PUBG krijgt wellicht gratis pc-versie met minder zware systeemeisen

PlayerUnknown's Battlegrounds krijgt wellicht een versie die gratis is te spelen en lagere systeemeisen heeft. Het gaat om PUBG Lite, een versie van de battle royale-shooter die momenteel alleen in Thailand is te spelen als test.

PUBG Corp., het bedrijf achter de game PlayerUnknown's Battlegrounds, meldt dat een bètatest van PUBG Lite op dit moment alleen beschikbaar is in Thailand. De studio zegt dat deze test bedoeld is 'om te bepalen of dit een geschikt product is voor andere regio's'.

Het doel van PUBG Lite is volgens de maker om de 'PlayerUnknown's Battlegrounds-ervaring' te brengen naar spelers in gebieden waar het door de beschikbaarheid van de benodigde hardware lastig is om te voldoen aan de systeemeisen van de reguliere gameversie.

De studio zegt dat het hiervoor de hardware-eisen heeft verlaagd 'zonder de kwaliteitsstandaarden te verlagen'. Dat betekent volgens het bedrijf dat PUBG Lite ook speelbaar is op computers en laptops met alleen geïntegreerde gpu's.

PUBG Lite is gratis te spelen en de bèta bevat vooralsnog alleen de originele map Erangel, waarbij er opties zijn voor spelers om in hun eentje, in duo's of groepen van vier te spelen. Spelers kunnen alleen spelen in een derdepersoonsperspectief.

Minimale pc-specificaties van PUBG Lite Aanbevolen pc-specificaties van PUBG Lite
OS Windows 7,8,10, 64 bit Windows 7,8,10, 64 bit
Cpu Core i3 2,4GHz Core i5 2,8GHz
Ram 4GB 8GB
Gpu Intel HD Graphics 4000 Nvidia Geforce GTX 660 of AMD Radeon HD 7870
HDD 4GB 4GB

Door Joris Jansen

Redacteur

25-01-2019 • 20:03

102 Linkedin

Reacties (102)

102
99
37
0
0
40
Wijzig sortering
Iets anders. Zou er spelen dat de developer van PUBG de deur openzet om van PUBG free to play te maken, uiteindelijk volledig, omdat Fortnite zo populair is?
Uiteraard. Hele wereld speelt fortn

Ik pubg wel beetje gespeeld maar 20 min farmen vind ik geen zak aan.
Dat doe je dan zelf :p
Kunt prima in hotspots landen en als je wint naar de volgende gaan/op gunshots afgaan. Bijna continu actie op die manier
Ja, je kan het zelf spannend maken, maar mijn probleem was dat het net niet liep op mijn labtop, mischien dat dit beter gaat lopen, ben er mee gestopt na 2 dagen omdat het te traag was.
Ze snappen nu dus wel waarom fortnight zo'n succes is, dat draait op elke pc die je maar kan vinden.
en op elke tablet, smartphone en (current gen) console die er te vinden is. Dat draagt ook bij aan het gigantische succes van Fortnite.
Ik speel daarom vaak Sanhok. Altijd genoeg loot en gegarandeerd actie binnen een paar minuten.
Ik ken er vrij weinig van ,ik game niet meer zo veel (tenzij je nu eindelijk eens episode 3 van Half-Life 2 uitbrengen, die wil ik wel spelen). Maar wat is de reden dat fortnite een van de meest populaire games is bij de jeugd?
Gratis te spelen + veel grote streamers spelen het spel (ninja op twitch) is de nieuwe hype, waait wel over.
Kijkt de jeugd in plaats van TV nu naar streamers?
Streamers, YouTube en soms een beetje Netflix.

Veel ouders kijken ook geen TV meer.
Gek he. Een wereld die veranderd.
Ja en het is kleurrijk, bevat dansjes en andere grappige emotes. Het is dan wel een schietspel maar is tekenfilmachtig wat denk ik velen aanspreekt.
De stylized look van Fortnite maakt ook dat het er minder lelijk uitziet en beter draaide dan PUBG, welke eruit ziet alsof het al 8 jaar oud is en draaide als een spel dat pas binnen 2 jaar uit kon komen. Huidige staat van PUBG ken ik niet want iedereen die PUBG speelde die ik keek is overgeschakeld naar Fortnite, Blackout, of is gestopt met BR.
Playing video games for the graphics is like watching porn for the story.
Maar als het er zo lelijk en oud uitziet mag het op z'n minst vlot draaien, en dat kon minstens een jaar lang niet gezegd worden. En het oog wilt ook wel wat, al hoeft dat niet altijd.
True, voor slechte code is er geen excuus, maar games die er in 1990 mooi uitzagen worden nu uitgespuugd door dezelfde mensen die het toen ophemelden. Het gaat echt om de story / gameplay, niet om de graphics.
De reactie zegt genoeg men wil niet investeren in het bij elkaar zoeken van de spullen en nadenken hoe ik de tegen partij of hoe je ze ook noemen wilt te killen, nee moet binnen een min. kunnen wat een kind wil, misschien is de game te hoog gegrepen voor jouw kunnen en zou je eens buiten moeten gaan spelen om te leren spelen.

En niet gaan schelden want dat heeft al helemaal geen zin, zou mij alleen maar gelijk geven.
Ik denk eerlijk gezegd dat het een ander publiek is.
Die gedachte kwam bij mij ook op, vandaar dat ik hier de vraag stel. Naar verluidt is Fortnite vooral populair bij kindjes en casual gamers terwijl PUBG ook veel casual gamers heeft maar ook redelijk wat 'oudere' gamers.
Ik heb ze beide gespeeld. Los van de Battle Royal zijn het totaal andere spellen.

PUBG wordt inderdaad door oudere gamers gespeeld. Daarmee bedoel ik 25+.
Gemiddelde gamer is rond de 31-33, 25 is dus nog een jongere.

Mensen vergissen zich hier vaak in.

[Reactie gewijzigd door Navi op 26 januari 2019 09:33]

Oh God, ik hoor bij de oudere gamers.
Prof. Smeagol spreekt!
Welkom bij de club, Opa.
Zijn casual gamers en oudere gamers verschillende dingen dan, meeste oudere gamers zijn toch ook casual.
Het ligt eraan wat je definitie van casual is? Ja, de meeste oudere gamers kunnen minder tijd aan gaming besteden maar dat wil niet zeggen dat ze minder fanatiek zijn in de uren dat ze kunnen gamen en met de ervaring die ze hebben zijn ze ook redelijk vaardig in het gamen. Bij casual denk ik aan iemand die het leuk vindt om af en toe eens te gamen maar die er niet fanatiek in is.
Ik denk eerlijk gezegd dat ze ring of elysium voor willen zijn (pubg clone, maar dan wel sneller meer actie).

Momenteel speel ik van de br's roe en heel soms nog pubg.

Hopelijk komt bf5 snel met de br mode, kijk ik al een tijd naar uit!
Direct na het uitproberen van RoE hebben wij meteen PUBG gedropt. In mijn ogen een superieure BR met als enige minpuntjes een slecht audio design (kan het spel goedkoop doen overkomen) en de nieuwe map "Europa" dat de oude map "Dione" heeft vervangen.

Maar verder wat RoE beter maakt dan PUBG:
 • Free to play (zonder pay to win)
 • Optioneel betalen voor skins. Gaat per seizoen. Dus niet per maand/week. Erg goedkoop. Je verdient ook credits tijdens progressie.
 • Map design
 • Spawn systeem
 • Starter gear
 • Geen circles, maar statische sectors
 • Hitreg
 • Netcode
 • Goede anti-cheat / cheat policy (macro's niet toegestaan). Weinig cheaters voor een F2P spel.
 • Learning curve (bullet drops per ammo type, niet per wapen)
 • Voertuig besturing
 • Performance (alhoewel RoE's performance ook best slecht is, maar wel beter dan PUBG)
 • Dynamisch weer is zeer mooi gedaan
 • Zeer spannende endgame

[Reactie gewijzigd door Memori op 26 januari 2019 02:09]

Ik denk dat t goed zou zijn een pubg lite te maken als vervanger voor pubg. optimalisaties en goeie prestaties.

Wat pubg vs roe betreft;
Gunplay erg satisfying
Optioneel betalen voor skins
Map design (4 maps)
Meer opties, grafisch
Spawn systeem is spannender
Cirkels ipv zone + heli systeem
Goede anti cheat
Netcode steeds beter (er is geen BR game die veel betere heeft)
Learning curve
Zeer spannende endgame

Ik begrijp dat je roe wilt verkopen. maar pubg is in zn huidige staat gewoon echt wel een goed spelletje.

Ik heb roe geprobeerd en er zijn zeker wat voordelen. Er zijn echter genoeg gameplay keuzes die ik aan pubg leuker vind.

[Reactie gewijzigd door KeesFluitman op 26 januari 2019 11:20]

PUBG heeft nog steeds de performance die slechter is dan Operation Flashpoint uit 2001, de alphafase... Die copy/paste oostblokkers sukkelen na al die jaren nog met 'Door Open' coderen, en je warpt continue terug, of je schiet op iemand die binnen in een kamer zit maar je schiet tegen een onzichtbare muur ipv door de deuropening, het zijn sukkelaars. Die FIXPUBG "operatie" heeft net geen kut bijgeleverd en ze waren er rap van weggestapt omdat ze het beseften, en dan zeggen ze droog dat het geslaagd was. Op de blacklist met die devs.
Pubg had erg veel potentie maar het spel word nooit gefixt ben ik bang. Vervelende bugs en het loopt echt houterig. Ik heb er meer dan 1000 uur in zitten en heb hem vorige week weer geïnstalleerd maar niet erg veel veranderd helaas. Erg jammer!
Ik ben t met veel kritiek op t spel eens. Maar toch vind ik t nog steeds de beste.op de markt.

De beweging mag iets betrouwbaarder (springen over objecten ed.) Maar de houterigheid vind ik beter dan de overdreven soepelheid of zelfs zweven van andere games.

Welk spel zou jij dan aanbevelen?
Mee eens.
Wij speelde ook regelmatig pubg met een leuk Squat. Nu zijn we voor de fun weer eens terug gegaan naar bf4. Als je dan ziet hoe soepel een spel als bf speelt, dan is pubg gewoon een aanfluiting. Bf4 is dan wel wat ouder, maar de conquest maps zijn vrij huge en graphics prachtig. Dus pubg heeft nog een lange weg te gaan.
Je kan t niet 1op1 vergelijken. BfV heeft nog geen BR en als ie komt is ie voor 64 spelers (36 man minder!). Bf 4 heeft 3d spotting en heeft geen BR.

Wat movement betreft had ik al wat gezegd.
Alleen de bergen in de 1e map dat zag er echt ugly uit xd
Texture was plat op de bergen gelegd zat geen diepte in xd
Er bestaat al een PUBG free, Ring of Elysium... zelfde moederbedrijf maar een stuk beter qua kwaliteit, en zonder teveel bugs en extra onzin. RoE speelt zoveel vloeiender en is in mijn inzicht een veel beter spel als PUBG, het is ooit begonnen als crappy clone maar is nu steeds populairder aan het worden. Verbaast me dan ook niks dat PUBG ook maar gratis gaat aanbieden zodat mensen het toch maar gaan spelen, skins etc. blijven net zoals in de betaalde versie het verdienmodel daar zal niet veel aan veranderen denk ik.

Voor mij geen PUBG meer, ondanks dat het straks misschien gratis te spelen zal zijn.
Ik heb nooit PUBG gespeeld omdat mijn hardware dat niet aankan. Een shooter waarbij je geen 60 FPS haalt (inclusief 1% minima maar gemiddeld kan ik ook vergeten terwijl een spel zoals Borderlands 2 of Crysis 2/3 prima draait), daar bedank ik voor.
Ligt erg aan de hardware waarop je speelt, en je settings ingame. zelf speel ik op minimum specs, niet omdat het moet maar omdat ik dan meer FPS haal dus het spel soepeler draait, PUBG is ook geen spel wat gemaakt is om echt mooi te zijn.

PUBG is ook erg slecht gecode waardoor het spel veel zwaardere hardware nodig heeft als menig ander spel wat er mooier uit ziet.
i5-750 en HD 7850.
Dat PUBG niet mooi is vind ik niet belangrijk maar als het dan zo'n verschikkelijk slechte performance heeft dan is het een probleem. Het is een shooter, het moet eerst en vooral ruim boven de 60 FPS blijven op modale hardware, dat is momenteel een RX 570/580 en een R5 2600. Als het daarmee al een gemiddelde FPS van onder de 60 en een 1% FPS van rond de 40 haalt, dat is ronduit slecht. Als ik nu een RX 580 en R5 2600 zou hebben, of zelfs een Vega56 en een R5 2600 (typisch wat ik zou kopen, een van de twee afhankelijk van een aantal factoren) dan had ik het spel ook links laten liggen want het is een shooter en dat moet een hoge FPS hebben om lekker te spelen.

Vergelijk dat met Overwatch. Je kan om andere redenen kritiek hebben op dat spel maar het ziet er veel beter uit, in alle opzichten is het spel beter verzorgd en het haalt een hoge FPS, ook al gebruikt het maximaal 2 CPU-kernen. PUBG moet het louter van die arena hebben maar technisch gezien is het geen goed spel. Het lijkt me een kwestie van tijd voordat er een arena-spel komt wat technisch veel beter is en waarmee het einde van PUBG wordt ingeluid.
Mja, PUBG is gewoon niet goed geschreven. Dat was vanaf het begin al duidelijk. Ookal heb je overigens de hardware wel, dan nog was het gewoon erg brak voor een lange tijd.

Ik denk zonder te overdrijven, zij het op een hogere resolutie, dat ik met een 2080Ti en een R7 1700 @ 3,9ghz nog steeds minima onder de 45fps zie, ongeacht de instellingen. Zo slecht lijkt PUBG te draaien op alles wat geen Intel chip is van richting de 5Ghz.

Dan ga ik dat dus niet aanschaffen. ARMA 3 is al vergelijkbaar in graphics en hoe het systemen afbeunt,maar daar wordt je hardware tenminste nog echt gebruikt en is de netcode ietsjes netter.
Precies mijn instelling, als ze niet goed werk hebben geleverd dan koop ik het niet en wacht ik wel totdat er een opvolger komt die eveneens populair is maar wel goed draait.
Pubg optimalisatie is zeker slecht, maar 45 fps? Bij mij komt die nooit maar dan ook echt nooit onder de 70 fps, en zit meestal rond de 130, op een 6 jaar oude i7 3770k en en 1070ti
45 als het niet nog erger is... Denk dat jouw 3770K ook zonder OC, zonder boost, nog beter draait in PUBG dan een 2700X met 4Ghz+ OC.

PUBG draait alles primair nog steeds op één core. De gebruikte Bluehole engine is daarnaast gewoon heel erg ingespeeld op Intel hardware van rond 2014. (Haswell, de 4xx0 chips)

Hoe zwaarder de videokaart en hoe hoger de resolutie, hoe erger de core waar het hoofd render proces op draait wordt geraakt.

Vandaar dus de opmerking over de voorkeur voor een 5Ghz intel chip. Dit geeft je simpelweg een betere ervaring in deze game. Maar goed, geen idee hoe het nu is. Ben in 2017 ofzo niet ingestapt, nu nog PUBG gaan aanschaffen is waarschijnlijk tot je er beu van bent ingemaakt worden door veteranen.
Ja imo is het gewoon veel te groot geworden voor een indy game, want dat is het eigenlijk gewoon, het is belachelijk hoeveel soepeler fortnite draait dan pubg.
RoE al eens geprobeerd, zal een stuk beter draaien denk ik op je pc ten opzichte van PUBG.
Ik heb zelf een i7-6700 (voorheen een i5-6400) met een Gigabyte RX580 en haal met alles op ultra (behalve 2 bepaalde settings op een-na-hoogste instelling, high geloof ik?) en het draait zeer soepel, meeste gebieden minstens boven de 60 fps, meestal zo rond de 80!

Maarja heb ook, zoals vele in vele comments staat, Ring of Elysium geprobeerd en voelt net wat smoother aan, ook omdat je er je veel sneller en gemakkelijk kunt 'bewegen' als het ware...
PUBG draait veel slechter op een Ryzen-CPU dan op een equivalente Intel-CPU.
Borderlands 2 is dan ook echt een oudere game die nog soepel draaide op een gtx 560.
Het punt was dat het er niet slechter uit ziet, al is het grafische gezien natuurlijk wel simpeler.
Komt door cartoony style. Kijk maar naar oude WoW en games uit dezelfde tijd.
RoE speel je wel meeste van de tijd tegen NPC's... en ik zelf vind de game totaal niet af.. er zijn 3 grafiche settings thats it.... en sommige mechanics mogen veel beter
Heb nooit het idee dat ik tegen NPC`s speel, dan zijn ze wel erg goed in het programmeren van die NPC`s. is dat ook bij squads het geval?
Squads is de enige mode waar er geen NPC's aan zjn toegevoegd. want zodra je die solo tut hebt gespeeld zie je een Pop up, waarin aangegeven staat dat naarmate je meer speelt er minder
NPC's in je match zullen zitten.
Klopt dat de eerste potjes tegen Bots Zijn ( zoals Loyaltaco al aangeeft is dit express gedaan) ik speel tegenwoordig vooral squad en dan heb je toch echt zo goed als geen bots ( mij zijn ze niet opgevallen) en met het nieuwe grappling hook systeem is het snelle actie
oh well, ik houd het op Pubg. vindt de game maar niks heb t n paar keer geprobeerd. krijg het maar niet fatsoenlijk gerund
Voor mij geen PUBG meer, ondanks dat het straks misschien gratis te spelen zal zijn. Dat gratis maakt vrij weinig uit jij hebt toch al pub gehaald 8)7
RoE is allemaal leuk en aardig, maar erg veel geven ze niet om je privacy daar. Heeft ze maanden geduurd voordat ze het spel in Europa uitgebracht hebben, geeft een melding dat de AVG wet ze geen drol boeien en dat je data naar een land elders gaat en de anti-cheat heeft administratieve rechten op je computer nodig. Dikke toeter.

Bronnen: https://steamcommunity.co...etail/1697186195372243593
https://www.youtube.com/watch?v=EXLn10OrFQ4
[...]we solemnly promise to all users of Ring of Elysium that your privacy is respected and protected at all times, Ring of Elysium would never illegally spy on user privacy.[...]
Oh, ze beloven het heel erg... Bedankt voor de intentie? Oh en ze spioneren niet op onze gebruikers privacy? Dat staat alsof ze er een echte uitspraak mee doen. Maar ze kunnen met dit als "feit/belofte" nog mee weg komen in een rechtzaak als ze wel op "User activity and application usage" meekijken.
TenProtect ("TP" for short), a game security system independently developed by Tencent,
Die moet je toch echt een keer nazoeken... De hoeveelheid traffic, ram gebruik, het aanmaken en weer opruimen van gebruikers met beheer-privileges op diverse systeem mappen, gevallen waarbij gebruikers met tientallen foutieve register fouten kwamen te zitten. Tuurlijk niet iedere anekdote van gebruikers is te geloven, maar met de inmiddels aangetoonde aspecten van deze tool zou ik het absoluut niet overwegen dit te installeren.

Tencent zelf heeft daarnaast ook een behoorlijk dubieuze naam... Hun privacy verklaringen en andere bescheiden bij software voldoen daarnaast gewoon niet aan EU recht en net zo goed in aan het Amerikaanse, ookal stellen ze van wel. Het is een soort Chinese Amazon aan het worden, met een nog grote mate van overheids inmenging. Zie het aantal rechtzaken vs andere grote shops, ontwikkelstudios, buitenlandse concurrentie, en zelfs eindgebruikers die "misbruik maakte" van hun diensten hebben ze herhaaldelijk voor het recht proberen te slepen.
Ik denk omdat je totaal over het privacy ding heen stapt. Tevens kan je windows zo instellen(en dat doen de meeste gamers) dat je die admin meldingen gewoon niet krijgt.
Dit doen ze omdat er enorm veel mensen via en android emulator op pc spelen.
Bron? Dit is ergens ook wel onlogisch anders dan 'omdat je dan gratis kan spelen'.
Waarom is het onlogisch? Ik kan me wel voorstellen dat je dit zou doen als je pc niet goed genoeg is om PUBG te spelen. Er zijn ook wel een aantal YouTube video's te vinden die uitleggen hoe het werkt om PUBG mobile op je PC te spelen die een miljoen of meer keer gekeken zijn.
Als het je om performance te doen is, is emuleren anders ook niet de heilige graal en bezorgt dat ook alleen maar overhead. Vraag mij af of dat dan wel prima werkt...
De android versie draait echt meer dan prima in een emulator. Daarnaast is de game echt heel erg goed speelbaar via muis en toetsenbord en win je het dan altijd van mobile spelers. Die ervaring, de emulator via toetsenbord en muis, is dus waarschijnlijk wel de moeite waard. Genoeg in ieder geval om te proberen mensen te verleiden tot micro-transacties te verleiden
Je kan ook gewoon android x86 draaien op je pc en spelen via de playstore. Zag toevallig vandaag nog pubg filmpje er van.
Met wat zoeken op Google kom ik best vaak van dit soort dingen tegen: https://tgb.qq.com/en/games/pubg.html

Android emulators die speciaal zijn toegespitst op Tencent games waaronder PUBG Mobile. Ik kan me best voorstellen dat dit een grote markt is in Azië.
Dit kan ik ook onderstrepen.

In gaming cafe's zijn dit soort omweggetjes enorm populair.
De vraag is, zullen PUBG Lite spelers gematcht worden met reguliere PUBG spelers? Het lijkt me dat je snelheidsvoordeel hebt als Lite speler.
Op het moment zijn er anders wel wapens die een andere bullet spread hebben bij hogere FPS, dus ik denk dat een steeds groter wordend aantal spelers juist de FPS locked op 30fps.
Ik denk dat niemand zijn FPS gaat locken op 30 behalve als je toch maar 45 haalt. 144 FPS op een 144hz paneel geeft meer voordelen dan een wat betere bullet spread.
De betere bullet spread kan dan weer het verschil zijn tussen leven of dood momenteel. Voor wat ik in de video bij Wacky Jacky op zijn YouTube kanaal zag, scheelt het zo een 20% qua spread, dat is best veel als je het mij vraagt.

Betreffende video; https://youtube.com/watch?v=rQS-sBmnUu4

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 25 januari 2019 23:39]

Andere bullet spread dankzij je fps? Lol
Ohhh my, dat is slecht programeren 101 ;)
Het vervelende is alleen dat er i3/i5 cpu's wordt vermeld, maar niet vanaf welke versie/generatie.
De Core-i generatie gaat inmiddels ook al zo'n 10 jaar mee.

Had laatst om die reden een lange discussie met een klant, die zijn i7 920 zelf had geupgrade met een gtx 1080 maar dat de meeste games niet lekker op ultra of high speelde.

Na wat benchmarkjes bleek dat zijn cpu menig core i3 voorbij liet gaan en de 920 zo'n 30% van de gpu kracht moest inleveren .
Het vervelende is alleen dat er i3/i5 cpu's wordt vermeld, maar niet vanaf welke versie/generatie.
Ik zou me erover opwinden als ik niet al murw zou zijn nadat ik jarenlang dat gezever hoor en lees. "Welke CPU heb jij". "Een i5". :?
Ik heb er ook een, de i5-750, er is geen twijfel over mogelijk dat een dual core 8000-serie daar gehakt van maakt voor een dergelijk spelletje.
Over een half jaar een Ryzen 3de generatie. :9

[Reactie gewijzigd door CHBF op 25 januari 2019 20:44]

"Een i5" valt me nog mee. Ik heb ook vaak genoeg "de i5" gehoord, alsof er maar 1 zou zijn en vooruitgang niet bestaat.
Leuk! Ik speel PUBG op een 920, met een GTX1050 weliswaar. Ongeveer 45FPS, ik denk dat ik inderdaad met een betere processor en misschien wat meer ram (6gb) wat stabieler op 60fps zou kunnen komen. Net opgezocht, in April is de mijne 10 jaar oud, gekocht toen ie net uit was. Beetje zonde maar ik denk dat ik hem in februari ga retiren, vlak voor zijn 10 jaar.
Bizar hoe goed die dingen zijn. Ik heb 3 race rigs thuis en de oudste is mijn old faithful 920, toevallig ook met 1050. Ding draait prima recente racegames zoals Project Cars 2. We hebben er nog elke week plezier van.
En hoogstwaarschijnlijk skins en troep kopen tegen betaling. Dat is het verdienmodel. Van een miljoen aantal spelers waar er 1000 zijn die actief geld stukslaan is al #profit.
Ik denk dat het wel meer dan 1000 zijn op 1000000. ;) Ben zelf wel bang dat deze versie wellicht grafisch wat voordelen biedt tov de betaalde versie. Gezien de eisen lager zijn, zal het vast grafisch allemaal minder mooi zijn, wat hen wellicht een tactisch voordeel kan bieden.
Ik verwacht dat het gescheiden zal zijn van de betaalde game qua servers. Anders zouden ze zichzelf wel heel erg in de vingers snijden.
Misschien een open deur, waarom optimaliseren ze dat spel niet een beetje zodat het beter draait en mensen niet belachelijk zware hardware hoeft te hebben om 60 FPS te halen? :?
Het spel ziet er grafisch gezien weinig indrukwekkend uit, met de nodige code-optimalisatie moet je dat toch veel beter kunnen laten draaien met die Unreal4 engine? Als je met die graphics zelfs met een Ryzen 2600 en een RX 580 @1080p met hoge instellingen nog niet 60 FPS haalt (uit mijn hoofd zelfs niet met een Vega56 als je naar de 1% minima FPS kijkt) dan is er duidelijk iets mis qua code of gekozen instellingen voor die Unreal4 engine.

[Reactie gewijzigd door CHBF op 25 januari 2019 20:41]

Hoe mooier het spel moet zijn hoe zwaarder de hardware die nodig is.

Als ze gewoon alle ultra settings er uit hadden gesloopt en wat nu medium is high hadden genoemd dan had je op instap hardware al 60fps gehaald op high settings.

Er is geen enkel mooi recent spel dat op high/ultra 60fps haalt op goedkope hardware.

Een 1050ti kan op medium present 60fps halen op 1080p en dan ziet het er nog steeds mooier uit dan veel andere spellen
Ik noem een Vega56 en R5 2600 niet goedkoop, dat is bovenmodaal en modaal in 2018. Ook daarmee haal je, als ik me niet vergis (1% FPS), niet >=60 FPS. Dat heeft niets met ultra-instellingen te maken, zelfs met ultra-instellingen is het spel grafisch matig of slecht. Ook met slechts hoge instellingen blijf je niet boven de 60 FPS met een RX 580 en R5 2600. Ze hebben codetechnisch prutswerk geleverd en wat mij betreft verdienen ze daarmee geen verkopen maar waar het mij als gamer om gaat is of dat je het spel wel of niet lekker kan spelen en dat is niet het geval met zulke hardware aangezien het een shooter is en voor een shooter >60 FPS essentieel is. Een RX 580 is geen 1050 Ti kaartje. Zelfs een RX 570 maakt gehakt van de 1050 Ti. Met een RX 580 moet je bij een spel wat zulke matige of slechte graphics heeft >100 FPS zitten.
Ik draai met een 1050ti makkelijk 60fps. Dus een rx580 haalt de 100 ook wel. Je moet alleen niet alles op max willen zetten.

Vooral in het begin was de performance slecht maar die is gigantisch verbeterd sinds de release.
Naar mijn mening is dit wel een slimme zet aangezien de standaard PUBG nog wel eens zwaar kan zijn. Als ze dit goed aanpakken kan dit hun playerbase met een leuk stuk vergroten.
Oh mooi, dan kan ik het eindelijk op mijn surface pro i5 2017 model spelen 🤭
Alle discussies aan de kant geschoven,

Ik zou het spelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee