'PlayerUnknown's Battlegrounds komt in december naar PlayStation 4'

PlayerUnknown's Battlegrounds komt volgens meerdere bronnen in december uit voor de PlayStation 4. Dat is een jaar nadat de game op de Xbox One uitkwam. Op welke datum de battle royale-game uitkomt voor de Sony-console is nog niet duidelijk

Analist Daniel Ahmad zegt op het ResetEra-forum dat PUBG in december naar de PlayStation 4 komt. Hij doet die mededeling in een topic van een gebruiker die verwijzingen naar de game in zijn PS4-database aangetroffen heeft.

Naar aanleiding van de forumpost schrijft Eurogamer dat andere bronnen bevestigen dat PUBG in december naar de console van Sony komt. Het is gebruikelijk dat games en jaar lang exclusief op een console zijn en daarna ook beschikbaar komen op andere consoles.

De verschillende bronnen noemen niet op welke datum de PS4-versie van PUBG uitkomt. De versie voor de Xbox One verscheen vorig jaar op 12 december, dus vermoedelijk is het rond of na die datum. In september was er al een aanwijzing dat PUBG naar de console van Sony zou komen: de autoriteit die games beoordeelt in Zuid-Korea, beoordeelde toen een PS4-versie van PUBG.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-11-2018 • 20:32

51 Linkedin

Reacties (51)

51
48
18
2
0
20
Wijzig sortering
Ik wil niet vervelend doen, maar misschien willen ze de versie op 1 console eerst soepel werkend krijgen, alvorens uit te breiden naar andere consoles. Maar misschien is het al wat beter dan de euhm..

Ik laat het filmpje voor zichzelf spreken: https://youtu.be/MdGBwrJ6rtI


Correct me if I'm wrong, het is niet héél veel beter geworden (geloof ik)
Ik krijg een enorme DayZ vibe bij PUBG. Veel bugs en veel te lang doen over het fixen er van. Heb hem zelf op PC maar eigenlijk na een paar keer spelen verloor ik de interesse al. En straks als iedereen al op CoD/BF etc. is overgestapt dan gaan ze misschien nog een wanhopige poging doen om alles recht te breien en dan is het too little too late.
Je doet nu alsof het een groot unplayable bugfest is. Maar dat is echt niet het geval. Ja een paar bugjes maar tis gewoon een goede game goed speelbaar. Not anywhere neir dayZ like.
Ben het met ro8in eens.

Ja, PUBG heeft zo zijn mindere punten/momenten maar op dit moment is het goed speelbaar.
Enige issue wat ik nu heb is dat er geen region lock zit op de spelers in je lobby; je kan in de mixer gegooid worden met Amerikanen, Chinezen en Zuid-Afrikanen. Daardoor krijg je "Desync" omdat de netcode teveel leunt op de gebruikers. Dan ben je al achter een muur gelopen maar dan schieten ze je nog neer omdat er een paar seconden verschil zit tussen beide spelers.

Wat het youtube filmpje (van Coy) hierboven laat zien was op de PC ook het geval in de early days. Dit heeft te maken dat de rendering best zwaar is van dit spel. Tegenwoordig draait het spel op de Xbox een stuk soepeler!
CoD BO draait ook een stuk soepeler maar dat mag ook wel verwacht worden als het gemaakt is door een AAA company; maar ook daar zitten bugs in!
"Not anywhere neir dayZ like."

?
Totaal niet als DayZ
COD en BF spelen toch echt wel een stuk anders. Ik denk dat de playerbase behoorlijk wordt uitgedund, maar dat de hardcore spelers overblijven en dan wordt het voor mij alleen maar leuker.
Zelf kan ik enkel oordelen over de Xbox One X versie. Hierop heb ik PUBG en COD, maar dit zijn totaal andere spellen.

PUBG is mogelijk vanaf third person, vereist toch enige mate van teamwork (speel enkel duo of squad met vrienden). PUBG speel ik nog steeds vrij regelmatig. (Al een stuk minder dan eerst, omdat ik gewoon uitgekeken erop begin te worden en RDR2 nu wat interessanter is)

COD enkel first person en denk nog geen 10u gespeeld en ben erop uitgekeken (vind het spijtig van het geld, ik koop enkel digitaal...) ... voornamelijk gekocht en naar uitgekeken als een "vervanger" van PUBG, maar totaal niet te vergelijken. Veel sneller (te snel), minder tactisch en ik krijg geen gevoel bij de wapens wanneer ik iets zie liggen of ik nu wel/niet zou moeten wisselen.

Mijn vermoeden is dat de playerbase van PUBG voornamelijk zal afnemen, omdat het op een bepaald ogenblik niet meer appealing genoeg zal zijn voor spelers. De nieuwe content druppelt maar heel traag binnen voor mijn gevoel, zeker als je kijkt naar bijvoorbeeld een fortnite (not my game...) die om de haverklap een content update eruit zwiert.
Bugs zijn echt niet meer het probleem bij PUBG. Nauwelijks last van en wordt iedere keer aangehaald door veel mensen, maar hebben het geloof ik al tijden niet meer gespeeld.

BF ga ik laten passeren, gaat waarschijnlijk Anthem worden en tot dan geen geld meer uitgeven en wat xbox game pass content uitproberen in de tussentijd.
Dat true suffering geld ook gewoon voor de One X versie kan ik je vertellen x-)

De laatste tijd loopt het spel prima, en heb ik nergens last van.

[Reactie gewijzigd door Rzarect0r op 6 november 2018 21:16]

Dat filmpje is bijna één jaar oud en is op de release datum opgenomen. Het is totaal niet meer representatief voor de huidige staat van de game. Hij is nu goed speelbaar op de xbox one X.
Kom op, ze hebben de versienummer weggewerkt, kan een oude build zijn. Het loopt nu een stuk soepeler dan op begin.
Heb even gekeken en zag inderdaad vreselijk uit maar krijg meteen flashbacks naar de pc versie van hoe vreselijk ik dat spel vond, ja de graphics zijn niet bepalend maar dit was toch wel 3 stappen terug, het bewegen en richten was ook 3 stappen terug, de geluiden idem.

Toch verwonderlijk dat het zo goed gespeeld werd en dat het toch aan mij grotendeels ligt.
De console is veel beperkter qua hardware waardoor je, zeker in games die grote levels hebben, veel beter moet optimaliseren. En dat lukt PUBG niet goed, ze krijgen die optimalisatie maar niet voor elkaar. En op de PC komen ze er mee weg nu iedereen 8GB+ aan RAM heeft. Op de huidige generatie consoles lukt dat niet.
Komt vermoedelijk door de tragere AMD CPU op de PS4/Xbox. Qua pc specs moet je ook best wat flinks in huis hebben staan wil je dat het goed draait. De meeste lag komt toch op begin met landen enzo. Wanneer dat voorbij is en de eerste 10 ~ 20 kills zijn gemaakt draait het weer goed.

Game is niet zo vreselijk als dat het lijkt. Behoorlijk wat speeluren op een 8320/RX580 gemaakt @ 2560x1080 en het draait vrij seamless hoor. De enige crashes die ik heb gehad was out of memory gezien ik swap volledig uit heb en 80.000 tabs mee heb draaien op de achtergrond ofzo.
Helemaal gelijk. Het loopt nog steeds shit op de Xbox One X met een downgrade, laat staan op de PS4 Pro met minder power.

Ook zijn ze veel te druk met skins enz. Ik zag vandaag iets met joker en harley WTF? Focus meer op game zelf!

[Reactie gewijzigd door jigsaws op 6 november 2018 22:05]

Je ontvangt iedere game battlepoints maar van die battlepoints kun je alleen hele basic spullen kopen en heel af en toe zit er iets leuks tussen.

De rest van de shop (95%) is betaald en kost je minimaal 5 euro voor een enkele broek en het bijpassende shirt kost dan 10 euro. Dat noem ik pas je spelers uitmelken.

Echter de game zelf is flink verbeterd in vergelijking met een jaar terug. (Pc)

[Reactie gewijzigd door jordynegen11 op 7 november 2018 01:45]

Wat maakt die kleding nou uit. Ik loop nog steeds in mijn onderbroek rond en win regelmatig. Ik snap niet dat mensen zich druk maken om cosmetische dingen, de wapens zijn veel belangrijker.
Zo'n bananenpak valt veel te veel op :+
99 van de 100 keer maakt de kleur niet uit en spot je mensen omdat je een hele body ziet bewegen, of een hoofd ziet peaken.

Je zou inderdaad bepaalde kleding kunnen uitkiezen en heel sneaky gaan spelen, maar dit is dan eigenlijk alleen op Erangel van toepassing. In dat kader zou je dan ook nooit een lvl1 helm moeten oppakken, en alleen de donkere lvl2 helm.
Heb je al een reinstall geprobeerd? Ik speel het soms (paar potjes per week), en loopt eigenlijk prima met weinig framedrops.
Waarschijnlijk wil bluehole nog die laatste verkopen eruit trekken. Waarschijnlijk lukt het ze toch niet meer om de base game technisch te fixen.
Zo bagger is de base game echt niet hoor. Als het zo makkelijk was om een dergelijke game te maken zou het niet zo lang duren voordat de grote studio’s volgen. COD is nu net uit, BF5 moet nog komen en de BR komt later, RDR2 gaat er wellicht nog 1 krijgen. Kortom, Bluehole doet iets wat maar enkelen al lukt en dat al anderhalf jaar met nog steeds een grote playerbase
Fortnite is er anders al en zonder problemen.
En dat is ook de enige. Fortnite is ook van Epic, de ontwikkelaar van de Unreal4 engine. Deze engine gebruikt Bluehole ook voor PUBG en ze hebben dus samen met Epic gekeken naar hoe ze 100 man op een grote map met veel loot voor elkaar konden krijgen. Epic heeft daarna hun eigen niet BR game Fortnite aangepast om ook BR te kunnen.

Dus laat ik het zo zeggen, Epic en Bluehole is het (gedeeltelijk samen) gelukt, nu dan Treyarch, maar verder nog niemand. Als het zo makkelijk was om dit te doen dan hadden FarCry 5 en RDR2 nu ook al een BR variant gehad.
Het zou zo maar eens een horror-codebase kunnen zijn.
Bullshit. MS had een exclusive deal met Bluehole en dat is nu voorbij. Daarom komt het ook op de PS4.
Ik maakte zelf kennis met battle royale door pubg op de pc. Heb hem erna ook op de xbox gekocht maar dat was een drama!
Op de pc 500 uur+ in de game, hierna fortnite, Ring of elysium, cod blackout ook gespeeld.
Elke game heeft wel iets leuks, maar vind het leukst pubg. Tuurlijk zitten er bugs en fouten in, maar pubg is gewoon vele male tactischer, guns schieten realistischer etc.
maar pubg is gewoon vele male tactischer, guns schieten realistischer etc.
Precies! Geluidseffecten klinken ook erg realistisch, en je kunt vaak precies horen waar een geluid vandaan komt.
Inderdaad ik kom ook altijd weer terug. Gun handling in Pubg is echt geweldig. Zo
Ook het level design. Hierdoor ga je tactisch spelen en verhoogd de spanning. Als er nog maar een paar mensen over zijn zit je bij Pubg echt op het puntje van je stoel. Dit mis is bij de andere games
Sterker nog ik vind fortnite gewoon echt niet leuk vergeleken met pubg. In pubg al zoveel idiote leuke momenten mee gemaakt. Het blijft voor mij gewoon de eerste game die battle royal goed deed en blijft naar mijn mening het beste van opzet.
Ik zou dan toch cross-play eisen als ik hem op PS4 zou uitbrengen...for the players...
Op de PC is het nog steeds ellende met meer focus voor zaken die geld opbrengen dan bugs fixen. FixPUBG heeft weinig opgeleverd volgens mij. Spelersaantallen blijven zakken. Hoe het op de Xbox One gaat geen idee maar zal niet veel beter zijn. En dat wil dan gaan releasen op de PS4? Krijg je eerst je shit maar 's op orde.

Edit: overigens maken ze nu geen schijn van kans meer. Fortnite is groot op de PS4, CoD doet het goed op de PS4 en PUBG zit al even in een vrije val. Weggegooid geld dit.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 6 november 2018 20:36]

Ik speel geen enkele van deze type games, maar ik krijg er genoeg over mee om stellig te denken dat de nieuwe Call of Duty het gros van de nieuwe markt weggrist, en ik kan me goed voorstellen dat de PUBG Corp nog zoveel mogelijk sales wil halen op de PS4. Misschien zijn ze alleen al wel te laat..
De meeste grote PUBG streamers zijn al grotendeels gestopt met PUBG omdat er betere alternatieven op de markt zijn momenteel. Als die mensen vertrekken dan is het einde wel zo'n beetje ingezet. Heb er zelf bijna 500 uur in zitten en ik heb me enorm vermaakt maar de afgelopen paar maanden ben ik er gewoon klaar mee. Er zitten nog steeds vervelende bugs in, networking is nog steeds niet wat het moet zijn, physics zijn nog steeds bagger, het voelt nog steeds houterig en je merkt gewoon dat de focus meer en meer komt te liggen op extra geld verdienen (en ook die implementaties zijn niet je van het).

Ik geloof best dat ze het beste willen maar ze zijn véél te vroeg gepiekt waardoor er meer chaos ontstond, te snel nieuwe mensen aangenomen moesten worden en er niet een eenduidige aanpak mogelijk was. Als ze een jaar gewacht hadden met hun release dan was de basis veel beter geweest (meer tijd om aandachtig problemen aan te pakken) en was het nu niet zo'n puinhoop geweest gok ik.
Streamers gaan niet noodzakelijkerwijs achter de beste game aan. Ze kiezen voor een game die erg populair is bij kijkers en dan is Blackout simpelweg vermakelijker dan PUBG om te kijken. Meer actie, gadgets en langere vuurgevechten. Ik kijk liever naar Shroud in Blackout dan Shroud in PUBG.

Echter vind ik PUBG nog steeds de betere game voor squadplay. Performance is ook beter dan Blackout, zeker op netwerkgebied. Veel hogere tickrate en minder desync.

Blackout neemt ook niet heel veel spelers over op de pc. Het is op console wel veel populairder. De reden dat PUBG afneemt is simpelweg verveling. Te weinig vernieuwing en verandering. Het spel is voor sommigen al anderhalf jaar oud en als je de laatste map, Sanhok, niet leuk vind is er effectief geen nieuwe content bijgekomen het afgelopen jaar. Logisch dat sommigen dan minder actief spelen of helemaal gestopt zijn.

Zit zelf nu aan de 1800 uur en speel het nog graag. Alleen wel veel minder frequent en met meer ergernissen om dezelfde bugs die er al maanden in zitten.

[Reactie gewijzigd door Tsurany op 6 november 2018 22:02]

Too little, too late. jammer...
Ben benieuwd of ze geld voor gaan vragen en zoja hoeveel, integendeel van fortnite dat gratis is.
De makers van PUBG denken dat hun spelers koeien zijn. Je word totaal uitgemolken als je een leuk pakkie aan wilt doen.

97% van de shop Is betaald en random crates (die je met battlepoints kunt kopen) kunnen ook crates bevatten die je met een sleutel moet openen die vervolgens ook weer geld kosten.

Al het “speciale” spul kost minimaal 5 euro per stuk. Hiervoor krijg je dan bijvoorbeeld een shirt. Maar de bijpassende broek kost ook weer 10 euro!

PUBG is wel wat verbeterd sinds vorig jaar maar ik zie wel duidelijk de focus van de developers bij het geld liggen en niet bij de ervaring.

[Reactie gewijzigd door jordynegen11 op 7 november 2018 01:51]

We hebben het over een spel hè. Een 'leuk pakkie', broek met bijpassend shirt. Moet niet veel gekker worden. Dat boeit toch niemand dat het geld kost? Lijkt me prachtig dat mensen betalen voor cosmetische items in games. Dan doe je het écht goed.
Het is leuk om te hebben. Het concept is goed door met je battlepoints die je verdient door games te spelen, kleding te kunnen kopen. Niets mis mee

Helaas is de keuze die je hebt extreem beperkt en kun je met je hardverdiende battlepoints alleen een random crate kopen waar 999/1000 rotzooi in zit.

De rest is allemaal betaald. Ook al is het niet pay-to-win vind ik dat ze ook best wat meer items in de shop kunnen plaatsen die wat meer battlepoints kosten zodat mensen die echt kunnen verdienen. Maar in plaats daarvan maken ze alles betaald.
Heb hem op de PC ( draait wel goed ), Op de xbox one S nog steeds lage fps.
Heb zelf een PS4 Pro, ben benieuwd hoe die daar op draait, kan niet wachten !
Hmm 40 euro voor een bugfest of f2p polish van Fornite bijv. Denk dat ik het wel weet.
De gameplay in deze games is zo anders dat je het amper kan vergelijken, je vergelijkt Forza toch ook niet met mario kart?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee