Mobile-versie PUBG behaalt 100 miljoen downloads in 5 maanden

De mobile versie van PlayerUnknown's Battlegrounds heeft de 100 miljoen downloads gepasseerd en dagelijks spelen 14 miljoen mensen het spel op hun smartphone of tablet, maakt uitgever Tencent bekend.

Bij deze getallen zouden gebruikers in China, Japan en Korea niet meegeteld worden. Hoe de cijfers voor die regio's eruit zien, is niet bekend. Het Chinese Tencent meldt het nieuws onder andere aan GameIndustry.biz. De game heeft die getallen bereikt in een periode van een kleine vijf maanden.

De grootste concurrent van PlayerUnknown's Battlegrounds, Fortnite: Battle Royale, heeft dit soort cijfers nog niet bereikt. Dat is ook niet verrassend, aangezien Fortnite alleen breed beschikbaar is voor iOS en de Androidversie pas net vrij grootschalig beschikbaar is geworden.

In tegenstelling tot de versies voor Xbox One en Windows zijn de mobile-versies van de game gratis te downloaden. Dat is een voor de hand liggende verklaring voor het zo gemakkelijk doorbreken van de records die de game op zijn hoogtepunt afgelopen december wist te vestigen. Desalniettemin betekent 14 miljoen dagelijks actieve spelers dat het wachten op matchmaking niet lang zou moeten duren.

Recentelijk maakte PUBG Corp. bekend dat het een campagne start genaamd 'Fix PUBG', die een aantal maanden duurt en waarin de ontwikkelaars achter elkaar de grootste bugs en prestatieproblemen moeten wegwerken. De campagne heeft zelfs een issuetracker. Daarnaast is PUBG voor Windows sinds dit weekend ook te vinden op e-sportsplatform FaceIt, waar de matches 64 spelers hebben en de cirkel langzamer en later beweegt dan in de reguliere game. Dat laatste is iets waar een deel van spelers al langer om vragen.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

19-08-2018 • 10:24

71 Linkedin

Reacties (71)

71
63
38
1
0
17
Wijzig sortering
Ik snap niet dat mensen dit op de smartphone spelen.

Had het 1x gedownload en geïnstalleerd om te kijken. Maar zonder joystick is het echt een drama om te spelen. Hoe het dan toch zo populair kan zijn??

Kan me niet voorstellen dat mensen een joystick met zich meebrengen om dit overal te kunnen spelen.
Ik heb het in het begin een uur of 15 gespeeld. Het is inderdaad niet te vergelijken met een controller of toetsenbord/muis, maar de tegenstanders spelen ook op een 'onhandige' touchscreen. Het zou dus ook totaal oneerlijk zijn als de tegenstander wel met een controller of toetsenbord/muis zou spelen. De controls zijn verder prima, je bent uiteraard niet zo snel en behendig als je bent gewend (op pc/console), maar voor mensen onderweg of mensen die geen fatsoenlijke gaming device hebben is het plezierig.
Er zijn veel spelers die Android emuleren en gewoon met muis en keyboard spelen.
Tencent heeft zelf een officiële PUBG emulator voor Android uitgebracht: https://syzs.qq.com/en/
Klopt, maar je speelt dan allleen tegen mensen die een emulator gebruiken. Wel zo eerlijk. :)

https://i.gyazo.com/aa1c9e52a9e64b5b1f102b1c7726df40.png
En dat snap ik dan weer niet.. Waarom niet de PC versie kopen? ;(
Omdat deze versie gratis is ;)
en de mensen wellicht geen game pc hebben
Omdat de casual speler geen paar honderd euro in een gaming PC kan of wil steken om PUBG soepel te runnen (lees: enjoyable experience mbt graphics en framerate)
Vergeet ook niet dat er veel vaders en moeders zijn die eventjes op de tablet een rondje spelen en niet de pc opstarten. Dit zie je ook bij World of tanks en co.
Waar gaan die mensen die emulator dan op draaien?;)
Tja het is sowieso net hoe je het bekijkt. Een toetsenbord en muis zijn eigenlijk hele rare controllers voor een game.
het is maar net wat je gewend bent.. en het moge duidelijk zijn dat je met een toetsenbord en muis gewoon veel meer kunt dan met een controller (met uitzondering van bepaalde type spellen zoals race/vlieg spellen).
Het is de eerste zin die je schrijft: 'maar net wat je gewend bent' . Mijn zoontje van 6 kan niet fatsoenlijk omgaan met een toetsenbord en muis dat hij nog nooit gebruikt heeft maar is vliegensvlug op de ipad en telefoon. Voor hem is zo'n ding and oor spelletjes volstrekt onlogisch en onhandig.

Wij zijn gebiased door wat we al jaren gebruiken.

Zelf typ ik bijvoorbeeld ook veel sneller en makkelijker op mijn telefoon dan op een toetsenbord.
Ja okay, maar als jij 100 letters per minuut kunt typen op je telefoon ten opzichte van 50 op een toetsenbord betekent dat niet dat (objectief!) een telefoon touchscreen toetsenbord beter is... immers kun je op een toetsenbord een veel hoger aantal letters per minuut halen als je een ervaren typist bent. (het gemiddelde aantal karakters per minuut ligt hoger dan 100 op een toetsenbord)

Hetzelfde is dus ook gewoon waar voor spelletjes. Hoe je het ook wend of keert, met een muis kun je gewoon objectief sneller richten dan met een joystick in een FPS en geen enkele controller gaat het tegen tobo+muis verslaan wanneer het om RTS/MOBA's gaat...

Ja, gewenning is van grote invloed op iemands persoonlijke prestaties.. maar dat betekent niet dat het om het even is en er geen glazen plafond is voor bepaalde inputmethoden.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 20 augustus 2018 16:07]

Kan zijn maar op mijn pc is geen tekst voorspelling. Ik kan prima blind typen op. Pc maar typ toch sneller en liever op mijn telefoon pa door auto complete (leve SwiftKey) . Ander punt is dat een smartphone altijd binnen handbereik is. Een dslr is nog steeds een betere camera dan die op je telefoon, maar omdat je die vaak niet bij je hebt is op dat moment de camera van je telefoon 100x beter. Hetzelfde geldt met gamen en typen op je telefoon. Komt nog bij dat je veel dingen zoals chatten ed helemaal niet of nauwelijks op je pc kan doen.

Maw: Wat je gewend bent en waar je bent is belangrijker dan wat objectief de snelste of secuurste input levert.

En laten we wel wezen, alle mensen die tweakers bezoeken kijken biased naar de wereld tov de gemiddelde gamer, gemiddelde website bezoeker, online shopper etc. 💻 🔧
Ik snap niet dat mensen dit op de smartphone spelen.

Had het 1x gedownload en geïnstalleerd om te kijken. Maar zonder joystick is het echt een drama om te spelen. Hoe het dan toch zo populair kan zijn??

Kan me niet voorstellen dat mensen een joystick met zich meebrengen om dit overal te kunnen spelen.
En ik snap niet dat mensen hele verhalen op smartphones typen zonder toetsen.

Misschien worden we oud? :+

Als mensen films en series kunnen kijken op een smartphone (moet er zelf niet aan denken) dan zullen ze vast ook wel kunnen gamen. En dan liefst in een donkere kamer met de helderheid op max en het krakende blikjes-geluid ook op max. :Y)
Als mensen films en series kunnen kijken op een smartphone (moet er zelf niet aan denken) dan zullen ze vast ook wel kunnen gamen. En dan liefst in een donkere kamer met de helderheid op max en het krakende blikjes-geluid ook op max. :Y)
Niet zo'n beste vergelijking. Met bijv PUBG heb je continue je vingers klaar staan, beperkt je zicht op het scherm.
Je moet snel reageren en ergens op klikken, omdat het geen fysieke toestsen heeft kan dit lastig zijn.

Dus film kijken of gamen op een telefoon is wel heel verschillend
Je hoeft echter niet zo snel te reageren als op de PC... Je moet sneller zijn dan je tegenstander (of slimmer) en die speelt ook op zo'n onhandig ding. Een vriend van me geeft de voorkeur aan de mobiele versie omdat ie daar juist betere kansen heeft :+
Ja, ik kijk series en maak word documenten op mijn telefoon door te swypen.

Voor nu heb ik ongeveer ~75 tabbladen open.
Ja, ik kijk series en maak word documenten op mijn telefoon door te swypen.

Voor nu heb ik ongeveer ~75 tabbladen open.
Ok. Ik ben oud :D
The future is now old man😋
Series kijken door te swypen, hoe dan :p
Als je de control layout aanpast is dit prima te spelen hoor.
Tablet en een "kleine" controller en je kan prima mobiel gamen. Een controller is niet heel er groot.
Het is best makkelijk om met de controle te spelen, natuurlijk is het niet het zelfde als een echte controller of gewoon muis en toetsenbord maar het is zeker te doen. Daarnaast is het een spel dat heel goed loopt, je zou haast kunnen zeggen dat het beter draait dan de pc versie.
Het is even wennen met de besturing, maar het is echt prima te doen na wat gewenning. Ik heb er al flink wat uren in zitten en vind dit veruit het vermakelijkste spel dat ik in jaren gespeeld heb op een smartphone. De arcade-opties voor een kleinere zone al dan niet met minder mensen verhogen dit plezier, het is daarmee ook mogelijk om 'even een snel potje' te spelen.
Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik geen pc-gamer ben.
Er zijn ook Bluetooth muizen en keyboards en joysticks (welke prima werken voor telefoons)
Ik heb er sinds release elke week een paar uurtjes in de game zitten. Speelt helemaal niet verkeerd. Was was wennen in het begin. UI is vergaand aanpasbaar, goed gedaan.

Nou moet ik wel melden dat ik speel op een tablet.
Zag van de week een video daarover. Daarnaast met de steeds kleinere randen heb je minder plek om je toestel vast te houden...

https://youtu.be/09cvNsOzSdg
Dat is nou een probleem wat ik totaal niet zie. Mogelijk is het gewoon een generatieprobleem. Hij geeft zelf aan dat die zijn duimen niet zover 'naar binnen' kan krijgen om de zijkant van het scherm te bereiken zonder dat die daar snel kramp van krijgt.

Ik speel het spel 'Honkay Impact 3rd' (JRPG achtig) of Demon Hunter soms uren achter elkaar en dan heb ik echt geen last van mijn duimen.

Het vasthouden is geen probleem als je er gewoon een hoesje omheen hebt die de afstanden een beetje vergroot.

Ik zou zelf wel graag meer van dit soort oplossingen zien: https://www.aliexpress.co...d-Analog/32842299249.html . Maar met 3D printers kun je het natuurlijk ook gewoon zelf maken.
als je toch een hoesje nodig hebt dan kunnen ze net zo goed een toestel maken die minder "premium" design en materialen gebruikt ten voordelen van betere grip en stevigheid.


Persoonlijk ben ik geen gamer, vooral geen first person shooters, maar lijkt met erg om dat in een display te doen, hopelijk komt de Asus met goede accessoires voor de ROG phone.

Maar ik merk met typen, ook, vooral met de huidige toestellen, ze zijn net te small om comfortabel (lang) te typen met de toestel in portret en te lang in landscape... De originele Note was goed door de 16:10 scherm, maakte het iets breder.

Voor mij is ergonomie en tactiele feedback erg belangrijk.
Veel mensen hebben geen pc tegenwoordig, omdat alles op een smartphone kan.
Het is gewoon even wat anders ;)
Vind het wel degelijk in elkaar gezet, hebben ze goed gefixt!
Grootste deel van de spelers zullen mensen zonder geld voor pc of console zijn.
Daar is het een mooi alternatief voor en zeker een heel speelbare port.
Ja natuurlijk speelt het duizend keer beter met een toetsenbord en muis of controller maar uiteindelijk blijkt er dus toch een grote markt te zijn. Vermoed dat het gros van de spelers vooral uit Aziatische landen komen waar het gebruikelijker is om enkel een telefoon als computer te hebben.
Ik kan best goed uit de voeten met de smartphone. En op de iPAD nog beter. Zeker als je motion-aiming aanzet. Ik kan beter richten met motion-aim dan met een controller... en bijna even goed als met een muis.

Als je dagelijks gamed is het vast beter om de desktop versie te halen. Maar op de desktop-versie word ik gepowned. Niets aan dus.... Op de Mobile-variant zit ik vaak in de top 10, en 1 op de 3 potjes als winnaar. Dan is het een stuk leuker....
Zeker een spel wat ik ga uitproberen als ik een nieuwe telefoon heb. Dat het gratis is helpt denk ik ook wel met de download aantal. Vraag me af hoe erg pubg op Windows zou groeien als het opeens gratis was.
Anoniem: 767375
@GMavak19 augustus 2018 10:57
Als het op de PC ook gratis zou zijn zou het niet erg hard groeien, want er is (jammergenoeg) Fortnite.
Waarom ‘jammergenoeg’, het ene sluit het andere toch niet uit?

PUBG heeft (had) gewoon de ellende dat het ontzettend buggy was. Fortnite was dat absoluut niet en presenteerde meteen een erg toffe speelervaring.
Natuurlijk niet zo gek met een ontwikkelaar als Epic Games. Die draaien al ontzettend lang mee en lever vaak hoge kwaliteit games af. Fortnite bestond ook al en heeft enkel de toevoeging van battle royale gekregen (wat iedereen nu speelt).
Denk juist dat er vele zijn die fortnite spelen(zoals ik) maar liever geen €30 betalen voor een battle royale game. Vooral nu je ook lootboxes en een soort battlepas hebt in pubg vind ik die €30 beetje onzin.
Ik zie op Tweakers en Dumpert best wel vaak korte reacties. Met dat Fortnite een 'rot' spel is. Ik speel het al even. Ik ben wel eens benieuwd naar wat meer argumentatie hierover. Vooral door de bouw elementen en Traps, bounchers ect (creatieviteit) vind ik het persoonlijk leuker om naar streams als Tfue en ninja te kijken. Gewone schooters vind ik niet boeiend om te kijken op Twitch.
De hoeveelheid kinderen is zeker een nadeel. Cross-platform is vervelend. Besturing voelt anders aan dan meeste 3rd person shooters.

Daarnaast heb je nog de persoonlijke voorkeuren: een meer serieuze toon bij PUBG, mede door de graphics. Het bouw-element moet je ook maar net aanspreken.
De hoeveelheid kinderen is zeker een nadeel. Cross-platform is vervelend. Besturing voelt anders aan dan meeste 3rd person shooters.
Ik speel Fortnite heel enkele keer, ahoewel de cross-platform optie wel makkelijker is. Een van mijn broers heeft een PS4 en ik een gaming laptop, d.m.v. cross-platform kunnen wij toch samen spelen, terwijl we niet dezelfde apparatuur hebben.

De hoeveelheid kinderen geef ik je een punt erbij. Vooral de kinderen die schreeuwen en/of agressief spelen.

Zelf vind ik Fortnite wel een leuke spel om met vrienden samen te spelen en ingame te kloten.
Wat is er mis met kinderen?
Weinig, behalve dat de meeste verschrikkelijk zijn om in je team te hebben in een multiplayer game.
ik zou fortnite leuker vinden zonder bouwen
Jij hebt ze allemaal persoonlijk opgezocht waarmee je gespeeld hebt ? Hmm.. bijzondere uitspraak die je doet...
Nooit op mobile gespeeld , Windows versie geregeld en vind het nog heel.leuk. die 64 man modus eens proberen ziet er (imho speel graag traag) de moeite uit eens te.proberen.
Bij zelf benieuwd hoeveel omzet ze draaien met deze ‘gratis’ game. Er zijn sowieso een aantal opties die je moet aanschaffen met echt geld wil je verdergaan. En met 14 mln spelers die regelmatig spelen, en spelers die al vertrokken zijn, moet het wel iets hebben opgeleverd.

Dat er ook heel veel energie wordt gestoken in ‘bugs’ en lijkt me alleen interessant als er (genoeg) omzet wordt gedraaid.
Leuke game, speel een paar uur per week. Controle is inderdaad niet te vergelijken met de PC versie maar je went snel aan de ‘crap-factor’.

Verder kan je gewoon gratis spelen, al die extra opties zijn visueel en hebben niet echt impact op de gameplay.
Waarom het werkt? Omdat je geen 2000+ euro hoeft uit te geven aan een nieuwe Game PC en gewoon je bestaande telefoon kan gebruiken.

Met groots plezier kan ik op mijn nieuwste iphone nu een spel spelen waar mijn oude game-bak geen raad mee weet. Ofwel: 4GB VRAM, 16GB ram, en een 2500K processor zijn niet genoeg om dit stottervrij te spelen op medium (of hoger). Plug je headphones in, dan kan je ook nog moeiteloos teamspeak gebruiken.

Heerlijk handheld in de woonkamer, vrouwtje er naast op de ipad. Ook nog "gezellig".

Ja, 80%-90% van de spelers in Europa spreken geen taal die je op school leert, maar wat maakt dat uit?
Waarom het werkt? Omdat je geen 2000+ euro hoeft uit te geven aan een nieuwe Game PC en gewoon je bestaande telefoon kan gebruiken.

Met groots plezier kan ik op mijn nieuwste iphone nu een spel spelen waar mijn oude game-bak geen raad mee weet. Ofwel: 4GB VRAM, 16GB ram, en een 2500K processor zijn niet genoeg om dit stottervrij te spelen op medium (of hoger). Plug je headphones in, dan kan je ook nog moeiteloos teamspeak gebruiken.

Heerlijk handheld in de woonkamer, vrouwtje er naast op de ipad. Ook nog "gezellig".

Ja, 80%-90% van de spelers in Europa spreken geen taal die je op school leert, maar wat maakt dat uit?
Dat ligt waarschijnlijk ook gewoon aan het feit dat PUBG gewoon een slecht geoptimaliseerd spel is van een matige ontwikkelaar die zijn prioriteiten bij andere zaken (lees: cashgrabben) heeft gelegd dan het verbeteren van zijn code :P
Masterlijk spel zoiezo
Echt een super leuk spel om de tijd mee te verdrijven. :)
Heeft bij mijn mobiel nog nooit vastgelopen en het werkt prima.
Het inzoomen om op een persoon te schieten is soms even lastig als iemand snel aan het rondrennen of springen is, maar dat maakt het spel juist leuker, omdat het niet te makkelijk is. :D
Een product of dienst is innovatief als het vernieuwend of grensverleggend is. Bij innovatie gaat het erom om producten en diensten op een betere en effectievere manier aan te pakken. Vaak wordt gedacht dat het bij innovatie alleen om de technische verbetering gaat.

Dus zowel hardware als software valt daar onder. Dus ja, android is innovatief.


Letterlijk in de encyclopedie.

Maar ieder zijn ding natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Bench op 20 augustus 2018 08:21]

Ik ga deze spel uitproberen op mijn Galaxy S8+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee