Xiaomi opent fysieke winkels en webshop in Nederland

De Chinese elektronicamaker Xiaomi opent fysieke winkels en een webshop in Nederland. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt op een eigen evenement in Amsterdam. Het is nog onbekend waar en wanneer de winkels zullen opengaan.

De webshop is nog niet open, maar er staan al wel Nederlandstalige productpagina's op de site. Tussen het aanbod staan telefoons als de Mi 9 en Redmi Note 7 en andere apparaten als de elektrische scooter van Xiaomi en de Mi Band 3. De producten zouden nog dit voorjaar in de verkoop moeten gaan via de eigen webshop.

Waar de winkels komen en of het gaat om losse winkels of shop-in-shops is nog onduidelijk. In andere Europese landen gaat het om losse winkels met daarin Xiaomi-producten. Ook is onbekend wanneer de winkels open moeten gaan, maar er zouden er eind dit jaar al meerdere open moeten zijn.

Het evenement markeert het begin van Xiaomi in Nederland, hoewel producten al jaren op andere manieren te koop zijn. Kruidvat begon onlangs met het verkopen van Xiaomi-producten en toestellen als de Pocophone F1 en Mi A2 zijn al sinds de release goed verkrijgbaar bij Nederlandse webshops.

Xiaomi-winkel in Spanje. Bron: China-gadgets.de

Door Arnoud Wokke

Redacteur

28-03-2019 • 12:49

162 Linkedin

Submitter: Luca

Reacties (162)

162
148
100
3
1
20
Wijzig sortering
Ook enkele tweakers op het evenement gespot waaronder @kanem0chi en @Kiswum.

Tweakblog over de release: Xiaomi Benelux launch

Tevens de livestream van de presentatie die xiaomi gaf, welke terug te kijken is via YouTube: Xiaomi Benelux launch presentatie

---

Interessant feitje is dat ze zichzelf vanaf begins af aan al de regel hebben gesteld om maximaal 5% marge te pakken op hun hardware producten
(neemt niet weg dat daar ook kosten voor zaken als marketing in worden meegenomen, zoals dit evenement), maar toch.

---

Aanvullend een hele rits producten aanwezig die, naast de Mi 9, RedMi Note 7 en Mi band 3, in de nabije toekomst via de Nederlandse store beschikbaar zullen komen (heb ik me laten vertellen):

Mi MIX 3
Mi 8 Pro
Mi 8 Lite
Pocophone F1
Mi electric scooter (nog geen idee hoe?)
Mi home security camera 360 1080p
Mi laser projector 150"
Mi robot vacuum
Mi pocket speaker 2
Mi Bluetooth speaker
Mi LED desk lamp
Yeelight bedside Lamp
Yeelight LED bulb color
Mi smart scale BMI
Mi city backppack
Mi Bluetooth speaker
Mi portable mouse
Mi electric kettle
Mi power bank 20000 mah
Mi Air laptop 13,3
Mi action cam 4k
Mi A2
Vraag me sterk af of ze die marges halen.

Zelf in een Xiaomi winkel in Letland geweest. Producten 150-300 euro duurder dan wat ik op Aliexpress tegenkom. (Mi8 & de Notebook 13 inch) Of de 20k powerbank 2c, was daar gewoon 60 euro.

Na navraag aan de medewerkers (en tevens ook de franchisenemer) kwam dit doordat ze zelf ook marges moesten hebben en dat alles vanuit een warehouse geimporteerd worden vanuit Polen. Daar werd door Xiaomi de inkoopprijs flink hoger gemaakt dan wat de meeste webshops op Aliexpress rekenen. Dus vraag me af of die 5% marge nog wel klopt.
Als jij van Aliexpress bestelt komt er wel nog invoerrechten en BTW bij vanaf 22 euro.

Dus het is niet zo dat het altijd goedkoop is vanuit Aliexpress.
Je bedoelt dat dat eventueel misschien zou kunnen gebeuren. Ik bestel heel wat vanuit AliExpress (iets met jarenlang diamant member zijn) en ik heb misschien 3x meegemaakt dat ik invoerrechten of BTW moest bijbetalen.

En kom met regelmaat boven die 22€ euro uit.
Dan heb je geluk want ik heb nooit gehad dat ik niet moest betalen.
Serieus?

Ik vraag me serieus af hoe dat komt, vanuit Amerika moet ik echt altijd bijlappen, maar vanuit China kan ik best zeggen nooit.

Vraag me af waar die grote verschillen tussen mensen vandaan komen.
Dat komt door de grijze route. China --> Hong Kong --> UK (is in Europa) --> NL

Hong Kong heeft een speciale handelsovereenkomst met UK en omdat ze oud kolonie zijn.
Klopt niet helemaal wat je zegt want tussen China en HK zit belasting ondanks dat het een vrije port is. Zie bijvoorbeeld de prijsverschillen van Xiaomi producten in de Mi Store tussen Shenzhen en HK. In HK zijn de Xiaomi producten een stuk duurder.

Daarbij heeft het feit dat HK een voormalige kolonie er niet mee te maken, HK heeft gewoon geen vat stelsel.
Hong Kong is a free port. There is no customs tariff on goods imported into Hong Kong. The HKSAR Government collects an excise duty on only four types of goods irrespective of whether they are imported or locally manufactured, namely, tobacco, hydrocarbon oil, alcoholic beverages and methyl alcohol.
Waarom vind je dat raar?

Het is toch normaal dat de douane zendingen met een waarde van meer dan 22 euro onderschept en hier invoerrechten over heft?
Ik geloof niet dat 'ie het raar vindt dat er invoerrechten en belasting op komen, maar dat het alleen gebeurt vanuit de US bij hem en niet vanuit China...
Wat wel raar is, is dat de invoerrechtengrens al sinds de invoering van de euro op €22 staan (50 gulden) en er wel inflatiecorrecties zijn op alles 2-3% per jaar maar die invoerrechten nooit zijn opgewaardeerd.... het zou de belastingdienst goed staan om deze grens eens naar €50 op te waarderen.
Prijs jezelf gelukkig dat je jarenlang en stelselmatig niet de verplichtte belasting betaald. Ik ken persoonlijk geen mensen die er stelselmatig onderuit komen.
Ik koop regelmatig boven de €30,-. Ik koop er dan iets bij van 1 euro en laat ze de prijzen aanpassen. Werkt ook heel fijn O-)
en laat ze de prijzen aanpassen
Hoe laat je hen prijzen aanpassen?
Berichtje sturen, je moet er vaak wel wat moeite voor doen om ze uit te leggen wat je wil maar meestal lukt het wel
Ach zo!
Tnx voor de tip :)
Dat jij er soms doorheen komt maakt het voor Xiaomi niet opeens goedkoper. Als zij niet betalen staat de belastingdienst na een tijdje gewoon op de stoep met aanslagen+boete.
idem; laatst in venetie ook even ide xioami shop bezocht; prijzen zo veel hoger dan zelf bij ali bestellne. goed, je hebt t product direct. maar je betaal er dan ook flink meer voor.
- Export kosten
- Import kosten
- Vervoer kosten
- Opslag kosten
- Verzekeringen
- Europese medewerkers loon
En ga zo maar door....
Ik mag aannemen ook NL garantie termijnen🤔
In China bied Xiaomi op verschillende van hun nieuwe producten 18 maanden garantie. Meer dus dan de 12 die standaard zijn maar nog net niet de 2 jaar die we in Europa gewend zijn. Zo kan je dus wel aannemen dat ze vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun producten.

Bron; Ik zit momenteel in China + Het valt gewoon te lezen op de China mainland pagina van de Xiaomi website.
Dat snap ik, echter voor een land waar mensen veel minder verdienen dan in Nederland, schrok ik daar wel van de prijzen. Dan kunnen ze hier in Nederland de gevestigde A-merken nauwelijks qua prijs verslaan.
In de theorie dat ik de prijzen dan doortrek naar NL begrippen. Dan is de Belsimpel goedkoper dan de Mi winkel... De Mi8 was in de Xiaomi winkel in Letland iets van 750 euro. De Pocophone 64GB rond de €450.
Spullen komen uit China naar Roterdam en dan naar de winkel (of klant), of eerst nog met vrachtvervoer via Duitsland en Polen naar Letland. Dat laatste stuk vervoer is relatief kostbaar met tolwegen voor vrachtauto's, brandstof, de chauffeur, etc.
Klopt. Maar dit is max ca. 12% van de inkoopprijs op het totale vervoer. Dus dat is nonsense.
Komt dat niet door invoerrechten en btw?
Sowieso is Letland voor nagenoeg alles duurder (behalve lokaal geproduceerd voedsel), alles moet geimporteerd worden en de Baltische staten hebben gewoonweg weinig inwoners per m2.
Dit geld ook voor bijv. douchegel, wasmiddel en andere elektronica.

[Reactie gewijzigd door DropjesLover op 28 maart 2019 15:21]

Xiaomi neemt 5%
Een Xiaomi franchisenemer zijn eigen marge binnen gemaakte afspraken met Xiaomi lijkt mij.

Maar hier praten we over eigen winkels van Xiaomi.
Winkels runnen kost klauwen vol met geld. Geen idee waarom Xiaomi dit wil? Kopen de meeste mensen hun spullen nog zo?

Mensen zeggen dat Apple duur is maar goed hun service is wel echt goed en die winkels leveren een meerwaarde.
Niet zozeer voor de verkoop, wel eerder om een beetje bestaansrecht te verwerven bij de klassieke kopers. Indien er een Nederlandse winkel van bestaat, durft men sneller een "chinese telefoon" te kopen dan als ze die enkel online kunnen kopen.
Gewoon voor de bekendheid. Het maakt ze niet uit of je vervolgens bij ali je spullen koopt. Als je hun product maar koopt
Met een goede webshop en een aantal fysieke winkels ter support zullen ze een heel eind komen.
Geen idee of het al eens eerder is gesteld maar hoe spreek je de naam van het merk eigenlijk uit?
Zelf dacht ik 'Ksiaomi' geen idee of dat klopt?
Plat gezegd kun je het als shouwmi uitspreken.
Ok, is dat ook weer duidelijk ;)
Tof dat de Scooter ook beschikbaar komt! Na een weekje vakantie in Madrid en Valencia zie je de Mi Scooters om de 10 sec. voorbij komen. Nu heb ik wat rond gezocht om deze zelf aan te schaffen maar het blijkt dat het illegaal is met deze in NL rond te rijden. Iemand enig idee hoe dit wordt opgelost?
Ofwel wachten tot NL deze voertuigcategorie legaal maakt zonder typegoedkeuringen, verzekeringen etc (daar zullen ze ws mee wachten tot ze wat meer ervaringen/statistieken uit fietslanden als Denemarken krijgen, waar dat sinds 1 Jan als proef is vrijgegeven), ofwel hopen dat Xiaomi een typegoedkeuring regelt voor de RDW zodat hij binnen de huidige regelgeving voor snorfietsen valt.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 maart 2019 15:48]

1 Europese typegoedkeuring zou in principe genoeg moeten zijn om in alle EU landen toegelaten te worden.
Maar die is er niet - de situatie in andere landen is dat ze daar (vooralsnog) scooters zonder typegoedkeuring op de weg toestaan.
Ik weet het. Hier (Portugal) rijdt ook van alles zomaar rond, boards en vooral die steppen zie je regelmatig in steden.
Interessant feitje is dat ze zichzelf vanaf begins af aan al de regel hebben gesteld om maximaal 5% marge te pakken op hun hardware producten
:Y) en je gelooft ze? Zelfs in China zit er op het merendeel van de artikelen zeker meer dan 5% marge op.
Van die fidgetcube (waar dikke marge op zit) tot de TV's. Ook omdat het overgrote deel van de producten geen R&D van Xiaomi zelf achterzit maar bij een 3rd party vandaan komt.
Xiaomi maakte vorig kwartaal 1.85 mld yuan winst op een omzet van 44.4 mld, dus gemiddeld 4% marge.
Dat is wel erg simplistisch. Je vergeet zo ongeveer alle andere onderdelen zoals software, diensten,andere divisies. En Xiaomi is een typisch Chinees bedrijf, hoop cijfertrucjes. (ook één van de redenen waarom er een onderzoek werd ingesteld in HK voor de IPO omdat meerdere instellingen de door Xiaomi neergezette waarde niet vertrouwden, en die Xiaomi zelf flink naar beneden heeft bijgesteld toen).

Marges op veel hardware producten zijn zeker wel boven de 5%.Dit staat verder los van hoeveel winst Xiaomi wel / niet gehaald heeft.

[Reactie gewijzigd door Kenzi op 28 maart 2019 16:18]

Toch is dit alles wat er onder aan de streep zinnig over hun netto marges te zeggen valt. Natuurlijk zijn de brutomarges hoger (operating profit zit in de orde van 10% van de omzet, bruto winst rond de 13%), en zullen sommige producten meer marge hebben dan anderen, maar dit zegt wel degelijk wat over hoeveel ruimte ze hebben.

Natuurlijk kan je met wat accounting trucs geld van het ene naar het andere kwartaal schuiven, maar als je de cijfers over langere tijd bekijkt, zijn de brutomarges niet heel erg verschillend door de tijd heen.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 maart 2019 17:04]

geen kans gehad om te vragen hoe ze hun elektrische step denken te gaan verkopen? krijgt het eindelijk een rdw keuring?
Deze Tweaker was er ook bij! Ik vond vooral het testen van de Laser Projector en de Electric Scooter erg leuk ;)
Geweldig zou het zijn als de Yeelight producten ook in een fysieke winkel te krijgen zijn!
Het was fijn om samen met 20 Xiaomi fans aanwezig te mogen zijn. Ik heb de presentaties vaak, heel vaak op het internet gezien en vandaag was ik er eindelijk een keer bij!

Sinds 2012 houd ik Xiaomi in de gaten, mijn eerste review van de Mi2 verscheen in 2013 en nu in 2019, zie ik een presentatie van Xiaomi eindelijk in het echt.
Men is momenteel nog op zoek naar de perfecte locatie voor de fysieke winkel. De NL website is reeds geopend, maar nog niet alles is vertaald, zoals de Redmi Note 7 productpagina. Wat men in Nederland wil verkopen moet men nog onderzoeken, maar ik heb al aangegeven dat ik de Laser beamer en de Elektrische fiets wel interessant vind voor onze markt. Daarnaast verkopen de Xiaomi en Redmi smartphones wel goed, dus die moeten ze gewoon blijven uitbrengen.

Nog even de NL prijzen van hun eerste producten:
Xiaomi Mi 9 vanaf €499
Redmi Note 7 vanaf: €199,-
Mi Band 3: €29,90

Welkom in Nederland Xiaomi!
Heel tof :) ik ben benieuwd of de producten van submerken zoals Redmi en Pocophone hier ook in de winkel komen te liggen?
Redmi staat op de site, Pocophone niet. Tevens mis ik de Mix eigenlijk ook wel. Geen idee wat de criteria zijn en of dit representatief gaat zijn voor het complete aanbod.
Ik denk het niet, die scooter staat ook op de site maar is in NL verboden.
Die is op de openbare weg verboden, dat is wat anders. En misschien zijn ze bezig met een type goedkeuring.
Hier in Belgie normaal ook, maar ik zie toch overal https://www.bird.co/ rond Antwerpen.
Is er geen Europese typegoedkeuring voor die dingen?
In de fysieke winkels in Madrid lag de Pocophone er ook, dus wie weet.
Uiteindelijk is dat ook gewoon van Xiaomi dus ik verwacht het wel.
nu nog de elektrische step laten keuren door rdw a.u.b!
Als die goedgekeurd wordt voor op de weg dan ga ik er zeker één aanschaffen!

Zag er overigens één van de week rijden in de buurt, blijkbaar gedoogbeleid.
Dat is wel een heel voorbarige conclusie want ik weet zeker dat er geen gedoogbeleid is... ;)
Iedere keer dat de politie voorbij rijdt, terwijl jij op zo'n ding rijdt is mazzel hebben.
Op 'eigen terrein' mag alles hè.
Wel eens een inbreker neergeslagen in je eigen huis? (Ik ook niet :)) mag dus niet...
Ja, maar met een beetje mazzel komt de politie die inbreker dan in beslag nemen :+
Da's niet helemaal waar. Het hangt volledig af van de omstandigheden. Het gaat erom dat je geen excessief geweld gebruikt, oftewel buiten proportioneel. Maar als iemand in mijn slaapkamer staat en ik word wakker van een dief, mag ik echt wel fysiek worden.
gedoogbeleid totdat een agent het van je afpakt omdat het gewoon niet op de openbare weg mag rijden zonder keuring van rdw.
Het is niet verboden om zo'n step onder je te hebben (en bijvoorbeeld te gebruiken op eigen terrein), dus afpakken (of beter gezegd, in beslag nemen) is echt not done! Beter gezegd, volgens de wet is de agent dan schuldig aan diefstal (in tegenstelling tot bij wiet, dat je volgens de wet niet in bezit mag hebben).
Waar heb je het nou over?

Tuurlijk mogen ze dat ding afpakken, en nee niet op eigen terrein natuurlijk. Nog meer open deuren in te trappen?
Waar ik het over heb is dat er regels zijn waar de politie zich aam moet houden voordat ze dingen mogen afpakken zoals jij dat noemt. In de wet moet duidelijk zijn opgenomen dat je iets niet onder je mag hebben voordat iets in beslag mag worden genomen. Bij drugs is dat het geval, maar voor zo'n electrische step niet. Je mag er alleen niet zomaar mee op de openbare weg.

Als je in een niet apk gekeurde, niet verzekerde auto op de openbare weg rijd nemen ze je auto ook niet in beslag. Het is immers legaal om een auto te hebben. Het enige dat ze zullen doen is je een boete geven omdat je auto niet aan de voorwaarden voldoet om op de openbare weg te mogen komen en je mag geen meter meer met die auto rijden. Je zal de auto dus op je eigen kosten moeten laten wegslepen, maar het blijft jou auto en de politie pakt hem zeker niet af (dat zou diefstal zijn).
Kans is zeer laag, impact is middelmatig. Acceptabel risico.
Of je iemand ongelukkig rijdt en je niet verzekerd bent.
Nee is geen gedoogbeleid, het mag niet, net als door rood rijden, en ik zie dat ook regelmatig gebeuren zonder dat iemand bekeurd wordt.
Nee, jij zegt dat het gedoogd wordt, dus dan ziet de agent het wel, maar geeft hij toch geen bekeuring.. ;)
Wie zegt dat de agent het niet gezien heeft? Je kunt mij niet wijsmaken dat iedereen die op de betreffende step rijdt op de openbare weg, dat die nooit gezien is.

Zolang er geen overlast en ongelukken meer gebeuren wordt dit nu gewoon gedoogd.

In andere Europese landen om ons heen is het gewoon legaal om met een elektrische step de openbare weg op te gaan. Uiteraard moet je wel voldoen aan huidige regelgeving in het betreffende land.
Dan rij maar eens langs een controle van een VHT (Verkeers Handhavings Team)... :+
(dat wordt een duur dagje: step kwijt plus een boete voor rijden zonder verzekering en
typegoedkeuring)
.

De gemiddelde "normale" agent heeft nauwelijks tijd om dit soort zaken aan te pakken, maar zij die met verkeer bezig zijn, zijn dol op dit soort voertuigen.
Mwa, dat is ook maar half waar. 5G wiet in je zak wordt ook gedoogd, tot je een vervelende agent tegenkomt. Die heeft dan gewoon het volste recht om het af te pakken en dat is met die step dus ook zo. De wijkagent vind het best. Maar een ander weer niet.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door dehardstyler op 28 maart 2019 14:15]

Ik zie met regelmaat mensen op van die "hoverboards" (gemotoriseerd plankje met 2 wielen) in de stad. Mogen volgens mij ook echt niet in openbaar verkeer gebruikt worden, zolang het niet te gek wordt, kraait er verder geen haan naar (totdat zo'n ding een keer in een flink ongeluk betrokken raakt ...).

RC Skateboard ook paar keer gezien (gemotoriseerde skateboard, wordt bestuurd met een RC-controller (volgens mij alleen gas geven) door degene die erop staat).
Yep; Got one. Al eens voorgehad dat ik langs agenten stond, en je merkte dat ze niet echt goed wisten wat er mee aan te vangen. Regels zijn wel onlangs veranderd (in België); zolang het niet harder kan dan 25km/u ben ik gewoon een fietser voor de wet. (Al kan het ding wel sneller :X )

edit: Got one > electrisch skateboard dus. Ik zie me nog geen 25/u gaan met een hoverboard

[Reactie gewijzigd door jay123 op 28 maart 2019 15:47]

Ja, en dan zie je daarna die agent op die step door de buurt crossen, hij wou er gewoon zelf eentje :+
tot je een vervellende agent tegenkomt.
Een vervellende agent? :X

[Reactie gewijzigd door E71 op 28 maart 2019 14:13]

Oops hahaha. Vervelende natuurlijk! Al heb ik wel eens een vervellende gezien. :P
Kan het me goed voorstellen hoor. Ik ben ook altijd sjacharijnig als ik aan het vervellen ben.
Nee maar met een gedoogbeleid mag hij het wel afpakken van je.
Net als met wiet. Gedogen, maar bij een controle (ook als deze helemaal niets met wiet te maken heeft) mag je het inleveren.
Dan wil ik er ook wel een. Vorige keer toen ik het zei ( geen zin om het op te zoeken ) zei een andere Tweaker dat je hem hier nooit legaal krijgt, omdat beide wielen een rem nodig hebben. Maar volgens de productpagina zit er in het voorwiel ook nog een regeneratieve rem. Dus beide wielen zijn wel geremd.

Aangezien ze zelf ook wel kunnen inschatten dat niemand zo'n step koopt, als hij niet op de weg mag, ga ik er maar even vanuit dat ze wel voor een typegoedkeuring gaan. :)
En toch liggen de winkels vol met electrische steps/'hooverboards' terwijl ze niet legaal zijn voor gebruik op de openbare weg.
Steps heb ik nog niet gezien, wel die hooverboards inderdaad.
Xaiomi gaat in de winkel de step gewoon verkopen met een sticker op de doos dat je er niet de openbare weg mee op kan. Dat is helemaal toegestaan. 'Ja leuk voor op de skatebaan of je boerenerf oid'. Alleen niemand gaat zich daar aan houden.
Een typegoedkeuring gaat veel te veel geld kosten, dan moet er een zijspiegel op etc. K zie niet eens waar het verzekeringsplaatje zou moeten komen op dat ding (en met verzekering wordt t ding een stuk duurder/minder aantrekkelijk, das weer 120 euro per jaar).
Na het Stint incident gaat er de komende 2-3 jaar zeker geen proef komen zoals in Denemarken om elektrische steps op de openbare weg toe te laten zonder typegoedkeuring. Want ja, als zo'n step mag, waarom dan geen Stint en vergelijkbare kleine elektrische voertuigen.
Een alternatief zou zijn een nieuwe 2-wielige elektrische voertuigcategorie met nieuwe eisen te maken, bijv. onder een bepaald gewicht, beperkte afmeting, 2 wielen van max. diameter, max. snelheid 25kmh, nieuwe remeisen enz. Maar voordat zoiets er gaat komen moeten er door de Nederlandse overheid (zeker met zo'n stelletje conservatieve kneuzen als waar we nu mee opgescheept zitten) eerst 3 consultancy rapporten gemaakt worden á 400.000 euro per stuk. En dan alles afgewende wordt het na 2 jaar toch maar niet gedaan. We hebben nog de meeste kans als er EU beleid gaat komen voor dit soort voertuigen en NL het wel móet gaan implementeren.
Hopelijk komen ook de domotica producten en camera's deze kant op. De Xiaomi camera's zijn op software na vrijwel identiek aan de wyze cams :)
Domotica zou mooi zijn en dan met name vanwege het feit dat er dus een EU stekker op komt te zitten.

Overigens staat er op de website wel informatie over de verschillende modules, dus grote kans dat het allemaal naar Nederland komt. Ben wel benieuwd of ze met de prijzen een beetje mee kunnen komen met de prijzen in China. Of dat er vanwege 21% btw + garantie nog een grote meerprijs op zit.
Ik zou zeggen, kijk op op de Xiaomi pagina van Kruidvat voor een indicatie:

https://www.kruidvat.nl/xiaomi

Prijzen blijven redelijk OK naar mijn mening. Ik verwacht soortgelijke prijzen, mss iets minder. Verschilt mss product tot product. Je hebt dan ook nog eens garantie in EU ( dus twee jaar) en een EU stekker "als extra"
Ik had een tijd terug gelezen dat Kruidvat inderdaad Xiaomi producten zou verkopen, maar ik wist niet dat het aanbod best leuk en redelijk groot is. Ik heb laatst nog een aantal mi band 3's gekocht via Ali, maar kon ik net zo goed bij kruidvat doen. Is wel iets duurder dan Ali, maar je hebt het direct en NL garantie/service.

laatst ook de Mi weegschaal gekocht via amazon.de voor 43 euro ofzo, maar bij kruidvat is deze gewoon 35 euro 8)7

[Reactie gewijzigd door ulTimaS op 28 maart 2019 15:13]

Ik hoop dat er nog producten bij komen, dit is best mager. Deze producten zijn ook allemaal makkelijk in het buitenland te bestellen. Ik ben met name geinteresseerd in de laser projector; als die met garantie in NL te krijgen is dan is dat een mooie deal.
In buitenland bestellen betekent nog steeds dat je Nederlands garantierecht niet geldig is. Ik heb liever een Xiaomi winkel in NL maar dan met Nederlandse consumentenbescherming.

Voor zover ik zie zijn de NLse prijzen bij Kruidvat supergoed en ik wil al binnenkort de in-ears bestellen bij Kruidvat. Dus het werkt!
Klopt, maar voor een telefoontje van €200 wil ik dat risico nog wel nemen. Voor een projector van €1750 niet.

En helemaal met je eens, nog beter als we ook de goedkopere items in NL kunnen bestellen!
als de prijzen zijn zoals in China is het prima, als het vele malen duurder is. Heeft het geen nut voor mij om het in NLD of EU te halebn.

Ik fix vaak zelf mijn schermen en alles.
Gaat sowieso duurder zijn, omdat onze belastingen etc etc hoger zijn.
Goed nieuws. Heb wel eens gehoord dat Xiaomi de Apple van China is. Bezit al twee robotstofzuigers, een zakelijk een privé en die bevallen prima. Daarnaast privé de mi box 3 die ook prima bevalt. Leuk om dit innovatieve merk nu ook fysiek in ons land te hebben...
Xiaomi in china ( ben er zelf woonachtig) is erg populair omdat ze kwalitatief goede producten leveren met inderdaad vaak leuke designs en tegen zeer schappelijke prijzen. Dus afgezien van de schappelijke prijzen zijn ze bijna gelijk aan apple ;)
De winkels zijn ook een een-eiige tweeling met Apple.
Denk dat het toch goedkoper word om ze gewoon uit azie te laten komen.
Over het algemeen liggen de prijzen namelijk 25 tot 35% lager.
Maarja we gaan het zien. Niet dat ik persoonlijk na mijn recenter ervaring nog een xiaomi zou kopen. de hardware zit zeker voor zijn geld meer dan prima in elkaar maar de software vind ik om te huilen en basis functies lijken gewoon niet te werken voor vele mensen.
Iets dat helaas altijd pas aan het licht komt als het al te laat is en je al vast zit aan je telefoon.
Voor smartphones kun je gewoon reflashen ... de andere hardware ligt iets lastiger, maar er zijn tal van reviews te vinden voor alle Xiaomi toestellen, ... Dat doe je dus beter voor je koopt. :Y)
Er is niemand die zoveel onderzoek doet en reviews leest als dat ik doe voordat ik wat koop.
Het probleem is dat de problemen specifiek zijn en dus alleen te vinden zijn als je er net last van heb en er gericht naar gaat zoeken.
Het is immers nergens vermeld dat na een dag berichten niet meer binnen komen en dat er iedere dag een reboot nodig is om notificaties te horen.
Dat is bij een review die vaak binnen een dag gedaan is niet aan de orde gekomen en niet iedereen heeft er last van.

En gewoon reflashen is zo simpel niet helaas.
De bootloader is unlocked en steeds moeilijk unlocked te krijgen (duurt steeds langer) en dan nog is het niet risicovrij (de reden dat ik er nog niet aan begonnen ben).
Pie update zit eraan te komen en daar wacht ik nog even op en hoop dan de rom te downloaden en een full clean flash te doen.
Bij mij is vermoedelijk het probleem pas ontstaan na update van android 7 naar 8.1 de eerste week had ik namelijk geen last voor zover me opgevallen is.
Heel fijn dat Xiaomi nu zich ook echt vestigt in Europa. Nu high-end toestellen steeds sneller de 1k grens passeren is het altijd goed om een nieuwe toetreder op de markt te hebben.

Zelf nog nooit een product van het bedrijf gehad, maar ze komen bij mij altijd wel robust en betrouwbaar over. Zou voor mij een serieuze optie kunnen worden nu ze in Nederland zijn.
Heb al 2 jaar Redmi 3s, prima toestel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee