Renders tonen Xiaomi-telefoon die misschien Pocophone F1 gaat opvolgen

Xiaomi heeft renders online gezet van de komende Redmi K20-smartphone. Het toestel heeft drie camera's aan de achterkant, een 4000mAh-accu en een scherm zonder inkeping. Eerder bleek al dat het gaat om een telefoon met een Qualcomm Snapdragon 855-soc.

De specificaties in combinatie met het budgetmerk Redmi van Xiaomi doen vermoeden dat het gaat om een telefoon die de plek kan innemen van de Pocophone F1, een telefoon die vorig jaar door Xiaomi is uitgebracht. Er gingen al eerder geruchten dat de Redmi K20 in India Poco F2 zou gaan heten.

De telefoon heeft een pop-upcamera, meldt XDA-Developers, dat alle teasers bij elkaar heeft gezet. Er zitten drie camera's op de achterkant, waarvan de primaire is gebaseerd op een Sony IMX586, de 48-megapixelsensor die ook in de Xiaomi Mi 9 en OnePlus 7-telefoons zit. De display zou een oledscherm zijn, waar de Pocophone F1 een lcd heeft. De accu heeft volgens een teaser een capaciteit van 4000mAh, meer dan de 3300mAh van de Mi 9.

Xiaomi's dochtermerk Redmi presenteert de K20 volgende week in China. Of en wanneer het toestel buiten China uitkomt, is onbekend. Xiaomi verkoopt zijn smartphones sinds dit voorjaar ook in Nederland. Daaronder zijn ook Redmi-modellen, zoals de Redmi Note 7.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-05-2019 • 15:25

90 Linkedin

Reacties (90)

90
87
56
4
0
23
Wijzig sortering
Ik houd even alle ontwikkelingen in de gaten van een Oppo, Xiaomi en OnePlus betreft hun nieuwe toestellen. Helaas is Huawei voorlopig geen optie meer, door alle onzekerheid... en ik heb geen zin om achter de massa aan te lopen met de Galaxy's en iPhones...

Goed om te zien dat Xiaomi ook echt voeten aan de grond krijgt in Nederland... beetje variatie in de modellen is altijd fijn en ze komen altijd met scherpgeprijste telefoons.
ik heb geen zin om achter de massa aan te lopen met de Galaxy's en iPhones
Xiaomi verkoopt ruim honderd miljoen toestellen per jaar, dan loop je simpelweg achter een andere massa aan :+
Xiaomi verkoopt ruim honderd miljoen toestellen per jaar, dan loop je simpelweg achter een andere massa aan :+
In China wel ja, in Europa en USA minder bekend.
Maar ze worden wel bekender ;)
Precies en de meeste Xiaomi kopers zijn prijsbewust.
Als t met Huawei inderdaad helemaal spaak loopt, is de stap naar Oppo, OnePlus en Xiaomi (en elk ander chinees bedrijf dat concurrent is voor USA alternatieven) ook erg snel aan de beurt.
Als t met Huawei inderdaad helemaal spaak loopt, is de stap naar Oppo, OnePlus en Xiaomi (en elk ander chinees bedrijf dat concurrent is voor USA alternatieven) ook erg snel aan de beurt.
Dan zou VS zijn echte motief blootstellen, dat zou wel ontzettend dom van hun wezen. Denk daarnaast dat de Chineze overheid dat niet zal pikken.... en ook manieren gaat vinden om druk te zetten op de VS.

Denk dat de Europese Unie hiervan wel moet gaan leren en zeker op het gebied van smart devices een alternatief moet gaan verzinnen, desnoods geeft de EU forse subsidie op Nokia & HMD, om op de mobiele markt concurrerend te zijn. Ik vind dat de EU echt tekort schiet en te weinig gebruik maakt van de samenwerkingen binnen Europa.... Snap ook niet waarom Europa niet aggressiever wordt om hun eigen bedrijven meer te beschermen.
Anoniem: 217535
@Dhr.Maassen23 mei 2019 17:15
Denk dat de Europese Unie hiervan wel moet gaan leren en zeker op het gebied van smart devices een alternatief moet gaan verzinnen, desnoods geeft de EU forse subsidie op Nokia & HMD, om op de mobiele markt concurrerend te zijn. Ik vind dat de EU echt tekort schiet en te weinig gebruik maakt van de samenwerkingen binnen Europa.... Snap ook niet waarom Europa niet aggressiever wordt om hun eigen bedrijven meer te beschermen.
Ik ben geen fan van subsidies. Wat ik wel zou willen zien is dat overheden 'gedwongen' worden om europese producten aan te schaffen. Linux-variant ontwikkelen voor en door overheden (gemeentes, provincies etc). Laat het geld rollen en rondzingen binnen de EU. Te gek voor woorden dat alles richting de VS gaat...
Wat ik wel zou willen zien is dat overheden 'gedwongen' worden om europese producten aan te schaffen.
Dan moeten die Europese producten er wel zijn én kwalitatief in orde zijn. Het grote probleem is dat alle kennis, goede ideeën en succesvolle startups opgekocht worden door onder andere bedrijven in de VS. Er moet hier dus eerst een goed klimaat komen om kwalitatief goede producten te ontwikkelen én hier hier te houden, daarna wordt de overstap van niet-Europese naar Europese producten een stuk eenvoudiger.
Amerika en rest van de wereld zijn heel erg afhankelijk van China voor grondstoffen. China is een van de weinige landen waar nog veel "zeldzame" aardmetalen worden gewonnen.

[Reactie gewijzigd door comitatus op 23 mei 2019 18:34]

Sorry hoor maar hoe stel je dit voor? We kunnen in Nederland nog niet genoeg installatie monteurs vinden en nu moeten we fabrieken uit de grond gaan stampen die miljoenen smartphones moet gaan produceren...

China is niet in 1 week de fabriek van de wereld geworden. Dat is decennia van overheidsbeleid en investeringen. En Chinezen die zich de pleuris werken voor een appel en een ei.
Hopenlijk blijft de UK uiteindelijk toch ngo deel uitmaken van de EU, want zij hebben ARM onder hun hoedde wat een grote troefkaart is, wij in Nederland natuurlijk het mooi ASML maar veel meer op tech gebied hebben wij helaas niet. Wij hebben echt alles destijds in de verkoop gezet. In de jaren 80 was bijvoorbeeld de UK nog vrij groot op het gebied van computing.
ARM zal zijn kantoren wel verhuizen mocht dat nodig zijn. Genoeg bedrijven die dat al gedaan hebben of doen vanwege de Brexit.
Ik zie net dat Softbank holdings 75% aandeel houder is. Dat houdt eigenlijk in dat het nu Japans is.
Zolang Chinese toestellen de Briste ARM instructie set gebruikt als basis voor hun soc, een westers besturings systeem, Japanse camera sensoren, Oled technologie wat letterlijk met bedrijfs spionage vanuit Korea is gejat etc gebruiken zit er bar weinig native Chinese technologie in. Wat ook niet raar is, aangezien het land nog maar relatief kort aan de huidige ontwikkel golf meedoet. Maar ga nou niet beweren dat zij op technologisch niveau op hetzelfde ontwikkel niveau zitten als andere technologische grootmachten.

Dit is niet om China af te kraken want de snelheid hoe zij zich hebben weten te onwikkelen is alsnog indrukwekkend maar dat is wel deels de westerse eigen fout geweest door China als fabriek te gebruiken en letterlijk close ups dus te geven van alle ontwerpen en hoe het gefabriceerd dient te worden. Maar het moment dat China echt hun eigen technologie de markt op kan pushen is er nog niet.
Het echte issue wat speelt, de echte hoofdreden van het embargo, is de 5G apparatuur. Het is niet zo zeer de smartphone tak welke de USA dwars zit. Helaas,voor Huawei, maakt Huawei ook smartphones. Deze hebben nu dus hetzelfde issue met het handelsembargo want - zelfde merk. Huawei schijnt gewoon goeie 5G apparatuur te hebben en te kunnen leveren, en met een globale 5G uitrol is echt heel veel geld gemoeid. Meer als met de smartphone tak van wat ik tot nu toe begrepen heb.
Amerikaanse bedrijven (denk Cisco / Netgear e.d.) hebben schijnbaar enigzins het balletje laten vallen op 5G apparatuur-vlak waardoor ze of op gebied van specs/techniek, of op gebied van prijs om een of andere reden niet goed kunnen concurreren met Huawei. (als iemand dat kan verduidelijken, graag want echt goeie bronnen kan ik er niet over vinden)

De Amerikaanse regering merkt daarbij op dat je met Huawei 5G apparatuur een soort Chinees paard van Troje binnen haalt op landelijk niveau. Ook de beveiliging zou volgens de Amerikanen niet op orde zijn, maar een echte bron buiten wat wazige artikeltjes van bijv. een niet onafhankelijk Bloomberg heb ik nog steeds niet gezien. Dus, geloof wat je wilt hierover. Of het nu is dat de USA liever geen concurrentie heeft op vlak van netwerkapparatuur, of dat ze graag de wereld beschermen tegen Chinese spionage, of dat ze liever geen NSA concurrent willen, die invulling mag je er zelf aan geven. :+
en ik heb geen zin om achter de massa aan te lopen met de Galaxy's en iPhones...

Het is toch geen argument iets niet te kopen omdat (vele) anderen het ook hebben, of vind jij dat echt zo belangrijk?
Dat je ze niet wilt voor andere redenen kan ik begrijpen, ik zou er zelf namelijk ook geen willen.

OT:
Persoonlijk importeer ik zelf altijd budget phones uit China omdat dat nóg goedkoper is dan een Xiaomi, maar Xiaomi blijft voor degenen die een 'Europees' toestel willen wel een hele goede optie.
Persoonlijk importeer ik zelf altijd budget phones uit China omdat dat nóg goedkoper is dan een Xiaomi, maar Xiaomi blijft voor degenen die een 'Europees' toestel willen wel een hele goede optie.
Welke merken moet ik in de gaten houden dan?:) Ben zelf 3 maand in China geweest en zelf destijds een Xiao mi Redmi note 5X gekocht voor omgerekend €130. Heel veel beter dan die prijs/kwaliteit heb ik ze niet kunnen vinden. :) Helaas wel kapot laten vallen
Ik heb een aantal dagen geleden een Umidigi Power besteld voor omgerekend €122.
Kan je nog niet vertellen wat ik er van vind want hij is nog onderweg :P
Let met umidigi op dat ze nog wel eens liegen over de specs. Neppe dubbele camera, neppe 3d face unlock, weg photoshoppen van bezels, aandikken van batterij capaciteit(stickers over werkelijke capaciteit).

Ik hoop voor jou dat ze betere kwaliteit leveren dan je met hun geschiedenis zou verwachten.
blijkbaar is die dubbele camera iets waar heel veel fabrikanten over liegen. doordat het voor veel mensen het effect eigenlijk best lastig te zien is.
Bedankt voor je reactie! Heb een vriend die opzoek is naar een goedkoop alternatief :)
Zal er eens induiken _/-\o_
Ga voor de Mi A2 zou ik zeggen van Xiaomi. Te koop in Nederland voor 180 euro, heeft Android One en je krijgt garantie.
Ik zou persoonlijk nog even wachten, deze maand komt als het goed is ook de A3 uit!
Daarnaast is de Redmi Note 7 op dit moment ook een aanrader voor dat geld.
Helaas is Huawei voorlopig geen optie meer, door alle onzekerheid..
Oppo, Xiaomi en OnePlus zijn ook Chinese bedrijven en kunnen net zo behandeld worden als Huawei, omdat alle Chinese bedrijven verplicht zijn om naar de Chinese overheid te luisteren. Is het niet Huawei, dan wordt het Oppo of Xiaomi die een ban krijgt van Amerika.

Amerika heeft gewoon de grootste Smartphone fabrikant gepakt om China te pesten
Huawei verkoopt, net zoals ZTE telecom infra, al die andere merken niet. Dat is wel een groot verschil.
Klopt, maar ik kon niet lezen bij de reactie van @Dhr.Maassen dat het ook over telecom infra gaan
Doe de asus zenfone 6. Is maar 500 euro. Ik wacht de 1e reviews even af (zullen deze of volgende week wel komen), en als het toestel irl ook voldoet aan de specs die het heeft bestel ik er meteen 1. Wel jammer dat ie nu nog niet in NL beschikbaar is, wel België en Duitsland.
Ook gezien en interessant toestel, maar 500 euro is nog steeds het dubbele van wat ik voor een SmartPhone betalen wil. De redmi note 7 PRO voldoet daar wel aan. Vooralsnog nog geen global (EU) versie, maar ik kan prima uit de voeten met de china version qua software en qua specs durf ik te beweren dat de meesten die 500 euro (of meer) ervoor overhebben, zich niet realiseren dat ze de meerwaarde niet benutten.
Redmi Note 7 Pro zal niet global uitgegeven worden (en dus geen band 20 krijgen)
https://www.xda-developer...pro-india-china-restrict/
https://www.facebook.com/pin.young.31/posts/2348137922097634 (facebook post van Xiaomi’s Regional Director voor Zuid-Oost Azië)
en ik heb geen zin om achter de massa aan te lopen met de Galaxy's en iPhones
Afgezien van het feit dat het een beetje flauw is, plus dat de prijs van de S10 (non+ 128gb) nog redelijk is, OnePlus 7Pro is net zo duur bv, vraag ik me af: hoe ga jij een Galaxy S10 herkennen? Er staat geen logo meer voorop en als je er een skin omheen doet, dan zie je ook achterop niks meer. Juist de volledige schermen op de voorkant, maakt dat je minder goed toestellen herkent.
Oef, ik zou het wel jammer vinden als hij inderdaad een OLED-scherm zou krijgen. Het IPS-paneel was (naast prijs / specs) voor mij één van de hoofdredenen om voor de Pocophone te kiezen, nadat mijn vorige twee smartphones (OnePlus en Samsung) op een gegeven moment 24/7 Waze lieten zien door inbranding. Verder ziet het er veelbelovend uit, al is het wel te hopen dat de vingerafdruklezer in het scherm hier beter presteert dan bij de OnePlus 6T het geval is.
Ik dacht dat oled juist beter was dan IPS

Ik heb de oneplus 5t (heeft ook oled dacht ik) nu 1.5jaar en heb geen inbranding
Ligt eraan voor wie, ze hebben verschillende eigenschappen (dus meer anders dan beter). OLED kan pixels echt uitzetten waardoor het contrast beter is dan bij IPS. Anderzijds is het veel gevoeliger voor inbranding, zelf zit ik veel op de weg en staat mijn navigatiesoftware dus minstens 2 uur per dag aan, waar statische elementen in zitten. Ook zijn sommige mensen gevoelig voor de kleurwaas die je kunt zien bij OLED-panelen, vooral bij witweergave kan dat redelijk storend zijn. Het is dus net waar je voorkeur ligt.
Als je zwart probeert weer te geven dan gaan de pixels ook echt uit bij IPS/LCD schermen. Enigste probleem is dat alle pixels 1 groot achtergrondlicht delen, waardoor zwart eruit ziet als donkerblauw. Bij OLED hebben alle pixels een eigen lichtje, waardoor zwart dan echt zwart is.
Die had ik inderdaad duidelijker neer moeten zetten, ik had het inderdaad over de verlichting. Of het een 'probleem' is, is echter een tweede. Als je 'één groot achtergrondlicht' deelt, is de degradatie van die verlichting gelijk voor het hele paneel. Bij OLED kan het ene 'lichtje' sneller in helderheid afnemen dan de ander, met alle verlies van uniformiteit van dien.

Overigens zijn IPS-panelen door de jaren heen ook flink doorontwikkeld, het contrast bij de Pocophone is bijvoorbeeld erg goed voor een IPS-paneel (uiteraard niet zoals een OLED, maar het is een stuk minder grijs / donkerblauw dan de IPS-panelen van 5 jaar geleden bijvoorbeeld).
Ik vind het teleurstellend dat de vingerafdrukscanner in het scherm komt. Op de F1 zit ie op een waanzinnig handige plaats. Je haalt het toestel uit je zak en deze is meteen unlocked doordat de scanner op de achterkant zit. :)
Puur persoonlijke voorkeur natuurlijk... Ik vind een scanner vooraan handiger.
Even een Oneplus 3 gehad en dat vind ik wel leuk, zo die scanner die dienst deed als homeknop :)
Bij mij ligt mijn telefoon (Mate 10 Lite, dus scanner achteraan) vaak op een tafel of hangt ie met een magneetje aan een houder in de wagen.
Dus het hangt er echt vanaf in welke omgeving je je toestel het vaakst gebruikt ;)

Beetje meer on-topic: ik heb onlangs nog een Poco F1 gefikst van een collega. Nieuw scherm voor een luttele 40$.
Leuk ding, maar MIUI is heel wat wennen als je Stock/Android gewend bent... Niet zo moeilijk om die telefoon te unlocken en zelf er iets op te flansen natuurlijk. XDA geeft veel aandacht aan dit toestel en ik vermoed dat ze dat ook zullen doen met de vermeende opvolger van de F1 :)
Als je weken lang hetzelfde achterelkaar laat staan op maximale helderheid zal er inderdaad inbranding voorkomen, de huidige telefoons hebben echter genoeg technieken aan boord om dat te voorkomen (pixel shifting e.d.). Mijn vermoeden is dan ook dat je ervaring hebt met oude technieken die nog niet helemaal refined waren..

De kwaliteit en het contrast, mits goed afgesteld, zijn gewoon echt stukken en stukken beter.
Zelfs van relatief recente smartphones (Galaxy S8 / S9 en OnePlus 6 / 6T bijvoorbeeld) lees ik nog steeds genoeg verhalen over schermen die zijn ingebrand. Nieuwere smartphones hebben er minder snel last van dan vroeger, maar nog steeds is het een probleem dat inherent is aan de techniek. Ik geloof niet dat het ineens magisch opgelost is in de huidige generatie.

Wat betreft het laatste, het contrast is inderdaad stukken beter dan dat van IPS (tevens inherent aan de techniek). Kwaliteit gaat echter over meer dan alleen dat, voor kleurweergave is afstelling bijvoorbeeld erg belangrijk, zo kan een IPS-paneel goed afgesteld zijn en een OLED-scherm slecht, en vice versa. Zowel de implementatie van een OLED-scherm kan goed en slecht zijn, voor een IPS-paneel geldt precies hetzelfde.
Het toestel krijgt een AMOLED scherm :)

bron
Ik ben juist blij dat hij een oledscherm heeft. Ik heb nu al 3 jaar een oneplus 3 en er is niks te zien van inbranding. Tegenwoordig is dat nauwelijks nog een probleem dacht ik.
Hangt echt van je gebruikspatroon af. De OnePlus 3 is dus één van de toestellen die ik hiervoor had, mijne is destijds zwaar ingebrand. Als je vaak apps gebruikt waarbij het scherm continu aan staat en waar veel statische elementen in zitten (zoals een navigatieprogramma) is dat bij OLED nog steeds een probleem.
Ik snap de link met Redmi naar Pocophone niet helemaal. De enige link is dat het beide dochters zijn van Xiaomi, maar de eerste Pocophone was gebaseerd op .... volgens mij op niets, het was een soort Mi8 met camera's in het midden.

De Xiaomi Mi A-serie is overigens gebaseerd op de Mi *X modellen.
Mi A1 = Mi 5X
Mi A2 = Mi 6X
Mi A2 lite = Geen idee, dat was een soort Mi A1 + ofzo :)

Kortom, dit wordt vermoedelijk overal een Redmi K20.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 23 mei 2019 15:42]

Op zich is de link naar Redmi (buiten het feit dat het op de afbeeldingen staat) al wat vreemd. De Redmi toestellen waren ooit de budget toestellen, een toestel met dergelijke specs verwacht je toch in een prijsklasse er boven. De Pocophone F1 had toen (grotendeels) flagship specs, dus de link is dan iets eenvoudiger gemaakt.

Wel benieuwd, want goede ervaring met de Pocophone. Wel zou het nog vreemder worden wanneer een Redmi toestel gaat concurreren met een Pocophone welke weer gaat concurreren met een Mi toestel.
Pocophone wordt binnen China niet verkocht dus zo gek is het niet. Pocophone is opgezet voor de buitenlandse verkoop.
Redmi is pas geleden afgesplits van Xiaomi, waar het eerst een brand name was voor hun budget toestellen is het nu een zelfstandige dochter net als Honor dat is van Huawei. En bedoeld voor de jongeren. Dit zodat de Mi toestellen hoger in de markt kunnen worden gezet (tenminste, dat is wat Lei Jun wil). Pocophone staat hier buiten.
Hongmi was de originele naam voor de huidige Redmi serie.

Op de website van China kun je gewoon een Redmi aanschaffen, althans zo ziet het er voor mij als Westerling uit ;) Ik weet dat jij in China woont, maar kun jij dan geen Redmi bestellen?

https://www.mi.com/redminote7pro/
https://item.mi.com/product/9455.html
Redmi wel, pocophone niet.
Wel ligt er minder redmi in de store hier sinds kort.
Volgens een paar store medewerkers omdat ze binnenkort een 3rde store concept gaan openen, of 4de eigenlijk, speciaal voor Redmi. Net zoals Huawei eigen stores heeft voor Honor.
Nu zijn er Mi Stores, Mi Experience centers en Youpin shops (de smart home stuff etc, al is er daar nog maar 1 van geloof ik).

Er zijn nu ook Redmi wasmachines 8)7
Wel was de reden dat de Pocophone ondanks de goede specs zo goedkoop (en daarmee populair) was, dat men bespaarde op features. Zo had je de plastic behuizing, LCD scherm, etc.

Als ik naar dit toestel kijk, met de ogenschijnlijke standaard combinatie van metaal en glas om de behuizing, een oled scherm, in-display fingerprint scanner, pop up camera en drie sensoren op de achterkant, kan ik moeilijk geloven dat de verkoopprijs in Nederland van een dergelijk toestel ook maar in de buurt zou komen van de €300 waarvoor de Pocophone te koop stond.

Dit lijkt zelfs een nog uitgebreider toestel dan het Xiaomi vlaggenschip, de Mi 9, die op dit moment in de Pricewatch staat voor net geen €500.
Er was door xiaomi iets getweet over de k20 en de stelling dat $400 "duur was voor een smartphone" of iets in die vorm. Dus de prijs zou wel mee kunnen vallen.
Er is inderdaad geen echte link tussen RedMi en Poco. Ik denk dan ook dat deze toestellen vrij weinig met elkaar te maken hebben. Dit wordt inderdaad de RedMi K20 en gaat eerder concurreren met de Mi Mix 3, Mi 9 en eventueel de opvolgers van deze twee. Poco is echt bedoeld voor high-end CPU en RAM in een budget/mid-range body. Deze RedMi K20 lijkt mij op alle vlakken high-end te zijn.

Wat natuurlijk raar is, gezien dat RedMi eigenlijk budgettoestellen zijn en de Mi en Mi Mix serie daar meer voor bedoeld waren. Maar ach, Xiaomi maakt het al jaren lastig met o.a. benamingen. Wat ik vooral een leuk voorbeeld vind is dat de RedMi 7 ongeveer even groot is als de RedMi Note 7 en de extra benaming Note dus eigenlijk al weg kan vallen.
De benamingen zijn inderdaad vreemd tegenwoordig.

De Xiaomi Mi Max is een budget/mid-range model en hetzelfde geldt voor de Xiaomi Mi A-serie met Android One. De Xiaomi Mi-serie is de high-end versie, samen met de Mi Mix-serie.

De Redmi is vanaf het begin een budget versie, maar langzaam aan is de Redmi serie een mid-range serie geworden. De Pocophone is een high-end prijsvechter geworden en met de Redmi K20, probeert het merk (Xiaomi) een flagshipkiller 2.0 op de markt te zetten. OnePlus is dus gewaarschuwd ;)

https://youtu.be/VQt376O1t1A
Die pop-up camera is de front camera? Hoop ik althans, want selfies nemen doe ik niet. De camera achterop is het belangrijkste en doe moet ten alle tijden direct beschikbaar zijn.
Ja das de front cam
Maar die is binnen 1 seconden uit gepopt
Dus terwijl je de camera app opent zou die er al uit zijn ;)
Oké, mooi zo ;)
Ik heb nu de Pocophone F1 en die is niet normaal zo snel. Heb dus geen vervanger nodig, maar ben wel erg nieuwsgierig naar de opvolger.
Maar ik ook
Maar dit is de Redmi K(iller) 2.0
Zo zeggen ze t zelf
Dus neem aan dat pocophone nog gaat komen
Sorry maar heb je het artikel uberhaubt gelezen of bekeken? "Er zitten drie camera's op de achterkant, waarvan de primaire is gebaseerd op een Sony IMX586, de 48-megapixelsensor die ook in de Xiaomi Mi 9 en OnePlus 7-telefoons zit." En als je de fotos bekijkt zie je duidelijk drie camera's op de achterkant..
Die pop-up camera is de front camera? Hoop ik althans, want selfies nemen doe ik niet. De camera achterop is het belangrijkste en doe moet ten alle tijden direct beschikbaar zijn.
Te allen tijde zou nog beter zijn.
Ziet eruit als een leuke opvolger voor mijn Poco F1
Is die na een jaar al aan vervanging toe :?
Nee, maar dan schuif ik deze door naar de vrouw en neem ik het "nieuwere model" :')
Doel je dan op de telefoon of je vrouw? :P
binnenkort ook met de vrouw zelf? }>
Ik vraag me wel af hoe dat gaat met oog Huaweigate. Zou Xiaomi geen last krijgen van dat hele gedoe? Zij zijn ook een Chinees merk.
Xiaomi maakt geen netwerk apparatuur.
Maar ze zitten ook moeilijk te doen met de telefoonbranch van Huawei.
Tjah ze pakken het hele bedrijf aan, de telefoon divisie heeft pech omdat de VS de netwerk apparatuur niet vertrouwd.
Hopelijk heeft deze wel NFC en komt-ie naar Nederland, dan is het een erg interessant toestel.
Ziet er wel gaaf uit dat toestelletje, wat ik van de popup camera moet vinden weet ik dan weer niet.
Is er al iets van een schermdiagonaal bekend over dit toestel?
6.39 inch amoled.
Van de achterkant moet je wel houden. Ach, 90% doet er een hoesje om, dus wat maakt het uit. :+
Mijn huidige telefoon is aan vervanging toe.
Ik denk dat het moederbord gedeeltelijk kapot is gegaan na een val.
Nu wacht ik al een tijdje op de Poco F2.

Heeft iemand een idee van de prijs van het toestel?
Het zou spijtig zijn om nu nog de Poco F1 te moeten kopen.
De Pocophone F1 was in het begin ~300 Euro bij de goedkoopste Chinese online shops en zakte later naar 265 Euro. Xiaomi is redelijk stabiel met z'n prijzen door de jaren heen, dus als de F2 uitkomt en de global version er is, dan zal de telefoon niet duurder zijn dan 300 Euro vermoed ik.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee