
Ze hebben allemaal of een KPN of een Ziggo ontvanger, en daar zit al een Netflix client inbegrepen.
En het werkt veel gebruiksvriendelijker en makkelijker om met dezelfde afstandbediening van RTL4 naar Netflix te switchen.
De enige doelgroep die ik kan bedenken dat meer van de TV gebruikt, zijn de mensen die zo'n hekel hebben gekregen aan de Ziggo Horizon ontvanger, dat ze een CI+ module hebben verkregen, zodoende de ingebouwde DVB tuner te gebruiken.
En dat zijn er heel weinig, gezien het grote gros gewoon braaf de meegeleverde ontvanger aansluiten, en mogelijk niet eens van het bestaan CI+ weet.

Mijn vermoeden is dat fabrikanten dit juist expres doen. Een Smart-TV platform kan veel sneller verouderen, een monitor niet.
Ik heb 13 jaar gedaan met een 1080P Plasma, nog net uit de tijd dat SmartTV nog geen bestaansrecht had. Enige reden waarom de TV onlangs vervangen is, de resolutie.
Een 4k 65" OLED of LCD (QLED) monitor hoef je pas weer te vervangen als 8k of microLED volledig mainstream is, en dat kan nog wel ff poosje duren.
Ik heb inderdaad een Ziggo CI+ module in mijn LG Smart TV gestoken en kan het iedereen aanraden. WebOS is stiekem best wel goed, maar ook als ik die Smart dingen niet zou willen dan zit het ook totaal niet in de weg.

Bovendien kan je de tv zo instellen dat het samen werkt met je Set-top box. Hij installeert dan geen zenders zelf maar zorgt er voor dat alle bediening voor de 'live TV' wordt afgehandeld naar je set-top box. Ook als die geen HDMI-CEC ondersteund omdat de Magic Remote dan de juiste signalen verzend. En op die manier kan je wel gebruiksvriendelijk en naadloos gebruik maken van alle smart-features van je TV en van je box met één afstandsbediening.
Ik ken dan weer heel weinig mensen (lees:geen) die de extra functionaliteit van hun TV gebruiken.
Ze hebben allemaal of een KPN of een Ziggo ontvanger, en daar zit al een Netflix client inbegrepen.
Die ontvangers staan neem ik aan allemaal aangesloten op een TV, niet op een monitor. Je profiteert dus wel degelijk van de signaalverwerking van de TV, die specifiek gemaakt is om bewegende beelden zo goed mogelijk weer te geven. Dat zorgt ervoor dat er heel andere eisen aan gesteld worden dan aan een monitor, die juist direct moet weergeven wat er op de ingang gebeurt, met een zo klein mogelijke latency en liefst nog synchroon met voorzieningen zoals freesync.
Signaalverwerking van een TV is nou net iets waar ik absoluut niet van kan profiteren.
Het allereerste wat ik doet nadat een nieuwe TV is aangesloten, iedere vorm van beeld manipulatie uitzetten. Echt serieus, ik heb daar nog nooit iets positiefs aan kunnen vinden. Dynamic contrast, kleurverbeteraars, ECO standen, ruis onderdrukking, motion plus, frame interpolatie, etc.etc.

Echt, weg met die troep. Afgezien van wat home-made content (Youtube ed) komt alles van uiterst professionele studio's, met ervaren personeel, top end studio apparatuur en software. Dat heeft echt geen nabewerking nodig van een knaken signal processor.
Films al helemaal. Je kijkt naar iets zoals een regisseur bedoeld heeft, dan moet je niet zelf gaan klooien met manipulaties van kleuren, (on)scherpte en contrast.
Een losse ontvanger, mag van mij nog net iets met resolutie-scaling doen (mits goed gebeurt) en verder niets.
En ook met al die (inderdaad niet altijd zinnige) features uit, profiteer je nog steeds van de signaalverwerking van de TV.
Als een smart tv dan de optie heeft om het smart uit te zetten en als een monitor te werken los je dit ook op.

Mijn (niet smart plasma) tv staat standaard op hdmi1 input, content komt van de pc, Wii, Etc geschakeld via de versterker. Alleen een AB voor de AV en een muis om kodi, Netflix, uitzending gemist e.d. te besturen en ik ben klaar.

Als dat zo ook met een smart tv kan zie ik geen probleem en op die manier hoeft de fabrikant maar 1 hardware versie aan te houden en daarmee kosten besparen.
Juist al die software (randzaken) zorgen ervoor dat TV's zo betaalbaar zijn. Op de TV zelf wordt amper nog wat verdiend en het zijn de apps (plus reclame) die voor de winst zorgen. Dat gezegd hebbende vind ik de toevoeving van McAfee ook een stap te ver gaan. Het voelt als een oplossing voor iets wat geen probleem is.
Ook mijn eerste gedachte, Is het echt een risico of is het bangmakerij om zo een marketing punt te creëren.

Als men er dan aan gewend is dan komt er vast een abonnement aan vast, tegen die tijd is men dan onzeker of ze nog wel zonder kunnen en voor de ‘zekerheid’ dan toch maar betalen ...
Het voelt als een oplossing voor iets wat geen probleem is.
Lijkt me eerder andersom. En probleem. Je apps worden gescannt, mij maak je niet wijs dat die gegevens device only zijn.
Daarnaast zal er nog wel een live protect inzitten, zodat Mcaffee precies weet welke app je wanneer start.
Niet alleen tv's ook speakers etc met stomme assistent erin, ik wil gewoon een speaker zonder die troep erin.
Overal moet maar google asisstent of Alexa enzo ingebouwdt worden, let maar op straks ook in je koelkast enzo.
Dan koop je die toch? Overal zijn normale speakers te koop variërend in prijs van paar tientjes tot duizenden euro’s.
Ja maar het wordt wel steeds minder want er wordt maar van alles ingepropt, zelfde geld dus nu voor tv's de normale tv's zie je steeds minder(Alles moet maar blijkbaar soort van Smart).
Aan internet, Alexa/siri etc erin doen en weet ik het wat nog meer.
Heb je cijfers waaruit blijkt dat het aanbod van reguliere speakers minder is geworden? Ik ben benieuwd.
Waar vind jij een 4K 55inch+ scherm met HDR dat geen T.V. is (en niet 5000 kost)?

(Ik vraag het sarcastisch maar als je een daadwerkelijk product kan linken zou ik dat wel fijn vinden).
Ik weet het er zijn wel grote monitoren te koop voor redelijke prijzen maar zijn nog dun gezaaid, wordt vanzelf beter nog ff geduld, ik probeer het ook nog uit te zingen met mijn 10 jaar oude Samsung LED tv van 40inch. Paar voorbeelden die best betaalbaar zijn:

pricewatch: Acer EB490QK Zwart

pricewatch: Iiyama TE6568MIS-B1AG Zwart

pricewatch: Iiyama ProLite TF4938UHSC-B1AG Zwart

pricewatch: Iiyama ProLite LE5040UHS-B1 Zwart

pricewatch: HP LD5512 Zwart

pricewatch: BenQ RM5501K Zwart

pricewatch: Acer EB550K Zwart
Je begrijpt dat een TV hele andere eigenschappen heeft tegenover een PC monitor he? Het is niet alleen maar een groter scherm.
Ik begrijp het heel goed, do not worry, er zijn echter wel monitors te koop die je prima als tv kunt gebruiken maar zoals gezegd nog dun gezaaid.
Maar in dat lijstje van je zit er maar een bij die enigszins bruikbaar is als TV, en voor zover ik weet heeft geen enkele monitor firma plannen om een monitor/dom TV scherm te gaan maken met goede ondersteuning van HDR op broadcast format etc. Je voorspelling dat de TV op sterven na dood is lijkt me daarom ook volslagen uit de lucht gegrepen.

Mensen kopen gewoon een TV en als ze de smart functies niet leuk vinden zetten ze die uit. Dan heb je er geen last van (het kost toch al geen extra geld (anders zouden die monitoren van jou wel enorm duur zijn nietwaar?)) en hou je jouw simpele monitor over.
Heb een Samsung TV welke bewust niet op het internet is aangesloten.

Krijg ik bijna dagelijks een melding op m'n scherm dat de netwerkkabel niet is aangesloten. Nee, duh...
Echter vallen die niet uit te zetten het zit er gewoon in klaar.
Een monitor van het formaat van een TV is wel veel duurder in aanschaf...

Ontopic:
Ben overigens niet zo'n fan meer van McAfee sinds ik het bij familie en kennissen moest verwijderen, omdat het "per ongeluk" geïnstalleerd was met "gratis" software.

[Reactie gewijzigd door Kozz op 28 februari 2019 17:18]

0Anoniem: 288526
@Kozz28 februari 2019 17:18
Valt mee, er zijn er die voor redelijke prijzen te koop zijn, zie:

pricewatch: Acer EB490QK Zwart

pricewatch: Iiyama TE6568MIS-B1AG Zwart

pricewatch: Iiyama ProLite TF4938UHSC-B1AG Zwart

pricewatch: Iiyama ProLite LE5040UHS-B1 Zwart

pricewatch: HP LD5512 Zwart

pricewatch: BenQ RM5501K Zwart

pricewatch: Acer EB550K Zwart
Waarom zou je? Iedere tv is als monitor te gebruiken.
Nee hoor. TV heeft juist een grote toekomst. De voorzetkastjes zullen verdwijnen. Kijk naar Apple TV. Stopt er ook mee.
Waarom zou apple tv verdwijnen omdat de laatste versie uit 2017 komt ?, er hoeft niet elk jaar een nieuwe te komen.
Een belangrijk probleem is dat een TV andere signaalverwerking vereist dan een monitor. Hoe wil je dat oplossen? (ik bedoel daarmee o.a. scaling, interpolatie die rekening houdt met bewegende beelden, intelligente aansturing backlight)

Ik zou eerder een oplossing zien in het wegstrippen van de verdrietfuncties, zodat een TV gewoon een TV zonder Smart is. Dan heb je ook geen virusscanner nodig en als bonus kun je hem ook nog uitrusten met een goede monitoringang (voldoende ruimte en budget over door het weglaten van functionaliteit) zodat je hem ook simpel als monitor kunt gebruiken (beter te realiseren dan andersom, het gaat dan vooral om het passeren van een groot deel van de bovengenoemde signaalverwerking om tot de lage responstijd te komen die voor een monitor vaak belangrijk is).

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 1 maart 2019 19:32]

Maar het externe apparaat is ook weer kwetsbaar dus het is alleen maar een verschuiving. Overigens heeft mijn huidige Samsung tv ook al een security scan optie.
Maar het externe kan je gewoon upgraden of compleet vervangen. Dat is het grote probleem met tv software.
True, maar dat betekent ook dat je ervoor kunt kiezen om je tv helemaal niet in je netwerk op te nemen.
Maar wil je die functionaliteit niet dan betaal je wel extra voor. Op die manier kan elk product een AiO worden die maar voor 1 ding gebruikt gaat worden, terwijl voor al die ongebruikte features geld gevraagd wordt maar dat je de mogelijkheid niet meer hebt om ze weg te laten.
Ik denk dat de voor geïnstalleerde apps eerder ervoor zorgen dat de tv goedkoper is dan duurder.
Je bedoelt dat je tv goedkoper is omdat Samsung betaald word door Netflix om het alvast op te zetten?

Dat is ook kwalijk. Wat als er over 2 jaar een degelijke concurrent voor Netflix is, die ga jij nooit op je Netflix sponsored tv krijgen.
0Anoniem: 470811
@Styreta1 maart 2019 13:27
That's how the cookie crumbles ;)
+1Anoniem: 310408
@disjfa28 februari 2019 17:36
Geef je de TV toch gewoon geen IP? Tjee, je zou denken dat een tweaker dat probleem toch wel kon oplossen!

Overigens, goed artikel waarom TV's die geen smart functionaliteit duurder zullen zijn:
Nou gaat dat wel over de Noord-Amerikaanse markt, en die is al jaren rampzalig. Hier zijn zelfs de goedkoopste bouwmarktstickermerkVesteltelevisies nog goed voor 2 jaar redelijk tot goed functioneren en dan ook duurder dan in de VS. Met een beetje geluk waait deze trend niet over.
Dat deed een fabrikant toch al door er een aansluiting op te maken voor een Raspberry Pi Compute module? Ik zie hier wel een markt in. Losse schermen en losse "Media Hubs". Maarja uiteindelijk zal dat wel uitlopen in dat elke fabrikant alleen maar zijn eigen kastje op zijn eigen scherm laat werken o.i.d.
Nouja, met CEC kom je een heel eind al is het nog steeds afhankelijk van de mate waarin de fabrikant het ondersteunt. Maar in de praktijk zijn "media hubs" en hun voorlopers al zeker sinds de eerste helft van de jaren '80 op de markt (o.a. Matchline, Profeel, Monolith) en beleefden periodiek een kleine wederopstanding zoals met de eerste generaties platte TV's (platter als je er een losse doos met tuner en aansluitingen onder zet), een paar jaar geleden in de vorm van media centre PC's en nu hebben sommige Samsung's een kleine hub, maar kiezen veel mensen in de praktijk gewoon voor een toestel waar op zijn minst een gedeelte van de functionaliteit gewoon ingebouwd zit. De extra functionaliteit veroudert relatief snel, zodat je na de eerste paar jaar ook bij een luxer toestel alsnog wel aan een los kastje moet. Dat zal gezien de hoeveelheid uitzendnormen dan toch eerder een kastje van de TV-provider zijn dan van de toestelfabrikant.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 1 maart 2019 19:34]

Ik denk niet dat je Netflix op 4K op een dergelijk extern apparaat krijgt. Daar stelt de film industrie de nodige eisen aan.
Ehrm. Netflix is onderhand op ieder apparaat te krijgen dat beschikt over HDMI en Ethernet. Uiteraard ook in 4K ( Shield, PS4/Xbox, Android TV, etc)
Ik vind een Smart TV wel fijn. Ik heb geen extra kastjes nodig om dingen te kijken zoals Netflix of Amazon. Scheelt ook weer een HDMI poort.
Is ergens wel makkelijk. Netflix en YouTube zijn vele malen sneller op mijn SmartTV, dan op de box van Ziggo.
TV niet aansluiten op je netwerk :?
+1Anoniem: 217535
@gnor1 maart 2019 00:55
Wordt het niet gewoon tijd dat een TV weer een monitor met speakers wordt, en je content van een extern apparaat komt (Apple TV, Shield, Game console, decoder)?
Ik snap ook niet waarom tv-makers zich zoveel problemen op de hals halen door die tv vol te gooien met hun eigen brakke software. Ze worden gedwongen om het te updaten. Het is helemaal geen sterk punt van welke tv dan ook. Houd het lekker bij de settings van de tv en lever er een chromecast of een apple-tv bij. Geen omkijken naar. Waarom je op een markt begeven waar je niet sterk in bent?
Alsof je zo'n kastje niet hoeft te beveiligen?
Vroeger werd bij veel bedrijven McAfee gebruikt, maar sinds jaren zijn de programma's van deze software bakker steeds slechter geworden. Daarom hebben veel bedrijven andere merken voor hun beveiliging genomen en is McAfee naar de achtergrond verdwenen.
Ik vraag met af waarom Samsung nu McAfee als beveiliging op hun tv's en andere apparaten zet. Ik kan zo enkele redenen bedenken, maar wat ik ook probeer, het rijtje eindigt steeds met 'goedkoop'.

Ik ben benieuwd hoeveel McAfee hiervoor betaald heeft, want dit zou een behoorlijke uitbreiding voor McAfee zijn. Waardoor ze misschien hopen weer een marktaandeel te kunnen bemachtigen.

Ik weet beter en zal, als ik deze software ooit tegenkom, deze gelijk vervangen door een ander merk.

[Reactie gewijzigd door PsiTweaker op 28 februari 2019 17:05]

Het lijkt me dat een topbedrijf als Samsung niet kiest voor een partner die inferieure software levert. Samsung gooit niet zijn naam te grabbel.

McAfee is nog steeds een uitstekende club en maakt ook uitstekende software.
De vraag is alleen voor wie? De meeste bedrijven keren het de rug toe en kiezen voor oplossingen van bijvoorbeeld Microsoft. Particulieren die dit aanschaffen zijn meestal nog zuiniger op hun computer dan de meeste mensen dus die niche markt is ook wel een keer op. Antivirus op telefoons is naar mijn mening een raar iets en televisies helemaal. Het enige wat dat aangeeft is dat ze zelf geen vertrouwen hebben in hun software kwaliteit of update beleid.
Samsung een topbedrijf, nouja ze zijn aardig op weg, maar het is wel gedeeltelijk dat ze aan de top zijn geraakt omdat andere merken diep gezonken zijn. McAfee was ooit "een uitstekende club", maar elke grote traditionele antivirusmaker heeft wel eens absolute prut geleverd, McAfee niet uitgezonderd.

Over de combinatie ben ik niet heel erg sceptisch, maar ik ga ook niet vantevoren veren uitdelen. Het hele idee van een antivirusprogramma op een TV zou ongeacht het merk wel eens een uitdaging kunnen blijken te zijn.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 28 februari 2019 19:59]

Je zegt: Samsung een topbedrijf, nouja ze zijn aardig op weg, maar het is wel gedeeltelijk dat ze aan de top zijn geraakt omdat andere merken diep gezonken zijn. ?

Vindt je? Samsung is top in TV's, top in smartphones, top in tablets, top in wearables, top in SSD's top in DRAM chips, top in CPU's, top in batterijtech, top in lenstech, top in AI, top in Connected Car solutions en In Vehicle Infotainment, top in audio, top in smart signage, top in ziekenhuis apparatuur en ik kan nog wel even door gaan.

Samsung is een absoluut top tech bedrijf dat niet z'n naam te grabbel gaat gooien door te gaan samenwerken met een partij dat een niet top product levert.
Voor een hoop mensen was TunnelBear een top product totdat McAfee het overnam , en (vooral) dat het dan onder de Amerikaanse wetgeving valt en toegang moet geven aan de Amerikaanse overheid volgens de wetgeving aldaar.

Mijn laatste ervaringen met McAfee waren ook stukken beter na het deinstalleren van de antivirus software die meegeleverd was... Maar toegegeven dat was jaren geleden dus ik weet niet wat de status nu is.

Mijn eerste gevoel is in elk geval wel 'he... Jammer...'.
Waarschijnlijk zal je het niet eens kunnen verwijderen van de tv.
Als dat zo is, geen Samsung TV meer voor mij. Dan duurt het straks 10 seconden om het interactieve menu op te starten en weer 10 seconden om verder te komen omdat mcafee zo vreselijk veel geheugen nodig heeft.
Ik heb juist het idee dat McAfee juist weer helemaal op de terugweg is en je het weer steeds vaker tegenkomt.
ik denk eerder aan het woord 'steekpenning'..
Percentage per verkochte licentie. Zoiets.
Laten we het nog trager maken...
Precies dit, het was al een doorn in het oog door de extreem laggy interface (het bekende te zware fimware in combinatie met te slechte hardware verhaal, wat hemelsbreed wordt toegepast bij alle fabrikanten inclusief providers met hun media boxen), McAfee zal het nog veel erger maken ga ik vanuit.

Wanneer leren de fabrikanten het nou eens, het is echt om moe van te worden,
Ik moet zeggen dat mijn Samsung ks7000 nog steeds verre van traag is, mijn Sony Android TV (weet de naam ff niet meer, wel android 8.0) is wel af en toe laggy en buggy. Maar ik snap je punt.
+100 - mijn Samsung TV is al gruwelijk traag, ik snap totaal niet waarom ik security software zou moeten hebben op een gesloten systeem

Mijn volgende wordt denk ik een LG. Ik begin advertising in menus en 30sec wachten op een menu dat verschijnt erg irritant te vinden.
Wordt tijd voor root en custom ROM's voor TV's ... Al die onnodige troep maakt het er niet beter op.
Daar zit ik al heel lang op te wachten sinds Panasonic na 2 jaar al besloot de firmware van m'n tv niet meer te ondersteunen. De apps werken niet of half. De browser kan niet eens video's op websites afsprlen. Etc etc. Smacht naar custom firmware.
McAfee. Een van de eerste crippleware/trashware partij die ik heb leren kennen. Dat was denk ik in 2005. Wat een ontiegelijke bende was dat zeg. En nu in combinatie met de andere ster in bloatware: Samsung. Dat beloofd veel goeds.
Nou is dat wel 15 jaar geleden zowat hoor... die performance hit merk je niet zoveel meer met de SSD's en snelle(re) processoren tegenwoordig.

Maar inderdaad: ze kunnen hun eigen Android skin al niet eens vloeiend krijgen, laat staan dat je TV er beter op wordt met die bloatware troep..
Het probleem is dat een embedded system zoals een TV veel gevoeliger is voor zware software, dan een PC. Dat merk je inderdaad al aan de Android skin die je noemt, en op een TV moet ik het eerst nog vloeiend zien werken voordat ik het geloof.

Een probleem dat je bij Samsung en vooral Philips veel tegenkwam nog niet zo lang geleden (defecte toestellen komen nu los omdat de mainboards duur of niet meer leverbaar zijn, en er voor reparatie op componentniveau wat duurder gereedschap en extra vaardigheden nodig zijn), was dat de processor zichzelf lossoldeert omdat hij te warm wordt. Er zijn de afgelopen 50 jaar wel vaker TV's met fans geweest, maar ik denk dat fabrikanten dat toch liever niet doen, zelfs al is het eigenlijk gewoon nodig naarmate je de software zwaarder maakt.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 28 februari 2019 20:25]

Producten mogen ook niet te goed worden, anders krijg je klanten die probleemloos 10+ jaar met jouw producten doen.
Ipv een minimalistisch klein blokje aluminium (als het er überhaupt al op zit), hadden ze natuurlijk ook een ontwerp kunnen maken met een metalen achterkant, heatpipe eraan, en zo naar de SoC toe.
Zo'n halve vierkante meter metaal kan makkelijk de warme afstralen.
Maar, dat kost een paar euro extra, en hardware gaat dan te lang mee.
Nou, van Samsung weet ik het niet maar bij Philips lijkt het probleem een beetje onverwacht gekomen te zijn. Sommige mainboards zijn niet leverbaar omdat de reservevoorraad gewoon op was en hebben ook geen vervanger, dat zijn allemaal klanten die geen Philips meer kopen. Voor andere mainboards is een speciale vervanger ontwikkeld met een nieuwere Android erop. Mensen met een wat goedkoper toestel gaan dat geld er niet meer aan uitgeven, wederom klanten die als volgende toestel ook geen Philips meer kopen. Ik betwijfel dus een beetje of dat een bewuste bezuiniging was. Zo ja, dan toch eentje waarvan de gevolgen niet helemaal in beeld waren tijdens het nemen van de beslissing. Het gaat om toestellen die tot 2000 euro konden kosten voor de grotere schermmaten.
Allerlei apps en games op je TV, browsers, en nu ook AV's.

Krijgen we straks? De app-style 30sec verplichte reclames die je niet kan omzeilen?
Ik zit te twijfelen tussen de net aangekondige Q70R 49" en of een Sony XF90 of evt XG90, dit is toch echt een minpuntje voor Samsung...
Neem dan een pakket van een moderne leverancier... Bijvoorbeeld Lookout. Of Cylance op PC gebied. McAfee is echt fossiele software.

We zijn op het werk overgestapt van McAfee naar Cylance en het is zoveel sneller, makkelijker beheerbaar en geen gedoe meer met die dagelijkse DAT updates. Wereld van verschil.

McAfee heeft echt de boot compleet gemist met machine learning en de mobiele revolutie.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 28 februari 2019 20:20]

Mag dit wel zomaar? Of krijgen we weer het Microsoft en Internet Explorer verhaaltje?

Als er antivirus op tv's geïnstalleerd gaat worden wil ik wel de keuze in de hand hebben. Straks zegt macaffee doei we supporten geen updates meer op tv X.
Alsof een bedrijf als Samsung zich zorgen maakt over de kwetsbaarheid van haar klanten. Just another reason om iets te kopen om meer omzet te genereren en dan zo te 'verkopen'.

Zijn we eindelijk van het trage TouchWiz af...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee