Bloomberg: Chinese overheid houdt release alle games tegen

De Chinese overheid houdt momenteel de release van alle games in het land tegen, claimt financieel persbureau Bloomberg. Daaronder zijn de desktopversies van PUBG en Fortnite. Het is onbekend waardoor het tegenhouden van releases precies komt.

Een anonieme bron zegt tegen Bloomberg dat de instanties die goedkeuring moeten geven om games uit te brengen nieuwe onderlinge verhoudingen hebben gekregen. Ook zouden ze moeite hebben met geweld en 'gokelementen' in games. Die gokelementen zijn vermoedelijk lootboxes, al noemt Bloomberg dat niet expliciet.

Zowel de ministeries die verantwoordelijk zijn voor de goedkeuring als Tencent, de grootste uitgever van games in China, geven geen commentaar. De Chinese overheid keurt alle games van tevoren en doet dat streng, omdat het controle wil hebben over het entertainment in het land.

Bloomberg meldt verder dat kleinere makers van games in de problemen dreigen te komen, omdat ze afhankelijk zijn van nieuwe titels om omzet binnen te brengen. Het is onbekend hoe lang de blokkade nog zal duren.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-08-2018 • 18:24

72 Linkedin

Reacties (72)

72
61
31
6
0
20
Wijzig sortering
In china wordt gamen als non-sociaal gedrag gezien, ze willen dat mensen naar buiten gaan om elkaar te ontmoeten.

In het sociaal krediet systeem dat china van plan is in te voeren wordt gamen straks ook bestraft. Mensen die te vaak gamen krijgen dus straks strafpunten. (Bijvoorbeeld internet snelheid wordt afgeknepen).
https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System

Best wel een enge gedachte, ga je niet te vaak naar je ouders toe, wordt je al gestraft omdat je niet sociaal bezig bent en kun je bijvoorbeeld niet meer makkelijk met de trein 8)7

[Reactie gewijzigd door Bensimpel op 15 augustus 2018 19:03]

China ziet hoe de westerse en Japanse maatschappij aan het evolueren is (egocentrisch) en doet een poging om dat tegen te gaan. 10 op 10 voor durf, maar de uitwerking is vermoedelijk wat drastisch.

De enge gedachte is waar onze maatschappij binnen 10-20 jaar staat als we verder doen zoals we nu bezig zijn.
Dat is wel heel zacht uitgedrukt. Dit klinkt alsof je de indruk hebt dat de Chinese overheid het beter met haar inwoners voorheeft dan de Westerse. Ik heb geen hoge pet op van onze overheden maar niemand hier wil ruilen met China, kan ik je verzekeren.

Als ik keer op keer nieuwsberichten en zelfs verhalen uit de eerste hand voorbij zie / hoor komen hoe de Chinese overheid te werk gaat bij bijvoorbeeld het aanleggen van een nieuwe fabriek, stadsdeel, energiecentrale of stuwdam, dan komt er op neer dat de burgers van een aantal dorpjes, boerderijtjes etc. die toevallig 'in de weg staan' een paar maanden van tevoren te horen krijgen dat ze moeten vertrekken. Geen vergoeding, geen ander onderkomen, gewoon oprotten en je zoekt het maar uit.

Milieu krijgt pas aandacht nu de inwoners van steden bij windstilte zo'n beetje letterlijk stikken in de smog als ze naar hun werk proberen te komen.

Politici, kunstenaars, afijn iedereen die ook maar een beetje een afwijkende mening heeft wordt op allerlei niveau's en manieren tegengewerkt.

Kortom mensenrechten, arbeidsomstandigheden, corruptie, milieu, privacy en dergelijke bestaan simpelweg niet China. Geef mij dan maar een Westerse samenleving, waar heus ook van alles beter kan, maar we op een heel totaal andere kwaliteit van leven zitten.

Chinezen trouwen daar met een vreemde, zodat ze toestemming krijgen om naar een andere stad te verhuizen. Dat doen ze dan weer om een beter baantje te krijgen, omdat er in hun geboortestad geen werk is. Vergelijk dat eens met Nederland.
Sorry maar dit is wel de grootste onzin die ik sinds lange tijd gelezen heb. Ik ben jaarlijks in China en mijn schoon familie komt er vandaan. Toevallig bezitten mijn schoon ouders een huisje in een gebied dat door de overheid als ontwikkeling gebied is aangemerkt (vlak naast het station) en ik kan je vertellen dat ze echt zeer ruim gecompenseerd zijn. Zelfde met boeren die een beetje land hadden. Die rijden nu in Bentleys en zitten lekker de hele dag thee te drinken zonder ook nog maar een dag te hoeven werken.

Juist in China hebben ze door dat de milieu vervuiling de spuigaten uitloopt. Daarom zijn er ook een groot aantal initiatieven om elektrisch rijden te stimuleren en de industrie te verplaatsen. 10 jaar geleden had ik je gelijk gegeven. toen was iedere stad een smerige smog bende maar de laatste jaren gaat de kwaliteit echt vooruit. De maatregelen die de overheid neemt gaan ook veel verder dan hier. in Beijng geld op smog dagen een rij verbod voor auto's met of een even eindcijfer, of een oneven eindcijfer in hun kenteken.

En dan je onzin dat je niet mag verhuizen. Vreemd want mijn schoonfamilie is verspreid door heel China zonder ook maar ooit iets gevraagd of verboden te zijn.
sorry hoor, maar wat je hierboven allemaal vertelt is ook gewoon onzin. boeren die hun land verkochten rijden nu rond in bentleys......weet niet hoe je daar bij komt en ik snap ook niet dat je jezelf kan overtuigen dat het waar is. gewoon de reinste onzin die je zit te vertellen.

Bonzai68 lijkt mij een china troll die fake news zit te posten om ons beeld te beïnvloeden over de chinese overheid.

Ik zelf kom ook geregeld in China en mijn schoonfamilie zijn van een minderheid in China, nou die worden gewoon onderdrukt en als 2e rangs burgers behandeld. Compensatie krijgen ze wel wanneer hun huizen gesloopt worden omdat de chinese overheid wil dat ze meer naar de wegen gaan wonen zodat toeristen hun beter kunnen zien als ze voorbij rijden, maar tegelijkertijd moeten ze veel meer geld uitgeven om nieuw te bouwen en dat verschil moeten ze verplicht lenen bij de bank die daar weer een lekkere rente op uitzet. ERGO ze worden armer dan ze waren voordat ze moesten verhuizen en tevens meer afhankelijker van de chinese regering aangezien die de banken controleren. Daarnaast krijgen zij ook geen paspoorten van de overheid, ze hebben wel IDs waarmee ze binnen China kunnen reizen, maar ze mogen niet zomaar naar het buitenland.

En je verhaal over smog is ook onzin, ja er zijn maatregelen genomen tegen het autoverkeer, maar aangezien de stad maar blijft ontwikkelen en meer en meer vervuild, zijn die maatregelen maar druppels op een gloeiende plaat. En dat de luchtkwaliteit er op vooruit is gegaan is onzin de kleurrijke paars/oranje lucht die als een deken over Beijing hangt is echt geen zuivere lucht. Trouwens een geheel controlerende overheid die zegt dat hun metingen aangeven dat het schoner wordt is voor mij niet echt een overtuigend argument, onafhankelijke metingen zijn er niet of worden afgedaan als westerse propaganda.

En een overheid die zijn minderheden gewoon in gevangenissen zet met leeftijden onder de 16 jaar en die in gevangenissen experimenteert met orgaandonatie procedures op gevangen kan je toch niet zien als een "normale" samenleving.

neen, geachte lezers laten we nu aub niet doen alsof China een land is met morele en menselijke waardigheden, want die hebben ze niet! Regels en wetten zijn er enkel om het volk onder de duim te houden waarvan de communistische elite families van profiteren. Sterker nog, de laatse jaren is de nadruk op repressie enkel groter geworden aangezien de regering ziet en merkt dat het onder de duim houden van het gewone volk steeds moeilijker wordt in deze digitale wereld.De jongeren worden geïndoctrineerd dat ze het beter hebben dan hun ouders (wat ook waar is qua materieele standaarden) en dat hebben ze enkel en alleen aan hun communistische machthebbers te danken, het feit dat ze daarvoor veel van hun vrijheden qua denken en morele waardes moeten inleveren wordt voor het gemak over het hoofd gezien als zijnde een bijkomstigheid.

[Reactie gewijzigd door VDFF op 22 september 2018 10:59]

Chinezen trouwen daar met een vreemde, zodat ze toestemming krijgen om naar een andere stad te verhuizen. Dat doen ze dan weer om een beter baantje te krijgen, omdat er in hun geboortestad geen werk is. Vergelijk dat eens met Nederland.
Manke vergelijking. Een tier 1 stad in China kan gemakkelijk 20+ miljoen inwoners hebben. Dus ja, dan wil je wel controle over hoeveel er komen wonen.
Overigens heb je helemaal geen toestemming nodig om te verhuizen. Waarschijnlijk bedoel je het hukou systeem, en hoe daarmee omgegaan wordt is per stad / district verschillend.
ik ben geen fan van autoriteiten en overheden, maar in Nederland is alles tenminste een stuk beter geregeld. betekend niet dat ik een overheidfan ben(sterker nog, eerder anti-autoritair) maar alles is beter dan het communistische regime van China en Noord Korea.
Al moet ik wel zeggen dat dit soort maatregelen wel erg overdreven en exorbitant zijn.
Ergens heb je wel een punt. Als je soms op verjaardagen kijkt, iedereen zit lekker in een kringetje op z'n telefoon te turen. Ik ben dan iemand die daar om lacht en er iets van zegt. Vervolgens wordt je aangekeken of je van lotje getikt bent of krijg je een opmerking dat je niet met je tijd mee gaat. Van mij mag dat anti-sociale gedrag inderdaad best een stukje minder. Maar ik denk niet dat dit de juiste manier is. ;)

Nu heb ik zelf helemaal niets net sociale media, maar een spelletje spelen vindt ik wel leuk. Nu speel ik zelf liever singleplayer, of samen op de bank. Tegenwoordig wordt je raar aangekeken als je iemand uitnodigd om een avondje te gamen. Dan krijg je te horen "Maar... Dat kan toch ook via internet?"

Ja, dat klopt. Maar ik doe het liever gezellig op de bank met een biertje erbij. Helaas lenen steeds minder games zich hiervoor. Mario kart op de Switch, echt geweldig! Over een poosje de nieuwe SSBU. Dat wordt smullen met kerst, en niet alleen van de kalkoen!

[Reactie gewijzigd door JackJack op 15 augustus 2018 21:02]

Leukste avonden die ik heb is met zijn vieren mario kart spelen of Super Mario 3D world. Of een FIFA toernooi. Ik ben op zo een leeftijd ook gekomen dat ik liever met zn vieren (of zessen of hoeveel dan ook) lekker thuis biertjes drink en ga pokeren of de wii-u uit de kast haal dan naar de kroeg gaan iedere weekend.
Aan de andere kant zijn er ook kroegen waar je lekker kan pokeren en niet zelf de rotzooi op hoeft te ruimen.
als het biertje dan ook 1.50 kost dan was dat voor mij geen probleem. probleem is dat bij mij in de buurt de prijs rond de 2.10-2.30 ligt per biertje 4 biertjes verder en ik heb een kratje. nog niet te spreken over vrienden die sterke drank drinken. Plus thuis heb ik wat meer dingen in de hand zoals:

-snacks/dingen op tafel
- muziek en het volume hiervan
- de mensen die ik uitnodig

De kans op gezeik is tevens minder. ikzelf heb gewoon geen zin in bontkraagjes en ruige boys die met schroevendraaiers naar de kroeg gaan.

Mocht het social systeem van china hier naar overwaaien, dan duurt het niet lang of ik heb de laagste score :+ heel select groepje vrienden. En ik mijd meestal sociale interactie.
same (contact met ouders is waardeloos en ik heb veel kritiek op dingen)
Oh my days, ik denk met weemoed terug aan mijn LAN-party periode.
Deel is het cultuur - Iedere samenleving doet dingen op een eigen manier. Ik zie hier niet zo snel iedereen binnen blijven en gamen. Kijk maar hoe vol de terrassen zitten bij mooi weer bijvoorbeeld of hoeveel kinderen aan teamsporten doen.

In China is het toch allemaal wat individualistischer, net zoals in veel Zuid-Oost Aziatische landen. Ouders werken vaak allebei 60 uur, en proberen ook nog wat aan de opvoeding te doen. Een scherm is dan een uitkomst en tijd om het kind naar de voetbal te brengen is er niet. Tsja dan is het een serieus risico. Of je dat moet mitigeren door geen spellen meer toe te laten is op zijn minst discutabel, alleen zoals je al schrijft men wil iets proberen en probeert tenminste iets.
China ziet hoe de westerse en Japanse maatschappij aan het evolueren is (egocentrisch) en doet een poging om dat tegen te gaan. 10 op 10 voor durf, maar de uitwerking is vermoedelijk wat drastisch.
Vrijheid (nog meer) beperken is nooit het antwoord.
Dit betekent dus dat bedrijfsleven die met games en andere soortgelijke zaken doen, heel moeilijk zullen hebben. Blijkbaar moeten zij ook "naar buiten" maar dan kunnen ze zo niet werken. Games testen mag ook niet meer...

En je hebt genoeg banen waarbij je uren achter pc zal zitten. Dat komt zowat overeen met "weinig sociaal" zijn.
Dan heb je ook banen met nachtdiensten en zware banen waarbij je al moe vanavond thuiskomt. Dan heb je weinig tijd om sociaal te zijn en/of aandacht schenken aan de familie.

Gamen is niet enige probleem hier. Dus ik snap overheid niet echt. Het lijkt goed bedoeld, maar in moderne tijd werkt niet echt. Daarbij als je goed doet, kun je ook achter pc wat sociaal doen.
Het is ook onzin. De Chinese overheid is helemaal niet tegen gamen. En je wordt helemaal niet "naar buiten" gestuurd. Het sociale credit systeem is zelfs op dit gebied nog niet actief dus het slaat nergens op.
Het is ook onzin. De Chinese overheid is helemaal niet tegen gamen. En je wordt helemaal niet "naar buiten" gestuurd. Het sociale credit systeem is zelfs op dit gebied nog niet actief dus het slaat nergens op.
Het is misschien niet verplicht maar voor de patriotten in het land is het zeker al wel beschikbaar en scores worden tot zover ik weet ook gewoon toegewezen. Wel schijnt er een grote misvatting te zijn over hoe het systeem geïmplementeerd wordt. Het is zoals de meesten denken niet één allesomvattende systeem maar juist meerdere steden die ieder een eigen score programma hebben waar weer andere dingen beloond/bestraft worden. Vanaf 2020 wordt het verplicht en hoewel er in sommige steden nu al consequenties aan vast zitten betekent dat niet dat er niks wordt gedaan. De overheid in deze context is wel degelijk tegen gamen; ze zien het als een verspilling van tijd en leven, net zoals vele andere dingen zoals stripboeken, manga's en andere vormen van "lichte" entertainment. Je kan er dan ook van uitgaan dat de komende paar jaren er flinke veranderingen doorgevoerd gaan worden op het gebied van wat wel en niet gezond is volgens de overheid.
De overheid in deze context is wel degelijk tegen gamen; ze zien het als een verspilling van tijd en leven
Bron? Als dat zo zou zijn, waarom steken dan bedrijven zoals Tencent, NetEase en Baidu miljaren in games? Waarom gaat een stad als Hangzhou volop e-sports promoten? Waarom heeft China een van de grootste opkomende e-sport scenes? En worden games live op tv uitgezonden?

Zelfde met comics, er is juist een hele stroom aan nieuwe Chinese comics. Zelfs Marvel is met een Chinese superheld gekomen dit tzt in de MU wordt geintroduceerd. De overheid promoot comics / cartoons van eigen bodem.

[Reactie gewijzigd door Kenzi op 16 augustus 2018 09:40]

Black mirror social media episode ☺
Inderdaad, enig verschil is dat je overheid nu de sterren uitdeelt..
als iemand het zoekt, de aflevering waar @Bensimpel het over heeft heet Nosedive
Nog enger. Een AI van de overheid.
Die natuurlijk is samengesteld door de overheid ;) De AI werkt naar de parameters van de overheid. Tenzij die AI sentient ofzo wordt :+
The Orville - Majority Rule. (lijkt erg op nosedive) :)

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 15 augustus 2018 22:42]

Hangzhou houdt in 2022 de Asia Games, zeg maar de Aziatische Olympische Spelen.
Als games niet wenselijk zou zijn, waarom heeft de Chinese overheid dan gelobbied om eSports op de agenda te krijgen?

[Reactie gewijzigd door Kenzi op 16 augustus 2018 06:51]

Er staat "te veel" gamen. Gamen op zich is geen probleem.
Camera's bij voetgangerslichten detecteren automatisch wie er oversteekt. Loop je door rood krijg je punten. Bij teveel punten, mag je niet alleen niet meer met OV, maar je kunt ook geen hypotheek meer afsluiten. Bizar.
Zou dit dan te maken hebben met de handelsoorlog waarin ze verwikkeld zijn met de VS?
Het zal het niet helpen nee, maar de Chinese overheid censureert of bant al geruime tijd spelletjes.
Heb geeft vooral te maken met buitenlandse bedrijven. De Chinese overheid heeft veel liever dat er een joint venture word opgezet zodat het overgrote deel van de inkomsten in het land blijven. Deze overheid is er zeker niet vies van om dit beleid actief en opzichtig te dwingen.
Heb geeft vooral te maken met buitenlandse bedrijven. De Chinese overheid heeft veel liever dat er een joint venture word opgezet zodat het overgrote deel van de inkomsten in het land blijven
Dat is zowiezo al meer dan tien jaar verplicht. Kan niets te maken hebben met deze stap.
Chinezen mogen geen plezier hebben.....
Als je ziet hoe erg verslaafden daar worden gefaciliteerd in cafés en hallen, dan is dat misschien wel een goed teken.

Teveel mensen daar kwijnen weg achter een scherm.
Wegkwijnen is inderdaad niet de bedoeling van vermaak. Aan de andere kant zijn 90% van alle accounts die ik wegban als admin van een gameserver chinezen. Dat is na een ip blok en het dwingen van het gebruiken van een vpn door de chinezen.

Het gekke is en het zal wel in de cultuur daar zitten, vroeg of laat cheaten ze allemaal. Meestal al na 5 minuten vliegen ze rond en maken andere spelers het spelplezier onmogelijk.

Als westerse gameontwikkelaars er aan kapot gaan dat ze china niet meer als markt kunnen zien is dit de volgende klap in de china/amerika strijd.
Dus ze straffen en weg te zetten als sociaal onacceptable individuen gaat deze verslaafde mensen helpen?
Volgens mij probeert de Chinese overheid juist het middel weg te nemen. Geen games speciaal ontworpen met vuile micro transacties meer.

Iets wat ik van harte zie.
Zal vast een diepere oorzaak hebben dan hoe jij het zo bekijkt, heb ook enige ervaring en dan nóg kan ik niet oordelen hoe het daar of bij andere zit van hoe en waarom ze zoveel uren zitten te gamen. Maar nuttig is het meestal niet.
hoeveel mensen op de hele aarde hebben uberhaupt een werkelijk nuttig bestaan?
Even los van wat wij subjectief als nuttig zien.
20 uur is nog geen 3 uur per dag, de meesten zitten al meer dan dat voor de TV... 'nuttig'
Moeten doen? Het is hun eigen leven, zo lang ze niemand tot last zijn mogen ze wat mij betreft zoveel gamen als ze willen. Laat de regering of anderen alsjeblieft niet proberen hun handje vast te houden en hun op te leggen hoeveel ze mogen gamen. Je bereikt namelijk alleen het omgekeerde, ze raken niet gemotiveerd om wat ''nuttigs'' te gaan doen, vooral jongeren niet. Want in hun ogen zijn ze al ''nuttig'' bezig, het is hun hobby en hun staan in hun goedrecht om deze te mogen uitoefenen. De kans bestaat dat je alleen maar meer hangjongeren creeert, en ik heb liever gamers die rustig op hun kamertje zitten dan blowende jongeren in mijn straat.

Overigens vind ik mensen die roepen dat gamers eens wat ''nuttigs'' moeten doen altijd behoorlijk hypocriet, want uit inmiddels vele onderzoeken is wel gebleken dat gamers behoorlijk innovatief, vindingrijk en creatief zijn. En nog vele andere. Overigens is ook uit mijn ervaring gebleken dat mensen die uit mijn kringen kritiek hadden op gamers voornamelijk grootschalige tv kijkers waren, en als er iets is wat je breindood maakt dan is dat het wel, smartphones daargelaten. Maar daar hoor ik amper kritiek op, moet daar dan ook iets aan gedaan worden of is dat wel normaal?
Als ik het goed begrijp gaat het hier alleen om wegame van Tencent.
Spellen kunnen daar nog gewoon via steam gekocht worden.
Steam is niet officieel beschikbaar in China. Alleen in Hong-Kong geloof ik.
Steam is daar wel degelijk beschikbaar. Misschien bedoelde je Origin, die werkt daar niet.

edit: Klopt idd, niet officieel maar daar zijn ze mee bezig https://www.theverge.com/...unced-valve-perfect-world

[Reactie gewijzigd door gstoffers op 15 augustus 2018 19:17]

Hu ik heb nochtans mijn Steam account naar de Chinese store verhuist tijdens mijn tijd daar (hemel op aarde om games aan 50%+ van Europese prijs op te pikken) en er is ook een hele waslijst aan download servers die allemaal in mainland China staan. Betalen deed ik gewoon via WeChat Pay. Wat bedoel je met niet officieel?

[Reactie gewijzigd door elaurensh op 15 augustus 2018 23:31]

Je hoeft er geen geld aan uit te geven he?
Gezien gameplay bij het gros van de spellen nadelig wordt aangepast ten behoeve van spul dat je niet hoeft aan te kopen blijft het een slechte zaak wanneer men ingame naar extra geld vraagt.

Het is ieder jaar meer een verademing om oudere spellen te spelen die nog op de backlog staan.
Ik dacht dat PUBG heel groot was in China, met erg goede pro teams als OMG en 4AM?
Het is allang bekend waarom games op dit moment geen licentie lrijgen.
De verantwoordelijke ministeries zijn pas geleden gereorganiseerd en wie wat doet is nu nog onbekend.

Tencent profit drop blamed on wait for new games approval

https://sc.mp/2PaXVjD
Als dit Turkije was:
“Erdogan verbied gamen in Turkije”

:*) :*)
Zover ik weet koop je de skins met v-bucks en zijn lootboxes niet aanwezig in de game. Wat is er dan te gokken ?
ook @Rzarect0r & @loki504

Het PvE gedeelte wat je moet kopen om te spelen heeft dit wel. Het gaat hier ook werkelijk om lootboxes (loot Llama's) die je voordeel geven door je wapens & heroes etc te geven, al is het natuurlijk wel een PvE game en zijn de "V-bucks" te verdienen in het spel. Deze gebruik je om de lootboxes te kopen. Vbucks kan je ook met geld kopen.

De items in PvE zijn dan weer niet ruilbaar en hebben dus ook geen geld waarde zoals bij CS:GO

[Reactie gewijzigd door cardboardgenie op 15 augustus 2018 19:22]

Toevoeging: Je hebt bijna dagelijks tijdelijke "aanbiedingen" met unieke en/of legendary items die je nooit kan halen als je alleen maar de ingame v-bucks verzamelt. Zo heb je regelmatig kans om unieke items mis te lopen, wat erg doet verleiden om maar gewoon wat v-bucks te kopen.

Het is een erg leuke game, maar erg gevaarlijk voor mensen die gevoelig hiervoor zijn en geld beschikbaar hebben.
Heeft fortnite lootboxes dan? Ik dacht dat je alleen maar skins kon kopen :?
Oh oke, denk alleen dat het merendeel van de mensen alleen BR speelt. Maar goed lootboxes zijn nooit goed.
Wat snap ik er niet aan dan, leg uit? Je heb random pay-to-win items uit lootboxes met regelmatig beperkte-duur exclusives.

Ik heb het over Fortnite he: De originele STW game. Niet Fortnite: Battle Royale.

Mensen downvoten en corrigeren me allemaal hier, maar volgens mij heeft niemand hier STW.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 15 augustus 2018 20:47]

Die moet je dus niet kopen. Toegegeven: ik dacht dat je het over BR had. Maar alsnog, ik snap niet dat mensen er zo over struikelen en al helemaal als ze het een gokkast gaan noemen. Waarom zou je dat moeten kopen?
Vraag je je als Nederlander of Belg echt af waarom we de zwakkeren in onze maatschappij moeten beschermen tegen bedrijven die verslavende technieken aan hun spellen toevoegen om extra geld van ze af te handigen?
Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat die LOOT LLAMA's iedere dag wisselen en random / unieke items bevatten, die je alleen kan kopen met V-bucks wat je heel langzaam krijgt, dus je wordt erg sterk verleid geld uit te geven. De random items maken je sterker en je weet vooraf niet wat je krijgt. Het heeft zeer veel weg van gokken.

Aan gokken hoef je ook geen geld uit te geven, maar het is toch gereguleerd.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 15 augustus 2018 20:53]

Ik speel de game... (STW) Om de paar dagen is er een llama met random "legendary" loot erin die 1000+ V-Bucks kost (~€10). Omschrijvingen zijn altijd iets als "Contains X items with at least Y legendary items!". Je kan in-game v-bucks verzamelen maar dit gaat met zo'n 200 per dag. Vaak zijn items tijd-gebonden: Als je ze niet nu vandaag koopt, kan je 'm nooit meer kopen.

Dus:

- Het zijn lootboxes
- Ze zijn tijd-gebonden
- De lootboxes bevatten items waarvan je sterker wordt
- De items zijn random
- Ze kosten geld

Iedereen die dit ontkent heeft de game niet gespeeld. Zoals jij dus, maar wel grappig dat je dan zelf "speel dee game eens zelf" roept :) Blijkbaar maar weer dat mensen liever eerst iemand corrigeren voordat ze feiten checken.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 15 augustus 2018 20:52]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee