Bange praat van domme mensen, daar komt deze stralingspaniek vandaan. ??
Kunt u me uw bronnen vertellen? Ik mag dan onwetend zijn en een van die 'speciale mensen', maar het lijkt me dat de straling van magnetron en mobiele telefoons... om nog maar te zwijgen van een aantal scanners... is onderzocht en gevaarlijk voor het leven blijkt te zijn...planten, dieren en mensen...
We moeten ons altijd afvragen of de technologie de planeet al dan niet ten goede komt...
En voor zover ik nu kan zien...maakt het niet uit of bepaalde hogere frequenties al dan niet al worden gebruikt... de 3,5 Ghz lijkt een drempel te zijn. En wat is het effect op langere duur als men 24/7 hieraan is blootgesteld, zowel voor planten, dieren en mensen...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kleine update ...
Zie ook Punt 5 !!
21 januari 2019
De eerste 5G-smartphones komen dit jaar op de markt. Het nieuwe netwerk wordt minstens tien keer sneller dan 4G. Wat gaan we van 5G merken en wanneer kun jij het gaan gebruiken? 7Days zet 5 dingen over dit nieuwe netwerk voor je op een rij.
1. Wat is 5G?
5G staat voor 5th generation en is de vijfde generatie van mobiele netwerken. Het is de opvolger van 4G-netwerken en belooft veel sneller internet, ook als je onderweg bent.
2. Wanneer is het te gebruiken in Nederland?
We moeten in Europa nog minstens tot 2020 wachten voordat we massaal 5G kunnen gebruiken. Daarom wordt er in veel landen eerst ingezet op 4G+, een snellere variant van 4G.
In Nederland wordt al wel gewerkt aan 5G-netwerken. Zo deden Vodafone en KPN vorig jaar verschillende proeven om de toepassingen van 5G te onderzoeken. Ook werd het netwerk getest in combinatie met kunstmatige intelligentie, drones en virtual reality.
Volgens KPN is voor 5G in Nederland de 3,5GHz-frequentie nodig. Maar die zou tot minimaal 2022 bezet zijn, omdat de inlichtingendiensten het gebruiken voor afluisterpraktijken.
3. Waarom is 5G nodig?
Het mobiele dataverkeer zal de komende jaren flink stijgen. In vergelijking met 2010 zal het mobiele internetverkeer in 2020 - naar schatting - ruim dertig keer zoveel zijn. En dat is niet het enige wat verandert. Ook de samenstelling van het dataverbruik verandert. Steeds meer apparaten gaan communiceren via internet, zoals verkeerslichten, koelkasten en beveiligingscamera’s. En vergeet machines die op afstand te bedienen zijn niet.
Om dit in goede banen te leiden is veel meer capaciteit en snelheid nodig. 5G zorgt er straks voor dat je zonder moeite 4K-video’s kunt streamen en sneller bestanden kunt downloaden. Hierdoor is de verbinding sneller vrij voor andere toestellen.
Een TNO-werkgroep verwacht dat er via 5G duizend keer (!) zoveel data wordt verstuurd als nu het geval is met 4G. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de groei van Internet of Things, waarin steeds meer apparaten aan elkaar gekoppeld zijn.
4. Hoe gaan telecomproviders ermee om?
De grote vraag is nu vooral: wat er moet gebeuren met databundels als heel veel mensen straks flinke hoeveelheden data gaan downloaden. Waarschijnlijk gaan steeds meer providers onbeperkte abonnementen aanbieden.
5. Hoe slecht is het voor je gezondheid?
Wereldwijd waarschuwen wetenschappers en artsen voor 5G. Het zou verhoogde risico’s op verschillende soorten kanker kunnen veroorzaken. Maar ook de ziekte van Alzheimer en verminderde vruchtbaarheid bij mannen kunnen een gevolg zijn van de straling van 5G-netwerken. Ook dieren zouden kunnen lijden onder de verhoogde gsm-straling. Bij hen zou het hersentumoren en hartafwijkingen kunnen veroorzaken.
De onderzoekers stuurden een brief naar de Europese Commissie. Deze is er echter van overtuigd dat hun angst ongegrond is, zolang de vastgestelde maximum aan straling niet wordt overschreden. Onderzoekers zijn het hier niet mee eens en hebben de Europese Commissie om uitstel en onafhankelijk onderzoek gevraagd.
Onder de blootstellingslimieten zijn (nog) geen schadelijke gevolgen bekend, wel heeft 5G een mogelijke relatie met hersentumoren. Vanwege de vele antennes die nodig zijn om alle woningen aan te sluiten op het 5G-netwerk kan straks niemand ontsnappen aan de straling. Blootstellingslimieten zijn vastgestelde maximaal toegestane elektromagnetische veldsterkten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft die limieten van verschillende landen met elkaar vergeleken op basis van een onderzoek van de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP). Elk land heeft een andere blootstellingslimiet.
[Reactie gewijzigd door Jeroen hofman op 23 juli 2024 09:50]