Belgische provider Base vernieuwt prepaidaanbod

Base heeft zijn prepaidaanbod vernieuwd. De Belgische provider biedt nu herlaadkaarten aan van 10, 15 of 25 euro, die goed zijn voor respectievelijk 1, 4 of 8GB aan data. Ook zijn belminuten en sms'jes inbegrepen. Bellen naar andere Base-nummers is gratis.

Base had tot nu twee soorten prepaidkaarten: om te bellen naar alle netwerken of om alleen te bellen met andere Base-klanten. Dat onderscheid bestaat niet meer bij het nieuwe aanbod. Met alle nieuwe prepaidkaarten van de provider kunnen klanten onbeperkt bellen met andere Base-klanten. Ook zit er een beperkt aantal belminuten bij de pakketten om naar andere nummers te bellen.

De databundel is een maand geldig, maar door binnen dertig dagen de prepaidkaart weer op te waarderen met minimaal tien euro, behouden klanten data die niet is gebruikt. Herladen kan via de Base-website of via een app. Het beltegoed blijft twaalf maanden geldig. Klanten kunnen het beltegoed ook inzetten om extra data te kopen. Voor 10, 15 en 25 euro aan beltegoed krijgen klanten 2, 4 en 8GB data.

Het is mogelijk om de kaarten op te waarderen met 5, 10, 15 of 25 euro beltegoed. Klanten krijgen bij de laatste drie opties respectievelijk 1, 4 en 8GB extra data, naast sms'jes en belminuten overeenkomstig met het herlaadbedrag. Base verlaagt de kosten voor bellen naar nummers van andere providers naar 25 cent. Dat was 30 cent. Als klanten meer data verbruiken dan beschikbaar is in hun bundel, rekent Base 50 cent per MB. Dat bedrag gaat van het beltegoed af.

Herlaadwaarde 25 euro 15 euro 10 euro 5 euro
Mobiele data 8GB 4GB 1GB -
Belminuten 100 60 40 20
Onbeperkt bellen naar Base-nummers Ja Ja Ja Ja
Sms'jes 5000 1000 250 -

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-08-2020 • 14:43

48 Linkedin

Submitter: Vaganzza

Reacties (48)

Wijzig sortering
Prijzen in België voor zowel prepaid als abonnementen zijn nog altijd belachelijk hoog in vergelijking met Nederland. Duidelijk gevolg van een grof tekort aan concurrentie en een flinke monopolie welke in stand gehouden wordt door de Belgische regering.

Ter vergelijking, ik betaal 25 euro per maand voor "Onbeperkt" internet voor 5 GB zonder restricties, daarna moet ik steeds gratis met 1GB verhogen om te mogen genieten van de volle snelheid. Ben ik het niet helemaal mee eens, maar we doen het er maar mee. Het is in ieder geval een stuk beter dan 25 euro voor een schamele 8GB.

Daarnaast onbeperkt bellen naar alle nummers en onbeperkt SMSen. Al zijn er nog amper mensen die dat hier doen.

Hoop dat het nog een keer voor jullie omslaat.
Kan iemand mij uitleggen hoe een abonnementsdienst van 10 euro per maand met 'vergeet boete' een voor consumenten acceptabel concept is?
Hoe kom je bij abbonement? Dit gaat om herkaadkaarten waarbij de waarde gaat om het beltegoed. Data en grote SMS bundels zijn extras die je erbij krijgt maar vervallen na een maand. Dit is in vele landen zo en ik heb zelf nooit anders geweten.
De nieuwe tarieven zijn ook niet echt goedkoop
Tussen pre-paid en postpaid is overigens geen verschil meer (je kan van maand tot maand veranderen of weggaan en anonymiteit is ook al lang weg, en bij postpaid kan je limieten instellen alsof je een prepaid kaart hebt)

Als ik dan naar mobilevikings kijk waar je voor 15 euro 5gb data krijgt en onbeperkt mag bellen of sms'en dan zie ik niet hoe deze pre-paid kaartjes nog een markt zouden hebben.
Mijn vader heeft een Nokia met knopje (zelfs geen wifi). Hij heeft een vaste lijn. En gaat bijna nooit weg zonder mijn moeder die wel een smartphone heeft. Die enkele keer dat hij toch alleen weg gaat, voelt het best goed te weten dat hij kan bellen als er iets gebeurd.

Hij herlaadt jaarlijks 5 euro (of het minimum dat zijn nummer 1 jaar actief houdt), belt voor 2 euro, en gebruikt de rest voor parking met sms.

Waar is hij goedkoper uit? (Zelfs het "gratis" Telenet abo dat hij kan nemen in een pack kost 5 euro voor de sim)
Hij lijkt me goed te zitten dan.

5 euro per jaar is echt weinig, lager kan je niet gaan.

Bij mobilevikings heb ik ook zo een simkaart dat ik elk jaar herlaad voor 10 euro

Ik zou je toch aanraden om je vader eens aan te zetten tot leren een smartphone gebruiken.
Mijn moeder was ook een complete anti-technologie minded en vind zelf de radio instellen te moeilijk
Met een pc werken wil ze al helemaal niet, ze krijgt het zelf niet aan.
Maar na een paar maanden haar een smartphone leren te gebruiken hebben, kan ze niet meer zonder.
De hoofdreden dat haar gemotiveerd had, was dat ze haar bankzaken kon zien in de plaats van phonebanking waar je enkel kan horen.
Nu gebruikt ze die ook voor haar cameras en deurbel (dat ik allemaal gekocht heb)

Het is beter dat ze technologie gewoon worden want het gaat echt essentieel worden voor hun dagelijkse administratie.
Mijn vader doet alles op pc (inclusief mijn belastingaangifte). Hij is mee met de meeste technologie. Hij heeft zijn tablet (wifi only). Hij heeft een "echte" gps. Hij kan ook werken met de smartphone van mijn moeder.

Hij is gewoon tegen (smart)phones. We (als maatschappij) zitten al te veel voor een scherm. Wanneer we dan al eens weg gaan moeten we niet nog een scherm mee hebben. Vaak is/was hij zonder mobiel weg, en was mijn moeder kwaad dat hij niet kan bellen als er iets gebeurt... Dus nu heeft hij de dumbphone toch mee.

Is dus een principe zaak, in combinatie met kosten. Ik denk dat hij in 15 jaar 2 phones heeft gehad (2e nog in gebruik) van 40 euro, 75 euro belwaarde heeft gekocht, en het meeste gebruikt voor parking. Tegelijk moet ik toegeven dat hij socialer is dan mij op het vlak van weg gaan/mensen bezoeken, op het vlak van contact houden (gratis bellen met vaste lijn die "gratis" bij internet+tv abo zit, meer en sneller mails sturen), beter op de hoogte van nieuws (efficiënt met scherm tijd), veel goedkoper dan mijn 40 euro abo waarvan ik nog zeg "niet genoeg", en het belangrijkste: gelukkig!

Punt is vooral: hij is deel van de markt die jij niet ziet.

[Reactie gewijzigd door DaMonkey op 18 augustus 2020 12:35]

Damonkey, ik heb geen mening gegeven over wat hij moet doen.
Ik ken die markt ook wel hoor van mensen die liever niet continue door technologie of informatie belast willen worden. Waar haal jij de conclusie dat ik die markt niet ken?

Ik heb gewoon gezegd dat indien het een angst was van technologie, dat het soms helpt om die mensen iets te tonen dat ze er wel graag mee zouden doen. Maar jouw vader gebruikt het niet voor andere redenen.
Hoe ik hier bij kom is omdat het bedrag van 10 euro erg veel is als het enkel om de belbundel gaat, voor het gemak reken ik even met de 10 euro opwaardering aangezien dit een mooi rond bedrag betreft.

Voor 10 euro krijg je:
- Voor 12 maanden 40 belminuten
- Onbeperkt bellen naar Base klanten
Als 'bonus':
- 1 GB data, 30 dagen geldig
- 250 smsjes, ?? dagen geldig

Dan zou dat neerkomen op 1 belminuut = 0,25 euro. Maar je kunt er ook voor kiezen om te internetten uit deze 'belminuten' waar 1 MB = 2 belminuten = 0,50 euro. Hierdoor is de 10 euro dus eigenlijk in MB's maar 20 MB waard. TENZIJ je er voor kiest om elke 30 dagen op te waarderen, vergeet je dit een maal dan ben je al je opgespaarde data kwijt (vergeetboete).

Indien er af en toe internet gebruikt dient te worden is dit dus een extreem dure oplossing. Dan voelen die "extra's" meer als straf dan bonus. Persoonlijk zou ik hier liever betere tarieven van bijv. 20ct per minuut voor zien.
Hoe haal je in je hoofd dat dit een abonnementsdienst is?

Als je betaalt krijg je een bepaalde hoeveelheid data&belminuten die 30&365 dagen geldig blijven.
Niemand verplicht je binnen een bepaalde periode opnieuw op te betalen, noch gebeurt het automatisch. Want het is géén abonnement. Maar als je zelf het initiatief neemt om binnen 30 dagen opnieuw een prepaid te nemen, blijft je data geldig.

Dat is overigens in geen velden of wegen een vergeetboete, dat is namelijk gewoon het bedrag dat je betaalt voor je nieuwe hoeveelheid data&belminuten, maar dit keer met je vorige data er extra bij.
Het is deels een abonnementsdienst.
Data is idd maar 30 dagen geldig.
Het prepaid deel voor spraak is 1 jaar geldig. Aangezien onderling bellen onbeperkt is kun je dus voor 10 euro per jaar onbeperkt met andere base klanten bellen. In die zin is het dus geen per maand dienst.
Het is inderdaad gewoon een maand abonnement op deze manier.
Neen hoor.
Mijn dochter heeft iets gelijkaardigs van proximus en heeft is iets meer dan een jaar nog maar 3 herlaadbeurten gehad.
Je bent niet verplicht maandelijks bij te laden, je kan na de maand je beltegoed opgebruiken.
Je moet heel dringend weer naar de kleuterklas. "maand abonnement" 😂😂😂😂😂😂😂😂
Die boete voor abonnementen is er trouwens als jaren, Ik heb er 10 jaar gewerkt, was een heel gedoe bij de invoering, maar we deden niets anders dan andere providers toen.
Kan iemand mij uitleggen in wat voor cases dit nog doable is?
Like, het is appels met peren, echter heb je voor 12.50 al een dikker abbo in nl (weet de prijzen in belgie niet) dan die 25eurie bij hen.
Daarnaast heb ik voor 25 euries alles onbeperkt (anders was ik bij hen gemiddeld 300euri per maand kwijt enkel aan mn data verbruik... o.O)

Hebben we in nederland uberhaupt nog prepaid telefoons? Het viel mij laatst op dat in mijn locale supermarkt (klein dorpje) er geen prepaid kaarten op de playstore en itunes na verkocht werden.

[Reactie gewijzigd door Unsocial Pixel op 17 augustus 2020 15:00]

Voor mensen niet aan langer lopende kosten vast willen of kunnen zitten of voor een korte periode van diensten gebruik zullen maken zoals:

- Mensen met een beperkt budget die in slechte maanden dan maar even geen bundel hebben.
- Mensen die nauwelijks mobiel bellen en buiten de deur internetten (vaak ouderen).
- Toeristen, zakenmensen en anderen die voor een korte periode in een land zijn.

Bij de laatste groep horen mijn ouders die buiten de EU wonen en een sim kaart voor NL hebben.
Thx, voor 1 en 3 zie ik nog steeds mogelijkheden met sommige beschikbare abbo vormen die wij hier hebben. Maar het opende inderdaad wel even mijn oogkleppen gezien sommige mogelijkheden die voor mij logisch en vanzelfsorekend zijn, dit voor anderen mogelijk niet is.
Bekijk misschien ook eens de abonnementstarieven in België voordat je zoiets zegt.
Die verschillen namelijk nogal sterk met die van Nederland.
Niet vergelijken met Nederland is de boodschap. Ons land is voor de jongere jeugd nog altijd prepaid om ze te leren omgaan met limieten en ook voor de andere generaties dat geen abo willen bvb omdat ze te weinig bellen/sms'en.
U hebt het over NL, was is het nut gezien dit een BE provider is? 8)7
Ik gebruik zelf prepaid van Jim Mobile. Die rekenen gewoon een platte 0,01 euro per MB voor data. Aangezien ik op maandbasis slechts +- 100MB verbruik en zeer weinig bel of SMS kom ik zelden aan meer dan 3 euro per maand.

Dus in mijn situatie en met zo'n formule is prepaid best wel prettig.
Als je ouders overwinteren in een ander land en enkele maanden in België verblijven. Dan moeten ze heel de winter geen vaste kosten betalen.
Goed om te zien dat de buiten bundel prijs voor data nog steeds crimineel hoog is. 50 cent per megabyte! Gestoord gewoon.
Kan niet helemaal kloppen, dan zou een bundel van 1GB 500 euro moeten kosten :9
Ah, buiten bundel. Slecht gelezen van mij.
Deels zo:
Als klanten meer data verbruiken dan beschikbaar is in hun bundel, rekent Base 50 cent per MB. Dat bedrag gaat van het beltegoed af.
Probleem dat ik heb is dat je dus meer data kan verbruiken dan je data tegoed en base dit automatisch van je beltegoed afpakt tegen deze hoge prijs. Dat zou niet moeten kunnen. Data op = data stop bij prepaid.
Als je belwaarde omzet in Data heb je dubbel zoveel data (meeg geen belwaard of smsen meer. Dat word ik vind ik niet duidelijk in het artikel vermeld.

10€ = 1Gb + bel waarde naar data 1Gb = 2gb maar dan zonder belwaarde
15€ = 4Gb + bel waarde naar data 4Gb = 4gb maar dan zonder belwaarde
25€ = 8Gb + bel waarde naar data 8Gb = 16gb maar dan zonder belwaarde
Wel interessant. Momenteel prepaid Orange (yep, ik ben een fossiel) maar de klantenservice, bereik en app zijn zo onwaarschijnlijk slecht...
Wel interessant. Momenteel prepaid Orange (yep, ik ben een fossiel) maar de klantenservice, bereik en app zijn zo onwaarschijnlijk slecht...
Carrefour Mobile voor mij interessants en beste tarief. Belwaarde blijft altijd geldig, op voorwaarde dat je telkens binnen de 6 maanden minstens één betalende oproep of SMS doet.
Ik ben niet kritisch op klantenservice, bereik of app.
 • Klantenservice misschien bij het wisselen van provider gebruikt, verder niet.
 • Bereik van deze MVNO waarschijnlijk zelfde als Base.
 • Geen weet van app en geen behoefte aan.
Katsu, hopelijk vindt u iets dat aan uw wensen voldoet.
Beste voor allen. ;)
[...]

Carrefour Mobile voor mij interessants en beste tarief. Belwaarde blijft altijd geldig, op voorwaarde dat je telkens binnen de 6 maanden minstens één betalende oproep of SMS doet.
Die 6 maand geldigheid kan ik niet terugvinden in de voorwaarden :'(
[...]
Die 6 maand geldigheid kan ik niet terugvinden in de voorwaarden :'(
Betreffende vind ik onder andere via https://support.carrefour.eu/hc/nl/articles/115004729825-Hoelang-blijft-mijn-belwaarde-beschikbaar-
Hoelang blijft mijn belwaarde beschikbaar?
Het beltegoed op je simkaart blijft altijd geldig, maar je moet minstens eenmaal om de zes maanden bellen of sms’en.
OxWax, is dit wat u zocht?
100 % waarvoor dank _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
[...]
Carrefour Mobile voor mij interessants en beste tarief. Belwaarde blijft altijd geldig, op voorwaarde dat je telkens binnen de 6 maanden minstens één betalende oproep of SMS doet.
Ik denk dat ik beter doe met Jim Mobile :)
 • bellen: 8 cent per minuut
 • sms'en: 1 cent per bericht
 • surfen: 1 cent per MB
https://jimmobile.be/nl/herlaadkaart/

Ik denk ook niet dat het tegoed vervalt na niet-gebruik, je kiest zelf hoe je het bedrag spendeert en voor hoeveel je herlaadt.
Geen idee hoe ze het klaarspelen aan die prijs, maar dat is ideaal voor m'n 12 jarige dochter (hoeft enkel af en toe te bellen of een bericht te sturen). Als 9 maanden komt ze toe met 5 euro. Als ik bv. bij Orange een 9tal maanden het kleinste abo zou gehad hebben, dan kom ik aan 90 euro, dit in schril contrast met 5 euro.

[Reactie gewijzigd door dukesbury op 17 augustus 2020 19:52]

[...]
Ik denk dat ik beter doe met Jim Mobile :)
 • bellen: 8 cent per minuut
 • sms'en: 1 cent per bericht
 • surfen: 1 cent per MB
https://jimmobile.be/nl/herlaadkaart/
[...]
dukesbury, inderdaad. Lijkt me scherpe tarieven.
Maar, zover ik terug vind, blijft bij Jim Mobile de belwaarde 12 maanden geldig. Dit maakt het in mijn geval enkel euro's per jaar duurder.
Hopelijk vindt elk iets naar zijn wens.
Dank u dukesbury om deze scherpe tarieven aan te brengen. Beste tarief lijkt me niet altijd correct.
Ik vraag me af hoe snel we naar eSim oplossingen gaan en virtuele operators.
Zoals DentWireless.com het via blockchain doet en waar je je niet gebruikte mb's of belminuten kan doorverkopen aan iemand die ze wel nodig heeft. Dit is abonnement sharing op wereldniveau en lijkt me zeker een optie in de toekomst. Want een Japanner die hier op reis is koopt gewoon nederlandse belminuten en belt voordelig lokaal.
Ik ben bij Orange omdat Orange in België de enige operator is die meegaat met z'n tijd. Ze bieden wi-fi bellen, voLTE, Visual Voicemail, eSim, nu wacht ik alleen nog op eSim ondersteuning voor de Apple Watch.
Ze hebben pas geleden spraak optilalisatie moeten door voeren vaoor t praten door een mondkapje.!
:Y)
vandaar deze prijzen.
Maar eSim introduceren is blijkbaar veel veel veel te veel gevraagd. Daarom dat ik bij Orange ben die wel met de tijd meegaat.
Ik gebruik bliep en heb de afgelopen jaar 20 euro aan bel kosten. Ideaal voor mij. Elk andere abo is duurder of weet iemand iets goedkopers
Ik heb geen abo en wil geen abo. Wie mijn smartphone steelt kan als hij erin slaagt hem te ontgrendelen max het bedrag van mijn prepaid opbellen.
Van Telenet & Proximus en hun aanhangsels kan je beter wegblijven. Hier zijn in het ene geval de Vlaamse overheid en in het andere geval de Federale overheid groot aandeelhouder en bijgevolg dividend ontvangers. M.a.w. reken maar niet op tariefverlaging door regelgeving.
Jimmobile is een goed alternatief.
Jim mobile is inderdaad een zeer goed alternatief voor zij die een laag verbruik hebben. Heb mijn grootouders hierop gezet gezien ze enkel zeer sporadisch eens bellen om een afspraak ergens vast te leggen en om de familie iedere paar weken eens te bellen.
SMS'sen of surfen doen ze nooit.

Hun prijzen zijn ook zeer eenvoudig, 1 cent per SMS / MB en 8 cent per minuut.

Persoonlijk zit ik op het contract van mijn werkgever en dat is buitensporig veel (250 minuten, 8GB en onbeperkt SMS'sen) maar moet er toch niets zelf voor betalen.
Moest ik dat niet hebben zou ik sowieso naar Jim mobile gaan.
Jim? Bestaat dat nog?
En wat dacht u van Vikings?
Vergelijk de prijzen van Vikings met die van Jim voor kleine verbruikers en het wordt duidelijk. Mijn echtgenote en ik plakken niet aan onze smartphone en dan is dit de beste oplossing.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee